Ámás

Suvanto | 24.04.2008 | Chill Out
3:33

Mukavan rauhallinen ja tunnelmallinen Chillailu kappale. Omasta mielestä ihan onnistunut tekele, tosin paljon myös opittavaa vielä löytyy. Mieluusti otan kommentteja vastaan, mitä parannettavaa kappaleesta oikeastaan löytyy! ^^

8.93   965 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

SaastanenHippi 02.07.2008
Tosiaan, soundeista mieleen tuli vähän joku ysäri -poppi. Se ei ole hyvä se :( Jos rumpukomppi olisi ollut jotain ihan muuta ja nuo pianot ja muut ysärimäisyydet olisi jätetty pois olisi lopputulos jo silloin ollu parempi. Itse olisin noista kuoroista tehnyt jonkinlaisen pohjan ja päälle olisin kehitellyt joitakin orienttaali -huiluja tahi muita vähä eksoottisimpia soittimia. Ihan alusta kun mieleen tuli heti joku andimeininki. Rummut ja ysärimäisyydet vaan lässäytti meiningin.

Eli oikeastaan koko biisi olisi pitänyt olla ihan eri :D Täysin tyhjänpäiväinen kommentti oli siis tämä, mutta olkoot nyt sitten.

Sävellyksessä nyt ei varsinaisesti mitään vikaa ollut. Soundit vaan oli vähän liian ysäri -poppia
0   +1 +2
 
9
Jaycob 05.05.2008
Lähtee käyntiin ehkä vähän liian tunkkaisilla padeilla, vai onko näin tarkoituskin? Ehkä, koska nyt mukaan tulee kirkkaampia soundeja. Rumpusetti kuulostaa oikein hyvältä tällain napakkana. Melodiakin on ihan kivan kuuloinen. Kaikki hienot ääniefektit sopivat hyvin maisemaan. Rummut ovat ehkä sitten vähän liian hillitsemättömät. Open hihat voisi olla vähän napakampi. Nyt tätä samaa melodiaa pyöritellään vain eri soittimilla, jotain uutta tarttis mukaan ja sitten vielä jonkun viimeisen übernostatuksen, jonka jälkeen kappale päättyy. Mutta ei näinkään huono - päinvastoin - oikein hyvä kappale. 8½ -> 9
+3   +1 +2
 
Saguaro 26.04.2008
Komean äänimaailman oot tähän luonut kyllä, jos jotakin kritisoitavaa pitää etsiä niin ehkä tuo liidi voisi olla vähä hiljasemmalla ja hitusen verran muutenkin rauhallisempi, tämä tosin mielipidekysymys. Tulee paljolti mieleen Orkidean beautiful biisistänsä tekemä ambient versio mikä on siis todellakin hyvä asia :) nuo rummut on myös tuolla taustalla suhteellisen piilossa, mutta se on varmaan tarkoituskin? Pätkään saisi ehkä aavistuksen verran enemmän fiilistä muutamalla selkeällä rumpuläjäytyksellä kun nyt ne jyllää siellä alla, mutta niin, nämäkin niitä mielipidekysymyksiä. Loistava kipale kaikin puolin.
0   +1 +2
 
8
P. Virta 26.04.2008
Jotenkin alun padien ajoittuminen ensimmäisten rytmisten elementtien kanssa ei toiminut, mutta lähti sitten toimimaan kun tuli lisää tuota rytmistä puolta. Rauhallista chillailuahan tämä on. Oikein mukavasti menee taustalla. Hieman jää vain fruityn valmiiden soundien maku, ainakin osittain. Miksaus toimii, mikään ei särise taikka mitään. Tasot on osattu säätää. Jotain syvyyttä tähän ehkä vielä toivoisi. Mutta hyvä taustabiisi tämä näinkin on. Lisää vain tukka putkella!
0   +1 +2
 
SpeaK 08.05.2008
Simppelit sointu/melodia -menot pistää korvaan heti alkuun, ei oikein sytytä itseäni. Ja, kuten mainittu, kompressori iskee homman liian lättyyn.

Rakenteen puolesta ei oikein tunnu olevan tarpeeksi vaihtelua, eikä kohokohtia. Biisi tuntuu etenevän yhtä pötköä eteenpäin, välillä vaihtaen vain jotain elementtejä, jotka eivät tunnelmaan kuitenkaan vaikuta suuntaan eikä toiseen.

Soundit on melkoista peruskamaa.

Miksaus on ylitiukkaa kompressoria lukuunottamatta ihan onnistunut kyllä, yläpäätä on tarpeeksi ja soundeilla tuntuu olevan oma tilansa.
0   +1 +2
 
Wavescale 12.05.2008
Hm, itseäni miellyttää kyllä tämän kappaleen soundi.... erityisesti nuo padit jotka alkavat tuossa 0:20 paikkeilla, nam. Omaan makuun myös iskee heleät melodiasoittimet. Bassoa lisää! Henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttanevat tähänkin asiaan. No vähän tuo kompressointi hämää mutta eipä se niin häiritse...

Sävellyksenä kyllä saataisiin mennä vähän rohkeemmilla ja vaihtelevammalla linjalla, mutta kappaletta on mukava kuunnella koska tässä on ihastuttavalla tavalla kaikki ns. perusvarmasti kunnossa. :) Sillä onhan tää sointukulku ja nää melodiat kuitenkin ihan herkkiä ja tunnelmallisia, vaikka ovatkin aika kuluneita ;) Ei siis mitään tajunnanräjäyttävää mutta kuuntelukokemus on mikä tärkeintä miellyttävä, eikä korva nappaa mitään yksittäistä häiritsevää elementtiä.

Sulla on biisintekotaidot oikein hyvin hanskassa, sanoisin, nyt vaan mielikuvitus kunnolla lentämään!
0   +1 +2
 
10
Noison 26.04.2008
Sanotaan näin aluksi, että hieman vaikea kommentoida nyt mitään järkevää tai viisasta, kun on joku kumma kevät väsymys päässyt painamaan kovasti päälle nyt tässä näin. Joten en syvenny nyt mitenkään kovinkaan yksityiskohtaisesti kapaleeseen, joka ärsyttää kyllä minua itseäni. Mutta kuitenkin, kaikesta huolimatta, erittäin eurofinen ja korvia hivelevä kappale kaikin puolin. Tässä olisi mielestäni ehdottomasti seuraavan 'viikon biisi' ainekset kasassa. Todella nostattava aloitus uudelle projektille, ei voi muuta sanoa. Jo silmissä voi nähdä, että tällä on tulevaisuus. Tunnelma on käsinkosketeltavaa ja soundi mitä kauneinta ja kirkkainta. Utuiset sointukierrot ja leijailevat padit takaavat lähes maksimaalisen relaksaation tätä kuunnellessa. Taka-alla hiljaisesti ja rauhallisesti potkivat perkussiot sekä massiivinen, mutta tarpeeksi hillitty ja hitaasti rullaava basso värisyttävät tärykalvoja mukavasti. Valitettavaa on se, että tämä kappale on aivan liian lyhyt. Vielä olisi voinnut parisen tai kolmisen minuuttia lisää materiaalia sujauttaa ja sovittaa tähän. Näinkin kyllä varsinaista tädellisyyttä ja nostalgian huumaa. Elävästi tulee kyllä lapsuuden kesät mieleen tästä ja se ei ole muuta kuin positiivista. Tätä kuunnellessa on mukava odotella kovaa vauhtia saapuvaa kesää ja lomaa. Sanoinkuvaamatonta täydellisyyttä, olenko jo faniutunut? :)
0   +1 +2
 
Ayahuasca 26.04.2008
Hmm aika perus sävelkierrolla liikkeelle, tulee etäisesti lambada mieleen noista alun soinnutuksista :D
Saundeista en pitänyt yhtään, tulee liikaa 90luvun euro humpat mieleen ja hivenen kylmiä ja kliinisiä ääniä(efuja lisää ja hieman säätöä niin saa vähän lämpöä ).
basson soundi oli kyllä oikein onnistunut.
Miksaus ihan kohdallaan, mitä nyt ehkä kompuraa pumppaa liikaa näin chilliin menoon??

Lisää säätöä niin vois olla ihan ok kipale, näin jää aika tylsäksi ja kylmäksi
0   +1 +2
 
6
maraz 27.04.2008
Mitä tästä nyt sanoisi. Soundimaailma on kelvollinen (mitä nyt masterissa on taidettu käyttää tavallista efektikompressoria multibandin sijaan), melodia on kelvollinen, ja ja ... niin, taustamusiikkiahan tämä on. Sisällöttömyys karsii rankasti pisteitä. Rumpukompista tuli mieleen lähinnä Mr. President.

Kokonaisuutena vaisu ja mitäänsanomaton - ei mitään mieleenjäävää.
0   +1 +2
 
7
lavascale 28.04.2008
No onhan tää ihan mielenkiintosen oloista ... taustamusiikilta se kuulostaa, niinkuin joku edellä jo mainitsikin :) Ok saundit ja kivat kuviot on tähän kyllä kehitelty, teknisesti aivan kiva biisi :)
Melodiasta plussaa, kuulostaa ihan hyvälle ... kaikin puolin oikein mukava kappale, pituutta olisin ehkä itse korjannu suuntaan tai toiseen, muuten ok
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat