Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Maanantai-illan treenit

Eilen oli taasen aika potkaista Turingin poppikone toimintaan. Treenit pidettiin sangen lyhyellä varoitusajalla ja varmaan ensimmäistä kertaa maanantai-iltana (muutkaan illat eivät olisi kenellekään sopineet).

Edellisistä treeneistä ehtikin mennä taas pari viikkoa. Tuolloin allekirjoittanut ja Capteeni Janne treenasivat kaksistaan ja tekivät kappaleentyngän, joka sai alkuperäisen teksti-ideansa mukaan nimen Häpeäseinä.

Soitimme biisinkaltaisen treenien aluksi Timopojalle, joka nyt siis kuuli biisin ensimmäistä kertaa. Olimme varautuneet jokseenkin negatiiviseen palautteeseen, koska tekeleemme ei ollut mitenkään erikoinen, mutta hämmästyttävää kyllä, laulajamme totesi että "täähän on ihan jees, kunhan siihen tehdään yksi osa lisää".

Ja niinpä kirjoitettiin c-osa ja alettiin perinteiseen malliin luomaan äänimaisemia. Tviikkasin multiefektiäni vähän vimmatusti, ja jossain vaiheessa iltaa sain aikaiseksi aivan ilmiselvän The Cure -soundin säröllä, kaiulla ja choruksella. Valitettavasti muut eivät soundista olleet liian innoissaan, joten en päässyt (vielä) hyväksikäyttämään löytöäni millään tavoin.

Laulajamme tarttui myös Capteenin alkuperäiseen teksti-ideaan ja hioi sitä hieman eteenpäin. Teksti ikäänkuin harppasi lähemmäs sitä tyylisuuntaa, mitä Turingin poppikoneen aiempi lyriikka on edustanut, ja mikäs siinä. Lauluosuuksia ei päästy nauhoittamaan, mutta lauluosuudet lienevät muuten aika selvillä.

Soittamisen ohella keskusteltiin ties mistä ja naureskeltiin Kaappiheteron saamille kommenteille - Capteeni kun sysäsi biisin uuteen hienoon kommenttirinkiin jokin viikko sitten. Hämmästelimme huvittuneina, kuinka joidenkin mielestä biisi ei ollut hauska, vaikka sen olisi kuulemma pitänyt olla ja toisten mielestä (ristiriitaisesti?) kyseessä oli jokin ihme "huumoribiisi". Tälläisiä kommentteja antaneet ihmiset kertovat kommenteillaan enemmän itsestään kuin itse biisistä.

Mutta oli noissa hieman negatiivisissa kommenteissa jotain hyvääkin. Yleensä kun biisejä soittaa kavereille ja vastaaville, tulee "tosi hyvää settii" (tai vaihtoehtoisesti "täyttä paskaa") -henkistä palautetta, jota ei voi pitää kovin objektiivisena. Nyt sai pitkästä aikaa ärsytettyä jotakuta musiikillaan. Ja siitä tuli todella hyvä olo. Jos biisimme ei kelpaa mikserin teiniräpäreille ja -hevareille, olemme selvästi tehneet jotain oikein.

Kirjoitettu Tuesday 22.03.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: