Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 117 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Time to Rock 12.05.2009

TOB - Time to Rock
Perus muutaman soinnut rokkia jossa ei laulun lisäksi niin kauheasti tapahdu. Tausta on harvinaisen yksinkertainen. Jotain kikkaa olisin toivonut riffeihin ettei ihan noin simppelillä linjalla olis menty. "Time to Rock"-kertsi on kyllä myöskin harvinaisen kliséinen, mutta luultavasti sitä on tarkoituksella haettu. Ei ole yritetty keksiä pyörää uudestaan, mutta on ehkä jääty sen vanhan pyörän kanssakin vasta jonnekin version 0.7 paikkeille.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Das Papier 12.05.2009

AlfaKalle - Das Papier
Ylikaiutettujen "huumori"-äänellä vedettyjen laulujen kuunteleminen tuottaa suunnattomia vaikeuksia ja käy hermoon. Kummallinen sekoitus kaikenlaista sekoilua. Kaiken päälle hyppäävä synaulina on periaatteessa melodialtaan ihan hauska. Sellanen Eläkeläiset vetää Rammsteiniä -fiilis tästä jotenkin jää. Vahva huumorimusiikin maku tosiaan. Lopun korkeelle menevä laulusuoritus on aikas komia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Renegade Ride - Stars 15.05.2009

Renegade Ride - Stars
Erittäin hyvää materiaalia. Porukka osaa asiansa. Komiat stemmat ja tyylikästä soittoa. Cornellin miehen soolotuotanto tulee mieleen. Laulaja kun ottais ja repis vielä hiukan lisää särmää ääneen niin se olis siinä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Renegade Ride - Break Me To Pieces 12.05.2009

Renegade Ride - Break Me To Pieces
Hyvvää perusrokkia. Asiansa osaavaa porukkaa taustalla selvästi. Pre-chorus tuo tehokkaasti dynamiikkaa kappaleeseen. Odotin kertsin räjähtävän suoraan käyntiin, mutta kyllä se pienellä viiveellä sieltä sitten lähtikin. Rumpalille ehkä vielä raskaampi ote kertsiin olis voinu toimia niin olis dynamiikka korostunut. Kokonaisuutena hiton hyvää rokkia. Mielenkiintoinen soolosoundikin vielä löydetty. Ja lopun fiilistely hiton hieno kaupanpäälinen vielä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kevät saa mut 12.05.2009

Fillari - Kevät saa mut
Laulussa pieniä epäpuhtauksia ja kevyttä pakottamista. Varmuutta hiukan siis puuttuu, mutta muuten ok. Soundit aika halvan kuuloiset varsinkin torvien osalta. Koneella tehtyä niin tuntuu ettei mikään oikeasti soi. Muuten ihan perus iskelmää, ei yhtään meikäläisen juttu, mutta ei noitten parin asian lisäksi mitään varsinaista valittamista. Lopun torvisoolo lähtee vähän lapasesta... Jätän kuitenkin arvostelematta kun on niin muuta kun oma musiikkimaku.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Talk 12.05.2009

Marccus - Talk
Englannin lausumisessa on aika paljon parantamisen varaa. Ja muutenkin laulassa on parantamisen varaa, tuntuu vähän pakotetulta, eikä ääni oikein soi. Hyviä stemmoja. Sähkis ja tinapilli tuntuu todella päälleliimatuilta, johtuen luultavasti soundipoliittisista ratkaisuista. Ihan eri maailmasta ovat he. Rumpukompin muutokset olis saattanu nostaa kertsiä paremmin esille, nyt jäi liian samanlaiseksi säkeistöjen kanssa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Control Substance 15.05.2009

vanhat ehjät - Control Substance
Siistejä soundikokeiluja joukossa. Mietin jo että kertsin kun ois saanu potkimaan, mutta se olikin vasta prechorus, koska tuli niinkun potku naamaan se kertsi kun lähti! Toimii. Ei turhaan venytetty, mikä on oikein. Kompaktia menoa. Ehkä säkeistöistä puuttu hiukan se viimeinen koukku että olis jääny enemmän mieleen. Jotenkin jyrätty kertsi ajoi niiden yli siihen malliin, että ainoastaan se jäi päähän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Raster Density - Blood On The Black Ice 15.05.2009

Raster Density - Blood On The Black Ice
Toimivat soundit tällaseen mättöön. Rummut jää ainakin introssa vähän taustalle. Olisin lähtenyt rumpujen kanssa kovempaan poljentoon aiemmin introssa, niin ei tuntuis niin toistetulta. Perusvahvaa soittoa ja örinää säkeistö. Ja aika iskevä kertsikin saatu aikaiseksi jos nyt miellän oikean kohdan kertsiksi. Ois voinu olla pidempikin. Akkari-väliosasta iso plussa ja moshpartkin ihan kohillaan vielä ihan saatanan kierolla kitarajutulla varustettuna. Ja monipuolista huutoakin saatu aikaiseksi. Lopussa vielä melodisempi fiilistely-osa ja tämähän alkaa muodostua parhaaksi dödisveisuksi mitä oon kuullu hetkeen. Ehkä jos sieltä joku kertsi olis erotettu mikä ois pari kertaa toistettu pisin biisiä niin että ois jääny jollain tavalla päähän, olis nostanut numeroa vielä sillä viimeisellä pisteellä. in any case, pakko digata.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fluffy - Lanterns 12.05.2009

Fluffy - Lanterns
Oho. Fluffy on nimenä ehkä liian lähellä Duffyä ja vähän hölmö, noin ulkomusiikillisenä asiana =) Mutta hitto, laulajalla todella mielyttävä soundi. Akustiset helkkyy mukavasti ja kertsi lähtee hiton hyvin vaikka laulu ehkä tässä kohtaa vähän peittyy soitantaan. Synajuttu oli aluksi hiukan ärsyttävä mutta kun soundiin tottuu niin ei mitään hätää. Sellanen Von Hertzen -viba tästä jää, mutta se on tässä tapauksessa pääasiassa positiivista. Parasta poppia mikserissä mies muistiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Evolution (2002 - 2010) - Never Again 12.05.2009

The Evolution (2002 - 2010) - Never Again
Räväkällä riffillä alkaa. Jotenkin odotin seuraksi nopeampaa rumpukomppia. Kivasti tippuu akkari-osuuteen, että saadaan dynamiikkaa. Asiansa osaavaa soitanaa ja laulantaa kaikilta osin. Jotenkin tuntu edelleen myös kertsissä, että hyvä mätöriffi jäi puolvillaseks kun rumpali otti asian niin löysällä otteella. Varsinkin kun kaveri jauhaa vielä suurinpiirtein samaa komppia soolontaustakin. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvää mäiskettä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pate Nykänen - Landella 15.05.2009

Pate Nykänen - Landella
Eieieiei... Huumorimusiikkia joka ei ole hauskaa. Päin helvettiä soitetut tylsät taustat ja päälle vitsisanoja räppinä mistä ei edes oikein saa selvää... Ei kestä kuunnella kolmea minuuttia. Kiva varmaan keskenään kuunnella vitsinä tai jakaa kavereille, mutta että väkisin kommenttirinkiin ängettävä insideläppää. Eieiei...
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mukelo - Zingled 15.05.2009

Mukelo - Zingled
Vähän sais vielä olla enemmän analogista rosoa meikäläisen makuun. Hyviä juttuja kuitenkin. Periaatteessa ärsyttävä kuusnepa-soundikin on saatu toimimaan taustalla hiton hienosti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele VRS-Project - Sound of Guitar 15.05.2009

VRS-Project - Sound of Guitar
Ristus mitkä soundit... Ei paljoa hyvää sanottavaa sen asian tiimoilta. Laulu kaiutettu silleen että on ihan hirveetä puuroa. Peitellään laulutaidottomuutta? Sen verran kuulee että nuotti hakee aika pahasti... On soundit niin karmivat että ei oikeasti saa biisistä mitän otetta. Ihan kiva soolo, mutta muuten en löytänyt mitään sisältöä. Sointurämpytysten päälle epävireistä laulua.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - Shut 06.03.2009

AlfaKallen vanhat - Shut
Arvostelin jo mielestäni kerran tämän, mutta joo. Mielenkiintoisia pianokuvioita, jotka taitavat jäädä veisun ainoaksi kantavaksi tekijäksi. Äänialalla egoilu lienee vitsi. Matalalta puhuminen ja falsettiin kuiskailu kun ei oikein vielä ole mitään äänialaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Hypoxia 06.03.2009

Crookmachine - Hypoxia
Mukavaa pulputtelua. Ei mikään häirinnyt ja pienet tremolokitarat piristivät vielä kummasti tunnelmaa. Aika paljon pituutta, mutta toisaalta tällasen leijumisen tapauksessa sillä ei ole niin väliä. Jää mulla aika helposti taustalle pitämään yllä sellasta levollista tunnelmaa, mikä ei ole huono missään tapauksessa. Sitten kun tapahtuu jotain erikoista niin sitä taas höristää korviaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Mystery of Life 06.03.2009

TOB - Mystery of Life
Tsydekeelisesti lähtee. Good. Tempon hitaus tuli erittäin positiivisena yllätyksenä. Keinuu kivasti ja laulun alle lähtevän kitaran western-soundi on loistava. Laulaja saanut tarpeeksi rosoa kasaan. Kertsiin olis voinu laulut vielä aueta isommin, vaikka hyvin oli köörin kanssa yritetty sellasta saada kasaan, silti homma ei menny niin isolleen kun ois ehkä toivonut. Lopun harpusta helvetin iso plussa. Nousi ysin puolelle sillä pelkästään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - Black Cat Witchcraft 06.03.2009

Zomby Woof - Black Cat Witchcraft
Meno hyvä. Jos puhutaan revittelystä, niin laulupuolellakin sitä ois voinu toteuttaa. Nyt oli aika kuiskailua. Säkeistöön ois voinu hiukka rähjätä mukaan. Aika monenlaista osaa mukana, kun tuntuu ettei biisirakenteesta saa kauheasti kiinni. Aavemaisella tunnelmalla varustettu intro ja väliosa hiton hienoja. Väliosa toisaalta kirkkourkuineen on jotenkin melodiallisesti ihan liian hilpeä kokonaisuuteen nähden, ja laulullisesti hiukan epäpuhtaan kuuloinen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Deeper Surrealism 11.02.2009

Somnam - Deeper Surrealism
Ensimmäinen toimiva veisu reilusta kymmenestä kuunnellusta. Minimalistinen piano luo aivan helvetin hienon tunnelman. Elementtejä tulee ja poistuu juuri sopivasti että kiinnostus säilyy. Tausta aavemainen ja silti jotenkin luonnollisen kuuloinen, eikä sellanen ihan hirveä fruity loops valmissoundeista kasattu mitä liian usein kuulee. Tunnelma muuttuu biisin sisällä jotenkin vaivihkaa, mikä luo draamankaarta kappaleen sisällä. Toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Hangover 11.02.2009

vanhat ehjät - Hangover
Helvetin hyvä stemma säkeistön lopussa. Erittäin hieno Beatles kertsi ja mukava tunnelman muutos ilman mitään epäluontevan kuuloista hyppyä kuitenkaan. Tai no, ekasta kertsistä poistuttaessa räkäisempi kitara hiukan särähtää pehmeän kertsin jälkeen korvaan, mutta toisaalta se unohtuu nopeasti seuraavan tsykedeliä-pätkän osuessa kohdalle. Osaavaa touhua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Usva (rockbändi 1980-luvulta) - Taivaan tunnen pilvistä 11.02.2009

Usva (rockbändi 1980-luvulta) - Taivaan tunnen pilvistä
Huh huh. Synasoundit on kyllä niin kasaria, ettei tiedä miten päin olis. Aika kammottava tilutus oli muutenkin alku. Laulaja jotenkin tosi epävarman kuuloinen ja hukkuu muun alle. Kappalerakenteesta, niin tuntuu että ensin otetaan kauhia nostatus ja sitten minkäänlaista kertsiä tai muuta nostatusta vaativa ei kuitenkaan lähde. Väliosiin aika sekavaa "progressiivisuutta" ängettynä. Ei jää mitään päähän, tsori vaan.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Nihilisti 01.02.2009

Kalashnikov - Nihilisti
Hyvät soundit ja jotenkin positiivisella tavalla ilmava tunnelma. Laulajalla on vielä kehittymisen varaa. Ihan mielenkiintoinen ääni ja pääasiassa pysyy vireessä, mutta tuntuu osittain hiukan "nuottiin puhutulta" eli ei ihan soi ääni kunnolla. Väliosassa eri hyvä groove.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Carnival In Grave 11.02.2009

AlfaKalle - Carnival In Grave
Taas tuntuu olevan jonkun ohjelman valmissoundeja pistettynä peräkkäin. Mantra-henkinen laulu on ihan toimivaa, ja vielä aika mielenkiintoisella melodialla varustettu. Jotenkin vaan ei silti homma oikein lähde mihinkään suuntaan silleen, että sais otetta. Toisaalta ei varmaan ihan mun musiikkia noin muutenkaan. Jätän arvosanaamatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Hangover Sympathy? 11.02.2009

TÄDÄÄ - Hangover Sympathy?
Nyt mennään sellasilla urheiluruudun-tunnari soundeilla eteenpäin, että meikä ei lämpene sitten pätkääkään. Sellanen random piippaus tuolla joukossa on hiton siisti mikä menee jossain kummallisessa tahdissa. Nuo perustekno-hommelit ei vaan oo meikän juttu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Wallpaper Screaming 06.02.2009

TOB - Wallpaper Screaming
Pätevä laulaja vaikka lipeäkiin liialla vibralla välillä iskelmän puolelle. Kokonaisuudessaan ihan hyvää kauraa. Biisi ei nyt ole mikään instant-hitti kun ei tunnu paljoa jäävän päähän, mutta ei mitään vikaakaan osaa sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Silently Gone 11.02.2009

Rope Too Tight - Silently Gone
Laulun kertsin taustalaulu menee niin eri tahdissa että tekee vähän pahaa kuunnella. Puhtaat laulut tuntuu jotenkin tosi väkinäisesti vedetyiltä, ehkä nauhoitusjännitystä ilmassa? Kertsin rähinämpi meno toimii. Biisi onnistuttu pitämään sopivan mittaisena. Reenikämppänauhoitus toki kuuluu, mutta biisin idea tulee läpi ja kyllähän tuo toimii. Lopun soolon delay sotkee aika pahasti itse soolon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 04.11.2008

Kylmän Raudan Sepät - Pato
Laulupuoli huutamista, joka heittelehtii pitkin nuottia. Popedaltahan tämä kuulostaa, oli kuinka rankat kitarat tahansa. Hevi tuntuu väkisin päälle liimatulta kun laulumelodia ja synat on puhdasta suomirokkia. Tai sitten toisin päin. Se iso linjan veto tässä nyt pitäisi tehdä. Korkealta vedetyt vokaalit toimii paremmin kuin sinne tänne poukkoilevat matalat. Tuntuvat vahvemmilta nuo. Kertsissä laulajalla muutenkin selkeämpi kuvio sävelkulun suhteen, jolloin nuotti pitää.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 06.03.2009

Dismay - Trust in Vain
Se survoo tätä nyt mulle koko perkeleen ajan. Nalkissa on koko paska. Kummaa meininkiä, sano. En ymmärrä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 06.03.2009

Dismay - Trust in Vain
Mitä helevettiä, ei päästä mua ohi tästä. Oman bändin biisi niin ei mulla oo mitään sanottavaa tähän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Shining Floor 06.11.2008

TOB - Shining Floor
Harvinaisen tylsämielinen kitaraliidi alussa. Laulussa persoonaa ja urut toimii, varsinkin urkusoolo on helvatan hieno. Kun taas kitarasoolo ei vaan lähde. Mielikuvitukseton, tönkkö ja kevyesti pois temmosta. Kertsi on aivan liian samanlainen kuin säkeistö taustoiltaa, tunnelma ei nouse kertsiin ihan toivotulla tavalla. Olis vaatinut reilua revitelyä muiltakin kuin kitaristilta, joka ei oikein revittelyään hallinnut.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - Breaking the Form 04.11.2008

MAP - Breaking the Form
Kertsi ei ihan lähtenyt silleen kun tollasen junnaavamman säkeen jälkeen ois toivonu. Hyviä laulustemmoja. Useamman äänen käyttö toimii hienosti. Väliosan syna on aika häiritsevä, kun on niin synteettinen eikä sovi muuhun äänimaisemaan oikein. Toisaalta väliosan laulustemma oli parasta antia. Ja urkusoolokin toimii. Jokin tästä nyt kuitenkin puuttuu, että iskis ihan viimisen päälle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - New World Wonder 04.11.2008

AlfaKallen vanhat - New World Wonder
Toimiva soundimaailma. Tarpeeksi kihinää ja särinää. Aika hektistä, mutta meikkis tykkää. Ja tarpeeksi erilaista tavaraa kantamaan läpi veisun. Laulu-puoli heikoin lenkki, niin kuin todella usein mikserissä. Huokailtu tuohon päälle säkeistöt, eivätkä oikein puolusta paikkaansa. Kertsin korkeat taas huomattavasti paremmin vedetty. Englannin lausumisessa huomattavaa parantamisen varaa... Lopun "örinä" oli aika teennäistä, kun muuten oli puhtaampi meininki, ei oikein enää istunut kuvaan, vaikka olisi saattanut toimia jos tulkinta olisi ollut tuollaista alusta saakka.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain 11.02.2009

Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain
Laulut peitetty sellaseen kaikuun ja kerrostukseen että ainut selitys sille voi olla laulajan laulutaidottomuus, mikä kyllä kuuluu edelleen läpi. Alhaalta pysyy nuotissa, mutta ylhäältä vedettynä on kyllä pahasti hakusessa. Muutenkaan toi oktaavi-kikka ei tässä tapauksessa toimi. Kerti hajoaa käsiin kun kitarat on tylsää sahausta ja ylikaiutettu kiljumalaulu on yhtä sotkua. Kitarasoolo on ihan pois lapasesta, tollasta satunnaisen kuulosta tiluttelua. Kauhutunnelmaa sentään pidettyä jollain tasolla yllä. Kirkkourkujen kanssa ei voi mennä vikaan ja joitain ihan siistejä melodia ja sointukuvioitakin on eksynyt joukkoon.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Tara 11.02.2009

Marccus - Tara
Yritys rosoisemman soundin suuntaan ei ainakaan mun kirjoissa onnistunut, vaikka kitarassa ehkä hiukan enemmän säröä onkin normi AOR:ään. Mutta meininki on kyllä niin AOR ettei istu omaan korvaan ollenkaan. Kiva pikkukertsi joka on kuitenkin aika moneen kertaan kuultua. Laulajan äänessä ei oikein voima riitä ja kuulostaa muutenkin kummalliselta. Efektoitu jotenkin kertsissä? Vai tuleeko autotunetetusta laulusta tuon kuuloinen?
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sointuseura - Elämä 15.05.2009

Sointuseura - Elämä
Epävarman kuuloinen laulaja häiritsee. Akustinen näppäily ihan mukava, vaikka saattoikin ottaa hiukan liian kauan. Akustisen loputtua lähtevä soolo toimii helvetin hyvin. Tarpeeksi kiemuraista. Sähköisempi soolo sen sijaan on aika geneerinen ja lipeää itsetarkoitukselliseen tilutteluun. Progressiivista on selvästi yritetty saada aikaiseksi, mutta samalla on kyllä hukattu kaikki tarttumapinta kuulijan suuntaan. Alun akkariosista ei jäänyt mitään päähän ja sen jälkeen jokainen soittaa vuorotellen soolon. Kertsin kertaus loppuun sentään yrittää tuoda takaisin kiinnostusta kappaleeseen, mutta valitettavasti kertosäe ei oikein vieläkään lähde niin että siitä jäisi mitään käteen. Ja viimeisen kertsin mahtipontisuus alkaa mennä koomisuuden puolelle.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Forever 07.11.2008

Ever Since The Day - Forever
Hyvät soundit ja laulaja osaa asiansa. Kertsissä ois voinut laulullisesti revittää enemmänkin. Nyt jäi vähän puoli tiehen vaikka musiikillisesti sinänsä toimiikin. Uupuu sitä vaarantuntua mitä rockiin tarvitaan. Toisen säkeistön jatkettu loppu helvetin hieno soitannollinen kikka. Viimeisessä kertsissä alkaa jo olla meininkiä, vaikka lauluun toivoiskin hiukan rouhintaa ehkä tuon täysin puhtaan lisäksi. Hyvä meno kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon 07.11.2008

Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon
Englannin lausumisessa aika paljon toivomisen varaa. Sanoitusten voimasanat eivät istu tunnelmaan sitten yhtään. Pulputtelu väliosa veisun mielenkiintoisinta antia. Muuten ei oikein mitään tarttumapintaa. Kovempaa vedetyt laulut toimivat paremmin, kun ääni ei oikein soi niin noissa on sentään voimaa takana. Meni vähän sekaiseksi häröilyksi koko biisi, ei mitään kauhean kantavaa rakennetta löytänyt. En vaan innostunut nyt pätkääkään vaikka muusta materiaalista olenkin pitänyt..
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Haikuja 07.11.2008

Electric Lady Band - Haikuja
On sen verran easy listening tosiaan, ettei anna meikäläiselle mitään. Tausta/hissi-musiikkia mun kirjoissani, eikä säväytä mihinkään suuntaan. Jotenkin helpoimman kautta sävellettyä ja sovitettuakin. Eli aika mielikuvituksetonta meikän korvaan. Puolen välin piano+kitara yhteensoitto pätkä selvästi mielenkiintoisinta kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Aion 07.11.2008

Moukka - Aion
Tanakat soundit. Laulu aika teennäistä huokailua säkeistöissa, huuto-osasto toimii helvetisti paremmin. Korkeampi kertsi toimii. Kitarat aika perus jynkkyä, mutta kertsin hyvä laulumelodia pelasti paljon. Säkeistö menee ilmeisesti niin matalalta, ettei laulaja saa ääntään soimaan. Ainesta on. Lopun jynkkykitarat ennen viimeistä kertsiä on ihan siistit, ehkä jonkun liidin tuohon ois voinut vielä nykäistä päälle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lokosa - Anna Bröö 15.05.2009

Lokosa - Anna Bröö
On sen verran indie ja pillifarkku ettei toimi mulle yhtään. Ei mitään varsinaista vikaa, mutta musiikkityyli ei kosketa siten yhtään. Parin minuutin kohdalla tapahtuva väliosa sisältää jo hiton hienoa soundia, onko se joku polkuharmooni vai mikä lienee sitten. Se että on erikseen laitettu kyseinen instrumentti vielä kappaleen loppuun on aika irrallista ja tarpeetonta. Pääsee kyllä oikeuksiinsa jo väliosassakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Swamp Intention - The Floating Universe Of Mud 06.03.2009

Swamp Intention - The Floating Universe Of Mud
No niin. Nyt tuntuis toimivan. Basso-intro - ja taas maailma hymyilee! Ja vielä toimiva sellanen! Nyt vaan toivon ettei homma läsähdä... Hyvinhän tuo polkas käyntiin. Kitarasoolo hiukan jankkas itseään huomioiden ettei taustallakaan niin paljoa tapahtunut. Hyvä laulaja pykälään ja tota ois kuunnellu toiset saman verran. Noinensa ihan mukava pieni instru-pala.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele HPA feat Henu - HPA feat Henu-Ansaittu kalja 12.05.2009

HPA feat Henu - HPA  feat Henu-Ansaittu  kalja
Klamydia-punkkia. Niin vähän mun juttu että en osaa sanoa juuri mitään. Tai no, hiukan sorja-äänisemmällä laulajalla ja enemmillä "Tämä on ansaittu kalja"-hokeman toistoilla kyllä tästä varmaan hitin saisi tuonne amisautoihin ja juhannusfestareille, mitä voisi sitten junnut huutaa mukana...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Salingerin lapset 04.11.2008

Kalashnikov - Salingerin lapset
Musiikillisesti ihan hyvä boogie. Laulaja selvästi heikko lenkki. Enemmän sanojen huokailua kuin laulamista ja nuotissa pysymisessäkin toivomista varsinkin kun tarvitsee käydä korkeammalla. Ja varsinkin kun bändi lähtee jyräämään tulee laulaja ensimmäisenä jyrätyksi. Muutama laulutunti, että saa tekniikan kuntoon ja pitäisi jo irrota. Veisu oli yllättävänkin mielenkiintoinen pop-pala noin muuten. Eli ainesta on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Breath 06.11.2008

Dreamcase - Breath
Ennen alun taukoa ihan mukavaa fiilistelyä. Sitten kun tikkauslähti soundimaailma ei enää antanut mitään anteeksi. Hirveä synabasso ja muutenkin meni muovisen kuuloiseksi. Tikattu melodia sentään ihan hieno, jos olisi esimerkiksi kunnollisella viulusoundilla tehty. Tai viululla... Alku jäi todella irtonaiseksi. Ihan hyviä juttuja, mutta ei ehkä tarpeeksi kantavaa tavaraa, että voisi sanoa biisiksi. Ehkä jonkun video-spektaakkelin taustalle.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Liian kaunis 11.02.2009

Routaraja - Liian kaunis
Miksi ihan toimiva akustinen kitara ja mukava synaulina aloitetaan tollasella jyntäntyntän kompilla? Sanoituspolitiikka tuntuu aika kuluneelta, kuultu liian monta kertaa. Muutenkin biisissä ois saanu olla ideaa, jossei noita hirveitä dance-juttuja olis väkisin liimattu päälle kertseihin. Laulaja kuulostaa tollaselta hauraalta nuotiokitara-osastolta josta ei jää mitään käteen.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice 06.03.2009

Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice
Taas niin valmissoundiulinaa ettei korvat kestä. Samalla teemalla juntataan niin kauan että tekee mieli vaan lopettaa kesken... Jos epävireinen kitaraulina hiukan päällä muuttuu, niin ei se vielä tee kappaleesta kiinnostavaa millään tasolla. Mä en nyt saa päähäni mitään syytä kuunnella tätä toista kertaa koskaan, vaikka kuinka onkin keksitty "nokkela" tarina millä musiikin itseään toistavuus ja sekoilu on saatu "selitettyä". Jos ite tykkää jammailla tollasen tasapaksun pohjan päälle himassaan samaa juttua minuutti tolkulla tötsypäissään, niin eihän siinä mitään väärää ole, päin vastoin, mutta pitääkö sitä ehdon tahdon muittenkin kommentoida...
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Jouni Tiainen - Posket (Radio Edit) 15.05.2009

The Jouni Tiainen - Posket (Radio Edit)
Huumorimusiikkia. Seis. Tai jos tämä on vakavasti tehtyä, niin sitten suosittelen laulajaa lopettamaan. Jos haluaa kotona laulaa niin antaa mennä, mutta että väkisin kommenttirinkiin täytyy hakeutua kun ei vaan ole siunattu lauluäänellä. Taustan syntikkapulputus on aika rasittava. Pianojuttu on hauska ja hyvin soitettu. Radio Edit on vieläkin noin minuutin liian pitkä. Yritin olla objektiivinen vaikka täytyy sanoituksien perusteella sanoa, että nyt pelataan kyllä ihan eri joukkoeissa...
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Masquerade 20.12.2005

Celestial Aeon Project - Masquerade
Hop, kuin suoraan Elfmanin käsistä. Pizzicatot toimii tyylikkäästi. Voisi soida Corpse Bridessa häävalssina. Ei jaksa kuunnella vikoja tämän tasoisesta tuotoksesta, kun ei näin äkkinäiseltään löydy.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 19.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Laulajalla hyvä ja persoonallinen ääni. Kummallinen Bon voyage ilmiö, kun tuntuu jotenkin tutulta kappale. Rokkikertsi potkii hyvin. Kiva alle kolmen minuutin ralli. Toimivaa kappaleen sisäistä dynamiikkaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 20.12.2005

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Live soundit kuuluu. Laulajan rouheampi tyyli toimii, mutta ei biisistä jää kyllä paljoa päähän. Osa riffeistä tuntuu kuin eri biisistä revityiltä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Jester's Tear 26.12.2005

Celestial Aeon Project - Jester's Tear
Vaikuttavaa jälkeä. Hienosti toteutettua haikeutta. Homma toimii. Instrumentit on tyylitajuisesti valittu. Mielenkiinto olisi pysynyt helposti yllä pidempäänkin. Saat kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 19.12.2005

Project Divinity - Forever and Ever
Ei tässä turhan paljoa tapahtunut. Fiilistelyä, mutta mielestäni vähän turhankin simppeliä. Toimii varmaan juuri tuollaisena soundtrackinä, mutta en minä kyllä jaksa toistamiseen kuunnella. Liian eteeristä ja siloiteltua meikäläiselle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mood Science - Silence Makes Us Wanna Use Words 07.11.2008

Mood Science - Silence Makes Us Wanna Use Words
Alun kantava juttu ihan siisti, mutta aika synteettisen kuuloinen. Jotain lämpimän analogista tai akustisella instrumentilla soitettua ois ehkä voinut saada istumaan muuhun touhuun paremmin. Sama vaivaa urkujuttuja kautta biisin. Foni toimii, hienoa maalailua hiukan tuolleen kierosti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arcane - Pernicious Christianity 08.06.2005

Arcane - Pernicious Christianity
No helvetti. Hywää hew'tä! Hienot riffit ja sopivassa suhteessa syntikkaa. Dimmu tulee mieleen, mutta positiivisella tavalla. Helvetin hyvät soundit äijien kämpillä irtoaa. Ollaan yritetty itsekin treeniksellä vääntää ja siinä tuntuu joka kerta jokin mättävän vastaan... Onko teillä jokin salainen ase? Kahden ja puolen minuutin pituus on ainut mikä hiukan epäilyttää. Jos jonkin erilaisen C-osan olisi lyönyt mukaan niin oltaisiin oltu lähellä täysiä pisteitä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar 27.04.2005

Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar
Tuntuu että ainut pinnassa oleva asia on leadkitara. Kaikki muu on veivattu taustalle. Ihan siistejä juttuja kyllä tuolla kitaralla, mutta eivät kanna instrumentaalina tuota neljää ja puolta. Missä kun porukassa on kerran osaava laulaja? Parin minuutin paikkeilla mukaan hyppäävä konesoundi on liian läpitunkeva, eikä mielestäni sovi tuollaisenaan loppuun soundimaailmaan. Jotain orgaanisempaa kehiin. Muissa kohtiin nuo koneilutkin on kyllä tyylillä hoidettu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele al-Aine - gettin' into it (wicked world) 27.04.2005

al-Aine - gettin' into it (wicked world)
Aika puuduttavaa. Taitaa olla ensimmäinen oikea kosketukseni tähän musiikkityyliin. Sinänsä ihan mielenkiintoiset rytmikkäät piippailut, mutta osia vaihdetaan aivan liian verkkaisasti minun makuuni. Kappaleesse ei muutenkaan tapahdu tarpeeksi uutta että jaksaisin kiinnostua reilut neljä minuuttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Line Of Sight 27.04.2005

.erAze. - Line Of Sight
Laulaja vetää hyvin ja ääni on persoonallinen. Rumpujen soundi ehkä hiukan liiankin konemainen. Itämainen tunnelma on hyvin toteutettu. Soolossa mennään ehkä liiallisuuksiin tilutuksen kanssa siellä täällä. Ammattimaiset soundit kaikin puolin. Biisi ei vaan lähde kunnolla missään kohtaan, mikä on pettymys. Mielenkiintoisia riffejä ja hyviä juttuja, mutta kun homma pysyy noinkin rauhallisena koko matkan tuntuu kuin jarruteltaisiin koko matkan. Avoimia sointuja ja kiukkuisempaa laulantaa sisältävä kertsi sekaan ja ollaan kiitettävän puolella.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cranky - Forgotten 25.04.2005

Cranky - Forgotten
Jotenkin ponnettomat soundit. Varsinkin kertsi jonka odottaisi potkivan jää todella ohueksi. Näppäillyt kitarajutut säkeistössä ovat oikein toimivia, soolopätkät sen sijaan ovat aika turhanpäiväisiä. Mielenkiintoisia riffittelyjä on kyllä biisissä useampiakin, mikä on harvinaista täällä päin. Laulujen tuplaaminen toimii säkeistössä, mutta kertsi olisi vaatinut puhtaasti voimakkaampaa tulkintaa, eikä vain tuplauksia. Biisinä kyllä toimiva, ja kiitettävää tasoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tiluvitkutin - Väijynnän maisterit 25.04.2005

Tiluvitkutin - Väijynnän maisterit
Ah. Masturbaatiosooloja. Ei voi sietää. Perusrokkia, jossa ei tapahdu mitään erikoista, muutaman runkkailun lisäksi. Ei sytytä. Puolentoista minuutin kohdalla alkanut nytkympi kohta oli hyvä, mutta siihenkin lähti sitten tilutus päälle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Tyttölapsi 25.04.2005

A.K.Alataajuus - Tyttölapsi
Hienot naislaulut ja torvisektiot. Luovat sopivan hämyisen tunnelman. Matalalta laulettu miesosasto naislaulun alla on myöskin hieno mauste. Sanoituspuolella on sen tyylistä tarinan kerrontaa, ettei pure meikäläiseen. Lisäksi tuotaa kitaran renkutus tuossa säkeistössä ei tunnu olevan ihan kotonaan näinkin utuisessa veisussa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Declaration of rights 19.04.2005

Argon - Declaration of rights
Säkeistöjen riffi on vähän liian perus kauraa näillä saroilla. Kertsin hieman hilpeämpi riffi toimii. Hidas fiilistelykohta on ehkä biisin parasta antia, samoin tyylillä toteutettu soolo. Laulajalla pysyy homma hanskassa. Soundillisesti jäävät nuo rummut lautasia lukuunottamatta aika peittoon ja basistin touhut taitavat olla aika yks yhteen kitaristien kanssa, mikä on vähän tylsää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trance Forecast - Electric Circus 19.04.2005

Trance Forecast - Electric Circus
Tarpeeksi vaihtelua osissa, että homma pysyi mielenkiintoisena. Aika munattomat nuo taustan biitit, mutta pysyypähän homma letkeänä. En voi sietää noin koneellisia soundeja, mutta se on henkilökohtainen ongelma. Toimii varmasti kuulijakunnalleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Under The Dying Moon 18.04.2005

Sigil - Under The Dying Moon
Persoonallinen laulaja, joka osaa hommansa. Hieno fiilistely kohta puolessa välissä. Toi tarvittavaa dynamiikkaa. Tykkään. Sopivan synkkiä sävyjä meikäläisen makuun ja kaikin puolin tyylillä toteutettu niin musikaalisesti kuin soundillisestikin. Hard Rockkia? Tuo termi nyt vähän hämää. Täytyy kuunnella muukin tuotanto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Kommunistien kosto (Vappuanthem) 19.04.2005

Stonecold Zombie - Kommunistien kosto (Vappuanthem)
Lisää tunnetta lauluun, tuo lausuminen on vaan tylsää. Huutokuoro ja kertsin epätoivoinen äänenväri on ihan jees. Mukava bassokuvio. Sanoista en kyllä löytänyt mitään suurta hauskaa, lieneekö sitten huumoria vai ei... Pelkällä bassokuviolla ei pitkälle pötkitä...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Replicant Zero - Betrayed 19.04.2005

Replicant Zero - Betrayed
Nykivät riffi tuo mieleen jonkun irvokkaalla tavalla soitetun humpan, ja katkoo kaiken grooven. Muutenkaan tällä kertaa riffeissä ei ole mitään mullistavaa. Bassosoundi klonksuu ikävästi, ja on nousee liian pintaan hitaammassa kohdassa, tai sitten se on tuo basari joka sekoittuu bassoon... Miksauksesta sanoinkin jo sanottavani aikaisemmin. Blasti-kohdan riffi on kohtuu mielenkiintoinen. Vaikka rummut eivät ihan irtoakaan, kun on jouduttu tuo blasti tuolleen tökkivästi pätkimään. Filleissäkin hieman liikaa yritystä soittajan taitoihin verrattuna ja jäävät väkisin väännetyn kuuloisiksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Replicant Zero - Legacy 19.04.2005

Replicant Zero - Legacy
Rumpusoundit on aivan kamalat. Snare karmiva paukahdus jota voisi luulla pahvilaatikoksi, pellit jäävät pinnalle liimatuksi sihinäksi ja basarit kuuluvat vain pieninä napsahduksina. Ei kannata pistää vain rumpufilliä heti alkuun jos soundit ovat tota luokkaa. Kitarariffit toimii. Vaikka kakkoskitara ja basso jäävätkin täysin soolokitaran vallin alle piiloon. Laulajalla ihan hyvä ote, vaikka happi tuntuukin välillä loppuvan hieman kesken. Miksauksessa on taidettu jättää tavara ekvalisoimatta omille alueilleen kun on kauhiaa puuroa koko yleisilme. Soittajien tarkkuudesta ei saa lainkaan selvää ja päällekkäiset kitarat sekoittuvat massaksi. Biisi on kuitenkin ainakin kasin joten siitä kyseinen numero. Kunnon studioon vielä hiomaan kamaa, niin sitten lähtee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Replicant Zero - Leafs Of Insanity 21.04.2005

Replicant Zero - Leafs Of Insanity
Yläpäätä puuttuu oikein perkeleesti ainakin näistä vehkeistä mitä nyt kuuntelen. Rumpusoundeista lienee turha mainita uudestaan. Riffit ovat yhtä mössöä. Rumpalin komppiratkaisut aika perustylsiä, ja siten holtittomat fillit eivät sovi kuvaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Maze - Where's my yesterday 16.04.2005

The Maze - Where's my yesterday
Olipas löysää. Tausín kehaista aikaisemmin jotain toista teitin biisiä. Tämä ei nyt kyllä lähtenyt yhtään. Täysin mitäänsanomaton sävellys. Olisi tarvinnut jonkun potkun johonkin kohtaan, että homma olisi irronnut. Soittajat osaavat kyllä hommansa, ja laulutkin irtoaa hyvin, mutta kappale ei vaan toiminut minulle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Da Boom 15.04.2005

Trakkerterrorist - Da Boom
Puhesamplet on tyylillä toteutettu. Muutenkin ihan siistejä soundeja. Osien väliset vaihdot tulevat liian töksähtäen. Mutta että yheksän minuuttia. Oletko ihan varma että biisissä riittää kantavat voimat tuohon pituuteen? Alussa vaihtelua tulee ihan hyvin, mutta vähintään 5 minuutin kohdalla alkaa olla selvää ettei biisi tarjoa enää mitään uutta. Itsetarkoituksellista pitkittämistä ilmassa. Osia karsintaan siis.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harken - It's A Feelin' 16.04.2005

Harken - It's A Feelin'
ihan mukavaa pianoilua, muttei paljon muuta. Taustamusiikkia elokuvaan tms. Hankalaa sinänsä arvostella, kun biisi ei tosiaan paljon mitään sisällä tuon pianon lisäksi. Se osuus kyllä toimii, mutta ei tätä oikein kuuntelemalla kuuntelemaan jää. Ei häiritse muttei oikein annakaan mitään.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele ToxicStudio - In ReD 20.04.2005

ToxicStudio - In ReD
Kamalat efektit tuossa alun puhesamplessa. Alku lähtee ihan mielenkiintoisella konejyystöllä, mutta hieman vajaassa puolessa minuutisa tuleva pimputus on hirveä. Ja sitten Justin Timbarlake laulut... Hyvinhän nuo on laulettu ja stemmat toimii, mutta ei vaan tipu tyylillisesti. Liikaa ähkimistä. Varmaan uppoaa viistoistakesäsiin naisihmisiin niinkuin veitsi vanhaan ihmiseen... Taustoissa ei sinänsä tuota yhtä pimputusta lukuunottamatta ole mitään vikaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Bring me women 25.04.2005

DIRTY CLUB - Bring me women
Ihan jees perus rokkijutut kitaroissa. Kulunutta, mutta toimivaa. Laulajan kuunteleminen on henkisesti kivuliasta. Kunnon laulajalla ja tuhdimmilla kitarasoundeilla tämä saattaisi mennä muunakin kuin huonona huumorina.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psychogenic - Orbite 11.04.2005

Psychogenic - Orbite
8 minuuttia lienee liikaa. Toistoa vähemmälle, vaikka se tuntuukin olevan tämän tyylisessä musiikissa tarpeen. Jotain munakkaampaa ja riipivämpää olisin itse toivonut. Tuossa parin minuutin jälkeen kun alkoi niitä eri kerroksia kertyä niin meininki oli jo parempi. Työ jynkytys nyt ei vaan yleensä ole minun makuuni. Liian kliinistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Korkea veisu sossun luukulle 15.04.2005

Riku Rotten Project - Korkea veisu sossun luukulle
Laulupuolella olisi tekemistä, että pääsee eroon tuosta lausumisesta ja vaihtamaan laulamise, tai sitten kunnon huutoa peliin, kunhan jotain fiilistä tuohon saisi. Perus rockkijytke ilman mitään yllätyksiä ei pidä mielenkiintoa yllä edes tuota kahta minuuttia. Sanoituspuoli aika naiivin kuuloista, vaikka se mukavaa onkin että joku vielä jaksaa puttua politiikkaan täällä "taiteen" puollellakin
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Elitistic Behaviour Patterns 15.04.2005

Dismay - Elitistic Behaviour Patterns
Hyvää kommenttia soundipolitiikasta. Rumpujen nauhoitukset hoidettiin päin helvettiä. Kuukauden miksausten jälkeen ei silti tullut hyvää. Rummut olivat myös ainut instrumentti jonka äänityksissä kävi ulkopuolinen taho "auttamassa" mikkien asettelujen ja kompressointien yms. kanssa. Ensi kerralla ei oteta apua vastaan, tai sitten käydään hoitamassa asia jossain studiossa... Mutta joo. Autotallissa äänittely tuottaa omat ongelmansa joka kerta, eikä siinä selittelyt paljoa auta. Josko joskus oikeaan studioon, kunhan rahaa löytyisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Elitistic Behaviour Patterns 08.04.2005

Dismay - Elitistic Behaviour Patterns
Humppamelodia. Juu. Seuraavan demon kantavana voimana Agents kohtaa Hauntedin -meininkiä. Jos vaikka bonusbiisinä sitten Elitistic humppa. Kuningasidea. Täytyy vielä puhua muut jätkät ympäri...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protect The Hostile - Dark Symphony 07.04.2005

Protect The Hostile - Dark Symphony
Yllättävän mielenkiintoinen trance-biisiksi. Synkkyys vetoaa. Mutta silti nuo perinteiset konesoundit haraa vastaan. Ja miksi sen biitin pitää aina olla niin monotoninen. Mutta nämä nyt ovat enemmän henkilökohtaisia ahdistuksia musiikkityyliä kohtaan. Häiriintynyt piano toimi parhaiten meikäläisen korvaan koko hommasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Femifasismi 11.04.2005

Riku Rotten Project - Femifasismi
Mukavan kieroa punkin ja jonkinlaisen hämyisen funkkailun sekoitusta. Y.U.P? Laulut eivät mene oikein missään nuotissa. Fiiliksellä vedettyä, vielä tarkkuus mukaan. Alun punkkimättöä olisin kyllä toivonut muuallakin biisissä enemmän, olisi jollain tavalla ympyrä sulkeutunut. Sanoituksiin olisin panostanut enemmän, sillä sujuvuudessa ja laulettavuudessa oli huomattavasti parantamisen varaan. Ei sitä nyt voi ruveta suoraan laulamaan kirjoitettua tekstiä. Paitsi M.A. Numminen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Victory & Eternity 07.04.2005

Tuho - Victory & Eternity
Basarisoundista taisin aikaisemminkin huomauttaa. Kamala jyminä ja pieni sihahdus siihen eivät oikein aja asiaansa. Sanoitukset kuulostavat hevisanoitusgeneraattorilla tehdyillä. Klisheetä klisheen perään.. Laulaja osaa asiansa. Hywiä riffejä, ja biisi sinänsä toimii, vaikkei mitään vallankumouksellisen uutta tuokkaan. Pidin enemmän doomimmasta materiaalista.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - No Mortal 07.04.2005

Argon - No Mortal
Tummemmat vedet toimii. Alun melodia on oikein mainio. Laulajalle vielä enemmän fiilistä peliin, niin homma toimii. Kyllä taidetta pitää tulkita täysillä, tai jotain... Rouheampikin tulkinta pysyy kyllä hyvin hanskassa, mutta vaatii sen pienen potkun persuuksille vielä. Maltillinen syntikan käyttö on hyvä ratkaisu, toimivia juttuja joita ei ole tuotu liian pintaan. Seitsemän ja puoli on ehkä liikaa, kun selviä paikkoja karsinnalle olisi ollut. Tiettyjä toistoja vähemmälle, ja biisi olisi ollut tiiviimpi paketti. Kuuden minuutin tienoilla olevaa mättöosuutta ei kyllä auta vähentää, se on nimittäin hywä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mojo Swing - Maximum Overdrive 16.04.2005

Mojo Swing - Maximum Overdrive
Kunnon räimittyä rokkia. Laulajan soundi on lähellä muttei ihan. Voi olla että se viimeinen varmuus tulee iän myötä. Tykkään kyllä yleisellä tasolla. Tämä on yksi niitä harvoja tyylejä, jossa nuotin läheltä vetämisen saa täysin anteeksi. Se on vaan fiilistä! Jalka alkaa vipattaa täysin huomaamatta. Sopivan mittainen vääntö, niin että mielenkiinto pysyy yllä koko biisin. Basisti luukuttaa taas hullun tavalla. Kitarasoundi jää vähän mössöksi noissa mätömmissä kohdissa vaikka sinänsä kirkas onkin, ei oikein saa selvää että mitä tapahtuu. Lopun kiukunpurkaus on tyly! Tykkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele NameLess - New wave 12.04.2005

NameLess - New wave
Pelimusiikiksi sinänsä ihan osuvaa. Hyvät soundit ja tunnelma kohdallaan, mutta ei kyllä tarjoa mitään uutta tai innovatiivistä. Jotain repäisevämpää olisi tarvittu, että olisi erottunut taustamusiikkien massasta. Varmaan toimii tietynlaisen kohtauksen/pelin taustalla, mutta tosiaan ei herätä mitään tunteita sinällään musiikkina.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indigoflood - Yalkasormet ('05) 30.03.2005

Indigoflood - Yalkasormet ('05)
Jees! Hitti! Radiohitti! Kiss FM! Ei siis kun. Toimii levytettynä yhtä hyvin kuin keikallakin. Soundit kasassa helvetin tavalla. Kuuntelin Chuckilta jotain alustavaa versiota ja oli hiukan munatonta, mutta nyt kun on kitarat paremmin pinnassa niin homma on kohillaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division 19 - Takaisin Kotiin 11.04.2005

Division 19 - Takaisin Kotiin
Tiukat vokalisoinnit! Tykkään. Luontevan kuuloista murinaa. Riffittely toimii. Äkkiseltään kuulostaa että toisen kitaran soundi on hieman tukossa, johtuukohan kaiuttimista. Urkusoolo oli korni. Liikaa tilulilua. Suoritus sinänsä ihan mallikas, mutta pelkkä suomenkielinen murina ei enää ole sitä kaikken uusinta uutta eikä näin ollen ole riittävä koukku jotta bändi jäisi mieleen. Eli sävelluspuolella tarvittaisiin vielä joku viimeinen koukku.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Olen Johtaja 01.04.2005

Riku Rotten Project - Olen Johtaja
Tiettyä Y.U.P:mäistä nyrjähtäneisyyttä. Lauluihin kaipaisin hieman enemmän tunnetta niin homma saattaisi toimia. On enemmän lausumista vaan tällä hetkellä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Anyday 07.04.2005

Kalkutan Konepaja - Anyday
Mielenkiintoista. Sellaisella sairaalla tavalla. Mutta positiivisella. Luovaa hulluuta, jota ei kuitenkaan ole viety käsittämättömyyksiin asti. Juuri näin asiat pitäisi aina hoitaa. Alun kitara on todella tyylikäs. Hienoja soundiratkaisuja. Laulajakin osaa asiansa. Valmista kauraa. Taidan olla fani.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Last Words 01.04.2005

Tuho - Last Words
Laulaja osaa asiansa, mutta mit sanoituksia kuuntelin, niin eiköhän nuo asiat ole käyty ennenkin läpi ja vielä hieman innovatiivisemmilla tavoilla. Basarisoundi lopun tuplissa on aika onneton. Pieni napsaus ja kamala jyminä ei heti edes kuulosta basarilta. Tuokin saattaa olla tietysti kiinni henkilökohtaisista mieltymyksistä. Bändin nimi ja laulukieli... No joo, siitä olette varmaan kuulleetkin jo. Mutta varsinaista vikaa hommassa ei musiikillisesti ole. Tunnelma on kohdallaan ja koko reilut kahdeksan minuuttia jaksaa kuunnella kohtuu kivutta. Olisin itse jättänyt lopun mätön kokonaan pois, jolloin kappale olisi pysynyt puhtaana fiilistelypalana, ja edes hieman tiiviimpänä. Nyt mäiske kuulostaa jollain tavalla irtonaiselta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Vapoured 19.04.2005

Sigil - Vapoured
Hyvät ajat puree tännekin. Rauhallisen säkeistön jälkeen kertsi meinaa jo lähteä, mutta jää jotenkin laimeaksi. Riffi sinänsä on toimiva, mutta nuo yhden lauseen huutelulaulut olisivat vaatineet lisää lihaa luitten ympärille. Jäi puolivillaiseksi tälleen. Eli kunnon laulut koko kertsiin, ehkä jotain vähän äkäisempääkin? Soolopätkät oli tällä kertaa tyylillä toteutettu alusta loppuun. Hyvä veisu kaiken kaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Nothing To Offer 20.04.2005

Sigil - Nothing To Offer
Kakkoskitaran soundi hieman puuroinen.Säkeistön näppäilyt sointuvat hyvin taustan jyrään. Soolo aika mitäänsanomaton. Kertsissä kiva Alice-viba ja mainio nostojuttu lauluilla. Biisi loppuu töksähtäen. Tarvitsisi jotain vielä sinne loppuun. Kokonaisuutena taas mainio kappale, vaikka pieniä puutteita yleisilmeessä ehkä onkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Times of sorrow 01.04.2005

Argon - Times of sorrow
Nuo alun soundit on jo vähän liian kummalliset meikäläisen makuun, tulee mieleen reggae tai jotain. Kun varsinainen soitto alkaa, jäävät laulut jotenkin peittoon, ja muutenkin olisivat ehkä vaatineet lisää kiweksiä, jotta biisi olisi irronnut kunnolla. Sinänsä ihan mukavan kuuloinen perus heviveisu, mutta mitään erikoista tai uutta kappale ei tarjoile. Kertsistäkin puuttuu se ratkaiseva koukku, että biisi jäisi mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Reflections Never Fade 02.04.2005

Diffusion - Reflections Never Fade
Wittu! Nyt lähti! Siistit avaruusäänet alussa. Ja kitarat potkii. Kunnon induhenkistä jytkettä! Tarpeeksi hämärää häröilyä ja vielä hyvin toteutettuna. Laulaja lienee heikoin lenkki, mutta kyllä sekin sieltä lähtee. Hieman munakkaampi/matalammalta vedetty tulkinta toimisi paremmin. Soolo ja hidastelupätkä eivät oikein istu muuhun avaruusjyystöön.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ThunderForce - Chains of Tomorrow 02.04.2005

ThunderForce - Chains of Tomorrow
Aika ponnettomat laulut. Karaoke tulkintaa. Sitä fiiliksellä vetämistä ei voi liikaa painottaa. Laulu perkeleen tavalla pinnassa vielä. Melodioiltaan tuollaista perinteistä suomalaista melankoliaa. Biisistä ei jää oikein mitään käteen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Ura 25.04.2005

Riku Rotten Project - Ura
Hassua kitarointia alusta asti. Laulut eivät edusta edelleenkään laulamista vaan lausumista, jota on lähinnä rasittava kuunnella. Kertsin kitarajuttu on hilpeä, mukava sointukulku. Tekstien aihepiiri ei oikein kosketa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflected - Postmortem 02.04.2005

Reflected - Postmortem
Taidokasta soitantaa. Soundipuoli lauluja lukuunottamatta tunkkainen. Laulajan ääni kyllä riittää, mutta horjaa siellä täällä, pysyen juuri ja juuri nuotissa. Musiikillisesti ei yhtään meikäläisen juttu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele harjan&Lauman - Jokin käskee palaamaan 16.04.2005

harjan&Lauman - Jokin käskee palaamaan
Laulu aivan liian efektioitua, kun mies selvästi osaa homman tarpeeksi hyvin. Ärsyttää suuresti. Hullu suomi-iskelmävedätys. Hyvä meisinki. Tyylille uskollisesti vedetty soolo. Urkujen kokoaikaiseen huudatukseen olisi voinut keksiä oikeaa soittamista tilalle, eikä vaan jatkuvaa sointujen painamista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ace in a hole - So tired of cold 16.02.2005

Ace in a hole - So tired of cold
Wittu mikä bassosoundi! Olen hieman katkera ja kateellinen. Kuten aina. Biisi toimii ja varsinkin lopun jyräys oli todella tiukka. Kitaroissa ajoittain esiin nousevat korkeammalta vedetyt liidit rules ok. Jos vielä neljännen kerran putkeen pyöräyttäisi. Laulu vähintään mielenkiintoista, en yleensä diggaa siitä normaalista hardcore-huudosta, mutta tuollainen törkeä kireys toimii. Ainut miinukset siitä, että laulu on juur hivenen päälleliimatun kuuloinen ja tulkinnan monipuolistaminen voisi tehdä hywää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - Reward Of Assistance 13.04.2005

Circum Elements - Reward Of Assistance
Tuo alun kitarajuttu toimii! Ja itse asiassa kakkosriffikin potkii. Tuhdit kitarat kyllä, mutta vähän tunkkaiset minun makuuni. Luultavasti haettu tuollaista stonerhenkistä tukkoisuutta, että se on makuasia taas onko se sitten hyvä. Laulajakin hoitaa hommansa ammattitaidolla ja gerneen sopivasti. Kyllä mie tykkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - New World Order 11.04.2005

Circum Elements - New World Order
Se mikseri.netin normaali kompastuskivi eli laulu. Osuu juuri ja juuri nuottiin, ja vaikka fiilis on mukana, on homma paikoitellen aika ohuen kuuloista. Musiikillisesti juuri tarpeeksi kärttyisää rockia meikän makuun. Saatu haettua ihan toimivia vaihtoehtoisia kitarasoundeja avaruusjuttuihin siellä täällä. Ja kertsin vallitkin mättää kunnolla. Laulajalle lisää kokemusta ja homma pyörii jo mallikkaasti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 15.04.2005

-CSPR- - Haavat Paranee
Laulaja on ajoittain hieman pakotetun kuuloista, mutta genreensä ihan osuvaa. On kyllä sen tyylista suomirockia ettei uppoa meikäläiseen yhtään. Porissa asuvana törmää Dingoon ja Yöhän ihan liian usein. Soitannollisesti kuitenkin hyvää tavaraa, ja kertsin hieman raskaammat elementit jylläävät hienosti. Soundillisesti en keksi mitään korjattavaa. Onko muuten Mokoman Lupaus kappale tuttu? Kertsissä mennään kovin läheltä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele IcJay - Call Of The Deep Ocean 02.04.2005

IcJay - Call Of The Deep Ocean
Panhuilut on kohtuu kornit ja pianossa olis voinu keksiä jotain radikaalimpaa muutosta melodiakulkuihin. Ihan hyvin tehty sinänsä. Rummut tuovat kivaa vaihtelua, ja muutenkin tuo mahtipontinen marssimeininki sopii kuvaan. Tunnelmallinen pätkä, mutta ei kanna ihan kuutta minuuttia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mojo Swing - Let Me 01.04.2005

Mojo Swing - Let Me
Tiukka asenne ja soundit kohdillaan. Kunnon äijärock vääntöä ja ennen kaikkea tiukat bassokuviot. Laulajalta puuttuu ehkä ne ihan viimeiseen puristukseen tarvittavat rahkeet. Lisää viskiä ja röökiä sanoisin.
8

Sivu: 1 2