Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 188 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surma - Olen Alpha, olen Omega 06.02.2008

Surma - Olen Alpha, olen Omega
Hieno sointi ja vakuuttavaa perus bläkkismättöä napakoilla soundeilla. Vokaalit on vedetty sopivan ärjysti ja kuitenkin sanoista saa selvää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele RandomMullet - Transmission 27.10.2007

RandomMullet - Transmission
Tosi koukuttava introriffi ja ehkä mieleenpainuvin mitä teiltä olen kuullut. Heti perään helvetin häijy soolosoundi. Miten hemmetissä toi on tehty? Tosi menevä ralli ja hyvä ketosäe. Napakkaa, erittäin napakkaa. B-osan kikkailuriffi potkii kuin hyvän riffin kuuluukin. Syntikka(?)soolo toimii sekin. Yksi huomionarvoinen kohta tässä biisissä on tuo juuri ennen kertosäettä oleva erinomainen pieni siirtymäriffi. Lopussa onkin perinteistä thrash-kitarasooloilua erinomaisesti toteutettuna. Helvetin hieno kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RandomMullet - Neverending Nightmare 27.10.2007

RandomMullet - Neverending Nightmare
Jahas.. sitten vuorossa kinoksen slovari. Intro luo sopivan alkutunnelman olematta liian kikkaileva. Säkeistö tuo uudenlaisen jopa entistä hienomman tunnelman kehiin jonka jälkeen soolo pistää seuraavan vaihteen hetkeksi päälle. Tuntuu kuin biisi vaan parantuisi entisestään kulkiessaan eteenpäin (mitenkään alkua väheksymättä). Laulut on hoidettu mallikkaasti taustoja myöten. Biisin keskellä alkaa tulla jo uhkaavia tunnelmia. Nuo puhutut kohdat eivät vielä ainakaan uponneet, joskaan eivät aina Dream Theaterillakaan tunnu olevan nuo puhesamplet aina tarkoituksenmukaisia, kunhan vain ovat levylle laitettu kun niitä on aina Pink Floydista lähtien "pitänyt" progelevyillä olla :D No joo.. luisuin vähän sivuraiteille. Lopussa on todella hienoa kitarasooloilua josta pääsemmekin taas alun pianotunnelmiin. Ei todellakaan mikään huono pläjäys. Sori jos tulee kokoajan kymppejä, yritän keksiä ensi kerralla jotain kritisoitavaakin :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RandomMullet - Infection 27.10.2007

RandomMullet - Infection
Alku taas hallittua lähes-kakofoniaa jonka jälkeen biisi selkenee hetkeksi rumpujen takoessa vielä ihme komppia. Helvetin taidokkaasti soitatte noita kimurantteja riffejä. Nätti saksofonisoolo ja huikea kitaratilutus koristava muutenkin hienoa biisiä. En tiedä muista mutta mulle iskee hyvin tällaiset hieman ADHD-kappaleet. Tärkeintä on siirtymävaiheet jotka teillä on hallussa. Kappaleet onnistuvat toimimaan täysin erilaisista osistaan huolimatta ehkä juuri hyvin toteutettujen siltojen takia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RandomMullet - Waters Of Shame 27.10.2007

RandomMullet - Waters Of Shame
Alussa selkeää Meshuggah-riffittelyä, joka kuulostaa oikein mehukkaalta kaikkine venytyksineen. Säkeistö onkin jo vähän nopeampaa ja kertosäe jälleen sitä puhdasta nannaa. Soolokohdassa on oikein näppärää ja toimivaa kepittelyä. Keskivaiheilla on ketterä hyvin soitettu riffi. Ah, taas tuo saksofoni yllätti. Kuulostaa sopivan hyvin yleistunnelmaan ja tekee biisistä ja bändistä omaleimaisen olematta liian hakemalla haettua kuitenkaan. Tyylidynamiikka on taas laaja eikä pääse haittaamaan missään vaiheessa. Lopussa palataan taas siihen herkulliseen alkuriffiin ja paketti onkin koossa. Hyvin soitettua edelleen. Teitä pitäisikin vielä päästä kuuntelemaan livenä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RandomMullet - Penetrated Skin 27.10.2007

RandomMullet - Penetrated Skin
Erittäin hyvin etenevää mättöä oikealla asenteella. Tällaista örinäsäkeistö-puhdaslaulu-kertsi-heviä alkaa olla nykyään jo aika paljon, mutta jotenkin tämä erottuu vaan niin paljon edukseen omaperäisellä otteella. Keskivaiheilla on kivaa riffittelyä venyttelyineen, groovahtavaa, sanoisin. :) Näin ensikuulemalta upposi yllättävän hyvin, joten tämä on varmaan se levyn "hittibiisi" ;) Lyhyt (tai lyhyehkö) ja ytimekäs. Miksaus ja soitanto edelleen huipputasoa. Ei millään uskoisi "demobändiksi". Nyt sitä levytyssopimusta tälle bändille ja vähän äkkiä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RandomMullet - The Statement 27.10.2007

RandomMullet - The Statement
Häijyä menoa heti introsta lähtien. Menee melkein kakofonian puolelle mutta jotenkin alku pysyy kasassa tarkan soiton ansiosta. Saksofoni toimii oudon hyvin vaikka onkin tällaista mättöä. Tyylilaji vaihtuu 'kertsissä' (?) puhtaiden laulujen astuessa kuvaan ja vielä lisää rauhallisessa osiossa. Opethmaista onnistunutta tyylinvaihdosta pukkaa. Mikään osa tässä ei kuulosta sopimattomalta ja se on jo erittäin hyvä saavutus kun näinkin laajaa valikoimaa esitellään. Miksaus on erinomainen. Kitarat ovat tosi selkeät ja häijyt (lisäksi erittäin hyvin soitettu). Muutkin instrumentit ovat hyvin hallussa. Laulu potkii ja myös örinät. Ei tästä tahdo keksiä mitään negatiivista. Loppupuolella loistavaa häijysooloilua ennen rauhallista osiota, joka myöskin on hienoa tunnelmointia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - F:lower Scent Frequencies 20.04.2007

Somnam - F:lower Scent Frequencies
Vanhat kuusnepabiisit tulevat mieleen jo alun perusteella. Aika seesteistä matskua. Luokittelisin tämän lähinnä taustamusiikiksi. Voisi sopia hyvin moneen tilanteeseen. Rumpukompit 3:30 paikkeilla tuntuvat olevan aivan eri genrestä (jostain hevipuolelta) eivätkä oikein tunnu sopivan muuten rauhalliseen yleistunnelmaan. 4:40 alkava kitarointi olisi saanut jäädä miksauksessa enemmän taustalle minun mielestäni. Enemmän kaikuefektiä siihen ja vähän volyymiä alemmas. Tämä on aika outo yhdistelmä lähinnä noiden rumpujen ja kitaroiden osalta. En ihan sulata kappaletta. Mukavia sointumaalailuja tässä silti oli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Third plateau 20.04.2007

Electrical Shaman - Third plateau
Ei niitä kaikkia jamisessioita tarvitse nettiin laittaa ja kutsua biiseiksi. Kuulostaa enimmäkseen rumpukoneen päälle soitetulta pitkitetyltä kitarasooloilulta/näpertelyltä mikä ei kuulosta mitenkään mielenkiintoiselta. Noh.. viiden minuutin kohdilla on jotain yritystä melodisempaan suuntaan, mutta aika epämääräistä tuokin ja sekin siitä hiipui aika äkkiä. Ei tämä voi olla tarkoitettu selvinpäin kuunneltavaksi. Vai onko tämä tarkoitettu kuunneltavaksi ylipäätänsä? Kenties sopisi johonkin sienensyöntipippaloihin. Mitä ihmettä tuossa 9 minuutin kohdalla tapahtuu? Soitetaanko siinä jousisoitinta säröllä vai ihan kitaraa jousella? Siltä vähän kuulostaisi. Tulee mieleen Jimmy Pagen jousikikkailut jotka eivät minua ole ainakaan koskaan sytyttäneet. Jos biisistä 80 % se olisi silti aika epämääräistä. En kuullut pahemmin mitään käyttökelpoista materiaalia tästä äänityksestä, mutta jatka toki soittelua. Jotkut tykkää, minä en.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Veikko 20.04.2007

Turingin poppikone - Veikko
Sähkökitara (ainakin) on epävireessä. Häiritsee biisin kuuntelua. Vänkä riffi menee mielestäni hukkaan tässä äänityksessä / sovituksessa. Aineksia voisi vielä vähän hämmentää ja katsoa mitä soppaa siitä syntyisi. Kipaleessa on kuitenkin lupaavaa ainesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Purification - Flèches D'amour 20.04.2007

Sound Purification - Flèches D'amour
Nyt on kyllä genrenä sellainen ettei ole yleensä sytyttänyt. Yritän kuitenkin jotain mietteitä pistää... Biisi kaipaa mielestäni melodiaa, kun tässä on käytännössä ihan mukiinmenevää sointupohjaa vailla mitään pääteemaa. Joku pieni vaihtelu sointukuviossa voisi myöskin piristää. Voin olla aivan väärässäkin. Ehkä kappaleen (ja genren) tarkoituskin on olla maalailevaa ja pientä muutosta mukanaan kuljettavaa tunnelmointia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Power of a Word 21.04.2007

Metalshit - Power of a Word
Miksaus on vähän liian kuivaa kitaroiden osalta. Tää kuulostaa että riffejä on vaan ladottu peräkkäin ja soiteltu sinne vähän rumpuja ja öristy "sanoitukset" päälle. Ei siinä mitään, siinähän on resepti useimpiin hevibiiseihin mutta riffit eivät onnistu olemaan tarpeeksi mielenkiintoisia.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine 20.04.2007

DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine
Wahwah (vai onko jonkinlainen phaser/scream-juttu?) rytmikitaroissa säkeistön kohdalla oli aika erikoinen ratkaisu. Ei pääse liikaa silti häiritsemään. Ihan jees rokkimeininkiä. Kitarat ovat ehkä aavistuksen liian lujalla rumpuihin nähden. Rumpuihin lisää volyymiä tai sitten vähän kuivemmiksi ne kannut. Sävellyspuoli on ihan perusmenoa, ei mitään ihmeempää. Jatkakaa samaan malliin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 20.04.2007

Muistikuva - Matkalla
Alku tuo mieleen vahvasti perusiskelmän, josta en erityisemmin välitä. Suomipoppia. Syntsasoundit siellä täällä tuovat 80-luvun äänet mieleen. Ihan harmitonta poppia, mutta ei henkilökohtaisesti sytytä pahemmin. Ei mitään moittimista kuitenkaan soitannossa, laulussa tai tuottamisessa. Seesteinen bridge / väliosa parin minuutin paikkeilla oli mielestäni paras osuus biisissä. Sanoituksia en yleensä hirveästi kuuntele muutenkaan, niin en osaa niistä sanoa mitään. Kasaripoppi ei ole mun juttu niin jätän pisteet kuitenkin antamatta reiluuden nimissä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Vassojedinenije i Tiraspol Diskotekh 20.04.2007

Nobelskaja Priz - Vassojedinenije i Tiraspol Diskotekh
Kiva kuunnella tällaisia sisäpiirivitsejä (NOT!). Hankkikaa oikeasti jotain muuta tekemistä. Täytyy sanoa että tää haisee vahvasti ulosteelta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - One day 20.04.2007

Argon - One day
Äänityspuolella ei moitittavaa. Laulajalla paistoi muutamassa kohdassa korostus läpi. Tällaisessa biisissä laulajan pitäisi vetää agressiivisemmin. Riffit on ihan OK. Ei auennut vaan biisi ihan ensikuulemalta. Ainakaan täysin. Kyllä tästä jotain irti sai kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Sikamälsää 20.04.2007

Stonecold Zombie - Sikamälsää
Ihan iloista menoahan tässä on. On tähän selvästi ainakin panostettu. Meneehän tämä tässä seuraavaa biisiä odotellessa ihan kivasti aika näinkin kuunnellessa. Samalla sävellyskonseptilla tuolta jenkkilästäkin tulee kaikenmaailman "punk"-bändejä listoja valloittelemaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - My anxiety 20.04.2007

The Dead Musicians Society - My anxiety
Mehevät kitarasoundit, eikä rummuissakaan mitään vikaa. Intro tuntui jotenkin liian irralliselta. Olisi kaivannut jotain bridgeä siihen että sopisi paremmin ekaan säkeistöön. Vokalistilla kivasti munaa vaikkei niitä jalkojen välissä heilukaan. Silti osittain lauluosuudet kuulostavat vähän liian poukkoilevan. Vähän niinkuin teatterimusikaalia kuuntelisi. Toimisi paremmin livenä varmasti. Ensikuulemalta kappale kuulosti pysähtelevän hieman liikaa kun vauhtiin oli päästy. Ei mitenkään huono silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 20.04.2007

Nbc - Poika
En sitten kuuntele enkä tykkää hiphopista, mutta... Miksaus tuntuisi olevan ponteva, ja kaikki kuuluu melko selvästi. Miksaus on vain keskittynyt mielestäni liikaa keskikanavaan. Pieni levitys voisi tehdä terää. Kitarasoundit kiva lisä. Esim. ne olisi voinut sijoittaa muualle kuin keskikanavaan. Kitarasoolo onkin aika harvinainen (vai?) hiphopissa. Ihan jees kamaa varmaan jos tykkää hiphopista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Giuse - Kingpin (A Sketch for Casio) 20.04.2007

Giuse - Kingpin (A Sketch for Casio)
Tämä on aivan omituista. Tosiretrot syntikkasoundit. Punainen lanka on kadoksissa. Puolessa välissä on pientä melodian hakua, mutta aika omituista silti. Ei saa irti mitään ihmeempiä, vaikuttaa niin puoli-puolivalmiilta vielä, että kannattaa työstää lisää matskua jos vaan jaksaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 20.04.2007

Routaraja - Sydänmaa
Sanat ovat kovin runollisia (eli en tajua niistä yhtään mitään =D). Rummut kuulostavat liian jykeviltä biisin tunnelmaan. Kuin pisätisi hevirumpalin takomaan johonkin seesteiseen iskelmäbiisiin. Ehkä miksausjuttuja. Syntikkaäänet (?) olisi voinut vaihtaa vaikka kitaroihin. Äänimaailma oli aika ilmava ja odotin koko ajan että biisiin tulisi jokin kunnon kitaravalli jossain vaiheessa paasaamaan että saisi pienen täyttymyksen tunteen aikaiseksi. Sävellys tuntuu vähän keskeneräiseltä. Olisin kaivannut enemmän vaihtelua.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 20.04.2007

Ghost Trio - Air Out
Alun laulutyyli kuulosti Humanen laulajalta josta en kyllä tykkää yhtään. Biisi ei pysy ihan kasassa. Rumpusovituksia voisi ehkä vähän muokata erilaisiksi paikka paikoin. Hyviä ideoita tässä kuitenkin oli. Lauluääni jäi vielä ainakin minua vaivaamaan. Ehkä se oli vaan miksattu liian eteen. Huu nous.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 23.01.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Perkeleen muhevat hevikitarat. Miehekäs lauluäänikin löytyy, täytyy myöntää. Ei tässä biisissä oikein mitään vikaa tunnu olevan. Jännä toi kitarateemajuttu mikä jo alussa esiintyy. Riffit on aika simppeleitä, mutta pumppaavat jotenkin helvetin hienosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soul Trip - Soul Trip 10.11.2006

Soul Trip - Soul Trip
Voihan haitaripoppi. Tulee mieleen joku pieni marsubändi jotka veivaa pienillä soittimillaan pientä poppia pienessä metsäaukiolla. Ja harakat taputtelee käsiään (tai siipiään). Sanottakoon selvennykseksi, ettei tää ole mun tyylilaji sitten ollenkaan. Tuollaisia asioita nyt kuitenkin mieleen tästä tuli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Aliens Guitars 10.11.2006

Tyylisekous - Aliens Guitars
No onpas taiteellista. Tää menis ehkä jossain levykokonaisuudessa välihäröilynä, muttei toimi sellaisenaan. Onhan tässä jänniä soundeja siellä täällä. Ei tätä kannata pois heittää, mutta vähän oudompi valinta kommenttirinkiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kaunis poika 10.11.2006

Routaraja - Kaunis poika
Humppamainen (?) rytmi. Ehkä vähän erikoinen valinta tähän biisiin. Peruspoppia mielestäni muuten. Tässä ei ole tarpeeksi vaihtelua ainakaan mun makuuni. Aika simppeliä. Onhan tää omalla tavallaan onnistunut, kun tää jää mieleen toiston johdosta. Ei siis mikään fiasko.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 20.04.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Tulee lauluäänestä hämärästi mieleen Mikko Alatalo joskus 70-luvulta. Ihan nättiä peruspoppia. Funk-osuus on veikeää, mutta olisin kaivannut vielä enemmän pieniä mausteita sinne tänne siihen osaan. Aika iloinen / haikea fiilis tästä tulee. Huolimatta kalmahkoista sanoista. Jees veto.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Slaughterhouse Dreams 10.11.2006

Stab Happy - Slaughterhouse Dreams
Aika retee lauluääni. Toimii hyvin. Biisin miksaus on vähän autotallista. Laulaja kun vetää agressiot päälle, ei kitarat oikein tarpeeksi esillä. Asennetta tästä kyllä löytää kaivelemattakin. Mielenkiintoinen väsäys sävellysnäkökulmasta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 10.11.2006

Pyromaniac - LÄPI
Hyvää menoa ja muutenkin kunnon överiksi heitettyä matskua. Hienot soundit myös. Hienot sanat, täytyy vielä kehaista :) Soolot oli aika lyhyet. Ehkä se sopii sitten tämmöseen, en tiiä. Olis vaan ollut kiva kuulla vähän pidempään tuota kun soolosoundi oli niin hyvän kuuloista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Paint You to Pieces 20.04.2007

Faro - Paint You to Pieces
Uriah Heepillä lähdetään introssa. Äänitys ja miksaus ovat erinomaista jälkeä. Hyvät melodiat ja omaperäinen ote. Kaikesta huokuu viimeistelty meininki. Valmista kamaa. Kiva naislaulaja. Tarttuva biisi kertakaikkiaan. Jo ekalla kerralla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Medusa 10.11.2006

Faro - Medusa
Aika psykedeelinen intro. Jotain Kingston Wall juttuja tulee mieleen, ehkä tuosta rumputyöskentelystä. Tässä on vahvasti semmoinen 70-luvun fiilis, mutta mausteena on paljon omaperäistä menoa. Sävelkulut eivät nimittäin kuulosta oikein keneltäkään muulta. Juuri kun tuntuu saavan otteen, niin biisi pääsee karkaamaan käsistä johonkin toisenlaiseen fiilikseen. Ei paha, ei paha. Soittajat hallitsevat hyvin instrumenttinsa ja laulajan ääni on erittäin miellyttävä. Tää kuulostaa niin omaperäiseltä että tässä olisi rahkeita ihan maailmanvalloitukseen. Siis mun miälestä :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - The Chicagoans 10.11.2006

Metaplasm 646a - The Chicagoans
En kuuntele tämmöistä, joten tässä tulee vaan jotain junttiajatuksia sitten... Mieleen hiipii jonkinlainen aerobic-jumppa-sessio. Toistoa on ainakin samaan henkeen. Ysärin äänet tulee myös vahvasti mieleen. Voi niitä aikoja.. Lopussa sopan pintaan nousee aika jänniä efektejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 20.04.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
En tajua elektronista musiikkia, niin kerron vain jotain mitä tästä tulee mieleen.. Jotain vesitippoja tippuilee jossain mustavalkoisella autioituneella tehdasalueella. Vähän niinkuin se Robocopin tehdasalue missä ne jahtaili lopussa toisiaan. Tää on kuitenkin vähän synkempi paikka eikä täällä näy ketään. Kamera kuvaa yläviistoon kirkkaalle kelmeälle taivaalle samaan aikaan kun kameranliikuttaja kävelee eteenpäin. Sadepisarat tippuvat kivasti kuvaan ylhäältä ja valot välähtelevät satunnaisesti. Keskivaiheilla kamera kääntyy normaaliasentoon kuvaamaan eteenpäin. Nyt näkyy joku ihme robottimonsteri jossain 30 metrin päässä liikkuvan, mutta se ei vielä nähnyt päähenkilöämme. Päähenkilö jatkaa kuitenkin suoraan kävelyä ja robottimonsteri kävelee pois kuvasta. Päähenkilö ottaa ja istahtaa suuren vesilätäkön eteen ja alkaa tuijottaa lätäkköä. Sade on lakannut, mutta vesilätäkköön tippuu 3 sekunnin välein tippa joka aiheuttaa veden pinnalla mukavia väreilyjä. Päähenkilö tuijottelee lätäkön pintaa ja alkaa pikkuhiljaa menettämään tajuntansa. Kamera lopulta läsähtää lammikkoon. THE END.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 10.11.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
En sitten kuuntele ikinä ns. omalla ajallani tämmöistä, joten kirjoittelen tässä niitä näitä mitä biisistä tulee mieleen... Jännä narahdus minuutin paikkeilla. Basso on vähän liian lujalla mielestäni (mutta se varmaan kuuluu asiaan tässä tyylilajissa?). Kivat lirpatteluäänet 2:30 kohdilla. Tulee mieleen jotkut psykedeeliset sadepisarat mitkä tippuilee taivaalta ja poukkoilee minne sattuun maahan osuessaan. Ja taas narahti jännästi. Sitten palaillaan pikku hiljaa alkutaipaleelle. Tässähän onkin periaatteessa hahmotettavissa ihan selkee biisirakenne. Eihän se ollutkaan niin vaikeeta kuunnella. En vaan silti tajua ihan tätä tyylilajia. Tässä nyt kuitenkin jotain mielleyhtymiä vielä: lasisia avaruuskristalleja lentelee kaupungin keskustassa yöllä, mutta kukaan muu ei näe niitä. Autot senkun ajelee niistä läpi.. Ja oon ihan oikeesti selvinpäin kirjoittelemassa näitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Ride - 1. How It Feels (demo 2006 draft) 10.11.2006

The Ride - 1. How It Feels (demo 2006 draft)
Munakasta. System of a Downit on kyllä varmasti kuunneltu jo puhki. Ei voi omaperäisyydestä liikaa syyttää. On tää biisi kuitenkin ihan kelpo tekele.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Common Sense 10.11.2006

Marccus - Common Sense
Kuulee heti että suomalainen laulaa englantia. Tosin sama vika itselläkin on. Jonkinlainen kasarisoundi tulee mieleen. Konemeininkiä ja omituisuutta. Todella omaperäinen tunnelma. Vaikea lokeroida ja vielä vaikeampi pisteyttää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morass - Mellow 10.11.2006

Morass - Mellow
Mark Knopfler tulee heti alussa mieleen. Miellyttävän iisilisteninkiä kunnes minuutin paikkeilla muuttuukin soppa astetta mielenkiintoisemmaksi. Enpäs osannut kyllä yhtään aavistaa mihin päin tässä ollaan menossa. Positiivinen yllätys. Tässä on yhdistetty ensimietinnällä toisiinsa sopimattomia kohtia mutta kuitenkin saatu ne sopimaan yhteen. Niinhän se taisi joskus joku Genesiksen pojista sanoa fiksusti, että mitkä tahansa kaksi musiikkipätkää saadaan kuulostamaan samaan biisiin kuuluvaksi, kunhan kehittää siihen väliin sen toimivan siltaosan. Ja se onkin monesti aika haaste. Tässä on onnistuttu kyllä loistavasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Sanctuary 10.11.2006

Ever Since The Day - Sanctuary
Melankolista rokkia. Aika tummanpuhuvaa. Sävellyksenä menettelee, muttei aiheuta mitään ihmeempiä väristyksiä. Äänitys on aika tunkkainen tosin. Soittajat vetävät hyvin kuitenkin yhtä köyttä ja laulajakaan ei ole paha.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revel In Flesh - Bloodbringer 21.09.2006

Revel In Flesh - Bloodbringer
Vauhdilla jyrätään tässäkin vetäsyssä. Teidän pumppu on aika tehomylly, täytyy myöntää. Plussaa kitaraharmonioista soolossa. Hyvä loppuhuuto pistää juustot leivän päälle.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revel In Flesh - Sick 21.09.2006

Revel In Flesh - Sick
Tää on jo vähän kimurantimpi kuin toi eka veto. Eka riffi on tosi häijy ja panee luun heti kurkkuun. Ei tää ole yhtään ekaa biisiä huonompi. Tässä on vaan vähän enemmän ekalla kerralla ihmeteltävää. Kaikki tuntuu sopivan yhteen tosi hyvin eikä mikään häiritse. Haminasta tuntuu tulevan nykyjään mielenkiintoista matskua. Ei muuta kun muna suuhun ja jatkakaa samaan malliin. Teistä kuullaan taatusti vielä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revel In Flesh - Life Cancelled 21.09.2006

Revel In Flesh - Life Cancelled
Kunnon jytämenoo. Hyvä miksaus! Tappomeiningillä alusta loppuun niin kuin pitääkin. Laulajalla kunnon mörinät. Kaikki kuulostaa selkeeltä ja bassokin kuuluu selvästi ja murhaavalla äänellä. Ihan helvetin hyvin tehty. Biisi itsessäänkin on tosi toimiva ilman turhia kikkailua. Voimalla vaan eteenpäin äijät!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio) 20.04.2007

Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio)
Miksaus on aika kamalaa. Tää kappalekin on selkeesti tehty vaan mahdollisimman erilaisia ääripäitä esitteleväksi vitsibiisiksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 10.11.2006

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Hyviä riffejä, koukkuja ja tarttuva meininki muutenkin. Sanat ovatkin selkeesti poliittiset, mutta eipä tuo haittaa. Tää on kaikessa kieroudessaan nerokas biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Devil's heart 20.04.2007

Apiskuko - Devil's heart
Laulujen volyymit vähän heittelee tuossa kertosäkeessä varsinkin. Pikkumukava ballaadi, joka ei älyttömästi innosta mutta ei ärsytäkään. Jotenkin vaan niin tutun kuuloista. Ihan hyvin bändi on soitannaltaan kasassa. En osaa sanoa noista jousisoittimista että sopivatko biisiin. Kyllä tätä kuuntelee mieluummin kuin selkäänsä ottaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Zapadapa 04.07.2006

Metalshit - Zapadapa
Huono biisi/vitsi. Onneksi lyhyt. Ei tässä sen kummempaa sanottavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Saa sanoa 04.07.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Saa sanoa
Toi torvi on tosi jees. Laulaja laulaa kunnolla nuotin vierestä. Kuulostaa 70-luvun Martti Syrjältä. Enpäs tiedä.. nyt on semmoinen mieliala että tää upposi aika hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lekas pig band - Let Me Live 20.04.2007

Lekas pig band - Let Me Live
U2 (ja jostain syystä HIM) tulevat mieleen biisistä. Laulajan ääni miellytti eikä soittokaan pääse häiritsemään. Miksaus on ihan monoa eikä tämä vissiin ole tarkoitus olla mitenkään hiottua materiaalia. Piano häiritsee kun se kuulostaa olevan eri vireessä kuin muut soittimet. Soinnuiltaan aika tavallinen kappale. Jes! Vihdoinkin kitarasoolo. Eipä mikään huono vaikkei olekaan omaperäinen. Sopii silti biisiin hyvin. Olisin nipsaissut biisistä ainakin minuutin pois. Toimisi tehokkaammin. Huomasin loppuvaiheilla, että laulaja veteli parin kerran vähän nuotin vierestä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele teemu t vs human dextroid - epiloque I-II (ambient mix) 01.06.2006

teemu t vs human dextroid - epiloque I-II (ambient mix)
Jänskiä ääniä pullollansa. Luohan tämä omanlaista tunnelmaa vaikken ymmärrä ambientia noin yleensä. Toimineeko tää selvinpäin, who knows.. Enpä osaa pisteyttää tätä tyylilajia vaikka yrittäisin. Jänniä ääniä tässä kuitenkin joka tapauksessa oli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Raha on valtaa 01.06.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Raha on valtaa
Semmoista.. Epäsovinnaisia sointukuvioita paikoittain, mikä tekee tästä omaperäisen, mutta mun korviini kuulosti välillä väkisin väännetyltä (mutta vaan ihan vähäsen). Ei pääse häiritsemään kun ei ole liian pitkä. Outo ratkaisu toi synalla vetely. Ei tunnu sopivan biisin yleiseen menoon. Vähän vaikea sanoa tästä juuta taikka jaata.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Mä en usko (sanat helisee, versio b) 10.11.2006

POLTE - Mä en usko (sanat helisee, versio b)
Hyvin tuotettua ja soitettua peruspoppista. Kyllä tää selkee hitti on. Uppoaa kohderyhmäänsä varmasti hyvinkin. Itse en ole ihan tämmöisen ystävä mutta hyvin tää silti on tehty.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Kossu pakkasessa 10.11.2006

POLTE - Kossu pakkasessa
Hyvä aloitusriffi. Sanomaa on biisissä vaikka muille jakaa. Keskitasoa parempaa ryyppymusaa. Semmoista äijämäistä ryyppymusaa nimenomaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Käärmeenkieli 01.06.2006

Aresti - Käärmeenkieli
Miksaus ihan kohtalainen, joskin virveli kuulostaa aavistuksen pöntöltä (sämplätty?) ja kaikki kuulostaa vähän liian "pieneltä". Hevibiisin pitäisi kuulostaa ehkä vähän enemmän massiiviselta. Noh, miksi sikseen ja lisää volyymia nupista.. Riffit semmoset hyvät perusheviotteella. Laulaja osaa laulaa eikä tää silleen häirinnyt pahemmin. Kertsi jäi mieleen ja kaikkea.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele F.C Bolidi - Olympian = Olutpian 21.04.2006

F.C Bolidi - Olympian = Olutpian
Ränttätänttä-rokkihevipoppia. Laulanta on vähän jotenkin taustalla. Laulutyyli vähän oudoksuttaa välillä, mutta on tässä hyviäkin hetkiä. Tarvis ehkä kompressointia enemmän lauluraitoihin. Tuo "huuto"-tyylinen outo-juttu kertosäkeiden jälkeen menee vähän yli multa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - Spontaanikäymisen riskit 22.04.2006

jm8k - Spontaanikäymisen riskit
En voi ymmärtää tätä musiikkityyliä muuten, mutta...Jee. Kuusnepaääniä puolen minuutin alueella. Ihme ääniä siellä täällä ja komppi sen kuin soi ja soi ja soi ja soi. Tämä varmasti avautuu jonkinlaisen piristemäärän nautinnan jälkeen (taas sitä tulee yleistettyä =D).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - The Step Over The Edge Pt.1 22.04.2006

Soundslay - The Step Over The Edge Pt.1
Alku on aivan älyttömän tutun kuuloinen. Otteita Chop Suey:sta selkeesti. Sen jälkeen menee aika tavanomaiseksi haikea-metalli-veistelyksi. Ei missään nimessä huonoa, mutta kaipaa jotain ytyä. Laulua ainakin. Tästä saisi kelpo peruskipaleen pienellä eloistamisella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Tämän kylän Elvikset 01.06.2006

Routaraja - Tämän kylän Elvikset
Laulu on vähän liian lujalla mun makuun. Muuten tosi ponnekas äänitys. Kaikki voivat varmaan löytää sanoista jotain mihin samaistua (tai päinvastoin =) ). Menevä kesäbiisi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele superdurak - Coglioni brutti 10.11.2006

superdurak - Coglioni brutti
Kun biisi kerran on jo valmis, niin tarvitsette vielä sen pornoleffan mihin laitatte tämän soundtrackiksi. Muistakaa saksalaiset Fritz-viikset ja paljon rintakarvoja. Tää on hienoa musiikkia kun sitä oikein ajattelee. Miksaus tosin voisi olla parempi. Liian tunkkainen tällaisenaan. Hyvä porno-wahwah-soolokin siellä oli. Jotain James Brown huuteluita tää vielä kaipaa ja permpia soundeja. Miksauksesta miinusta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Verta & kuolemaa 22.04.2006

Turingin poppikone - Verta & kuolemaa
Kitaravenytykset on melkoisen karmeeta kuunneltavaa kun menee ohi nuottien niin että korva itkee. Onko tämä nyt kuitenkaan tosissaan tehty. Laulaja on miljoonasseitsemässadaskuudes AW Yrjänä / Jarkko Martikainen-kopio. Ehkä menee vaan yli ymmärryksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Usva 04.07.2006

Routaraja - Usva
Viihdyttävän yksinkertainen stop-start-rallatus. Laulu on miksattu hippasen liian voimakkaaksi mun makuuni. Soolosta olisi voinut jättää tremolo-soittelun vähemmälle (tulee liikaa mieleen semmoinen balalaikka-vetely). Jännä tunnelma. Lämpimän kolkko. Tulee mieleen baari jossa on vain vanhoja elämäänsä kyllästyneitä äijiä rivissä persvaot vilkkuen tuoppeja kumoillen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - Haave juna 22.04.2006

Masa B - Haave juna
Heti alussa oleva riffi kuulostaa täysin Donna Summerin "I Feel Love":lta. Aika simppeliä menoa muuten. Vähän semmoista höppänän oloista matskua. Minkä ihmeen takia loppuun piti jättää niin paljon tyhjää? Kysyn vaan.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Going Right 22.04.2006

Her Wickedness - Going Right
Laulu on miksattu liian nenään (ellei tässä sitten jo nauhoitusvaiheessa ole sinne laulettu). Onhan se vähän hämyisemmän kuuloista, jos tässä sitä on haettu. Minimalistista, tasaista. Taustamusiikkia joillekin korville. Ehkäpä. Kokonaiskuva on jotenkin vaan niin tunkkainen että tekee mieli tarkistaa korvat välillä etteivät ole päässeet menemään tukkoon. Ei, kyllä se varmaan on vaan tää miksaus mitä tässä on haettu. Kaipailisin jotain pientä diskantin pilkahdusta muutenkin kuin virvelissä. Tulee mieleen savuinen baari klo 3:20 kun tiskillä notkuu enää pari kolme puolinukuksissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eki Pop - Hyljättyjen yö 22.04.2006

Eki Pop - Hyljättyjen yö
Hyvä biisi. Huiluko se taustalla soi vai mikälie, mutta kiva yksityiskohta. Reipas haikea rokkiviisu jota sopii kuunnella kun grillaa makkaraa tai ajaa autolla tai vaan istuskelee auringonlaskun kurmottaessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele OverdrivE - The Serpent Lord 22.04.2006

OverdrivE - The Serpent Lord
Sporttista metallia. Tässä mennään aika nopsasti heti alusta lähtien. Soittaa osataan, mikä onkin tässä genressä aika välttämätöntä. Hyvä kipale näin tämmöisenä lyhyenä välipalana. Onneksi ei ole pidempi ettei voi mennä syyttämään tiluttelu-runkkauksesta. Tai voihan siitä aina syyttää jos niikseen tulee ;)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Holy Water 22.04.2006

Sigil - Holy Water
Laulaja kuulostaa hirveän tutunoloiselta. Jämäkkä äänimaailma lisää biisin houkuttelevuutta. Kappale itsessään on aika suoraviivaista perushevirokkia. Kitaraharmoniat soolossa olivat hyvä pikku yksityiskohta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - #tiilisikivi.net on Rendo 22.04.2006

Posse Giwipaska - #tiilisikivi.net on Rendo
Ärsyttää kuunnella näitä "hauskoja" huumoribiisejä. Tekisitte joskus kunnolla. Nää jää niin usein sisäpiirivitseiksi. No.. enpäs anna huonoja pisteitä kuitenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lisko 22.04.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lisko
Eka riffi on vähän erilainen mitä yleensä voisi odottaa. Erilainen, mutta en ihan ole varma että onko niin hyvä. Tässä on jotain saatanallisia takaperin-selityksiä keskellä biisiä. Manaukset sikseen. Onhan tässä jotain pieniä ahaa-elämyksiä. Noi sekoiluäänet mun mielestä vaan häiritsee kokonaisuutta. Vaikea saada otetta biisistä biisinä. (Sivuhuomautuksena: täällä Mikserissä näyttäis olevan puolet biiseistä tehty ryyppäämisestä).
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes 04.07.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes
En saanut otetta sävelteoksesta. Vähän laiskanpuoleisen tuntu, mutta enpäs arvostele liikoja näin ensikuulemalta. Tässä oli jotain lupaavaa. Odotin vaan jotain kivaa superkoukkua joka jäi sitten tulematta. 3:30 alueen puhdas kitara(?) jännine efekteineen pisti tykästymään. Vahvuutena tässä onkin äänimaailma. Miksaus kuulostaa hienolta MUTTA.. Minne bassorumpu on hukkunut kun tomeihin on saatu niin helvetisti voimaa?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Sam's Centenary Song 22.04.2006

Afar a Bird - Sam's Centenary Song
Hyvä tunnelma. Bassovoittoista tietä kuljetaan hitaasti ja makean synkästi. Miksauksesta sen verran että virveli on vähän kaukainen. Ei se tässä pahemmin pääse haittaamaan menoa. Hyviä pieniä lisukkeita tarjoillaan siellä täällä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Kuun Valoon 22.04.2006

-CSPR- - Kuun Valoon
Rummuissa ja kitaroissa on todella paljon munaa. Laulu on ihan kelvollista. Biisi ei omaperäisyyttä huou, mutta eipä kaikki muutkaan. Kyllä tätä muutaman kerran kuuntelee ihan mielellään.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Boratti 22.04.2006

FEL - Boratti
KASARIA! Ja vielä ihan Amiga-soundeilla. Erittäin velmua. Aika päätöntä menoa välillä. 1:30 kohdalla synth-tomit on ihan ehdottomat! Plussaa handclap-sampleista. Tässä on kuitenkin ihan kivat melodiat. Sopisi johonkin tasohyppelypeliin jossa on joku turbo-mato tai kävelevä kala tai vastaava.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 22.04.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Vasemmalla soiva puhdas kitara(vai joku kosketinsoitin?) on ihan kiva tunnelmanluoja. Muuten en tajua tällaisesta musiikista hölkäsen pöläystä. Tasaisesti etenee ja jotain monesti ennenkin kuultuja (ainakin minun korvaani) tyylittelyjä soi siellä täällä. Lopussa täytyy sanoa että minuutin jälkeen oli kaikki temput melkein esitelty ja tyydyttiin toistamaan itseään, mutta niin se vaan kuulostaa mun korviin aina kun kuuntelee näitä virityksiä. En pysty antamaan pisteitä kun en kuuntele aktiivisesti tämmöistä. (Sivuhuomautuksena: Pitääkö näiden kaikkien trance-goa-dance-juttujen nimissä esiintyä "Van"?)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 10.11.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Säkeistössä on liikaa toistoa. Muuten säkeistön ja kertsin kontrasti on toimiva. Säkeistöjen alla oleva rauhallinen kilke on myös kiva mauste.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele RekaStudiot - Kitara se vaan soi ja soi 22.04.2006

RekaStudiot - Kitara se vaan soi ja soi
Velmun kuuloista soitin-pomputtelua. Tässä tulee väkisinkin hilpeälle tuulelle, en tiedä miksi. Tulee vaan mieleen pikkuoravat ja mangustit soittamassa pieniä soittimiaan aurinkolasit päässä baarin nurkassa. Saundi on vaan jotenkin niin harmittoman pienoinen :D "Tässä me vaan soitetaan, älkää antako meidän pahemmin häiritä". Mukavaa musiikkia kaljankittauksen taustalle. Ehkä miksaus ei ole huipputasoa mutta tykästyin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Money 01.06.2006

Kalkutan Konepaja - Money
Reipas metelin tuottaminen teiltä onnistuu eikä tää jää väsyneeksi missään kohdassa. Eväät on aika perus-punkki-tasoa, mutta mikäs siinä kun sen tekee näin innolla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aetas - My witching hour 01.02.2006

Aetas - My witching hour
Intro on oikein toimiva. Ensimmäinen säkeistö ihan mukiinmenevää. tossa kahden minuutin paikkeilla kun on jotain puhekohtaa niin se kuulostaa hivenen tahattoman humoristiselta, mutta ehkä vaan oon sillä päällä :) 2:40 alueella ERITTÄIN Opethmainen riffi, mutta (ehkä juuri siksi) toimii hyvin. Itse olisin käyttänyt pikkuisen vähemmän kaikua laulussa mutta se on vaan mun maku mikä tässä puhuu. Kitarat vois olla vähän enemmän pinnassa myöskin, kun niiden saundi on hyvä. Lisää vaan volyymiä sinne. Rummut on aika hyvänkuuloiset mutta olisin (niistäkin) vähentänyt pikku-aavistuksen reverbiä. (aika niuhoa, tiedän =D) Kaikesta kuulee että Opethia on kuunneltu, mutta mikäs siinä, kun kuuluu omiin suosikkeihini niin en näe sitä niin pahana. Eikä näitä vielä ainakaan oo liiaksi ollut. Näin ensikuulemalta biisissä oli kaikenlaista ja oli vaikea saada suoralta kädeltä otetta, mikä ei ole välttämättä huono asia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Burn them down 10.11.2006

Celestial Aeon Project - Burn them down
Mahtipontista musiikkia. Kyllä tää johonkin scifi-leffaan selkeesti uppoaisi. Joku Aliens-tyyppinen apokalyptinen tulevaisuusjuttu tulee päällimmäisenä mieleen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Gypsy 22.04.2006

Cold Shot - Gypsy
Hyvät soundit. Erityisesti rummuista tykkään. Rentoa rentoa kesäterassi/autoajelu-musaa. Hyvin kasailtu, äänitetty ja esitetty. Ei mitään maatajärisyttävän omaperäistä, mutta se mitä tässä tehdään, tehdään hyvin ja tinkimättä. Hyvä laulaja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Reflections 21.04.2006

Sonicmind - Reflections
SOAD on ihan varmana tuttu bändin jäsenille. Sen verran vaihtelevaa tää on. Eipähän voi syyttää tylsäksi. Hyvät sweepit 1:25 kohdilla (jos en väärässä ole). Biisissä on jo 2 minuutin kohdalla ollut tarpeeksi matskua pitempäänkin biisiin. Jännää kuunnella mitä tulee seuraavaksi. Tässä on niin paljon kaikkea vänkää että tää vaatisi kyllä enemmän kuunteluita. Eihän biisiin ole tietty pakko tunkea hirveesti kaikkea erilaista mutta pakko kehaista ettei ole yritetty vaan päästä siitä missä aita on matalin. Kokonaisuus jää ehkä hiukan sekavaksi silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - kesä 96 22.04.2006

POLTE - kesä 96
Ihan jees rokkibiisi. Tuli 80-90-luku mieleen. Tää kuulostaa ihan siltä yhdeltä biisiltä :D En vaan nyt muista miltä. Toimii varmaan kun ajelee autolla kesällä ja luukuttaa tätä soittimesta. Tulee semmoinen hyvä fiilis.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 21.04.2006

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Miksi alkupuolesta tuli mieleen Rammstein? Tiedä en.. Alku on vähän yksitoikkoista. Välillä tuli jotain vaihtelua siinä 1:20 paikkeilla. Vähän jatsahtavaa (?). Sitten mennään taas alun tyyliin. Laulut on vedetty aika erikoiseen tyyliin. Ihan sopivaa tämmöiseen häröbiisiin. Kuulostaa vähän kuin tää olisi sävelletty kamoissa. Tän biisin tarkoitus, sovitus ja toteutus menee kuitenkin vähän yli ymmärryksen mulla. Omaperäisyydestä pisteet.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Entropy 22.04.2006

Van der Phunck - Entropy
Tyyli jota en kuuntele yleensä vapaaehtoisesti on vaikea arvosteltava mulle, joten jätän pisteet jakelematta puoleen taikka toiseen. Kivan kuuloinen urkuääni minuutin kohdalla. Tulee mieleen Addams Family tai joku hurjan hurja kummitusleffa männävuosilta. Ihan mielenkiintoisen kuuloista. Ei pääse tylsistymään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mood Science - Traditional Ethiopian Story 10.11.2006

Mood Science - Traditional Ethiopian Story
Mukavaa vaihtelua kuulla vähän erilaisia instrumentteja vaihteeksi täällä mikserissä. Tyylilajikin poikkeaa valtavirrasta. Rumpusoundista tykkään. Sen verran orgaaninen ja potkiva. Improvisoidun jammailun oloinen veto, mikä ei tässä tapauksessa ole ainakaan huono homma. Tässä on kuitenkin sen verran mielenkiintoista vaihtelua ja teemoja että mielenkiinto pysyy mukana matkassa. Tyylilaji on itselleni täysin vieras (tai enpä ainakaan muista koska olisin viimeksi kuunnellut tämmöistä), joten voi olla vaikeaa pisteyttää tätä, mutta yritetään kuitenkin..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - Only Oceans Remain 12.09.2005

Undence - Only Oceans Remain
Kivat melodiat. Tykkäsin näistä tunnelmoinneista ja fiiliksistä. Soundit ihan jees. Loppupuolella oli jotain klassisia vivahteita. Hyvä. Ei keksi pahaa sanottavaa paitsi että kuulostaa ihan monolta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Aardvark - Echo of Dorian 12.09.2005

Red Aardvark - Echo of Dorian
Melodiat luovat haikeaa tunnelmaa, varsinkin tuo "vaikeroiva" soolo-ääni-kitaramaisuus-jutska tuossa. Kiva biisi näin taustalla ja muutenkin pääsee syventymään. Ihan mukiinmenevä. Ehkä liikaa tuota piano-pimputusta tuossa. Se toimii mutta siihen vähän turtuu kun se on tuossa koko ajan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Maria 12.09.2005

Riku Rotten Project - Maria
Jotain 70-luvun-eppunormaali-pellemiljoona-punkkia muistuttavaa tässä on. Ihan jees-kamaa. Mitään väristyksiä tää ei aiheuttanut suuntaan tai toiseen. Ei liian pitkä ainakaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed 12.09.2005

tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed
Tää on aika tämmöstä toistoa riffien osalta. Rumpusoundit vähä häiritsevät ja kitarasoundi samaten. Ei saa lauluhommista selvää kun 57 laulajaa heittää välillä eri juttuja. Häiritsee keskittymistä. En ole varmaan vaan koskaan tajunnut tämmöstä räppimetallia. En siis pistä arvosanaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Loboto-mies 12.09.2005

FEL - Loboto-mies
Soundit aika tukevat kyllä. En musiikkilajina ihan ymmärrä. Onhan tässä semmoista tanssittavaa matskua tasaseen ja jänniä efektisysteemeitä. Ihan luovaa sekin on. Vähän vaan tulee semmoinen olo että tähän on vaan pistetty kaikkea kokeilua täytteeksi mielivaltaisesti. Ei avaudu mutta on tähän kuitenkin vaivaa nähty.. luulisin. Parit äänipätkät pöllitty leffoista mitkä ei taas sovi mitenkään tähän muuta kuin että onpahan jotain suusta tulevaakin ääntelyä koneäänten lisäksi. Kiva "urkusoolo" siinä kolmen minuutin hujakoilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Without Label (Special Track) 12.09.2005

Mind's Pressures - Without Label (Special Track)
Kyllä on omituisen kuuloinen bassorumpu tuossa alussa kun ei oltu piilotettu sinne kitaroiden taakse. ja kyllä toi virvelikin. No, se siitä. Lauluääni aika hirveää kuultavaa mielestäni noissa "valittavissa" kohdissa. Huutokarjuntaärjyntä oli jo parempi. Vaihtoehtoista metallia tosiaan tämä. Kuulostaa vähän liikaa tekemällä tehdyltä väkisin omituiselta vaikka onhan tässä jotain erilaista kuitenkin. Kahden minuutin kohdilla alkoi paras riffi tähän mennessä. Tää ei taida olla niitä verse-chorus-verse-biisejä.. Jatsia? Outro olis VOINUT olla vähän lyhykäisempikin. Ei tää voi olla tosissaan tehty. Ei iskenyt.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele ivalo - Tuntematon tie 12.09.2005

ivalo - Tuntematon tie
Soundit tosi hyvät ja täyteläiset. Hyvät koukut. Biisi toimii ja on ihan radiovalmista kauraa. Kaikki osa-alueet toimii, laulaja osaa ja bändi hoitaa hommansa. Sanoihin en niin hirveästi kiinnittänyt huomiota, mutta eivät ärsyttäneet ainakaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - I Will 12.09.2005

Vanhat ja väsyneet - I Will
Mulla tulee 60-70-luvun vaihteen Pink Floyd mieleen noista lauluosuuksista. Noi rummut ei sovi kuvioon mun mielestäni. Liian jykevä bassorumpu. Välttämättä tähän ei rumpuja olis tarvinut laittaakaan. Vähän demomainen fiilis tästä tulee, laiska jotenkin. Jousisoundit ei kuulosta ihan olevan samassa vireessä verrattuna muihin instrumentteihin. Ihan kiva pikku melodia tässä on mutta toteutus vähän puolivillainen. Loppui vähän tönkösti. Ei silti, ei täysin huono.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela 12.09.2005

Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela
En tajuu hiphoppia niin en voi mennä sanomaan juuta enkä jaata. Sanoitukset semmoista hassua uhoa ja vittua. Ei selvästikään tosissaan tehty. Mutta hei, Turhapuroa ei mollata! Ei mulla muuta tästä oikein irtoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Kheemon 5 (horror time) 22.04.2006

Trakkerterrorist - Kheemon 5 (horror time)
Hmm.. mitähän tuosta napista tapahtuu.Wouuu. Jänskää. Aina on kivaa kun pääsee kokeilemaan erilaisia vipstaakkeja ja härveleitä. Ei niitä silti tarvisi ikuistaa tai varsinkaan pistää tänne muiden kuunneltavaksi. Ehkä tämä toimisi jollain tasolla. Esim. johonkin leffaan hullun professorin taustalle kun rakentelee värkkejään ja sekoittelee litkujaan.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Novax - Vanhat biisit (2003-2009) - Jonnekkin 21.04.2006

Novax - Vanhat biisit (2003-2009) - Jonnekkin
Kelvoton räpellys. Voisi edes yrittää laittaa taustan ja "soolon" soimaan samassa sävellajissa. Miksi pitää pistää tämmösiä?
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - PyroIncarnation 22.04.2006

Reflecting Black - PyroIncarnation
Virveli hukkuu muuten hyvän soundimaailman taakse. Vaikka onhan tuo rumpumiksaus vähän ehkä liian sekavaa paikoitellen. Luo se kyllä aggressiivisuuden vaikutelmaa lisää. Soitto on todella taidokasta kaikin puolin. Kappale tarvitsee ehdottomasti monta kuuntelua että tätä voi sisäistää. Aggressiivista tämä kyllä on. Ehkä liiankin täynnä kaikkea, mutta enpäs mene varmuudella sanomaan vielä. Soundeista ja itsevarmasta otteesta isot plussat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Raping Your Soul 22.04.2006

G.O.R.E. - Raping Your Soul
Jees. Nopeaa kitaratykistöä. Basariäänestä en ihan täysillä pidä mutta ihan kelpo tämmöseen nopeaan vetelyyn. Eipähän hukuta alleen kaikkea. Häijyä tavaraa. Thrash-vetona kelvollista kauraa. Sooloon olisin tykästynyt enemmän jos olisi päästetty enemmän tota nopeeta sahausta valloilleen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar 22.04.2006

Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar
Intro oli mielenkiintoinen ja kasvoi mukavasti. Sen jälkeen olisi kaivannut lauluja tähän biisiin. Tai jonkinlaista möykkähuutoa vaikka. Kelposäätöä silti. Tykkäsin tuosta 2:40 rauhaisasta olostelusta. Tää olis enempi eloisa jos tosiaan sorvailisitte jotain lauluosuuksia tähän.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Line Of Sight 07.05.2005

.erAze. - Line Of Sight
Rummut on vähän turhan kasarit omaan makuuni, eli liikaa kaikuefektiä varsinkin virvelissä. Laulu on himpun verran etäiseksi miksattu. Lauluääni on aivan loistava. Soolossakin on pikkaisen liikaa ehkä tuota kaikua. Biisinä kohtuukauraa näin ensikuulemalta. Vähän tavanomaisia ratkaisuja tässä on mutta ei pääse ärsyttämään ainakaan. Tuli vähän semmoiset Wherever I May Roam-fiilikset tuosta kitarariffistä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tiluvitkutin - Väijynnän maisterit 24.04.2005

Tiluvitkutin - Väijynnän maisterit
Okei. Tiluja löytyy. Osaava kitaristi löytyy. Biisikin on melko hyvä siihen nähden että se on ihan noin yhdeltä istumalta sävelletty ja soitettu. Mikserin oma Yngwie ihan selkeesti. Pointsit ihan taidosta ja tiivistetystä biisistä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7th Edition - Fake World 23.04.2005

7th Edition - Fake World
Aika perusrokkia. Reipas rytmi ja rumpusatsi. Laulajakin on ihan hyvä. Soundipuoli on tosiaan vähän tunkkainen joten jos sen pistäisi kuntoon niin tämä voisi nousta huimempiin sfääreihin ja potkia munille sekä heiluttaa hameita. Soolo on hyvä. Jesjes. Pojat osaa soitella eikä tässä turhaan kikkailla. Seiska tuli. Paremmat soundit niin olisi huikeampi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Tyttölapsi 23.04.2005

A.K.Alataajuus - Tyttölapsi
Hyvä ja rento reggae vaikken siitä yleensä mitään tajuakaan. Pimatsu ääntelee siellä välillä oikein oivan mallikkaasti. Sopii biisin tyyliin kuin porkkana lumiukon alapäähän. Kesäfiilis hiipii selkärankaa pitkin olkapäille ja sieltä suoraan vasempaan aivolohkoon saaden siellä aivoimpulssien aiheuttamaan pienen hymynvirneen suupieleen jos toisenkiin. Loppu on oikein fiilistelevää.
8

Sivu: 1 2