Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kertomus kolmivuorotyöstä

Kolmivuorotyö ei ole kovin mukavaa. Yksi osa on mukavaa, ja se on yövuoro. Kaksi muuta osaa, aamuvuoro sekä iltavuoro, ovat suunnilleen yhtä mukavaa puuhaa kuin tetsaus sadekelillä.

Aamuvuorossa väsyttää koska joutuu heräämään kuudeksi töihin.
Iltavuorossa vituttaa yli kaiken kun koko päivä menee hukkaan - heräät klo 11 etkä ehdi tekemään mitää järkevää ennen töitä. Tulet töistä, ja ainut mitä voit tehdä kello 22 jälkeen, on irccailu tai televisio. Yövuoro on paras. Ei pelkästään sen takia, että yövuorolisä on mukava lisä palkkaan, mutta sen takia että yötyö sopii minulle. Olen tottunut nukkumaan päivisin.

Tällä viikolla minulla oli yövuoro.

Ainakin kaksi ensimmäistä yötä.

Menin äsken työpaikalleni vain huomatakseni, että pomoni on pistänyt minut iltavuoroon mitään minulta kysymättä tai siitä ilmoittamatta (seuraavan päivän listat päivitetään noin klo 07, ja yövuoro lopettaa klo 06...). Se, että jos menen huomenna iltavuoroon, tarkoittaa että minun tarvitsisi tehdä kaksi vuoroa putkeen, koska torstaina ja perjantaina en voi olla iltavuorossa. Torstaina sen takia, että on muutama tärkeä palaveri, ja perjantaina sen takia että on mikseribileet. Yksi vaihtoehto on tietysti aamuvuoro, eli kaikkia kolmea vuoroa viikolla - varmasti jotain mistä ammattiliitto tykkäisi kun kuulisi. Olin maininnut tästä pomolleni joka yritti houkutella minua koko viikoksi iltavuoroon ja tein selväksi, että turha yrittää minun vuorojani vaihdella.

Luulevat että väliaikaistyöntekijöillä ei ole mitään oikeuksia. Pyh.

Sitten vähän pirteämpiin asioihin.
Tilasin kaksi lippua Kuninkaan paluu ensi-iltaan. Vaikka lipujen myynti alkoi jo pitkän aikaa sitten, onnistuin sunnuntaina saamaan vielä paikat teatterin toiseksi suurimmasta salista lähes ylimmältä riviltä aivan keskeltä. Taisi olla onnekas peruutuspaikka. En valita. Elokuva alkaa klo 00:03, ja päättyy joskus puoli neljän pintaan. Varmasti tulee mielenkiintoinen aamuvuoro sen jälkeen. Mikäli siis aamuvuoro minulla on, minusta kun tuntuu että pomoni heittelee kolmitahoisia noppia minun kohdallani ja katsoo mihin vuoroon huomenna mennään.

---


Miksi näin perhosen kauneimman lentävän?
Siivet sen aivan harmaat.
Voi miksi kuulin linnun mulle laulavan?
Ääni kaunis sen pelkkää harhaa.

Miksi värit maailman ovat iäksi kadonneet?
Miksi äänet kauneimmat ovat vaienneet?
Päivä tää mitään ei enää tuo tullessaan
Päivä tää on kuin eilinen

Chorale - Kuin Eilinen (v2004)

Kirjoitettu Tuesday 02.12.2003

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: