Vuolen kullat kuun

VANAI | 03.01.2020 | Metal
5:08

Fourth single from VANAI's self titled EP (2020).

Music and lyrics: Savimäki

Cover art: Pesonen
Produced and recorded by Juho Savikurki, Horse Pond Studio
Mixed and mastered by Janne Saksa, Sound Supreme Studio

"VANAI" EP:n (2020) neljäs raita. EP:n on miksannut ja masteroinut Sound Supreme -studiolla Janne Saksa, joka on aiemmin tehnyt yhteistyötä mm. Mokoman, Stam1nan ja Turisaksen kanssa. Äänittäjänä ja tuottajana toimi Horse Pond Studiolla Juho Savikurki.

VUOLEN KULLAT KUUN

Kerran lapsena maan
harhailin synkän metsän uumeniin
Pelkäsin, syvään sukelsin
Kunnes kuulin kuiskauksen

Silloin synkkyys taittui
taivas kimmelsi kirkkauttaan
kaikui kaiken yllä, laulu eksyneiden
sointi metsän kuiskausten

Tunnit, päivät ja yöt,
toisiinsa kietoutui jättäen
harhaisen todellisuuden,
kohtuun metsän maatuen

Syliin sammalvuoteen käperryin
ja olin yhtä taas, kanssa maan ja taivaan
kanssa kadonneiden

Jään unien taa, vaeltamaan valtaan lumotun maan,
en sointua saa rikkoutumaan, kultaiseen metsään
astelen taas ja jään kuuntelemaan

Kauan odotin sun saapuvan
Tuulen kaikujen johdattavan
Metsän kyyneleet kasteessa kankaan
turhaan odottaa lohduttajaa

Vaikka huudan en ääntäni saa
taakse vuosien kantautumaan
Sammalvuoteessa hautaani haudon
Syliin jään kirotun maan

9.00   154 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

C-K-Y 19.01.2020
Kiitos mahtavasta kommentista digius ja hyvä, jos upposi! Wilson on kyllä yksi suurimmista innostuksen lähteistä niin Porcupine treen kuin soolotuotannonkin osalta. Saksan palveluita käytetään kyllä jatkossakin, kun jälki ja yhteistyö oli sen verran mallikasta.

Nimeä mietittiin pitkään ja juurikin noita pyöriteltiin, mitä mainitsit. Voin paljastaa, että lopullinen nimi valikoitui loitsusta, jonka avulla pääsee pois metsänpeitosta (josta biisi kertoo). Se kuulosti sopivan mystiseltä ja biisin luonteeseen sopivalta. Sovituksellisesti päädyttiin pitkään väliosaan, jotta saatiin suvantovaiheen jälkeen loppu räjähtämään voimallisemmin. Mutta niinkun sanoit, makuasioita on nämä :)

Laulun suhteen kehitystyö on käynnissä ja örinällä pyritään saamaan lisävoimaa, kuten nyt julkaistusta ”Usva” kappaleesta voi kuunnella.
+2   +1 +2
 
9
digius 03.01.2020
Olipa kiva nähdä vaikutteissa Steven Wilson! Kuuntelin kaikki biisit putkeen, ja ainakin "Punaisen piirrossa" olin huomaavinani sopivasti ko. vaikutteita. Täytyy ihastella Janne Saksan miksaus- ja masterointijälkeä verrattuna vanhempaan tuotantoonne, niin selkeästi ja komeasti soi ainakin omista Sennheiser kuulokkeista. Vahvistuukin se seikka, omat äänitykseni mukaan lukien, että vähintään miksaus ja masterointi kannattaa jättää ammattilaisille. :-)

Suomenkieli istuu selkeästi paremmin musiikkiinne, vaikka tämän kipaleen olisinkin nimennyt toisin (Metsän kuiskaus, Kirottu maa tjms..?) - nyt nimi jäi ikään kuin irralleen sekä tekstistä että musasta. Sovituksen suhteen itse olisin jättänyt väliosan (2.53-3.38) pois, niin että kitarasoolon jälkeen olisi menty bassoriffin kautta suoraan kertsiin. No mutta, nää on niiin makuasioita, enkä missään nimessä dissaa tätäkään sovitusta. :-)

Kaikki saundit on valittu hyvällä maulla, erityismaininta kuitenkin basistille! Rajuimmissa vedoissa olisin ehkä toivonut vokalistilta hieman enemmän terävyyttä ja särmää, mut tässä kipaleessa laulu ja kööri toimivat oikeinkin mainiosti. Jos kelpaa, taidankin alkaa seuraamaan projektia..
+2   +1 +2