Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 70 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele marhas - Tiellä Valheiden 31.01.2009

marhas - Tiellä Valheiden
Hieno tunnelma saatu biisiin ladattua ja biisi on hyvä. Laadukas äänitys. Lyriikat ovat 100 kertaa paremmat kuin radiosoitossa olevissa vilkkumaissa, putroissa ja muussa keskitien muka-alternative-kipaleissa. Jostain syystä tulee mieleen kuin Ultra Bra (lyyrisesti) kohtaisi Wigwamin (alun urkusoundit olivat kuin suoraan Gustafssonilta) ja jamittelisi yhdessä SIG:in kanssa. Laulusuoritus on kaikessa suoruudessaan ytimekkäästi AITO. Mulle iski hyvin myös tuo kitara saundillisesti ja soitannollisesti. Tyylikästä maalailua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiace & Pitsit - Jaw 21.11.2008

Hiace & Pitsit - Jaw
Juu, kuulokkeilla tämä leukojen naksuminen ja öinen ääni-iloittelu kannattaa kuunnella, että pystyy keskittymään tuohon äänimaailmaan, joka voisi olla vieläkin enemmän levitetty vaikkapa jollain stereoexpanderilla, ja tuo pyörinä voisi välillä pysähtyäkin hetkeksi. Erittäin hienoa tavaraa kuitenkin. Tuo korvia raastava kirkuminen puolen välin paikkeilla saa kylmät väreet selkäpiitä pitkin kulkemaan. Leopardimiehet saapuvat hiipien, mielissään tuore liha, jota jakamalla heimon keskuudessa saa mystisiä taikavoimia osaksi omaa kehoaan...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele marhas - Maailman Rohkein Nainen 31.01.2009

marhas - Maailman Rohkein Nainen
Abbaako täältä puskee?:) Ei sentään, rokkipunkkia ovat taustat 80-luvun alun uuden allon mukaisesti ja toisaalta Suomi-iskelmää melodioissa...Hieno laulusaundi käheydessään. Syntikat tuovat mukavaa sävyttelyä hienolla kuviollaan. Biisin tekijällä on näkemystä siitä, miten hyvä ja simppeli biisi syntyy - kaikki ainekset kasassa. Hienot lyriikat, kuten "Tiellä Valheiden" -biisissäkin. Niin, jaa, ehkä itse olisin laittanut vielä hieman jyrää tuonne taustaan, ettei assosiaatio Muskaan eli iskelmärockiin olisi niin vahva. Radiobiisihän tämäkin on.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Abysses Whisper 21.11.2008

Kallokellari - Abysses Whisper
Niin ne kuilut kuiskivat synkkiään partaalla tasapainoilevalle. Mulle tulee tästä mieleen joku afrikkalainen noita, jota pyydetty manaamaan paha pois jonkun poloisen kehosta..."potilas" makaa lehvien päällä savimajassa ja noita/poppamies sivelee tämän kehoon yrttejä ja loitsuu transsitilassa loitsujansa...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The 4Order - Drops of blood 03.12.2008

The 4Order - Drops of blood
Makes:in kanssa olen samaa mieltä siitä, että pesee Nightwishin mennen tullen, mikä sinänsä ei mulle ole iso meriitti, koska Nightwish on radiopaskaa korvilleni, enkä ikinä jaksaisi vastaavaa musaa soittaa tai kuunnella, koska se vaan on helvetin tylsää! Mutta tämä ei ole Markon ja Anetten kepeää vuoropuhelua vaan raadollisempaa, rankempaa, synkempää...yksinkertaisesti PAREMPAA. Loistava yksinkertainen 1980 -luvun synakuvio Pat Benatarin henkeen, hienot laulusuoritukset ja mukavat stoppailevat demppiskitat laulujen alla. Me likes mucho.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Kuolemanlaaksossa huokaillaan 26.07.2008

Kuttaperkkataivas - Kuolemanlaaksossa huokaillaan
Stemmalausunnan äärellä ollaan...ihanan synkkää maalailua, tulee hyvälle mielelle ja todellakin kuolemanlaakson huokailu kuvaa tekelettä mainiosti...mulle tulee tuosta kaikumatosta mieleen jotenkin Hendrixin Electric Ladyland, jossa sama idea toteutettiin kitaroilla. Ehkä olisin itse hieman hidastanut tuota panorointia kanavalta toiselle, nyt hieman levotonta. Loistavat on lyriikat, onhan lyriikat loistavat. Ilolla laitoin merkille ja merkille laitoin (:), että puukehrääjällä on uusi mikki hanskassa. Saapi paremmin selkoa...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Hirvennahkatakki 26.07.2008

Kuttaperkkataivas - Hirvennahkatakki
"Tie muuttui poluksi" ja "Seinä muuttui hirveksi":) Todella loistavaa. Metsässä sataa, alussa etäällä jopa ukkostaa (ja lopussakin), mutta se ei lintujen viserrystä haittaa. Täydellisen hienoa ajatuksenvirtaa. Kaipaavan riipivä rakkaus lienee tematiikan taustalla ja siitähän ne parhaat ideat yleensä saavat alkunsa. On aika siirtyä puolukkametsään...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Ma naine maa 26.07.2008

Kuttaperkkataivas - Ma naine maa
Tästä manauksesta olisi joutunut kristittyjen synkällä keskiajalla sidottuna puupinon keskelle pappien raapiessa tulikiviä saadakseen kunnon noitaroihun aikaiseksi. Kylmät väreet tästä pakanallisesta hurmoksesta tulevat aivan väkisinkin...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Mustaa viiniä 26.07.2008

Kuttaperkkataivas - Mustaa viiniä
Tajusin juuri, että kuulokkeilla näitä kuttaperkkoja kannattaa kuunnella, varsinkin jos on hyvin erottelevat kuulokkeet, kuten omat Sennheiser HD590 (mainos:) Lyhyestä virsi vänkä, Saharan eteläpuolelle mieleni tekevi tarinan edetessä. Savannin yössä kaukana ulvoo hyeena ja yölintu tarkkailee oksaltansa tummaa maisemaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiace & Pitsit - Turhat kruunajaiset 26.07.2008

Hiace & Pitsit - Turhat kruunajaiset
Haavan kommentti osuu todellakin nappiin tällä kertaa. Loistavat taustat. Varsinkin "tulla tyhjyyden kruunaamaksi" koskettaa sielua aivan väkisinkin ja asettaa maallisten asioiden tärkeysjärjestykselle perspektiiviä. Turhan usein tavoittelemme täydellisyyttä ja aina vaan täyteläisempiä elämyksiä, joskus nostamme itsemme jalustalle, vaikka olemme vain mitättömän pieniä muotoseikkoja maailmankaikkeuden moninaisuudessa...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Kuvaus Työstä 27.05.2007

Belz Krov - Kantonen - Kuvaus Työstä
Mielenkiintoinen äänimaailma, jonka tyylistä Policen Synchronicity -levyllä esiintyi 80-luvulla. Laulusta olisin halunnut saada enemmän selkoa. Säröytys ideana hyvä, mutta ei sen olisi puuroksi tarvinnut mennä. Sekoilustahan minä tykkään kyllä, niin musassa kuin siviilielämässänikin:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Kirkas 27.05.2007

Belz Krov - Kantonen - Kirkas
Aika mielenkiintoinen nimivalinta tälle scifistelylle. Kivoja kolinoita...helvetissä kirotut sepät takovat alasinta. Minusta hieman elokuvallinen viritelmä...Hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - 10 27.05.2007

Belz Krov - Kantonen - 10
No, vittu, piti oikein kurkistaa pihalle, että tuliko ukkonen keskellä kirkasta päivää biisin alettua:) Ihanaa raivoa pakattu tähän biisiin, mutta nyt tekisi rankka kitaravalli gutaa tuon säksätyksen keskellä. Saundit hieman ohuet...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Space Funk pt.1 03.01.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Space Funk pt.1
Hendrix tässä tulee vahvasti Electric Ladyland -vivahteineen mieleen, kuten Makes69 -tuotannossa aina. Space -boogie yhtä lailla kuin "funk", mukavaa pilvistelymusaa kauniina kesäpäivänä. Kitarointi hienoa kauttaaltaan. Aijjaaii, kun olisi oikea rumpali taustalla!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele VAPAAVAIHDE - Choose black shoes blues - (tää on aivan eri biisi) 03.12.2008

VAPAAVAIHDE - Choose black shoes blues - (tää on aivan eri biisi)
Häpeilemättä lainattu melkein koko riffi Rock me Baby:ä, paitsi perussointu kiertää pidempään:) Saundillisesti tulee mieleen Frank Zappan ekat levyt ja kitaroinnista toki Hendrix. Hienot soolot muuten (muistuttavat Albertin ekan soololevyn maailmaa) ja kaiken päälle mulle tää on sitä musaa joka vaan aina iskee ja jota jaksaa kuunnella!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Plan Remix - The Pu-Punk Song 23.05.2006

The Plan Remix - The Pu-Punk Song
Hyvä melodiakulku biisissä ja säkeistöt johtavat biisiä luonnollisesti kertsiin. Soitto toimii, kuten herra Planilla aina ja tuotanto on 70-luvun lopun punk -henkeä. Niin, biisinä tässä yhdistyy Californian kevyt lainelautailumusa Clashin brittiläiseen poljentoon höystettynä ironisilla lyriikoilla a la moderni jenkkipunkki (Green Day, Offspring)....Kitarat pikemminkin helisevät kuin jyräävät, mutta niinhän se brittipunkissa usein olikin asian laita -70-80 -lukujen taitteessa. Olisin kaivannut kuitenkin huutoa sekaan eli astetta agressiivisempaa otetta lauluun, kuten myös kitaroihin. Nyt vaikutelma on kyllä kiehtova, mutta hieman laimea. Sovituksellinen perfektionismi paistaa läpi, vaikka kitaroilla sitä on paikoin yritettykin rikkoa. Minulle tämä biisi toimisi vielä paremmin tanakampana. Hyvä veto tämä kaiken kaikkiaan on kuitenkin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Seconds 15.04.2006

AAE - Seconds
Seesteistä tunnelmointia kauniilla laululla, jonka saundi voisi tosin olla hieman kirkkaampi, eikä tuo delay aivan sovi temmoltaan biisiin. Pianonsoitto on hallittua, vaikkakin siinä yritetään alkuosassa paikoin aavistuksen liikaa noissa hillityissä juoksutuksissa. Mutta, kuten yllä on todettu, niin tuo lopun "pimputus" on erityismaininnan arvoinen. Sävellyksenä kabareejazzia kauniiden melodiakulkujen saattelemana, joskin yksi lisäosa toisi tähän mukaan syvyyttä. Ysi tulee siitä, että kysessä uskalias genre, mitä arvostan suuresti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Noose - Memories 15.04.2006

The Noose - Memories
Joo, laulajalla on todella mahdollisuudet kehittyä James Hetfieldiksi...Hienosti siirrytään äänimaalailusta mätömpään osuuteen, joskin kitarat ja rummut voisivat tuon tehdä huomattavasti massiivisemmin. Nyt ansiokas huuto kertseissä on rankkuudessaan aivan toista luokkaa kuin bändisoitto, joka muutenkin hieman "pykii" ajoittain, kitarasooloa olisi ehkä voinut vähän hioa melodisuudessa, kun musa muuten on sitä hiotumpaa metallia. Nuorisolla on näkemystä tässä kehissä ja kehityskelpoisuus plussaa. Metallican turhan kova matkiminen puolestaan johtaa siihen, että tästä ei kuule omaperäisyyttä juuri ollenkaan. Siihen huomiota, niin hyvä tulloo :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sweet Moses - Love In Vain 09.04.2006

Sweet Moses - Love In Vain
Saatana, kun putoaa tällaiseen vanhan liiton mieheen. Clashit on pojilla tullut ilmeisesti kuunneltua. Todella tappavan mainiota kitarariffittelyä retrohenkisin kertosäkeistöin. Laulu on aivan saatanan hyvää. Tuo kitarasoolo on myös ansiokas, mutta sen alla oleva tausta pudottaa hieman biisin iskua. Kitaristille lienee muuten Bowien kitaristit olleet kuuntelussa? Melodiataju on säveltäjällä mainittavan kohdillaan. Nyt joku vitun "viisas" popjazzopistopelle tulee meille toki kertomaan, että "tässä kierrätetään vanhoja kliseitä", mutta heille voi sanoa, että "koittakaa te sitten luoda jotain oikeasti uutta, runkkarit"!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Deaf Man's Rock 23.02.2006

Albert Roxtone - Deaf Man's Rock
Sait sitten Eddien vieraaksi äänitteelle ;) Hyvää riffittelyä Halenin hengessä, joskin instrumentaalina menee enemmän Stevie Vain puolelle. Yllättävän hyvin toimivat nyt noi rumpukonepohjat. Edistystä on tapahtunut äänitystekniikassa ja myös sävellysosastolla. Hauskoja rytminvaihdoksia. Korvaani miellyttää myös se, että Mr. Roxtone on nyt selkeästi kuunnellut ainakin Jeff Beckin Guitar Shopia eli tyylitajua tullut lisää ja paremmasta suunnasta kuin loppuunkolutulta satriani-malmsteen-vai -osastolta! Erittäin positiivinen ylläri tällä kertaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Northern Lights Sound System - Wall of China 03.02.2006

Northern Lights Sound System - Wall of China
Elokuvamusaahan tämä on ja sopisi Kiina -teemaa paremmin vaikkapa Ilmestyskirja Nyt filkkaan. Erinomaista maalailua kylppäri-kaiutetulla kitaralla kaikenmaailman taustakilkuttelun pitäessä kuulijan jännityksessä siitä, mitä tuleman pitää. Hieman tuskastuin tuossa 7 minuutin kohdalla, kun biisi lupailee kliimaksia, mutta pidättelee ja pidättelee ja varsinaista huipennusta ei rakennukaan ja ehkä hyvä niin. Omaperäistä mietiskelyä instrumenttien välityksellä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Beware The Zapper! 03.02.2006

Ivan Dolowitz - Beware The Zapper!
80-lukuhan oli musiikillisesti varsin turha ja ehkäpä lähinnä pelimusiikillisesti sillä oli jotain annettavaa. Jan Hammer ja Miami Vicen taustamuzakit tulevat jotenkin mieleen. Hyvä yleismeininki ja hyvin soitettuna/ohjelmoituna, vaikka ei minulle tipu tyylilajina. Ehkä huumorilla kuitenkin :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - 2 Stars 03.02.2006

Malahide - 2 Stars
Tällaisella rennolla sinipoljennolla onkin hyvä aloittaa työpäivänsä. Soitto ja laulu toimivat hienosti ja mikään ei ärsytä korvaa...vahingossakaan...siinä onkin samalla se miinusjuttu eli biisi soljuu, muttei pahemmin jää mieleen. Radiokamaa iltapäivän ratoksi ja autolla ajaessa menisi myös mukavasti. Kitarasoolot irtoavat mukavan leppoisesti, vaikkakin erittäin ennakoitavan kuuloisesti. Ripaus omaperäisyyttä ja rosnkiutta mukaan, niin homma nousee uudelle tasolle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nosdrama - Xen omm 09.02.2006

Nosdrama - Xen omm
Komeasti alkaa biisi riffien osalta. Jälleen King Crimson vaikuttaa taustalla. Ainakin Construcktion levy on pyörinyt herrojen cd-soittimissa. Laulussa ja rummuissa edellen pienoinen potkun puute, mikä voi olla toki makukysymys liittyen äänitykseen. Kitaroissakin voisi olla mielestäni lisää middlen tuomaa jylinää, mutta muuten ne toimivat vallan mainiosti ja saavat ex-kotiteollisuuskitaristin ja samalla rockpoliisin nyökyttelemään päätään hyväksyvästi. Nuo rytmiryhmän stopparit toimivat kuin silakka kissan tarjottimelle. Positiivinen erityismaininta hillityille ja harvakseltaan esiintyville akustisille kitarakuvioille. Tämä on hyvä bändi nimenomaan siitä syystä, että biisien rakenteissa on ideoita, jotka eivät huku siihen klisetarjontaan, kuten suurimmalla osalla genren edustajista. Typerät tilulilusoolotkin loistavat poissaolollaan, mikä lisää toki aina arvosanaani. Kymppejä alkaa satelemaan heti, kun jytinä hieman lisääntyy saundien osalta. Eihän tässä nyt saatana lukiolaisten bändikerho olla!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nosdrama - Cold trails, long roots 09.02.2006

Nosdrama - Cold trails, long roots
Kylmät on jäljet. Elämän jäljet ne pelottavat...hieman jatsahtava alku, kaunis, eikä tavanomainen raskaamman rockin orkesterille varsinkaan melodioiltaan. Viitannee bändin diggailemaan King Crimsoniin soinnutuksiltaan. Raskas osuus tuo englanninkielestä huolimatta Don Huonot mieleen. Tuon kitarademppaamisen ongelma alkaa olla nykyaikana se, että sitä esiintyy 99% raskaan rockin orkestereista ja se tuo turhan paljon tavanomaisuutta muuten mielenkiintoiseen sävellykseen (no, Rautiainenhan sitä käyttää joka ainoassa biisissä, joten annetaan anteeksi). Soitto toimii ja laulajalla on hyvä ääni, mikä nostaa bändin tasoa huomattavasti. Rumpuihin olisin toivonut hieman lisää alapäätä eli korostusta bassarin iskuihin, sillä nyt raskaatkin kohdat jäävät vähän turhan kevyiksi. Hyvä ja mielenkiintoinen biisi kuitenkin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele mastery - Vietnam 03.02.2006

mastery - Vietnam
Ehdottomasti pitäisi saada lisää potkua taustoihin eli kitara-basso-rumpu -akselille. Laulu miksattu liian pintaan, mutta toimii ihan hienosti. Biisinä tämä ei ole sävellyksellinen helmi eli hukkuu genreensä. Kitaroissa trillien avulla haettu mukavaa melodisuutta, joskin tuo turha genreuskollisuus tekee soitosta hyvin klisemäistä. Omaperäisyyttä mukaan, perkele!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele perfect skin - California All the Way 15.10.2005

perfect skin - California All the Way
Loistavaa lallatusta surffauksen taustalle. Täysin kansainvälistä tasoa. Hienoa yhteissoittoa, tarpeeksi simppeliä eikä mitään egotrippailua. Vähän tylsä biisinä, mutta ei senttiäkään huonompi kuin genren kansainväliset edustajat. En kuitenkaan jätä tähän arvosanaa, koska se heijastaisi vain ja ainoastaan minun omaa rajoittuneisuuttani tämän jenkkiläisen musatyylin suhteen. Surffata en osaa, enkä halua, eikä minulla ole koskaan ollut ns. amerikkalaista/kalifornialaista unelmaa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - CLOSED 30.10.2005

SILVERINE - CLOSED
Ai saatana...sunnuntaiaamu ja pullo viiniä krapulantappolääkkeenä. Saatanan hieno groove iske tajuntaan aivan loistavalla laululla höystettynä. Suomen musamaailma saa taas hävetä, koska tämä bändi ei levytä suurelle yhtiölle. Kitarat laatukamaa ja turha tekninen jippoilu loistaa poissaolollaan, mutta silti vitun uunokin tajuaa, että kyseessä aivan huippubändi...ei mikserissä, vaan koko maailmassa. Tämä on parasta, mitä olen kuullut pitkään aikaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Hillybillies in the space 19.09.2005

Makes69 (SpaceGuitar69) - Hillybillies in the space
Stevie Ray Vaughanin tyylisesti tässä lähdetään joraamaan helvetillisellä billytemmolla. Amputoitukin tanssijalka alkaisi tässä vipattaa menossa mukana. Hienoa riffittelyä puhtaalla saundilla. Bassokuviotkin rakennettu hienosti. Pieni rytmillinen sekoilu tuossa 0.35 paikkeilla tuo katu-uskottavuutta. Rautalankaosastokin taipuu aivan yhtä hyvin kuin vaikkapa Pulliaisella. Hienoa kuulla kitarointia, joka puhtaanakin taipuu noin notkeasti. Varsin psykedeelistä menoa luvassa ekan minuutin jälkeen. Loistava loppusoolo, jota olisi kuunnellut pitempäänkin. Nyt jäi biisi hieman lyhyeksi, mutta koska se johtuu VAIN SIITÄ, että soitanta oli niin nautittavan kuuloista, niin täydet tulee...halusit sitä tai et :-)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Around the orbit(.and back to the Earth) 19.09.2005

Makes69 (SpaceGuitar69) - Around the orbit(.and back to the Earth)
Tästä biisistä haluaisin innokkaiden nuorten kitaristialkujen ottavan oppia. Tyylitajuista improvisointia on vaikea opettaa tyhjentävästi, mutta sitä voi ainakin kuunnella latailemalla Maken biisejä. Se, mikä Makenkin ikisuosikki Hendrixistä teki nimenomaan loistavan kitaristin oli se kameleonttimainen muuntautumiskyky eri tyylilajien välillä ja se avoimuus kokeilla, etsiä, keksiä...Tässä ollaan liikkeellä samalla logiikalla, joka kiteytyy todellisena intohimona musiikkiin. Loistava rytmillisesti zappamaisine alkuriffeineen ja jeffbeckmäisine sooloiluineen (pistä Make se Jeff sinne suosikkilistallesi, kuuntelet kuitenkin!!!).
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele mastery - The Guitar Sorrow 03.02.2006

mastery - The Guitar Sorrow
Sellomaista maalailua skitalla ja kauniiltahan se kuulostaa klassisen musiikin sävyjen myötä. Hyvä, että genrenomaista turhaa tiluttelua vältellään. Mutta, mutta...hieman tulee skaalojen himassa treenailu tai musiikkiliikkeessä kitaran testaaminen mieleen. Et voi uskoa, kuinka paljon täällä Istanbulissa kuulee vastaavaa soittoa musaliikkeissä. Kitarassa mukava saundi, vaikkakin kovin tavanomainen heavymusiikissa. Biisi on muuten hieman liian pitkä, koska nuo kuviot ja skaalatkin tulee veivattua useampaan otteeseen läpi ja ilman bänditaustaa menee tylsäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - KISS THE END 30.10.2005

SILVERINE - KISS THE END
Olen sanaton...Red Hot Chili Peppers haluaisi tämän bändin lämppärikseen, joskin voisi katua sitä, koska voisi tulla soitetuksi suohon, kuten tulis 98% kaikista maailman bändeistä. Loistavaa bassottelua, joskin muutkin instrumentit ykkösluokkaa. Sävellyksenä biisi muistuttaa turhaskin paljon Closedia, mutta vitut siitä, kun meno on tälläista. Tuo laulu ansaitsee taas erityismaininnan loistokkuudellaan ja miehisyydellään...Nyansseja riittää ja lausunta kohdallaan. Väitän, että kyseessä on kenties paras raskaan musiikin laulaja Suomessa Miitri Aaltosen rinnalla (Miitrikin hukkaa lahjakkuuttaan ihan turhaan Kotiteollisuuden taustalaulajana.kuunnelkaa Psycho Ward). Voitte väittää vastaan, mutta otan haasteen vastaan ja vedän teitä turpaan, neidit.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Northern Lights Sound System - Kuoleman 03.02.2006

Northern Lights Sound System - Kuoleman
Hieno on tunnelma joo ja vähän ahdistavakin. Olisi toiminut ilman tuota puhettakin (kenties nykyistäkin paremmin). Ei muuta kuin joint...siis tupakka... huuleen ja Bosporin rannalle mietiskelemään vääjäämättä lähestyvää tuntematonta...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - Mississippi Floodin' 03.02.2006

Malahide - Mississippi Floodin'
Skynyrdhän se sieltä läpi paistaa, vaikkakin saisi olla tuossa kitaroinnissa enemmänkin potkua mukana, joskin tuo voi olla äänitystekniikastakin kiinni. Tremoloitu soolo kuulosti hienolta ja genreuskollisesta tyyylitajusta voisi itsestään antaa kybän, niin lähellä syvän etelän juuria liikutaan. Ongelmana tässäkin on toki se, että varsinkin ameriiiikassa tämän osaston bändejä on aivan valtavasti ja helposti yksi mahtuu mukaan, mutta myös jää unholaan. Hyvä veto kuitenkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonesaw - The Fine Art of Retribution 02.11.2005

Bonesaw - The Fine Art of Retribution
Näin kasvatustieteen tohtorismiehenä on hienoa huomata, että lukion englanninkielen opinnot ovat menneet hianosti perille, loistavat ovat lyriikat ja poikien opettajat myhäilevät Lions -tapaamisissa työnsä hedelmien konkreetisoitumista. Hauska tuo "kuulokkeista kuuluu alku", kokeilimme sitä aikoinaan Kotiteollisuuden Noitavasara -singlellä :) Itseasiassa tämä on aika kaunis biisi sävellyksenä hieman oopperamaisine vokalisointeineen. Mukavia rytmivaihdoksia tässä ja nyt toi skittasoolo tukee hyvin biisiä eikä päinvastoin. Tästä tulee muuten mieleen tuo Lappeenrannan ex-ylpeys Slumgudgeon, jossa Mokoman Annala kitarisoi aikoinaan, kun mieheen tutustuin. Tämä on bändillenne kunnia, koska Slumgudgeon oli kautta aikain kiistatta yksi Suomen parhaita bändejä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonesaw - Bonegrinder 02.11.2005

Bonesaw - Bonegrinder
Olisikohan se Porvoonjoen Aleksanterinkartanon Hurriganesjyrä kiinnostunut rumpaloimaan tässä? :) Ei taitaisi äijälle pudota, mutta minusta tässsä on loistava meininki. Lyhyestä virsi kaunis ja kymppi asenteesta! Ehdottoman tinkimättömästi ja antaumuksella tehtyä tunnelmointia :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonesaw - Pathological 02.11.2005

Bonesaw - Pathological
Hieno elokuvamainen alku biisissä ja sitten päästään itse asiaan. En ole ihan tämän koulukunnan ihmisiä, mutta vitut siitä, bändi toimii loistavasti. Vokaalit voisivat olla vähän paremmin pinnassa, kuten myös tuo kitarasooloilu, joka oli toki vähän turhankin ennalta-arvattavaa. Turhaa sibeliusakatemiavalitusta ylempänä konerummuista, kun ne on noin hyvin istutettu biisiin
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Underground Groovement - Far Out Forever (Arkisto) 29.03.2006

Underground Groovement - Far Out Forever (Arkisto)
Nyt sitten pääsi ihan lailliselle tripille täällä Bosporin rannalla. Loistavat lo-fi -saundit tässä on, nimenomaan tämän biisiin tunnelmaan doorsmaisen sopivat, joten turpa kiinni hifistelevät kommentoijat, ei kaiken tarvitse kuulostaa dire straitsilta. Pikemmin kantaisin pelkoa siitä, miten joku suomalaisen studion äänittäjäjuntti tekisi tästäkin esa kaartamon kuuloista radiopaskaa. Hienoja äänimaailmakokeiluja. Parempi mielestäni biisinä kuin Voodoo Disco. Rumpalilla myös kivoja rytminvaihdoksia. Kitaristinne päätti sitten ilmeisesti tässä lähteä tuonne Santanan Abraxasin maisemiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Boris Jeltsins - Luonnon Öljypuu 02.11.2005

The Boris Jeltsins - Luonnon Öljypuu
Bändin nimi kunnioittaa itänaapurin edellisen presidentin perintoä...siitä on hyvä jatKAA..Boris -setähän se pisti jalalla koreasti ja kähmi tatjaanoiden kauniita takapuolia mennessään, kun vodea vain oli riittävästi suonissa....mutta biisiin: onneksi tuo vitun alanko-yrjänä -mollijollotus peittyy mukavasti ah-niin- hienon mättämisen alle, oikein tulee tippa linssiin, niin lähellä tämä on sen ajan Kotiteollisuutta, jossa soittelin 1994-1998. Hienot lauluyt, mureat kitarat. Värttinä meets Hassisen Kone. Lyriikat ihanan kauniit :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele perfect skin - Last and Only High (sample) 15.10.2005

perfect skin - Last and Only High (sample)
Lyhyestä virsi kaunis, ei makeaa mahan täydeltä. Tuon klipin jälkeen jokainen klassisen jenkkipoprokin ystävä joutuu lunastamaan tämän biisin levyltä. Kuningaskertsi lähtee käyntiin juuri ennen biisin feidautumista...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Abstract Aspects - Downwards-S.A.D.E 15.10.2005

Abstract Aspects - Downwards-S.A.D.E
Alkutunnelmoinnista, Doorsin Riders in the Strom hengestä, soljutaan äänimaisemiin, jotka vievät pienen ihmisen itsetutkiskelun poluille. Mielenkiintoista musaa, jonka hengenheimolaisia diggailin aikoinaan yhdessä kapakassa Sörnäisissä sunnuntaiolusten merkeissä (joo ja Hakanimen Rytmi kuuluu myös niihin paikkoihin. Pienet rytmiset hakevuudet korjaantuvat soittajien avaralla näkemyksellä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Voodoo Kung-Fu 19.09.2005

Makes69 (SpaceGuitar69) - Voodoo Kung-Fu
Back to Electric Ladyland and on the visiting guitar Stevie Ray Vaughan tonight!!! No mutta, enpä ole kenenkään muun kuin Stevien pääsevän näin lähelle Hendrixiä tunnelmaltaan. Noi Crosstown Traffic lainahuudot sopii tähän kuin marsu mato-onkeen. Cool! Hienot panoroinnit, loistava skittasaundi jälleen kerran, joskin tietenkin aina piilee vaara silloin kun ollaan omaa suosikkia näin lähellä. Vitun hieno henkkamainen soolo lopussa...taas...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Lasikatto 18.03.2005

Salaliitto - Lasikatto
Nyt tässä sitten heittäydytään vieläkin enemmän tuohon Suomi -rockin baritonien joukkoon laulullisesti, sävellyksellisesti ja soitannollisestikin. Kalle Aholahan tämän voisi vetäistä...eiku Ilkka Alanko...eiku...Tottahan toki tätä soitettaisiin radiossa ja monelle varmasti tippuisi täysillä festareillakin. Vaikka minulle tästä ei juuri tunteita irtoa, niin sanottakoon, että biisin melodisuudessa on viittauksia sangen hyviin sävellyslahjoihin. Tuo Vai/Satriani -tyylinen skittasoolo oli kyllä vähän turha, koska se ikäänkuin pysäytti koko biisin kuin seinään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 18.03.2005

Salaliitto - Uni
En ole koskaan ollut varsinaisesti tämän tyylisen Suomirockin ystävä eli Neljä Ruusua, Don Huonot, CMX jne. eivät ole minussa paljoa muita tunteita kuin kananvan vaihtamista herättäneet. Tässä biisissä on kuitenkin onnistuttu tavoittamaan hienosti unimaailman tapainen fiilis laulussa ja mukavasti demppaavassa heavymaisessa skittakompissa, joka kylläkin saisi olla huomattavasti jykevämpi soundillisesti. Nyt vähän niin kuin tässä genressä usein tuppaa olemaan eli laimea ja sliipattu. Tietty tylsyys biisiä vaivaa, koska mitään varsinaista käänteentekevää kliimaksia ei tule. Tuotanto myös kliinisen puhdasta. Jokatapauksessa tämä on niitä radiohittiaineksen omaavia biisejä, eikä yhtään huonompi kuin esikuvansa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harken - Yön Hiljainen 18.03.2005

Harken - Yön Hiljainen
Hienot pianotaustat, hienot jazzahtavat melodiat yön hiljaisiin hetkiin. Sävellyksenä varsin hyvä. Laulajalla tunnetta mukana laulussa, mikä on teknistä suorittamista huomattavasti tärkeämpi asia. Tämän voisit vetää duettona vaikka Sir Elwoodin laulajan kanssa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Abstract Aspects - Improvisation 15.10.2005

Abstract Aspects - Improvisation
Tällaiselle Woodstock-hengen kasvatille tämä biisi tippuu aivan kybällä. Ihme selittelyjä tuolla aiemmin saundeista. Toki studiossa tämän saisi toimimaan saundeiltaan paremmin, mutta kyseessä on loistava livefiilis, jonka tahdissa voi antaa ajatustensa lentää iltaauringon laskiessa puiden taakse. Hieno kitarasoolo kruunaa biisin. Loistomeininkiä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Nostalgia#18 11.03.2005

Albert Roxtone - Nostalgia#18
Aika tunteikkaaksi alkavat nämä biisisi menemään, eikä siinä mitään :-) Tämä biisi putoaa minulle paremmin, kuin muutama aiempi jo siitä syystä, että nyt soitat maltillisemmin, jopa "kypsemmin", ilman turhaa tekniikkakikkailua. Syntikkamainen soolokitarasaundi biisin puolivälistä alkaen toki jakaa ihmisiä leireihin (tulee hieman Scorpionsin balladit mieleen...). Pieni imelyyden vaarahan tässä biisissä on, mutta melodiat ovat todella kauniit. Kunpa vain olisi oikea rumpali taustalla...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Plaztic Dreamer - Future Is Everywhere 15.03.2005

Plaztic Dreamer - Future Is Everywhere
Alussa hauska syntikkakuvio. Hyvä rytmitys biisissä ja itse kitaristina olisin vetänyt tuon perusrytmin päälle massiivisen säröisen attackkitaran (sitten olisikin Prodigy lähellä). Biisin keskivälissä todella hauska "ritariässämäinen" kuvio. Omassa genressään täysin samaa luokkaa kuin kuuluisten tekijäiden tuotokset, paitsi että tätä voisin kuunnella jo itsekin kotonani varsinkin iltaisin. Tekijällä on näkemystä laajemmin kuin yleensä tämän genren puurtajilla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Planeth - Cruel and Mighty 13.03.2006

Planeth - Cruel and Mighty
Kummallista, että tuosta vaikutelistasta ei löytynyt Jeff Beckiä, sillä tämä voisi hyvin olla miehelle räätälöity. Kitarassa hyvin Guitar Shop -levyn beckmäistä kokeilevampaa otetta myös sooloilussa saundia ja jippoja myöten (esim. nuo 01:17 stopparit). Myös Jan Hammerin Miami Vice -teemat tulevat mieleen. Hieno ja monitasoinen sävellys ja hallittua, vivahteikasta kitaransoittoa, eikä tuo konerumpu häiritse lainkaan menoa. Progressiivisen metallin sijaan luen tämän kyllä enemmänkin rock-jazz -osastolle, joka on yksi omia suosikkigenrejäni. Eivät kiilu dollarinkuvat herra "Suunnitelman" silmissä, kun tälläista ilmaiseksi jakelee. Biisi menis mainiosti toimintaleffan soundtrackina.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele perfect skin - Next Fall 15.10.2005

perfect skin - Next Fall
Tämä biisi on toiselta planeetalta verrattuna tuohon Californiarenkutukseen. Loistavan murea bassosoundi, tyylikkäät kitarat, melankolisen täyteläinen laulu. Toki tiettyä klisemäisyyttä sävellyksenä, mutta kaikki taide ottaa oppia esikuvistaan, avantgardekin :) Saamarin hieno ja tyylikäs biisi. Loistavat jousisessiot taustalla tuovat mieleen, jos ei Beatlesin, niin ainakin Harrisonin tuotannon...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 18.03.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
No niin, alku on lupaava genreen kuuluvine falsettihuutoineen. Hyvin laulettu, mutta pohjat ovat vähän sekavat, enkä pidä mainittavasti skittasaundista, joka hyvinkin puuroinen. Enemmän attackia noihin kitaroihin voisi lisätä....ja vähemmän kliseitä soolosoittoon, koska tuollaista kuulee aivan liikaa, eikä se ainakaan minua vakuuta tyylitajunsa suhteen. Kitaroilla tosin hienot harmoniat hieman biisin puolivälin jälkeen ja riffit sinänsä toimivat. Tuo "Perkele" lopussa on kyllä mainio :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Avohoitopotilaat - Täti 02.11.2005

Avohoitopotilaat - Täti
Yy-kaa-koo-nee :) Hieno punk -melodia ja varsinkin kitaroissa, hauskaa, että itseasiassa jani viitasen (vanha ystäväni!) aikainen YÖ tulee mieleen Likaiset Legendat -melodiakulun myötä. Asenne kohdallaan, joskin kitarat voisivat olla enemmänkin pinnassa. Biisn otsikko tuntuu olevan vähemmän liitynyt itse biisiiin, mutta tälläista meininkiä on suorastaa ihana kuunella kaiken maailman anssikelaperseiden aikakautena
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Music For The Heart 15.12.2004

Albert Roxtone - Music For The Heart
Vähän elokuvamaista äänimaalailua. Aika tavalla tulevat herra Vain tekeleet mieleen, mutta onneksi tässä on persoonallisuuttakin, joskin skittasaundiin toivoisin sitä lisää aika tavalla. Nyt on suunnilleen sama, kuin Vain levyillään paljon käyttämä ja henkilökohtaisesti toivoisin siihen persoonallista särmää ja kirkkautta...Zappa, jonka bändissä Vai aikoinaan esiintyi, oli huomattavasti mielenkiintoisempi ja luovempi soittajana. Biisi lähtee kauniin alun jälkeen hienosti liikkeelle ja teknisesti tässä on varsin hyvää kitarointia käsillä, vaikka meneekin välillä vähän tekniikan esittelyksi, mikä kostautuu sävellyksen jäämisellä taka-alalle ja myös soolojen tyylitajun hetkittäisenä katoamisena. Esimerkiksi Stevie Vain "For the Love of God" kappaleessa näin ei tapahdu vaan soolot palvelevat itse pääasiaa eli kappaletta. Omana mielipiteenäni sanon, että teknisesti hyvin tai loistavasti soittavia kitaristeja on varmaan miljoona, mutta tyylitajuisesti soittavia huomattavasti vähemmän. Siihen suuntaan toivoisin sinunkin pyrkivän. Kuuntele vaikka sitä Al Di Meolan sähkiksen soittoa ja huomaat paitsi että Vait, Satrianit ja Malmsteenit ovat sittenkin vasta oppipoikia tekniikassakin todelliseen mestariin verrattuna, myös sen että mitä tyylitaju ja kameleonttimainen muuntautuminen kappaleen mukaan voi merkitä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Love/Death 02.12.2005

Silent Dream - Love/Death
Tämä kipalee meneekin sitten jo liiankin lähelle esikuviaan tuotannollisesti, rakenteeltaan ja saundeiltaan. Edelleen,soitto hyvää, laulu taidokasta, saundit varsinkin kitaroiden osalta munattomat ja kaikki hyvinkin ennalta-arvattavaa kaikkine laiskoine demppikomppeineen. Koittakaa hyvät poijjaat luopua tuosta kopioimisesta, josta kaikkein ärsyttävin on tuo todella klisemäinen kitarasooloilu. Taitoa on, mutta näkemys perustuu liikaa esikuvien tuotannon kuuntelemiseen eli biisien pitäisi olla persoonallisempia! Bändin laulaja on nyt ainoa, joka innostuu rikkomaan genrerajoja ansiokkaalla tulkinnallaan

Kommentti kappaleesta Kuuntele DirtyHippi - Dirtyhippi, king of the Jungle 31.10.2004

DirtyHippi - Dirtyhippi, king of the Jungle
Hyvää tunnelmointia koneilla luotuna. Toimisi hyvin vaikkapa Rytmi -klubilla taustalla kavereiden kanssa läppää heittäessä tai iltapäivälehtiä silmäillessä. Itse olisin lisännyt tuohon konevirveliiin potkua. Nyt tietty turha kliininen tasaisuus puuduttaa. Pianoimitaatio hyvä eli yksinkertainen, mutta tehokas.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Ajetaan Jämsään 29.10.2004

Antti Kaukomaa - Ajetaan Jämsään
Mukavan nostalginen olo 60-luvulla syntyneelle tästä tulee. Tätä voisi vaikka Vicky Rosti ja Menneisyyden vangit vetää keikoillaan. Urkujen ja kitaran ammattitaitoinen vuoropuhelu retrosaundeineen hienoa! Mä en oo koskaan Suomi -popista/rockista pitänyt erityisesti, mutta tässä biisissä on hyvä fiilis. Kesähitti radioon vaikka ensi kesäksi...Taisi olla tamburiini taustalla kilistelemässä?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Midnight Jam 20.09.2004

Love Factory - Midnight Jam
Tunnelmabluesia illanvieton taustalle, vähän jatsiin taipuu. Hienoa kuulla tämän genren edustusta ilman niitä aivan tavanomaisimpia kliseitä. Soittajat taitavia, mutta yliyrittäminen vähän leimaa liikaa ja jotkin soiton osat menevät vähän yli sovituksellisesti...varsinkaan kitarointi ei koko biisin ajan jaksa palvella biisiä vaan asettuu enemmänkin Gary Moore -tyyliseksi heavytilutus bluesiksi, jota jenkkimuusikkoystäväni ns. "ego-wankingiksi" kutsuvat...Tyylitajua kaipasin siltä osin lisää. Kun on taitoa, sitä ei tarvitse todistella skaala-olympialaisten muodossa...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morass - Psychopath In Me 20.09.2004

Morass - Psychopath In Me
Kunnianhimoinen sävellys hyvin soitettuna. Rumpalin takapotkumainen peltien käyttö onnistunutta. Kitaramelodiat onnistuvat luomaan lupaamaasi hämyistä tunnelmaa. Saundit vähän turhan kliiniset makuuni. King Crimsonin tuleminen mieleeni herkistää kyynistä sydäntäni ja annan kasin. Hieman enemmän antaisin vähän räkäisemmästä toteutuksesta vaikkapa Jeff Beckin "You Had it Coming" levyn hengessä...Tekninen osaaminen, jota sinänsä kunnioitan, ei välttämättä tarkoita, että soundienkin pitäisi olla kuin Juha Björnisellä tai Jarmo Nikulla. Se vaan tylsistyttää esitystä. Tämä siis vain oma mielipiteeni.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Auditory Balance - Kremlin TV8 19.09.2004

Auditory Balance - Kremlin TV8
Jopahan on humoristinen ja vähän poliittinenkin nimi biisillä. Mukavaa tunnelmaa vaikkapa kaljoitteluun Erottaja-baarissa. Vaikka en genren ystäviin lukeudukaan, voin todeta, että ideaa biisissä on...ja tunnelmaa. Pienet rytmilliset ja melodiset kikat piristävät eli biisissä on variaatiota. Vähän lyhyeksi vain jäi...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ungalo - Deep Emotion 20.09.2004

Ungalo - Deep Emotion
Onpas kaunis balladi. Saundit hieman ontuvat, mutta toisaalta tuovat sopivan retrosti mieleen Rollarien Wild horses ajan tuotannon. Minulle kyllä kolahtaa. Hauskan yksinkertainen akustinen kitaraväliosa. Yksinkertaisesti soittaminen on aina vaikeampaa kuin teknisen klisesoolon päräyttäminen. Laulajan eläytymiseen kaipaisin vielä vähän lisää...Hyvä väri laulajan äänessä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Nancy's Tender Touch 14.09.2004

Albert Roxtone - Nancy's Tender Touch
Tuo rumpukone olisi voinut olla vähemmän päällekäyvä, varsinkin kun se oli varsin simppeli. Toisaalta, komeaa kitarointia Stevie Vain Passion & Warfare levyn hengessä. Kun olin itse 17 noin hyviä kitaristeja ei Suomessa ollutkaan. Olet ilmeisesti saanut myös musiikkialan koulutusta. Ibanez -kitarat itkevät niin kuin vain Ibanez voi tehdä. En itse enää edes soita muita kitaroita. Jos jotain voisin suositella, niin kuuntele Al Di Meolaa (esim Casino -levyä) saadaksesi lisää vaikutteita-niin, ja Al on tekninen uskomattomuus soittajana! Yritä myös laittaa vielä enemmän omaa itseäsi niin saundeihin kuin soittoonkin, koska nyt tuo tietty Vai -saundi + soitto kuulostaa hieman "jo kuullulta". Hienolla tiellä olet, poika!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Abstract Aspects - Dark Forest 15.10.2005

Abstract Aspects - Dark Forest
Jaahas, Electric Ladyland kuunneltu ainakin kitaristin taholta :) Hyvin lähtee biisi joraamaan Creamin White Rooms tyylisen rumpaloinnin pohjustamana psykedeelisen alkuintron jälkeen. Se mikä minua viehättää erityisesti on tuo bändin kingcrimsonmainen kokeilevuus, jonka seurauksena kuulijalla ei ole takeita siitä, minne biisi vie...minut se vie tällä erää kauppaan ostamaan alkoholituotteita...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tosi Hevi - Kaos Master Word Proselytizer 18.10.2004

Tosi Hevi - Kaos Master Word Proselytizer
Sillälailla...matkalla Norjaan Dimmu Borgirin kanssa. Äänityshän on aika hirveä, vaikka soittajilla on toki genren tyyli kolahtanut. Se, mikä häiritsee, on että nuo sirkkelikitarat jäävät aika vaisuiksi ja erittäin raskas biisi jää siten treenikämppädemon kuuloiseksi. Persoonatontahan tämä myös on, koska tuota tietä tarpoo aika monta tuhatta bändiä maailmassa. Laulajan katu-uskottavuus nostaa pisteet seiskaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele calmination - extra chilled rmx 17.09.2004

calmination - extra chilled rmx
Kaunista ja tyylitajuista...Todella hyvä saundi tällaiseen biisiin. Jazz -vaikutteita pukkaa reippaasti. Toimisi hyvin baarissa taustalla lehteä lukiessa, mutta myös keskittyen kuunteluun. Miinuksena se, että kappaleessa ei tunnut olevan kuin yksi osa ja se alkaa siksi toistamaan itseään..Noissa rumpukonetaustoissa kannattaisi vähentää tota fillittelyä, koska rumpukonefillittely kuulostaa aina vähän surkean teennäiseltä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Taxi 17.09.2004

Kalkutan Konepaja - Taxi
Hyvää rokettirollia rockabilly -vaikuttein ja varsin onnistunein soundein! Loistava perusriffi, suoraa menoa, vaikka välillä soitannollisesti homma puuroutuukin. Hyvä lauluesitys. Sanat hieman naiivit. Biisi toimisi loistavasti autossa ja baarissa. Väliosa on tosin aika turha ja sekava. Esityksen asenteesta irtoaa kokonaisasvosanaksi 9 pistettä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele jrnn - Pohjola 15.09.2004

jrnn - Pohjola
Kyllä se on uskomatonta, miten tämä musiikin laaja-alaisuus on Suomessa kehittynyt viimeisen 5-10 vuoden aikana. Tämäkin filkkamusa on ihan samalla viivalla minkä tahansa tunnetun leffan musaraitojen kanssa. Tässä tavoitetaan suomalaista sielunmaisemaa koskettavuudellaan. Vähän samanlaista alakuloisuutta, kuin Kummisetä -leffojen Nino Rota matsku...Toimii genressään kybällä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Minä Olen 20.09.2004

Antti Kaukomaa - Minä Olen
Hauska Hammondmainen urku! Laulajan ääni sekä lyriikat taas viittaavat J. Karjalaisosastolle, jopa Sir Elwood tulee mieleen. Hienoa tulkintaa tosin! Tunnelmallista yöjatsia...Tähän olisi tosin mielestäni sopinut vispiläpainoittenet rummun sihistely ja vaikkapa pystybasson maalailu. Ainoa este biisin menestykselle voi olla vain se, että Suomessa on vastaavan genren esittäjiä jo kuuluisuuteen kavunnut.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Hyvä paha 18.10.2004

Fonaatio - Hyvä paha
Alun syntsista tuli hetki mieleen jopa Limp Bizkitin Chocolate Starfishin avausraita. Hieno chilipeppermainen kitaratunnelmointi perusosan alla, mutta kertsin kitarat saisivat olla rankemmat ja vähemmän chorus-efektimäiset-ehkä myös tahditettu hieman monipuolisemmin. Räppi toimii hienosti kyllä. Hienot sanat!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Pleasure In Hate 20.09.2004

G.O.R.E. - Pleasure In Hate
Johan oli pelottavan manaava alku...hui! Hienoa soittoa genrelle uskollisesti. Tosin en ole koskaan saanut erityisiä kicksejä tuosta tuplabassarin polkemisesta. Ehkä tyylikkäimmin (monimuotoisemmin) sen tekee Alex Van Halen. Laulun sanoista ei saa oikein hyvin selvää, muuten sopivan äijäkästä...minusta tuo väliosa vähän latistaa menoa, perusriffi sen sijaan on komea. Hyvät soundit, joskin soolokitarointi on kaikessa yllätyksettömyydessään aivan liian kaiutettua ja jotenkin ponneton (ei tule mitään fiilistä). Yleensäkin toivoisin alan bändien yrittävän tuoda jotain uutta musiikkiinsa vähän samaan tyyliin kuin Nightwish omassa genressään tai lähempänä tätä matskua oleva ystäväni Annalan Mokoma.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trick of Nature - Zuma Beach 16.09.2004

Trick of Nature - Zuma Beach
Hyvä ja tarttuva perusbiitti (vähän kuin Jan Hammerin Miami Vice theme:ssä). Alakuloinen, mutta kaunis perusmelodia. Mieluumin minä tätä kuuntelen kuin Darudea-no eihän ihan sama genrekään ole tietysti kyseessä. Tansittavaa kamaa. Lievä itseänsä toistavuus ja tylsyys vaivaa biisin edetessä (ideat loppu kesken?). Mutta mitäs minä rock-genren edustajan tästä osaan muuta sanoa...
9