Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Uusi Mikseri.net / Onko Mikseri myynnissä?

Putte
Putte
6637 viestiä

#1 kirjoitettu 05.12.2013 14:43 Muok:05.12.2013 14:44

harhakuvitelma kirjoitti:
Vai onko nämä sivut kenties myynnissä? Jos on, niin olisikohan vielä toivoa sijoittaa vaikka ryhmänä ja saada nämä eloon? Vai onko SOME -maailma tappanut mahdollisuuden menestyä enää? Silloin joskus sain paljon palautetta ihmisiltä, jotka eivät itse musiikkia tehneet, mutta muuten vaan selailivat Mikseriä ja fanittivat joitakin artisteja. Nythän täällä käsittääkseni sellaisia ei juuri ole.

Mietin jossakin välissä, että jos keräisi joukkoa sitä varten, että tekisi uuden vastaavan palvelun. Se vaatisi tietotaitoa ja tietysti rahaa, mutta en ole osannut päättää olisiko sillä edellytyksiä menestyä. Jos ylläpito olisi innokas ja resursseja markkinointiinkiin olisi, ei kai se menestys ihan poissuljettu vaihtoehto olisi? Muutama ammattitaitoinen ihminen, hieman pääomaa ja helvetisti intoa, niin miksi ei?

Summa summarum: Olisi pirun hienoa, että Suomessa olisi yksi suomalainen musiikkipalvelu, jota joku käyttäisikin ja jota kotimaiset artistit voisivat hyödyntää. Aivan kuten Mikseri oli.

Jos joku lähtee tätä koordinoimaan, voin sitoutua projektiin sijoittajana ja kehittäjänä. Soveltuvaa osaamistaustaa luulisin omaavani.

Sen voin sanoa, että uusia ominaisuuksia ei juuri tulisi lisätä, vaan ensimmäisenä huonot heitetään hevonvittuun ja rikkinäiset korjataan. Lähtökohtana olisi tuoda enemmän painoarvoa musiikille ja aktivoida käyttäjäkuntaa esim. soveltamalla "pelillistämis"-konseptia erilaisten tilastojen ja saavutusten avulla. Ainakin omalla kohdalla lisämotivaatiota kommentointiin toi, kun antamiani kommentteja arvostettiin ja sain siitä suoraa numeraalista pistepalautetta. Anyway, riippumatta keinoista, käyttäjäkunnan (uudelleen)aktivoiminen on eräs kriittinen askel.

^ Vastaa Lainaa

Vessajono
Vessajono
7953 viestiä

#2 kirjoitettu 05.12.2013 14:48

Jos tämmönen palvelu laitetaan tulille niin kannattaa sit laittaa räppibiisien uppaamiseen ikärajaksi K-18. Vois nostaa profiilia huomattavasti.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2255 viestiä

#3 kirjoitettu 05.12.2013 15:41

Itse olen ollut MIkseri.net:ssä ihan sen alkuajoista asti (ehkä joskus 2003 liityin). Huomasin, että jotkut artistit laittoivat musiikkia tänne ja olihan täällä tosiaan vilkasta aikoinaan.

Harmi, että meno on hiipunut nykyiselle tasolle ja nyt joutuu miettimään jopa toista keinoa tuoda musiikkiaan esille internetissä. Omakustanne ja nettiartisteille selvästi kuitenkin tarvitaan jonkinlainen kanava Suomessakin.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 05.12.2013 18:05

Mie voin vaik mitata sit verenpaineet.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 05.12.2013 21:46

harhakuvitelma kirjoitti:
Mitä mieltä te olette: onko tälläisellä palvelulla edellytyksiä menestyä?

Jos nyt mikserin kokemuksista mallia katsoo, niin olisi kyllä jos tekniikka toimii ja mikserin alkuaikojen kaltainen yhteisöllisyys saataisiin luotua. Se ehkä onnistuisi erilaisilla osallistuttavilla toiminnoilla ja toisaalta myös ylläpidon vahvalla läsnäololla foorumeilla. Ja hyvällä brändäyksellä.

Mut jos meinais ottaa sen markkinaraon minkä mikseri sillon täytti niin se vaatis miusta nimenomaan sen vahvan yhteisöllisyyden. Se oli ainakin miulle se mikä erotti mikserin muista saiteista. Koska tätä tilaa minne biisejään työntää on aika paljon muuallakin ja isommilla kohdeyleisöillä, mut niistä muista ei tullu samanlaisia sosiaalisia kontakteja kun mikseristä ja sen takia päädyin tänne. Täällä sai oikeesti niinkun ratkasuja ongelmiin (musiikillisiin siis) ja mielenkiintosista asioista sai väitellä niin pitkään kun huvitti. Jos joku vitutti niin joku ylläpitolainen oli sitä usein kommentoimassa foorumilla, että ainakin joku kuuli että nyt tämmönen asia ärsyttää. Joskus niille jopa tehtiinkin jotain. Tää oli persoonallinen sivusto, enemmän semmonen kaveripiiri kun biisipankki.

Ehkä se onnistus. Eihän niitä ikinä tiedä etukäteen.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#6 kirjoitettu 05.12.2013 22:05

harhakuvitelma kirjoitti:
Onko Mikserin brändi jo niin pölyyntynyt, että tätä palvelua samalla nimellä ja osoitteella ei voi enää saada henkiin? Siis ajatusleikkinä, että tämä olisi myynnissä ja sen ostaisi pois ja yrittäisi aloittaa tavallaan alusta. En siis tiedä yhtään, et onko tää edes mahdollista ostaa, mut näin niinku ajatuksena.

Jos pitäis veikata niin veikkaisin et ois helpompi alottaa alusta. Tosin mistäs minä sen tietäsin. Mikserillä alkaa nyt jo olla kuitenkin vähän lame maine. Tosin sit ehkä mainosmyyntiä saa helpommin kun johonkin ihan nobody sivustoon.

Oikeestaan mikserin ongelmat on ehkä syntyny lähinnä käyttäjäkadosta joka taas on syntyny mahdollisesti siitä että kun on ollu teknistä ongelmaa ja poissaolevaa ylläpitoa ja sit käyttäjät on menettäny sen fiiliksen et tää sivusto ois sillei niinku oikeitten ihmisten pyörittämä jotka kuuntelee ja vastaa ja keitten eteen ois valmis sietämään vähän paskaakin toimintaa koska kyllä ne kumminkin arvostaa käyttäjiä ja koittaa. Sit sosiaalisesti merkittävät käyttäjät alkaa hävitä. Sit porukka joka tahtoo vielä pitää yhteyttä verkostoituu muuta kautta kun mikserin toiminnot ei anna siihen mahdollisuuksia. Ja sitten tarvetta mikserille ei enää oikein ookkaan kun ne ihmiset tavottaa muutenkin. En tiiä. Mut tämmöstähän sitä on forumeilla nähnyt jossain kohtaa puhuttavan. Jokatapauksessa se on varmasti ainakin semmoinen moka mitä ei kannata tehä.

^ Vastaa Lainaa

BVR
BVR
20290 viestiä

#7 kirjoitettu 06.12.2013 00:12

Mikserin JUTTU oli se yhteisöllisyys, nimenomaa OLI, nyt se on hävinnyt 80 käyttäjän Facebook-ryhmään. Se että saisi mikserin taas toimimaan, vaatisi sitä että sivusto TOIMISI ja siitä VÄLITETTÄIS, Verrattuna joihinkin kultavuosiin nii mikseri on vain varjo entisestään, mikä on oikeasti aika helvetinmoinen sääli.

Jos miulla ois lompakko pullollaan rahaa nii tekisin temput että saataisiin mikseri takaisin loistoonsa, mutta sitä ei ole, niin pitää vaa jäkittää ja odottaa että millon tää, oikeasti hyvä, sivusto ajetaan alas lopullisesti.

Tän sivuston kehitykseen, tai siis nousemiseen, vois oikeastikki laittaa suuriakin summia työttömän lompakosta. Mutta kun meno on nenän kaivamista ja on pelkällä piittaamattomuudella annettu ymmärtää et ei, nii ei sitte.

^ Vastaa Lainaa

J-Salminen
J-Salminen
1236 viestiä

#8 kirjoitettu 06.12.2013 01:06

En usko että Mikseri ainakaan heti on itseään myymässä, vastahan PopMedia vai mikä olikaan sen osti.

Ehkä isoin ongelma koko tälle palvelulle on se, ettei toista kilpailevaa palvelua ole. Nykyisin (viimeisen kolmen vuoden aikana) sivusto on hiljentynyt ja varmaan enemmän tuleekin vielä hiljenemään. Ei Facebookia tai Soundcloudia voi Mikserin kilpailijoina pitää. ihan eri sfääreissä ne palvelut.

Suomalainen musiikki tarvitsisi yhden järkevän kanavan nettiin. Mikseristä siihen ei ole.

Henk. kohtaisesti olen "varjo mikseriä" suunnitellut tietorakenteiltaan ja perus ideologialtaan. Kuitenkaan "käsiä multaan" en vielä ole saanut. Varmaan jo alfa versio olisi käytössä, ellei töitä, musisointia ja muuta roskaa olisi aikaa viemässä

Iso kysymys onkin: onko mahdollista tehdä oikeasti suomalaisille suunnattu musiikki promootio-/jakosivusto joka oikeasti pysyy yhteisöllisenä ja niin ylläpidolle kuin käyttäjille akriivisena yhteisönä. Alussa ehkä ainakin toimisi, mutta onko miten ylläpitää niin sivuston kehitystä kuin sivuston käyttäjien aktiivisuutta.

Täysin vastaavaa kuin Mikseri, ei ainakaan harrastepohjalta ole järkevää rakentaa. Mieluummin uusi palvelu joka nivoo olemassa olevia palveluja yhteen ja luo uuden yhteisön (biisien tallennus Dropbox, Soundcloud jne).

Itseltä löytyy kompetenssia niin järjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen, kuin ideointiinkin. Vapaa-aika sitten onkin se ongelmallisempi ratkaistava.

Pahoittelen kirjoitusvirheitä. Vastaaminen firman pikkujoulujen jälkeen kännykällä, ilman virheenkorjausta on haastavaa.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2255 viestiä

#9 kirjoitettu 06.12.2013 01:28

Tuli muuten mieleen, että muinaisessa menneisyydessä Mikseri.net:llä oli vilkas irc-kanava. ja siellä oli tiiviisti porukkaa chättäilemässä.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7350 viestiä
Luottokäyttäjä

#10 kirjoitettu 06.12.2013 04:11

geeli kirjoitti:
Tuli muuten mieleen, että muinaisessa menneisyydessä Mikseri.net:llä oli vilkas irc-kanava. ja siellä oli tiiviisti porukkaa chättäilemässä.

toki tuo irc-kanava on edelleen olemassa, mutta sen vilkkaus ei kyllä ole ihan alkuaikojen tasolla. on siellä suurin piirtein lähes päivittäin kuitenkin jotain keskustelua.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#11 kirjoitettu 06.12.2013 12:00

J-Salminen kirjoitti:
Iso kysymys onkin: onko mahdollista tehdä oikeasti suomalaisille suunnattu musiikki promootio-/jakosivusto joka oikeasti pysyy yhteisöllisenä ja niin ylläpidolle kuin käyttäjille akriivisena yhteisönä. Alussa ehkä ainakin toimisi, mutta onko miten ylläpitää niin sivuston kehitystä kuin sivuston käyttäjien aktiivisuutta.

Itse uskon että on, mutta siihen toki liittyy myös paljon semmoisia muuttujia jotka eivät ole sivuston ylläpidon hallittavissa. Jos yhteisöllisyys pysyy niin se pysyy siksi että yhteisö itse aktiivisesti sitä ylläpitää, en oikein usko että sitä pystytään ylhäältäpäin hallitsemaan. Mutta sen voi mahdollistaa tai olla mahdollistamatta.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#12 kirjoitettu 06.12.2013 12:02

J-Salminen kirjoitti:
Täysin vastaavaa kuin Mikseri, ei ainakaan harrastepohjalta ole järkevää rakentaa. Mieluummin uusi palvelu joka nivoo olemassa olevia palveluja yhteen ja luo uuden yhteisön (biisien tallennus Dropbox, Soundcloud jne).

Tätä mietin että jos olisi tuommoinen palvelu joka nivoisi yhteen mikseriläisten tyypillisesti käyttämät palvelut (dropbox, facebook, soundcloud, mksr foorumi, spotify... mitä noita on) yhden katon alle niin tuntuisi lähes hupsulta olla käyttämättä sitä.

^ Vastaa Lainaa

Putte
Putte
6637 viestiä

#13 kirjoitettu 06.12.2013 13:58 Muok:06.12.2013 14:05

harhakuvitelma kirjoitti:
J-Salminen kirjoitti:
Suomalainen musiikki tarvitsisi yhden järkevän kanavan nettiin. Mikseristä siihen ei ole.


Tässä se on kiteytettynä koko juttu. Tämä juuri on se liikuttava tekijä.

Mä ryhdyn selvittelemään arvioituja kustannuksia ja mahdollista sijoittajaa, joka mahdollistaisi alkuun pääsyn. Voittoa tästä on turha odottaa aikoihin, mut tää on ainakin mulle enempi "rakkaudesta lajiin" -tyyppinen ajatus.

Tässä ketjussa on tullut lukuisia hyviä ajatuksia, että millainen uuden palvelun tulisi olla. Se on tosi hienoa! Mutta apua tarvitsen tässä varmasti, joten kertokaa ihmeessä jos resursseja on auttaa. Varsinkin koodaukseen ja promoamiseen tarvitaan aikaa ja resursseja.

Jos kaikki menee kuin elokuvissa ja sivuston saa aluilleen, niin yksi iso kysymys onkin sitten se aktiivinen ylläpito, että mitä / keitä se pitää sisällään. Mun ajatuksissa ylläpidossa pitäisi olla sellaista aktiivista porukkaa, joilla on aikaa ja intoa sekä ajatuksia sivuston kehitykseen - ja tietysti suuri palo musiikkiin yleisesti, mutta ei pelkästään mihinkään yhteen tiettyyn genreen.

Väärinymmärrysten välttämiseksi haluan tarkentaa, että oma panokseni on tarjolla vain tämän nykymikserin pelastamiseen.

Jos eholmila mitenkään liiketoimiltaan ehtisi, olisi kiva kuulla millaisella kolehdilla sivun saisi yhteisön käsiin.

Putte muokkasi viestiä 14:04 06.12.2013
Mielelläni kuulisin silti selvityksesi tuloksista! Jos kaikki vaikuttaa uskottavalta, voin hyvin muuttaa mieltäni.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 06.12.2013 17:00

harhakuvitelma kirjoitti:
Jos kaikki menee kuin elokuvissa ja sivuston saa aluilleen, niin yksi iso kysymys onkin sitten se aktiivinen ylläpito, että mitä / keitä se pitää sisällään. Mun ajatuksissa ylläpidossa pitäisi olla sellaista aktiivista porukkaa, joilla on aikaa ja intoa sekä ajatuksia sivuston kehitykseen - ja tietysti suuri palo musiikkiin yleisesti, mutta ei pelkästään mihinkään yhteen tiettyyn genreen.

Tuon aktiivisen ylläpidon kanssa pitää huomioida nyt se että sen yhteisöllisyyden kannalta ylläpidolla on ainakin kaksi hyvin erilaista tehtävää. Toisaalta se tekninen osaaminen joka vaatii omat erityistaitonsa ja sitten toisaalta se sosiaalinen osaaminen (asiakaspalvelu?) joka näkyy käyttäjille. Näitähän ei tarvitse olla samoilla ihmisillä molempien kunhan ylläpito kommunikoi keskenään, ja kunhan molempia löytyy tarpeeksi ylläpidon piiristä. Teknisen osaamisen suhteen minä olen täysin tietämätön, mutta jos etsitään ihmisiä ketkä olisivat hyviä ylläpitäjiä tuosta asiakaskohtaamisen vinkkelistä niin niitä kannattaa varmaan hakea semmoisista ihmisistä keiden foorumitoimintaa on jo nähnyt sen verran että on todennut että tuo ihminen olisi varmasti semmoinen kenen kanssa ihmiset tykkäisi asioida ja hengata. Eli niiltä foorumeilta mitä käyttää. Ja sieltähän sitä näyttöä siitä aktiivisuudestakin on kenellä on.

^ Vastaa Lainaa

SheikkiLyyrinen
SheikkiLyyrinen
2201 viestiä

#15 kirjoitettu 06.12.2013 21:59

Simo Lehmäkaivo kirjoitti:
harhakuvitelma kirjoitti:


Mä ryhdyn selvittelemään arvioituja kustannuksia ja mahdollista sijoittajaa, joka mahdollistaisi alkuun pääsyn. Voittoa tästä on turha odottaa aikoihin, mut tää on ainakin mulle enempi "rakkaudesta lajiin" -tyyppinen ajatus.

Ota vaan yhteyttä Kfiediin. Sitä kautta homma saadaan hyvälle alulle.
Itsekin olen toki kiinnostunut aiheesta, kunhan vaan saataisiin aikaan sellainen saitti, jossa olisi jonkun tyylinen biisikarsintameininki, jolla pudotettaisiin pois kaikki ne leikkaan ja liimaan -musatekijät.


Miksi se sinua häiritsee, jos saitilla on tälläisiä musantekijöitä? Sehän on mahdollisuus niille, joita kiinnostaa kuunnella tuollaista. Ei sinun tarvitse kuunnella sellaisia biisejä!

^ Vastaa Lainaa

daredevil
daredevil
594 viestiä

#16 kirjoitettu 06.12.2013 22:53

Itsekin olen toki kiinnostunut aiheesta, kunhan vaan saataisiin aikaan sellainen saitti, jossa olisi jonkun tyylinen biisikarsintameininki, jolla pudotettaisiin pois kaikki ne leikkaan ja liimaan -musatekijät.


Ei toimi. Kaikki musiikki on yhtä arvokasta.

^ Vastaa Lainaa

daredevil
daredevil
594 viestiä

#17 kirjoitettu 06.12.2013 22:59

Simo Lehmäkaivo kirjoitti:
Ei toimi. Kaikki musiikki on yhtä arvokasta.


Määritä arvokas musiikki!


Musiikki on arvokasta tekijälle itselleen.

^ Vastaa Lainaa

louis
louis
670 viestiä

#18 kirjoitettu 07.12.2013 03:43

Unohditte että aijon tehdä nettiradion, tiedä vaikka joku löytäis sen kautta mikseri.netin ja tekee ostotarjoukset. Naatitaan.

^ Vastaa Lainaa

Saunatonttu7
Saunatonttu7
140 viestiä

#19 kirjoitettu 07.12.2013 06:40 Muok:07.12.2013 06:41

Mikä lie ollut sitten syynä käyttäjämäärän lopahtamiseen..? Itse ainakin kelasin sen siten, että someen luotetaan liikaa. Feedissä tulee niin paljon linkkejä ja paskaa että ketään ei kiinnosta kuunnella linkkaamaani mikseribiisiä. Kun oman tuotannon laatu ei niin huippua ole, niin parhaiten kaverit saa kuuntelemaan väsäilyjä ku menee kahville ja soitattaa niille suoraan. Noh, kuitenkin, mitä hyöytyä olisi perustaa uusi mikseri.net, kun samat hemmot jotka sinne liittyvät on jo täällä. En oikeen usko että sinne löytyis uusia "aktiivisempia" ja "ryhmähenkisepiä" jäseniä kovinkaan helposti.

Saunatonttu7 muokkasi viestiä 06:40 07.12.2013

^ Vastaa Lainaa

SheikkiLyyrinen
SheikkiLyyrinen
2201 viestiä

#20 kirjoitettu 07.12.2013 12:30

louis kirjoitti:
Unohditte että aijon tehdä nettiradion, tiedä vaikka joku löytäis sen kautta mikseri.netin ja tekee ostotarjoukset. Naatitaan.


Kovasti tuot tota ilmi. Ja et muuten ole ainut...
Mikä lie ollut sitten syynä käyttäjämäärän lopahtamiseen..? Itse ainakin kelasin sen siten, että someen luotetaan liikaa. Feedissä tulee niin paljon linkkejä ja paskaa että ketään ei kiinnosta kuunnella linkkaamaani mikseribiisiä. Kun oman tuotannon laatu ei niin huippua ole, niin parhaiten kaverit saa kuuntelemaan väsäilyjä ku menee kahville ja soitattaa niille suoraan. Noh, kuitenkin, mitä hyöytyä olisi perustaa uusi mikseri.net, kun samat hemmot jotka sinne liittyvät on jo täällä. En oikeen usko että sinne löytyis uusia "aktiivisempia" ja "ryhmähenkisepiä" jäseniä kovinkaan helposti.
Olen itse huomannut, että moni kokee mikseri.netin vastenmielisenä paikkana. Jos palvelu olisi uusi, eikä olisi mitään tahroja siinä, ehkä entiset mikseri.netin käyttäjät alkaisi käyttää sitä.

^ Vastaa Lainaa

Dj Nezraum
Dj Nezraum
525 viestiä

#21 kirjoitettu 07.12.2013 16:49

Laita privana vaan viestiä jos apu kiinnostaa. Oon tehny työtä sivustojen kanssa ja löytyy kohtalaiset php ja html taidot Nykyään kaikki on kyllä helpoks laitettu noiden Cpaneleiden ansiosta... Ei siihen tarvita paljoa rahaa... Domain = 3-7e/kk... Myöhemmin serveri ku porukkaa tulee n. 20e/kk eli yhteensä about 30e/kk. Sitten niistä tuloista.... Google adsense maksaa aikas hyvin jos sivusto saa mainetta. Kokemuksena sivusto jossa oli 100 000 käyttäjää. Saatiin 5 pvässä 1500e kerättyä kunnes google sitten poisti mainokset sääntörikkomusten takia (oma vika) Kuitenkin... Tämmönen sivu ois sentään laillinen niin ei se google poistais niitä mainoksia Oisko ideaa Facebookin tapanen sosiaalinen media muusikoille?

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#22 kirjoitettu 07.12.2013 20:33

Saunatonttu7 kirjoitti:
Mikä lie ollut sitten syynä käyttäjämäärän lopahtamiseen..? Itse ainakin kelasin sen siten, että someen luotetaan liikaa. Feedissä tulee niin paljon linkkejä ja paskaa että ketään ei kiinnosta kuunnella linkkaamaani mikseribiisiä. Kun oman tuotannon laatu ei niin huippua ole, niin parhaiten kaverit saa kuuntelemaan väsäilyjä ku menee kahville ja soitattaa niille suoraan. Noh, kuitenkin, mitä hyöytyä olisi perustaa uusi mikseri.net, kun samat hemmot jotka sinne liittyvät on jo täällä. En oikeen usko että sinne löytyis uusia "aktiivisempia" ja "ryhmähenkisepiä" jäseniä kovinkaan helposti.

Saunatonttu7 muokkasi viestiä 06:40 07.12.2013


No siis ite käsitin tän niin että tarkoitat sitä että suomalaisten amatöörimuusikoiden ryhmä on sangen rajallinen ja uudessa saitissa olisi samat käyttäjät kuin mikserissäkin ja näin ollen meininki ei siitä muuttuisi mihinkään. Ihan mielekäs näkökanta. Itse uskon yhdessä kohtaa hieman eri tavalla.

On totta että sama porukka todennäköisesti pyörisi molemmilla sivuilla kun kohderyhmä on tosiaan kovin pieni. Mutta se minkä minä ajattelen on eritavalla on se että tästä porukasta ei saisi enemmänkin tuota yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta irti. Lähinnä sen takia ajattelen että kyllä sitä saisi koska sitä on tälläkin saitilla ollut aikoinaan erittäin kiitettävissä määrin näillä suht. samoilla käyttäjillä ja sitä aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä on tällä porukalla nykyäänkin, se vaan toteutetaan eri sivustoilla koska sen toteuttaminen täällä on syystä tai toisesta muodostunut niin hankalaksi että sille on pitänyt etsiä uudet kanavat.

Samoin toki osa tuosta musiikinkuuntelun vaikeudesta on ainakin ajoittain tullut ihan sieltä teknisestäkin puolesta. Biisejä on erittäin vaikea ollut hakea mieleisiä yms.

Eihän se mikään tae ole että tämä porukka muodostaisi utopian. Mutta itse ajattelen että jos sivusto antaisi siihen mahdollisuuden niin ainakin puheissa siihen olisi halua.

^ Vastaa Lainaa

Kärkikasti Records
Kärkikasti Records
439 viestiä

#23 kirjoitettu 07.12.2013 21:02 Muok:07.12.2013 21:05

Ite muistan kanssa sen kiiman, mikä täällä oli silloin kuin rekisteröidyin tänne 2004. Biisit saivat törkeästi kuunteluita, kommentteja tuli kymmeniä viikossa ja muutenkin oli sellaista, että täällä oli pakko käydä joka päivä. Faniutumisia tuli jatkuvasti, nykyään enää noin 1 kuukaudessa. Kommentteja sitäkin harvemmin.

Oli kai siinä sitä viehätystä, kun tämä oli oikeastaan ainut sellainen sivusto, jolla huonosti englantia ymmärtävä nuori sai biisinsä julkaistua suomalaiselle kohdeyleisölle, kun biisejä kuitenkin suomeksi tein. Sen takia valitsin Mikserin, en kansainvälisiä sivustoja. Kaverit olivat myös innoissaan tästä paikasta ja kaikki pyörimme täällä samaan aikaan vuosia. Kai se innostus meni sitten kaikilta muilta ohi, paitsi itse musiikintekijältä, joka olin minä meidän porukassa. Kai siihen vaikutti sitten Facebookin ja Youtuben valtakausi. Edelleen pidän tätä ykköskanavana biisijakelulle ja toivon, että tästä paskakuopasta noustaan. Jos ei tällä, niin jollakin uudella sivustolla.

^ Vastaa Lainaa

SheikkiLyyrinen
SheikkiLyyrinen
2201 viestiä

#24 kirjoitettu 08.12.2013 00:20 Muok:08.12.2013 00:21

Itselläni on kaverin kanssa ollut projekti luoda sivustoa kaikillle taide alan harrastajille... Musiikki, valokuvaus, piirrustus, video yms.. Ollaan keväästä asti tehty ja hiljaa toteutetaan... Itse suunnittelen ja heittelen ideoita, kaveri toteuttaa.

SheikkiLyyrinen muokkasi viestiä 00:21 08.12.2013

Jos jollain on kiinnostusta hypätä kelkkaan messii, nii ilmaiskaa itseänne mulle pikaviestinä tms.

^ Vastaa Lainaa

Nemini
Nemini
140 viestiä

#25 kirjoitettu 08.12.2013 01:56

Jos Mikseri saadaan taas toimimaan, nii voin myydä vaikka toisen kivekseni jollekkin näistä munattomista modeista.

^ Vastaa Lainaa

Saunatonttu7
Saunatonttu7
140 viestiä

#26 kirjoitettu 08.12.2013 04:31

Oon toki messissä jos uutta mestaa ruvetaan laittamaan pystyyn. Siinä saa vaan olla todella hemmetin hyvät ideat ja mikseristä poikkeava toteutus, että sinne tulis sitä sakkia takasin, joka täältä on lähteny. Yhteisöllisyys.. niin. Miten markkinoida yhteisöllisyyttä?
Ei se ainakaan mitään yhteisöllisyyttä ole, kun katsotaan että käyttäjämäärä vähenee niin siirretäänpä musiikit pois täältä. Miten taataan ettei sama tapahdu uudestaan.
Voi toimia, voi olla ettei.

Noh, kuitenkin. Ilmoitelkaa ihmiset miten prokkiksenne etenee.
Olen vilpittömästi kiinnostunut ajatuksesta, ja myös sitä mieltä, että tämä mesta on aika kuollut.
Hyvänä parannuksena tosin on tuo "kommenttirinki" -systeemi. Saa ihmiset nykyään kommentooimaan enempi.

^ Vastaa Lainaa

Lassi Heiskanen
Lassi Heiskanen
1695 viestiä

#27 kirjoitettu 09.12.2013 08:17 Muok:09.12.2013 08:39

Ymmärrän Simon pointin tuolla aiemmin, että paska musiikki pois, mutta se on todellakin lähes mahdoton rajata, missä menee se raja, mikä on paskaa musaa, kun ei ihmisten makuasioista voi kuitenkaan kiistellä.

Pidän kuitenkin ongelmana sitä, että kuinka saada muutkin kuin musiikin tekijät kuuntelemaan (mm kotona äänitettyjä) biisejä, joiden seasta voi löytyä joku hyväkin biisi. On spotifyt ja yuotubet, mistä voi kuunnella sitä mistä tykkää, miksi tuhlata tuntikaupalla aikaa siinä toivossa, että joku ihan jees biisi löytyy.

Sivuilla täytyis olla joku aktiivinen demojen arvostelija, joka joka viikko nostais muutaman artistin, kirjottais niistä asiallisesti ja ammattitaitoisesti, arvostelussa olis mukana artistin kuvia ja mahdollisesti jotain haastattelun tapasta. Homma vois muistuttaa Soundin demoefektiä, mikä ollaan vissiinkin pikkuhiljaa hautaamassa. Tässä voisi vaikka Rumba olla jollain tapaa mukana, koska eihän Mikseristä tätä nykyä löydy joka viikolle jatkuvasti jotain arvosteltavaa, mutta sinne Soundiin taas demoja on satanut niin paljon, ettei niitä millään ehdi arvostelemaan. Soundiin lähetetään nykyisin Soundcloudin kautta biisit, tähän lähetettäisiin demot tekemällä profiili Mikseriin.

Top40 lista pitäis olla sellainen, mitä kuuntelemalla tuntuis todellakin kuuntelevan "parhaat" -listaa, ei niin että näitä nyt on kuunneltu tällä viikolla eniten, koska se ei ole täällä tasapuolinen, tai toki onhan se, mutta eihän ne listan biisit kuunteluitaan ole mikserin avulla saaneet, vaan jokaisen artistin oman markkinointipanostuksen avulla, mikä on sinänsä ihan oikein, mutta niin vaan sieltä löytyy välillä sellaista tuubaakin.

Mikseri nimi aiheuttaa monissa jo sellaisen reaktion, että en kuuntele, ja ehkä suurempana ongelmana pidän sitä, että kun mikseribiisin linkittää Facebookiin, niin siitä pitää ensin klikata Mikserin sivuille ja sitten vasta kuunnella biisi. Ihmiset on niin laiskoja, että se biisi pitäis pystyä kuuntelemaan siinä Facebookin puolella, kuten Youtube-videot (tää kyllä joskus on toiminut niin, että sen voi suoraan kuunnella siitä).

Demoarvostelujen lisäks vois olla keikka-arvosteluja, yhtälailla ammattitaitoisesti tehtynä, kuvien kera. Tämä Mikseri, tai millä nimellä se sitten olisikaan, voisi mainostaa tulevia keikkoja Facebookissa, ihan sponsoroiduilla mainoksilla, jolloin artistilla olisi mielenkiintoa ilmoittaa näistä keikoista sivustolle, koska saisi siitä aidosti mainostusta.

Lassi Heiskanen muokkasi viestiä 08:30 09.12.2013

Vaatii helvetinmoista sitoutumista sivuston pyörittäjiltä, mutta se on ainoa keino saada homma toimimaan. Mikseri pyörii vain ja ainoastaan käyttäjien toimesta, tai siis eihän se mitään pyöri, mutta ainoa asia mitä täälä tapahtuu, on foorumi.

Sivusto kaipais jatkuvaa päivittämistä erilaisten artikkelien muodossa, jossa pääasiallisesti sisältö liittyis näihin artisteihin, mitä täällä on. Sellasia mielenkiintosia juttuja, mitä olis sitten kiva linkittää Facebookkiin.

Oon tässä jo muutaman kerran maininnu Facebookin, mutta mun mielipide onkin, että se on se suurin kanava, mitä kautta se todellinen kuuleminen tapahtuu, sen täytyy vaan olla mielenkiintoista, mitä sinne laittaa..

Lassi Heiskanen muokkasi viestiä 08:38 09.12.2013

Periaatteessa itsellänikin olisi kiinnostusta olla mukana tekemässä toimivaa sivustoa, mutta en pysty lupaamaan, että talkoohengellä olisin joka viikko kirjottamassa jotain artikkelia, tai arvostelua, saati että musta siihen olisi, mutta sellaisia tyyppejä tarvittaisiin, monta, jos meinais että homma todella toimii ja herättäis mielenkiintoa muissakin kuin musiikin tekijöissä.

^ Vastaa Lainaa

Saunatonttu7
Saunatonttu7
140 viestiä

#28 kirjoitettu 09.12.2013 11:35

Heiskasella hyviä pointteja. Promootiota vois todellakin viedä tuohon suuntaan, ja ois mahtavaa että modet/muut käyttäjät vois kirjotella noita arvosteluja, haastatteluja ja muita juttuja. Itse medianomiopiskelijana oisin just kiinnostunu sisällön tuottamisesta, eli saa ottaa yhteyttä

Oikeastaan perun kaikki aikaisemmat epäilyni.
Haluan tähän messiin !

^ Vastaa Lainaa

Lassi Heiskanen
Lassi Heiskanen
1695 viestiä

#29 kirjoitettu 09.12.2013 14:25

naisten lentopallo kirjoitti:
...perustakaa vaikka facebook-ryhmä. Kukaan ei halua vuonna 2013 palata vuoden 2003 tapaan jakaa musiikkia, vaan käyttää sen sijaan Youtubea, Facebookia ja Soundcloudia...


Surullista sinänsä, että tämä on ihan totta. Ellei joku sitten keksi jotain, mistä tulisi yhtä suurta kuin Facebook, Youtube, Soundcloud tai Spotify, enkä yhtään epäile etteikö se olisi mahdollista, jokuhan nekin on aluilleen laittanut.

Luulen kuitenkin, että se seuraava iso juttu, tulee tapahtumaan jonkun ison firman toimesta, eikä se suinkaan ole tarkoitettu pääasiassa aloitteleville wannabe -muusikoille, mutta se saattaa sisältää toimintoja, joista on niille hyötyä.

Miksi siis perustaa kokonaan uutta sivustoa, kun olemassa olevia hyödyntämällä voisi päästä vähintään yhtä hyvään, ellei parempaan lopputulemaan. Facebook sivusto voisi hyvinkin olla toimiva pohja, jos vaikka perustaisi pelkästään musiikkia varten jonkun biisipankin, minne olisi helppo ladata musiikkia ja helppo kuunnella, mutta varsinainen artistihömppä tapahtuisi facebookissa.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#30 kirjoitettu 09.12.2013 16:43

Ootteko nyt ihan varmoja et mitään uutta menestyvää musiikkisivustoa ei voi enää tulla?

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#31 kirjoitettu 09.12.2013 16:44

En tiiä miten modet tähän liittyy, mut kerro nyt silti hinta?

Abalam kirjoitti:
Jos Mikseri saadaan taas toimimaan, nii voin myydä vaikka toisen kivekseni jollekkin näistä munattomista modeista.

^ Vastaa Lainaa

Lassi Heiskanen
Lassi Heiskanen
1695 viestiä

#32 kirjoitettu 09.12.2013 16:47

Sunt1o kirjoitti:
Ootteko nyt ihan varmoja et mitään uutta menestyvää musiikkisivustoa ei voi enää tulla?


Kyllä mä uskon että se on ihan mahdollista, mutta siinä pitää olla joku juttu, mitä ei oo vielä muualla..

^ Vastaa Lainaa

daredevil
daredevil
594 viestiä

#33 kirjoitettu 09.12.2013 16:55

Lassi Heiskanen kirjoitti:

Miksi siis perustaa kokonaan uutta sivustoa, kun olemassa olevia hyödyntämällä voisi päästä vähintään yhtä hyvään, ellei parempaan lopputulemaan. Facebook sivusto voisi hyvinkin olla toimiva pohja...


Naamakirja hyhhyh.. facebook siellä ja facebook täällä..

^ Vastaa Lainaa

Lassi Heiskanen
Lassi Heiskanen
1695 viestiä

#34 kirjoitettu 09.12.2013 17:01

daredevil kirjoitti:
Lassi Heiskanen kirjoitti:

Miksi siis perustaa kokonaan uutta sivustoa, kun olemassa olevia hyödyntämällä voisi päästä vähintään yhtä hyvään, ellei parempaan lopputulemaan. Facebook sivusto voisi hyvinkin olla toimiva pohja...


Naamakirja hyhhyh.. facebook siellä ja facebook täällä..


Naamakirja on tehokas. Accentin loistava "kuusi palaa" teos oli jälleen hyvä esimerkki sen mahdista. Muutamassa päivässä yli 20000 kertaa katsottu.

^ Vastaa Lainaa

Funereal
Funereal
2777 viestiä

#35 kirjoitettu 09.12.2013 18:47 Muok:09.12.2013 19:16

naisten lentopallo kirjoitti:
Sunt1o kirjoitti:
Ootteko nyt ihan varmoja et mitään uutta menestyvää musiikkisivustoa ei voi enää tulla?


'sivustojen' aika on vähän mennyt. Nyt ne on kaikki liitetty sosiaaliseen mediaan ja sisällönjakopalveluihin.


Mikserikin on kumpaakin, jos saan huomauttaa.

Funereal muokkasi viestiä 19:11 09.12.2013

Lisäksi Facebook ei välttämättä elä enää kauaa, ja Googlekin näyttää kovasti yrittävän tappaa lippulaivapalveluaan, Youtubea. Maailmassa, jossa mikään ei ole pysyvää, ei kannattaisi laukoa turhan pitkälle meneviä profetioita tulevaisuudesta.

^ Vastaa Lainaa

Sunt1o
Sunt1o
aka Tuhma Pupu
3416 viestiä
Luottokäyttäjä

#36 kirjoitettu 09.12.2013 18:59

naisten lentopallo kirjoitti:
'sivustojen' aika on vähän mennyt. Nyt ne on kaikki liitetty sosiaaliseen mediaan ja sisällönjakopalveluihin.

Ite oon pitäny facebookkiakin sivustona. Mut pointti oli et olettaisin et netti ei oo nyt niinkun valmis vaan uusia juttuja tulee vielä.

^ Vastaa Lainaa

Kulmapala
Kulmapala
211 viestiä

#37 kirjoitettu 09.12.2013 22:02

Kuutisen vuotta mä oon biisejä Mikseriin julkaissut, ja kyllä ne ns. kultavuodet kuunteluissa ja kommenteissa meni kauan aikaa sitten, vaikka oonkin vaan tällänen pilipaliräppäri. Joku tässä sivustossa mättää ettei saa ihmisiä painamaan sitä linkkiä vaikka kuinka kiinnostaisi kuunnella. Loistava fiilis tuli lukea että näinkin monta ihmistä olis kiinnostunu uuden sivuston tekemisestä kun motiivi ja asenne on tämä. En lupaa, enkä edes tyrkytä apua, koska pyörisin vaan tietotaitojeni kanssa jaloissa mutta lupaan ja vannon antaa 100% supporttia ja olla mukana jos saatte porukan kasaan jolla tätä viette eteenpäin.

^ Vastaa Lainaa

Lautajaska
Lautajaska
4034 viestiä

#38 kirjoitettu 16.12.2013 01:37 Muok:16.12.2013 01:38

Se, mitä itse kaipaan ja minkä takia olen edes teelmiäni tänne laittanut on, että toivoisin niille kuulijoita ja nimenomaan Mikserin ulkopuolelta. En juurikaan kaipaa kommentteja enkä sellaista, vaikka onhan ne toki tervetulleita palautteita. Mikserin oman porukan osalta, kun niistä on voinut ottaa aina jotain onkeensakin. Mutta tärkeintähän artistina olisi saada jotenkin nimeä maailmalla ylipäätään. Senpä takia tätä sivustoa pitäisi mainostaa jossain.
Minulla ei itselläni ainakaan ole mitään havaintoa siitä, mainostetaanko tätä missään. Sitä olen perännyt aikaisemmissakin keskusteluissa. Muualta varsinaiset kuuntelijat pitäisi löytää, muutenhan me kohta happanemme omiin mehuihimme. Omalla kohdallani You Tube on tullut tärkeämmäksi jakelukanavaksi, siellä on ainakin meikäläisen teelmille löytynyt paljon enemmän kuulijoita. Siinä Mikserillä olisi paikka skarpata nyt, kun omistuspohjaan lukeutuu jonkinlainen julkaisukin.

^ Vastaa Lainaa

daredevil
daredevil
594 viestiä

#39 kirjoitettu 16.12.2013 13:44

Hyvät mikseri.net artistit. Toivoisin, että ette poistaisi vanhoja projektejanne tältä sivustolta. On harmillista, kun huomaa fanittamansa artistin poistaneen koko musaprojektinsa. No, tietysti jokainen saa tehdä ihan vapaasti kuten haluaa. Itse ainakin haluan kuunnella suomalaisia uusia artisteja tulevaisuudessakin mikseri.netistä..

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5880 viestiä

#40 kirjoitettu 24.12.2013 13:43

daredevil kirjoitti:
Hyvät mikseri.net artistit. Toivoisin, että ette poistaisi vanhoja projektejanne tältä sivustolta. On harmillista, kun huomaa fanittamansa artistin poistaneen koko musaprojektinsa. No, tietysti jokainen saa tehdä ihan vapaasti kuten haluaa. Itse ainakin haluan kuunnella suomalaisia uusia artisteja tulevaisuudessakin mikseri.netistä..


Juurikin näin.

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu