Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja voiko pelkällä tietokoneella tehdä musiikkia


mc,kassu

#1 kirjoitettu 28.03.2004 23:23

En ole ikinä tehnyt musiikkia koska en tiedä miten sitä tekisin,mutta tahtoisin yrittää että onnistuisinko mitenkää.Minulla ei ole mitään musiikin teko vehjettä joten voiko musiikkia tehdä tietokoneella,jos voi niin miten tarvitaanko siihen joku tietty ohjelma?

Elektrojänis siirsi viestin alueelle aloittelijat.

^ Vastaa Lainaa


DjLime
2918 viestiä

#2 kirjoitettu 28.03.2004 23:39

voi.

usein kysytyt kysymykset lukemalla varmaan selviää paljon
http://www.mikseri.net...

^ Vastaa Lainaa


Tune
822 viestiä

#3 kirjoitettu 29.03.2004 00:59

tottakai voit. pystyt hakemaan ilmais-ja demo-ohjelmia internetistä.
mutta tutkaile enemmän tuolta aihe-alueiden alta.
ja tosiaan, suosittelen lukemaan kaiken yleensä mitä sivulla näkyy.

^ Vastaa Lainaa


Ape
1599 viestiä
Ylläpitäjä

#4 kirjoitettu 29.03.2004 05:31

gerry kirjoitti:
Mäk alkaa olemaan pakollinen hankinta ei vaihtoehto musa alalla. Mut toki silläkin voi tehä....


Sisältyiköhän tuohon lauseeseen jokin suurikin viisaus jota en ymmärtänyt?

Mua kyllä oikeasti hämää tuo, että gerry sä pidät itseäsi suurena musaguruna vaikka kaikki tekemäsi jälki todistaa jotain aivan muuta.

Okei, olen tullut juuri baarista ja pahoittelen ilkeyttäni. Cheers!


Topicciin takaisin:

Musiikkia kyllä voi tehdä kyllä ihan pelkästään tietokoneella. Jälki toki ei ihan vielä yllä samalle tasolle mitä hardwarella saa aikaan, mutta kyllä tämäkin päivä koittaa vielä pian. Ohjelmista suosittelisin lukemaan tuota "usein kysyttyä"-palstaa, koska siellä on samat jutut käyty jo moneen kertaan läpi.

^ Vastaa Lainaa


M1cH0
146 viestiä

#5 kirjoitettu 29.03.2004 07:46

Voi pelkällä tietokoneellaki tehä musiikkia!! hommaat vaan softat ni kyllä se siitä

^ Vastaa Lainaa


rebb
189 viestiä

#6 kirjoitettu 29.03.2004 09:35

gerry kirjoitti:
Toki Cubase, SX on melko varteennotettava vaihtoehto tietokoneelle, mutta toistaiseksi "PRO" taso on aika mäk pohjainen.


Mikähän ihmisiä vaivaa? Mikserissäkin pyörii uskomattomasti ihmisiä jotka miettii että onko softa x,y ja z pro softaa. Toinen puoli porukkaa on niin ug ettei laita edes valoja päälle. On se nyt helvetti.

Täl foorumilla on todellakin nussittava pilkkua.


Ei ole, lueppa tuo ensimmäinen kommenttisi uudestaan.

Olen tullut baarista ja krapulassa joten piis...


Tulen yleensä baarista aika kännissä kotiin, nyt olen selvinpäin. Siltikin piis.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#7 kirjoitettu 29.03.2004 10:09

gerry kirjoitti:
Siis WTF? kierrä vaikka kaikki studiot läpi ja laske mones on peesee mones mäk? Studiot jotka käyttävät/käyttivät esim. Logicia ovat joutuneet vaihtamaan jo siitä syystä mäkkiin ja niille se on "pakollinen hankinta". Kerros sitten monesko "kaupallisessa" studios jyrää vielä winpohjainen sequ? Toki Cubase, SX on melko varteennotettava vaihtoehto tietokoneelle, mutta toistaiseksi "PRO" taso on aika mäk pohjainen.


Niin no alkuperäisessä viestissä kuitenkin kysyttiin vain että voiko tietokoneella tehdä musiikkia, eikä että pitääkö olla mäkki. Myöskään se että jotkut isot studiot käyttää jotain ei ole mikään perustelu sille, että se olisi pakollinen kaikille. Vai suositteletko siis viestiketjun aloittajalle Logicia?

Tämä ikuinen pro-taso jauhantakin on oikeasti aika naurettavaa. Itse teen mieluummin käpyisillä soundeilla sitä mun omaa juttuani, kuin yritän hankkia kaikenlaisia välineitä vaan siksi, että se on pro ja opettelen kloonaamaan jotain tiettyjä soundeja kun ne on niin hip ja pro.

Isottele vaan, se et oot koodaillut mikserin on helvetin hieno juttu, mut se ei tee susta jumalaa eikä anna oikeutta vittuilulle...


Toisaalta on tavattoman ikävää jos Apella ei ole oikeutta vinoilla muille niinkuin muutkin tekee vain siksi, että kuuluu ylläpitoon.

Mut mistä lähtien nörtit ovat ollu IN...? Ja mua hämää se et pitäisin itteni suurena musaguruna?


Niin no sinulla tuppaa olemaan sellainen tyyli, että latelet mielipiteitäsi vähän kuin absoluuttisina totuuksina. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että teen sitä itsekkin välillä.

Oli mielessä läppää tuohon hardis vs. softa keskusteluunkin mutta siitä on keskusteltu aiemminkin ja se menee jo ohi tämän keskustelun aiheen joten jätetään väliin.

Mä oon ihan selvinpäin, joskin aamutokkurassa ja oon töissä joten piis.

^ Vastaa Lainaa


a98
998 viestiä

#8 kirjoitettu 29.03.2004 14:30

no jos matti l sanoo että logic on hyvä niin pakkohan se on kaikkien hankkia, ja koska logicin uudet versiot on vain mäkille niin eihän peeceellä tee enää mitään

^ Vastaa Lainaa


aleksi

#9 kirjoitettu 05.04.2004 15:26

_captured kirjoitti:
Aloittelijoille EI suositella: midi/sequencer softia (esim. Cubase, Sonar, Logic...) koska ne vaativat käytännössä paljon lisärautaa (esim midi-koskettimiston) jotta niitä voisi käyttää mielekkäästi.


Käytän Cubase SX:ää ilman mitään lisärautaa. Tai on rautaakin, mutta viime muuton jälkeen sitä ei ole edes kytketty kiinni.

Puhtaita midi-sekvenssereitä tuskin enää edes löytyy markkinoilta. Cubaset ja Logicit ovat nykyään monikäyttöisiä softia, joilta sujuu vähän kaikki: äänittäminen, miksaus, midilaitteiden ohjaaminen, samplejen soittaminen jne. Ja plugineina voi heitellä sisään virtuaali- eli softasyntikoita. Sky is the limit.

Vakionakin SX:ään kuuluu ainakin pari softasyntikkaa eli alkuun pääsee ilman lisäinvestointeja jos on se tietokone ja siinä äänikortti.

.Aleksi.

^ Vastaa Lainaa


rebb
189 viestiä

#10 kirjoitettu 05.04.2004 15:44

Ihan A kirjoitti:
Mäkin aina sammuttelen valoja joka paikasta, jos joku jättäny päälle. Ja varsinkin jos on jo pimeetä, ja varsinkin jos on päivä, koska aika tyhmä pitää valoja päällä keskellä päivää. Omassakin huoneessa on katossa vaan 25 W punanen lamppu joka ei valase yhtään, mutta antaa pientä punasta hämyä huoneeseen. Paitsi etten pidä sitä päällä kovinkaan usein. On vaan pieni pöytälamppu joka ei valase liikaa.


10 pistettä ja UG-merkki. Tässä on sitä kunnon pioneeri henkeä! Vielä kun kajautat hengen pois "pornon punaisesta" lampustasi alkaa homma olemaan kasassa, muista toki myös sammuttaa näyttö. Jonka jälkeen voitkin alkaa arvailemaan missä päin näyttöä se osoitin tällä hetkellä mahtaa huiskia.

^ Vastaa Lainaa


(Aleksi Niemi)

#11 kirjoitettu 05.04.2004 16:36

Elektrojänis kirjoitti:
Niin no sinulla tuppaa olemaan sellainen tyyli, että latelet mielipiteitäsi vähän kuin absoluuttisina totuuksina. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että teen sitä itsekkin välillä.
Itse en vain löytänyt gerryn viestistä yhtään kerskailua.



(Aleksi Niemi) muokkasi viestiä 14:52 07.04.2004 (sori, gerry )

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#12 kirjoitettu 07.04.2004 23:57

Elektrojänis kirjoitti:
Niin no sinulla tuppaa olemaan sellainen tyyli, että latelet mielipiteitäsi vähän kuin absoluuttisina totuuksina. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että teen sitä itsekkin välillä.


(Aleksi Niemi) kirjoitti:
Itse en vain löytänyt gerryn viestistä yhtään kerskailua.


Häh? Kerskailua? Nyt en tajuu?

^ Vastaa Lainaa


JerePee
87 viestiä

#13 kirjoitettu 10.11.2018 22:41

Viimeisestä ketjun vastauksesta aikaa 14 vuotta, ja siinä ajassa on tullut erinomaiset FL Studion a.k.a Fruity Loops muunnokset, jos puhutaan ammatti softista niin kaiken järjen mukaan FL Studio on myös ammattikäyttöön soveltuva, joka sopii kaikille. FL studiolla voi tehdä periaatteessa kaiken. Itse en ole käyttänyt muuta, kun mainitsemaani softinkia, joten muuta en osaa suosia.

^ Vastaa Lainaa


geeli
3705 viestiä

#14 kirjoitettu 12.11.2018 11:20

Varmaan viimeisimmätkin sampleri-hiiret ja hiphop-hiihtäjät on siirtyneet softwareen hardwaren sijasta. Taitaa olla kuopattu jo Akai MPC. En koskaan ole käyttänyt sitä...Levyjäkin löytää netistä valmiiksi digitaalisessa muodossa. YouTube!!! Diggin In Da Tube.

^ Vastaa Lainaa


jarpat
379 viestiä

#15 kirjoitettu 14.11.2018 06:35

Kyllä varmaan voi ja epäilemättä näin tapahtuukin. Itsekin harrastin joskus mm. tietokoneita (n 25v sitten) ja aina piti olla kone "joka kykenee" ja siinä parhaat softat. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että itse asiassa pidän paljon enemmän soittamisesta, kuin tietsikan näpyttelystä ja siihen se sitten (onneksi) jäi.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#16 kirjoitettu 08.12.2018 03:44

15 vuotta siten kun olin tehny musahommia vaswta muutaman vuoden, olisin vasttannut että ei. Turhaduin softien jotenkin ohueen ja muoviseen soundiin ja hankin mukaan myös rautaa. Nykyään minulla ei ole mitään rautaa käytössä, koska minustsa softien soundi on kehitynyt niin, että en näe rautavehkeilel niin suurta tarvetta, un niissä on kuitenkin oma hommansa - mihin ne sijoittaa jne. ja sitten tietty se rahakysymys.. tietysti hyvä softakin maksaam mutta jos ajatelee, mitä saa kun panostaa muutaman satasen softaaan ja minkäålaista rautaa sillä saisi... tämä on aika olennainen kysymys, kun tekee musiikkia kansaneläkkeen turvin.

^ Vastaa Lainaa


morfin_mafer
419 viestiä

#17 kirjoitettu 23.12.2018 09:23 Muok:23.12.2018 09:27

Musiikkia voi tehdä ilman muuta pelkästään tietokoneella ja et tarvitse siihen edes kovin kallista ohjelmistoa ja tietokoneen lisäksi on hyvä olla ulkoinen musiikkin tekemiseen tarkoitettu äänikortti. Nämä eivät ole niin kalliita investointeja, etteikö työttömänkin varoista pystyisi niitä ostamaan. Nimittään tiettyjen USB-äänikorttien mukana tulee mm. ilmaisversio Cubase-ohjelmasta, jonka voi sitten päivittää muutamalla kympillä Elements-versioon. Ja hyvän äänikortin saa jo 100-150 € missä tuo musiikinteko-ohjelma tulee mukana. Jo 90-luvulla oli Amiga 500 -tietokone, jossa oli ilmainen trakkeriohjelmisto jolla pysyi tekemään musiikia sampleilla mutta tämä oli vielä niin alkeellista, että oli hyvin vaikeaa tehdä kunnollista musiikkia.

Jos lähtee rautapuolelle ostelamaan mm. syntetisaattoreita niin ne tulee kaikkene tarvittaviene laitteeneen maksamaan helposti yli varojen. Jos ei ole hyväpalkkaisessa kk-liksallisessa vakituisessa työssä. Tai omista yritystä, jonka liikevaihto on niin paljon, että pystyy ostamaan syntetisaattorita, yms.

morfin_mafer muokkasi viestiä 09:25 23.12.2018

^ Vastaa Lainaa


geeli
3705 viestiä

#18 kirjoitettu 23.12.2018 14:20

En ole tainnut ostaa yhtäkään musiikinteko-ohjelmaa, koskaan. Sekin on rajoittanut, että niitä ei ole ollut kaupoissa saatavilla. En omista luottokorttia. Käytän siis ilmaisia softia enkä todellakaan wareta.

Nämä riittää jo aika pitkälle:

LMMS, AudaCity, shortcircuit (VSTi) , Reaper

^ Vastaa Lainaa


tompa
439 viestiä

#19 kirjoitettu 23.12.2018 18:24 Muok:23.12.2018 18:25

En ole oikeastaan minäkään ostanut musiikinteko-ohjelmia vaan lähinnä käyttänyt ilmaisversioita. Mutta ehkä tulevaisuudessa sitten ostan. Tähän asti olen pärjännyt hyvin ilmaisilla musiikinteko-ohjelmilla kuten Audacity ja MAGIX Music Maker, oli ohjelmia sitten tietokoneella tai mobiiliympäristössä. Olen tehnyt tietokoneella myös musiikkia vaikka teen aika usein sävellyspohjia muullakin tavoin. Jopa miksausta olen kokeillut.

tompa muokkasi viestiä 18:25 23.12.2018

^ Vastaa Lainaa


morfin_mafer
419 viestiä

#20 kirjoitettu 24.12.2018 06:45

Kyllä ilmaisillakin ohjelmilla pärjää ja niitä on monta.

Mulla taas kun on yritys, jonka yhdeksi toimialaksi on merkitty kaupparekisteriin muusikkialan hommat niin voin laittaa ostamani musiikkivermeet verovähennyksiin ja näin saan maksimaalisen summan veron palautusta joka vuosi.

^ Vastaa Lainaa


Vessajono
7993 viestiä

#21 kirjoitettu 26.12.2018 20:00

geeli kirjoitti:
En ole tainnut ostaa yhtäkään musiikinteko-ohjelmaa, koskaan. Sekin on rajoittanut, että niitä ei ole ollut kaupoissa saatavilla. En omista luottokorttia. Käytän siis ilmaisia softia enkä todellakaan wareta.

Nämä riittää jo aika pitkälle:

LMMS, AudaCity, shortcircuit (VSTi) , Reaper


Reaper ei ole ilmainen.

^ Vastaa Lainaa


geeli
3705 viestiä

#22 kirjoitettu 28.12.2018 10:39

Vessajono kirjoitti:

Reaper ei ole ilmainen.


näkyy olevan 60 päivää ilmainen ja sen jälkeen käyttöä voi jatkaa discount- tai commercial-lisenssillä joiden hinnat ovat $60 ja $220.

vastaavia miksaamiseen hyvin soveltuvia ja ilmaisia vaihtoehtojakin kyllä löytyy eli ei kannata välttämättä ihan heti ostaa hinnakkaita ohjelmia varsinkin, jos ajattelee tekevänsä musiikkia harrastus-mielessä ennemmin kuin tienaavana ja kaupallisena artistina.

tarvitsen vastaavaa ohjelmaa vokaalien ja biitin yhteen miksaamiseen eli käytännössä miksaan yhteen about kaksi ääniraitaa. en tiedä onko epäammattimaista, mutta näin teen...

^ Vastaa Lainaa


Jinxed
702 viestiä

#23 kirjoitettu 28.12.2018 22:24

Jos mietitään parin sadan sijotusta harrastuksen/duunin lisensointiin niin mä antaisin suositukseni hedelmälingolle, muitakin on tullu kokeiltua mut siitä on vaikea siirtyä muualle kun, noh, ei tarvi.

^ Vastaa Lainaa


tompa
439 viestiä

#24 kirjoitettu 29.12.2018 20:20

geeli kirjoitti:
Vessajono kirjoitti:

Reaper ei ole ilmainen.


näkyy olevan 60 päivää ilmainen ja sen jälkeen käyttöä voi jatkaa discount- tai commercial-lisenssillä joiden hinnat ovat $60 ja $220.

vastaavia miksaamiseen hyvin soveltuvia ja ilmaisia vaihtoehtojakin kyllä löytyy eli ei kannata välttämättä ihan heti ostaa hinnakkaita ohjelmia varsinkin, jos ajattelee tekevänsä musiikkia harrastus-mielessä ennemmin kuin tienaavana ja kaupallisena artistina.

tarvitsen vastaavaa ohjelmaa vokaalien ja biitin yhteen miksaamiseen eli käytännössä miksaan yhteen about kaksi ääniraitaa. en tiedä onko epäammattimaista, mutta näin teen...


Oon minäkin huomannut saman että Reaper on vaan kokeiluversiona ilmainen. Reaperin lisäksi minulla on ollut muutamia muita puoli-ilmaisia musiikinteko-ohjelmia eli joidenkin ohjelmien kokeiluversioita. Kokeiluversiolla tarkoitan siis sellaisia ohjelmia jotka ovat 40 tai 60 päivän ajan ilmaisia mutta niiden jälkeen sitten maksullisia.

^ Vastaa Lainaa


jarpat
379 viestiä

#25 kirjoitettu 27.01.2019 17:18

Filius|B kirjoitti:
jarpat kirjoitti:
Kyllä varmaan voi ja epäilemättä näin tapahtuukin. Itsekin harrastin joskus mm. tietokoneita (n 25v sitten) ja aina piti olla kone "joka kykenee" ja siinä parhaat softat. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että itse asiassa pidän paljon enemmän soittamisesta, kuin tietsikan näpyttelystä ja siihen se sitten (onneksi) jäi.


En usko. Ei tuohon aikaan ollut tietokoneita. Miten olisi voinut olla kun ei ollut giganttiakaan.


Kyllä niitä oli. Yli kolkyt vuotta sitten olin edellisessä duunipaikassa ja siellä pelattiin tietsikalla "Larrya"...

^ Vastaa Lainaa


jarpat
379 viestiä

#26 kirjoitettu 30.01.2019 07:54 Muok:30.01.2019 07:55

Amiga olikin "kotitietokone". Itsellä eka kotitietokone oli "Salora Fellowes" jo muistaakseni 1985. Sen ohjelmat ladattiin C-kasettisoittimelta. Omaani kuului myös "64:n kilon lisämuisti". Useampikin kaveri sitä kokeili ja hämmästyi, että "eihän se niin paljon paina..?"

Varsinaisten PC:den osalta IBM:ltä tuli ensin 8086-prossalla ja monochrome-näytöllä varustettu tietokone, jossa ohjelmat ladattiin kahdelta "floppy-asemalta". Siitä kehittyneempi versio oli 8088:lla ja kovalevyllä varusteltu "XT" (extended technology?) ja niidenkin valmistus kai jo lopetettiin 1987. Seuraava laite olikin jo AT (Advanced technology?), jossa oli 80286 prossu ja muistiavaruutta oli kasvatettu liki kahteen megatavuun.
Siinä välissä Nokia pyöräytti markkinoille oman "Mikromikkonsa", jossa oli tuo "väliin jäänyt" 80186- prossu, mutta laite oli suunniteltu lähinnä teollisuudelle, eikä kotikäyttöön.

Että onhan noita jo pitkään ollut ja tavallaan surullistakin, että tällaista tietoa löytyy ihan omasta päästä ilman guuglettelua...

jarpat muokkasi viestiä 07:55 30.01.2019

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu