Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Emergenza Music Festival päätökseen

Emergenza Music Festival päättyi Painshockin osalta 15.5. käytyyn Tampereen finaaliin Tampereen Pakkahuoneella. Bändi ei sitten odotuksista huolimatta selviytynyt yleisöäänillä tuomariston eteen, mutta siitäkin huolimatta fiilis paikanpäällä oli mahtava, eikä keikkakaan ollut huono. Kilpailun äänestyssysteemi aiheutti bolemiikkia varmasti muissakin leireissä. Pakkahuoneen ja YO-talon selkeä ero oli tietenkin paikan koko. YO_talo tarjosi huomattavasti tiiviimmän tunnelman, ja ihmisetkin pysyivät aloillaan ulkona vallinneesta upeasta keväisestä säästäkin huolimatta. Pakkahuoneella tilanne oli toinen. Sisätiloissa tunnelma ei välttämättä ollut paras mahdollinen. Bändien fanit saapuivat sisätiloihin aina omien ihailun kohteiden ollessa lavalla, jonka jälkeen yleisö vaihtui täysin aina viimeistäkin silmäparia myöten. Näin ei päässyt käymään YO-talolla, juurikin edellämainitusta syystä - tunnelmasta ja paikan tiiviydestä johtuen.
Äänestyshän tapahtui pelkästään yleisön voimin, joista jokainen sai äänestää kahta bändiä. Toisin sanottuna, bändien myymien lippujen määrä oli ehdottomasti avainasemassa äänestyksen lopputulosta ajatellen. Tietenkin, tyhmempikin sen tajuaa. Kuka tuo omaa porukkaa eniten paikanpäälle selviytyy voittajaksi lopulta. Mutta aivan näin yksinkertaiseksi asiaa ei voi täysin luonnehtia. Jos finaali olisi käyty esimerkiksi juuri YO-talolla, 'oman yleisön' määrän merkitys olisi ollut huomattavasti pienempi. Pakkahuoneella yleisö seurasi tarkasti oman bändinsä esiintymisen, jonka jälkeen äänestyslipukkeet heitettiin laatikkoon kuuntelematta muita esiintyjiä. Toinen bändeistä siis heitettiin lappuihin ns. 'lotolla', joten on mahdotonta saada tämäntyyppisestä kilpailusta täysin oikeudenmukaista lopputulosta. Tästä kärsivät muutkin kuin ainoastaan Painshock. Myös Nook on hyvänä esimerkkinä, joka semi-finaalissa tuli yleisön äänestyksessä toiseksi.
Loppujen lopuksi musiikkihan on juuri sellaista - fanit määräävät, ja ovat luonnollisesti tärkein osa bändin menestystä. Näin kun asiaa ajattelee, lopputulos onkin täysin luonnollinen, eikä varmasti tuo yllätyksiä kenellekään.

Tampereen finaalista tuomariston eteen päässeistä kolmesta bändistä (Chill, Porcelain, Hangman) voittajaksi selviytyi Hangman. Kaikki kunnia heille, loistava lavaesiintyminen ja tietenkin mukavasti koukuttava cover -veto Ozzy Osbournen 'Bark At The Moonista' takasivat suuren suosion. Hangman lähtikin seuraavana päivänä Emergenzan sponsoroimalle matkalle Helsinkiin, jossa he soittivat Nosturissa Suomen finaalissa. Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa, kuinka poikien kävi kyseisissä karkeloissa, mutta toivottavasti ei sentään täysin tyhjin taskuin täytynyt kotiin palata.

No, se siitä kilpailusta. Painshockilla on edelleen katseet tulevaisuudessa, eikä anna moisten asioiden häiritä. Seuraavana etappina onkin sitten 13.-14.6. pienet studiosessiot Mäntsälässä sijaitsevassa studiossa. Ilmoittelemme taas myöhemmin, mitä biisejä levylle laitetaan, ja koska niitä saadaan valmiina kuultavaksi.

Siihen asti, hei hei!

Kirjoitettu Sunday 17.05.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: