Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Arkisto

Ladataan

Tammikuun manifesti

Aikaisimmille ja uusille kuuntelijoillemme:

Jotta välttyisit vääriltä ennakko-odotuksilta ja ajan saatossa ERAZE-nimen alla tehtyä tuotantoa kohtaan muodostuneilta mielikuvilta, suosittelen seuraavan muutaman rivin lukemista - varsinkin jos olet (...tai olit) jostakin syystä ollut innostunut aikaisemmin julkaistusta ERAZE:n musiikkimateriaalista.

Hyvät ystävät -

Kaiken kaikkiaan monin tavoin vaiherikkaan vuoden - positiivisessa ja negatiivisessakin mielessä - jälkeen syksyllä 2003 aloittamani ERAZE-projekti jatkaa kuluneen vuoden kompurointinsa, hapuilunsa ja saamattomuuden loppumattomalta tuntuvien lumikenttien läpi kahlauksensa jälkeenkin elämäänsä.
Koko projektin jatko oli todellakin "kahden vaiheilla" lukuisista eri syistä, mutta asiaa pitkään mietittyäni päätin tarttua jälleen tiukasti "aseisiin", pyyhkäistä työpöydän puhtaaksi ja ryhtyä uuteen iskuun.
Samalla myös monet projektiini liittyvät yksityiskohdat saavat melkoisen uudenlaisen ilmeen.


Monille varhaisempaan ERAZE-tuotantoon tutustuneille saattaa "erAze":n uusi ja tuleva tuotanto aikaisempiin kappaleisiin ja niiden soundeihin tottuneille kuuntelijoille olla jonkinasteinen yllätys, joko hyvässä tai sitten pahassa mielessä - asia, jonka arviointi jääköön puhtaasti kunkin kuuntelijan oman valinnan varaan. Kerrottakoon nyt samalla ja täysin tyhjentävästi, ettei paluuta aikaisemman ERAZE-tuotannon kaltaiseen äänimaailmaan enää ole - eikä tule. Näin sanon jopa silläkin uhalla, että menetän heti mahdollisesti suuren osan aikaisemmasta kuulijakunnasta.

Omat henkilökohtaiset vaihtoehtoni ERAZE-projektin lähitulevaisuudelle olivat lopulta itselleni hyvin yksinkertaiset: joko vain yksinkertaisesti lopettaa katkeroituneesti koko harhateille rämpimään ajautunut projekti - tai tehdä hyvin selkeä linjanmuutos takaisin sille karhealle polulle, josta koko matka alun perin alkoi.
Koska lopulta päätin vielä jatkaa projektiani, tuli samalla myös aika olla musiikillisesti rehellinen ensisijaisesti itselleni - ja noudattaa nyt alkuperäistä ajatuskuvaa siitä, millaisen tahdon viimeisen lopputuloksen olevan.

Paluuta vanhaan ei siis enää ole.

ERAZE:n kappaleiden päätekijänä olen nyt viimein toteuttamassa juuri sitä musiikkityyliä, jota varten alun perinkin aloitin koko nykyisen "erAze"-projektin. Olenhan kuitenkin itse omalta musiikkitaustaltani puhtaasti ja rehellisesti parantumaton speed/trash/death/yms. metallilajien pitkän linjan kuuntelija - samoin kuin soittaja - jo yli 20 vuoden takaa...! Musiikillinen taustani on kaikkein pohjimmiltaan ollut aina pääasiassa rosoinen ja karkea, jotakuinkin enemmän tai vähemmän kieroutunut - ja taatusti samalla myös hyvin epäsovinnainen.
Vuodet 2003 ja 2004 jäävät nyt siis täysin omaksi erilliseksi historialliseksi jaksokseen, joka samalla kuitenkin kieltämättä antoi myös paljon hyödyllisiäkin asioita, ajatuksia ja kokemuksia.

Tästä eteenpäin uudet kappaleet tulevatkin nyt etupäässä olemaan aiempaa aggressiivisempia, koruttomampia, vähemmän hiottuja ja siksi myös kuivempia & karkeampia lähes kaikilta soundeiltaan - aivan toisin kuin parin edellisen vuoden aikana tehty tuotanto.
Kevyesti sulatettavan, kauniisti ja sovinnaisesti silotellun, "populaarihenkisen" ja turvallisen keskitien raja-aitojen yli uskaltamattoman eri metallityylien (sankari/sukkahousu/yms.) antamien vivahteiden aika on nyt siis tämän projektin musiikin osalta täydellisesti ja lopullisesti päättynyt.
Uutta erAze-projektia odottaa jo malttamattomana karu ja karkea, rujo ja kaunistelematon tulevaisuus.

So help me God... (...which he won't!)

Kaikki nuo edelliset rivit lukeneille tahdon sanoa vielä lopuksi:

Mikäli jo edellisen tekstin lukeminen tuotti sinulle suurta tuskaisuutta, mielenahdistusta tai muuten vain jostain syystä pahoittunutta mieltä, en silloin edes suosittele siirtymään itse kappaleiden kuuntelun pariin...
Jo muutamalla hiiren klikkauksella löydät kyllä itsellesi jotain paljon mieluisampaa kuunneltavaa.
Mutta - tietenkin tuo edellä mainitsemani kaava toimii myös päinvastoin!
Asioiden kauneus ja rumuus ovat lopulta vain pieniä eroja kunkin katsojan silmissä ja kuulijan korvissa.

Tietenkin olen oikein tyytyväinen, mikäli joku oma hengenheimolainen joskus sattuu myös eksymään tälle samalle hämärän sumealle vyöhykkeelle ja onnistuu kappaleiden kuuntelun yhteydessä saamaan niistä jonkinlaisia outoja värinöitä ja kieroutuneita kicksejä uudelle tielle kääntyneen erAze:n tuottamasta äänimetelistä (...jota myös jossain määrätyissä yhteyksissä saatetaan parhaimmillaan jonkin oudon äärilajin musiikkityyliksikin nimittää!).
Joka tapauksessa perussuunta on nyt määrätty uudestaan ja siinä tullaan jatkossa myös pysyttelemään.
"Who dares wins".

Jos tämä ERAZE:n äkkinäinen musiikillisen linjan muuttuminen tuottaa nyt jollekin kuulijalle aivan valtaisan pettymyksen, en voi mitään muuta kuin valittaa asiaa - makuja on hyvin moneen lähtöön, eivätkä ne siis tässä tapauksessa vain kohtaa toisiaan.
Loppujen lopuksi: teen tätä epämääräistä luomistyötä kuitenkin etupäässä vain itselleni. Se on samalla asia, josta en tingi ja josta en tule tekemään kompromisseja - en enää.
Uskon kuitenkin samalla, että mahdollisesti myös joku toinenkin "kadotettu sielu" jossain ymmärtää musiikkini ideat & sävyt - kaiken tuon hiomattoman ja kakofonisen metelin ja psykoottisten tekstienikin joukosta.

Ellen sitten lopulta vain satu olemaan ainoa hullu laatuani...!


Nämä pateettiset selityksien rivini päätän lopuksi herra T. Arayan koruttomin sanoin:

"- Hell Awaits ! ! "

Kirjoitettu Sunday 13.02.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: