The Asylum Song

11:40

He hath cast me into the mire, and I am become like dust and ashes...

7.50   590 kuuntelua

Kappaleen sanat

I found myself floating slightly
through calming blue water
I can't believe it has so bright colors
So hard to understand the beautiness of it

I slowly fall in the feeling of bliss
blue, blue, blue! It wipes away my grey, numb mind
now my life is just blue, like the paintshreds on that
collapsed asylum near my home
Home... One grey spot appears in my blue world
With no mercy, it starts asphyxiating my paradise
My, very own blue world... How dare you!

The grey fills the last flash of blue.

After my eyes got used to new world of colors
I found myself lying on floor of the asylum, on my knees
along the shards of bricks and my bashed dreams
The asylum gets a new sad song to sing

Bliss
It blinks in my corner of the eye. I raise my grey stare.
Oh thank.. What we used to thank? Nevermind,
the bliss was true, I start to float in the water again.

Bangs of my head hitting the blue spot on the wall echoes
the asylum starts to sing it's latest song.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
pastorikuolema 24.08.2011
tulee kyllä aika vahvasti Xasthur mieleen, tunnelmapuolessa ei ole moittimista, sopivan kaaottinen, kappale kaipaa hieman monipuolisuutta mutta sitä tusin on haettu takaa
0   +1 +2
 
8
Njuu, elikkäs tämä musa menee ambient BM:n puolelle, jota ihan hyvällä mielellä kuuntelenkin. Xasthur on näemmä suurin vaikuttaja tässä hommassa ja tunnelma on biisissä natsattu kyllä hyvin depressiiviseen muotoon, joka on onnistunut merkki. Mutta pistänkin tässä ylistykset ja kritiikit tulemaan!

Ensinnäkin, korostan taas tunnelman luomisen onnistumista, mutta sama tunnelma yleensä nousee korkeimmalle kappaleen alku- ja keskivaiheilla, jonka jälkeen se voi alkaa hiipua ellei asialle tee jotain. Tässä on käynyt sellainen moka, että tunnelma hiipui vähitellen liiallisen toistuvuuden takia.
Tapahtuihan siinä lopulta riffinvaihdos, mutta se ylläpiti tunnelmaa yllä vaivalloisesti, koska se ei poikennut edellisestä riffistä paljoa.
Laulut ovat kyllä hyvin toteutettu tähän, vaikka menee välillä lähes yli raidan ja rikkoo ääntä. Enemmän selkeyttä haluaisin vokaaleihin kuitenkin, että lyriikoista saisi jollakin tasolla selvää. Skitsot vokaalit kyllä on, mutta selkeyttä enemmän, niin se olisi parempi vaihtoehto.
Rummut olisi olleet hyvä tehoste ja mauste tähän biisiin ja vähentäisi kyllä toistuvuuttakin komppivaihdosten yhteydessä. Mutta kukin tykkää mistäkin ja toteutus ilman rumpuja oli suht. onnistunut!
Kappaleessa soi jatkuvasti kitara(Sherlock huomauttaa!) ja yhteensä(jos selvää sain) vain kaksi riffiä varsinaisesti. Jotakin koukkuja olisi voinut kitaroidenkin osalta lisätä, jotta mielenkiinto pysyisi biisissä. Minä odotin koko ajan, että tulisi ehkä 3-4 riffiä, mutta se jatkoi toistamistaan jatkuvasti. Kitarat tylsistytti soundeillaan ja toistuvuudellaan aika lailla. Syntikkakin olisi mahdollisesti hajottanut toistuvuutta ja luonut tunnelmaa lisää ja kantanut eteenpäin imo.

Pähkinänkuoressa: Biisi oli hyvä ja suht. toimiva, mutta toistuvuus ja tylsyys hajottaa tunnelmaa eikä kuuntelija jaksa kuunnella kappaletta loppuun, vaan siirtyy mieluummin seuraavaan. Myös jonkinverran omaperäisyyttä lisää kehiin, niin alkaa mielenkiintoa myös kokeiluvuuden kautta snytymään. Eli toistuvuutta vähemmän jollain keinolla on se pääpointti tässä. Muuten onnistunut tekele, joten annan 8.

-Isth kuittaa-
0   +1 +2
 
7
Prometheus 06.04.2009
Yllättävän laadukasta mikserin tasoon nähden. Alun perusteella meinasin antaa 10:n, mutta biisi alkoi vain toistamaan itseään ja puuduttamaan. Ehdottomasti kehittämisen arvoinen tapaus. 3-4 minuutin jälkeen kannattaisi laittaa rummut mukaan. Odotin koko ajan, että alkaisi nopea blastaus tai Det Som En Gang Var tyylinen aloitus.
0   +1 +2
 
GxBx 05.04.2009
tää on ny nii rankkaa matskuu et ei iha täs vireystilas toimi ku meinaa nukahtaa :D vahvaa soundia kyllä ja sanotukset on vallan upeat1 kyl sillai ymmärrän ku puhuit niist rumpuhommista. mut tällee tää on leijailevampaa ja semmosta. siu pitäis heittää joku zippendippen paketti et tosta logosta klikkamala sais koko albumin ladattua tai jotai
0   +1 +2
 
Azag 04.04.2009
Biisin äänimaailma kyllä mukavan massiivinen ja hämäräperäinen ja pidän toteutuksesta, mutta tässä kipaleessa tuntuu olevan yksi heikkous: se ei etene oikeastaan lainkaan ja tuntuu, että pituutta on 3 minuutia liikaa. Voi toki olla, että tämä ei aukene minulle ihan ensimmäisillä kuuntelukerroilla.
Vokaalit on kyl toteutettu ihan mallikkaasti. Tuovat mieleen Xasthurin. Sanat ihan mukavaa randomskitsoilua, mitä lie. Kyllähän tätä sietää kuunnella. Kappaleilla näyttää olevan sen verran pituutta, että kuuntelen lisää sitten joku muu ilta.
0   +1 +2
 
Groathor 31.03.2009
Tosi hyvä biisi, kuulostaa aika hyvälle kun toi laulu menee välillä vähä ääniraidan yli niin tulee tollasta siistiä:P Tosin jotain oisin lisänny ite tonne, että ois tullu vähän jännempi, mutta tää kelpaa kyllä.
0   +1 +2
 
7
Hatesociety 03.06.2009
Allekirjoitan täysin Prometheuksen sanomiset. DSEGV alotus olis loistava. Tälläisenä hiomaton timantti.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat