Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vasen kanava

Tilasin Thomannilta hieman paremmat kuulokkeet (AKG K 271 MKII) kuin mitä nämä nyt käytössä olevat Sonyn muoviset ja natisevat, bassoa hurjasti korostavat, aavistuksen kihisevät ja muutenkin naurettavat rimpulat ovat. Hintaa nyt tuli ainakin noin nelinkertaisesti Sonyihin aikoinaan sijoittamaani summaan nähden, vaikka veikkaankin että laatua ei ehkä ihan samassa suhteessa seuraa. Mutta jos nyt edes kolminkertaisesti kuitenkin. Sokkona ostin tietenkin. Sen verran viitsin ottaa selvää, etteivät internetissä liikaa haukkuneet. Ja ovat kaiketi T-kaupan myydyimmät studiokuulokkeet; miljoona kärpästä tuskin aivan väärässä ovat.

Pistin jälleen uudet (kolmannet) versiot noista kolmesta tuotoksestani tänne Mikseriin. Loputtomastihan saa pökälettä yrittää kiillottaa, etenkin ilman kunnon kuulottimia. Nyt ainakin luulen saaneeni niistä liian honotuksen pois, tosin kihinää taisi tullakin sitten roppakaupalla lisää. Varmasti taas kun olen niitä hetken kuunnellut joillakin muilla kuin näillä kotivehkeilläni, niin alkavat tympiä nuokin. Mitään kovin ihmeellistä en niille tehnyt, lueskelin hieman lisää kompressoinnista (yritä ja erehdy) ja koitin saada äänenvärejä paremmin omaan makuun istuviksi, sen verran kuin minkä näistä nykyisistä kuulokkeistani ja makuuhuonestudioni kajauttimista selvän saa.

Mjoo. Käänsin myös piruuttani ykkös- ja kakkosbiisin kanavat toisin päin. Lähinnä siksi, että tajusin rumpujen olleen niissä koko tämän ajan nurinkurin (EZdrummerissa pannaukset näköjään vakiona rumpalin näkökulmasta, kaikkea sitä aloittelija huomaakin vasta nyt). Koitin ensin kääntää pelkät rummut, mutta tulos kuulosti jotenkin epätasapainoiselta, joten heitin lopulta koko miksauksen ympäri. Ja kas. Olisi pitänyt tehdä niin jo ihan testimielessäkin aikaisemmin, sillä samalla tuli huomattua, että vasen korva on alkanut taas mennä lukkoon (jokavuotinen riesa)... Eli alusta asti on ollut monikin asia pielessä noissa miksauksissa, eikä kaikkea vikaa voikaan pistää paskojen Sonyjen syyksi.

Mutta noh, jään nyt odottelemaan niitä kuulokkeita. Biisit saavat jäädä tuommoisiksi kuin ovat. Jos niistä joskus paremmat versiot teen, niin sitten varmaan kokonaan uusiksi puhtaalta pöydältä ja puhtain korvin. Aakoogeitten kanssa. Ja jos voitan lotossa ensi viikonloppuna, niin varmaan uusien kaikkien muittenkin vehkeitten kanssa. Seuraavaksi uusien biisien kimppuun.

Kirjoitettu Thursday 18.08.2011

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: