Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 4 Seuraava >

Kirjoittaja Musiikin tekeminen on harrastus


nakuttaja
2 viestiä

#1 kirjoitettu 11.06.2022 06:46

Jotkut sanovat musiikintekemisen ja levittämisen olevan jotain yritystoimintaa, mutta käytännössä se on yleensä harrastus. Tuloja musiikista tulee keskimäärin 0.10 euroa vuodessa eli alle kahvikupin hinnan ja esimerkiksi talkoo töissä kesämökillä saa joskus kahvikupin ja ruuan joka on arvokkaampaa kuin mitä musiikista voi saada vuodessa.

Kysyin tätä kirjanpitäjältäni ja hän sanoi ettei musiikkitoimintaa varten tarvita yrityksen rekisteröintiä ja reilusti alle euron vuosituloille tarvitse välttämättä tehdä mitään kun pulloja keräämälläkin saa enemmän rahaa yhdessä päivässä.

Koska musiikista ei saa rahaa, olen näyttelijä, koska elokuvatoiminnoista saa yhä rahaa jolla voi elääkin.

^ Vastaa Lainaa


nakuttaja
2 viestiä

#2 kirjoitettu 11.06.2022 06:56 Muok:11.06.2022 06:57

Vastaus kirjanpitäjältä:

Hei
 
Noin pienimuotoista tulonhankkimista ei pidetä elinkeinotoimintana, joten varsinaista kirjanpitolain mukaista kirjanpitovelvollisuutta ei ole. Sen sijaan on muistiinpanovelvollisuus.
 
Laki verotusmenettelystä 12 §
https://finlex.fi/fi/l...
 
Verohallinnon päätös muistiinpanovelvollisuudesta
https://www.vero.fi/sy...
 
Oletettavasti kyseinen suoratoistopalvelu on ulkomainen. Ilmoita sieltä saamasi rojaltit esitäytetyllä veroilmoituksella kohdassa Ulkomaan tulot. Henkilöverotuksessa tulot ilmoitetaan sen vuoden verotuksessa, jonka aikana sait maksun itsellesi. Katso ohje: https://www.vero.fi/he...
 
Syventäviä ohjeita aiheesta:
* https://www.vero.fi/sy...
* https://www.vero.fi/sy...
 
Ystävällisin terveisin 
 XXX ? kirjanpitäjä, yritysneuvoja,

nakuttaja muokkasi viestiä 06:56 11.06.2022

^ Vastaa Lainaa


SampoM
Samo
965 viestiä

#3 kirjoitettu 11.06.2022 09:27

Muusikkonakin ansaitsee huomattavasti helpommin ja paremmin kuin musiikin tekemisellä. Olen tuota samaa asiaa pohdiskellut paljonkin. Pitänee myös muistaa, että musiikista ja monesta luovasta työstä myös häviää jotakin, kun siitä tulee ns. leipäduunia. Siitä on kokemusta yli 30 vuotiselta graafikkouralta ja n.10 vuotiselta kuvataiteilijauralta. Ihan täältä Pariisista hotellihuoneesta pohdiskeltuna, mutta se on taas toinen tarina

^ Vastaa Lainaa


curved
223 viestiä

#4 kirjoitettu 11.06.2022 10:25 Muok:11.06.2022 10:27

Harrastushan se varmasti suurimmalle osalle on niin kauan kuin täytyy henkensä pitimiksi muutakin työtä tehdä. Tosin todistusvelvollisuus on musikantilla siitä ettei tulot ole kummoiset.

Itse käytän kahta musiikin jakelijaa. Toinen on ruotsalainen joka tilittää verottajalle suoraan kaikki "ansiot". Toinen on jenkki firma jonka tilityksistä itse pitää verottajalle ilmoitella.

Homma on onneksi kovin helppoa, kun tuo muistiinpanovelvollisuus täyttyy jo siinä, että oma jakelija pitää kirjaa kaikista myynneistä / suoratoistopalveluiden kautta tulleista rojalteista ja raportoi ne kerran kuukaudessa. Veroilmoitusta täytettäessä saa koko vuoden raportin ulos. Nykyään, kun suomessa ei enää ole kuin yksi verokortti oli tulonlähteitä kuinka monta tahansa kaikki tilitykset voi kirjata näppärästi yhden ja saman veroprosentin alle.

Minkäänlaista firmaa ei siis kannata musiikin tekoa varten perustaa.

^ Vastaa Lainaa


etkomissio
35 viestiä

#5 kirjoitettu 11.06.2022 11:53 Muok:11.06.2022 12:41

Mitä mieltä olette suomalaisista aggregaattoreista, jotka jakelevat musiikkia suoratoistopalveluihin?

Esimerkkinä Musakonttori:

https://musakonttori.fi/

Tilityksien maksaminen Musakonttorin mukaan tapahtuu vain joko yritykselle tai laskutuspalvelun kautta.

Laskutuspalvelut ottavat palkkiota itselleen noin 3 - 7 prosenttia. Ja lisäksi käsittääkseni pidätetään myös arvonlisävero. Musakonttori ottaa 20 euron vuosimaksun, jos haluaa tilityksen. Julkaisu taas maksaa 20 - 40 euroa biisien määrästä riippuen. Jos tuota 20 euron vuosimaksua ei maksa, tilitykset kai ottaa tuo Musakonttori itselleen ... ?

Onko muita välistävetäjiä? Eikö nämä suomalaiset aggregaattorit käytä ulkomaisia jakelupalveluja yhteistyössä, joten paljonko ne ottavat itselleen? Paljonko tuolla systeemillä prosentuaalisesti jää luovan työn tekijälle?

Musakonttorissa saa suoratoistoon optimoidut masteroinnit, jos haluaa ostaa, se lienee kyllä hyvä tehdä.

^ Vastaa Lainaa


etkomissio
35 viestiä

#6 kirjoitettu 11.06.2022 12:48 Muok:11.06.2022 13:00

Musakonttorin ohjeissa näkyy olevan, että he ottavat yhteyttä, jos 20 euron raja tuotoissa kalenterivuodelta ylittyy. Tällöin maksaessaan Musakonttorille 20 euron vuosimaksun, voi tilityksen saada itselleen. Koskee vain sitä kuluvaa laskutusjaksoa. Menneiden jaksojen pienemmät euromäärät kai jäävät Musakonttorin kassaan, koska niitä ei takautuvasti saa tekijä.

etkomissio muokkasi viestiä 12:56 11.06.2022

Eli kun aggregaattori saa 1000 julkaisijaa asiakkaakseen, joiden musa tuottaa 19 euroa per laskutusjakso, tuolla sopimuksella tulee 19 000 euroa tekijöiden rojalteja kassaan, jotka aggregaattori voi pitää itsellään. Kannattaa olla ennemmin aggregaattori kuin luovan työn tekijä.

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#7 kirjoitettu 11.06.2022 13:23

Voihan sitä näinkin tehdä mainontaa jos ei normikeinoihin ole varaa.

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#8 kirjoitettu 11.06.2022 13:59

Joo, aggregaattoreita on tietty helppo haukkua, mutta jollakinhan niidenkin täytyy elää... Se vaan on niin, että jos artisti saa tuloja laskutusjaksolla tyyliin alle 10 eur, niin ei se aggregaattorikaan siitä juuri mitään kostu...

Ja kun tässä ketjussa on tuotu esiin ja arvosteltu vain yhtä suomalaista palveluntarjoajaa, niin kannattaa hieman katsella muidenkin palveluntarjoajien tarjontaa, hintoja, ja sopimusehtoja...

Suomessa toimii ainakin nämä seuraavat palveluntarjoajat:

Musiikin Digitaalinen Jakelu
Z-Trading ja Suomen musiikkipiste
CD Partner Finland Oy
X-Youth Gone Wild
Musakonttori
Texicalli Digital
Raate Music

Toki sitten jos haluaa kansainvälisen ison jakelijan, niin joku CD Baby saattaisi amerikkalaisena isona yrityksenä olla varteenotettava vaihtoehto... Sen verran vain tutustuin tähän CD Babyn palvelutarjontaan taannoin, että Suomella ja USA:lla on verosopimus joka estää kahdenkertaisen verotuksen... Tarkoittaa siis sitä, että verot maksetaan Suomeen, mutta ilmeisesti amerikkalaiselle veroviranomaiselle pitää toimittaa joku lomake, joka takaa sen että CD Baby voi tulouttaa artistin tulot täysin verovapaana tänne Suomeen, jossa sitten vasta tehdään veroilmoitus...

Mutta joo, noita aggregaattoreita kun käy läpi, niin niillä on hieman eri ehtoja sen suhteen kuinka tulot tuloutetaan artistille, joten kannattaa etsiskellä se itselleen toimivin kokonaisuus, jos meinaa musiikkiaan tällä tavoin julkaista...

^ Vastaa Lainaa


Elintasokas
207 viestiä

#9 kirjoitettu 12.06.2022 00:38

Manteloa kirjoitti:
Nyt tulee aika rankkoja mielipiteitä minulta, kun oma ajatus on, että nykypäivänä musiikin tekemisestä ei tarvitse saada rahaa. Sitä kun on jo tehtynä aikas paljon.

Tuossa argumentissa ei ole mitään järkeä, koska kaikkea on "tehtynä aikas paljon."

^ Vastaa Lainaa


Uppe
U.K. Arpo &
Täyskeno

1735 viestiä

#10 kirjoitettu 12.06.2022 09:09

Manteloa kirjoitti:
Tarkoitan, että mihin tarvitaan uutta musiikkia niin kipeästi, että siitä pitäisi maksaa, kun sitä on jo olemassa paljon?


Niin, toki asiakas päättää itse, mistä haluaa maksaa. Nykyisin voi musaa kuunnella ilmaiseksi netin kautta, ja korvaukset tekijöille minimaaliset. Ennen piti ostaa levy, kasetti tai cd. Äänitemarkkina on muuttunut. Miten tämä vaikuttaa musiikin laatuun? Ammattimainen toiminta biisintekijänä on aina vain hankalampaa. Kovasti keikkailevat muusikot voivat rahallisesti pärjätäkin, mikäli suosiota on. Haastava ala ammattina.

^ Vastaa Lainaa


aurinkoP
633 viestiä

#11 kirjoitettu 13.06.2022 12:45

Manteloa kirjoitti:
Tarkoitan, että mihin tarvitaan uutta musiikkia niin kipeästi, että siitä pitäisi maksaa, kun sitä on jo olemassa paljon?

Olen ajatellut tätä juttua viime aikoina "aikas paljon". Tilaus uudelle musiikille on aina olemassa, mutta se on nykyään hirveän paljon pienempi kuin vaikka joskus ysärillä. ME EMME YMMÄRRÄ ENÄÄ, ETTEI MUSIIKKI OLE PELKKÄÄ MUSIIKKIA. Iso tilaus uudelle musiikille on liittynyt siihen, että musiikki on edustanut jotain kulttuurista tai yhteiskunnallista "juttua", joka on vetänyt puoleensa ja edustanut muutosta johonkin parempaan. Musiikki on ollut sukupolvikapinaa, se on ollut maailmanparannusta, rajojen rikkomista ja vapautumista, mitä milloinkin. Puolen vuosisadan ajan musiikki ei tosiaankaan ollut pelkkää taustaääntä kuuliaiselle työnteolle, treenille, läksyjenluvulle tai edes bileille. Paskaksi kaikki yhteiskunnan ja kulttuurin tyhjänpäiväisyys! Rokkaamaan, hoppaamaan ja jatsaamaan sinne missä tänä päivänä käyttäydytään kiltisti ja korrektisti. Jos vallankumous vielä tulee, sillä on 110-varmasti oma soundinsa.

^ Vastaa Lainaa


cedarbear
2690 viestiä

#12 kirjoitettu 13.06.2022 14:57

aurinkoP kirjoitti:
ME EMME YMMÄRRÄ ENÄÄ, ETTEI MUSIIKKI OLE PELKKÄÄ MUSIIKKIA. Iso tilaus uudelle musiikille on liittynyt siihen, että musiikki on edustanut jotain kulttuurista tai yhteiskunnallista "juttua", joka on vetänyt puoleensa ja edustanut muutosta johonkin parempaan. Musiikki on ollut sukupolvikapinaa, se on ollut maailmanparannusta, rajojen rikkomista ja vapautumista, mitä milloinkin.

Tuo on aikas hyvin kiteytetty. Meitä on ehkä vielä muutama, jotka ymmärtää. Mahdotonta selittää, mutta musiikki on omalla tavallaan ollut ja on kai vieläkin jokin mystinen osa maailmankatsomustani, olkoonkin se yhä kauemmaksi karkaavaa utopiaa.

^ Vastaa Lainaa


geeli
3733 viestiä

#13 kirjoitettu 13.06.2022 15:19

Itselle tulee mieleen joku Bob Marley tai Tupac Shakur, jotka olivat vaikuttavia muusikoita poliittisestikkin. Eli pyrkivät muuttamaan, tekemään muutosta ja pistämään ihmiset ajattelemaan ja jopa kapinoimaan.

Pitkään hiphopissa oli tämä tiedostava vaikutuksensa, joka ei kuitenkaan täysin valtamedioissa lyönyt läpi. Hiphop-musiikin tilalle on tullut hieman erilainen musiikki, jota kyllä nuoret tekevät, mutta joka ei tarjoa enää samanlaista näkökulmaa tai ota kantaa tai pistä ajattelemaan samalla tavalla kuin hiphop vielä 90- tai 2000-luvulla teki.

Nyt haetaan shokkiarvoa, ollaan räväköitä, vedetään kovia huumeita, muijjat twerkkaa lähes alasti videoilla ja tatuointeja otetaan naama täyteen sekä hiukset värjätään kaikilla sateenkaaren väreillä...Raha puhuu, kaikki kuuntelevat hiljaa, mut ei rahaa pysty syömään vaan v*ttu sitä viljaa...

Ja 60- ja 70-luvuilla vallanpitäjät pelkäsivät hippiliikettä. Se mm. vaikutti osaltaan Vietnamin sodan päättämiseen. 60- luvulla, vai oliko jo 50-luvulla, aloitettiin sota kannabista, sieniä ja LSD:tä vastaan. Niiden tutkimus junnasi paikoillaan siitä asti.

Sitä voi mietttiä. Mitä se musiikki merkitsee.

^ Vastaa Lainaa


Uppe
U.K. Arpo &
Täyskeno

1735 viestiä

#14 kirjoitettu 13.06.2022 15:31

aurinkoP kirjoitti:
Manteloa kirjoitti:
Tarkoitan, että mihin tarvitaan uutta musiikkia niin kipeästi, että siitä pitäisi maksaa, kun sitä on jo olemassa paljon?

ME EMME YMMÄRRÄ ENÄÄ, ETTEI MUSIIKKI OLE PELKKÄÄ MUSIIKKIA. Iso tilaus uudelle musiikille on liittynyt siihen, että musiikki on edustanut jotain kulttuurista tai yhteiskunnallista "juttua", joka on vetänyt puoleensa ja edustanut muutosta johonkin parempaan. Musiikki on ollut sukupolvikapinaa, se on ollut maailmanparannusta, rajojen rikkomista ja vapautumista, mitä milloinkin.

Joo, noin se on ollut, aikoinaan.

Musiikki indikoi ympäröivää maailmaa ... lähinnä nuorison reaktiot ovat antaneet suunnan eri aikakausien musiikille. Ärsykkeinä on ollut eri aikoina eri asioita. Musiikki on ollut osana prosessia. Kapinaa ei ole ollut enää vuosikausiin. Kantaaottavuus ei ole ollut in. Hyvinvointiyhteiskuntien nuoriso keskittyy moniin asioihin ... ja musa on vain yksi pieni osa siinä mukana. Ilmeisesti kaiken maailmassa pitää mennä aivan päin helvettiä, ennen kuin alkaa kuulijat kaivata jotain syvempää ..., ja hyvää vauhtiahan se on menossa ...

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#15 kirjoitettu 13.06.2022 18:07

Uppe kirjoitti:
Kapinaa ei ole ollut enää vuosikausiin. Kantaaottavuus ei ole ollut in. Hyvinvointiyhteiskuntien nuoriso keskittyy moniin asioihin ... ja musa on vain yksi pieni osa siinä mukana. Ilmeisesti kaiken maailmassa pitää mennä aivan päin helvettiä, ennen kuin alkaa kuulijat kaivata jotain syvempää ..., ja hyvää vauhtiahan se on menossa ...


kapinaa on nykyään ihan yhtä paljon kuin ennenkin ja se on edelleen samanlaista omiin munaskuihin puhaltelua, liikenteen tukkimista, ja tilapäistä oman tärkeyden tunteen kohotusta ja henkisen pahan olon liennytystä kuin mitä se aiemmillakin sukupolvilla on ollut.

Musiikissa ei voi enää laulaa että 'haistakaa paska koko valtiovalta' tms. maurianteroirvinimsiä, kun nykyään iskee sensuuri ja joku pahoittaa heti mielensä.
Kommentointi musiikissa pitää tehdä nykään vähän fiksummin, ja luonnollisesti se silloin myös menee täysillä yli ja ohi suurimmalta osalta.

"Pinnallisen" ja "syvällisen" taiteen suhde lienee aina ollut ihan sama. Niiden välisen rajan toki jokainen sitten vetää minne haluaa.
Se vain että mitä enemmän on viihdetarjontaa niin sitä enemmän on myös sitä kertakäyttöistä ja helppoa huttua minkä alle hautautua.

^ Vastaa Lainaa


aurinkoP
633 viestiä

#16 kirjoitettu 13.06.2022 18:09

Hyviä huomioita ja lisänäkökulmia cedarbearilla ja geelillä.

Uppe kirjoitti:
Kapinaa ei ole ollut enää vuosikausiin. Kantaaottavuus ei ole ollut in. Hyvinvointiyhteiskuntien nuoriso keskittyy moniin asioihin ... ja musa on vain yksi pieni osa siinä mukana. Ilmeisesti kaiken maailmassa pitää mennä aivan päin helvettiä, ennen kuin alkaa kuulijat kaivata jotain syvempää ..., ja hyvää vauhtiahan se on menossa ...

Oman arvioni mukaan musiikin ainutlaatuinen vaikutus ihmisen tajuntaan tiedetään valtaapitävissä piireissä* erittäin hyvin, ja juuri siksi meille on määrätietoisesti rakennettu luultavasti sieltä 1960-luvulta asti turvallista, laskelmoitua, kaupallista musiikkikulttuuria, jonka tehtävä ei ole uutta luova eikä tuhoava, vaan säilyttävä. Se kytkeytyy musiikkiin liittyvien vastakulttuurien itsetarkoitukselliseen vesittämiseen. Hippiliike, punk, hiphop, grunge, acid- ja ravekulttuuri, indiekulttuuri, jopa underground – kaikki vesitettiin aikanaan, eivätkä aktiivisimmat vesittäjät luultavasti itsekään ymmärrä paikkaansa kokonaisuudessa. Turvalliseen musiikkikulttuuriin kuuluu myös esim. etteivät radiot soita biisejä joiden soundi poikkeaa liiaksi valtavirrasta (joko yleisestä tai kyseisen geneerisen & sirpaloituneen radiokanavan valtavirrasta). Ilmeinen syy: jos musiikki vie radionkuuntelijan huomion, hänen keskittymisensä työhön (tai opiskeluun tai treeniin) heikkenee ja rytminsä rikkoutuu, ja hän saa vähemmän aikaan. Arvoisat ystävät, emme elä hyvinvointiyhteiskunnassa vaan dystopiassa.

Itse olen luonnollisesti viimeisiä kapinallisia, jotka pysyvät valtamusiikkikulttuurin ohella etäällä kaikesta muustakin valtakulttuurista. En seuraa valtamedioita, en katso Netflixiä, edes sosiaalisissa medioissa en seuraa suosituimpia tilejä. Kaikki nämä, ja monet muut, kytkeytyvät toisiinsa ja liittyvät yhteen. En osaa nähdä muuta perustaa, jolle kapinaa tai vallankumousta voi rakentaa nykypäivänä, kuin kokonaisvaltaisen irtautumisen tuosta valtakulttuurista ja rinnakkaiskulttuurin kehittämisen. Ja se rinnakkaiskulttuuri suorastaan VAATII ja HUUTAA omaa uutta musiikkia!

(*Huom. "valtaapitävillä piireillä" en tietenkään tarkoita sannamarineja tai edes sauliniinistöjä, sellaisten henkilöiden roolia kuvaa parhaiten sana "näennäisyys". Hallitukset ovat nukkehallituksia, todellisuudessa valtaa pitävät lähinnä prosessit. Niitä kyllä ohjaillaan, mutta vallakkaimmat säätäjät ovat tuskin meille tuttuja nimiä.)

^ Vastaa Lainaa


Uppe
U.K. Arpo &
Täyskeno

1735 viestiä

#17 kirjoitettu 13.06.2022 19:16

Sanot aurinkoP, että elämme dystopiassa, emme hyvinvointiyhteiskunnassa. Syynä se, että radioasemat soittavat mielestäsi vääränlaista musiikkia. Onko sinulla muita ajatuksia, jotka todistaisivat elävämme dystopiassa?

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#18 kirjoitettu 13.06.2022 19:26

art074 kirjoitti:
kapinaa on nykyään ihan yhtä paljon kuin ennenkin ja se on edelleen samanlaista omiin munaskuihin puhaltelua, liikenteen tukkimista, ja tilapäistä oman tärkeyden tunteen kohotusta ja henkisen pahan olon liennytystä kuin mitä se aiemmillakin sukupolvilla on ollut.



I rest my case

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#19 kirjoitettu 13.06.2022 19:58

aurinkoP kirjoitti:

Oman arvioni mukaan musiikin ainutlaatuinen vaikutus ihmisen tajuntaan tiedetään valtaapitävissä piireissä* erittäin hyvin, ja juuri siksi meille on määrätietoisesti rakennettu luultavasti sieltä 1960-luvulta asti turvallista, laskelmoitua, kaupallista musiikkikulttuuria, jonka tehtävä ei ole uutta luova eikä tuhoava, vaan säilyttävä. Se kytkeytyy musiikkiin liittyvien vastakulttuurien itsetarkoitukselliseen vesittämiseen.

Turvalliseen musiikkikulttuuriin kuuluu myös esim. etteivät radiot soita biisejä joiden soundi poikkeaa liiaksi valtavirrasta (joko yleisestä tai kyseisen geneerisen & sirpaloituneen radiokanavan valtavirrasta). Ilmeinen syy: jos musiikki vie radionkuuntelijan huomion, hänen keskittymisensä työhön (tai opiskeluun tai treeniin) heikkenee ja rytminsä rikkoutuu, ja hän saa vähemmän aikaan. Arvoisat ystävät, emme elä hyvinvointiyhteiskunnassa vaan dystopiassa.

Itse olen luonnollisesti viimeisiä kapinallisia, jotka pysyvät valtamusiikkikulttuurin ohella etäällä kaikesta muustakin valtakulttuurista.

(*Huom. "valtaapitävillä piireillä" en tietenkään tarkoita sannamarineja tai edes sauliniinistöjä, sellaisten henkilöiden roolia kuvaa parhaiten sana "näennäisyys". Hallitukset ovat nukkehallituksia, todellisuudessa valtaa pitävät lähinnä prosessit. Niitä kyllä ohjaillaan, mutta vallakkaimmat säätäjät ovat tuskin meille tuttuja nimiä.)


Hauska lukea tällaisia kommentteja... Varsinkin kun henkilö ajattelee olevansa viimeisiä kapinallisia, mitä tuo nyt sitten tarkoittaakaan... Ehkäpä me muut olemme valtavirrassa eläviä pulskistuneita pullamössöjä, joille kelpaa leipä ja sirkushuvit, ja täten emme näe yhteiskunnan perimmäistä todellisuutta...

Mitä tule musiikkiin ja sen kapinallisuuteen, niin valtaa pitävät piirithän (ei edes ne prosessit) ei ole mikään yksi yhteinen kokonaisuus, jolloinka kukaan ei varsinaisesti ohjaa sitä millaista musiikkia radiot meille tarjoavat... Suomessa ja maailmalla luonnollisesti tarjotaan sitä mikä myy ja mistä suurin osa ihmisistä tykkää, eli se valtavirta muodostuu tämän aspektin plus kaupallisen kannattavuuden kautta... Jossakin jenkeissä radioasemissa on enemmän valinnanvaraa jo siitäkin syystä että New Yorkin metropolitan alueella asuu kolme neljä kertaa niin paljon ihmisiä kuin koko Suomessa suomalaisia...

Sinänsä sulla kuitenkin on tarkka huomio noista "valtaapitävistä" että valta on hajautunut eri puolille, ja tämä itse asiassa on ihan luonnollista... Jos ajatellaan, että valta on sitä että henkilö A saa henkilön B toimimaan haluamallaan tavalla, taikka pystyy määrittelemään ne yhteiset pelisäännöt näiden henkilöiden vuorovaikutukselle, niin politiikka puolestaan on hyvin pitkältikin päätöksentekoa ja näihin päätöksiin vaikuttamista...

Muodolliset päättäjät (ylimmät poliitikot pääkallopaikoilla) tekevät merkittävimmät päätökset, mutta he eivät ole ainoita vaikuttajia maailmassa... Alemman tason poliitikkojen lisäksi maailma on täynnä lobbareita työntekijöiden puolelta, yritysmaailmasta sekä kolmannelta sektorilta... Loppupeleissä sillä kuka saa tahtonsa läpi päätöksiä tehdessä on se valta, eikä se suinkaan ole aina poliitikoilla eli muodollisilla päätöksentekijöillä...

Mutta ei tuon ymmärtämiseen mitään salaliittoteoriaa tarvita...

Mitä tulee tuohon dystopiaan, niin näkisin että hyvinvointivaltion asettaminen sitä vastaan ei ole oikea vertailukohta... Sen sijaan näkisin että emme elä ihannemaailmassa jos emme dystopiassakaan, vaan reaalimaailmassa...

Reaalimaailmassa ihmiset eivät ole täydellisiä, vaan usein vallanhaluisia egoisteja ja oman edun tavoittelijoita, jossa yksityiset radiokanavatkin pyrkivät tarjoamaan kansalle sitä mistä kansa tykkää, ja jolla tehdään voittoa ja firma pysyy pystyssä...

Ja kyllä sitä kapinaakin musiikissa edelleen on... Se vaan, että ne monet asiat joita vastaan musiikilla on kapinoitu menneisyydessä, niin niistä on tullut arkipäivää... Kun tarpeeksi shokeerataan, niin siihen turtuu, ja hommaan tottuu... Ei ole mahdollista aina vaan tehdä yhä shokeeraavampia juttuja, ja toisaalta tuo kapinakin on pirstaloitunut hyvin pitkälti eri genrejen alakulttuureihin, joten sekin selittää paljon nykytodellisuudesta...

Elikkä tässä minun 5 senttiäni tästä aiheesta...

^ Vastaa Lainaa


tompa
439 viestiä

#20 kirjoitettu 13.06.2022 20:20 Muok:13.06.2022 20:22

Musiikin tekeminen on tavallaan minullekin harrastus vaikka suhtaudun siihen välillä sivutyönä, toisaalta teen musahommien ohella muutakin joten se saattaa jäädä harrastukseksi.

Ainakin Musiikin Digitaalisen Jakelun ja X-Youth Gone Wildin kanssa olen tehnyt yhteistyötä ja noihin muihin voisin tutustua.

Nykyään rahaa voi tulla muualtakin, esimerkiksi tuotemyynnin kautta.

tompa muokkasi viestiä 20:21 13.06.2022

^ Vastaa Lainaa


geeli
3733 viestiä

#21 kirjoitettu 13.06.2022 20:30

Enpä tiedä.

Mun käsitys on vähän rajallinen siltä kannalta, että tiedän 90-luvun ja 2000-luvun räpistä verrattuna 2020-luvun räppiin "aikas paljon", kuten tässä ketjussa taidettiin sanontaa käyttää. Just kattelin Tekashi69:n elämästä kertovan dokumentin. Nykyaikana, kun on somet ja kaikki, niin esille pääseminen on täysin erilaista kuin tuolloin aiemmin.

Lohtuni tosiaan on, että en ole täällä näine ongelmineni ja näkemyksieni kanssa yksin. Jotkut läheisetkin kaverit on jääneet eläkkeelle, jotkut jo kuolleet, jne. Tää maailma ja yhteiskunta on tavallaan nyt rappeutunut. Pelko siitä ettei pärjää on vaihtunut siihen, että kyllä tässä jotenkin kuitenkin pärjää, vaikka toivoa paremmasta on aika vähän.

Yhteiskunta on muuttunut. Täällä on enemmän mielenterveysongelmia. Täällä on enemmän niitä, jotka nostaa toimeentulotukea tai on alle 40- tai jopa 30-vuotiaina vanhuuseläkkeellä. Jos nyt annettaisiin ääni niille, jälleen, joilla on kurjaa, niin...en tiedä...ehkä ne joilla valtaa ja rahaa on, eivät sallisi tätä.

Harvoilla on valtaa, harvoilla on rahaa, yhä enemmän kasvaa joukko, joka ei vaan näe enää mahdollisuuksia menestyä, kehittää itseään tai rikastua.

Maailma muuttuu koko ajan.

Mutta ei pidä unohtaa että selviämme vaikka mistä.

Pikkuhiljaa tässä alkaa omakin pää selvitä.

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#22 kirjoitettu 13.06.2022 21:10

geeli kirjoitti:


Yhteiskunta on muuttunut. Täällä on enemmän mielenterveysongelmia. Täällä on enemmän niitä, jotka nostaa toimeentulotukea tai on alle 40- tai jopa 30-vuotiaina vanhuuseläkkeellä. Jos nyt annettaisiin ääni niille, jälleen, joilla on kurjaa, niin...en tiedä...ehkä ne joilla valtaa ja rahaa on, eivät sallisi tätä.

Harvoilla on valtaa, harvoilla on rahaa, yhä enemmän kasvaa joukko, joka ei vaan näe enää mahdollisuuksia menestyä, kehittää itseään tai rikastua.


Joo, yhteiskuntaa on tietoisesti muutettu tähän suuntaan jo useampi vuosikymmen...

Ongelma ei sinällään ole valtaa pitävissä, vaan siinä millaisia nämä valtaa pitävät ovat ja mitkä ovat heidän taustavaikuttimensa?

Muuttuneet ideologiat ja ideat, muuttunut globaali kansainvälinen ympäristö, muuttuneet kansainväliset taloudelliset pelisäännöt, rahakkaiden taloudelliset intressit ja edut....

Kaikki vaikuttaa kaikkeen...

Toisaalta voi kysyä, että rappeuttaako hyvinvointi ihmisen loppupeleissä?

Nykyihminen on paljon nirsompi työn teolle, ja muutenkin yhteiskunnasta on tullut enempi oleskeluyhteiskunta, jossa moni ei yritäkään kehittää itseään, koska päihteet ja muu elämä on paljon mukavampaa...

En usko, että maailma paranee sillä että annetaan ääni ja valta niille, joilla on kurjaa, vaan sillä että niillä valtaapitävillä raharikkailla, poliitikoilla ja taustavaikuttajilla olisi arvot kohdallaan...

Onko talous siis ihmisiä varten, vai pidetäänkö pientä ihmistä vain pelinappulana ja resurssina, joka on taloutta varten? Onko ihminen arvo sinänsä vaiko keino, jolla rikkaat rikastuvat tässä maailmassa?

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#23 kirjoitettu 13.06.2022 21:30

F|Bitch kirjoitti:


Noin.. jos katsoo ruotsin menoa..


Niinpä... Mutta ei pyörisi suomalainenkaan maatalous ilman ulkomaisia ja ukrainalaisia kausityöntekijöitä...

Ja moni muu ala on kokenut myös vastaavan inflaation Suomessa... Ei tunnu löytyvän hitsareita ja hoitajia omasta takaa... Kovaa työntekoa kummatkin omalla tavallaan...

Toki palkkojen pitäisi näillä aloilla nousta, jotta houkutellaan uutta porukkaa alalle, mutta suomalainen markkinatalous tuntuu lähinnä toimivan siten, että palkat kyllä joustaa alaspäin muttei ylöspäin...

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#24 kirjoitettu 13.06.2022 21:48

F|Bitch kirjoitti:


Niin kyllä niitä löytyisi mutta, hyvinvointivaltiot on taannut sen että kun vähän masentaa niin voi jäädä kotiin. Taikka ylikouluttanut ei vessoja voi pestä.. onhan näitä.. Ken ymmärtää pointin..


Mä nyt kuitenkin lähden siitä, että sairaat sairastaa, jos on niin sairas ettei kykene töihin... Pakko vaan kysyä, että mikä on syy sille, että yhä useampi ihminen hajoaa jotenkin matkan varrella?

Ja toisaalta tuon kouluttautumisen ymmärtää... Se vaan, että jos ei vuosikausien yrittämisen jälkeen saa koulutusta vastaavaa työtä, niin kannattaa varmaankin miettiä sitä alan vaihtoa...

Itsehän olen jo tällainen wanha rakkine, jonka voisi hyvin poistaa miesvahvuudesta, mutta mikäs pahan tappaisi? Only the good die young...

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#25 kirjoitettu 13.06.2022 22:07

IT kirjoitti:

Itsehän olen jo tällainen wanha rakkine, jonka voisi hyvin poistaa miesvahvuudesta, mutta mikäs pahan tappaisi? Only the good die young...




sama täällä. Sain toukokuussa 2018 verisuonikirurgilta "noin puolitoista vuotta max" elinaikaa.

Eipä siihen muuta osannut sanoa kuin että "..jaa et oo vissin mua vielä oppinu tuntemaan..."

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#26 kirjoitettu 13.06.2022 22:25

art074 kirjoitti:




sama täällä. Sain toukokuussa 2018 verisuonikirurgilta "noin puolitoista vuotta max" elinaikaa.

Eipä siihen muuta osannut sanoa kuin että "..jaa et oo vissin mua vielä oppinu tuntemaan..."


No sun vaikeudet on mun käsittääkseni olleet omassa luokassaan... Mutta onhan se mukavaa että säkin olet meitä täällä viihdyttämässä, sivistämässä ja oikaisemassakin välillä terävillä kommenteillasi...

Nostetaan vaikkapa virtuaalimaljat sille, että sätkitään täällä vielä pitkään!

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#27 kirjoitettu 13.06.2022 22:33

IT kirjoitti:

No sun vaikeudet on mun käsittääkseni olleet omassa luokassaan...


Suhteellista..

Tarpeeksi kun viettää aikaa sairaalassa niin aina näkee paljon kovempiakin kohtaloita...

^ Vastaa Lainaa


aurinkoP
633 viestiä

#28 kirjoitettu 13.06.2022 23:00

Uppe kirjoitti:
Sanot aurinkoP, että elämme dystopiassa, emme hyvinvointiyhteiskunnassa. Syynä se, että radioasemat soittavat mielestäsi vääränlaista musiikkia. Onko sinulla muita ajatuksia, jotka todistaisivat elävämme dystopiassa?

No tämä nyt on ihan sinun oma tulkintasi, että syynä on nimenomaan se. Otin sen tässä esiin, koska se liittyy musiikkiin. Ja sosiaali-, yhteiskunta-, puoluepolitiikasta jne. en tällä palstalla rupea lätisemään. Lätiskää keskenänne asiaan kuuluvissa ketjuissa, jos huvittaa.

IT kirjoitti:
Ehkäpä me muut olemme valtavirrassa eläviä pulskistuneita pullamössöjä, joille kelpaa leipä ja sirkushuvit, ja täten emme näe yhteiskunnan perimmäistä todellisuutta...

...öö, sinäpä sen sanoit?

IT kirjoitti:
Suomessa ja maailmalla luonnollisesti tarjotaan sitä mikä myy ja mistä suurin osa ihmisistä tykkää, eli se valtavirta muodostuu tämän aspektin plus kaupallisen kannattavuuden kautta...

Jaahas, naivismipisteet räpsähtivät sitten aika korkeisiin lukemiin... Ah, listat, ne tosiaan ennen olivat myyntitilastoja. Nykyään ne perustuvat pääosin suoratoistopalvelujen kuuntelukertoihin (juu, myös albumilistat, niillä vain albumiraitojen erilliset kuuntelukerrat lasketaan yhteen. Suomessakin fyysisiä levyjä varten on ihan oma listansa, jonka sisältö poikkeaa yleensä radikaalisti "perus"-albumilistasta). Suoratoistopalvelujen kuuntelukertoihin lasketaan myös markettien käyttämä taustamusiikki, joka tulee suoraan keskusliikkeiltä, jotka puolestaan kokoavat ne suurimpien levy-yhtiöiden listoilta (siitä minulla ei ole tietoa, onko keskusliikkeillä jopa diilejä major labeleiden kanssa, moni asia kuitenkin viittaa siihen). Lukemattomat kahvilat, baarit ja ravintolat käyttävät myös Spotifya. Tämä kaikki pitää omalta osaltaan yllä illuusiota kaupallisen nykypopin suosiosta, vaikka kuulijat eivät ole edes aktiivisesti halunneet kuunnella sitä. Lisäksi huomattava osa muusta suoratoistosta on toisten kokoamien soittolistojen kuuntelua, jonka sisältöä ei-musafriikki ei kyseenalaista, kunhan se sopii niiden työnteon, opiskelun, treenin tai bilettämisen taustaääneksi. Ai keiden toisten? ...Hmm...

IT kirjoitti:
Mutta ei tuon ymmärtämiseen mitään salaliittoteoriaa tarvita...

No sieltähän se sana tuli. Juuri edellisessä postauksessa ilmaisin, että maailmaa hallitsevat lähinnä prosessit. Prosessit ja tendenssit. Ei tuossa mitään salaliittoa tarvita.

Filius|B kirjoitti:
"Etäällä valtakulttuurista" samalla liehuu sateenkaarilippu. Yhtään en paheksu tai väheksy...mutta

Ai missä liehuu? Sateenkaarikuvioissa oli jotain kapinaa vielä 20 vuotta sitten, muttei yhtään kapinaa enää edes 10 vuotta sitten, saati nykypäivänä.

Geelillä oli jälleen hyviä lisäpointteja.

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#29 kirjoitettu 14.06.2022 04:44

aurinkoP kirjoitti:

Hallitukset ovat nukkehallituksia, todellisuudessa valtaa pitävät lähinnä prosessit. Niitä kyllä ohjaillaan, mutta vallakkaimmat säätäjät ovat tuskin meille tuttuja nimiä.)

aurinkoP kirjoitti:

Juuri edellisessä postauksessa ilmaisin, että maailmaa hallitsevat lähinnä prosessit. Prosessit ja tendenssit. Ei tuossa mitään salaliittoa tarvita.


Mielenkiintoinen näkökulma... Selittäisitkö tarkemmin mitä tarkoitat prosessilla?

Itse näen ongelmallisena sen, että valta nähdään jotenkin toimijoista kuten poliitikoista irrallisena asiana... Prosessin kun esim. voi määritellä sarjana tekoja tai toimia, jotka johtavat johonkin lopputulokseen... On vaikkapa poliittista prosessia taikka yrityksissä päätöksentekoprosessia...

Ja nämä prosessithan eivät ole toimijoista irrallisia kehityskulkuja, vaan se prosessi syntyy nimenomaan niiden toimijoiden (esim. poliitikot) keskinäisestä vuorovaikutuksesta... Tällaisessa vuorovaikutuksessa kenelläkään harvemmin on absoluuttista valtaa, mutta vaikutusvaltaa kylläkin...

Helposti voi siis syntyä sellainen harhainen kuva, että prosessit hallitsevat maailmaa, koska kukaan yksittäinen toimija ei pysty niitä ohjailemaan mielensä mukaan... Mutta tämä on väärä tulkinta...

Oikeasti maailmaa ei hallitse kukaan... Jos ajatellaan että kansainvälisellä tasolla maailma koostuu valtioista, niin lopultahan yksikään valtio ei ole niin vahva, että pystyisi ohjailemaan valtioiden välisiä prosesseja mielensä mukaan... Tällaisen kontrollin sijaan valtioilla on vaikutusvaltaa, mutta tuo vuorovaikutus ja prosessi siis ei ole kenenkään hallinnassa... Siltikin se valta tehdä päätöksiä ja vaikuttaa asioihin on noilla valtioilla, ei niiden välisillä vuorovaikutusprosesseilla...

Ja tämä problematiikka liittyy läheisesti yhteiskuntatieteissä rakenne-toimija ongelmaan (structure vs action)... Eli tekevätkö poliitikot historiaa vai viekö historia poliitikkoja? Onko ihminen oman kohtalonsa herra, vai ohjailevatko häntä ulkoiset rakenteet, instituutiot, normit, säännöt ja prosessit?

Itse olen siinä mielessä metodologinen individualisti, että näen ihmisten vuorovaikutuksessa syntyvien rakenteiden ja prosessien olevan seuraus tästä vuorovaikutuksesta, ei sen syy... Ne varsinaiset syyt sille kuinka ne prosessit etenevät eivät siis löydy niistä prosesseista itsestään, vaan siitä että niissä prosesseissa mukana olevilla toimijoilla (poliitikot, valtiot, päätöksentekijät...) on toiminnallisia tavoitteita ja etuja ajettavanaan, sekä erilaiset kyvyt (vallan resurssit) joilla tavoitella noita tavoitteita...

^ Vastaa Lainaa


Uppe
U.K. Arpo &
Täyskeno

1735 viestiä

#30 kirjoitettu 14.06.2022 08:20

Kyllä minä ymmärrän, että joku ihminen voi kokea elävänsä dystopiassa ja haluaa vallankumouksen. Silloin vain pitäisi olla selvillä, millaiseen vallankäyttöön nykyinen systeemi vaihtuu. Ja millä toimenpiteillä. Pelkästään laululla ja soitolla se ei onnistu laajemmassa mitassa. Toki voi yrittää muodostaa "samanmielisten heimon", sielun veljien ja siskojen yhteisön ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella. Tällaisia ihmisiä kuulee kutsuttavan elämäntapaintiaaneiksi joissakin tilanteissa, kun tuota elintapaa ovat jotkut kokeilleet. Itse en tunne kiinnostusta moiseen, mutta toivotan onnea ja menestystä muille mahdollisille yrittelijäille.

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#31 kirjoitettu 14.06.2022 08:56

Uppe kirjoitti:


Kyllä minä ymmärrän, että joku ihminen voi kokea elävänsä dystopiassa ja haluaa vallankumouksen. Silloin vain pitäisi olla selvillä, millaiseen vallankäyttöön nykyinen systeemi vaihtuu. Ja millä toimenpiteillä. Pelkästään laululla ja soitolla se ei onnistu laajemmassa mitassa. Toki voi yrittää muodostaa "samanmielisten heimon", sielun veljien ja siskojen yhteisön ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella. Tällaisia ihmisiä kuulee kutsuttavan elämäntapaintiaaneiksi joissakin tilanteissa, kun tuota elintapaa ovat jotkut kokeilleet. Itse en tunne kiinnostusta moiseen, mutta toivotan onnea ja menestystä muille mahdollisille yrittelijäille.


Niinpä... Mutta ei ne hippiyhteisötkään pärjänneet 60-luvulla yhteiskunnan ulkopuolella... Vaikka ne asui omissa kommuuneissaan ja harrasti maanviljelystä, niin muualta yhteiskunnasta tarvittiin silti monenlaista tavaraa ja elintarviketta... Sitä paitsi tuollaista hippiyhteisöä voi perustellusti pitää omana "pienoisyhteiskuntanaan" jossa on omat sääntönsä... Jos oikeasti haluaa elää yhteiskunnan ulkopuolella, niin täytyy muuttaa yksin jonnekin metsään asumaan...

Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...

^ Vastaa Lainaa


Uppe
U.K. Arpo &
Täyskeno

1735 viestiä

#32 kirjoitettu 14.06.2022 09:19

IT kirjoitti:
Uppe kirjoitti:


Kyllä minä ymmärrän, että joku ihminen voi kokea elävänsä dystopiassa ja haluaa vallankumouksen. Silloin vain pitäisi olla selvillä, millaiseen vallankäyttöön nykyinen systeemi vaihtuu. Ja millä toimenpiteillä. Pelkästään laululla ja soitolla se ei onnistu laajemmassa mitassa. Toki voi yrittää muodostaa "samanmielisten heimon", sielun veljien ja siskojen yhteisön ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella. Tällaisia ihmisiä kuulee kutsuttavan elämäntapaintiaaneiksi joissakin tilanteissa, kun tuota elintapaa ovat jotkut kokeilleet. Itse en tunne kiinnostusta moiseen, mutta toivotan onnea ja menestystä muille mahdollisille yrittelijäille.


Niinpä... Mutta ei ne hippiyhteisötkään pärjänneet 60-luvulla yhteiskunnan ulkopuolella... Vaikka ne asui omissa kommuuneissaan ja harrasti maanviljelystä, niin muualta yhteiskunnasta tarvittiin silti monenlaista tavaraa ja elintarviketta... Sitä paitsi tuollaista hippiyhteisöä voi perustellusti pitää omana "pienoisyhteiskuntanaan" jossa on omat sääntönsä... Jos oikeasti haluaa elää yhteiskunnan ulkopuolella, niin täytyy muuttaa yksin jonnekin metsään asumaan...

Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...


Jep. Käytinkin ilmaisua: "ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella"

^ Vastaa Lainaa


cedarbear
2690 viestiä

#33 kirjoitettu 14.06.2022 10:21

Uppe kirjoitti:
IT kirjoitti:
Uppe kirjoitti:


Kyllä minä ymmärrän, että joku ihminen voi kokea elävänsä dystopiassa ja haluaa vallankumouksen. Silloin vain pitäisi olla selvillä, millaiseen vallankäyttöön nykyinen systeemi vaihtuu. Ja millä toimenpiteillä. Pelkästään laululla ja soitolla se ei onnistu laajemmassa mitassa. Toki voi yrittää muodostaa "samanmielisten heimon", sielun veljien ja siskojen yhteisön ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella. Tällaisia ihmisiä kuulee kutsuttavan elämäntapaintiaaneiksi joissakin tilanteissa, kun tuota elintapaa ovat jotkut kokeilleet. Itse en tunne kiinnostusta moiseen, mutta toivotan onnea ja menestystä muille mahdollisille yrittelijäille.


Niinpä... Mutta ei ne hippiyhteisötkään pärjänneet 60-luvulla yhteiskunnan ulkopuolella... Vaikka ne asui omissa kommuuneissaan ja harrasti maanviljelystä, niin muualta yhteiskunnasta tarvittiin silti monenlaista tavaraa ja elintarviketta... Sitä paitsi tuollaista hippiyhteisöä voi perustellusti pitää omana "pienoisyhteiskuntanaan" jossa on omat sääntönsä... Jos oikeasti haluaa elää yhteiskunnan ulkopuolella, niin täytyy muuttaa yksin jonnekin metsään asumaan...

Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...


Jep. Käytinkin ilmaisua: "ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella"


Jep. Ja sehän on kuvitellusti ihan mahdollista. Kuvittelen tietäväni. Mukamas.

^ Vastaa Lainaa


aurinkoP
633 viestiä

#34 kirjoitettu 14.06.2022 11:01 Muok:14.06.2022 11:02

IT kirjoitti:
Helposti voi siis syntyä sellainen harhainen kuva, että prosessit hallitsevat maailmaa, koska kukaan yksittäinen toimija ei pysty niitä ohjailemaan mielensä mukaan... Mutta tämä on väärä tulkinta...

Poliitikot, ah, nuo turhakkeet. Ei heillä oikeasti valtaa ole. Sinua on huijattu. Älä äänestä. (Tämä on se pääasia tässä kommentissa, ja sivuhuomio sulkeissa: kyllähän itsekin tuossa totesin, että prosesseja kyllä ohjaillaan. Mutta harvemmin ne ohjailijat mitään poliitikkoja ovat. No, se siitä.)

IT kirjoitti:
Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...

Tähän nyt tietysti se tarkennus, etten minä valtavirtaihmisiä inhoa, joskaan en yleensä tykkää olla heidän kanssaan. Enkä valtavirtamusiikkia tai -radioitakaan inhoa kategorisesti, mutta en luota enkä usko niihin enkä yleisesti ottaen ole niistä kiinnostunut.

Metsä voi kutsua, mutta toinen vaihtoehto on jäädä ihmisten keskuuteen herättämään reaktioita olemalla ihan vitun erilainen.

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#35 kirjoitettu 14.06.2022 11:07 Muok:14.06.2022 11:09

IT kirjoitti:

Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...


Voin kyllä kuvitella että elämä katse nokan vartta pitkin kulkien ja vähän melkein kaikkea inhoten tai halveksuen käypi "aikasta paljon" ahdistamaan pidemmän päälle. Ehkä siinä se oman erinomaisuuden ja erikoisuuden jatkuva vakuuttelu sitten auttaa.

No, radiot saa kiinni jos sellaisia on. Meillä ei ole, paitsi autossa missä soi usbitikku tai cd:t.

Kauppaan kun ottaa vaimon ja teinin mukaan niin ei siellä mitään pakkosyöttömusaa vahingossakaan edes kuule.

Netissä ei soi mikään väkisillä jos ei paina itse playtä mielenkiinnosta.

Suomessa ihmiset ei lähesty jos et sitä itse tee ensin.

Eli missähän tässä se ongelma on?

^ Vastaa Lainaa


cedarbear
2690 viestiä

#36 kirjoitettu 14.06.2022 11:18

IT kirjoitti:
Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...

Pidän kyllä metsässä liikumisesta, suosittelen erityisesti kansallispuistoja. En oikein pidä valtavirrasta enkä ole radiota kuunnellut kymmeniin vuosiin, mutta ihan hauskaahan tuolla tavisten parissa on pyöriä.

Niin, ja musiikin tekeminen on harrastus, välillä antoisa sellainen.

^ Vastaa Lainaa


art074
1271 viestiä

#37 kirjoitettu 14.06.2022 11:35

laakkonen kirjoitti:

Riippuu mistä roikkuu. 60+ vuotiaat ovat täälläpäin puheliasta sakkia. Kävin Joensuussa aamulenkillä ennen aamukuutta. Tutustuin siellä 80+ lenkkeilijään. Tyyppi jutteli oikeasti puoli tuntia putkeen..itse en saanut montakaan sanaa sanottua Itse oon olevinaan ulospäinsuuntautunut. Ja paskat.. : )


täällä vähän etelämpänä susirajaa nuo iäkkiämmät ei joko osaa olla hetkeäkään hiljaa, tai sitten ne mulkoisee sillai mielenvikaisesti. Enemmän tuntuu painottuvan tuohon jälkimmäiseen.

Toki taitaa olla itsestäkin aika paljon kiinni... minkälaisia sanattomia signaaleja sitä kulloinkin lähettää.

Mut kyllä noiden kanssa yleensä pärjää. Jyväskylässä oli paljon helpompaa...

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#38 kirjoitettu 14.06.2022 12:08

aurinkoP kirjoitti:

Poliitikot, ah, nuo turhakkeet. Ei heillä oikeasti valtaa ole. Sinua on huijattu. Älä äänestä. (Tämä on se pääasia tässä kommentissa, ja sivuhuomio sulkeissa: kyllähän itsekin tuossa totesin, että prosesseja kyllä ohjaillaan. Mutta harvemmin ne ohjailijat mitään poliitikkoja ovat. No, se siitä.)


Et tainnut ymmärtää mistä kommentissani lopulta oli kyse...

Lyhyesti sanottuna kausaliteetista... Eli syy-seuraus suhteista... Katson, että prosessit ovat yksilöiden välisen vuorovaikutuksen ilmentymä, eivätkä kausaalisia luonteeltaan... Tällöin prosesseilla ei myöskään voi olla valtaa...

Vain yksilöt (tai heidän yhteenliittymänsä kuten valtiot) voivat käyttää valtaa suhteessaan toisiinsa... Vain yksilöt ovat olemassa reaalimaailmassa, ja prosessit ovat seuraus eikä syy...

Näkemyksesi siitä, että prosessit pitävät valtaa ja hallitsevat maailmaa on siis ongelmallinen... Prosessit eivät ohjaa poliitikkoja, vaan muodostuvat poliitikkojen välisen vuorovaikutuksen seurauksena...

Sun ongelma mun näkökulmasta on "reifikaatio" (esineellistäminen) eli olemattoman tekeminen joksikin olevaksi...

^ Vastaa Lainaa


IT
IT Resurrected
13571 viestiä

#39 kirjoitettu 14.06.2022 12:22

aurinkoP kirjoitti:

Tähän nyt tietysti se tarkennus, etten minä valtavirtaihmisiä inhoa, joskaan en yleensä tykkää olla heidän kanssaan. Enkä valtavirtamusiikkia tai -radioitakaan inhoa kategorisesti, mutta en luota enkä usko niihin enkä yleisesti ottaen ole niistä kiinnostunut.

Metsä voi kutsua, mutta toinen vaihtoehto on jäädä ihmisten keskuuteen herättämään reaktioita olemalla ihan vitun erilainen.


Niin... Aina on sekin vaihtoehto, että jos ei halua asua metsässä niin sen pään voi työntää pensaaseen, ja elää omassa kuplassaan täällä ihmisten keskuudessa...

Mutta siis ihan vakavasti ajateltuna, niin yleensähän oman elämänsä voi vapaassa yhteiskunnassa järjestää siten, että voi elää itse kuten haluaa ja valita pääosin ne ihmiset joidenka kanssa on vapaa-aikana tekemisissä...

Mitä tulee tuohon reaktioiden herättämiseen olemalla erilainen, niin mulla ainakin herää kysymys siitä, että mikä on se motiivi olla erilainen? Olenko erilainen siksi, että voin osoittaa sitä erilaisuuttani muille (valtavirtaihmisille) vai olenko spontaanisti erilainen vain siksi, että haluan järjestää elämäni eri tavoin?

^ Vastaa Lainaa


Uppe
U.K. Arpo &
Täyskeno

1735 viestiä

#40 kirjoitettu 14.06.2022 13:07

cedarbear kirjoitti:
Uppe kirjoitti:
IT kirjoitti:
Uppe kirjoitti:


Kyllä minä ymmärrän, että joku ihminen voi kokea elävänsä dystopiassa ja haluaa vallankumouksen. Silloin vain pitäisi olla selvillä, millaiseen vallankäyttöön nykyinen systeemi vaihtuu. Ja millä toimenpiteillä. Pelkästään laululla ja soitolla se ei onnistu laajemmassa mitassa. Toki voi yrittää muodostaa "samanmielisten heimon", sielun veljien ja siskojen yhteisön ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella. Tällaisia ihmisiä kuulee kutsuttavan elämäntapaintiaaneiksi joissakin tilanteissa, kun tuota elintapaa ovat jotkut kokeilleet. Itse en tunne kiinnostusta moiseen, mutta toivotan onnea ja menestystä muille mahdollisille yrittelijäille.


Niinpä... Mutta ei ne hippiyhteisötkään pärjänneet 60-luvulla yhteiskunnan ulkopuolella... Vaikka ne asui omissa kommuuneissaan ja harrasti maanviljelystä, niin muualta yhteiskunnasta tarvittiin silti monenlaista tavaraa ja elintarviketta... Sitä paitsi tuollaista hippiyhteisöä voi perustellusti pitää omana "pienoisyhteiskuntanaan" jossa on omat sääntönsä... Jos oikeasti haluaa elää yhteiskunnan ulkopuolella, niin täytyy muuttaa yksin jonnekin metsään asumaan...

Mutta toki jos inhoaa valtavirtamusiikkia, valtavirtaradioita, valtavirtaihmisiä... Niin ei siinä sitten mitään jos metsä kutsuu...


Jep. Käytinkin ilmaisua: "ja elää kuvitellusti yhteiskunnan ulkopuolella"


Jep. Ja sehän on kuvitellusti ihan mahdollista. Kuvittelen tietäväni. Mukamas.

Jep. Kyllä kuvitelmat, illuusiot, haaveet useimmiten ikävän realismin voittaa.

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 4 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu