Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Dickerson

Deke Dickerson

28.3. 2008 Ravintola Texas
Kalifornialaine (?) Dickerson on mainio heebo, joka taitaa vakuuttavan kitaratyöskentelyn ja omaa persoonallisen, mutta miellyttävän lauluäänen. Kymmenkunta levyä on mies pukannut markkinoille vuosien mittaan ja nytkin oltiin kiertueella uuden albumin myötä. Keikkoja tällä turneella näillä nurkilla oli tiettävästi neljä. Kolme suomessa ja yksi virossa.
Ensimmäinen keikka oli kaisaniemessä, missä mies kuulemma takahuoneessa nukkui jetlagiaan pois soundcheckin jälkeen.

Deke on parhaimmillaan rockabillyssä, rokkenrollissa , hillbillyssä ja surfissa. Kaikki stailit taittuu uskottavasti ja sekoittuvat sujuvasti keskenään. Usein keikoilla nähdään myös miehen kaksikaulainen nimikkokitara ja usein nähdään myös kitaristi duettoja tuon erikoisen instrumentin parissa.

Deke ei tuonut pohjolaan taustabändiään. Homman hoitivat uskomattoman tottuneen oloisesti Sirkon Lasse ja Mr Peabody a.k.a. Huhtakankaan Jussi (ja kukahan se rumpali olikaan..?)
Tosiaan harvoin tuntuu paikallinen taustaorkesteri istuvan artistille niin hyvin kuin nämä miehet Dekelle. Joku sitä paikan päällä ääneen ihmettelikin. Mutta kyllähän nämä miehet zennaavat toisensa. Mielestäni Deke sanoi äänittäneensä jonkin biisin Jussin kanssa jo kymmenen vuotta sitten.

Texas ei paikkana ole ehkä ihan parhaasta päästä sikäli, että paikka on melkein puolikuun muotoinen ja stage on siinä "poikittain". No saimme kuitenkin loistavat paikat, kun seurueemme oli niin ajoissa paikalla. Soitto taisi alkaa yhdentoista aikaan "Johnny Bonanza -shown" lämmittelyllä, which was nice…
Deke taisi sitten aloittaa kahdeltatoista. Soitti hyvän pitkän setin ja parit (?) encoret. Villeimmillään Jussi ja Deke soittivat tuota kaksikaulaista ensin niin, että toinen soitti alempaa ja toinen ylempää kitaraa. Jossain vaiheessa kesken biisin miehet vaihtoivat lennosta kitaraa keskenään ja lopulta soittivat vielä niinkin, että toine soitti vasurilla toista ja oikealla kädellä toista kitaraa ja vastoin päin..!!! Draaman ainekset, mutta huikea shöy…

Pakkohan se levy oli ostaa ja ilahtuneena panin merkille, että senpä olisi saanut ostaa vinyylinäkin. Käytännön miehenä otin kuitenkin cd:n, kun eihän se vinyyli oikein autossakaan soi. Sitten kuulin jälkeen päin, että tuolla vinyylillä olisi ollut bonusraita…

Joopa joo, tavallaan oli sääli nähdä tämä esitys, koska en nyt sitten osaa millään kuvitella, että kuka missä milloin ja miten tämän tyyppisen roketsupläjäyksen tuo enää paremmin framille. Deke oli taitava, sympaattinen, mukavan tuntuinen heppu. Oikeastaan juuri sellainen, kuin minkälaisen kuvan äijästä jo olinkin levyjensä perusteella saanut.

http://www.youtube.com/watch?v=NlNcB9OA4iA

http://www.youtube.com/watch?v=I_mfNELnh44

http://www.youtube.com/watch?v=Jt87sbph3x4

Zekatkaa linkit, mies ON loistava.

Kirjoitettu Thursday 17.04.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: