Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Seuraava >

Kirjoittaja Minkä kirjan luit viimeksi? Osa 2.

rawhead
rawhead
3101 viestiä

#1 kirjoitettu 31.05.2010 14:36

P. G Wodehouse - Antaa Psmithin hoitaa (Leave it To psmith)

Loistava ja hauska. Nyt lainasin tavallaan ensimmäisen osan (Jotain Uutta, Something Fresh), missä esiintyy tietyt henkilöt ensimmäistä kertaa, mutta tarinat ovat kuitenkin itsenäisiä, niin ei haittaa.


Jotain vaikutteita lienee Wodehousen tyylistä kirjoittaa ottanut myös Douglas Adamskin, jonka Linnunradan Käsikirja Liftareille-kirja tosin oli tylsempi.

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#2 kirjoitettu 08.06.2010 19:09

Colin Greenland - Harmin tiellä

Kertoo tarinan tytöstä naiseksi omituisessa maailmankaikkeudessa. Hyvin synkkää vaikuttaa olevan elämä, jos äiti on kuollut prostituoitu ja isästä ei tietoa. Harvat ovat ystävät ja hekin köyhiä surkimuksia omine ongelmineen, toisella puolella monimutkainen järjestelmä pyrkii määrätietoisesti tappamaan tyttöä - jolla ei ole tietoa miksi on uhka ja kenelle.

Aiheutti hyvin ristiriitaisia tunteita itsessäni. En ole kovinkaan suuri ystävä näin sadunomaiseen kerrontaan, vaikka itse tarina olisikin hyvä. Ja kieltämättä monta kertaa yksinkertaisesti tylsistyin kun kuvailtiin asioita jotka sopivat runoon paremmin kuin kirjaan - lisäksi mielestäni jos haluaa kirjoittaa sadun, niin pitäisi kehittää maailma vähemmillä lainauksilla ja enemmällä määrällä omaa mielikuvitusta. En mitenkään koe hukanneeni aikaani kuitenkaan kirjan parissa, se oli toisaalta inspiroiva ja kiinnostavakin välillä.

2,65/5 zieguraa

^ Vastaa Lainaa

trackster
trackster
87 viestiä

#3 kirjoitettu 21.06.2010 17:08

Stephen King: Musta Torni 1-7

Kingin laajin yhtenäinen romaani, joka nivoo kokoon useita eri aikakausia ja maailmoja. Jos pidit romaaneista Tukikohta ja Salem´s Lot (muun muassa) pidät varmasti tästäkin romaanijärkälesarjasta. Ensimmäisestä osasta lähtien koukuttavaa tekstiä, joka pitää kurkusta kiinni. Löyhiä jaksojakin löytyy, mutta kokonaisuutena varmasti lukemisen arvoinen paketti.

4.5/5 tähteä

Neil Gaiman: Unohdetut jumalat

Joka nyt ei satu Neil Gaimania tuntemaan (varmaan eräänlainen ihme sekin!), niin varmasti kertovat Sandman-sarjakuvat tai Tähtisumua-elokuva (joka siis perustuu Gaimanin samannimiseen romaaniin) jotakin miehen kertojanlahjoista. Ja ei petä tämä(kään) kirja. Laadukasta fantasiaa, joka sitoo mytologioita ja aikakausia yhteen hienosti. Kirja antaa odottaa jatkoa, joten sitä odottamaan jää allekirjoittanut.

4.25/5 tähdykkää

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 21.06.2010 17:26

Fidel Castro - Vasta-alkaville ja edistyville Néstor Kohan (kirjailija) ja Nahuel Scherma (kuvittaja)

Kirjan tekijät ovat argentiinalaisia, ja kertovat Fidel Castron elämäntyöstä latinalais-amerikkalaisesta näkökulmasta. Otsikko "vasta-alkaville ja edistyville" on kuvaava, sillä teksti on yhtä aikaa helposti ymmärrettävää, että hyvin informaatiorikasta. Mustavalkoinen piirroskuvitus on välillä vähän kökköä, mutta sekin nousee välillä havainnollistavaan osaan. Kirja valotti Kuuban vallankumouksen historiaa, ideologiaa ja Kuuban vuorovaikutusta muun maailman kanssa 2000-luvulle saakka. Varsin rikas kirja siis. Suosittelelen historiasta kiinnostuneille.

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 21.06.2010 17:47

Umayya Abu-Hanna - Nurinkurin

Tämä valloittava, ihastuttava, oivaltava, riemastuttava, koskettava omaelämänkerrallinen kirja kertoo hetkiä pienen tytön ja nuoren naisen elämästä. Millaista on elää palestiinalaisena Israelissa. Millaista on olla arabi-rotua kristityssä suvussa ja ateistisessa perheessä. Millaista on olla lapsi sodan aikana. Millaista on iloita ja juhlia kaiken tuon keskellä. Ihana kirja. Umayya kirjoittaa rikasta ja kaunista suomen kieltä! Suosittelen kaikille! 4,6/5

Lainaan tähän pätkän kirjasta:

"Taasko tuo tyttö harhailee puutarhassa?" kuuluu mummin huuto. "Kun kerran olet siellä alhaalla, hae tämän päivän munat. Varovasti."
Kananmunan tummanruskea pinta on ryynimäinen ja siihen on kana liimannut pienen höyhenen. Höyhen on kanan lämpimästä takamuksesta, tuuhea ja litteä. Pelkään kanoja kun olen yksin. Olen eläinten armoilla ja tulen niiden luo varkaus mielessä. Työnnän pääni kanojen kotiin, kun rouvat ovat poissa. Vapisten ojennan käteni kohti munia ja tunnen lämmön ennenkuin kosketan niitä. Kananmunan muoto sopii kämmeneen. Ihmettelen miten se voi olla ehjä, vaikka kokonainen kana on istunut sen päällä. Ympärillä haisee jyviltä, höyheniltä ja kanankakalta.
Antavatko kanat munansa suosiolla vai varastetaanko ne niiltä vaivihkaa? Kokevatko ne munaryöstön majatalon maksuksi? Pääni sekoittui, kun vaari kertoi että munat ovat kanojen lapsia, jotka eivät kuitenkin kehity tipuiksi. Miksi ihmeessä kana munii tyhjiä lapsia?
Myöhemmin tajuan että muna on tavallaan kanan kuukautiset. Ja näin ollen kana antaa mielellään jonkun siivota ne pois kun on itse pihalla juomassa vettä tai hyppyyttämässä kukkoa selkäänsä. Uusi oivallus aiheuttaa lisää hämmennystä. Jos ihminen on kehittyneempi kuin kana, miksei ihmisellä ole tällaista tyylikästä ja siistiä tapaa saada kuukautisensa graafisessa siistissä paketissa?
Oivallukseen kuluu hetki. Juoksu vessaan, oksettaa. Mehän syömme aamiaiseksi kanan kuukautisia.

^ Vastaa Lainaa

trackster
trackster
87 viestiä

#6 kirjoitettu 02.07.2010 15:43

Robin Hobb: Näkijän taru 1 - 3 (Salamurhaajan oppipoika, Kuninkaan salamurhaaja, Salamurhaajan taival)

En enää muista kuka aikoinaan suositteli tätä samaista kirjasarjaa, mutta oli kehujen arvoinen!

Hienoa ja hyvin kirjoitettua fantasiaa. Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille fantasian ystäville.

4.5 / 5 tähdykkää

^ Vastaa Lainaa

maffi
maffi
14 viestiä

#7 kirjoitettu 09.07.2010 01:08

J. D. Salinger - The Catcher in the Rye

Erittäin hyvä kirja, englannin kielisenä vieläpä. Kertoo pojasta nimeltä Holden, joka potkitaan TAAS ulos koulusta, hän on nimittäin hieman masentunut eikä viitsi välittää opiskeluistaan. Uskon että masennuksen syynä on hänen sisarensa kuolema. Holden ei pahemmin välitä mistään, hän masentuu helposti pienistä asioista, kuitenkin asia joka häntä kiinnostaa on minne keskuspuiston ankat menevät, kun lampi jäätyy. Se on kysymys, johon hän ei saa vastausta.

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#8 kirjoitettu 31.07.2010 12:14

Joe Hill - Sydämen muotoinen rasia

Deathmetal muusikko, joka tosin vaikuttaa enemmän joltain köyhän miehen Ozzy kopiolta, ostaa kummituksen. Korkeahkoista odotuksista huolimatta kirja oli varsin keskinkertainen tekele. Kerronta oli hyvin tyypillistä moderneille kirjailijoille, ylivenytettyä novellia ilman mitään perinteistä romaanimaisuutta.
Kirjan kauhuelementit olivat kevyitä ja tarinan pääpaino kallistui suoraviivaiseen toimintaan. Juoni oli väkisinväännetyn oloinen kaikkine epäloogisine mystisyyksineen jotka eivät olleet kovin mystisiä. Mitä pidemmälle kirja eteni, sitä vähemmäksi järki kävi - juonesta olisi ehkä riittänyt novellipituuteen, mutta nyt loppui kyllä ideat kesken.

2,25/5 zieguraa, ei paska muttei kehujensa arvoinen todellakaan.

J. Pekka Mäkelä - Karsta

Suomiscifiä vaivannut tietty kylmyys ja aikuismaisen minimalismin tavoittelu on läsnä myös tässä teoksessa, mutta selvästi vähemmin kuin yleensä. Avaruudessa on sodittu ja nyt kerätään raatoja ja alusten jäänteitä. Juoni on riittävän kiinnostava eikä kerronta kompastele.
Arkinen tyyli sopii kirjaan mainiosti, eikä mitään käsittämättömiä lentäviä yksisarvisia tai vastaavia ilmaannu pilaamaan kaikkea. Suosittelen suoraviivaisen scifin ystäville.

3/5 zieguraa.

Guy de Maupassant - Yön tarinat

Novellikokoelma. 1800-luvun loppupuolella vaikuttaneen kirjailijan teoksista tihkuu tiettyä häiriintyneisyyttä, ilmeisesti syfilis sekoitti raukan pään ja ajoi miehen mielisairaalaan kuolemaan. Tarinoissa on hieman samanlaista kerrontaa kuin esim. Poella.
Vaikka useimmat jutut eivät olekaan mitenkään älyttömän syvällisiä tahi mitenkään fiksuja, ei silti puutumista tapahdu lukiessa - aikakauden mystiikka on lämminhenkistä ja samalla jotenkin sairaalloista.

3/5 zieguraa, olisin kaivannut kokoelmaan enemmän sisältöä eli lisää sivuja perkele.

Simon Ings - Rautakalan kaupunki

On kaupunki jossa on asukkaita. Siellä on silta. Kaupungissa harrastetaan paljon taidetta. Taiteilijat ovat tunnetusti aika homoa väkeä. Mustalaiset ovat pahoja.
Oikeastaan mitään muuta ei kirjasta voi sanoa, tarina ei mielestäni ollut kovin kiinnostava eikä siitä saanut oikein mitään otetta. Kyseessä on sadunomainen tarina omituisesta paikasta joka ei oikein sisällä mitään kovin mielenkiintoista, vaikka lopussa vähän kahinoidaankin.
Jotenkin semmonen HarryPottermainen fiilis tuli lopussa pintaan, en oikein syttynyt..

2,15/5 zieguraa.

^ Vastaa Lainaa

Bad Dog
Bad Dog
5073 viestiä

#9 kirjoitettu 31.07.2010 12:41

Marilyn Monroen elämänkerta.

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#10 kirjoitettu 31.07.2010 14:50

Jean-Christophe Rufin - Globalia

Osa maapallosta on katettu lasikuvulla ja kaikki on ihanaa sen alla, ulkopuolella tilanne on hyvin erilainen.
Kirja esittää utopian, jota voisi kutsua kannanotoksi nykyajan toimintamalleille. Tapahtumat pitävät mielenkiintoa yllä vaikka kokoa teoksella onkin ihan mukavasti, henkilöhahmot ovat värikkäitä ja inhimillisen tuntuisia suuremmaksi osaksi - stereotypioita löytyy valitettavasti. Missään vaiheessa ei mopo karkaa käsistä, eikä kaikkea paljasteta liian aikaisin - jännitys säilyy loppuun asti. Toisaalta teos ei esitä mitään uutta tai mullistavaa, se on oikeastaan hyvin perinteinen scifikirja - eikä poliittiset kannanotot ole mitenkään selkeitä. Kokonaisuutena onnistunut paketti.

3,75/5 zieguraa.

Joe Hill - Bobby Conroy palaa kuolleista

Novellikokoelma. Hillin kirjoitustapa soveltuu hyvin novelleihin, se on varsin suora ja selkeä - toimintapainotteinen. Aiheet pyörivät lähinnä kauhun ja muuten omituisten asioiden ympärillä.
Vaikka seassa on huomattavasti heikompiakin esityksiä, niin taso on silti kohtuullisen hyvää ja aiheet mielenkiintoisia enimmäkseen. Tapahtumiin keskittyvä kirjoitustyyli tuo tapahtumat lähelle lukijaa eikä mielikuvitusta tarvitse rasittaa pahemmin, tästä syystä lukuprosessi on vauhdikas ja kirja tuntuu loppuvan käsiin.

3,9/5 zieguraa

Theodore Sturgeon - Enemmän kuin ihminen

Hyvin inhimillinen scifitarina jossa joukko erilaisia ihmisiä yrittää tulla toimeen kylmässä maailmassa. Kirjan henkilöiden välille on saatu jännitettä joka järkevällä tavalla ohjaa tapahtumia. Juoni on moniulotteinen ja kiero, olematta itsetarkoituksellisen monimutkainen.
Kirjan alku on hieman kankea, kunnes kaikki henkilöt on saatu esiteltyä ja otettua mukaan tapahtumiin - sitten juoni alkaa toimia selkeämmin ja pitää lukuintoa yllä hyvin vahvasti.
Kaikenkaikkiaan mainio kirja joka aiheutti ajatuksia, ainut huono puoli oli kirjan lyhyys - mutta toisaalta siitä syystä lukukokemus oli niin intensiivinen.

4/5 zieguraa, suosittelen ehdottomasti zubaut 1940-60 lukujen scifin ystäville.

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#11 kirjoitettu 31.07.2010 15:25

E. Annie Proulx - Laivauutisia

Kertoo Quoyle:n tarinan hänen syntymästään noin keski-ikään asti. Quoyle, tarinan päähenkilö, on mies jonka etunimeä ei mainita koko kirjan aikana. Tarina kertoo elämän jatkumisesta dramaattisten elämänmuutosten jälkeen, oudoista elämän käänteistä ja perheen yhdessä pysymisestä. Tarina kertoo sekä rakkaudesta joka runtelee, että rakkaudesta joka parantaa. Kaiken kaikkiaan hellyyttävä ja elämän makuinen tarina, vaikka tuntuikin olevan ajoittain vähän liian pitkäpiimäisesti kirjoitettu.

3/5

^ Vastaa Lainaa

digius
digius
243 viestiä

#12 kirjoitettu 09.08.2010 22:45

Henning Mankell: Kiinalainen
Kyllähän ne ruottalaiset osaa ton jännärin teon! Pikkusen loppui hätäisesti kun ei sitä alun joukkomurhaa enää paljoo reposteltu kirjan alun jälkeen. Mut kaiken kaikkiaan hyvin piti hyppysissä, eli niitä kirjoja mitä ei malta lopettaa vaikka silmät luppasis kuinka. 9+

Paulo Coelho: Alkemisti
En tiijä, vähän tuntuu että onko tää niin maan perusteellisen loistava opus, mitä on saanu kuulla ja lukea joka tuutista.
Elämän peruskysymyksiä: onni se löytyy kotiportailta ja niin ed. blablablaa.. joteski tuntuu että jos haluaa uskoa johonkin niin noi esko valtaojan kosmosta ja ihmisen pienuutta ylistävät teokset antavat paaaljon enemmän..8-

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#13 kirjoitettu 20.08.2010 04:01

Alastair Reynolds - Sovituksen kuilu

Tämä möhkäle on neljäs osa viisiosaisesta romaanisarjasta - ja onneksi se toimii yksittäisenä lukukokemuksena mainiosti, sillä itse en jaksaisi lukea samaa soopaa putkeen 4000 ja risat sivua.

Sanon suoraan, että arvostan kirjoittajaa kohtuullisesti - olen lukenut muita miehen tiiliskiviä aikaisemmin. Nytkään ei tarvinnut pettyä, juonet ja kerronnat toimivat - genrensä takia suomennuksessa on esiintullut joitain ärsyttäviä asioita, mutta niistä vähät.

Itse tarina käsittää satoja vuosia aikaa ja tapahtumia monissa eri järjestelmissä. Samanaikaisesti kerrotut, mutta lopussa yhteennivoutuvat tapahtumat eivät tunnu mitenkään omituisilta, koska selkeästi annetaan vihjeitä tapahtumien yhteneväisyyksistä - mutta tietty yllätysmomentti säilytetään loppuun saakka. Kokonaisuutena ei voi kuin ihailla sitä työtä mikä teokseen on laitettu, kokonaisuus toimii niin saumattomasti että hattua on pakko nostaa.

Vaikka kirjoittaja onkin jonkin tason avaruusinsinööri/rakettitiedemies - tai ehkä juuri sen vuoksi, teknologiset kuvaukset meinaavat karata hyppysistä loogillisesti ajatellen. Tekninen kerronta ei ole pääosin realistisfunktionaalista kuten voisi olettaa, vaan mystifoitua ja hetkittäin lähes Super Mario Bros tyyppistä kuvannollisesti.

Hieman synkempää kerrontaa, raadollisempaa, kaipaisin - kuitenkaan kyseessä ei ole lasten kirja.

4/5 zieguraa ropsahtaa. Se on paljo se.

^ Vastaa Lainaa

trackster
trackster
87 viestiä

#14 kirjoitettu 24.08.2010 19:57 Muok:24.08.2010 19:58

Neil Gaiman : Hämähäkkijumalan pojat

Veijarijumala Anansin poika saa isänsä kuoltua tietää itsellään olevan tuntemattoman veljen, jonka hän ajattelemattomuuttaan kutsuu luokseen. Ja siitäkös soppa syntyy.
Kertojamestarin fantasiaa laatutakuulla. Kaikin puolin hyvin kirjoitettua ja mielenkiintoista fantasiaa.
Suosittelen lämpimästi.

4.5/5 tähtöstä

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#15 kirjoitettu 09.09.2010 13:21

Charles Bukowski - Kaupungin kaunein nainen.

Novellikokoelman "ensimmäinen osa". Parempi kuin toinen osa (Tarinoita tavallisesta hulluudesta), tässä on prosentuaalisesti huomattavasti enemmän hyvia novelleja. 4/5

Märta Tikkanen - Punahilkka

Hienoa kaunokirjallista kerrontaa ja ihmismielen taidokasta kuvausta. 4/5

Märta Tikkanen - Yksityisalue

Suorastaan upeaa kieltä ja ihmismielen herkkää kuvausta. Taidokas, ja koskettava opus joka riipii sielujen syövereitä. Suosittelen ihan kaikille varauksettomasti. 5/5

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#16 kirjoitettu 28.09.2010 15:10

Märta Tikkanen - Vuosisadan rakkaustarina

Paras runokirja jonka olen ikinä lukenut. Kuvaa naisen ja alkoholistimiehen välistä rakkautta ja vihaa parisuhteessa. Koskettava, riipivä, todenmakuinen, upean hieno. Kaikkien pitäisi lukea tämä kirja edes kerran elämässään.

5/5

^ Vastaa Lainaa

Lautajaska
Lautajaska
4034 viestiä

#17 kirjoitettu 28.09.2010 18:42

Henning Mankell: Rauhaton mies

Kaikki Wallanderit olen lukenut ahmien, niin myös tämän, joka ilmeisesti tulee olemaan viimeinen Wallander - romaani Mankellilta. Jos ei aiemmin ole Wallanderiin tutustunut, ei kannata tätä kirjaa lukea: Rauhaton mies on sarjan päätös, eräänlainen hyvästijättö, eikä se oikein aukene asiaan vihkiytymättömälle. Oikeastaan Wallanderit pitääkin lukea alusta asti järjestyksessä, sillä vaikka seikkailut ovatkin itsenäisiä, kirjoissa tapahtumat kuitenkin liittyvät toisiinsa.

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#18 kirjoitettu 12.10.2010 17:40

Charles Dickens - Älä rakasta minua vielä

Oli ihan virkistävää lukea vähän vanhempaa kirjallisuutta, ajalta ennen puhelimia, radiota ja kodinelektroniikkaa. Kun lieteen sytytetään oikea tuli ja lieden takana sirittää sirkka. Hieno romaani ihmisistä ja tunteista, ajasta huolimatta.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#19 kirjoitettu 13.10.2010 09:16

Kultanen Paula, Kolehmainen Tuulia - Barcelona

Tämä on tähänmennessä huonoin Mondon matkaopas jonka olen lukenut. Se ei tarkoita että tämä olisi olut huono. Itseasiassa tämä oli hyvä. Muut Mondon matkaoppaat ovat vaan olleet vielä parempia.

Mutta joo. Suosittelen vain jos on menossa käymään. Silloin suosittelen estottomasti.

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#20 kirjoitettu 20.10.2010 15:38

Ana Menéndez - Rakas Che

Nuori miamilainen nainen etsii juuriaan, ja kuubalaista äitiään jota ei ole koskaan tavannut. Etsintä vie hänet useille matkoille Havannaan. Yhtäkkiä hän saa pinkan kirjeitä, jotka voivat olla hänen äitinsä kirjoittamia, ja joista paljastuu että kirjoittajalla on ollut tulinen rakkaussuhde Che Guevaran kanssa.

Kiihkeän ja tulisen rakkauden kuvaus on loisteliasta tässä romaanissa. Lukija kokee itsekin väristyksiä lukiessaan. Itse kertomus ei ole aivan yhtä uskottava kuin tunteiden kuvaus, mutta erinomainen tarina joka tapauksessa.

4/5

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#21 kirjoitettu 25.10.2010 15:59

Paolo Giordano - Alkulukujen yksinäisyys

Paras romaani mitä olen pitkään aikaan lukenut. Upeaa ihmiskuvausta kannesta kanteen. Kertoo kahdesta ystävästä, josta kumpikin on omalla tavallaan traumatisoitunut. Alice on tyttö joka kuihtuu syömishäiriön siteessä. Mattia on matemaattisesti huippulahjakas poika joka lohduttautuu omaan maailmaansa ja yksinäisyyteensä. Yhdessä he ovat kuin kaksos-alkuluvut, lähekkäin mutta eivät vierekkäin.

5/5

^ Vastaa Lainaa

BVR
BVR
20290 viestiä

#22 kirjoitettu 26.10.2010 07:38

H.P. Lovecraft (&August Derleth) - Kauhun Kynnys

Olisikohan kymmenes kerta about kun luen kyseisen kirjan, eli ei tarvitse varmaan turhaan ilmoittaa et diggailen opuksesta kybäl. Periaatteessa perus lovecraftimainen tarina, jäbä saa perinnöksi talon, talon tontilla on mystisiä juttuja, se alkaa sitten penkomaan omaa sukuperintöä ja sen sellaista. Nyarlathotepiä jne. jne. Enhä mie toki voi enempää kirjoittaa etten spoilaa!

^ Vastaa Lainaa

Bad Dog
Bad Dog
5073 viestiä

#23 kirjoitettu 26.10.2010 15:13

John Lennonin elämänkerta tuli lukaistua. Mielenkiintoinen jätkä.....ei voi muuta sanoa.

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#24 kirjoitettu 26.10.2010 18:44

M. John Harrison - Valo

Eräänlainen tuttuus vaivasi koko ajan, en kyllä usko lukeneeni kyseistä teosta aikaisemmin, vaikka kirjailijan muita teoksia olenkin tavaillut. Takakannen perusteella kyseessä on kvanttiajan avaruusooppera hallusinogeenisellä intensiteetillä, kieltämättä.
Tarinassa seurataan ihmisiä eri ajoissa ja paikoissa, lopulta kaikki päätyvät yhteen tavalla jota en aivan sisäistänyt. Parasta antia on kuvaileva ja vauhdikas peruskerronta, ongelmallisinta ovat suuret kuviot ja tapahtumien looginen seuraaminen. Mikään mestariteos kyseessä ei ole, ennemminkin perushyvä annos synkähköä avaruus, öh - juttua (en nyt parempaakaan sanaa keksinyt).
Suosittelen scifin suurkuluttajille.

3,4/5 zieguraa, eli kolme ja yksi kahdes ja puolesosa tähteä viiden asteikolla vai mite se ny menikää..

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#25 kirjoitettu 29.10.2010 17:12

Chuck Palahniuk - Fight Club

Loistokirja, vaikka onkin vaikeaa sanoa että miten elokuvan näkeminen ennen kirjan lukemista vaikutti lukukokemukseen. Hyvin suomennettu kaiken lisäksi, koko kirja on sellaista tekstiä jota on helppo ahmia sivukaupalla.

4/5

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#26 kirjoitettu 03.11.2010 16:45

Alfred J. Bester - Synergisti

Alussa kun esitellään tilannetta ja kuvataan tapahtumapaikkoja(aurinkokuntaamme) pieni harmistus(leikitään et toi on sana) nousi pintaan: kirjoitustyyli ja kerrontatapa ovat lähinnä lapsellisia, eikä asiaa auta valitun maailmantilan vision utopistisuus. Kun tilanne on saatu suht selväksi lukijalle, päästään varsinaiseen tarinaan käsiksi - joka alku takkuilujen jälkeen parantaa tilannetta oleellisesti.
Juonen kuljetus on lennokasta eikä ryppyotsaisuuteen sorruta missään vaiheessa, tarinan intensiteetti pysyy kovana loppuun asti. Huumoria esiintyy sopivasti, pelleilyyn ei sentään turvauduta.
Jätti ihan mukavan loppufiiliksen, mutta ei paljon enempää. Suosittelen kevyeksi välipalaksi raskaampien opusten väliin. Ja genrenä siis scifi jos ei tullu selväks jo.

3,2/5 zieguraa, eli kolme ja yksi kahdeskymmenesviides osa viidestä - vai mitn se ny menkää..

^ Vastaa Lainaa

Myotess
Myotess
5266 viestiä

#27 kirjoitettu 22.11.2010 21:51

Anne Rice - Veren vangit (Interview with the vampire)

Kyllä tätä lähes puoli vuotta lukikin. Ei siinä, ettäkö olisi ollut huono kirja, päinvastoin. Oli mielenkiintoista seurata eroavaisuuksia leffan ja kirjan välillä, vaikkakin kirja oli kuitenkin leffaa parempi. Helppolukuista tekstiä mielenkiintoisesta aiheesta. Ei yltänyt siltikään ihan parhaimpiin lukemiini kirjoihin.

Arvosana: 8 1/2

^ Vastaa Lainaa

trackster
trackster
87 viestiä

#28 kirjoitettu 23.11.2010 19:59

Jeff VanDerMeer : Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki

Joskus käsiisi sattuu kirja, joka muuttaa elämäsi. Valitettavasti ainakaan allekirjoittaneen mielestä tämä ei ole niitä kirjoja.
Ambergris on mystinen boheemien taiteilijoiden kaupunki, jossa päähenkilö Martin Lake (homo) taidemaalari pitää boheemista imagostaan ainakin yhtä hyvää huolta kuin muutkin. Sitten hän saa kutsun mestaustilaisuuteen, jota pitää pelkkinä naamiaisten teemana, mutta saakin siellä oikeasti katkaista kurkun kaupungin säveltäjämestarilta ja suvereenilta päätaiteilijalta. Psyyke järkkyy ja outoja tapahtuu samalla kun kaupungin historiaa (v)esitetään historiaesitteen kautta.

Kuullostaako mielenkiintoiselta? Liekö syynä kustantajan moka vai mikä, mutta tämä oli epäilemättä yksi tylsimmistä koskaan lukemistani kirjoista!
Oli uskomatonta lukea netistä jälkikäteen, että kirjailija on tämän kirjan ansiosta napannut jonkin palkinnon.
Epäilenkin, että arvon kirjailija on joko kiristänyt, lahjonut tai jollain muulla tavoin manipuloinut arvon tuomariston, koska tämän kirjan ansioista ei kenenkään pitäisi tulla palkituksi.

En suosittele kenellekään muuta kuin lääkkeeksi unettomuuteen (tosin epäilen sen sopivuutta siihenkään).

1.25 / 5 tähkyrää

Sofi Oksanen : Baby Jane

Olisikohan HW muistaakseni ruoskinut tätä kirjaa, joten olihan se pakko napata kun kirjastossa sattui eteen.
Ja eipä kirja pettänyt (kun ei ollut oikein odotuksiakaan, myönnetään!).
Hienosti kirjoitettu ja mielenkiintoinen kahden lepakon rakkaustarina joka sivuaa myös ihmisten (seksuaalisia) naamioita, paniikkihäiriötä ja läheisriippuvuutta (muun muassa!). Moderni traaginen Juliet ja Julia tarina.
Kirja on lyhyt vain parisataasivuinen, joten sen ahmaisee yhdessä illassa.

Suosittelen, jos ei ole ennakkoluuloja aihepiiriä kohtaan.

4.5 / 5 tähkyrää

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#29 kirjoitettu 26.12.2010 13:24

Eugenio Giovenardi - Isä Belmiron rikos

Kirja sijoittuu kirjailijan kotimaahan, katoliseen Brasiliaan, jossa homoseksuaali kirkkoheerra Isä Belmiro ihastuttaa ja vihastuttaa vapaan rakkauden elämäntavallansa ja rakkauden aatteen levittäjänä pikkukaupunki Vale Verden asukkaita. Skandaali leviää kirkon sisällä, ja lopulta tulee jopa Paavin itsensä pohdittavaksi.

Ote kirjasta, Isä Belmiron kirjeestä Rooman piispalle:

"Jättäkää meidät rauhaan, antakaa meidän elää ja kuolla vailla painajaisia ja pelkoa; antakaa meidän nauttia elämästä älkääkä uhatko meitä säännöillä ja ennakkoluuloilla, antakaa meidän olla epänormaaleja normaaleina itseään pitävien joukossa. Meidän tappamisemme ei auta mitään. Me emme pidä väkivallasta. Me puhumme yhteisymmärryksen ja luonnon puolesta; me haluamme poistaa köyhyyden, niin ruumiin kuin sielun köyhyyden, me emme halua täyttää maailmaa sotahulluilla, aseistetuilla kiihkoilijoilla, maailmankaikkeuden tuhoajilla."

Kaunis kirja suvaitsevaisuuden ja rakkauden puolesta.

^ Vastaa Lainaa

Pohjois-Korea
Pohjois-Korea
10911 viestiä

#30 kirjoitettu 27.12.2010 16:17

Fjodor Dostojevski - Idiootti

Kyllä nuo venäläiset osaa ton dialogin ja kerronnan ihan vitun hyvin. Pientä ongelmaa teetti nimien kanssa, joita oli ns. ihan vitusti. Mut juoni oli kultaa ja ennalta-arvaamaton, vaikka poukkoilikin kuin pieni eläin. Harvinaisen harmoninen lukukokemus, rauhoitti. Loppu vaan sattui olemaan melekosen masentava ja jätti tyhjän olon. Eipä tässä kenelläkään kovinkaan onnellisesti käynyt lopulta.

Mut vittu niiden nimien kanssa :_

4/5

^ Vastaa Lainaa

Myotess
Myotess
5266 viestiä

#31 kirjoitettu 28.12.2010 18:49

Mary Shelley - Frankenstein

Kirjan aihe vetosi minuun voimakkaasti: tiedemiehen yritys luoda täydellinen olento saakin aikaan "hirviön" ja kuinka "hirviö", joka haluaa vain rakkautta osakseen, saa kokea ainoastaan torjuntaa ihmisiltä vain siksi ettei ole kaunis. Alku oli hieman pitkäveteinen ja kirjetyylillä kirjoitettu kirja osiltaan itseään toistava, mutta ennen puoltaväliä kirja alkoi tulla mielenkiintoisemmaksi, jopa niin etten olisi tohtinut laskea kirjaa kädestäni. Legendaarinen kirja, joka kannattaa lukea!

8 1/2

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#32 kirjoitettu 29.12.2010 21:54

Hal Duncan - Vellum; Kaikkeuden kirja

Melkonen tiiliskivi jossa ongelmia riitti, harvoin olen näin hyvää unilääkettä käsiini saanut. Kirjan lukeminen oli hyvin samankaltainen prosessi kuin vanhan testamentin pänttääminen. Itse tarinasta en sano hirveästi, johtuen sen pirstaleisuudesta ja monitulkintaisuudesta. Jo aika alussa kävi selväksi, että tämän opuksen lukutapahtuma tulee kestämään pitkään..

Kirjassa esiintyi enkeleitä ilmeisesti, teoksesta oli hyvin vaikea kaivaa järjenhiventä esiin - moninaisia kansantaruja ja luomissatuja oli sotkettu keskenään hämmentävästi sekaisin. Nimiä mainittiin puhelinluettelon verran, eikä yhdelläkään tainnut olla mitään tekemistä itse tarinan kanssa.

Suurin ongelma kirjassa kuitenkin oli kirjoittajan homoseksuaalisuus. Kyllä, luit aivan oikein. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin homo kirjailija, joka kirjoittaa alleviivatun homokeskeisesti. Yleensä en moisesta jaksa harmistua, mutta tässä tapauksessa kun kirjoittajaa mainospuheissa ylistettiin urakalla homoseksuaaliksi, niin asia rupesi harmittamaan.

Muistaakseni n. 500 sivun sisältö ei selitä sitä aikaa joka teoksen lukemiseen meni, muutaman sivun jälkeen aina nukahti koska missään ei tuntunut olevan järkeä - varsin raskasta oli lukea jumalien tms. vaiheista kaksoisvirranmaassa, Azazel sentääs..

2/5 zieguraa. Tätä on hyvin vaikea pisteyttää ja annoin vähän ylimääräistä, koska opus auttoi uniongelmissani.

Simon Ings - Kuumalinja

Tämä oli varsin positiivinen tuttavuus. Kirjan luonteesta johtuen ei tarinasta hirveästi voi muuta sanoa kuin kyberpunk - se riittäköön. Tai sanotaan vielä tekoäly karannu lapasesta, ajattelevia kaupunkeja, tuhoutuneita maisemia, ihmisiin asennettavaa tekniikkaa ja toisiaan vastaan sotivia liittoumia.

Teos oli virkeä, eikä puuduttanut lukijaansa turhilla horinoilla. Kerronta oli varsin sujuvaa ja tapahtumat jännittäviä, kirjavia. Maailmankuva olisi ehkä voinut olla mielestäni synkempi, raadollisempi - mutta valitettavan harvoin scifissä päästään todelliseen rupisuuteen, pientä pinkkiä pehmustusta tuntuu aina olevan ilmassa. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä tekele vaikkei lajityyppinsä parhaimmistoa säikyttelekkään.

3,4/5 zieguraa.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#33 kirjoitettu 30.12.2010 08:48

Hyppymiina kirjoitti:
Fjodor Dostojevski - Idiootti

Mut vittu niiden nimien kanssa :_


Joo. Aidosti tuskaista, ku jokaisella on vielä lempinimet ja sitten niitä käytetään ihan sekaisin niitä lempinimiä ja oikeita nimiä ja toisia nimiä ja vaikka mitä. RIkos ja Rangaistus on nimien kanssa ihan yhtä hirveä, mutta kirjana silti jopa ehkä vielä parempi.

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#34 kirjoitettu 30.12.2010 12:26

Chuck Palahniuk - Tukehtuminen

Tämä on sama kirjailija joka kirjoitti Fight Club:in, eikä ole kirjallinen ote höllentynyt yhtään. Tiukkaa, irvokasta, nopeaa, humoristista, roisia, viihdyttävää. Suosittelen kaikille jotka tykkäävät Bukowski-tyyppisestä irrottelusta. Tää on mun mielestä jopa parempi kuin Bukowski.

4,6 / 5

^ Vastaa Lainaa

Disintegr8
Disintegr8
11300 viestiä

#35 kirjoitettu 30.12.2010 12:37

Elaine Cunningham: Juonien verkossa

Aika perusfantasiaa, pääasiassa mustan haltian näkökulmasta (ei, kyseessä ei ole Drizzt). Ihan leppoisaa luettavaa, jos on yhtään kiinnostunut Forgotten Realms -jutuista. Sarjan toinen osa, viimeinen ja kolmas osa Tuulenkävijä tulossa postissa, toivottavasti muutama avoin juonen lanka saadaan sidottua takaisin kiinni.

^ Vastaa Lainaa

R.Pursto
R.Pursto
324 viestiä

#36 kirjoitettu 30.12.2010 14:01

Tacituksen Historiae on eilen otettu työn alle. Vaikuttaa jännältä.

^ Vastaa Lainaa

Free-Soul
Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#37 kirjoitettu 09.01.2011 15:25

Bret Easton Ellis - Vetovoiman lait

Kun aloitin lukemaan, niin ajattelin ensin siitä kirjasta että voi ei, taas tällainen inhorealistinen sosiaalipornahtava kirja jossa päähenkilöt ovat yksiulotteisia, ainoastaan juovat viinaa ja harrastavat irtosuhteita ja käyttävät huumeita ja elävät vain kaikella tavalla holtittomasti ja vastuuttomasti, ja koko kirjan pointti on siinä, lähinnä kuhlahtaneessa shokki-tekijässä. Mutta mitä pidemmälle luin kirjaa, sitä enemmän päähenkilöt salakavalasti inhimillistyivät, ja sitä enemmän aloin pitää kirjasta. Kun olin lukenut viimeisen sivun, olin jo sitä mieltä että kirja on hyvä.

4/5

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5240 viestiä

#38 kirjoitettu 10.01.2011 01:25

John Ajvide Lindqvist - Ihmissatama

Varsin hyvä kirja, teknisesti erittäin hyvää kerrontaa ja tunnelma oli varsin hyytävä. Kuolleet lapset ovat aina mainioita kauhutarinan aiheita, mutta nyt ei vain jauhettu yhtä juttua vaan juoni kierteli ja kaarteli vaikka missä - siltikään tylsistyttämättä lukijaa jonnenjoutavuuksilla. Juopottelua riitti ja koiruoho maistui.

Juoni pysyi kasassa viimeiseen lukuun asti, sitten mentiin perse ojanpohjaa viistäen mettään. Eli siis lopetus oli aika antikliimaksi.

4/5 zieguraa, suosittelen.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#39 kirjoitettu 10.01.2011 10:35

Arianna Stassinopoulos Huffington, Picasso, nero ja paholainen

Picasson elämäkerta. Arianna laukoo singolla ja Picasso mulkkuna miehenä tarjoaa hienon materiaalin ampua singolla. Rujoa jälkeä ja syystä. Kirja tarjoaa erittäin kiintoisaa taustamateriaalia picasson taidetta tunteville ja on jo ihan tarinanakin hyvin mielenkiintoinen.

Hyvä. Suositelen jos aihe kiinnostaa pätkääkään.

^ Vastaa Lainaa

BVR
BVR
20290 viestiä

#40 kirjoitettu 10.01.2011 11:41

Roman Schatz - Suomesta, rakkaudella

Sakemanni joka on asunut vuodesta 1986 täällä, kirjoitti sitten "käsikirjan suomesta". Analysoi suomalaisia ja suomalaisuutta. Kirja on hulvatonta luettavaa, harvemmin mie yheltä istumalta lukasen koko opusta läpi.

4.5/5

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu