Myitkö nahkasi halvalla?

3:22

Loppusuoralla olevan debyyttialbumin avausraita melkein valmiiksi miksattuna. Vielä kuitenkin ehtii tehdä pientä twiikkausta, joten kaikki palaute otetaan mielellään vastaan.

8.14   274 kuuntelua

Kappaleen sanat

Avaan oven, siirryn ulos
siirryn uuteen päivään, se vanha olikin jo huono
se myi nahkansa halvalla

Metsän syli ottaa vastaan,
pieni polku alkaa
mietin mihin se voi johtaa

Ehkä kohti jotain muuta, kohti uutta aikaa
joka tulee vääjämättä
eikä vastaan voi taistella

Metsä päättyy, polku jatkuu
kohti pellon reunaa, jossa oli ennen koivu
se kai kaadettiin talvella

Katse viipyy, matka jatkuu
kohti uutta kesää, se vanha olikin niin huono
että sitä ei muistella

Soitin sormet puhki ja mietin
olin aivan varma, ettei tilanne oo huono
nyt linnut hautausmaalla taas
tekee uutta pesää, oli sittenkin sun vuoro:
myitkö nahkasi halvalla?


Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Snacke 08.01.2023
Mikäs tässä. Ehkä monen pienen koukun joukossa tarvitsisi ison, että saa kiinni kokonaisuudesta. Tulee mieleen, että kappaleessa on monta tosi hyvää c-osaa peräkkäin, mutta niistä ei sitten tule parhaan a-ryhmän säkeistöjä tai kertsejä. Teksti tuntuu isomman kokonaisuuden osalta, kuten kuvauskin toki kertoo. Peruslaadukas kuin Thinsulate-sormikkaat. Pitää lämpöä ihan jees, edulliset, perusharmaat, mutta ei tunnu käsityöperinteen helmeltä vaikka tiedän että osaat neuloa (vai mitä virkkaamista se onkin millä lapasia tehdään)
0   +1 +2
 
8
Paxor 12.10.2022
Vähän tulee Juha Tapio mieleen, ihan mukava biisi, rento ja mukaansa tempaava. Laulusoundi on ihan hyvä myös samoin soitinten soundi. Hyvin miksattu. Jotain tulee mieleen myös Egotripistä ja Mark Knopflerista, tosin se ei haittaa. Kunnon soolo vielä kun olisi tuolla väissä ja laulua voisi vielä vähän parantaa...
0   +1 +2
 
7
Hukutus 12.08.2022
Soundit ihan ok, sovitus ok joskin tylsä. Laulu todella pinnassa, mutta niinpä sen tässä pitää ollakin. Mukavaa, mutta yllätyksetöntä.
0   +1 +2
 
ex4 17.05.2022
J. Karjalaisen tuotantoa on selkeästi kuunneltu. Eikä siinä mitään vikaa ole. Vähän sellaista harmittoman oloista kesämusaa. Ja kuitenkin suomalaiseen perinteeseen sopivalla melankolisella otteella.

Muutenhan tämä kuulostaa oikein valmiilta. En ollut sen synasoolon suurin fani, joku muu soundi olisi voinut toimia paremmin. Mutta makuasioita nämä.
0   +1 +2
 
Ilakoiva Peku 04.05.2020
Vähän J. Karjalaismainen ääni ja Dire Straitsmaista riffittelyä. Tosi mukava toi säkeistö laulumelodia. Tämä on oikein toimivaa suomirokkailua, mutta se jokin viimeinen koukku sieltä jää vähän uupumaan, että jäisi päähän soimaan. Kesäistä kamaa.
0   +1 +2
 
7
letkealeijona 20.01.2020
Liekkö äjiltä tulossa uutta musaa? 2016 viimeisin raita?
0   +1 +2
 
Begemot 14.03.2019
Tämä on tyyliltään sellaista musiikkia, että jo sen perustelle alan seuraamaan projektia. Ymmärrän tästä kaiken, melodian, sanojen rakenteen, sovituksen, soittoasiat, tällä tarkoitan sitä, että jossain määrin tämä olisi voinut kuin omasta kynästä. Mielellään kuulisin lisää tältä projektilta. Ainut asia mitä miettisin on projektin nimi. Toinen mistä meinasin sanoa oli lyhyt kitarasoolobiisissä, mutta kerta jäi sitä miettimään, niin ehkä se onkin soundeineen juuri sellainen mikä jää mieleen.
0   +1 +2
 
6
Pitk 29.08.2018
Onpas aika hajallaan tämän porukan soitto. Biisi itsessään aika tavanmaista rämpytystä. Tällaisessa laulun sanotuksen pitää olla niin kivenkovaa kamaa, että niittaa paikalleen. Tässä biisissä ei kitenkaan toteudu. Soundi on aika pliisu. Parasta on soolon kakkososan psykeskeba.
0   +1 +2
 
9
Veskalaattori 08.02.2018
Räväkällä fillillä käyntiin! Intron soolo on hyvä. Versestä tuli lämmin kesäpäivä mieleen. Tosi hyvä kokonaisuus kertseine ja sooloinen!
0   +1 +2
 
8
Krok3 14.12.2017
Tässä oli vahvoja J.Karjalainen -viboja. Niin biisin, tarinan kuin laulusaundin puolesta.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4