Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 162 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Court of Wolves - Seeing Is Not Believing 23.10.2007

Court of Wolves - Seeing Is Not Believing
Jotain sirkusbreakcorea tää on. Eikä muuten edes huono idea itsessään, hilpeässä musiikissa ei oo mitään vikaa. Synabreikit ei toimi kokonaisuudessa, mutta muuten ihan yllättävän loogista tavaraa kaaoottisuudestaan huolimatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Alakulomies 23.10.2007

Kylmän Raudan Sepät - Alakulomies
Bändin nimen perusteella odotin jotain kalevalaismystiikasta ammentavaa hitaammanpuoleista runttausta, mutta kaiuttimista kaikuu punk-henkistä popitusta. Kai se menee näinkin. Ihan jännänkuuloista kitarointia, tosin miksaukseen kaipaisin enemmän dynamiikkaa. Epätavallisten skaalojen lainailu on ihan jees, mutta tässä homma jää vähän puolimatkaan; johonkin ollaan menossa, mutta sitten törmätään seinään. Lopputuloksesta tulee mieleen että bändi on yrittänyt sanoa "osataan me tällastaki". Saman voisi sanoa koko biisistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - It All Went Wrong 24.10.2007

Ever Since The Day - It All Went Wrong
Siisti intro, joka häipyy turhan nopeasti. Soundeissa on omituista kaikua, niinku olis nauhotettu jossain pienessä kopissa. Yllättäen se suurimmaksi osaksi toimii; voksuissa ja rummuissa vähemmän. Laulajan ääni ihan jees, mutta tavanomainen. Falsettiin ei taivu kunnolla, joten ehkä olis fiksumpaa jättää nuo kohdat pois. Yleisesti ottaen aika tavanomaisen toimivaa rockia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - 9 to 5 Murderer 23.10.2007

Art Alta - 9 to 5 Murderer
Harvinaisen toimiva rallattelu ringissä tällä kertaa. Veikeää meininkiä. Laulajan ääni on paikallaan, mutta astetta tiukempaa rytmitystä olis kiva kuulla. Lyriikat vähän perustasoa, mikä on harmi sinänsä, kun aiheessa olisi potentiaalia kierompaan, mutta hyväntuuliseen sanoitukseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille! 18.06.2007

Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille!
Punkiksikin tässä on ihan älyttömät sointukulut. Ja ne kun mitä on, niin melodiat ei voi olla paljoa parempia. Sanoitukset on liian kiltit ollakseen hauskat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi 18.06.2007

Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi
Tunnelmavetoistahan tämä on, mutta nyt ei iske. Vähän vaikea sanoa mihin homma kaatuu, mutta tuotantoa veikkaisin. Draivia jos miksaukseen saisi enemmän niin sitten voitaisiin katsoa uudelleen. Nyt tyydyn sanomaan, että teillä on ominaissoundi ja sillä monia ilmenemismuotoja. Hyvä niin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 07.06.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Jylhä startti, jonka tehokkuutta liian lytistetty äänimaailma järsii. Vähemmän perinteiset skaalat maistuu mulle aina. Laulaja vaikka hommansa osaakin, omaa vähän turhan kiltin äänen; popahtavimmat osuudet ei tuosta kärsi, mutta mättöosuudet voisi toimia paremmin munakkaammalla tulkinnalla. Monenlaista osuutta on biisiin saatu mukaan, mutta lopussa jäin pohtimaan, että mitäköhän ne antavat kokonaisuudelle. Tämä biisi antoin kuvan bändistä ammattitaitoisena pop-metalli -yhtyeenä. Mutta kun niitä löytyy jo niin paljon, Mikseristäkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Kaappihetero (akateeminen versio) 07.06.2007

Turingin poppikone - Kaappihetero (akateeminen versio)
Tässä vaiheessa sopinee pyytää anteeksi, että en ole ymmärtänyt Turinkia. Verta & kuolemaa oli se biisi, joka nosti arvostukseni bändiä kohtaan uusiin ulottuvuuksiin. Suomen taatusti uniikein tulkitsija Timopoika on taas vauhdissa. Sanoitukset on kuin suoraan Leevi & the Leavingsiltä lainattu. "Arskan elämä on ollut jo kauan pelkkää pahvii/ hetket Erkin kanssa pelkkää tuijotusta ja liian vahvaa kahvii" on silkkaa neroutta. Tätä täydellisemmin ei kaappiheteron elämää voi kuvailla. Fanitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Satellight 07.06.2007

Somnam - Satellight
Pahasti clippaa välillä. Et kai pukkaa mp3:sia suoraan sekvensseristä ulos? Sävellyksenä tämä on ihan hienoa työtä. Hapuilevasta rakenteesta huolimatta tässä on selkeä etenemissuunta ja biisi selvästi puhkeaa kukkaan loppuvaiheilla. Kuitenkin jäin kaipaamaan vanhempien biisiesi selkeää tematiikkaa, ambientinomaista maisemanrakenusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar Transistor - Violación 19.05.2007

Sonar Transistor - Violación
Iso käsi tuotannosta, vaikka välillä clippaakin. Progeksi aika suoraviivainen biisi. Synamatot löytyy, mutta rakenteesta ei löydy samanlaista moniulotteisuutta kuin genren kovemmilta nimiltä. Etenkin alussa melodioista jää jotenkin easy listening -fiilis, tuntuu kuin kuuntelisi radiota yön pikkutunneilla. Parhaat hetket tulee puolivälin jälkeen, ja etenkin rauhallisemmissa kohdissa olisi paljon potentiaalia, jos uskallettaisiin harhailla pop-genreissä käytettyjen tekniikkojen ulkopuolelle. Outrosta jää vähän tekotaiteellinen fiilis. Ihan kuin olisi haluttu tehdä samaa mitä isot pojatkin ymmärtämättä kuitenkaan miten tai miksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 07.06.2007

Marccus - So Bizarre
Aika hemmetin kasaria soundia. Vähän avokätisemmin voisi tilakaikua käytellä, mutta muuten on tuotanto aikalailla kohdallaan. Pienet breikit tuovat paljon elävyyttä biisiin, mutta niitä voisi käyttää vähän harkitummin. Stopit on turhan äkkinäisiä, kun verrataan ammattimaisesti tuotettuun vastaavaan tavaraan. Mutta sävellyksenä aika ovelaa tavaraa, näin kasariksi, kun verrataan useimpiin aikakauden hitteihin. Heikoin lenkki tässä on ääntämys ja jokseenkin ohut ja nasaalimainen lauluääni. Etenkin englanninkielen kangertelun takia tästä tulee vähän huvittava yleisvaikutelma. Tuotannolla voisi ääntä yrittää pehmentää, mutta ääntämykseen ei auta kuin treeni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rattle Machine - Rat Machine 07.06.2007

Rattle Machine - Rat Machine
Yhteissoitto kaipaisi treeniä, pientä epätarkkuutta löytyy; parhaiten tämä kuuluu introssa. Laulajan ääni miellytti, vaikka englanninkielen ääntämyksessä olisi reilusti parantamista: osa sanoista kuulostaa siltä kuin suusta olisi tulossa ulos muutakin kuin laulua. Hyvin pysyttiin nuotissakin. 1:30 bridge-osuus on biisin parasta antia. Melankolisempi osuus luo mielenkiintoisen kontrastin muuten niin pirteään rock-veisuun, eikä edes kuulosta kornilta. Tuotannon vaatimaton, mutta silti hyvin toimiva soundi, antaa biisille itse asiassa aika paljonkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Peppulan Palokunta 20.05.2007

Veritaikina - Peppulan Palokunta
Huumorimetallina Mikserin heikommasta päästä. Lyriikat on enemmän perusurpoilua kuin mitenkään järkevää parodiaa. Mutta onhan tässä, ah, niin ihanan jylhänkaunista ja tarttuvaa goottihenkeä. Kokonaisuutena tämä on väliinputoaja. Kertsi on ihan kelvollista pop-meteliä, mutta myrkkyhuumori on tavanomaistakin hölmömpää. Vaikea lienee saada kuuntelijoita näin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - River of Perdition 19.05.2007

Somnam - River of Perdition
Vaikka huomattavasti kunnianhimoisemmilla linjoilla liikutaan, soundeiltaan tämä muistuttaa "my first fruity track" -teoksia. Joitakin ideoita saattaa olla hankala saada toimimaan näin. Rohkeampaa äänimaailman käyttöä peräänkuuluttaisin. Lauluakin eksynyt mukaan, ja hyvältähän se kuulostaa. Hyvä, että artisti on valmis pistämään itsensä peliin. Fade out -lopetus sopinee paremmin pop-musiikin puolella, toivottavasti albumille saadaan pehmeämpi siirtymä seuraavaan raitaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carrion Kennels - Waiting the call 07.06.2007

Carrion Kennels - Waiting the call
Miehekkäästi lähtee käyntiin. Vaikka aika tehokkaasti miksaus kusee, yllättäen melko hurmiollisesti lähtee välillä. Riffeissä on paljon hyviä juttuja. Soolo oli kanssa hyvä. Noin kirkkaalla äänellä laulu toimii yllättävän hyvin. Kitaroissa ja rummuissa kämmäillään vähän väliä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-03 (Part 1 of 1) 18.05.2007

Extracorporeal Shock Wave - Melua-03 (Part 1 of 1)
Liian tuttua ollakseen pelottavaa. Liian kuivaa ollakseen tunnelmallista. Ihan mielenkiintoista melua kuitenkin, kannattelee biisin loppuun asti ilman suurempaa tylsistymistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - A new era 20.05.2007

Carbon Sounds - A new era
EWQLSO silveristä olenkin etsiskellyt demoja, kiitos siitä. Selkeän koneelliselta tämä kuulostaa, mutta ihan riittävän toimivaa soundia kuitenkin. Filmi/TV -musiikki, jos on lähimpänä vertailukohtana, niin aika perussettiä tää on. Alun jylhät jouset on biisin parasta antia. Sävellystyönä ihan laadukasta, vaikka kiistämättä kulunutta jälkeä. Kliimaksissa ei ole pahemmin voimaa, ja muutenkin dynamiikkaa voisi reilummin käyttää. Näin ollen tulos on lähempänä TV-elokuvaa kuin Hollywood-jännäriä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Veikko 18.05.2007

Turingin poppikone - Veikko
Loistavaa. Kertosäkeistö aiheutti hilpeyttä kaikille korvakantamalla. "Siellä ei heilu mammut ja hipit"?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Purification - Flèches D'amour 18.05.2007

Sound Purification - Flèches D'amour
Soundit, erityisesti piano, on aika halvan kuuloisia. Rumpufillit rikkoo äänimaisemaa ajoittain, mutta muuten pääosin ihan toimiva kokonaisuus. Pehmeällä miesäänellä tästä saisi kasarihenkistä synapoppia vähän Depeche Moden tyyliin. Nyt on päämäärätöntä ajelehtimista, mutta eipä siinäkään mitään vikaa ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Man who always fall... 20.05.2007

Electrical Shaman - Man who always fall...
Hämärää. Väritön äänimaailma ja epätarkka soitto tuo mielikuvia pikku-ukoista silmät lautasina jamittelemassa studiossa TV-shop -musiikin parissa. Hyppäys seuraavaan osuuteen hoituu kuin junaonnettomuus ja samat mielikuvat jatkuu, tosin nyt on tullut ilmoitus, että heidän palveluitaan ei enää tarvita, ja niinpä pikku ystäväisemme viettävät tiistai-aamupäivää brenkun, ja 5 minuutin kohdilla bluesin, parissa. 6 minuutin kohdalla koko porukka uinumassa lattialla; tästä tulee mieleen se Pikku kakkosen "varokaa heikkoja jäitä" -tiedote.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Power of a Word 20.05.2007

Metalshit - Power of a Word
Laulusta ei saa mitään selvää, mutta lukiessa sanoituksien nerokkuus iskee vasaralla naamaan. Huumorimusiikki on siinä mielessä hyvä laji, että jos ei ole ideoita tai välineitä, siihen ei tarvitse kuin oikean asenteen. Teiltä sitä löytyy. Ja hauskahan tätä on kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine 19.05.2007

DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine
Puolen minuutin kohdilla alkavassa osuudessa biisin mielenkiintoisinta antia, vaikka ei täydellisesti toimikaan. Liian hätäisesti siitä hypätään väliosuuteen ja niinpä se tuntuu kokonaisuudessa irralliselta. Jos koko biisi jatkuisi tuolla minimalistisemmalla "aavikkosoundilla" tämä voisi toimia erittäinkin hyvin. Nyt biisistä tulee ikävällä tavalla mieleen perussuomirokki, vaikka hard rockina halutaan mainostaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 18.05.2007

Muistikuva - Oma tie
Suomalaista maantierockia. Hyvin sävellettyä ja toteutettua sellaista, joten ei liene mitään syytä minkä takia tätä ei matkamusiikkina kuuntelisi. Näin kotoa käsin haluaisin kuitenkin matkata kauemmas kuin Kalajoen hiekkasärkille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 07.06.2007

Muistikuva - Matkalla
Matkamusiikiks muistaakseni teidän viime biisiä haukuin. Väärässä en ilmeisesti ollut, sen verran homogeeniset on biisien nimet. ;) Jooh, ihan hyvin sävellettyä/toteutettua pop-musiikkia. Bridge-osuudesta tulee aika fillerifiilis, mutta niinhän se usein menee radiopopin kanssa. Loppuhuipennuksessa on jotain astetta mielenkiintoisempia juttuja harmonian kanssa, mutta siihen tämän biisin viehätys loppuukin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 18.05.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Siisti groove alussa. Seuraava osuus tuo mukavasti mieleen happorockitukset ja ensimmäisellä kerralla läpi mennään hymyssä suin. Seuraavat toistot alkavat jo tylsistyttää. Hyviä bassojuttuja läpi biisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Sikamälsää 09.06.2007

Stonecold Zombie - Sikamälsää
Uutta? Tää kuulostaa, siltä että tätä kuunneltiin peruskoulun välitunnilla. Siinä mielessä miellyttävää punkkia, että ei yritetäkään olla muuta kuin mitä ollaan. Kaikki pop-punkki -kliseet tähän on kerätty ja lopputulos väkisinkin vetoaa sisäiseen lapseen meissä kaikissa. Ei tällä silti varmaan faneja kerätä. Masterointi mennyt aika kuuseen. Voksujen diskantit olisi syytä tarkistaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele PRemedy - Fateseeker 08.06.2007

PRemedy - Fateseeker
Hemmetin hyvin tuotettu biisi. Todella tyylikäs intro, harmi kun riffiä ei jälkeenpäin kuulunutkaan. Muuten riffittely vähän tylsää, mutta toimivaa kautta linjan. Laulajalla on englanninkieli vähän hakusessa, mutta tottuihan tuohon. Muuten laulu sopii oikein mainiosti, tosin en tiedä kummassa päässä vikaa on, kun koko 5-minuuttisen mietin miten hauska tässä olisi kuulla jotain kasarityylistä rääkyjää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - The way we breed 09.06.2007

The Dead Musicians Society - The way we breed
Ihan hemmetin tyylikästä tavaraa taas. Onnistunut tuotanto, ambienssit ja muut, kaikki toimii. Sävellyskään ei ole heikko. Viimeksi taisin mainita, että toimisi paremmin jollain levykokonaisuudella? No jos teidän kaikki biisit tältä kuulostaa, niin on turhan teatraalista minun makuuni. Tai no. Ehkä jos sanoista saisi selvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - My anxiety 19.05.2007

The Dead Musicians Society - My anxiety
0:20 kohdilla clippaa pahasti. Alku pelittää muuten oikein hyvin. Ambienssia käytetty tyylikkään hillitysti kautta linjan, ja runttaukset toimii hienosti. Laulajalta mahtava suoritus. Äänenkäyttö ja laulutaito vähemmän perinteisiä tekniikkoja myöten erittäin hyvin hallussa, vaikka jälkimmäisten kohdalla miksaus ei aina ole onnistunutkaan. Muuten erittäin taidokkaasti tuotettua musiikkia. Kuvauksena ahdistuskohtausten kanssa elämisestä ei paremmin olisi voinut onnistua. Musiikillinen anti jää kuitenkin vähäiseksi. Albumilla tämä saattaisi olla varsinainen kokemus, kommenttiringissä ei niinkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele psykoosi - Ethnic 18.05.2007

psykoosi - Ethnic
Tilakaiku ambientissä ei ole mitenkään huono juttu. Kuiva pädisoundi ottaa korville. Kuivat on myös efektit, mutta ne häiritsee vähemmän. Sointukulku on hyvin toimiva, ja näillä ideoilla ihan varmasti saisi aikaan erittäin toimivaa, draivaavaakin, etnoambienttiä. Harmi kun ei taidot tunnu vielä riittävän. Mutta juu, kokeilepa tilaefektejä ja kato mitä syntyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Valheet 09.06.2007

Malvo - Valheet
Oho, suomeksiko se laulaa? Aika tylsää rytmitystä, näin raa'assa musiikissa olisi asiallista keskittyä juuri sille puolelle. Ei tästä meikäläinen saa otetta. Miksauksessa jatkuvaa clippausta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 18.05.2007

Nbc - Poika
Hyvä biitti, mutta tuotannossa olisi melkoisesti parannettavaa. Korkeimmat taajuudet jää kokonaan käyttämättä ja tulos kuulostaa huonolaatuiselta mp3-enkoodaukselta. Hienoja ideoita löytyy kuitenkin paljon, hyvin vedettyjen voksujen ja fiksujen lyriikkojen kanssa tulos eroaa suomihip-hopin valtavirrasta edukseen. Välispiikit jää oikeastaan ainoaksi toimimattomaksi elementiksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division XIX - Synti 18.06.2007

Division XIX - Synti
Tässä ei pelätä revittelyä. Sehän sopii, kun tyylikkäillä linjoilla pysytään. Laulutyyli ei itseeni tämäntyylisessä materiaalissa iske, mutta kieltämättä parempi näin, kuin joku tusinaääninen neitokainen hoilaamassa sielunsa syvyyksistä. Jousia käytetään hyvin, mutta soundit on auttamatta onnetoman kuuloiset. Rakenne pelittää oikein hienosti, erityiskiitokset toimivista suvanto-osuuksista, joita ainakin mikserimetallissa tunnutaan käyttävän ilman mitään harkintaa. Kuiskaukset 3:30 -kohdilla oli siisti kikka. Riffit kantaa erittäin hyvin loppuun asti ja kun on saatu mielenkiintoisia sointukulkujakin mukaan, ei sävellyspuolella ole mitään valittamista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Brutal Excitiment - Everything goes shit (666) 08.06.2007

Brutal Excitiment - Everything goes shit (666)
Rumpali on kone! Laulaja kiljuu kuin raajattomana kituva demoni! Kitaristi runttaa verenmaku suussa! Oikeesti muuten, tässä on mielenkiintosemmat riffit kuin suurimmassa osassa kommenttiringin tarjonnasta. Sanotuksetkin olis voinut olla mielenkiintosta lukea kuunnellessa, harmi kun ei löytynyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 08.06.2007

Routaraja - Sydänmaa
Konejutuilla lähtee käyntiin, se on aina hyvän maun merkki. ;) Laulun vireen kanssa kuulostaisi olevan ongelmia, mutta laulajan soundi sopii erittäin hyvin tähän biisiin. Taustalaulut menee ihan pieleen. Konesoundit kuulostavat melko halvoilta; jos halvempien MIDI-kiippareiden soundeja käyttää, niiden kanssa pitäisi aina olla varovainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janei - Kung Tse 19.05.2007

Janei - Kung Tse
Pehmeää ja tunnelmallista. Miellyttävää kuunneltavaa. Vaikea tästä on löytää suurempia valittamisenaiheita, mutta mainittakoon kuitenkin joidenkin konesoundien kuivuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Lehmipoika 07.06.2007

Lepakkotiimi - Lehmipoika
Aika funky alku. Biitti on aika hemmetin siisti oikeestaan, ja riimit sitä vastaavat. Harmi että lyriikoissa mennään modernin hip-hopin perusvitseihin, vaikka potentiaalia olisi paljon parempaankin. Tematiikka on hyvin viety alusta loppuun, mutta ihan turhaan sovitettu suomalaiseen makuun, kun olisi voitu viedä villin lännen maisemiin. Tuotanto on mennyt pieleen. Äänimaailma ihan liian lytyssä. Miksaus on liian keskittynyt keskivaiheille. Kaikkine puutteineenkin tämä on mielenkiintoisempi kuin suurin osa modernista hip-hopista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Piecemeal 09.06.2007

Ghost Trio - Piecemeal
Tunnelmallista musisointia. Paljolti biisi lepää laulun varassa, mutta se ei tarkoita että muut ei hommaansa hyvin hoitaisi. Laulu ei kuitenkaan ihan kivuttoman kuuloisesti kurkusta kipua, tähän olisi ehkä pehmeämpi tulkinta sopinut. Sävellyksenä aika tyypillistä "heartbroken" -materiaalia, mutta juuston puolelle ei missään vaiheessa eksytä. Hyvä niin. Taas vittumaisen terävä miksaus. Rummut rikkoo tunnelmaa etenkin hiljaisemmissa kohdissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 20.05.2007

Ghost Trio - Air Out
Miksaus ei hirveän onnistunut ole nyt. Laulu liian pinnassa ja äänimaisemasta uupuu matalammat taajuudet tyystin. Hyviä kikkoja välillä, mainittakoon esimerkkinä vaikka kaiutus laulussa 2:00 kohdilla. Vaikka minimalistisempi ote itsessään miellyttää ja sävellyksessä olisi paljon potentiaalia, soundimaailman terävyys muistuttaa ettei tuota kaunista mölyä, jota kaiuttimeni sylkevät sisuksistaan, suinkaan kummitukset koneessa tuota, vaan ihan muusikot studiossa. Omalla kohdallani se on huono juttu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele King Kaxl (and the No Good Duo) - (Here Comes) the No Good Duo and Mr Carter 18.12.2006

King Kaxl (and the No Good Duo) - (Here Comes) the No Good Duo and Mr Carter
Hm. Tältä varmaan kuulostaisi, jos 60-luvun psyykerockarit perustaisivat loungebändin. Konejutut tässä ei toimi, hanurisaundit on aika hanurista. Vaikka niissä on samaa yksinkertaisuutta, kun ei laitteet ole samaa luokkaa niin minkäs teet. Parasta tässä biisissä on laulun miksaus, sen verran lähelle on päästy aikakauden tyyliä. Ja sanoituksistakin thumbs up, mutta laulajan brittiaksentissa olisi reilusti korjattavaa. Ääni sen sijaan sopii erittäin hyvin tyyliin. Tää on sellasta lontoonkeskustassasekoilumusiikkia. Ilman sekoilua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - Nouse 22.12.2006

ranca - Nouse
Kiva riffi alussa. Laulu kuulostaa turhan puhtaalta biisin tyyliin nähden, mikä tuo väistämättä mieleen perusradiopopitukset. Muutenkin laulusuorituksessa olisi petrattavaa. Sävellyksenä tarttuva ja tunnelmallinenkin, mikä on saavutus näinkin perinteiseltä kappaleelta. Saundit ei oikein toimi, mutta kitaroihin saatu mukavan lihaisat mörinät. Mutta hyvä konsepti, joka on Mikserin tasolla toteutettu taitavasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Lion 19.12.2006

LeijonaHarja - Lion
Varsin huonosti sämpläystä/äänitystä kautta linjan. Pätkii jatkuvasti, eikä sampletkaan täsmää. Orgaanista reggaeta, kun on yritetty, niin rummut kuulostaa varsin heikoilta. Tosta psykedeliasuhinasta tulee tosin mieleen paremmat psydubitukset, mikä on ihan hyvä juttu, mutta tuntuu että sitä ei ole yritetty. Niin, dub, lienee muuten oikea genre instrumentaalireggaelle. Hyvän bassolinjan oot kyllä jostain saanu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - New Chill 16.12.2006

Tyylisekous - New Chill
Ei tää mitenkään rentouttavaa kyllä ole, joten en chilliksi luokittelisi. Veikeä viisu. Rhodesisämpylät rokkaa. Oikein mainiot noi happomaiset synailut. Ne tosin voisi varmaan olla likaisemmatkin. Rytmipuolella paljon kikkailua, mutta groove jää köyhäksi. Synamatot on yhtä ohuita kuin tunnelmakin. Tässä on vähän "pop-bändi goes electro" -fiilistä. Näin siis jäin odottelemaan melodiakoukkuja joita ei sitten tullutkaan. Sen verran minimalistista äänimaisemointia, että jonkun popparin voksut tähän uppoaisi oikein mainiosti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rupert Kilometers - Blue Bone 17.12.2006

Rupert Kilometers - Blue Bone
Robert Miles -henkisyys ei tästä kuulu läpi. Syvemmillä äänimaisemilla saattaisi toimiakin, nyt on aika mitäänsanomatonta meininkiä. Kuuntele ambientiä ja ota synat haltuusi. Yritä sitten uudestaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 16.12.2006

SOULTRAY - My name on your stone
Asennemeininkiä. Niin asenteellista, että särkee kaiuttimissa pirusti. Miksaus kusee muutenkin. Harmi, parempilaatuisena saisin tästä varmasti paljonkin irti. Yllättävän tarttuvia rytmittelyjä löytyy tästä biisistä, niitä voisi tuoda paremmin esille. Melodiapuolella säkeiden anti jää itselleni vähäiseksi. Kertosäe pelittää heikosti. Siinä on sorruttu ehkä turhan perinteisiin ratkaisuihin, ehkä tietoisestikin haettu koukkua biisiin; tässä kokonaisuudessa törröttää erilleen muusta biisistä. Parhaitenhan se jää biisistä mieleen, mutta itselleni muut osuudet maistuivat paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grosal - Valon enkeli 19.12.2006

Grosal - Valon enkeli
Stemmoissa on sitä jotain, mutta muuten ei laulupuoli tässä oikein toimi. Ei kuitenkaan varmastikaan vokalistin kyvyttömyyden/lahjattomuuden vuoksi. Sävellyksenä aika perinteistä, träkkerisaundeilla toimisi jossain chiptunessa. Synaa ei varmaan teistä oikein kukaan osaa ruuvata? Bassossakin aika tajuton saundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pohjan Tähti Wanhat - Sydämen asialla 18.12.2006

Pohjan Tähti Wanhat - Sydämen asialla
Mikserin perusphoppia. Neidillä menee välttävästi nuotilleen, mutta äänenkäytössä on reilusti korjaamista kuten Priollakin. Räpeissä flow on Mikserin perustarjonnan yläpuolella. Biittimestari voisi kuunnella hip-hopin todellisia klassikoita 90-luvun alkupuolelta ja sitten miettiä uudestaan mistä olikaan kyse.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotsi - Osiensa summa 18.12.2006

Luotsi - Osiensa summa
Jos klassisella tarkoitetaan modernia radiosoittoon tarkoitettua, niin genre meni nappiin. Hyvin toteutettua, mutta turhan helposti sulatettavaa. 1:40 osuus ei sovi biisiin. Tulee sellainen fiilis, että tässä ei ole yritetty hakea mitään muuta kuin erilaisuutta. Synat on kuin suoraan 80-luvulta. Pakko silti myöntää, että pirun tarttuva kertosäe tässä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zippy Wackos - The World 17.12.2006

The Zippy Wackos - The World
Tässä on ilmeisesti yritetty eteeristä rockia suuren maailman tyyliin. Muuten ihan toimivaa materiaalia, mutta homma kaatuu laulajan heikkoon suoritukseen ja liian turvalliseen tuotantoon. Bassossa tosin on siisti saundi. 3:40 kohdilla turhaa runkkausta ja 4:50 sama juttu. Muuten oikein toimiva sävellys ja pelimanneillakin pysyy soittimet käsissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soul Trip - Soul Trip 16.12.2006

Soul Trip - Soul Trip
EJayllä vai? Rakenteellisesti aika sekava. Kun kuuntelet muiden musiikkia kiinnitä enemmän huomiota siihen miten biisi rakentuu ja sovella sitten omiin tuotoksiin. Yritä välttää samplejen jyrkkää pannaamista kumpaankaan suuntaan. Jos on termeistä epäselvyyttä, katso Mikseri wikistä: http://www.mikseri.net...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kaunis poika 16.12.2006

Routaraja - Kaunis poika
Musiikkia tekemiseen, muutokseen. Ekakuuntelulla istuin koneella sen kummempia puuhastelematta, tokakuuntelulla avautui biisikin paremmin kun tein jotain ihan fyysistä hommaa. Jännä juttu. Mutta siltikin on tämä vähän yhden idean biisi. Ensimmäinen säkeistö ja sitä seuraava kertosäe on ehdottomasti biisin parasta antia. Lyriikoissakin on sellaista fiilistä, että tässä on jotain ihan oikeasti yritetty kertoa. Sitten menee kertosäkeen toistoksi. Ja onhan se tarttuva, vaan ei koko biisiä kanna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 17.05.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Ei ollenkaan huonoa popitusta. Rennohkon alun jälkeen hypätään poptyyliin suoraan kertsiin; siirtymä tuntuu hätäiseltä, mutta astetta erikoisemmat sävelkulut karkoittavat ajatukset perusradiopopista. Funk-osuus tuntuu köyhältä, bassosoundin ohuuden takia, eikä näppäilytekniikka muistuta etäisestikään kunnon funk/disco basisteja. Olisiko peräti konebasso...? :o "Kauniin ruumiin"-väliosuudessa on parasta meininkiä koko biisissä. Aurinkoisena päivänä tätä kuuntelisi ihan mielellään, mutta nyt on vähän vaikea päästä fiilikseen. Ei tällainen ole ihan lempimusiikkia pop-osastolta, mutta soundissa on potentiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Spede Jats 16.12.2006

Turingin poppikone - Spede Jats
Osuvasti nimetty biisi, jotain mystistä spedefiilistä tässä on. Tää on joku Spede meets Kummeli 70-luvun blaxploitationfilmisoundtrackillä -juttu. Isoafroiset mustat miehet spedeilee oikein olan takaa. Noh kyllähän tää groovaa ihan asiallisesti, mutta ei tunnu teidän rytmilihakset taipuvan asiansa osaavan jazzkokoonpanon mittoihin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Ammo 19.12.2006

Stab Happy - Ammo
Uuh, joo, just sieltä. Toimii. Veikeellä riffillä lähtee käyntiin ja filtteröinnillä voisi herkutella enemmänkin, itse ainakin tykkään tässä biisissä tykkään ohuemmista kitarasaundeista. 0:25 kohta tuntuu jotenkin vähemmän harkitulta kuin muut, voi olla tosin miksauksenkin heikkoutta. On tässä varsin miellyttävää rytmittelyä välillä, vaikka koukut on eittämättä melodiapuolella. Joo, hommatkaa jostain vielä joku taitava tuottaja niin kyllä toimii. Palaan vielä katsastamaan muunkin materiaalin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Slaughterhouse Dreams 18.12.2006

Stab Happy - Slaughterhouse Dreams
Huuh, kun kuulostaa hyvältä. Omaperäistä otetta sävellyksessä, grunge-vaikutteet havaittavissa. Kun toteutuskin on kaikin puolin Mikserin paremmasta päästä, niin ei voi kuin ihmetellä, että mikä siinä voi olla kun joillekin ei maistu. Pahimmat runttauskohdat ei kuitenkaan toimi niin hyvin kuin voisi, mutta kun rockia tehdään niin pitää kai niissä kitaroissa säröäkin olla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 16.12.2006

Pyromaniac - LÄPI
Joo, enhän mä osaa ottaa tätä tosissani alkuunkaan, eikä varmaan ole tarkoituskaan. Laulu kuulostaa ohuelta, ihan ku penska olis laulamassa. :D Mutta joo. Tiukkaa soitantoa kieltämättä. Riffit oli kuitenkin aika turhia, eikä tästä mulle välity läpi aggressiota siinä määrin, että biisi toimisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Paint You to Pieces 20.05.2007

Faro - Paint You to Pieces
Vähän tylsä biisi teidän muihin vetoihin verrattuna. Ehkä se johtuu siitä, että teidän ominaissaundi on jo aika selkeästi kuultavissa, eikä tarjoa niinkään yllätyksiä. 16 tahtia ja toisto -kaavaa noudatetaan turhan tarkasti vaikka se ei aina toimisikaan. Melodiat on taas ihan mielenkiintoisia, mutta säkeissä niiden toimivuus jättää toivomisen varaa, osittain koska laulajalla tuntuu olevan vaikeuksia vireen kanssa. Uruista taas plussaa, pelittää hyvin kertosäkeessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Medusa 17.12.2006

Faro - Medusa
IhQt urut! <3 Luo tähän happorock-tunnelmaa, jonka kertosäkeen perinteiset ratkaisut sävellyksen suhteen pilaa. Ärsyttävää. Laulajan ääni ei itseäni miellytä, vaikka laulutaitoa selvästi löytyy. Popiksi tästä löytyy aika vähän melodiakoukkuja, eikä riffit ole niin erikoisia, että tätä voisi kutsua taidepopiksi. Siistiä kikkailua rummuissa 2:30, mutta muuten konejutut jää tässä lähinnä kuriositeetiksi, eivätkä anna paljoa kokonaisuudelle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morass - La Volga 17.12.2006

Morass - La Volga
Tämän biisin pointti jäi omalla kohdallani täysin hämärän peittoon. Taitavasti kuitenkin on soiteltu ja yhdistelty vaikutteita eri genreistä. Tulee vähän showcase-fiilis tästä - "kattokaa ny mitä kaikkea me osataan tehdä!" Genreluokitus taisi mennä vähän ohi: "Industrial-musiikin haarauma, jossa dark ambient -henkisellä hypnoottisella äänimaisemalla pyritään luomaan kuulijalle syrjäytynyt, eristytynyt tunnelma."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - The Chicagoans 16.12.2006

Metaplasm 646a - The Chicagoans
Sirkushaussia. Ärsyttävää. No kyllähän tällä omat meriittinsä on. Rummuttelut ihan onnistuneet, mukavan pehmeästi rullaa. Mutta bassolinja vetää vatsan kuralle ja synaliidit ottavat päähän. En haluaisi tanssia tämän biisin tahtiin. Enkä muutenkaan missään yhteydessä kuulla tätä biisiä. Muut saman genren biisit aiheuttavat vastaavan reaktion.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 19.05.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Haussia juu, ei tosin ihan electro-sellaista. Bassolinja on aika perusdiscoa, mikä osoittaisi perinteisempien house-genrejen suuntaan. Syna ei täydellisesti pelaa yhteen biitin kanssa, vaikka se olisi aika olennaista näinkin minimalistiselta rykäisyltä. Näin maalailulinjalla kun ollaan, voisi avokätisemminkin käyttää äänimaailmaa. Soundeja vähän ruuvaamalla tästä voisi saada ihan mainion viisun. Tällaisenäänkin tosin tätä mieluummin kuuntelee kuin hollandielectrotaloa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 17.12.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
Ei ihan housea, tää on jotain avaruusräiskintäpoppia. Eihän se itsessään ole paha juttu, mutta vähän liian peruskauraa kaikin puolin. Rummutuksissa ei oikein ole tyyliä. Synat on aika basicciä "just add delay" -tyyppiä. 2:30 synajutuissa on jo ideaa, mutta melodiaa voisi jatkaa huomattavasti pidemmälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Ride - 1. How It Feels (demo 2006 draft) 17.12.2006

The Ride - 1. How It Feels (demo 2006 draft)
Perin tyylikästä. Intro ei kerro mitä tulisi odottaa, mutta toimii kokonaisuudessa erittäin hyvin. Laulusuorituksesta tulee SOAD mieleen, mikä on meriitti itsessään. Itämaishenkiset melodiat toimii. Itse asiassa täähän kuulosti niin hyvältä, että pitäis vissiin alkaa kuuntelemaan SOAD:ia ihan kunnolla. ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Sanctuary 18.12.2006

Ever Since The Day - Sanctuary
Sävellyksenä ei tämä itseäni paljoa säväytä. Perusratkaisuja löytyy liikaa. Mutta varmasti löytyy tälle yleisönsä. Miksauksesta uupuu sitä potkua, mikä eeppiselle musiikille on olennaista. Muuten on hyvin tekninen puoli hallussa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Kohti Sydäntä 16.12.2006

Lepakkotiimi - Kohti Sydäntä
Eh. Huumorimeiningillä ollaan tässä vissiin liikkeellä. Musiikillinen anti jää tässä aika heikoksi. Biitti kuulostaa spurguselta, mikä voi tässä tapauksessa tietysti olla hyväkin juttu. Kertsistä tosin tulee mieleen Raptorin tuotanto, mikä ei voi olla täysin huono asia. Sanoituksissa ei ole sellaista nokkeluutta, joka tekee huumoribiisistä toimivan. Räppäyksetkin sujuu parhaimmillaan välttävästi. Hyvä homma tosin, että alkoholista välillä tehdään biisiä ilman että yritetään olla kovia jätkiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Maailman Meno 22.12.2006

LeijonaHarja - Maailman Meno
Reggaen rentous on jätetty nurkkaan, vaikka elementtejä onkin lainailtu siltä suunnalta. Johonkin tanssittavampaan saundiin tässä on tähdätty ilmeisesti, mutta ideat tuntuvat uuvahtavan taidon puutteeseen. Vaikka elementit on yllättävän hyvin miksattu yhteen, niin yksinään kuulostavat turhan kuivilta - tunnelma katoaa. Rakenteeltaan aika minimalistinen teos, voisin kuvitella että tämän kanssa tulisi aika tylsää aktiivisessa kuuntelussa. Bassoon olet saanut siistin saundin, mutta riffi ei ole mikään loistava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban B2 - Tahdotko? 22.12.2006

Urban B2 - Tahdotko?
Shuffle ollut ilmeisesti aika korkealla tätä ruuvaillessa. Tällaista poppia tuli radiosta 90-luvulla. Paremmilla saundeilla tosin. Ei toimi minulle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - DQ 16.09.2006

Dokumentia - DQ
Aika räkänen miksaus studioäänitykseksi. Yhteissoitto pelaa vain välttävästi, mutta ideat välittyvät kyllä. Parhaat ajatukset tässä oli sävellyspuolella, mutta sielläkään ei mitään nerokkaita oivalluksia tehty. Toi koko biisin läpi kierrätettävä sointukulku käy tylsäksi hyvissä ajoin ennen biisin loppua. 2:50 tulevassa kitarassa on hieno saundi ja phaser-jutut muutenkin tässä toimivat hyvin. Fade out -lopetus on aina vähän laimea.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Intiaanikesä 09.09.2006

Routaraja - Intiaanikesä
En löytänyt paljoakaan ideaa tästä biisistä. Rakenne ei tee muuta kuin kuljettaa biisin kertosäkeeseen uudelleen ja uudelleen. Säkeissä ei ole mitään tarttumapintaa, mikä ilmeisesti selittää rakenteen. Kertosäe on silti ihan kohtuullisen tarttuva, mutta ei mielestäni oikeuta edes kolmen minuutin pituuteen, kun suurimman osan ajasta tuntuu siltä, että tässä yritetään vaan tuhlata aikaa. Kitarasoolo oli tosin yllättävän toimiva ja se jääkin biisin kohokohdaksi. Jotenkin puuduttava biisi. Tuskin huomenna muistan kuunnelleeni tätä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeedHawk vs. Riktronik - Megalodonit kuulee kummia 16.12.2006

SpeedHawk vs. Riktronik - Megalodonit kuulee kummia
NES-musiikkia kasarirummutuksilla ja psykenarinoilla! Ei helvetti kun on nerokasta! Sävellyksessä samaa naiviutta kuin parhaissa NES-pimputuksissa ja retrosaundit lisää vaan nostalgiantunnetta. Tätä kun saisi lisää niin... rawk!

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeedHawk vs. Riktronik - High Velocity Champions 07.06.2007

SpeedHawk vs. Riktronik - High Velocity Champions
SID-meinki sopii kauniisti yhteen d'n'b -rummutusten kanssa, mutta tuntuu vähän siltä että tässä on kadotettu molempien parhaat puolet. Melodioihin pitäisi saada vähän soinnutusta alle toimiakseen, ja rummuissa on parhaimmillaankin vaan perusgroovea. Noi psykepyöritykset sopii tähän helvetin hyvin, ja kun kertsissä saadaan siihen vielä jotain höpinää taustalle, niin on jo ihan loistavaa meininkiä. Itse asiassa toimiihan nuo melodiat ilmankin soinnutusta, piti vaan kuunnella muutamaan otteeseen. Muu silti pätee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 16.12.2006

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Ja tukka heiluu. Asiallisesti tuotettua ja varsin toimivaa. Riffit ei olleet mitenkään unohtumattomia, mutta hyvinhän se biisi rullaa koko kestonsa ajan. Parhaiten kokonaisuudesta jää mieleen "setä Samulin öljyinen käsi". Kuorolaulut pelittää muuten hienosti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bad Monk\'s Hill - Dumb Angel 08.09.2006

Bad Monk\'s Hill - Dumb Angel
Hienoa musiikkia; hyvin sävelletty ja soitettu biisi, josta löytyy paljon ideaa ja yritystä. Pahiten tässä kusee miksaus, joka jättää laulun taustalle, kun sillipurkkikitarasaundit jyrää. Laulua pitäisi tuoda enemmän pinnalle ja jättää kaiut pois. Tosin tämä taisi olla treenikämppänauhoitus? Vaikka eihän se ole mikään syy heikkoon äänitykseen. ;) Jeph, on tämä silti mukavan kuuloinen kipale. Genren huomioon ottaen olisin silti halunnut kuulla synkkiä bassoriffejä ja karumpaa tunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Burgerfusion - Burning Stranger 31.08.2006

Love Factory - Burgerfusion - Burning Stranger
On kyllä hienoa kasarimeininkiä tässä, vaikka ei ihan tarpeeksi räikeä olekaan. Ainakin toi sointukulku on ihan legendaarinen. Kertosäe sitten ei meekään ihan kasariksi, vaikka siitä tuleekin mieleen joku Top Gunin soundtracki. Juma! Hammond-soolo! Tässä onkin näköjään yritetty yhdistää parhaat asiat rock-musiikissa. Lopputulos on tosin yllättävän lattea. Tuntuu jäävän junnaamaan tähän sooloon ja sitten kertosäkeistö vielä. Tässäkö tää olikin? :( Tuotanto oli ihan jees, mutta pädi möyrysi matalalla, minkä takia rummut nostettu ilmeisesti ylemmäksi. Tulos on ei-niin-miellyttävä. Vähemmän attackiä siinä olis voinu muuten tossa pädissä, seuras biisiä vähän laiskanlaisesti välillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zippy Wackos - Flowers 02.09.2006

The Zippy Wackos - Flowers
Ohoh, tämähän on ihan teknisestikin tyylikkäästi toteutettu. Kertosäkeessä hommat jokseenkin leviää käsiin, mutta muuten kuulostaa aikas hyvältä. Oikein mukavan seesteistä rockia. Hieno riffi alussa, jonka ympärille biisi rakentuu. Hyvä ratkaisu, toimii. Laulajan äänessä olisi potentiaalia, mutta nyt suoritus kaatuu epätarkkuuksiin ja heikohkoon lausuntaan. Muutenkin kuulostaa jotenkin oudolta, ihan kuin olisi vedetty liian raskaan kompressoinnin läpi. Tuli mieleen keskivaiheilla, että tässä voisi toimia joku Chris Corner -tyyppinen kuiskauskin. Vaan mua ei varmaan kannata kuunnella, en ole laulaja. :) Mutta kyllä, tästä saisi oikein kelvollisen biisin. Laulajalle vaan treeniä ja siitä eteenpäin, niin varmasti tulee hyviä tuloksia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Nothing else matters when entering a highway to hell with sandman 01.09.2006

Metalshit - Nothing else matters when entering a highway to hell with sandman
Sillisalaatti olisi tälle hyvä genre. Veikeää meininkiähän tämä on. Etenkin, kun biisi lähtee käyntiin niin noi voksut on ihan kipeen hyvät. Jäi harmittamaan, kun en sitten jäi pois. Olisitte vetäny samaan tyyliin koko biisin. Aina olen sen puolesta, että naitetaan elektroniset saundit livesoittimien kanssa ja hyvinhän siinä tässäkin käy. Neliskanttiset saundit rox.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superhero Sex Organs - Where Seagals dare 01.09.2006

Superhero Sex Organs - Where Seagals dare
JUMATSUKKA! Steven Seagal on kovin jätkä maan päällä! Mitä tekemistä sillä on tämän biisin kanssa, sitä en tiedä. Mutta Seagalista tulisi yksin kymppi, jos numeroita antaisin. Jep. No vitsihän tämä oli. Eikä edes kovin hyvä sellainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Freon Light 31.08.2006

wRENCH cONNECTION - Freon Light
Taas tätä wc-saundia. Siis vessaäänitysteknologiaa. ;) Hienoa tunnelmaa. Tähän oikeasti pätee kaikki mitä olen aiemminkin Wrench Connectionista sanonut. Erikseen voisin mainita. että 3:00 kohdilla tulee todella hieno osa. Hankkikaa jostain kunnon vehkeet, että saatte kunnolla vedettyä nämä nauhalle. Sitten voitaisin katella sitä faniutumista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Rooftops Keep Waving 25.08.2006

wRENCH cONNECTION - Rooftops Keep Waving
Taas tätä sillipurkkisaundia. Tästä tulee aika lyhyt kommentti, mutta totean saman kuin muistakin bändin biiseistä: tässä on hyviä ideoita, mutta ne jäävät tehokkaasti huonon miksauksen alle piiloon. Tarkempaa erittelyä, jos kaipaat niin katso muut kommenttini.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Walk away 18.05.2007

Apiskuko - Walk away
Hienoa laulantaa. Hillitty kokonaisuus, josta ärsyttäviä elementtejä saa etsiä suurennuslasin kanssa. Hillitty ei kuitenkaan tässä tapauksessa tarkoita tyylikästä, ja niin jää biisi vähän tylsäksi. Voisi toimia paremmin minimalistisemmalla sovituksella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Unsocial Psychopath 20.05.2007

Mind's Pressures - Unsocial Psychopath
Bongot introssa! :O Yllättäen erittäin toimivaa vaihtoehtometeliä kommenttiringissä. Laulaja karjuu hyvällä aggressiolla ja laulutkin sujuu oikein mainiosti. Stemmat muistuttaa hyvässä mielessä System of a Downia. Karjuntaosuuksiin jos sais mielenkiintoisempaa rytmitystä niin tää olis jo aika ovelaa kamaa. Basso seuraa turhan orjallisesti kitaroita. Miksauksesta on saatu hyvin kirkas, mutta alapää ja erityisesti rummut hukkuu kitaravallien alle. Monella kuuntelulla menee kokonaisuus melkoiseksi puuroksi, vaikea on erottaa missä päin biisiä mennään. Vähän enemmän rakentelua, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Lords of the Sky 18.12.2006

Celestial Aeon Project - Lords of the Sky
Roolipelimusiikkia Japanista. Lennämme ilmalaivalla taistellen taivaspiraatteja vastaan, ja välillä mitä luultavimmin otamme yhteen pahan imperiumin kanssa. Joillekin moinen varmaan antaa hyvätkin kiksit, mulle japsiropet on kaikin puolin tylsämielistä kamaa. Soundtrackejä myöten. Eiköhän sinun kyvyilläsi digitaaliorkesteri taipuisi johonkin kunnianhimoisempaan, jos halua olisi. Näistä ei saa kiksejä kuin otakut ja säveltäjä itse.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karateadonis - Where do we go 31.08.2006

Karateadonis - Where do we go
Hieno lauluääni sulla, toimii erittäin hyvin tässä biisissä. Englanninkielen lausuminen luonnistuu myös. Soitanto erittäin sujuvaa. Vähän tylsä, mutta miellyttävä, biisi tämä silti on. Toi perusriffi on ihan tyylikäs ja rakenne on toimiva, kun biisi etenee sujuvasti osasta toiseen. Vähän jäin odottamaan, että olisit voinut voimakkaammin soittaa tuon kertosäkeen, olisi voinut piristää biisiä kummasti. Rumpuja en tähän biisiin kaipaisikaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Anything, Dear 01.09.2006

Her Wickedness - Anything, Dear
Huh, mitä pornoelectroa. :D Tää oikeesti kuulostaa helvetin veikeeltä mun korvaan, en tiedä onko tässä sitten sitä haettu. Halvan kuuloiset synat yhdistettynä huonoon rumpuohjelmointiin, vähän sinne päin vedetyt laulut ja paljon tuplauksia, se nyt jotenkin vaan kuulostaa niin huvittavalta. Miksauskin on vedetty niin helvetin sekavaksi, että jatkuvasti löytyy uusia elementtejä biisistä. Älä nyt kuitenkaan vedä hernettä nenään, hyvähän se vaan on, että välillä tulee tällastakin vastaan kommenttiringissä. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele tosminen - Dancing Bombaynaut 31.08.2006

tosminen - Dancing Bombaynaut
Hyvänen aika. Aika köyhää tosiaan, näin peruspsykeksikin. Alun synasaundi on niin kuiva, että oksat pois. Melodiat alussa ja noin muutoinkin kuulostaa siltä, että ne on outoja vain sen outouden takia; yksi syy, minkä takia vierastan suomisaundia. Noi stutter-efektit tuntuu irrallisilta. Biisin parasta antia taitaakin olla toi rytmikikkailu loppupuolella, vaikka sekin uupuu tekniseltä toteutukseltaan. Huilytsydeemit ei nyt toimi oikein ollenkaan. Bassosta muuten puuttuu bassot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Glowing Lights Like Pain and Loneliness 31.08.2006

Somnam - Glowing Lights Like Pain and Loneliness
Muovisen kuuloista tunnelmointia taas. Paras kohta tuli kahden minuutin kohdalla, kun saatiin vähän pimeämpää ambienssia. Heh, kelasin tossa kolmen minuutin kohdilla, että mikäs Chariots of Fire -plagiaatti nyt lähtee. :D No, onneksi se oli vaan pari sekuntia. Tuosta tulikin mieleen, että ehkä kannattaisi tutustua klassiseen elektroniseen musiikkiin (Vangelis, Jarre, Oldfield ja kaverit) ja hakea vaikutteita sieltä? Tällaisena tää sun saundi on vähän tylsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Centrum of Withering 25.08.2006

Somnam - Centrum of Withering
Zombit jäi sitten tällä kertaa pois. :((((( Taitaa olla kaikki nää sun biisit tracerillä tehty? Meinaan vaan, kun on niin kuivat saundit. No, mikäs siinä. Vaan kun mp3:na kuuntelee, niin mua ainakin häiritsee tämmönen askeettisuus äänimaisemassa. Vähän irrallinen kokonaisuus taas tämäkin: eri osien olisi ilmeisesti tarkoitus johdattaa kuulija jonkinlaiselle matkalle jonkun maailman halki, mutta ei ole hirveän sujuvasti onnistuttu liittämään niitä yhteen. Mutta ihan mukavaa tunnelmointia tämäkin, tosin turhan melodista mulle. Hyvin menisi jonkun shareware-pelin taustamusana.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - City of Ghouls 17.08.2006

Somnam - City of Ghouls
Ei näin selkeää biittiä, minun ambienttiini, kiitos. Muutenkin koko biisi huokuu enemmän soundtracki-henkeä kuin ambienttiä. Vaan mikäs siinä, jos siitä tykkää. Ensimmäisestä osasta jotenkin tulee mulle mieleen italialaisten zombielokuvien soundtrackit. Se on hienoa, se. Rummutukset ei oikein toimi tässä kohdassa, niin kuin ei muutenkaan biisissä. Basari alkaa liian korkealta ja muutenkin on omaan makuuni liian suoraviivaista rytmittelyä. Olisi varmaan toiminut paremmin, jos tuo biitti olisi sykkivämpi, vaikeammin hahmotettava, mutta silti tuntuva ja olennainen osa äänimaisemaa. Seuraavaksi sitten vähän synkempää "elävät kuolleet" -meininkiä. Toi syna on vähän halvan kuulonen mun korvaan ja täällä olisikin mukava kuulla jotain industrial-henkisiä synasaundeja. Tätä 4 minuutin kohdalla alkavaa osaa en oikein tajua, mikä sen tehtävä nyt tässä biisissä on. Sama juttu 5 minuutin kohdilla. Tulee semmonen fiilis, että tässä nyt ollaan yritetty tehdä ääniraitaa johonkin elokuvaan/peliin, eikä se oikein toimi 7 minuuttiin ahdettuna teoksena. Mutta, mutta. Tehokasta soundtracki-musaa. Rumpuohjelmointiin ja synasaundeihin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota ja muutenkin moduloida vähän enemmän äänimaisemaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Weeping Street 14.08.2006

Somnam - Weeping Street
Genrestä sen verran, että ambientissä harvemmin on biittiä. Itse luokittelisin tämän vaikka chill outiksi. Jotenkin jäi tästä biisistä semmonen trackeri-fiilis. Stereokuva ei oikein ole käytössä ja tilantuntu muutenkin puuttuu. Nämäkin synasaundit kuuloistaisivat paljon paremmalta, jos olisi vähän kaikua mukana. Itse olen niin vittumainen jätkä, etten saa tämmösestä sävellyksestä oikein mitään irti ilman raikkaankuulosta miksausta. Genreen nähden vähän lyhyt biisi kyllä on. Ei kai kukaan nyt kolmea minuuttia kerrallaan chillaa? Loppuun voinkin todeta, että opettele ottamaan kaikki työkalusi käyttöön, niin eiköhän tämäkin pelitä paremmin. Tällaisenaan tuo muistoja mieleen 90-luvun klassisista shareware-peleistä. Ei sen puoleen, että siinä mitään vikaa olisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Distortions - What You Gonna Do? (demo) 14.08.2006

The Distortions - What You Gonna Do? (demo)
Urgh. Emmätiiä mikä mua vaivaa, kun tällanen ei iske niin millään tasolla. Emmää tykkää tästä, emmää saa tästä mitään irti. Laulaja kuulostaa siltä, että sillä on hauskempaa kuin kuuntelijoilla. Kitarat kuulostaa kuivilta, pannattu vähän liikaa sivuille. Rytmit kuulostaa mössöltä. Oliks siellä bassotkin? Ai oli? No käskekää sen basistin tehä muutakin ku seurata muita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Itämainen kullinmyyjä 14.08.2006

FEL - Itämainen kullinmyyjä
Että tämmöstä huumoria. No, yllättää positiivisesti siinä mielessä, että tässä on ilmeisesti ainakin vähän oikeesti yritettykin. Eikä tämä täysin epäonnistunut teos olekaan. Über-retrot saundit, jos unohdetaan niin etenkin loppuun päin ihan hyvää meininkiä välillä. Kuuluvammalla kickillä ja isommalla tempolla tää saattais jopa mennä suomigooasta jollain tasolla, ainakin melodioidensa ja yleisen meiningin puolesta. "Sikakreisii musaa"? Ei pojat, kyllä tää mun korvaan etenee ihan loogisesti. Hakekaa vaikutteita suomipsykeejistä ja yrittäkää uudelleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Trectrack (pahasti kesken) 01.09.2006

Trakkerterrorist - Trectrack (pahasti kesken)
Tyhjänpäivästä kokeilumusiikkia. Ei tässä ole päätä eikä häntää, eikä sen puoleen paljon mitään uuttakaan. Kerätään vaan hassunkuuloisia osuuksia yhteen miettimättä sen kummemmin mikä on lopputulos. Joskus sillä tekniikalla saattaa onnistua ihan hyvinkin (ks. Godfrey Ho), mutta ei tällä kertaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele U-benz - Ei Tuu Mieleen (I just can't remember) 14.08.2006

U-benz - Ei Tuu Mieleen (I just can't remember)
Tää on varmaan joku jazz-miesten salaliitto. Niin, teette tällasta helposti omaksuttavaa, rytmikästä, hyvin soitettua, kirkkaasti miksattua jatsia, ja sitten nauratte selän takana ihmiset oikeesti diggaa tästä, eikä siitä ylivaikeesta kunnon jaskasta. Pirulauta. No, ei auta kuin liittyä lampaiden joukkoon. Tykkäsin kovasti ja tahdon lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - A Sunday Morning Workout 14.08.2006

Radio Pohmelye - A Sunday Morning Workout
Alussa olin ihan kikseissä, kun kelasin että nyt tulee kunnon 70-luvun funk-meininkiä. Kun biisi lähti käyntiin niin järkytys oli valtava. Tätä kutsutaan wah-kitaran väärinkäytöksi. Saundit on niin muoviset, että jos deeäx seiska päästäis tällasta ulinaa ulos niin se vetäis juotokset ristiin ja heittäis veivinsä. Ihan järjetön kasa mauttomuutta dumpataan kuulijan niskaan heti alussa. Miten sä oikein oot ääntäs prosessoinu, ku kuulostaa niin oudolta? Ei juma, tää on täysin toivotonta. Jos sä haluat kuulla lisää, niin pikaviestillä sopii kysyä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Bullet Scene 20.08.2006

wRENCH cONNECTION - Bullet Scene
Huh, mitä puuroa. Enemmän dynamiikkaa miksaukseen. Ja rummut joko livenä tai oikeasti koneellisena. Muuten kyllä kuulostaa hyvinkin kelvolliselta rocki-kipaleelta, mutta ideat jää aika tehokkaasti piiloon onnettoman miksauksen ansiosta. Harmi sinänsä. Oikeastaan kaikki, mikä tuossa toisessakin biisissä on kunnossa toimii tässä. Laulut edelleen hyvät, mutta noi karjumiskohdat tuntui jotenkin satunnaisilta. Laululle saisi muutenkin antaa enemmän tilaa, vaikka toi filtteröinti näyttääkin olevan osa bändin saundia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Satellite 01.09.2006

wRENCH cONNECTION - Satellite
Pitääkö mun oikeasti kommentoida teidän jokainen biisi? Musta tuntuu, että tässä haetaan enemmän huomiota kuin oikeaa palautetta. No ihan sama. Paskat saundit. Epävireisyyttä laulussa. Hyvä tunnelma.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Rotation 17.08.2006

wRENCH cONNECTION - Rotation
Toimii hyvin, noin muuten kuin saundiensa puolesta. Ponnettomat kitarat häiritsee ja laulu hädintuskin kuuluu. Ambienssit on takana, mutta niistä ei oikein saa selvää. Itse olen sitä mieltä, että jos konerumpulinjoille lähdetään, niin se on sitten joko breikit tai electro. Oneshoteissa on hemmetisti työtä, että saa hyvin edes miksattua, eikä ne sitten inhimillisiltä kuulostakaan. Alussa on erittäin tyylikästä cyberpunk-henkeä. Tai ehkä se vaan johtuu tosta biisin avatarista. Oli miten oli, mua se ei pätkääkään häiritse, päinvastoin. 2:30 ja 3:30 alkava osuus tuntuu aika irralliselta loppubiisiin verrattuna ja siitä sitten tuleekin mieleen radiossa vinkuvat angstirockarit. :( Muttajoo. Tykkään. Sakella on hyvä ääni. Tulee mieleen vähän Sneaker Pimpsin rockimmat biisit. Miksaus kuntoon ja lisää tällaista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Above Sanity - They 14.08.2006

Above Sanity - They
Alussa hienoa old school -psykedeliaa, jäinpä melkein odottelemaan sitran vingutusta. :) Intro on oikeesti tosi jees, mutta ihmeen monoksi miksattu loppubiisiin verrattuna. Sääli. Miksauksesta pidän paljon. Bassot on syvällä ja stereokuvaa käytetään hyvin. Sävellys soljuu tasaisesti eteenpäin huomaamatta, kun ääniaallot keinuttaa rauhallisesti biisiä edellään. Laulusta tykkään, mutta miksattu niin hiljaselle, että sanoista ei oikein saa selvää. Meneepä tämä matka niin tasaisesti, että olen jo neljän minuutin kohdilla ennen kuin huomaankaan. Kun biisi loppuu, niin tuntuu että vähän lyhykäiseksi jäi, ideoita olisi vielä pidemmälle voinut kehittää. Plääh, tahtoo lisää. :) Juu, oikein hyvä biisi. Tarttumapintaa ei ole, eikä minun puolestani tarvitsekaan olla. Tällaista musiikkia on mukava kuunnella, kun ei ole kiire mihinkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele tosminen - Matlock is Evolving (Downtown pt.2) 03.09.2006

tosminen - Matlock is Evolving (Downtown pt.2)
Ohoh. Täähän on ihan täyskäännös tosta viimesimmästä. :O Tykkään. Tässä on jo tosi siistit saundit, mutta pakko sanoa, että kicki ja basso olis voinu olla diipimpiä, niin että olis alkanut kunnolla sykkimään. Ilmeisesti jotain glitch-henkistä teknofiilistelyä on tässä haettu ja onnistuttu aika pirullisen hyvin. Tunnelmasaundit toimii esimerkillisesti, vaikka osa onkin turhan pinnalla. Näennäisen junnaava rakenne viihdyttää kevyesti kolmeen minuuttin asti, mutta sen jälkeen alkaisi odottaa, että tulisi uutta osaa eteen. Mutta sitten se loppuukin. Miksi näin lyhyt? :( On kyllä vitun siistiä rytmittelyä tässä, josta alkaa toisella kuuntelukerralla saamaan hajuakin. Eikä siinä mitään vikaa ole, vaikka rytmi avautuukin hitaasti. 2:30 kun tulee toi melodia uudestaan sisään alkaa jo huomaamaan, että se on oikeastaan aika tarttuva. Varmaan joku vähemmänkin genreä tunteva alkaisi saada tästä kiinni yksinkertaisemmalla biitillä. Mutta mutta. Ihqua musiikkia. Haluan kuulla tätä lisää. Jos perustat projektin johon tulee pelkästään tällaisia biisejä, niin faniudun.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Eclipsed 19.05.2007

Argon - Eclipsed
Introssa miellyttävän tunkkainen soundi. Sitten kun räminä lähti käyntiin, niin tippui leukaperät lattianrajaan, sen verran tökerösti siirryttiin seuraavaan osaan. Melkein olisi parempi, jos intro olisi kokonaan jätetty pois. Melkein yhtä tökerösti hoituu siirtymät läpi biisin. Siitä johtuen kokonaisuus muistuttaa lähinnä tilkkutäkkiä. Paljon on toimivaa tavaraa, loppupäässä etenkin, mutta paljon siitä hukkuu turhien elementtien väliin. Itse karsisin tästä epäolennaisimmat osuudet pois ja katsoisin mitä jää käteen.

Sivu: 1 2