Korppi

jm8k | 11.04.2006 | Suomipsyke
7:38
7.63   1353 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

MacFly 18.04.2006
Onkohan tässä nyt biisille vai keksitty hätäpäissään joku 'cool' nimi koska korppiahan tämä ei tuo yhtään mieleen. Korppihan on enemmän sellainen pahaenteinen ja kuolemaa uhkuva lintu, kun tämä biisi muistuttaa enemmän talitinttia. Paikoitellen hilpeätä menoa hassuilla soundeilla. Ehkä soundeja voisi kuvata jopa tiimarin muoviämpäreiksi. Eikä oikein mitään tunnu tapahtuvan biisin kestoon nähden. Eikä kickki potki.

Korppi on karu lintu.
0   +1 +2
 
T-Sync 18.04.2006
juu, basson soundista tykkään. kickin sisääntulo on aika erikoinen... rumpujen soundit on muutenkin ihan kuosissa ja näin. jos tää genre ois enemmän tavallista trancea , osaisin enemmän sanoa... ihan ok
0   +1 +2
 
4
novax 18.04.2006
Alku on mielestäni enemmän Melodista dance kuin Psy-trancea. Kappaleen Tempokin on arveluttavasti ehkä hieman enemmän dancea kuin trancea. Kappale ei ole 3 minuutin kohdalla juurikaan kehittynyt tausta on muuttumaton, bassot tulevat vasta kuuluville kunnolla 4 minuutin jälkeen. Melodia on kyllä psy-vaikutteinen mutta sanoisin pähkinänkuoreen tiivistettynä että kappale antaa luvata ihan erilaista kuin kuulostaa.
0   +1 +2
 
8
Sofisti 18.04.2006
joops tääki ihan hyvän kuulosta.. aika kevyttä jos saa sanoa, mut eipä haittaa.. ite tykkäänki enemmän melodisesta diskanttipainotteisesta tranpasta ku että alapäitä korostettais
0   +1 +2
 
tep 18.04.2006
Ja trancea. Huoh. En kuitenkaan tahdo olla genrerasisti, joten ei auta muu kuin kuunnella ja yrittää muodostaa mielipide.

Tässä oli jotenkin halvat soundit. Se ei minua tietenkään haittaa millään tavalla, mutta se vie jonkin verran huomiota itse biisin annilta. Yksittäisenä elementtinä se kaiuttimesta toiseen sahannut mikälie sample oli aika mainio. Sitä olisi tosin voinut ehkä käyttää vähän kevyemmälläkin otteella eikä tukkia sillä melkein koko biisiä - tai no, kenties tarkoituksena oli muodostaa sillä biisin selkäranka. Selkärankaa muodostaa tosin tuo junttaava bassorumpu; ja ihan tosi, seitsemän ja puoli minuuttia jumps-jumps-jumps -rummutusta on jo oikeasti aika kova pala sulateltavaksi, vaikka taisi se pari kertaa tauotakin (vain alkaakseen uudelleen, tietenkin).

Biisin paras ominaisuus on silti sen moniulotteisuus, olihan tässä kieltämättä aika reippaasti erilaisia osia ja kokeilevaakin osastoa. Kiusallisesti vaan tuli sellainen fiilis, että biisiä on kasvatettu tekemällä tracker-patterni kerrallaan tietämättä koska lopettaa tai mitä jättää pois. Onpahan vain tehty, ja toisinaan eri patternien välinen siirtyminen ei vaan oikein toimi, toisinaan taas kaari osasta toiseen toimii ihan hyvin. Leikkaa ja liimaa -meininkiä?

Yhteenvetona sanoisin, että kaipaa hiomista. Biisi on turhan pitkä, koska siitä puuttuu sellainen hypnoottinen elementti joka saisi unohtamaan ajan kulun ja vain innostumaan biisistä. Tulee vähän fiilis, että on laitettu kaikki mieleenjuolahtaneet melodiat ja osat biisiin kokonaisuutta pohtimalla. Pienellä stilisoinnilla voisi olla parempikin, ja lisäksi sitä "jotain pientä omaa" kaipaan myös hieman enemmän.
0   +1 +2
 
HW 17.04.2006
...mmm...trancea... :/
Tämä oli aika eläväistä. Biitti oli tavallaan junnaava mutta silti moniulotteinen ja eloisa. Bassokuviostakin löytyi yllättäviäkin ratkaisuja, vaikka toistoa oli siinä määrin riittävästi että tämän tunnisti tranceksi. (tuo tarkoitti että melkein tuli ihottumaa) Synista pidin melkolailla paljon, niissä oli kevyttä ilmavuutta joka tasapainotti yksinkertaista biittiä. Tosin tuo kahden minuutin tuntumassa yllättänyt sävelläjinnostoasia tuntui vähän oudolta... Se oli jokseenkin radikaali ratkaisu eikä ainakaan minun korvaan ihan toiminut. Joku toinen saattaa tietysti olla ihan päinvastaista mieltä. Kokonaisuudessaan tämä oli... ei ihan niin trancea että olisi alkanut hermostuttaa ihan tosissaan mutta kuitenkin sen verran trancea etten oikein lämmennyt.
0   +1 +2
 
Paulus 17.04.2006
Matala bassosaundi meinasi alkuun hajoittaa tärykalvot, joten bassoja piti koneesta laittaa pienemmälle. Biisi on pitkä, mutta vaihtelevuutta ei juurikaan ole. Kuuntelen tällaista musiikkia todella vähän, joten kunnon arviota en osaa kappaleesta antaa. Minulle ei toiminut, mutta varmaan joillekkin kyseisen musiikin ystäville uppoaa.
0   +1 +2
 
A-Luokan Nakki 17.04.2006
Tästä tulee mieleen joku semmonen tasohyppelypeli missä hypitään jänöjussilla ja kerätään karkkeja :D Aivan liian pitkä biisi.
0   +1 +2
 
6
the stair 17.04.2006
hauskoja juttuja löytyy paljon. on outoa on outoa, mikä ehkäpä tarkoituskin.
biisi kehittyy hienosti ja kokoajan tulee uusia elementtejä mukaan.
silti teema ei ole niin hieno ja omaperäinen, että jaksaisi kuunnella kokonaan, varsinkin kun uudet teemat eivät kohta enää mitenkään liity toisiinsa.
0   +1 +2
 
overdrive 16.04.2006
hmm mielenkiintoisia soundeja tähän on kyllä pakattu, mutta kävi aika pitkätoikkoiseksi jo toisen minuutin jälkeen. melodiaa lisää. ja biisin pituus - 7 ja puol minuuttia!!! kyllä jotain elämää pitäis tuohon aikaan saada, nyt tämä vain tuntuu hyppivän paikoillaan - toisaalta genre ei ole tuttu millään tavalla minulle. jotain hyviä kikkailuja sieltä kuului, mutta olisi niitä voinut olla enemmänkin.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3