Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

9.2.2007 Knockout Greg, Storyville

Knockout Greg & Blue Weather

Aahh… mikä loistava orkesteri! Onnex nää käy parikin kertaa vuodessa hesassakin, saa nähdä sitä mistä tykkää.
Orkesteri on ruåtsalainen ja pojat on oikein sympaattisia ja taitavia. "Knockout" Gregillä on miellyttävä ja persoonallinen ääni, minkä lisäksi kaveri on oikein hieno harpisti. Rumpali on laulaja Gregin (ilmeisesti) nuorempi veli ja sen tason soittaja myös, että on suorastaan ilo katsella miehen työskentelyä. Kaikenlaista filliä irtoaa ja soitto on muutenkin monipuolista ja kaiken lisäksi kaverista tosiaan näkee, että hän itsekin nauttii.
Kontrabasso (tietenkin) on varustettu soololovella ja suolikielillä -siltä ne ainakin näyttivät ja kenties kuullostivatkin. Basisti oli sama kuin ennenkin ja niin myös kitaristi; Anders Leven(?). Äijä on ihan sairaan maukas kitaristi mun makuun. Kuunnelkaa bändin levyjä, niin tiedätte. Mies on myös tehnyt ison nipun bändin omista raidoista. Joitain vuosia sitten mies ei ollutkaan bändissä mukana ja olihan siitä silloin jotain puhetta, mutta en enää muista, mikä silloin oli "syy" miehen poissaoloon. Olinkin hieman varautunut silloin, että tuleekohan tästä mitään, kun kitarassa oli joku outo hemmo… mutta niin niitä vaan naapurimaasta tyylin taitajia löytyy, että ei tuo muistaakseni ainakaan paljon huonommaksi kaveri silloin jäänyt.

Yleensä bändin mukana on ollut kaksi puhaltajaa (joista toisella oli tapana heilua soiton tahdissa sivuttain ja toisella eteen / taakse, mikä paikoitellen näyttikin sangen hupaisalta), mutta ei tällä kertaa. En ole ihan varma oliko se se toinen puhaltaja, joka oli pianossa sitten tällä erää.

Jostain syystä bändin mukana oli toinenkin kitaristi, joka tuntui aika paljon seuraavan, että missä mennään. Varmaan ihan kelpo kaveri, mutta väistämättä kuulin käytävän keskustelua, jossa aprikoitiin koko miehen tarpeellisuutta. Ja samaa pohdin itsekin. Luultavasti Levenillä saattaa olla taas tauko edessä ja näin keikalla sitten "ajettiin uutta miestä sisään"? Onneksi oli kuitenkin tuo vanha velho vielä mukana. Se vaan on niin kiva nähdä, miten helppoa se joillekin on, tuottaa laitteistaan niin hienoja jubatsuja…

Tyylillisesti orkesteri vetää n. 40-luvun bluesia ja usein myös näyttää siltä. Saattaa siellä joukossa tulla joku rokimpikin pala tai vaikka vanhoja Fab T-Birds -hittejä, mutta lähinnä tuota 40-luvun osastoa sanoisin orkesterin edustavan Tätä stailia kundit onkin varmaan veivanneet jo todella pitkään, niin luonnollisen oloisesti biisit kulkevat, kuin suoraan selkäytimestä, yhtään liikoja funtsimatta… nautinnollista seurattavaa…

Kaikkia kitaroita nyt enää tässä vaiheessa niin muista… yleensähän ne on nuita vanhoja orkesteri- tyylisiä skittoja näillä miehillä, mutta niin vaan taas oli lavalla kaksin kappalein Fenderin blues junioreita ja bassman harppuvahvarina. Kylä lähtee!

Olin juuri ennen tätä orkkaa ziigaamassa kaverin bändiä, jossa kokoonpano oli suunnilleen sama (miinus yksi kitaristi). Kaverit soitti aika kovaa ja vaikka kaikki instrumentit suunnilleen erottuivatkin (paitsi kitarasaundi oli aika puuroinen (taas fender blues junior!)), oli tavallaan erottelevuudessa, tai sanoisinko selkeydessä valtava ero tämän Gregin bändin kanssa. No tähän toki vaikuttaa monet asiat… paikka, miksaus, pa, sovitukset jne. Mutta, ero oli tosiaan aikamoinen, vaikka ei nämä svedupojatkaan välttämättä niin hiljaa soittaneet.

Knockout Greg & Blue Weather on tehnyt useita levyjä ja ovatpa jätkät tehneet myöskin levyn kimpassa Mike Sanchezin kanssa, mutta siitä taisikin jo olla puhetta aiemmin. Bändillä on hienot kotisivut, joilta voi makupaloja käydä kuuntelemassa, jos joku ei vielä ole ryhmää livenä bongannut. Liitän tuohon vielä osoitteen ja vielä liitän myöskin osoitteen tuosta mainitsemastani "kaverin" bändistä, kun olen sattumalta harjoittelumielessä itse heille nuo sivut vääntänyt…

http://www.knockoutgreg.com/index2.html

http://www.bigjayv.com/

Kirjoitettu Wednesday 21.02.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: