Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Tee-Se-Itse musalaite


Vessajono
7993 viestiä

#1 kirjoitettu 22.10.2009 15:46

Mahdollistahan on tehdä vaikka mitä jos vaan kolvi pysyy kädessä.

Tällainen tuli nopealla googlauksella vastaan, en tosin perehtynyt sen enempää, kunhan vilkaisin.

Ihan vaan vinkkinä että kun kirjoittaa googleen hakusanoiksi "diy midi" niin tuo on kolmas osuma.

^ Vastaa Lainaa


rene
17 viestiä

#2 kirjoitettu 23.10.2009 15:42

MC-jatuli kirjoitti:
Eli onko kellään hajuakaan, mistä löytää musalaitteiden tekoon ohjeita?
Olen löytänyt jonkinlaisten kajareiden, kitaroiden ja bassojen tekoon ohjeita, mutta siinä ne minun löytökeinoilla löydettävät ovatkin.



Heh.. Tää menee ehkä hieman off-the-topic, mutta sopii hyvin otsikkoon
Tässä erään taitelijan näkemys soitinrakennuksesta

^ Vastaa Lainaa


Vessajono
7993 viestiä

#3 kirjoitettu 23.10.2009 15:51

rene kirjoitti:

Heh.. Tää menee ehkä hieman off-the-topic, mutta sopii hyvin otsikkoon
Tässä erään taitelijan näkemys soitinrakennuksesta


Sählypallo-okariina on kyllä a-luokan klassikko.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#4 kirjoitettu 25.10.2009 01:53

Tosiaan, ei kannata yrittää ellei tiedä mitä tekee. Itsellä pohjalla sähkärin koulutus, 15 vuoden kokemus elektroniikkatyöstä. Sormi menee suuhun jatkuvasti, itse vielä vapaa-aikanani harrastan rakentamista. Olen stereovahvareita muuttanut muutamat kitaravahvareiksi, puoliksi oon joutunu siinäki arvailemaan - vaikka piirustukset onkin ollu. Integraatti vahvareita olen myös korjannu muutamia, homma on todella vaikeaa vaikka "tietää" mitä tekee. Myös vastaanottimia on tullu tehtyä, vahvistinpiirillä - joskus nuorempana. Mutta oikeaan vahvistukseen jo kela on 10 kilon möntti, yritä siinä suomen elektroniikkakaupoista löytää tarpeeks isoi powerkonkkii..Jauhan varmaan asian aiheen vierestä kokoajan, joten parempi että lopetan.

Sanon sen, jos et tiedä tai ammatiksesi tee - niin osta valmiina.

^ Vastaa Lainaa


Ambrosia
1011 viestiä

#5 kirjoitettu 27.10.2009 02:51

MC-jatuli kirjoitti:
sv kirjoitti:
MC-jatuli kirjoitti:
Ohjeita haeskelen nimen omaan teknisten tunteja varten, eiköhän opettaja suurimmasta osasta osaa neuvoa...

yleensä teknisen työn opettajalla on ihan tarpeeksi hommaa siinä, kun koittaa opettaa miten tehään "lämpimiä juotoksia" ja suhteellisen vähällä tinamäärällä (tätä oli monesti homma ammattikoulussakin). joskaan en tiiä et mitkä elektroniikka-asentajan kyvyt siussa piilee.

ja siinä vaiheessa ku alkaa piirejä sun muuta olemaan levyllä, ni juottamisen täytyy onnistua hyvin - on komponentteja jotka ei kestä kuumuutta paljoakaan.


No ei sen välttämättä tarvi olla elektroninen soitin, mutta sekin käy...
Itse tykkäisin tehdä balalaikaa, onkohan niiden ohjeita missään?


1.
2.
3.

Englanniksi, valitan.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#6 kirjoitettu 28.10.2009 20:36 Muok:28.10.2009 20:37

MC-jatuli kirjoitti:
Onko mahdollista pystyä itse tekemään esimerkiksi Midi-mikseriä tai muuta sellaista?


Semmonen jäi kiinnostamaan, että mitä tarkoitat midi-mikserillä?

Epoche kirjoitti:
Tosiaan, ei kannata yrittää ellei tiedä mitä tekee.


Ööö... Tuolla periaatteella kukaan ei ikinä tekisi mitään. Jostain on kuitenkin aina aloitettava. Olennaisinta on, että pitää näpit irti semmoisista jutuista jotka vaatii verkkovirtaa.

Hyvät aloitteluprojektit toimii 9 voltin paristolla tai muutamalla sormipatterilla. Näilläkin voi tehdä jo kaikenlaista. Jos laite jää käyttöön ja tuntuu syövän turjhan paljon pattereita, niin ne patterit voi korvata valmiilla yleisvirtalähteellä joka antaa paristoja vastaavan jännitteen.

Sinänsä itse rakentaminen on hyvin harvoin rahallisesti kannattavaa. Itse oleen vuosien saatossa tuhlannut euron jos toisenkin osiin ja tarvikkeisiin (ja sitä ennen aika läjän markkoja myös). Itse asiassa jos katsoo mitä niistä rakennetuista vehkeistä on itseäni mitenkään muuten hyödyttänyt kuin siinä onnistumisen ilossa minkä valmiista projektista saa, niin mennään rahallisesti todella reilusti pakkasen puolelle. Rakentelu voi silti olla ihan hauskaa. Lisäksi joissain tapauksissa on mahdollista rakentaa sellaisia juttuja mitä ei vaan kaupasta valmiina saa.

Joskus jopa jotkut epäonnistumisiksi laskettavat jutut saattaa tuottaa hupia. Kuten se kun ensimmäinen itse rakentamani säröpedaali toimi myös radiona. Asemaa ei tosin voinut valita, mutta yllätys oli aikamoinen kun kitaran volumenupin nollille kääntäessäni kitaravahvistimeni alkoi puhua venäjää...

Mutta oikeaan vahvistukseen jo kela on 10 kilon möntti, yritä siinä suomen elektroniikkakaupoista löytää tarpeeks isoi powerkonkkii..Jauhan varmaan asian aiheen vierestä kokoajan, joten parempi että lopetan.


Kuullostaa siltä että meinaat rakentaa vahvistinta vähintään PA-käyttöön. Muihin juttuihin kyllä saa osia ja noihin isompiinkin juttuihin yleensä löytää jotain sopivaa jos pystyy sen verran suunnittelemaan muutoksia, että ei tarvitse ihan täsmälleen samoilla spekseillä osia kuin siinä netistä kaivetussa kytkentäkaaviossa. Ja jos tekee niin järeää, niin silloin pitää jo vähän osatakin. Aloittelijalle tuollaiset ei tietenkään sovi.

Tarkoittanet kelalla muuntajaa? Millaisia konkkia et löydä?

No joo... Jos tee-se-itse meiningit kiinnostaa, niin kannattaa katsastaa myös aiempia aiheeseen liittyviä keskusteluja. Tässä muutama:

http://www.mikseri.net...

http://www.mikseri.net...

http://www.mikseri.net...

Elektrojänis muokkasi viestiä 20:37 28.10.2009

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#7 kirjoitettu 30.10.2009 18:56

Elektrojänis kirjoitti:
Ööö... Tuolla periaatteella kukaan ei ikinä tekisi mitään. Jostain on kuitenkin aina aloitettava. Olennaisinta on, että pitää näpit irti semmoisista jutuista jotka vaatii verkkovirtaa...

Joo, kyllähän se niin on. Ajattelin myös vähän Mc-jatulista saamaani kuvaa, joka tällä hetkellä ei ole kovinkaan asioihin pitkäjänteisesti suhtautuva. Eli alotetaan miljoona asiaa jotka jää kesken, tällöin saattaisi olla viisasta siirtää sitä rakentelua sinne myöhempään vaiheeseen - ettei pilaa hauskaa harrastusta koko loppuelämäkseen turhautumalla kun ei onnistu.

Elektrojänis kirjoitti:
Kuullostaa siltä että meinaat rakentaa vahvistinta vähintään PA-käyttöön. Muihin juttuihin kyllä saa osia ja noihin isompiinkin juttuihin yleensä löytää jotain sopivaa jos pystyy sen verran suunnittelemaan muutoksia, että ei tarvitse ihan täsmälleen samoilla spekseillä osia kuin siinä netistä kaivetussa kytkentäkaaviossa. Ja jos tekee niin järeää, niin silloin pitää jo vähän osatakin. Aloittelijalle tuollaiset ei tietenkään sovi.

Tarkoittanet kelalla muuntajaa? Millaisia konkkia et löydä?

Mielipiteeni on, että vahvistin ei saa pudota polvilleen - oli se sitten mihin käyttöön tahansa. Toiseksi käytän vanhaa teknologiaa ->huonompi hyötysuhde -> tarvitaan enempi poweria. Lisäksi yhtälöön vielä omituiset kuormat niin modaamattomat vahvarit kyykkää liian helposti. Sitten on vielä eri juttu, mitä se vahvistimelta vaatii jotta se käsittelee esim. kitaran signaalia.
Oikeita osia on vähän vaikea löytää järkevillä hinnoilla, tilaamalla onnistuu jotenkin - mutta paras vaihtoehto mielestäni on firmat jotka purkaa elektroniikkaa, sieltä kantaa haluamansa ilmaiseksi ulos ja valikoima on loputon myös "vintage" osissa.

Ja kelalla tarkotan joo muuntajaa, L01-1196-05:set on kivoja - tarttisin yhen viel ainaki..
Konkkien kanssa joutuu soveltamaan, kun noit vanhoja ei tehä enää - ja nykyaikaset samanarvoset ei ole sama asia..

No mut se nyt tästä offtopikista..

^ Vastaa Lainaa


Jamsteri
1054 viestiä

#8 kirjoitettu 31.10.2009 22:46 Muok:01.11.2009 13:43

Tämäkin menee ehkä vähän off-topiciksi, mutta menkööt. www.oddmusic.com sivustolta löytyy esittelyjä ihmisten kokeellisista soitinrakennusprojekteista. Tuota kun lukee niin tulee itsellekin hirveä himo alkaa rakennella kaikenmoisia soittopelejä.

Jamsteri räpelsi linkkiä 22:47 31.10.2009


Tuolta löytyy lisäksi muutamien kansanperinnesoitinten piirustuksia. Mitat ovat tietenkin tuumina, amerikkalaiselta sivulta kun ovat, mutta ne saa näppärästi muunnettua laskimen kanssa. Itse rakensin kerran noilla ohjeilla nuista dvorgrlen, mutta menin tekemään sen huonosta puusta ja sointi on sen mukainen. Tuumin myös, että tuollaisen blulin voisi joskus veistellä kun saisi siihen kunnon puuta.

Jamsteri muokkasi viestiä 22:58 31.10.2009

Jamsteri korjasi toistakin linkkiä. 13:42 01.11.2009

^ Vastaa Lainaa


karman hardon
1994 viestiä

#9 kirjoitettu 01.11.2009 19:53

midi-mikseristä ainakin itselle tulee mieleen ne analogimikserin näköiset midi-kontrollerit joilla pystyy "miksaamaan" midiä reaaliajassa tietokonesequjen kanssa. Muistan joskus nähneeni ainakin 48-kanavaisen "midimikserin" (eräs dude yritti kaupata härpätintä mulle, mut en ostanut kun en ihan vakuuttunut vehkeen tarpeellisuudesta).

elikäs jonkinlaisia DAW-kontrollereita lienevät, mitä tässä haetaan takaa. Pro Toolsilla on ainakin Command8-kontrolleri, jolla voi käskyttää softaa kai aika mielin määrin, mm. midikomentoja yms. - rikkaiden ja laiskojen kapineita, sanon mä

^ Vastaa Lainaa


Vessajono
7993 viestiä

#10 kirjoitettu 01.11.2009 21:48

karman hardon kirjoitti:
rikkaiden ja laiskojen kapineita, sanon mä


No jaa, mää oon kyllä joskus harkinnut hankkivani jonkun daw-kontrollerin. Sais vähän sitä hands-on -fiilistä hommiin. Laiskahan minä kyllä oonkin mutta rikasta musta ei saa tekemälläkään.

^ Vastaa Lainaa


JPQ
1161 viestiä

#11 kirjoitettu 05.11.2009 21:37

Eräs midi mikseri ns midi merger sulla kaksi tai miksei enempi midi inputteja joiden datan se miksaa yhdeksi noita on olemassa myös rakennusohjetta ilman pic piirin ohjelmointia ei taida löytyä. Onneksi oma tarve meni ohi kun se tuote merkki jota thomann joskus möi kärsi toimitus vaikeuksista ja toisen hinta oli taas todella älytön no siis tarpeeseen nähden eli samalla vaivalla varsinkin tulevaisuudessa siirrän midi piuhaa kun siirrän sysexää koneelleni. Tulevaisuudessa sikäli että on rautapuolen supistus/muutos käynnissä.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu