Viimeinen yö

Toinen Vuodenaika | 28.04.2014 | Suomirock
3:18

Säv, San, & Sov: P. Keskikukko / P. Hietala
Äänitetty 27.4.2014 Kalajoella
P. Keskikukko: Laulu / Kitara.
P. Hietala: Kitara.
V. Hietala: piano.

0.00   494 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

doqpop 10.05.2014
Kiitoksia hyvästä kommentista. Biisin synty on sellainen että se on sävelletty, sanoitettu, sovitettu, harjoiteltu, äänitetty ja julkaistu tunnissa. Garagebandilla äänitetty ilman mikkejä ja sun muuta. Ei ole miksailtu ja pianisti valitteli että vaikea soittaa kun soitto ei mene rytmissä( meillä oli eka äänityksissä haitsu tempoa antamassa, mutta ei sitä kuullut - siksi emme käyttäneet sitä). Kertsissä tuo tyhjiö vähän ottaa korvaan, mutta on siellä sävel mutta se ei oikein kuulu ja oli tarkoitus vahvistaa sitä vielä. Ei vihtitty. Maanläheinen, raaka ja hiomaton tunnelma oli tarkoitus saada ja siinä onnistuttiin. Mutta tosi hyvä kun kommentoidaan, ja seuraavalla kerralla/biisissä tehdään, ei ehkä paremmin mutta erilailla. Ja lopussa kiitos seisoo.-Toinen Vuodenaika
0   +1 +2
 
ex4 09.05.2014
Tässä on kyllä todella maanläheinen ja autenttinen ote. Harmi että laulaja on miksattu ihan taka-alalle. Tai itse asiassa kuulostaa että tätä ei ole juurkaan miksailtu, ehkä jopa otettu yhdellä mikillä talteen. Ja mikäs siinä, tunnelma välittyy näin raakana. Varsinkin laulusoundista- ja melodisasta tulee CMX vieleen.

Otetaan tähän nyt muutama hajanainen huomio ekan kuuntelukerran jälkeen:

Vokalistin falsetit toimi hyvin, ehkä jopa paremmin kuin normaali lauluääni.
Pianostemman sovitus kertissä voisi olla parempikin. Ykköselle mätkähtävä sointu tulee vähän silmille.
Vokaalit on tosiaan ihan muiden elementtien jaloissa. Pieni kaikukaan ei välttämättä tekisi pahaa.
Soitossa rytmit tuntuu välillä olevan hakusessa. Ehkä on haettu artikulaatiota, mutta kuulostaa horjuvalta.
Kun kertissä lauletaan 'ovat verhot laskeutuneet ikkunoiden eteen' kitaralla on ilmeisesti jokin hankala soinnun vaihto. Soundi katkeaa ja siinä on hetkellinen, mutta melko häiritsevä, musiikillinen tyhjiö joka meinaa imaista kuulijan.

Vaikka taas tuli listattua korviin ottaneita epäkohtia, niin hyvä biisihän tämä on. Huonoon ei viitsisi näin paljoa kirjoitella. Seuraavaksi äänittelemään jonnekin missä saa instrumentit omille raidoilleen ja vähän miksausta mukaan. Ennen äänitystä vielä kitaristeille vähän treeniä kertsin sointujen vaihtoon ja metronomi mukaan harjoitteluun.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat