Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 24 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Shut 07.08.2010

AlfaKalle - Shut
Jotain yllättävän tiukkaa settiä. Tätä voi olla monen yllättävän vaikeaa käsittää, mutta niin outo kuin se vain onkin niin siinä on jotain yllättävän taiteellista ja sekopäistä. Ainakin säveltäjällä on ollut hauskaa jollei muilla =D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele True Feelings - Something Good 07.08.2010

True Feelings - Something Good
Hyvän kuuloinen. Muutama juttu jää vaivaamaan. Bassokitara (tai bassosaundi) voisi kertsissä nousta vahvemmin esiin kuten myös laulu. Voisi kokeilla myös taustalauluja joihinkin kohtaa tuomaan lisää ulottuvuutta välillä =) Kertsissä on todellakin koukku, joka kyl jää jännästi mieleen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Eclipsed 07.08.2010

Argon - Eclipsed
Mukava kappale. Lähtee mallikkaasti ja antaa loppuaan myöten yllättää itsensä. Välissä piti tarkistaa vaihtuko biisi, mutta sama se oli. En nyt ELP:ä ihan löytäny (kuunnellut kyllä yhtyettä melko vähän), mutta Dream Theateria kylläkin. Alkusoitanta reippaasti yli 2 minuuttia....ehtaa progee :P (huom. kieli poskella sanottuna) Kipaleen alku ja loppu ovat biisin parhaimmat osat. Keskivaihe jäi liian keskirikkaaksi - Faith No Moremaista, mutta ei tarpeeksi iskevää. Sanotaan, että keskivaihe meni ensimmäisellä kerralla huonosti läpi, mutta lopussa biisi nousi suorastaan uuteen nousuun. Kokonaisuus on toki parempaa kuin 8, mutta keskivaihe verottaa loistavan kipaleen arvon. Hyvä kappale!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pera Delano - Be Mine Again 13.07.2009

Pera Delano - Be Mine Again
Upeasti rakenneltu biisi, joka pysyy uskollisena 80-luvun poppiballadille. Saundit ovat oikein hienot ja miksaus on tehty huolellisesti. Pianosaundi, rummut ja lämmin taustasyntikka luovat upean tunnelman balladiin. Laulu on ainoa, joka jää vielä hämmentämään. Ehkä osittain voisi olla hieman rohkeammankin kuuloinen (tulisi selvemmin esiin ja tekisi voimakkaasti tunteikkaita kohotuksia - mutta ei kuitenkaan huutamalla) ja kertsiin voisi ottaa hieman duettoa (joko pari sävelaskelta korkeammalta tai matalammalta, mutta samalla melodialla) - tällöin alkais palaset olemaan hyvin kohillaan. Jokatapauksessa taidokasta laulantaa, mutta jotenkin varovaista....
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silverie - Boundary Issues 20.12.2008

Silverie - Boundary Issues
Jätti melko jännän fiiliksen. Osuutta voi toki olla sillä, että puolenyön jälkeen kuuntelee ja arvostelee - mutta täytyy myöntää, että harvemmin näin hienosti voi tunnelmoida...tai siitä on ainakin aikaa kun näin paljon tunnelmoi. Sinänsä vanhana japanilaisten RPG-pelien pelaajana & ihailijana tulee myös paljon assioiaatioita japanilaisten tekemiin pelimusiikkeihin. Tämä on kuitenkin jotain uudenlaista, hienoine melodioineen, joissa välissä on hieman riitasointuja (mutta jotenkin ne vain sitten sopii) ja sitten upean rytmikkäitä lyömäsoittimia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fata Morgana - Hiekan Nielemä 06.08.2008

Fata Morgana - Hiekan Nielemä
Hyvä ja rikas kipale instrumentaaliselta tasolta. Toteutuksellisesti jää uupumaan miksauksen (ja nauhoituksen), sekä laulumelodian osalta. Nuo puhtaasti lauletut laulukohdat karahtavat korvaan huonossa mielessä ja ovat laulumelodia on niissä kohdin todella anemista (varmaan tarkoitetusti). Pitkä biisi, jossa on paljon osioita, mutta jään kaipaamaan samanlaista progressiivisuutta lauluunkin kuin tämän biisin on instrumentaaliset osiot ovat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Violencer - Thrill 31.07.2008

Violencer - Thrill
Jykevää ja aggrrrressiivista menoa. Hienoja "moniäänihuudahduksia", jotka soi hyvin korvaan ja provosoi fiilistelemään kovemmin. Soolo alkaa tosi Metallicamaisesti... =D. Kitarointi on taidokasta ja soitanta muutoinkin erinomaista. Hienoa työtä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jenna Happonen - Precious 07.07.2008

Jenna Happonen - Precious
Oikein hyvä laulu - vivahteisesti Within Tempationin tyylistä. Upeaa kun kaikki soittimet on soitettu aitoina, mutta nauhoituksessa ja saundissa on vielä eniten tekemistä. Rummut iskee jotenkin laiskanoloisesti ja piano on todella "kylmä" - jää matalat äänet täysin pimentoon ja painallukset on hirveen vahvat. Sello ja basso onneksi korjaa pianon kylmyyttä. Huilu on oikein upea lisä. =)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele dj Crystoll - Where Are You ft. Kate Lesing 18.10.2008

dj Crystoll - Where Are You ft. Kate Lesing
Kesätrancea parhaillaan. Mikäs siinä ajaessa ja tätä kuunnellessa - tulee ihan kesäfiilis mieleen vaikka olenkin melko "metallisti". Toisaalta, fiilistely on toinen osa luonnetta ja syntikka ja eurotrance on usein nopeissa biiseissä siihen parempi kuin kitara. Ilmava saundi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele One Morning Left - The Last Breath Of Winter 06.08.2008

One Morning Left - The Last Breath Of Winter
Laulu......noh, laulu on laulu. Sitä aggressivisen puoleista huudantaa, joka heittää jo Limb Bizkit:n ohitse siihen Dimmu Borgirin lähelle. Soitannallisesti mieluisaa kauraa, jossa on potentiaalia. Laulu ei vain minuun kolahda, mutta black metal ja rankemman musiikin ystävälle varmasti mieluisaa maisteltavaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Seven Eleven (Slaughterhouse One) 10.02.2009

AAE - Seven Eleven (Slaughterhouse One)
Vaikuttava kipale vaikuttavine melodioineen ja sanoineen. Joskus downloadasin koneelleni ja täytyy myöntää, että tätä jaksaa kuunnella uudelleen ja uudelleen. Lopun muutos ei vain itseäni innostanut. Olisi ehkä voinut lopettaa aikasemmin. Toisaalta "valoa tunnelin päähän" -idea on hyvätahtoisen mukava, mutta jotenkaan se ei toimi tässä ihan aukottomasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Escay - Perfect Day 29.10.2008

Escay - Perfect Day
Parhainta Trancea mitä olen hetkeen kuullut - nämähän uppoais helposti hieman laajemminkin tuonne iltaklubi-kulttuureihin. Vaikka en autopopittaja ole, niin silti tämä antaa upean ajofiiliksen. Upean keveää ja samalla sopivan melodista menoa. Suorastaan äänimaalailua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soyengata - The Truth 08.05.2008

Soyengata - The Truth
Oikein hyvä biisi omassa genressään. Tuli osittain mieleeni tunnelmallisimmat Mobyn biisit, mutta hitaammalla temmolla. Pisteet biisin tekijälle + laulajalle, joka on jaksanut vääntää koko biisin itsekseen. Hyvä ja tunnelmaa tekevä ääni. Olisi kiintoisaa kuulla kuinka laulu sointuu hieman nopeampaan biisiin. Miinuksia voisi ehkä antaa saundista, vaikkakin se on pääosin vain tekninen asia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niña - Calling after your name 26.06.2008

Niña - Calling after your name
Piano on mukavasti kantava elementti laulun kanssa. Laulut toimivat mukavasti yhteen - vain muutamassa kohdassa jää pikkasen korjauksen varaa sävelkorkeuteen. Särökitaran saundi (soitto on aika jees) tarvis ny entien korjausta. Tarvis syödä hieman diskanttia ja sähinäsäröä pois ja tilalle jykevyyttä + mataluutta + sustainia. Jokatapauksessa mukavan kuuloinen biisi ja pidän pianon kanssa taustalla soivista elementeistä (aivan kuin ois säkkipillikin soinut?)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niña - Need To Get Away 26.06.2008

Niña - Need To Get Away
Jees - hyvää menoa. Särökitaran saundiin lisää jykevyyttä - mataluutta, niin biisi rokkaa uskomattoman hyvin. Kitaran saundin muuttaminen saattaa nimittäin muuttaa biisin tunnelman todella kovaksi. Soitannassa ei mitään vikaa ole, vain saundissa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - One 02.02.2009

Machinatrix - One
Melko hienot alkuefektit? Koskettimilla olevia sampleja vai ihan nauhoitettuja äänitiedostoja? Jokatapauksessa hyviltä kuulostivat. Jotenkin kiva fiilis jää, etenkin loppupuolella. Tulee ihan syksyinen olo jossain pienessä puutarhassa, jossa lehtipuut ovat jo kellertyneet. Pieni tuuli vain painaa vasten kasvoja kun kävelee eteenpäin....(sori - en ehkä kuunnellut sanoja, alkoi fiilistyttämään ja keskityin musiikkiin) Loppupuoli osaa todellakin jämäyttää ja kipaleen haluaa kuunnella heti uudelleen. Laulu ei kuitenkaan ole ihan samalla tasolla kuin uusimmissa kipaleissa. Lisää näitä väliin =)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - After The Earthquakes 12.06.2008

Sad Circus - After The Earthquakes
Mukavan kuuloista. Laulussa on havaittavissa pieniä Björkmäisiä piirteitä ja musiikki on mukavasti progressiivista (poppia). Kokonaisuudessaan melko uskalias ja mielenkiintoinen biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TyyNy Ry - Ensimmäinen yhdyntä 08.10.2008

TyyNy Ry - Ensimmäinen yhdyntä
Jätän arvostelematta, mutta jos puhutaan nykyajalla postmodernisista taipumuksista, avaruusajasta ja eksperimentaalisesta musiikista - niin kaippa tämä menee jonnekkin sinne ja utopistisen kaaoksen välimaille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amberian Dawn - River of Tuoni 18.10.2008

Amberian Dawn - River of Tuoni
Nightwish/Therion/CoB sekoitus, joka on hyvin ja tasokkaasti tuotettu. Sinänsä oikein mukava uusi yhtye suomenmaalta, mutta näitä alkaa olemaan jo melko paljon. Sinänsä kertoo hyvästä uskalluksesta lähteä tässä genressä lähteä kilpailemaan, koska kilpailu on todella kova, mutta levy-yhtiöt rakastavat tällä hetkellä tätä genreä - kuumaa tavaraa Suomessa. Sanoisin, että enemmän Nightwish kuin nykyinen, mutta sekoitettu ripaus Children of Bodomia ja isompi ripaus Therionia. Teatreaalista ja dramaattista. Voi pärjätä maailmalla, mutta vaatii suuria satsauksia markkoininnissa koska genre edustajat melkein pursuavat levykaupan hyllyistä ulos ja taso on melko tasaista. Nightwishilla oli se oma hommansa, joka oli melko uusi silloin ja se auttoi heidän nousukiidossaan - mutta nyt asia on toinen. Jokaiselta genren ystävältä löytyy vanhat Nightwishit ja Therionit sun muut hyllystä, joten tälle on vaikea itsekkin löytää tilaa. Ennenkaikkea tsemiä eteenpäin. Laadukasta tavaraa kuten jo sanoin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Released By Dawn 31.07.2008

Beautiful Betrayal - Released By Dawn
Biisi oli vaikuttavin soitannallisesti (verrattuna uusimpiin biiseihin), mutta laulussa sitten karsiutui. Hieman niinkuin kaipais tätä instrumentaalisesti ja nykytaitoa laulajalta =D. Myös mieslaulaja taustalla oli hieno lisämaku! Hyvää melodista musiikkia, mutta lisää omaperäisyyttä vielä mukaan. =) Tasokkuutta, taitoa ja sävellyskykyä on, mutta pitäis nyt erottua muista genren edustajista - tarvitaan jotain hienoa vivahdetta lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternal Dreams - Dial in 12.08.2008

Eternal Dreams - Dial in
Kyllä tämä ihan vakuuttavaa on. Kunhan kosketinsoittaja saadaan kehiin, niin tämä biisi menee vaikka instrumentaalisena kuin häkä keuhkoihin. Lauluakin voi toki laittaa. Kyllä on hieno sovitus ja kipale. Mukavaa melodista tunnelmointia!! =) Pikkasen myös vielä miksaustakin vielä mukaan - kitarassa oli välillä melko iskevä diskantti...tiedä sitten oliko vain omat kaiuttimeni niin huonot =/
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jan C - You saved me 18.10.2008

Jan C - You saved me
Tunteikas ja vahva tulkinta. Mariah Carey -vertaus on melko hyvä tähän ja biisi ehkä vaatisi osittain hieman "kohotusta" tai "nostatusta", joka saisi nousemaan hetkeksi penkiltä. Lyömäsoittimien saapuminen biisiin hajoitti hetkeksi fiilistä (ei sinänsä nostattanut sitä), mutta siihen tottui ajan myötä. Toisaalta, tämä oikein mukava eteerinen fiilistelybiisi, jossa on tuoreen kuuloinen saundi. Sopivasti Discojen ja tanssibaarien loppubiisinä toimiva. Lämpimän "syntikkamaton" oisin halunnut kuitenkin loppupuolella rummutuksen kanssa alkamaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Noose - Memories 01.02.2007

The Noose - Memories
Upeaa tavaraa. EI välttämättä kyl tarvi liidiä enempää kun on tunnelma kohillaan ja melodiat paikallaan =)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hope for rebirth 08.07.2008

Celestial Aeon Project - Hope for rebirth
Kuulostaa osittain Chrono Cross -pelin eräältä kipaleelta (Land of Distant Memories?), joka tuo sinänsä mukavia fiiliksia kuunnellessa. Ennen puoltaväliä alkaa upeasti hakkaamaan helistin FF VI (tai FF III euroopassa) Cyan's themen tyyliin. lopuksi mukaan tuleva huilusoitin palauttaa biisin takaisin FF:n äänimaailmasta Chrono Crossin maailmaan, jossa vastaavanlainen huiuääni tuli hyvin tutuksi. Eipä voi sanoa kuin, että hyvin tehtyä pelimusiikkia.
9