Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Arkisto

Ladataan

Keikkapäiväkirjan aloitus (2005 kertaus)

Musiikin ystävänä kiertelen myös jonkin verran keikoilla. Tänä vuonna sellainen perusmäärä, ei paljon - muttei mitenkään aivan vähääkään, että olisi harmittamaan käynyt. Tässä aikajärjestyksessä näitä keikkoja, päivämääriä en nyt muista/jaksa kaivaa esillekään. Ensimmäiset ovat vielä viime keväältä, viimeisimmät sitten tämän syksyn/talven aikana. Tästä eteenpäin jokainen keikka pääsee erillisenä merkintänä päiväkirjaan.

Stam1na, Yellowstone Kotka:

Muistaakseni vuoden ensimmäinen keikka. Olin ostanut Stam1nan depyytin ja tykkäilin luonnollisesti aivan mahdottomasti. Alkuinnostus on kasvanut tähän päivään mennessä elämäntavaksi, lähinnä rakkain bändi mitä voin tällä hetkellä nimetä. Kotkan keikka oli .. .. Miten sen sanoisi? - Parhautta. Ensimmäinen livekosketus Stam1naan ja heti räjähti. Ahtaassa Yellowstonessa oli ainakin 150 ihmistä, niin ettei siellä pystynyt liikkumaan. Pakkohan se siis oli mennä eturiviin. :D Kyllä olikin KUUMA, meininki oli aivan eläimellistä ja moshpit oli ehkä hurjin mitä olen nähnyt, jonkun jalka hipaisi poskea ja välillä sitä itsekin lensi aivan minne sattuu, jännä että solidaarisuus on kuitenkin niin huipussaan, että aina löysi oman paikan. Hiki haisi, virtasi suorastaan ja Stam1na veti täyden kympin keikan. Olipahan tulikaste Stam1nan keikoille, rakastuin täysin. Ennen Stam1naa soitti myös Total Devastation, mutta mie join viinaa, kovaa rynkytystä jätkillä.

Stam1na, Riviera Kouvola:

Piti päästä siis uudelleen. :D Vaikkei kouvolassa nyt aivan inferno päällänsä ollutkaan, verrattuna Kotkaan, niin kyllähän heikkohermoisempaa olisi järkyttänyt se meininki taas. Erilaisen Rakkauden Todistajan aikana meinasimme kaataa "turva-aidan", joka oli kuitenkin raskailla betoniporsailla juntattu maahan. "Miksi minua haluat, tuskasi kanssani jakaa ja miksi sen saaa'aaa'aat", hidas kohta ja sitten se tapahtui. Yleisö räjähti. Lopussa tuli jälleen Kadonneet Kolme Sanaa, joka tekee aina sen tempun, että yleisö muuttuu ihmisistä aivan joksikin nestemäiseksi aineeksi, joka virtaa lavaa kohti ja hytkyy tahdissa. Kiva tunne, eipä koe oikein missään muualla keikoilla tuollaista. Ehkä sitten Ruinin keikoilla joskus. :D

Tuska Metal Festival 2005:

Tuskassa tuli käytyä sunnuntai-päivänä katsomassa Stam1na, Bodom, Evergrey, Sentenced ja tyttöystävä katsoi Turmion Kätilöt. Bodomia pääsin katsomaan vähän liiankin lähelle, ajattelin mennä fiilistelemään hetkeksi ennen Stam1nan aloittamista ja jouduin tyyliin neljänteen riviin. Sieltä sitten nopeasti pois, kun Laiho otti paidan veke. :D Stam1nan eturiviin hyvän kaverin kanssa ja "tukka pöllyää ja peppuha pyörii bejbe"-asenne päällensä. Aivan loistava keikka, etenkin kun sen sai rakkaan kaverin kanssa todistaa. Oli muuten hieno näky tuskassa, eturivissä oli noin 8 ihmistä rivissä, kaulakkain, joista vain muutama tunsi ennestään toisensa. Oltiin kuin parhaat kaverit ja se näkyi. Musiikki saa aikaan ihmeellisiä asioita. Stam1nan keikan jälkeen oli puolisen tuntia polla niin sekaisin, ettei oikein tajunnut mistään mitään. Loppupäivä menikin siis kaljaa juodessa ja bändejä katsellessa. Ville Laihiala oli enemmän humalassa, kuin kukaan muu ja kaveri oli viel lavalla :D Evergrey oli aika hyvä.

Pellavarock 2005, Lammi:

Hieno päivä, oikea festarifiilis. Sää oli lämmin ja välillä satoi vettä, vaikka kesän viimeisiä vietiinkin jo. Entwine, jolla on muutamia aivan loistavia balladeja, kuului myös loistavaa esiintyjäkaartiin. Stam1na aloitti jälleen pelin - teki sen taas. Yleisö ei taaskaan ollut edes humalassa, mutta riehui kuin lauma gorilloja. Jälleen sama rakas kaveri, tukea toisistamme ja MOSH&GO. Kiitosta Stam1na, jälleen parhautta. Yleisössä ollut pahvinen hammaskin oli hilpeä.

Sitten Tarot, aivan legendaarista. Marco veti lavalla raakaa viinaa, minähän fanina matkin. The Rider of The Last Day ja Wings of Darkness räjäyttivät tajuntani. Kyllä veteraanit vaan osaavatkin, ottakeeha mallia. Päivän kruunasi tietenkin Mokoma, joka täräytti Vade retro, satanat taas niin kovilla täräyksillä, että ummetusta aiheuttivat. Jumantseikkaa, kunto ei kestä Stam1na-Mokoma tuhoduoa. Niskaparkani. Luonnonhelmassa, ihanan raikas festari. :)

Twisted Metal, Urheilutalo Kuusankoski:

Vittu Ruin. :D Tuokaa aitaa, tuokaa bändii, tästä moshaamine alkaa! No aitaa ei ollut, joten moshasin siinä rajoissa, joissa tasapainoni antoi myöten, ilman tukea siis. Ongelmista huolimatta hyvä keikka. Poijjaat saa nähdä minut pöllyttämässä tukkaa vielä jatkossakin. Brutal Control oli myös aika hyvä.

Kotiteollisuus, Riviera Kouvola:

Äijätrio vetäisi aika hyvän keikan. Eturivissä jälleen, Tuonen Joutsen ja Valtakunta olivat sen illan parhaat vedot, joista ensimmäisen aikana olin pitelemätön. Keikan jälkeen olin aamuyöstä Hynysen kanssa samassa pöydässä ja oli pakko kehua keikkaa aivan paskaksi. Ei Hynyne muuten ymmärrä, se on vähä katkera parrakas käppänä. :D Huomaa hyvin mikä ero on Stam1na-yleisöllä ja Kotiteollisuus-yleisöllä, jälkimmäisellä keikalla ei vaan ole samaa kokonaisfiilistä, eikä se johtunut minusta. Taisin moshata eniten silloinkin.

Räntämetalli, Kouvola:

Taas Stam1naa. :D Äläkee ny vielä kyllästykö. Räntiksessä tuli otettua tuoppi jos toinenkin, seurattua Turmion Kätilöiden kyseenalaista keikkaa ala-ikäisten keskuudessa. Festari oli muuten puitteeltaan aivan täydellinen, mutta järkkärit olivat aivan ammattitaidottomia ja pitivät lavatanssipolitiikkaa. (Pyöritit lettiä -> pois yleisöstä). Jatkot rytmi katissa.

Rytmi Katti, Kouvola:

Obscurant ja Rapture olivat aivan vitun hyviä. Humala oli melkein yhtä kova. Eipä ole paljon sanottavaa tästä. :D

Kirjoitettu Saturday 03.12.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: