Pedon viisaus

Ridere deus | 23.04.2010 | Black Metal
4:03

Raaka ensimmäinen versio, kommenttia tulemaan. - Saa hulluus mielenvallan
kaikki meistä kuolla saa!

8.60   574 kuuntelua

Kappaleen sanat

Miljoonia vuosia
viisautta, piilossa.
Hiljaa maan kätköissä
niin kylmä ja kaunis.
Pedon, kyytön tavoissa
voi nähdä viisautta.
Kuolevaisen hampaissa
on selviytymis taito.
Raajaton, kuolema
vaanii suolla, metsässä.
Myrkkyä hampaissa
niin väärin ymmärretty.
Kyyn, pedon tavoilla
voimme saavuttaa voittoja.
Ihmisenkin mielessä
on tappamisen taito.

Eivät sinua ymmärrä
eivätkä edes halua
kun sinut saatanaksi ovat mananneet.
Pelkäävät, vihaavat
luonnon omaa viisautta:
ei kuulu vahvan syöpäläisiä ruokkia.

Saalistajan tavoissa
on aitoa viisautta.
Evoluutio kehittää,
niin tämä maailma toimii.
Ihmisrodun mielessä
on aitoa tyhmyyttä.
Saa hulluus mielenvallan
käy armo oikeudesta!

Kuitenkin käy loppuun maailma
Ihmisrodun takia.
Ei vahvinkaan voi
ydinsotaa estää.
Väistämättä edessä,
palava maailma
Saa hulluus mielenvallan
kaikki meistä kuolla saa.


Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
Azag 08.06.2010
Hyvää sävellystyötä muuten. Varsinkin verset kuulostaa hyvältä, mutta pari 'virhettä' löyty, jotka ei omaan korvaan sopinu: 1:42 riffinvaihdos ja itse riffi.. Ei jotenkin tunnu kuuluvan biisiin. Lopun blast beat menee mielestäni vähän överiksi. Paria (mielestäni) vikatikkiä lukuunottamatta sävellyksellisesti onnistunut biisi.
Karkeisiin saundeihinkin tottuu, kun biisin pariin kertaan kuuntelee. Ei paha.
0   +1 +2
 
8
pahasieni 03.05.2010
Helvetin synkkä ja unenomainen biisi! Toimii hyvin, vaikka noi saundit on aivan paskat jopa bläkkikseksi. Kitaroihin vähän selkeempi särö ja rumpuja enemmän esille. Paremmilla saundeilla 9, nyt 8.
0   +1 +2
 
7
Njuu, bongasin tämän joltain sivulta mainostettuna ja päätin tsekata vaihteeksi. Yleisesti, kappaleesta löytyy mun näkökulmasta plus- ja miinuspuolia molemmin puolin. Kappale oli rakenteeltaan muuten onnistunut, enkä rakenteissa niin paljoa vikaa nähnyt. Yleinen kappaleen toteutus on sitä aika perusjees ja melko toimivaa jne. Kuitenkin tässä kappaleesta löytyy yksi vähän suurempi miinus: Kappale sinällään ei ole mikään kauhean omaperäinen tai esiin astuva muihin UG-black metallin edustajiin nähden. Riffit ovat aikalailla samanlaista kuin Dark Funeralilla tai Hornalla, varsinkin ykköskitaran melodiakulku. Ja vähän tuli sellainen olo kuunneltuani kappaleen pariin kertaan, että onko kappaleen kaikki riffisiirtymät jne. täysin loppuun asti mietittyjä ennen toteuttamista. Mutta tarkempaa kommenttia ny!!:
Aloitetaas 1. kitarasta: Soundit varsinkin ykköskitarassa on lähellä aiheuttaa päänsärkyä, kun yläpäätä on niin jumalattomasti. Samoin koko kyseinen soitinosio soitti lähinnä aika samanlaista tavaraa alusta loppuun, sahaten yksittäisiä ääniä muodostaen melodiaa. Muuten tuo metodi toimii, mutta kitarasoundi sattui niin pahasti korviin, että oli melodioista vähän vaikea nauttia. Muuten hyvin riffit kehitetty kaikenkaikkiaan, mutta soundit rikkoi hyviä elementtejä. Pehmeämmät soundit seur. kerralla, niin korva tykkää enemmän. Samoin vähän vaihteluvuutta olisi voinut tarjota lisää! Ykköskitarat ovat onnistuneet, mutta soundit rikkoo kappaleesta hyviä elementtejä. Samoin 1. kitara olisi voinut olla vähän pienemmällä, kun se nyt jyrää muiden instrumenttien yli aika räikeästi.
sitten 2. kitara: Eipä tästä varmaan mitään erikoisempia ole sanottavana. Toimivaa, mutta aivan kaiken alla. Juuri ja juuri pystyn erottamaan kakkoskitaran soiton ykköskitaran alta.
Bassoa? Onko biisissä soitettu kyseistä soitinta ollenkaan? Ei kuulu eikä erotu. Bassoa olisi hyvä olla, niin vähän potkisi enemmän!
Rummuista voisin sanoa sellaista, että jäi vähän avoimeksi, että onkos tässä nyt oikea soittaja vai konerummut? Muuten kaikki on aika inhimillisen kuulosta, kunnes päästään loppuun: Rummut vetää semmosta yli-inhimillistä blastbeatia, että jeesus. En tiedä, kykeneekö Frostikaan soittamaan tommosta. Mutta jos kyseessä on konerummut, niin olisi vähän luontevammaksi voinut soiton ohjelmoida, kun vähän erikoisia komppivalintoja ym. oli valittu biisin eri paikkoihin. Tuota noin, sanotaan rummuista lyhyesti näin: Rumpujen soundit ovat jees, vaikkakin vähän tunkkaiset. Soitto on vähän epävakaan oloista, oli konerummut tai ei ja viimeinen blastbeat on aika rohkea veto pistää bändin rumpalille opeteltavaksi, jos tähän sellainen tulee. Oletan siis, että tässä on konerummut.
Laulu on aika hyvä ja ehkä onnistunein koko tekeleestä. Mutta lauluista puuttui jonkin verran sellaista tuskaa ja aggressiivisuutta, jota minä kaipaisin tässä tilanteessa. Vähän sellaiset tasapaksut vokaalit, mutta tietyllä tavalla myös riipivät. Laulut ovat hyvät, mutta aggressiivisuutta lisää kehiin, niin potkii kovempaa!
Lyriikat jäi itelleni vähän auki. Ensimmäisen säkeistön teksti on vähän sellainen, että ei ota konkreettisesti paljoa selkoa. Myös sellainen fiilis tuli lukiessa, että mikä viesti näistä lyriikoista oikein kuuntelijalle/lukijalle välittyy? Ensin on piilossa viisautta maan kätköissä ja kyy-käärmeessä voi nähdä viisautta, kuolema vaanii metsässä suolla ja sitten kyyn tavoilla voidaan saavuttaa voittoja. Sitten ihmisenkin mielessä on tappamisen taito. Itse jotenkin näen lyriikat sen verran hajanaisena, että on vaikea seurata yleensäkin sanoitusten kulkua. Kun ekana ollaan seurattu kyyn eli pedon viisautta, niin sitten puhutaankin ydinsodasta. Hiomista ja enemmän mietintää lyriikoihin, ne kaipaavat jonkin verran yhteneväisyyttä!
In a nutshell: Kappale olisi VOINUT olla oikeasti todella onnistunut ja siinä oli potentiaalia moneen suuntaan, mutta toteutus ja biisin yleinen hiominen jäi vähän puolitiehen. Soundit olisi voinut rukata vähän sellaiseksi, että ei yläpää ja särö-kombinaatio revi kuuloelimiä irti päästä. Ja lyriikat parempaan kuosiin, niin paranee siltäkin osalta homma huomattavasti, kun on paljon porukkaa, jotka piittaavat todella paljon lyriikoista. Itse olen vähän siinä väliltä, että piittaan lyriikoista kyllä, vaikkakin musiikki ratkaisee kokonaisuuden.
Perus BM-ralli, joka vaatii hiomista ja luultavasti myös remastered version jossakin vaiheessa, kun siltä tuntuu. Antaisin 6½, mutta pyöristyköön numeroon 7.
-Isth kuittaa-
0   +1 +2
 
Groathor 25.04.2010
Ihan kiinnostava biisi, vaikka rummut joteki tuntu että ne ei kuulu joukkoon. Kitarasta ois voinut ottaa säröä ihan vähän pois niin tää olisi ollut melko hyvä, mutta en rupee nyt nussimaan pilkkua. Kehitystä on tullut ihan selvästi, eli samalla tulee kokemustakin näistä biiseistä. Tavallaan oli ihan kiva biisi, jota jakso kuunnella loppuun asti :)
0   +1 +2
 
10
Wargoth 24.04.2010
Kyllähän tämä selvinpäinkin toimii.
0   +1 +2
 
10
Wargoth 23.04.2010
tämän piisin tahtiin sii
0   +1 +2
 
10
Wargoth 23.04.2010
Voisin kuvitella moshaavani jollain pimeälllä keikkapaikalla tässä pimeassä kunnossa
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta