untitled 1

sanmal | 18.09.2006 | Techno
8:12

dub/tek

9.57   1607 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Noison 22.07.2008
Päätiin nyt kommentoida tätä träkkiä, koska tämä oli oikeastaan se suurin syy miksi faniuduin tänne. Vaikka tällä projektilla kaikki biisit ovatkin varsinaista tydellisyyttä, niin tämä on kyllä aivan tajutonta minimaali mäiskettä suoraan päin näköä. Elävää, luovaa ja ennen kaikkea koukuttavaa materiaalia hienolla tunnelmoinnilla maustettuna, alku kaunistelusta on hyvä syventyä vähän tarkemmin itse kappaleen sisältöön.

Alkaa kyllä todella vakuuttavasti ja lupaavasti. Utuinen ja tunkkainen, mutta silti raaka/kova pauke iskee korvaan kuin 10 tuuman rautanaula. Tulee kyllä elävästi mieleen Marcel Fenglerin sekö Marcel Dettmannin tuotokset (Asia, jota arvostan suuresti). Mielestäni kappale rakentuu hieman liian nopeasti tuosta alkujohdatuksesta ja koukutuksesta. Soundi tulee ehkä hieman liian aikaisin sisään vaikka, tässä ihan vauhdikas ja draivi meno onkin alusta loppuun saakka minimalistisuuteensa nähden. Varsin nerokas biisi kyllä siinä mielessä, että alku minuuteilla soundi tulee äkkiä sisään ja rakentaa itsensä niin pitkälle kunnes tulee tuommoinen pieni breikki ja muljaisu, josta kappale lähtee sitten oikeastaan kunnolla groovaamaan. Vaikka tämä minimaalista perus teknopauketta onkin, niin tässä ei käy sitä virhettä, että soundia tuleekin paikoittain pikkiriikkisen liikaa. Tätä huomaa joillakin ammatti tuottajilla harvinaisen usein. Tässä se on otettu hienosti huomioon vaihtamalla ryhmitystä paikoitellen. Perus alapää soi taustalla kokoajan ja välillä tulee hienoja uusia ääniä ja välillä kerrataan vanhempaakin. Kaiken kaikkiaan toteutus, sovitus ja miksaus ovat A-luokkaa, NAM! Tuo muljuva basso on aivan tajunnan räjäyttävää noiden kakuvien efektien kanssa. Ne pelkästään luovat jo keskenään hienoa ilmapiiriä tähän. Yleinen kaiku soundeissa ei ole muutenkaan koskaan pahasta, sitä ei voi olla koskaan oikeastaan liikaa. Juuri sellaista musiikkia, joka saa kuolan valumaan poskelle, ainakin minulla.

Jotain tiettyjä yksityiskohtia ja hienouksia jäi ehkä tästä kappaleesta huomaamatta ja arvioimatta, mutta eipä sillä oikeastaan väliä. Pelkkää hyvää sanottavaa tästä kuitenkin vain löytyy, lukuun ottamatta tuota lopetusta joka tyssäsi omasta mielestä ikään kuin seinään. Kuitenkin, todella oivalluksellista ja hienoa musiikkia kaikin puolin. Tämä on juuri sitä mitä meikäläinen mielellään kuuntelee. Lisää vastaavanlaista materiaalia, kiitos! :)
0   +1 +2
 
9
Nevermind 17.07.2007
Kappaleen alkaessä säikähdin, sillä komppi tuli kajareista melko lujalla volyymilla. Ensimmäinen ajatus oli sydämmenlyönnit, jotka kiihtyvät katseen liikkuessa kohti kohdetta. Kohde luultavasti kaunis nainen kadulla, jota kappaleen tekijä seuraa. Eri musiikkiäänteet viittaavat ajatuksiin ja yllättäviin tunnetiloihin, joita henkilö käy läpi seuratessaan naista katseellaan tai jopa ihan liikkeessaä. Ainakin nämä ajatukset tulivat mieleen kappaletta kuunnellessani, sanoihin pukeminen vain oli vaikeampaa. Kappale on hyvin mielenkiintoinen ja ihmiset, joilla on edes ripaus mielikuvitusta saavat sen näyttämään erilaisia, kiehtovia maailmoja.
0   +1 +2
 
gerana 20.03.2007
No ei kyllä asennetta puutu tästä :) Basso jymppää kyl ihan etovasti :D Tulee semmoinen samanlainen olo kuin olisi syvällä veden alla - sellainen paine painaa tärykalvoja (kuuntelen kuulokkeilla). Aika pelottavaa. Jos vähän voluumee ruuvaisi enemmän niin kyllä poksahtais :D Yksinkertainen kokonaisuus jälleen mikä ei kyllä haittaa olleskaan moista genreä ajatellen ;P
0   +1 +2
 
Mr.Left 27.12.2006
juu-u! tykkäystä kautta linjan.. sillä "tasolla" että pitää mainostaa (minua asialle omistautuneemmille) tutuille sun meinikejä.. onko vaikeeta saada tää kuullostamaan näin helpolta? :) sweet..
0   +1 +2
 
9
Techno ei vissii oo mun alaa... tää kuulostaa house musiikilta .... upeita saundeja tosi reverbi maailma... Kiva Lp-saundi
Todella mielenkiintoinen löytö ... pitääpä kuunella muitakin.
0   +1 +2
 
10
unikoi 02.11.2006
Pistetään nyt tähänki sit jotai, ku kerra alkuun on päästy. Ehdottomasti herra sanmalin parhainta suodosta, ellei jopa paras. Tummaa tummaa, synkkää ja ah niin hemmetin toimivaa. Biisi, jonka haluun kuulla kaltaisteni keskellä pienen pienessä tilassa joraten suuren suurien äänentoistolaitteiden äärellä.
0   +1 +2
 
substance 09.10.2006
Ihan nastan kuulonen veto, hiukan liian pitkästyttävä alku tosin mun makuuni. Kickin on vissiin tarkoitus olla tuon kuuloinen? Napsuu kyllä ihan kivasti mutta puuttuu bassoa. Saundit elementteinä rokkaa mutta toisin kuin parissa edellisessä kommentissa kehuttiin, synakuviot tulevat minun mielestäni liian harvakseltaan joka luo tuota lievää tylsistymistä. Sen sijaan perinteisempi linjaus 3:40 jälkeen parantaa meininkiä valtavasti ja pääkin jo alkaa nytkyä (nitkua?) :) Asiallista minimalismia, mutta ei ehkä ihan minun juttuni.
0   +1 +2
 
10
accent 04.10.2006
Ui saakeli! Asiallisen namia. Sulta löytyy aina laatukamaa. Varsinkin kunnon bassontoistolla varustetuilla ja muutenkin hyvä-äänisillä kuulokkeilla sekä vanhalla kunnon sony-viritinvahvarin kautta soitettuna suth isolla volyymillä... aah yeah... hämärät kaikuvat synaiskut tulevat juuri sopivan harvassa ja basari jyrmyttää niinkuin pitääkin. Pituutta on juuri sopivasti. Elementtejä tuodaan, muutellaan ja vaihdellaan juuri oikeissa kohdissa ja oikealla tavalla. Pelkään että joku luulee että yritän vaan mielistellä kun pelkäksi kehuksi menee taas mutta siitä ei ole kyse. Tämä on vaan niin vitun hyvä. Kun aikoinaan innostuin teknosta kunnolla joskus 1999-2000 niin juuri tämän kaltaiset biisit olivat siihen syyllisiä. Just tollaset kaikuvat synastabit ja matalasti jyrmyttävä basari ja groovaava, jyystävä rumpukuvio... Kiitos tästä nautinnosta.
0   +1 +2
 
10
Laite 19.09.2006
Toimii niinq kilo piriä! Aika lepposaa nitkutusta, mut helvetin hyvillä soundeilla. Annoin vittuilun vuoksi kympi, vaikka olisin halunnut antaa vielä enemmän.
0   +1 +2
 
JaDubb 18.09.2006
Voe että, heti meinas skobet hajota. Hyvin energiapitoisella kiksuttelulla siis pykäistään liikkeelle, joskin itse soundi on makuuni lievästi, mutta vain lievästi, kuivakka. Mieto ohilyönti välillä on oikein maukas tehokeino ja taustan pimputtelu toimii oikein hyvin, kuten toimivat muutkin taustan erikoisherkkukilkkeet. Kun snare tulee mukaan, niin johan alkaa toimia. Se tarjoaa kaikkea sitä lätinää, mitä basarista puuttuu, joten tämä parivaljakko pelaa yhteen oikein makeasti.

Jossain vaiheessa mukaan tuleva säröinen melodia saisi olla ehkä leikatumpi yläpäästään, mutta ei paha toki näinkään. Meiningistä kokonaisvaltaisesti tulee mieleen valkopoolopaitaisten ranskateknomiesten snobijuhlat. Ainoastaan 23 millimetrin vaaka-akselissa tapahtuva päännyökytys on sallittu, muuten katsotaan pahalla monokkelisilmällä.

Miksaus pelaa kyllä oikein hienosti kautta linjan ja soundit on hiottu oikein upeiksi. Minimalismilinja toimii myös kympillä, kikki saisi tosin olla hieman miedompikin. Tesnostahan en ikinä oo mitää ymmärtäny, mut kyl tää hyvin hunppaa!
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Löytyy soittolistoilta