Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Seuraava >

Kirjoittaja Miksi mikseri on kuollut? Mietitään uudistuksia!

luomukala
luomukala
15 viestiä

#1 kirjoitettu 19.03.2016 05:17

Muistan joskus aikoinaan kun tänne latailin musaa niin täällä oli aktiivista keskustelua ja sai palautettakin.

Nykyään sitten voikin youtubeen jne. latailla, niin on varmaan siitäkin syystä tämä sivusto kuollut ja kohta varmasti myös haudattukin.

Kuitenkin, vastaavaa palvelua ei Suomessa ole mihin voi lisätä omaa musaa tälla tavoin.

Voitaisko miettiä jotain millä saatais eloa tänne taas?

Itelle tuli mieleen esim. joku kilpailu jossa ois jotain musantekoon liittyvää palkinnoksi.

Tai sit sivusto vois tarjota sellasta palvelua, missä demoille annetaan palautetta.

Sivusto voisi erikseen valita kokeneita ja pitkään tällä olleita käyttäjiä, jotka haluaisivat erityisesti tällaista tehdä ja auttaa aloittelijoita.

Myöskin vois olla piristävää, että vois ladata musatiedostoja tänne suoraan ja tällä tavoin ihmiset vois tehdä yhteistyötä. Siis esim. reason tai fruity-tiedostoja ja sit käyttäjä suostuu siihen, että sitä tiedostoa saa muut jatkaa eteenpäin.

Sama juttu masterointi-filujen kanssa. Tietty isot wavit pitäisi sit saada johonkin tai sit pitäis vaan hommata goldmemberit sitä varten.

Tällaista ei muilla sivustoilla ole ja se saattaisi auttaa itsessään, että tarjoaa jotain uutta.

Voitais myös järjestää sivuston aktiivien kautta omatekoinen mainoskampanja eli netin foorumeille ilmoitus.

Jossa siis kutsuttaisiin varsinkin nuoria opettelemaan musantekoa koneella. Se kun on harrastus parhaasta päästä ja kehittävää aivoille.

Tätä varten vois taas olla erikseen tehokäyttäjistä muodostuva poppoo, jotka sitoutuu auttamaan aloittelevia musantekijöitä.

Täällä varmasti oppaat löytyykin jos esim. fruity ja reason käyttämisen aloittamiseen.

Aijuu, yks idea vielä.

Mikseri vois alkaa hostaamaan erikseen ns. "samplebank" johon porukka vois ladata vain sampleja joita voisi käyttää toisen ihmiset musanteossa.

Tällaista palvelua ei tarjoa youtubekaan!

^ Vastaa Lainaa

hokodigi
hokodigi
65 viestiä

#2 kirjoitettu 19.03.2016 07:29

Tää ny sitte on muotii ja mukamuotii,että pienempiä tiputetaan vähitellen pois! Mökihypyssä ilmiö jo nähtiin, 5 hyppääjää riitti ja sen perässä ei tullutkaan mitään! Ja mitä uudistuksiin tulee...hmmm...nyt kun kaikki ovat itsenään, eri genreissä soittavat voisivat jotenkin lähestyä toisiaan.Kuppikuntia tulisi,mutt se riski on otettava? Mun mielestä yleisö haluaa ja tarvii lokeroita, taikka niitten on helpompi löytää haluamansa lokeroista.Täällä ku kaikki genret sekoittuvat keskenään, niin sekavaa on,eikä yleisö löydä juuri sitä musaa mitähaluaa kuulla.Ne ei tosissaan viitti nähä vaivaa ku "musaa saa klikkaamalla", tämä ei kerro meistä,vaan yleisöstä. TNT-emäntä on!

^ Vastaa Lainaa

daredevil
daredevil
594 viestiä

#3 kirjoitettu 19.03.2016 13:45

Muistan joskus aikoinaan kun tänne latailin musaa niin täällä oli aktiivista keskustelua ja sai palautettakin.Kyllä muistan minäkin. Haluan sanoa tähän muutaman asian. Mikseri.netissä on monia ominaisuuksia, joita ei esim. löydy soundcloudista. Soundcloud on hieman vastaava harrastelijamuusikoille tarkoitettu palvelu. Sinne voi laittaa musiikkia kuunneltavaksi eikä maksa mitään. Liekö palvelu tällä hetkellä saksalaisessa omistuksessa, en ole aivan varma. Mikseri.netissä voi esim. luoda useamman musiikkiprojektin, jos haluaa. Soundcloudissa voi luoda vain yhden projektin, jonka alle musansa sijoittaa.

Ongelma mikseri.netin kanssa on, että teknologiat kehittyvät, esim. musiikkia pitäisi pystyä kuuntelemaan mobiililaitteista, mutta silti täällä ei juurikaan tehdä mitään sen suhteen että palvelun käyttäjät saisivat nykyaikaista palvelua. Tätä samaa on nyt jatkunut vuosia. Palvelun kehittäjät ovat hylänneet käyttäjät. Toki palvelusta löytyy paljon hyvää musiikkia mutta ei tämä nyt kovin vakavasti otettavaa touhua enää ole.

Keskustelufoorumia täytyy valvoa koko ajan, jos sinne tulee niin sanottuja "trollaavia" keskustelijoita, jotka aloittavat koko ajan turhia keskusteluja. Tällaiset keskustelut täytyy ylläpidon poistaa ja trollaaville käyttäjille pitää laittaa esto. Trollausta on päässyt tapahtumaan mikseri.netin keskustelupalstalla aivan liikaa, mikä on karkoittanut pääkäyttäjät.

^ Vastaa Lainaa

SheikkiLyyrinen
SheikkiLyyrinen
2201 viestiä

#4 kirjoitettu 19.03.2016 13:52

Hienoja ajatuksia, mutta mikseri.netin nykyistä omistajaa ei kiinnosta vittuakaan tämä. + täällä ne muutamat tosi mulkut käyttäjät (kuten minä) ja muutama muu jäljellä oleva on karkoittanut kaikki asialliset ja pilannut mikseri.netin maineen.

^ Vastaa Lainaa

Ted Nugentti II
Ted Nugentti II
2422 viestiä

#5 kirjoitettu 19.03.2016 15:37

Ei tätä voi enää uudistaa. Se oli siinä. oli kivat 15 vuotta. Muistakaa potkia hautakivi kumoon. ja kakkia haudalle.

Toisaalta jonneräppiyden sijaan, vaihtoehtona tänne jää kaikki viemäreissä elävät luuserit ja liimaa nuuhkuttelevat homot.

^ Vastaa Lainaa

Vessajono
Vessajono
7953 viestiä

#6 kirjoitettu 19.03.2016 17:17 Muok:19.03.2016 17:18

SheikkiLyyrinen kirjoitti:
Hienoja ajatuksia, mutta mikseri.netin nykyistä omistajaa ei kiinnosta vittuakaan tämä. + täällä ne muutamat tosi mulkut käyttäjät (kuten minä) ja muutama muu jäljellä oleva on karkoittanut kaikki asialliset ja pilannut mikseri.netin maineen.


Aika pitkälti tää. Käyttäjien on turhaa huutaa tuuleen kun ei sieltä kukaan vastaa kuitenkaan.

E: oli muuten taas Soundissa koko sivun mainos. Nauratti vähän.

Vessajono muokkasi viestiä 17:17 19.03.2016

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2257 viestiä

#7 kirjoitettu 19.03.2016 17:19

Jokuhan voisi ihan oikeasti perustaa sen puuttuvan, suomalaista musiikkia sisältävän, uuden "Mikseri.netin". Alun perin idea koko tälle sivustolle tuli tietotekniikan osaajalta ja ideana tää oli ainakin aikoinaan ihan v*tun hyvä. Olin itsekkin vähän poissa kuvioista aina välillä, mutta kyllä muistan sen kulta-ajan, kun sain tuhansia kuuntelukertoja biiseille. Ja aina löytyi hyvää uutta suomalaista juuri siitä genrestä, josta tykkäsi.

"Is it money or love?" - MC Saukrates

Jossain vaiheessa sivustoa ei enää omistanutkaan yksittäinen henkilö, vaan tää koko paska myytiin jollekkin firmalle. En tiedä olisiko sivustosta saanut rahallisesti kannattavan. Ei välttämättä, eikä siihen pyrittykkään alunperin.

Voidaan miettiä, että mikä motivaatio on yksittäisellä harrastajalla kehittää sivustoa verrattuna isoon firmaan, joka vielä omistaa kaikkee muuta paskaa, niinkuin esimerkiksi "Tilt". Ei niitä kiinnosta paskaakaan.

Eli:

Tarvittaisiin joku motivoitunut kaveri tai porukka kehittämään, ideoimaan ja ylläpitämään uudistunutta sivustoa. Se pitäisi suunnitella ja toteuttaa hyvin ja parhaiten homma toimisi, jos nämä henkilöt voisivat tehdä työkseen sivuston ylläpitoa ja kehittämistä ja kaikkea siihen liittyvää.

^ Vastaa Lainaa

Ääneenajattelija
Ääneenajattelija
86 viestiä

#8 kirjoitettu 19.03.2016 19:17

Tuhansia kuuntelukertoja biiseille? Wow! minä en ole ollut itse mukana täällä kuin vasta puoli vuotta joten en tiedä mikserin "kulta-ajoista". Mutta veljeni on ollut täällä silloin ja kehui paikkaa vuolaasti. Se mikä itseäni hieman häiritsee niin on tuo etusivun "päivitysasia". Se on tosiaan ollut samanlainen koko täälläolo aikani. Olisi ihan mielenkiintoista seurata aina jos esim. "Viikon biisivalinnat" oikeasti päivittyisivät....

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2257 viestiä

#9 kirjoitettu 19.03.2016 19:33

Enkä edes puhunut paskaa. Mun ladatuin biisi, joka on vielä mun projektisivulla, on saanut yhteensä 1440 latausta/kuuntelua. Laitoin biisin silloin joskus eli 2006 ladattavaksi...

^ Vastaa Lainaa

Ted Nugentti II
Ted Nugentti II
2422 viestiä

#10 kirjoitettu 19.03.2016 20:30

Näemmä; Moiseni trollaus tosin nostattaa jonkinnäköisen jonnereippauden, kakkosaallon käyttäjien kesken, jonkinnäkönen hyväntahdon fistbump hiekkalaatikon tyttöjen kesken.

Eli siis, tässä näemme, joko mikseri on kuollut, tai sitten kituu kummallisessa välitilassa, kuin Strugatskin romaanissa.

Eli kytee, ja elää itsekseen. Niinkuin se kivi, jonka käänsit lapsena, ja sen alla oli matoja ja tuhatjalkasia.. yöörghh.. Eli kuin Beeverin biisit.

^ Vastaa Lainaa

karman hardon
karman hardon
1969 viestiä

#11 kirjoitettu 20.03.2016 11:24

Mikseri.net on aikansa lapsi, josta aika on pikkuhiljaa ajanut ohi. Se on vähän jänskä juttu, että silti Muusikoiden.net vielä porskuttaa ihan hyvässä hapessa, vaikka sinne ei edes alkuaikoina pystynyt lataamaan musiikkia - maihinnousu-spinoff tuli vasta myöhemmin...tiedä sitten mitä sillä puolen aitaa on tehty toisin: sivustoa moderoidaan uutterasti ja perseilyltä katkotaan tylysti siivet heti alkuunsa, omistuspohjasta en osaa sanoa mitään...toki muusinetinkin puolella jotkin alasivustot ovat aika pystyynkuolleita mut se ehkä liittyykin sitten siihen, että tiettyjen musiikkigenrejen puuhastelijoilla on toisaalla ihan omat fooruminsa missä perseilevät keskenään eikä energiaa enää riitä vouhottamaan juoppojen.netin puolella...?

mikseri.net on jäänyt vähän sellaiseksi väliinputoajaksi: mitä sellaista eksklusiivista täällä on tarjolla mikä houkuttelisi tänne asiallista porukkaa? fakta taitaa olla, että muut sivustot tekee kaiken ja vähän enemmänkin ja vielä astetta paremmin. tää oli ihan asia mesta joskus back in the day, mutta sitten jäi Musta Pekka käteen ja nykyään ei jaksa käydä täällä edes viikottain. Toki silloin tällöin täytyy käydä tsekkailemassa mikä on meininki - eikä se kyllä enää ole kummoinen ollut vuosiin...

^ Vastaa Lainaa

Vessajono
Vessajono
7953 viestiä

#12 kirjoitettu 20.03.2016 18:25

karman hardon kirjoitti:
perseilyltä katkotaan tylysti siivet heti alkuunsa


Yeah right :------------D

Ei vaan, ei siellä niin paha meininki oo Mikserissä oli parhaimmillaan mut kyllähän yleisellä on välillä perjantaisin aika villiä touhua.

^ Vastaa Lainaa

karman hardon
karman hardon
1969 viestiä

#13 kirjoitettu 20.03.2016 21:05

Vessajono kirjoitti:
karman hardon kirjoitti:
perseilyltä katkotaan tylysti siivet heti alkuunsa


Yeah right :------------D

Ei vaan, ei siellä niin paha meininki oo Mikserissä oli parhaimmillaan mut kyllähän yleisellä on välillä perjantaisin aika villiä touhua.


toisaalta...kolikolla on aina kaks puolta: kyllä mä muistan joskus takavuosina nauraneeni vedet silmissä kun mikseri.netin kantapeikoilta lähti perjantaikänneissä vähän juttu lapasesta

^ Vastaa Lainaa

luomukala
luomukala
15 viestiä

#14 kirjoitettu 21.03.2016 10:42

Tuo ois kyl hyvä idea ja helppo toteuttaa aRt074.

Eli ois yhteistyön etsijöiden lisäksi myös yhteistyön tarjoajat osio.

Mä tein kans joskus jutun tästä lukion lehteen. Back in days ku ape oli vielä kuvioissa ja laihanen.

Sillon tää oli tosiaan jotain uutta ja jännittävää.

Mut voihan siitä saada vielä sellaista. Tietty, kuten tässä ketjussa on todettu, niin kun tätä hoitaa nyt yritys niin se luo tietynlaista "kylmyyttä" tänne foorumille.

Kun juurikin ehkä ne perjantai-sekoilut kännissä on just ollu sellainen tärkeä asia joka on tehny tästä hyvän porukan.

Yksi parannusehdotus on siis, että yhdistetään voimamme ja sekoilemme perjantaikännissä foorumilla?

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2257 viestiä

#15 kirjoitettu 24.03.2016 18:18

Vituttaa vähän jopa...

Jos joku vaan pistäisi uudet sivut pystyyn ja tänne etusivulle ja foorumin etusivulle jonkun linkin ja sit levittäis jotain itse tulostettuja tai miksei painatettujakin flyereita.

Sit mentäis vaikka johonkin messuille ja mallichiksit esittelemään uutta nettisivua, joka olisi jopa parempi kuin entinen Mikseri.

Ja lehtiin ja bussipysäkeille mainoksia...menestys olisi taattu...

Mut ei kai täältä nyt mitään sellaista...jo on kumma...

^ Vastaa Lainaa

Alessio
Alessio
90 viestiä

#16 kirjoitettu 25.03.2016 19:33

Todella hyvä keskustelu. Itsekin liityin joskus v. 2005 Mikseri.netiin kun kuuntelijoita oli vielä tuhansia. Suurin haaste on varmasti saada sivujen omistajan päivittämään sivuston (alkusivun jossa ikivanhat uutiset, vanhentunut flash-soitin) jotta pääsisi houkuttelemaan vieraita vähän paremmin.

Pari päivää sitten käyntini yhteydessä ruudulleni ilmestyi gallup-kysely, ehkä omistaja yrittää kerätä tietoja kohderymästä. Kannatta vastata siihen, vaikken tiedä onko sivuston pyörittäminen enää kannattava niin pienellä kävijöiden määrällä.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2257 viestiä

#17 kirjoitettu 26.03.2016 15:26

Yksi asia, joka herättää tai herätti ristiriitaisia ajatuksia oli ja on pikaviesteillä omien biisien mainostaminen. Sillä sai kyllä paljon lisää seuraajia ja kuuntelijoita. Ei itseään koskaan pahemmin häirinnyt, mutta joitakin kyllä häiritsi. Sen tilalle olisi pitänyt kehittää joku muu tapa kerätä huomiota...ehkä...kiellettyähän se oli.

En tiedä miksi ei mainostaminen maksullisesti tai kommenttiringit toimineet yhtä hyvin kuin pikaviesteillä mainostaminen. Sen muistan, että jos genrelistalle pääsi, niin sai roimasti faneja lisää. Mikä tässäkin meni pieleen Mikserin osalta?

Tehkää uusi ja parempi Mikseri...please...

^ Vastaa Lainaa

louis
louis
670 viestiä

#18 kirjoitettu 04.04.2016 14:16

otan osaa. valmiina heittäen viimeiset hiekat arkun päälle. lepää rauhassa ja nouse ylös kun aika on. . näenkö unta. viimeinkin kysellään mobiili mikseriä... eipä muuta.

^ Vastaa Lainaa

Lahkonen
Lahkonen
21 viestiä

#19 kirjoitettu 05.04.2016 10:14

Omalla kohdalla Mikseri on toiminut edelleen ihan hyvin. Olin täällä jonkin aikaa aktiivinen joskus vuosituhannen vaihteessa, ja nyt olen ollut taas aktiivinen viimeiset kolme vuotta, ja olen saanut palvelusta paljonkin apua oman musiikin työstämisessä. En tiedä mitä muut Mikseriltä odottavat, mutta itse laitan tänne matskua kommentoitavaksi (Kommenttirinkiin), ja vastaavasti yritän antaa muille rakentavaa palautetta. Kilpailut toimivat myös, ja auttavat varmasti monia työstämään uutta musiikkia.

Etusivun ajan tasalla oleminen ei ole minua koskaan kiinnostanut, mutta se olisi kyllä erittäin hyvä, jos esim. kommenttirinkiä uudistettaisiin niin, että jokainen voisi valita esim. muutaman genren, jonka kappaleita ensisijaisesti haluaa kommentoida. Toki siinä pitäisi kuitenkin olla myös sellainen logiikka, että kaikkien kappaleet saisivat kommentteja genreistä riippumatta, jos tekijä on nähnyt vaivaa ja antanut muille paljon palautetta.

Kilpailuista vielä sen verran, että kappaleiden taso niissä on usein ollut yllättävän korkea (vaikka aikaa biisien tekemiseen on vähän), joten en näkisi yhtään mahdottomana saada kilpailuihin mukaan yhteistyökumppaneita, jotka antavat palkintoja, enkä myöskään pidä mahdottomana ettei mukaan voisi saada jotain radiokanavaa/nettiradiota, joka esim. soittaisi voittajabiisejä.

^ Vastaa Lainaa

Lassi Heiskanen
Lassi Heiskanen
1695 viestiä

#20 kirjoitettu 07.04.2016 07:41

Lahkonen kirjoitti:
...enkä myöskään pidä mahdottomana ettei mukaan voisi saada jotain radiokanavaa/nettiradiota, joka esim. soittaisi voittajabiisejä.


Radioporkkana olis kova juttu, mutta kilpailuiden taso ei sentään niin kova ole, tosin porkkanan myötä tulisi koviakin tekijöitä - mikä taas aiheuttaisi sen, että Mikseri ei olisi enää samanlainen hiekkalaatikko amatöörien leikeille, vaan tänne tulis todella kovia tekijöitä viemään sen huomion... ehkä...

^ Vastaa Lainaa

Marko Toivonen
Marko Toivonen
479 viestiä

#21 kirjoitettu 07.04.2016 20:47

Fiksut on pakanneet reppunsa ja lähteneet sinne missä musiikin kuluttajat on. Kuluttajat seuraa trendejä. Mikseri ei sitä enää edusta. [kuva]

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5881 viestiä

#22 kirjoitettu 08.04.2016 16:36 Muok:08.04.2016 16:39

Olen sanonut näin ennenkin ja sanon nytkin:
Sillä ei ole vitunkaan väliä minkä sivuston palvelimella itse musiikki sijaitsee, kyse on siitä kuinka saada kuulijat kuuntelemaan biisejä. MAINOSTAMINEN. Ei Soundcloudi tai mikään mukaan sivusto mainosta käyttäjiensä musikkia itse sivuston ulkopuolella ainakaan ilmaiseksi. Jokainen artisti huolehtii kuulijoista ja kuunteluistaan ihan itse. Turha syyttää sivustoa ettei ole kuunteluita jos ei itse mainosta tekemisiään missään muualla.

Mikseri on itsessään on ilmainen. Mielelläni maksan sen 15€ goldmemberiydestä 1,5 vuodeksi kerrallaan. Jos laittaisin kaiken musiikkini, 100+ biisiä, Soundcloudiin maksaisi se mulle 99€ vuodessa. Spotify olisi vielä Soundcloudiakin yli tuplasti kalliimpi. Youtubeen on mielestäni turhaa laittaa lyriikka yms. sisällöttömiä videoita jokaisesta biisistä.

Mun mielestä tämmöinen musiikintekiöiden puuhanurkkaus nimeltä Mikseri on ihan jees edellenkin, vaikka jäsenmäärä onkin pienentynyt.

Mikseri tuskin tulee koskaan palaamaan entiseen loistoonsa, eikä mun mielestä tarvitsekaan.

^ Vastaa Lainaa

J-Salminen
J-Salminen
1236 viestiä

#23 kirjoitettu 08.04.2016 16:48

Kostiainen kirjoitti:
Spotify olisi vielä Soundcloudiakin yli tuplasti kalliimpi.


Pahoittelen offtopic:a. Ite tuli joskus laitettua Spotifyihin oman bändin demo, eikä se silloin maksanut itselle mitään. Palvelu mitä käytän niin ottaa 15% rojalteista tolla ilmaisjäsenyydellä. Samalla muihinkin musapalveluihin saa kamansa jos haluaa.

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5881 viestiä

#24 kirjoitettu 08.04.2016 17:46

J-Salminen kirjoitti:
Kostiainen kirjoitti:
Spotify olisi vielä Soundcloudiakin yli tuplasti kalliimpi.


Pahoittelen offtopic:a. Ite tuli joskus laitettua Spotifyihin oman bändin demo, eikä se silloin maksanut itselle mitään. Palvelu mitä käytän niin ottaa 15% rojalteista tolla ilmaisjäsenyydellä. Samalla muihinkin musapalveluihin saa kamansa jos haluaa.


Record Unionia käytän itse. 20€ olis tommonen levyllinen eli 10-11 biisiä. Ja kun niitä olisi yli kymmenen, eli yli 100 biisiä niin hinta olisi sen 200+ €uroa vuodessa. Toki siellä kaikenlaista alennustakin varmaankin saisi, mutta silti. Ja kun se olisi vielä lopullista, ei voisi biisejä päivittää enää myöhemmin paremmaksi...

^ Vastaa Lainaa

Marko Toivonen
Marko Toivonen
479 viestiä

#25 kirjoitettu 08.04.2016 19:01

Kostiainen kirjoitti:
Olen sanonut näin ennenkin ja sanon nytkin:
Sillä ei ole vitunkaan väliä minkä sivuston palvelimella itse musiikki sijaitsee, kyse on siitä kuinka saada kuulijat kuuntelemaan biisejä. MAINOSTAMINEN.
Mikseri tuskin tulee koskaan palaamaan entiseen loistoonsa, eikä mun mielestä tarvitsekaan.


Esimerkiksi sun biisi Takaisin bisnekseen on tällä hetkellä Mikserin Top-40 listalla viikko 13-2016 sijalla 3. Kuudellakymmenellä kuuntelulla(60kpl). Mun sekasäkki biisi sijalla 11 kolmellakymmenellä kahdeksalla kuuntelulla. Ei tuo hyvää kyllä kerro mikseri netin kuuntelu määristä ja käyttö asteesta. Mehän(musiikin tekijät) keskenämme näköjään kuunnellaan täällä enimmäkseen toistemme biisejä Joskus sitten tulee joku pikku piikki kuunteluihin kun jaksaa vielä mainostaa jossain fb:ssä ja laittaa tänne linkin.

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5881 viestiä

#26 kirjoitettu 09.04.2016 01:33

Marko Toivonen kirjoitti:
Kostiainen kirjoitti:
Olen sanonut näin ennenkin ja sanon nytkin:
Sillä ei ole vitunkaan väliä minkä sivuston palvelimella itse musiikki sijaitsee, kyse on siitä kuinka saada kuulijat kuuntelemaan biisejä. MAINOSTAMINEN.
Mikseri tuskin tulee koskaan palaamaan entiseen loistoonsa, eikä mun mielestä tarvitsekaan.


Esimerkiksi sun biisi Takaisin bisnekseen on tällä hetkellä Mikserin Top-40 listalla viikko 13-2016 sijalla 3. Kuudellakymmenellä kuuntelulla(60kpl). Mun sekasäkki biisi sijalla 11 kolmellakymmenellä kahdeksalla kuuntelulla. Ei tuo hyvää kyllä kerro mikseri netin kuuntelu määristä ja käyttö asteesta. Mehän(musiikin tekijät) keskenämme näköjään kuunnellaan täällä enimmäkseen toistemme biisejä Joskus sitten tulee joku pikku piikki kuunteluihin kun jaksaa vielä mainostaa jossain fb:ssä ja laittaa tänne linkin.


Semmosta se on kato. Silti olen ihan tyytyväinen. Parisataa kuuntelua tullut yhteensä jo tällekin viikolle. Ihajjees. Tässä vertailuna mun Soundcloudin statsit: http://tinypic.com/vie...

Nykyaikana pitää erottua joukosta. Joko tehdä jotain älytöntä tai vahingossa jotain tarpeeksi huonoa jos meinaa todella saada kuunteluita ja kuuluisuutta. Tässäpä uusin esimerkki: https://www.youtube.co... Tarpeeksi paska biisi niin homma lähtee leviämään somessa itsestään.

^ Vastaa Lainaa

Marko Toivonen
Marko Toivonen
479 viestiä

#27 kirjoitettu 09.04.2016 08:50

Kostiainen kirjoitti:
Marko Toivonen kirjoitti:
Kostiainen kirjoitti:
Olen sanonut näin ennenkin ja sanon nytkin:
Sillä ei ole vitunkaan väliä minkä sivuston palvelimella itse musiikki sijaitsee, kyse on siitä kuinka saada kuulijat kuuntelemaan biisejä. MAINOSTAMINEN.
Mikseri tuskin tulee koskaan palaamaan entiseen loistoonsa, eikä mun mielestä tarvitsekaan.


Esimerkiksi sun biisi Takaisin bisnekseen on tällä hetkellä Mikserin Top-40 listalla viikko 13-2016 sijalla 3. Kuudellakymmenellä kuuntelulla(60kpl). Mun sekasäkki biisi sijalla 11 kolmellakymmenellä kahdeksalla kuuntelulla. Ei tuo hyvää kyllä kerro mikseri netin kuuntelu määristä ja käyttö asteesta. Mehän(musiikin tekijät) keskenämme näköjään kuunnellaan täällä enimmäkseen toistemme biisejä Joskus sitten tulee joku pikku piikki kuunteluihin kun jaksaa vielä mainostaa jossain fb:ssä ja laittaa tänne linkin.


Semmosta se on kato. Silti olen ihan tyytyväinen. Parisataa kuuntelua tullut yhteensä jo tällekin viikolle. Ihajjees. Tässä vertailuna mun Soundcloudin statsit: http://tinypic.com/vie...

Nykyaikana pitää erottua joukosta. Joko tehdä jotain älytöntä tai vahingossa jotain tarpeeksi huonoa jos meinaa todella saada kuunteluita ja kuuluisuutta. Tässäpä uusin esimerkki: https://www.youtube.co... Tarpeeksi paska biisi niin homma lähtee leviämään somessa itsestään.


No oon tietty Itekki myös erittäin tyytyväinen tähän paikkaan jos vertaan "äänipilven" saldoon. Viimevuoden joulukuussa kun tulin tänne ja samoihin aikoihin laitoin biisejä myös soundcloudiin, niin täällä tullut kuunteluja kaikenkaikkiaan jo yli tuhat. Soundcloudissa total kuuntelut on vähän päälle 30kpl Niistäkin puolet oon varmaan ite kuunnellu

Tuosta mitä kannattaa tehdä että saa kuunteluja niin kannattaa laulaa virsiä niin johan tulee kuunteluja : Virsi 396

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5881 viestiä

#28 kirjoitettu 09.04.2016 10:59

Mutta vastauksena itse kymykseen niin sanon että kaikki oleellinen on jo ehdotettu muiden käyttäjien toimesta.

^ Vastaa Lainaa

Ville Kotiranta
Ville Kotiranta
284 viestiä

#29 kirjoitettu 09.04.2016 19:52

Popkorni kirjoitti:
Ihanaa huomata, että Mikserissä on yhä tätä vitaalista hehkua jäljellä, joka vaan kaipaa enää sitä potkimista, jolla saadaan se notski uudestaan leiskumaan.

Hyvä vertauskuva kyllä. Näin itsekin tämän tilanteen näkisin. Toivoa on.

^ Vastaa Lainaa

JuhaTheReaper
JuhaTheReaper
1 viesti

#30 kirjoitettu 09.04.2016 23:02

Vähän on kuollut tämä sivusto vissiin nykyään? En oo kyllä ite henkilökohtaisesti pitkään pitkään aikaan käynytkään täällä.. Muistan joskus vajaa kymmenen vuotta sitten niin tää oli ihan huippu sivusto.

^ Vastaa Lainaa

vahtoma
vahtoma
12 viestiä

#31 kirjoitettu 12.04.2016 16:37

Kostiainen kirjoitti:
Olen sanonut näin ennenkin ja sanon nytkin:
Sillä ei ole vitunkaan väliä minkä sivuston palvelimella itse musiikki sijaitsee, kyse on siitä kuinka saada kuulijat kuuntelemaan biisejä. MAINOSTAMINEN. Ei Soundcloudi tai mikään mukaan sivusto mainosta käyttäjiensä musikkia itse sivuston ulkopuolella ainakaan ilmaiseksi. Jokainen artisti huolehtii kuulijoista ja kuunteluistaan ihan itse. Turha syyttää sivustoa ettei ole kuunteluita jos ei itse mainosta tekemisiään missään muualla.

Mikseri on itsessään on ilmainen. Mielelläni maksan sen 15€ goldmemberiydestä 1,5 vuodeksi kerrallaan. Jos laittaisin kaiken musiikkini, 100+ biisiä, Soundcloudiin maksaisi se mulle 99€ vuodessa. Spotify olisi vielä Soundcloudiakin yli tuplasti kalliimpi. Youtubeen on mielestäni turhaa laittaa lyriikka yms. sisällöttömiä videoita jokaisesta biisistä.

Mun mielestä tämmöinen musiikintekiöiden puuhanurkkaus nimeltä Mikseri on ihan jees edellenkin, vaikka jäsenmäärä onkin pienentynyt.

Mikseri tuskin tulee koskaan palaamaan entiseen loistoonsa, eikä mun mielestä tarvitsekaan.


Kostiainen puhuu täyttä asiaa!

^ Vastaa Lainaa

Funereal
Funereal
2777 viestiä

#32 kirjoitettu 13.04.2016 17:19

Altered Ego kirjoitti:
Kostiainen kirjoitti:
Spotify olisi vielä Soundcloudiakin yli tuplasti kalliimpi.


Höpö höpö. TuneCoren kautta albumi pysyy vuoden Spotifyssä viidelläkympillä, CDBabyn kautta se pysyy siellä ikuisesti viidelläkympillä. CDBaby ottaa välistä joka toistosta, TuneCore ottaa rahaa joka vuodesta.

Riippuu toki monta albumia meinaat laittaa Spotifyhyn. Eihän siellä ole rajoitusta vaikka tekisit 100 biisisen levyn, onpahan kaikki kuultavissa ja viidelläkympillä.

Altered Ego muokkasi viestiä 15:18 13.04.2016


TuneCoren kautta näemmä 101 on albumikohtainen maksimimäärä biisejä.

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5881 viestiä

#33 kirjoitettu 13.04.2016 18:12

Altered Ego kirjoitti:
Kostiainen kirjoitti:
Spotify olisi vielä Soundcloudiakin yli tuplasti kalliimpi.


Höpö höpö. TuneCoren kautta albumi pysyy vuoden Spotifyssä viidelläkympillä, CDBabyn kautta se pysyy siellä ikuisesti viidelläkympillä. CDBaby ottaa välistä joka toistosta, TuneCore ottaa rahaa joka vuodesta.

Riippuu toki monta albumia meinaat laittaa Spotifyhyn. Eihän siellä ole rajoitusta vaikka tekisit 100 biisisen levyn, onpahan kaikki kuultavissa ja viidelläkympillä.

Altered Ego muokkasi viestiä 15:18 13.04.2016


No niinkuin sanoin niin käytän käytän Record Unionia koska sitä mulle suositeltiin. 20€ vuodessa on 7-11 biisiä, eli albumi. 3-6 biisiä, eli EP on halvempi. Ja 1-2 biisiä sitäkin vähemmän. Ja hinta sisältää Spotifyn lisäksi kaikki maailman (ainakin melkein) streamaus ja nettikaupat. Sinänsä yhdentekevää että löytyy kaikkialta, mutta minkäs enää teet kun maksoin EP:n verran (6 biisiä)3 vuodeksi eteenpäin. Artisti maksaa.

101 biision albumi kuulostaa älyttömältä noin ideana. Perinteet kunniaan.

^ Vastaa Lainaa

Ectroline
Ectroline
53 viestiä

#34 kirjoitettu 14.04.2016 20:15

Koska soundcloud, audiomack jne.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (Next Gen
Demos)

7169 viestiä

#35 kirjoitettu 26.04.2016 15:05

Kostiainen kirjoitti:
101 biision albumi kuulostaa älyttömältä noin ideana. Perinteet kunniaan.


100 biisin albumihan kuulostaa juuri hyvältä... Miksi tyytyä "Best Of" -tyyylisiin levyihin...

Itse poltin juuri CD-levyn, jossa on itseltäni 60 biisiä mp3 muodossa, ja kestoa levyllä on 4 tuntia. Tuollaista on ihan hyvä jakaa valikoidusti joillekin tutuille jotka on ilmaisseet kiinnostustansa mun musiikkia kohtaan, vaikkei ne todennäköisesti sitä kertarykäisyllä jaksakaan kuunnella.

Ja eikös sullakin ole täällä Mikserissä ainakin öbaut tuollaiset 100 biisiä jollei enemmänkin... Siinä sitä olisi kesäisen perjantai-illan bileisiin aimo annos kunnon musiikkia kuunneltavaksi...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (Next Gen
Demos)

7169 viestiä

#36 kirjoitettu 26.04.2016 16:02

Lueskelin läpi noita ehdotuksia, ja paljon oli porukalla ihan asiallisia ehdotuksia... Mutta luulenpa, että niiden toteuttaminen vaatisi sitä, että Mikseristä kehitettäisiin todella "palveleva sivusto" ja se vaatisi aikamoisia satsauksia. Ja eihän tuo Soundcloudkaan nyt muuten kummoinen ole jos vertaa Mikseriin. Yhtä vaikeata sieltä tai YouTubesta on löytää uutta ja mielenkiintoista musaa.

Nythän Mikseri käsittääkseni elää noilla sivuston mainoksilla, ja tuollaisella tulovirralla saadaan katettua kaikki se millä sivusto pysyy kuitenkin pystyssä. Yhdelle kovalevylle kun mahtuu aika lailla mp3 muotoista musaa, joten ei tämä nyt mitään hehtaarihallia vaadi palvelimille.

Nykytila on siis se minimi, jolla tulee toimeen, ja jolla palvelu pysyy hengissä.

Se mikä itseäni monissa palveluissa ärsyttää, kuten Mikserissä tai Souncloudissa , on helppojen hakupalvelujen puute.

Näille sivuille kun uppaa biisejä, niin siinä samassa pitäisi olla sellainen max 10 parametrin kysely, jossa olisi erilaista tietoa esittäjästä ja biisistä: kuten maa taikka paikkakunta, genre ja julkaisuvuosi ja/tai kuukausi, arvostelussa saadut pisteet, kuuntelijamäärät jne. Sitten täällä Mikserissä ja muualla voisi olla sellainen hakusivu, jossa noita parametreja voisi vapaasti valita hakuja tehdessään. Eli hakujen tekemisestä pitäisi tehdä helpompaa ja kohdennetumpaa, jotta oikeasti löytäisi kiinnostavaa musiikkia kaiken tuon runsauden keskeltä.

Mutta pääasiahan on nyt se, että Mikseri pysyy pystyssä vaikkapa sitten säästöliekillä... Uskon että tällaiselle palvelulle on nyt ja jatkossakin tarvetta. Ja onhan Mikseri suomalainen kaiken lisäksi.

^ Vastaa Lainaa

Alessio
Alessio
90 viestiä

#37 kirjoitettu 26.04.2016 19:50

Jos saisi edes ikivanhat, pävittämättömät ja tilaa vievät laatikot pois aloitussivulta ("valokeilassa", "viikon biisit", "mikseri suosittelee") niin olisi jo pieni voitto. Ei vaatisi sen enempää kuin kertakorjausta, eikä vaatisi jatkossa ylläpitoa. Laitoin tästä pyynnön sekä ylläpidolle että Pop Medialle, saa nähdä vastaavatko.

^ Vastaa Lainaa

Putte
Putte
6637 viestiä

#38 kirjoitettu 17.05.2016 14:55 Muok:05.09.2016 11:50

Putte muokkasi viestiä 11:49 05.09.2016

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

5881 viestiä

#39 kirjoitettu 20.05.2016 11:17

Alessio kirjoitti:
Jos saisi edes ikivanhat, pävittämättömät ja tilaa vievät laatikot pois aloitussivulta ("valokeilassa", "viikon biisit", "mikseri suosittelee") niin olisi jo pieni voitto. Ei vaatisi sen enempää kuin kertakorjausta, eikä vaatisi jatkossa ylläpitoa. Laitoin tästä pyynnön sekä ylläpidolle että Pop Medialle, saa nähdä vastaavatko.Katos kummaa, toiveisiinne on vastattu. Etusivu on päivittynyt!

^ Vastaa Lainaa

Alessio
Alessio
90 viestiä

#40 kirjoitettu 20.05.2016 11:29

Uskomatonta, hieno homma! Lähetin kaksi sähköpostia Popmedialle, mutten tiedä johtuiko siitä.

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 4 5 6 7 8 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu