Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 198 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Action trousers - Auction Trousers EP 21.05.2013

Action trousers - Auction Trousers EP
joo sut trollattii kato :----ddd kulli

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia 25.12.2012

Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia
Onko tätä tarkotus kuunnella loppuun asti? Heh heh. Just tää on mikserin musiikkitarjonnassa vikana. Ei sillä etteikö sitä höhöpaskaa sais tehdä ja julkaista, mutta että sitä pitää tunkea joka tuutista jonain hienona sieluntuotteenaan. Kommenttimäärästä päätellen tää on kommenttiringissäkin. Osta vaikka kitara ja ala tekemään jotain järkevää.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Kuuleeko kukaan? 20.12.2012

Apus - Kuuleeko kukaan?
Onks tossa laulussa autotunee? Tää on taas tätä musiikkia, joka ois pitäny tehä vuonna 2007, niin oisitte saanu heti levytyssopimuksen ja vitusti keikkoja. Nyt mä vaa hymistelen, että kui te jaksatte vielä. Hyvin soitettua kyllä. Kivasti pysyy kasassa toi progressiivisuus, mut silti tarttuvii melodioita ja rytmejä. Soundillisesti vähä toivomisen varaa, mutta ei nyt mitään oo varsinaisesti viallakaan. Vokalistilla on laaja repertuaari äänessä, se on aina siistiä. Onks tossa laulussa autotunee? Kysyinks mä tän jo? Koskettimet metallissa on aika tympeetä mun mielestä, siitä mä en tykkää. Kosketinsoittajat metallibändeissä on aina niitä jätkiä kaveripiiristä, ketkä on pitäny ottaa siihe bändiin messii vaa ku ei sen oo järkee pyörii porukassa pelkkänä roudarina. Ne ei anna sille bändille mitään hyvää ellei a) sillä oo vitusti analogisyntikoita, b) se bändi soita Nightwish-meininkimetallia c) sillä oo vitusti analogisyntikoita. Ja teiä kosketinsoittajalla taitaa olla vaa Korg Triton. Sillo ku soitetaa heviä nii ne pianopojat jätetään kotiin, minun mielestä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä 20.12.2012

Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä
Mikserin Kovimmat Tekijät Co. Ja jälki on sen mukasta. Todennäköisesti tekijätkin tietää, että tässä toimii about kaikki mitä on yritettykkin, vähä orpoo lähtee kommentoimaan niitä enää. Tai siis kehumaan. Lusi-Masan säkeistöis häiritsee aina toi saundi, se on miksattu tai nauhotettu aika oudosti. Huono mikki + tollanen tyhmä huonekaiku. Kertsissä se ei taas haittaa, äänenkäyttö on erilaista ja biitissä on sellasta tavaraa joka peittää sen mukavasti. Tai sit se on miksauksellinen häikkä, ja oot vaa miksannu ton kertsin paremmin. Emmä tiiä, mut korjaa se ennenkö alatte pakottaa tätä radioon. Muutenkin mitä enemmän kuuntelen sun biittejä, niin sitä enemmän kyl alan kypsymään tähän miten kovalla kaikki soi aina. Plus aina on ihan helvetisti instrumentteja samaan aikaan, joka saa tosi ahtaan tunnelman. Ihan tajuttoman hyvin tehtyä tää on, mutta ei taas oo aivan sitä mitä mä henkilökohtasesti prefer. Tällästä kun pakottais tarpeeks mediaan oikeiden ihmisten kautta, plus pieni kourallinen hyvää onnea, niin voisin oikeesti kuvitella kuulevani tätä radiossa. Ja ikävä kyllä mä myös pystyn kuvittelee, miten sut palkattais seuraaviks vuosiks luomaan ysäripoppi-revivalia tuottamalla näitä taustoja Samuli Edelmanille ja jommalle kummalle niistä Nylon Beatin ämmistä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mad Spaniard - Homesick And Feeling Nostalgic 20.12.2012

Mad Spaniard - Homesick And Feeling Nostalgic
Sulla on nää groovaavat bassoriffit hallussa ollu aina. Sellanen vähän naiivi, ajaton ja lähes poikkeuksetta hyväntuulinen meininki kaikissa biiseissä, joka on tosi siistiä. Tässä on sitä samaa, ei petä. Rummut ja basso pelaa tosi siisti yhteen, kuulee että niistä koko biisin idea on saanut alkunsa. Ikävä kyllä kaikista muista elementeistä kuulee, että ne ideat loppu ehkä vähän kesken. Melodiapuolella ei oo oikein mitään tarttuvaa tai oivaltavaa. Tuntuu lähes satunnaisilta paikoin, ja rakenne on jotenkin vaikeesti tajuttava tai olematon. Sillei huonolla tavalla. Myöskään ihan kaikista saundivalinnoista en pidä, turhan metallisia/muovisia/laihoja. Tavallaan kokoajan ymmärrän mitä on haettu takaa, mutta paljon jää uupumaan just saundien puolesta. En myöskään löydä tälle musiikille sijaa mun elämässä, eli en osaa kuvitella miten mä päätyisin kuuntelee tätä toiste. Tai millä fiiliksellä mä laittaisin tän soimaan. Johonkin peliin, tai "hauskan" youtubevideon lopputekstien taustalle tää sopis mainiosti.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrum - For Aino... 20.12.2012

Vrum - For Aino...
No siis. Huh. Mä tykkään että tää biisi hengittää vähän enemmän kun useat muut biisit, joissa sulla on akustista kitaraa. Kitara ei oo enää ihan niin tilaton ja palikkamaiseks kompressoitu, ja se toimii. Muutenkin saundit on ihan hekumalliset tässä, en oikeestaan keksi mitään mitä vois tehä paremmin tai toisin. Harmonia kuvaa tätä biisin tunnelmaa, ja myös teknistä puolta loistavasti. Toki ei tiedä mitä tuolla tapahtuu mikroskooppitasolla, kun ei oo mitään hienoja subbareita tai taajuuksia kauniisti erottelevia hi-fikajareita. Sävellyksenä siisti. Tykkään tästä, että tää on aika genrettömän kuulosta. Se tunne, kun tajuut biisin kuunneltuas että et kelannu kertaakaan "hei tää kuulostaa ihan tältä ja tolta ja höö just tälläst indiepoppii nöö" vaan ihmeen kevyesti diilas sen kanssa, että tää on ihan jotain omaa. Eikä myöskään oo rautalangasta väännetty sitä, että onks tää nyt sellane slovari, vai mikä tää on. Hyvähyvä. En mä tästä keksi oikeesti mitään sanottavaa. Tää on niin pakottoman ja harmonisen kuulonen biisi, että se lähes pakottaa kuuntelijansa samaan tilaan. Jotain kosmista talviunta tää mussa herättää ja olen tosi vaikuttunut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Try It Again Sam - Wake Up 20.12.2012

Try It Again Sam - Wake Up
Kaikkihan tietää, että Kimmo osaa käyttää ääntään jumalaisesti. Mainitsen sen silti, että tää biisi (ja koko bändi) pysyy kasassa ton laulun vuoksi. Tosi hienoa kuunneltavaa. Sävellyksenä hyvin tälläne peruskiva grunge/altsu-rock meininki, hyvin toteutettu ja eheä kokonaisuutena. Tykkään etenki tosta alun näppäilykitarasta, ja lauluissa olevasta kaiusta. Kiva tollanen pieni leijuva huumehöyryämä, ei mitään totaalisen kokaiininpöllyistä haahuilua vaan just tällästä hyvää. Joo, tykkään. Mikä sitten estää tätä biisiä olemasta niin hyvä mitä se vois olla, on soiton munattomuus. Ja osin myös saundillinen munattomuus. Mä en oikei osaa sormella tökätä sitä kohtaa joka ei toimi, ehkä rumpujen ja muiden soittajien yhteistyö jotenkin mättää. Sillon kun pitäis mättää, rumpali tekee jotain ihan omituista plus ne on raskaammissa kohdissa hämmentävän etäälle miksattua. Ymmärrän ettei tän oo tarkotus olla mitään ekstaasirokkia, mutta silti. Ehkä myös kärsii vähän hitaasta temmosta ja turhan tollasesta "soitettii kaikki klikkiin ja kasattiin ne sitte koneella biisiks" soitosta. Se on harmi, tää skulais varmaan livenä hyvin, jollai toisella rumpalilla. Voin lainata yhtä, tunnen yhen aika hyvän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonela - Kivun Kautta 20.12.2012

Stonela - Kivun Kautta
Tuttua Lassi Heiskaslaatua. Soitannollisesti ja tuotannollisesti tasokkaan, joskin särmättömän, kuuloista. Ei mitään valitettavaa siltä puolen. Onko konerummut, kuulostaa vähän nakuttavilta? Ongelmaks mulla sun musiikin kanssa muodostuu se, että tää on täysin kaikkea muuta mistä mä pidän musiikissa. Tai siis perusarvot on toki samat, tarttuvuus, toimiva soitto yms, mutta musiikillisesti ja lyyrisesti sun tuotanto ei mua puhuttele. Ja tuntuu aina pahalta verottaa sun "pisteitä" sen takia, koska et sä varsinaisesti tee mitään väärin. Jos joku parantamisen arvoinen asia tässä on, niin tuo laulu. Se on vähän elotonta ja tollasta "laulelua". Kertsi pitäis laulaa ihan täysiä, tunteella. Nyt kuulostaa vähän siltä ettet oikeesti tarkota sitä mitä laulat. Joskin muistaakseni tuoreemmissa teoksissas oot mallikkaasti korjannu tän epäkohdan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - John Doe 19.11.2012

Apus - John Doe
uusi sana: "Kohteellista". Sen on ehkä tarkotus olla "kohteliasta" tai ehkä "kohtuullista". saatte päättää :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - John Doe 19.11.2012

Apus - John Doe
No arvostellaan sitten, kun oli niin omaperäinen pikaviestimainos... :) En tajua metallimusiikista vittuakaan nykyään. Joten arvioin sen verran mitä tajuan, mutta en pysty varmaankaan piilottamaan kyllästymistäni ko. genreen. Kaikenkaikkiaanhan tää kuulosta juuri siltä metallilta mitä Suomessa nykyään niin rakastetaan. Stam1na varmaan se ykkössuunnannäyttäjä tässä on jo pitkään ollut. Diablo ehkä vielä ennen Stam1naa, siihen sitten vielä lisätty helpommin sisäistettäviä melodioita, kertseissä aina stemmalaulut ja säkeistössä "tiukka riffi ja jännästi rytmitetty ärinälaulu". Anteeks, mä tiedän että on tyhmää kommentoida "tää kuulostaa ihan siltä ja tältä blaablaa", koska eihän se anna musiikin tekijälle mitään. Mutta ei oo myöskään kohteellista olettaa, että se omien idolien kopioiminen tuottaisi mitään iloa sille kuuntelijalle. Jos itse ei ole kauheasti vaivautunut keksimään millään_tasolla mitään omaa, en näe syytä miksei arvostelijakin voisi tarttua siihen faktaan, että tämä kuulostaa ihan sen ja sen tribuutilta. Ihan hyvin te soitatte, miksaus on ihan kunnossa ja tiedätte sen varmaan itsekkin. Ei arvosanaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sokea viha - Teknojumala 01.11.2012

Sokea viha - Teknojumala
VITTU TÄÖ KOVAAA2!!111
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Pimeyden Sikermässä 29.10.2012

Unen Mysteerio - Pimeyden Sikermässä
Mä oon täs pyäritelly tätä ny aika kaua. Ja uskaltaisin sanoo, että tässä on kyl aika paljon parannettavaa. Eka hyvistä puolista. Idea on loistava, ja saundit toimii odotetulla tavalla. Vokalisointi on siistiä ja ylipäätään iso käsi loistavasta ideasta. Sitten se ärsyttävä juttu, eli "mitä itse tekisin toisin ja väitän sen olevan parempi niin" -osio. Toi jatkuva soolokitarointi on tosi siisti juttu, mutta se ehkä pari kertaa menee oikeassa sävellajissa. Aina voi toki leikkiä dissonansseilla yms häröyksillä, mutta se ei tarkota että soitetaan randomeja juttuja jostain kuvitteellisista harmonioista. Tähän ois saanu mahtavan psykedeelisen viban, jos noi leadkitarat ois oikeasti samassa sävelessä soitettuja, ja jotenkin vielä ronskimpia. Tätä voi toki harjotella, ja on syytäkin koska visioo selkeesti löytyy. Lyriikoissa oli vähän toivomisen varaa välillä. Siellä oli pohjois-korealle ominaista hienoa lovecraft-runoiluvibaa, mutta tää seuraava laini: "Mayat ja meren lapset, he hukkuivat minuun luulivat voivansa hallita mua, mut en mennyt vipuun." Alkoi ihan loistavasti, mutta miksi kehittää tollanen lastenloruriimi tonne loppuun? Ja miksi se muuttui hetkeksi tollaiseen puhekieleen (viitaten 'mun' -sanaan)? Ihan totaalinen antikliimaksi, anteeksi vain :( Lisäksi olisin ite jotain lisäinstrumentteja kaivannut tähän, tuomaan sitä ahdistavaa psykedeelistä vibaa lisää. Pointtini on, että tässä on potentiaalia ihan helvetin tripauttavaks biisiks mutta toteutus tuntuu puolivillaiselta. Jään innolla odottamaan tulevaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cedar Bears - Climb 2 (For Christophe Bassons) 23.10.2012

Cedar Bears - Climb 2 (For Christophe Bassons)
Vähän pelottaa, mitä tästä voi sanoa ilman että se teilataan ymmärtämättömyydellä, kautta muilla herrakorteilla :)... Tykkään perusideasta. Jumittava, psykedeelinen ja kaikkea muuta kuin kliinistä soitantaa. Kitara ei kuulosta loopatulta (toisin kuin rummut, ehm ehm) ja kaikki elää. Laulu on tuollasta aika peruskauraa, jos musiikin pääpainon on tarkoitus olla lähinnä instrumenttipuolella. Saunditkin on ajatuksen tasolla kiehtovia, mutta kaatuu ehkä vähän väärällä tavalla köykäiseen nauhotusjälkeen. Tavallaan toki tuntuu hölmöltä kritisoida ilmiselvää kotisohvademoa saundiongelmista, mutta musta se on jonkun verran oikeutettua tässä kontekstissa. Tällänen musiikki, ainakin siis itselleni, toimii sävellyksellisesti riisuttuna nimenomaan sen takia, että ollaan panostettu saundiin. Siihen miten se särö elää sen vinguttelun kanssa, miten kaiut reagoi erilaisiin soittodynamiikoihin. Tässä, roland cube -säröillä ja modulaatioillaan se vähän häviää ja jäljelle jää todellakin toteuttamisen arvoinen läjä ideoita. Sun tatsi kitaraan on mainio, joten rahkeita oikeasti olisikin minusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 320x240 - celebration (monotribe version) 02.10.2012

320x240 - celebration (monotribe version)
Kova!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Aallot 27.09.2012

Unen Mysteerio - Aallot
Ja tykkäsin ettei tää ollu sellane ikuinen 7 minuutin junnaus, ne on tosi puuduttava juttu täs genressä. Nii tää oli hyvi brief.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Aallot 27.09.2012

Unen Mysteerio - Aallot
No jumantsuikkelin huh! Esikuvilleen uskollista jyystöö, kerrassaan. Eka olin et VITTU MITE SIISTI KIERTOÄÄNI KITARAS. Sit olin et vitti mite siistit lyriikat! Sit olin et vittu että konerummut imee slaikkaa! Sit olin et vittu mite kovia riffejä ei helvetti! Sit kelasin et hei, nää voksutha toimii (paitsi kliinit välttävästi mut iha siistit)! Sit niinku kelasin et mä tykkään täst iha viuttina! Oisin halunnu enempi noita kiertoääniä viel tonne, niist sais aika siistin elementin tonne, sellane semidrone-noise -juttu. Tollasenaanki toimii. Siisti leadkitara osio, noita enemmän! Miksaus on ihan hyvä, mut ehkä vähä jäi uupumaa. Kyse ei ehkä niinkää oo enää miksauksesta, tarviisitte vaa oikeemmat kamat ja enemmä ääntä ku nauhotatte. Vahvareista, enemmän volaa. Ja isompia vahvareita. Tosi vahva alku, tykkään todella! Hommatkaa oikee rumpali, enemmän noiseääniä nii mä ime teiä kullii. Kannustava ysi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Vault 72 Orchestra - I Had a Brother But He Fell Away 17.09.2012

The Vault 72 Orchestra - I Had a Brother But He Fell Away
Tää on kyllä mieletön, jättää sanattomaksi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekalaista Wanhaa - Lammas 14.09.2012

Sekalaista Wanhaa - Lammas
Ihan vitun hyvä biisi. Oikeesti IHAN VITUN HYVÄ BIISI

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pestherd - Weisthor 10.09.2012

Pestherd - Weisthor
Onpas grim ja frostbitten. Kerrankin rummut ei oo sitä fl studio looppausta, ihanaa <3 Soundit tekee tehtävänsä, eli on tosi black metal. Toimii tässä yhteydessä, sä oot kyl aina osannu löytää ton BALANSSIN, mitä tulee black metal -soundiin. Riffit on hyviä ja junnaavia, tunnelma on mainio läpi biisin. Lisää vaa tälläst, jumansvit!

Kommentti kappaleesta Kuuntele 320x240 - scraps 10.09.2012

320x240 - scraps
Tosi erikoinen biisi. Tässä jonkun 3-4 kertaa kuunnellu tän. Eka kuuntelukerta meni kyllä ihan makustellessa, että mites päin tästä ottais kiinni. Nyt alkaa jo ehkä vähän hahmottumaan. Tykkään tästä tuotannollisesta otteesta, tässä on paljon sulle uusia juttuja. En tiiä kuinka randomized noi glitchit yms, mutta tää silti kuulostaa siltä että tässä on jaksettu viilata yksityiskohtia pitkään ja se on aina kivaa. Kaikki on prosessoitua, venyy ja paukkuu, pitää ainakin mielenkiinnon hereillä. Mä en tiiä oikein, mitä sanois sillei järkevästi tästä. Tää on niin unenomainen/vääristynyt, että tuntuu ettei tätä oikein voi arvostella mitenkään verbaalisesti tai objektiivisesti. Tuotannollisesti kaikki on hallussa, toi akustisen pianon ja kitaran yhdistäminen tälläseen loppuun asti digitaaliseen ja prosessoituun unitodellisuuteen on siisti idea. Ois mielenkiintosta kuulla tää albumikokonaisuudessa, se ehkä määrittelis tän kappaleen luonteen ja roolin lopullisemmin. Jäiskö se hämmentäväks, mutta hyväks välibiisiksi vai oisko se koko albumin suunnannäyttäjä? Tälläsenään tää on siisti neljän minuutin trippi johonkin itselle tuntemattomaan maailmaan, ja sellanen on olokin tän jälkeen. Tosta lopusta mä pidän ihan tajuttoman paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RYTMIS - The music of Zero Kama performed with multiple instances of Oluttölkki 07.09.2012

RYTMIS - The music of Zero Kama performed with multiple instances of Oluttölkki
TUTKIMUS MATKA

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Ozymandias 20.08.2012

Valium for Van Gogh - Ozymandias
Tää projekti on yksiä ensimmäisiä mikseriprojekteja, mille ylipäätään faniuduin alkutaipaleellani. "Nostalginen" fiilis, en oo kuunnellu mitään sulta aikoihin. Tykkään tästä ideasta, itelläki käyny mielessä joskus tehdä tän kaltasia biisejä. Ehkä vähän eeppisemmällä ja pidemmällä kaavalla, mutta joka tapauksessa. Sun saundimaailmas ei oo muuttunu kyllä juuri lainkaan siitä kun ekan kerran näitä VFVG:n biisejä kuulin. Nakuttavat konerummut, suttunen sähkökitara. Sun laulua olisin jääny vähän kaipaamaan, se on aina ollu kiehtova elementti näissä. Oot ihan vitun huono laulaja, mutta se tuo jotain tosi härskiä omaleimasuutta näihin biiseihin aina. Nyt jäljelle jäi vaan siisti sample, aika tylsä taustarock ja tosi ärsyttävä piano, joka sekin oli kertakäyttösillä soundeilla soitettu ja ärsyttävä ÄRSYTTÄVÄ.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Kalsaribiisi 20.08.2012

Peysface - Kalsaribiisi
Mä joudun aina lukee sanotuksia samaan aikaan kun kuuntelen sun biisejä. En oo ihan niin pro vielä tän puhelaulun kanssa, ja sä oot nii sulava että sä valut mun korvista läpi. Flow on välillä niinkin tasahakkausta, etten osaa kiinnittää enää huomioo sanoihin. Kuulen vaan takatakatakataka, kaikki tavut on niin kohillaan ja lainit matchattu melkein laskimella. Tekee vaikeeks keskittyä, kun ei tarjota mitään koukkuja, särmikkäitä kulmia mihin tarttua. Toki kääntöpuolella taas on ehdottomasti yks parhaista riimittelijöistä mitä edes tiedän, onhan tuo ihan tajuttoman taitavaa touhua. Kun tekstiä seuraa messissä, löytää kyllä hienoja sanaleikkejä ja siitä tykkään. Toivosin vaan, että flown ja tekstin mielenkiintoisuus vois elää vähän enemmän harmoniassa. Otson biiteistä oon tykänny aina. Ei niitä mun ykkösjuttuja, kuulostaa vähän liikaa mikseriräp-biiteiltä, mutta tosi taitavia. Choppailu sun muu twisti uppoo muhun aina. Tosta kertsistä vielä lisäplussaa, siinä on jotain joka iskee muhun. Yleensä tollanen ns. popimpi kertsimeininki ei oo ihan mun juttu, mutta ehkä toi kielellä leikkiminen voittaa mut puolellensa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Petri.A - Boywonders Schizophrenia 20.08.2012

Petri.A - Boywonders Schizophrenia
Sun lauluäänestä on aina tullu mieleen Saran Jorma, sillon kun ne vielä pukeutu verkkopaitoihin ja soitti Jyrkissä. Lausut suomea englanniks, ja ylikeimaillen. Periaatteessa ton pitäs upota muhun, selkeesti oot paljon diggaillu samoja laulajia kun mäkin, mutta etenkin tälläsessä huumorikontekstissa se kuulostaa vaan aika typerältä. Haluisin kuulla sun lauluas jossain aidosti vakavassa, hyvin toteutetussa musiikissa niin varmaan rakastuisin intohimosesti. Nyt on vähän awkward-olo vaan. Miks koko master-raita särkee? Ja samaan aikaan tuntuu ettei tää biisi lähe käyntiin kunnolla missään vaiheessa. Sovitus on toki ihan siisti, mä tykkään tosta kertosäkeen multilayered vocals -jutusta, ja instrumenttien vähäisyydestä. Eiku on siellä näemmä kitaraki, mut ei sitä kuule. Plussaa vielä introsta, se on tosi siisti! En mä kauheasti muuta osaa tälläsestä kulutetusta vitsistä sanoa. Annan pisteet "hölmö hätäsesti tehty hassunhauskacover" asteikolla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aamunkajo - Wanderer Part 1 20.08.2012

Aamunkajo - Wanderer Part 1
Siisti toi eka sointukierto. Erilaisessa kontekstissa tästä sais aika hassun perus masentelurock-biisin. Tykkäsin tosta alun synapadista, mutta biisin alkaessa ihmettelin että mihin se katos. Mä oon tietääkseni Funeral Doomini kuunnellu, mutta ei tää kauheesti siltä kuulosta. Ei sillä, ei aina tarvii kliseitä toistaakkaan. Rummut on aika siististi toteutettu, ellei tuolla ois tollasia hölmöjä teknisiä lapsuksia, vois melkei luulla että nää on oikeesti soitettu! Se on hyvä homma. Miks sun kitarasoundi on tollanen? Se on tosi ruman kuulonen. Se kuulostaa sellasen Microcuben läpi soitetulta, epävireiseltä ja kuivalta. Se tappaa suurimman osan tunnelmasta, jota tässä vois olla. Muuten miksaus yms on hyvin balanssissa, mutta yksittäisten soittimien soundeihin tarttuisin vielä enemmän. Ja nimenomaan ehkä laitteistopuolelta. Vokalisointi toimii paikoin hyvin, paikoin ontuvammin. Esimerkiks tossa puolivälin jälkeisessä shufflekomppikohdassa se on vallan mallikasta, se uppoaa hyvin taustoihin, se on semi-vihasen kuulosta ja toimivaa. Tuolla alummassa taas se oli vähän päälleliimattua ja muka-rankkaa. Örinä on tekniikan hallitsemisen lisäksi tyylitajua ja dynamiikan opettelua, sitä kantsinee miettiä vielä. Ihan pätevä metallibiisi, ei tästä kovin funeral tai doom olo tullut tosin. Lopun junnauksesta lisäpisteitä, siistejä riffejä kyllä viljelet!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oma säätö - Maissilaulu (Kaunis Annika) 20.08.2012

Oma säätö - Maissilaulu (Kaunis Annika)
Sun teoksias oon ennenkin kuunnellut. Ammattitaitoinen ote, sillei hyvällä ja huonolla tavalla. Let me elaborate. Mä en tajua tälläsestä suomijätkämusiikista mitään, mun tekis mieli aina syyttää tätä sellasista asioista jotka tekee tän musiikin. Ja tottakai genren peruselementtien kunnioittamisesta on mun mielestä vähän hölmöä vähentää pisteitä, koska ethän sä mitään väärin tehnyt. Hyvässä mielessä taas, kaikki tässä on suht tarkkaan soitettua, ajateltua, koukut on paikallaan, laulu ei oo epävireistä ja kaiken kaikkiaan hommasta kuuluu se että tiedetään mitä ollaan tekemässä. Se on hyvä aina, oli se itse tähtäimessä oleva tulos muita miellyttävä tai ei. Ja taas huonossa mielessä, tää kuulostaa (niin kuin tosi moni muukin sun biisi) hyvin itsetietosesti tehdyltä suomirock/radio aalto -pastissilta. Tää on kuultu. Mä tiedän jo ennen kertosäettä miten kertosäe menee, mä tiedän pelkkää biisin kestoa katsoen että miten tää biisi rakentuu. Se ei oo kivaa. Nätisti sä laulat, hyvin sä soitat, mutta tää ei puhuttele mua yhtään :( anteeksi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekalaista Wanhaa - Nitkuti Kitkuti (Laakibp Remix) 16.05.2012

Sekalaista Wanhaa - Nitkuti Kitkuti (Laakibp Remix)
Tää kertosäe on ihan mielettömän hieno. Todella hypnoottinen ja synkkä, päästään jo Julma-Henrin onnistuneimpien hetkien äärelle. Sääli että noi säkeistöt imee slaikkaa, koska biitti ja räpit ei mene yhtään samaan tahtiin, tai sovi muutenkaan yhteen. Remixaajan vika toki, ei niinkään Susimiehen. Mutta hitto toi kertosäe onki nätti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Tuplapotti (2010 Remix) 02.05.2012

Posse Conspiracy - Tuplapotti (2010 Remix)
Kiva hallikaiku näis vokaaliraidoissa. Mitäköhän mä oon taas miettiny tätäki miksaillessa.. :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele pete | only - RoseBlock 04.04.2012

pete | only - RoseBlock
Tässä on ideaa, tälläst poppisrokkista joo. Tuntuu, että sä keskityt välillä vähän vääriin asioihin. Laulussa sä keskityt maneereihin ja tohon kaikkee natinaan, mutta vire ja ennenkaikkea englannin lausuminen ontuu. Eli ehkä vähän painoa enemmän noihin tärkeisiin asioihin, sä kerkeet kyllä opittelee natisemismaneereja sun muita siisteyksiä myöhemmin. Miksauksellisesti tää on jotenki omituinen, laulu on enempi vasemmalla, ja stereokuva on muutenki vähä sekava. Miks mä muistelisin että sulla pitkään tuotantojälki oli tosi hyvän kuulosta? Mitä on tapahtunu? Onks sulla ollu joku hovimiksaaja :@ Anyway, kertsi tarvis vähän lisää potkua, tolla miksauksella toi on vähän tasapainoton kaikin puolin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gangnam style - Ooh Beibee 17.02.2012

Gangnam style - Ooh Beibee
Tässä on itseasiassa oikeastikkin aika hypnoottinen äänimaailma. Vähän ehkä ikävää tää huumorivivahde tässä, koska resursseja olis oikeastikkin aika siistiin lo-fi bluesiin. Katsotaan millanen cover tästä syntyy! Sulla ei varmaankaan ole mitään sointuja tiedossa tähän?

Kommentti kappaleesta Kuuntele deekk1 - Severi-Separi / Feikki Lyyrinen - diss 09.01.2012

deekk1 - Severi-Separi / Feikki Lyyrinen  -  diss
Tää on sillein kova biisi, ku sä kuulostat lähes yhtä puhevikaselta separilta tässä ku jatuliki! Hienoa imitointia, respect.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Thoughts 26.12.2011

P. M. Kostiainen Project - Thoughts
Miksaus mun mielestä vähän muovinen ja persoonaton, ei oikei sykähdyttänyt. Sinänsä kaikki tasapainossa ja sillein, mutta tosi tunteeton ja kliininen, sekä samalla myös tosi amatöörimäinen. Sitten se pahin... Jumalauta tuo englannin lausuminen, Se on vaan aivan kamalaa. En edes halua olla mitenkään ilkeä, vaan se on yksinkertaisesti aivan järjetöntä finglishiä. Laulaa suomeksi jatkossa, kiitos. Taustalauluista ei kuulu juuri mitään, ei juuri väliä onko niitä siellä vai ei. Kitarasoolo oli turha ja huono.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 10 Ulospääsy 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 10 Ulospääsy
Tiukat synat! Heti iski. Sääli, että tää on näin lyhyt, tästähän ois saanu hauskan minimalistisen loppufiilistelyn. Sellanen loppupäätelmä levystä: Upeita saundeja, parhaimmillaan tosi vahvaa tunnelmaa ja nimenomaan saunditeknillisesti vaikuttava. Mä en ite oikein löytäny sitä "yhteen nivottua tarinaa" tai "äänitrippiä", mun mielestä ei mikään kovin johdonmukainen tai jatkuva albumi, mutta ehkä se on enempi sit tekijän korvassa ja mielessä. Ei silti paska, eniten tykkäsin noista selkeimmistä biiseistä, joissa noisetaide ja meininki oli tasapainossa. Kyl tää oli hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 09 - Aution talon puhetta seinille 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 09 - Aution talon puhetta seinille
Hui saatana. Hienoo bassopäätä taas. Oisin toivonu ton tamppaamisen olevan vähä pinnassa, ja olevan iha rohkeeta tamppaamista. Ja ehk joku sidechain toho bassopörinään, nii ois tullu aika eeppinen. Mutta hyvä näinkin. Tässä on aika uhkaava tunnelma, ja se liitettynä kotiin palaamiseen.. Huh. Ei kovin valoisat odotukset tainnu olla? Tässäkin vokaalit toimii, toi tollanen matala mutina. Tää on aika raskas levy kuunnella, ja mä en oikei osaa sanoa enää mitään. Mutta ihan hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 08 Trust me, swallow 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 08 Trust me, swallow
Ja sit taas tätä, mitä mä en tajua. Ikinä ei oo auennu tälläset "sekoilujutut", jossa kaikki soittaa mitä sattuu, ja se on niinku JAMI. Se on paskaa. Mut onneks sitäkää ei täs kestäny kauaa, tää on aika raivoisa biisi. Toi biisin nimi pukee tätä hauskasti, just tällänen hektinen tunnelma, jossa paskantärkeet lääkärit häärii ympärillä ja käskee niellä kaiken mitä ne antaa ja sanoo. Ja itteä vituttaa ja suututtaa ja pelottaa ja ahdistaa, ja tekis mieli huutaa, mutta ei pysty. Toi tamppauskohta ei oikei toiminu melodioiltaan, oli vähän hullunkurisen ilonen. Hienoa komppia kyllä muuten taas kauttaaltaan koko biisissä. Paras kohat tässä on ehkä vähän puolivälin jälkeen, kun tulee pitkä jumittava instrumentaali. Pysyy hetken homma kasassa, kun ei kokoajan rakoile ties mihin noiseen ja huutamiseen. Toi käsittääkseni toistuva akustinen riffi no öö.. Se ei oo kovin hyvä. Mutta kiva idea joo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 07 Sidottu 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 07 Sidottu
Mä lataan tän koneelle. Ihan vaan tiedoks. Toi "Mä oon sitonu sut" tässä loppupuolella kruunas tän upeuden.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 07 Sidottu 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 07 Sidottu
Aika Paavoharju. Ei mutta vittu taas, upeeta groovea. Mahtava, levee stereobasso, diggaan. Hienoa rytmiikkaa, tässähän ihan häkelty. Mulla tulee tästä mieleen joku cyberpunk oopiumluola, jossa leijailee savua, on hämäriä neonvaloja, paljon sohvia ja säkkituoleja, laiskoja ihmisiä, ja tää biisi soi kajareista. Tässä on käytetty kiehtovasti noita elektronisia elementtejä, just kaikkia pieniä rätinöitä ja digiglitchejä, tosi taitavaa meininkiä. En mä osaa sanoo muuta ku että helvetin hyvää duunia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 06 Tuntematon 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 06 Tuntematon
No tää on jo tiukempi. Ihan mahtava idea yhdistää tällänen komppi, ja tuo jäätävä bassodrone. Hieno sointukulku. Tulee mieleen joku tosi erikoinen parodia elektropopista. Tosi siisti. Vokaalit on tiukat, elektromunkki palvoo korkean vuoren amfiteatterilla tulevaisuuden cyberjumalia samalla kun kanavoi koko maailman radioaaltoja itteensä. Vahva tunnelma, tosi.. Öö, miten sanoisin, hengellinen tunnelma. Etenkin just tuo bassodrone, siis huhuh. Tästä voin jo aidosti innostuneeni. Tässä sun vokaalitkin toimii, sun kantsis koittaa tällästä enemmänkin! Huudat vitusti, ja efektoit syöveriks. Vähä ku mika rättö, mut oikeesti hyvä. Sit tuleekin jotain omituista shufflea. Mut se ei onneks kestäny kauaa. Arvaamattomuus on ihan hauska juttu, mut välillä kun tässä tulee näitä osionvaihdoksia, ei siis pelkästään tässä biisissä, ois kiva kuulla jotain johdatusta tai bridgeä tai jotain pientä nyanssia, joka antais vähä keventäis sitä äkkilähtöö toiseen osioon. Mut tää oli ihan vitun hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 05 Regognition 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 05 Regognition
Se on Recognition. Tää on ehkä kaoottisin biisi so far tässä. Mulla oli ainakin paljon kivemman kuulonen kesä kun sulla. Tai ainakin tää kuulostaa aika ahdistavalta ja surkealta. Kun bassot ja rummut tulee peliin, nii alkaa taas kova meininki. Tällä kertaa basso on kovempi ku rummut. Komppi on vähän kusinen, mutta toi sykkivä basso tuolla mölyn alla on upea. Tuo rytmin. Sääli, että toi kitara on aika alkeellista "noisekitarointia", eli lähinnä ärsyttävää räpläämistä eikä oikeasti kiehtovaa rääkkäämistä. Pianoväliosa oli hauska, mutta oisin ehkä toivonu sen alottavan jotain selkeempilinjaista, ei sen ois tarvinnu olla tollanen hassu kusijazz tossa välissä. Alan jo pelätä, ettei kappale tarjoa mitään uutta seuraavalla puoliskollaan. Okei, selkeesti ei. Luovutan, en jaksanut kuunnella loppuun. Selkeästi heikoin kappale levyllä so far.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 04 Tyhjä 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 04 Tyhjä
Tätä mä kuuntelin aiemminkin jokupäivä. Taas kerran, vittu noi rummut on tiukat. Onko tuolla huuliharppuakin? Nää on kyl kiehtovia äänikudelmia, ei oikein aina tiedä mitä instrumentteja siellä on, mutta kovasti kuuluu ääntä kokoajan. Taas kerran noi päälletungetut noiset vähän haittaa, ois ollu siistimpää jos oisit vaikka hivuttanu auxista crasheihin jotain delayta, ja sit se ois sitä kautta kasaantunu, sit aina välillä stoppaillu seinään ja alottanu taas. Nyt noi on vähä tollasia päälleliimattuja. Onneks on nyt suht tasapainonen äänentoisto käytettävissä, vituttais kuunnella tätä jostain diskanttipainotteisista. Haava muistaakseni joskus tokaskin, että kyllä sitä noisea/lo-fimusaakin voi kuunnella hifikajareista. Tai siis tarkotti, että niistäkin voi saada enemmän irti kunnon kaijuttimilla. Miltei itseasiassa enemmän omasta mielestä, kun sellasesta "tuotetusta" musiikista. Näin mä on tän ajatellu. Mut tää oli hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 03 Kodeiinipoika 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 03 Kodeiinipoika
Näistä noisejutuista yms mulla tulee hauskasti mieleen Verin Asteet-yhtyeen debyytti. Kovasti on noisesärinöitä kokoajan, mutta kolmannessa biisissä ne alkaa tuntuu vähän itseään toistavilta sampleilta, ja samalla vähän myös itsetarkoituksellisilta. Olisit koittanu tuoda enemmän sitä noisea ulos itse soittimista, nyt tulee vähän fiilis että joihinkin biiseihin on vaan päälle liimattu sit turhaa särinää, jotta "teema" pysyy kasassa. Perkat on jälleen ne kovimmat, tosi hyviä saundeja. Arvon tässä kokoajan onko tässä käytetty ihan oikeita rumpuja vai vaan tosi hienoja sampleja, ja tosi elävää ohjelmointia? Sanoista en ikävä kyllä ymmärrä mitään. Tää on vähä ku David Lynch ois vetäny happoja ja oliski halunnu näytellä Inland Empiren kaikki roolit ite.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 02 Osasto 6 neurologian poliklinikka 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 02 Osasto 6 neurologian poliklinikka
Tää on kyllä tajutonta. Tai siis kaikki elementit on odotettavissa olevia, ja kaikki on tavallaan niinku pitääkin, mutta tässä on vähän kun ulkoavaruuden olio tulis ihmisten pariin; sillä on silmät ja korvat ja suu ja kaks kättä etc, mutta joku on vaan vialla. Joku siinä aiheuttaa sen outsider-fiiliksen. Tän saundimaailma on niin kiehtovan ulkomaailmallinen, etten oikein tiiä mitä sanoa. Hienoja melodioita, hienoja saundeja, enkä tajua yhtään miten saat jotain näin omaa saundia luotua. Jos tää ois perinteisemmillä saundeilla, tää vois olla aika latteekin noirjazz/elektrofuusio, mutta nyt tää on tosi syöveri. Ainut jota mä vierastan sillei, on sun vokaalit. Koska sä et oo vokalisoija, etkä laulaja. Etkä suuremmin edes tulkitsija. Mutta en koe sitä hirveen isoks miinukseks, koska sulla on selkeesti oma tarinas kerrottavana, ja ymmärrän kyllä ettei ois järkevää ottaa tähän jotain ulkopuolista kertomaan sun tarinaa, vaan siks että se nyt osais laulaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Tuntematon - 01 Masoleumi 13.11.2011

Belz Krov - Tuntematon - 01 Masoleumi
Se on mausoleumi. Mut mä tykkään tästä kyllä. Siisti saundi noissa vokaaleissa, just tollanen vähä Joosemainen kolkko kaiku tossa, josta ei oikein osaa sanoa onko se luonnollinen vai epäluonnollinen. Hienoja kaikuluotainglitchejä sun muuta, just kivan häiriintynyt johdanto häiritsevälle levylle. Etenkin alussa tykkäsin noista perkoista ja toi tollanen pieni "valaiden laulu" tossa taustalla. Ja muutenkin rakentuu jotenkin tosi siististi. Tyksin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula 20.07.2011

Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula
perinnöllinen varmaan tarkotin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula 20.07.2011

Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula
tarkentaakseni siis Puukko-Allu tulee mieleen lähinnä tosta monotonisesta flowsta. Henkka vaikutteet taas on niin ilmeisiä, etten jaksa sen tarkemmin spesifioida. Tai sit teiä oululaisten ääntämyksessä on joku perinnällinen valuvika!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula 19.07.2011

Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula
Vähän turhan kirpeet yläpäät rummuissa, etenkin pelleissä. Ja alapäätä vois olla enemmänkin. Biitissä on kyl kova meininki, just vaan soundeja pitäs zoomailla vähän paksummiks. Räppäreiden flow on aika perseestä. Tahdissa pysytään joo, mutta tosi kuultua ja monotonista. Just tällästä Puukko-Allua, ja kertosäe Julma-Henriä. Hyvä idea, mutta tarviitte kyl paljon enemmän sitä omaa persoonaa tähän, että tätä jaksais kuunnella. Henkka ja allu kuitenkin tekee tän ihan saman jutun paljon paremmin. Mut hyvä alku, diggailen biittiä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jr. Class Art Exhibition - Communal Aerials 26.06.2011

Jr. Class Art Exhibition - Communal Aerials
Tää on hyvä biisi, mut kaks asiaa täs vituttaa suunnattomasti. Hapuilevat laulumelodiat. Tuntuu, että idea on, mut laulut on äänitetty aika kusisesti, ehkä jotain kompuraa, ettei tuu noin isoi heittelyi äänenvoimakkuudessa. Lisäks lisä varmuus lauluun ois kova. Ku nyt tuntuu ettei kukaa oikei tiiä mitä pitäs laulaa. Lisäks se on vähä irtonainen tosta taustasta. toinen tosi vittumainen juttu on noi rummut. Eikä ongelma oo se että ne on konerummut, vaan kompit on ihan paskoja. Tossa C-osan kasvatuksessa oli jo kova meininki, olin et VITTU NYT LÄHTEE PIMEE...mitä vittua, alko se sama tönkkö haitsukiinni-tökötys, ja homma kaatu siihen. Not cool. Mutta sävellyksenä hyvä, tarvii vaa enempi DRAIVII.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fadeout. - Solar Lights 23.06.2011

Fadeout. - Solar Lights
Kovia nimiä kyllä pudottelette, niin vaikutteissa, kuin muusikoissa ja miksaajissa. Mahtanut maksaa melkoisesti koko homman tuotto, jos omakustanteena duunaatte? Saundit nyt on mitä voi olettaakkin, tyylipuhtaat ja virheettömät. Soitto on mitä voi odottaakkin, taitavaa ja soljuvaa. Diggaan noista torvista, ne on kiva plussa tässä. Ne oikeestaan nostaa tän paketin sellasesta perustylsästä, siloitellusta progehtavasta rockista ihan kivaksi meiningiksi. En tiedä, ongelmana tässä vaan on sellanen lack of feeling. Ei vaan oikein lähde käyntiin missään vaiheessa, sellanen isompi dynamiikka ja paatos puuttuu, vaikka selkeesti koitetaan. Osiksi se johtuu niin särmättömästä tuotantojäljestä, mutta lisäksi en vaan saa otetta laulajasta. Kovin tavallisen kuuloinen, ei tuota ääntä muista enää huomenna. Ei tää silti läpipaska ole, hyvää jatkoa vain.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrum - Cars Go In Two Directions 03.06.2011

Vrum - Cars Go In Two Directions
Aivan uskomattoman hyvä. Paranet kyllä biisintekijänä jatkuvasti. Rakastan tota loppua, popcorn-syntikoita ja bassoo ja huhuhuh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insectoid in Isolation - Static Days 03.05.2011

Insectoid in Isolation - Static Days
Onnea viikon biisi -valinnasta! Kuten oon ennenki tainnu sanoa johonkin biisiin sulle, niin mua harmittaa kamalasti miten sä liikut sellasella tietynlaisella turvallisuusalueella näiden kanssa jatkuvasti. Tekninen toteutus on sinänsä moitteetonta, nättejä melodioita ja sinänsä ansiokasta rakentelua, mutta se sielu ja särmikkyys puuttuu omaa korvaan täysin. Kaikessa glitchailussaan tosi turvallisen ja sellasen... yllätyksettömän kuuloista. Vaikka kappaleen tarkoitus tuskin on edetä mihinkään, ei minusta junnauksen syvintä olemustakaan tässä ole saavutettu, joten jää hieman taustalle. Ei onnistu vaivuttamaan transsiin, mutta ei oikein häiritse liikkumattomuudellaankin. Kauhean siistittyä vaan. Sellanen rohkeampi ote, rajummin rajoja tyrkkivä tatsi saundipoliittisesti tekisi tälle höpöä. Ja sinänsä viiteen minuuttin näillä rahkeilla ois kantsinu jotain 2-kiertoakin kehitellä ton ainoan kaveriks. Nättiä, mutta muovista.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele I Hate Red - I Hate Red 29.03.2011

I Hate Red - I Hate Red
Onpas... Onpas. Jollain tosi kierolla tavalla mä tykkään tästä, jopa tosta totaalisen imelästä, akustisesta autotune Pendulum-pastissista :D Jotenkin tosi luontevaa. Ja tiukkoja saundeja sulla tossa jynkässä. Mutta ens kerralla ehkä vähän enemmän omaa siihen touhuun, ja skarppaa ton englannin lausunnan kanssa, nyt oli vielä vähän jäykähköä. Aika kova silti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Earth Hour Project - Vrum - FFFFFF 26.03.2011

The Earth Hour Project - Vrum - FFFFFF
Tää on ehkä paras näistä, ihan kevyesti oikeastaan. Tässä on aivan tajuttoman hieno tunnelma, vielä avaruudessakellumistakin enemmän mulle tulee tästä olo, että makaan jossain keskellä Afrikan autioita aroja, jonkun kiven päällä tai ehkä leipäpuun huipulla. Katselen yöllistä taivasta ja tähtiä, ja kuuntelen luonnon ääniä. Ikuisuuden ajattomuus, maailman suuruus ja minun pienyys tuntuu vahvana, mutta silti jotenkin tunnen olevani yhtä kaiken kanssa, osa tätä suurta teosta. Enemmän teknisenä hilpelöörinä, tykkään noista rummuista ihan törkeästi, kaikki ambienssisaundit on upeita. Hyvänen aika mikä teos, mä voisin kuvitella tän aiheuttavan samanlaisia sydänkohtauksia livenä, kuin Ulverin Not Saved.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - Protecting the Heart 22.02.2011

72 Forms - Protecting the Heart
Hei mut mähän tykkään tästä! Eka kelasin että tälläne Death In June -henkinen veto, mutta sitten tuo "kertosäe" olikin paljon massiivisempi ja moniulotteisempi, ja onnistuitkin taas vetämään touhun omankuuloiseksi ja toimivaksi. Tosi hyvä, tykkään tosta tunnelmasta joka tossa on, kun se ei oo niin itsestäänselvä. Siinä on jännitystä ja sellasta... Ylipäätänsä siitä tulee sellanen olo, että näkee maailmaa uusin silmin, tai ehkä näkee uutta maailmaa vanhoin silmin. Sellanen tosi taianomainen. Tykkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Isolaattorin misc - III - Submerged in Saltwater (preview) 05.02.2011

Isolaattorin misc - III - Submerged in Saltwater (preview)
Tää nyt on minusta aika julkea Kilimanjaro Darkjazz Ensemble -kopio. Tai siis ei siinä mitään, että samaa tunnelmaa ja elementtejä haetaan, muttakun toi sointukierto on suoraa TKDE:n Lobby-biisistä. Niin oikeestaan en voi arvostella tätä sen suuremmin. Iha kivaa saundia, vähän ehkä turhan muovista ja tasapaksua,jotain silmäänpistävämpiä elementtejä ois kiva kuulla, jotain rohkeempia saundeja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asteekki - Valkea maa 18.12.2010

Asteekki - Valkea maa
Minen nyt halua mitenkään loukata tai provosoida tai mitään, mutta tää oli aivan hirveää. Kauhean kornia tekstiä, todella yli-imelä sävellys, jota ei vaan pysty ottamaan vakavasti. Jousien saundit oli aivan kauheat, jos oot viis vuotta biisiä dusannu niin oisin ite ainakin ees hankkinu oikeat jousisoittimet mukaan. Ei vaan, ei tajunta kestä miten näin juustosta kamaa voi saada aikaseks. Anteeksi, mutta ei kiitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otso - 7 - Cute ninjas (don't) cry 16.12.2010

Otso - 7 - Cute ninjas (don't) cry
Hyvänen aika, siehä oot muusikko. Mieku aattelin ettet osaa muutaku vittuilla foorumilla! Faniudun.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otso - UPRISE PENGUIN 16.12.2010

Otso - UPRISE PENGUIN
Jumalauta, täähä toimii. Sopivasti muodikasta, sopivasti omaperästä (ainaki näin perehtymättömälle). Diggailen 8-bit juttuja.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele N (prkl) - irtautumisesta 14.12.2010

N (prkl) - irtautumisesta
Siis hyvänen aika, tähän oli saatanan kova. Alussa laulajan laulu vähän haparoivaa, ja ehkä olisin itse miksannut enempi taustalle, ja isomman kauan kanssa. Mutta todella intensiiviseksi kasvoi tämä. huhuh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - Unrest (Anomie) 13.11.2010

MKDELTA - Unrest (Anomie)
iha ok
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - Do You Feel The Wind? II 07.11.2010

72 Forms - Do You Feel The Wind? II
Loppuu siihen mistä se alkokin, kliseistä mutta ah, melko toimivaa. Tätä biisiä kuvais aika hyvin sana "nuclear wintermoon syöveri". Tai noi sanat, tossanoin niin noi... Mutta jokatapauksessa, hämmentävää settiä. Tavallaan oisin ajattelut, että noista lyriikoista ois saanu erilailla toteutettuna kovan biisin (esim se edellinen versio ko. lyriikoita HIHIHIH), tässä lähinnä huomio painottuu tähän painostavaan syöveritunnelmaan. Mutta kova lopetus albumille myös tämä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - A Reminder. 07.11.2010

72 Forms - A Reminder.
Hihihi, kliseinen kitarakomppiko? Joo! Ei vaan, jokaisella neofolk-artistilla on varmaan oikeus tehdä noihin sointuihin biisi tai pari sillontällön. Mielettömän hieno tunnelma täs, noi perkussiot on ihania. Jousia käytetään tyylitajuisesti. Siis ai että, ainakun nuo kaiutetut rummuniskut tulee, meininki on vaan niin huipussaan. Useita erilaisia melodioita päällekäin, luo mahtavia harmonioita. Tässä on sitä talvisen metsän tunnelmaa, sielläkin on niin paljon aisteja kutkuttavia elementtejä, että ne kietoutuu samankuuloiseksi harmoniaksi korvissa. Sanotukset on aika lohduttomat, erikoinen kontrasti edellisiin kappaleisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - What Are You Here For? 07.11.2010

72 Forms - What Are You Here For?
Tää on niinku THE NEOFOLK TEOS. Ei enään mitään rytmityksiä vokaaleissa, paitsi ns. kertosäkeessä. Ihan tajuttoman hieno biisi, upeat sanat jotka saa jopa oikeasti vähän miettimään aihetta. Tässä kaikki pelaa hienosti yhteen, ei mikään kliseisen kummitteleva kitaraloop, vaan enemmänkin melko rauhoittava. Tuo törkeä kaiku vokaaleissa toimii myös. Hienosti koko levyllä ei olla jämähdetty yhteen tapaan miksata vokaalit, tai toteuttaa ne. On puhetta, laulua, mutinaa, efektiä ja kuivaa. Tuo dynamiikkaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - (Faceless Treetops Waving In Breeze.) 07.11.2010

72 Forms - (Faceless Treetops Waving In Breeze.)
Talviteema tulee taas lähi ambiensseineen, toimii. Tiukasti jopa vähän Paysage d'Hiver meininkiä tässä, puuttuis vaan säädyttömästi klippaavat askeleet hangessa. Ja aina nää talvitunnelmat hankkaa ne iän ikuiset sade/linnunlaulu/tuuli puissa -sampleloopit mitä neofolkin takana aina hyörii. Kappale kuulostaa juuri siltä mikä sen nimikin on. Hyvin onnistunut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - Until We Meet Again. 07.11.2010

72 Forms - Until We Meet Again.
Uuh, martial industrialia. Tätäkään ei olla oikein kuultu sitten ekan julkasun. Toi virppakomppi-loop on hauska idea, etenkin kun se jatkuu jatkuvasti säkeistössä samalla voimalla. Tavallaan syö sitä dynamiikkaa, mutta tuo nimenomaan sen POLJENNON tähän. Kertosäe on jo aika aivomato-kamaa, tuo melodia on järjettömän hieno. Siis oikeasti, suora cloudsin perillinen, todella taivaita hipova, etenkin kun nuo jouset tulee mukaan, kuulee GY!BE:n ja Silver Mt. Zionin vaikutteet. Todella hieno anthem kyllä, sanotukset vielä tukee kappaleen tunnelmaa loistavasti. Eijeijei, tämä on täydellistä, en mie keksi mitään järkevää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - A Year. 07.11.2010

72 Forms - A Year.
Tässä on kyllä hieno tunnelma. Hyvin oot saanu saundit optimoitua, ei ole enään mitään suhinoita, tai törkeän limitoitua saundia. Tää elää ja hengittää kylmää talvista ilmaa. Tää taas vähän todistaa hienosti, miks tämä projekti nousee edukseen genren muista bändeistä. Tää on samalla perinteitä kunnioittavaa, mutta silti kokeilevaa, enemmän elektronista kuin useimmat neofolk-artistit. Jäätäviä ambiensseja taustalla, ja kummittelevia kelloja sielä täällä. Jotenkin sellanen pieni "ahaa, tätä et toteuttanutkaan sillä rupisella mankalla ja konkkamikillä" - meininki korostaa sitä dystopisuutta. Elämme kuitenkin sähköisen kulttuurin aikoja, kaikki on digitaalista, ja maailmanloppu tuskin tulee nauhakaiun muodossa. Sanoitukset on kovat, kiva tuo and we sang -idea, etenkin kun sen jälkeen ei tullu mitää LAA LAA LAA -juttua, vaan sellomelodia. Ja loppu on taas tiukka, ai hyvänen aika nuo ambientit hypnotisoi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 72 Forms - Do You Feel The Wind? I 07.11.2010

72 Forms - Do You Feel The Wind? I
Kova remake kyllä vanhasta wind blows through nowheresta, ja uudet lyrics rokkaa kanssa. Tässä jopa palataan tunnelmallisesti ekan julkasun tiimoille, kun 72 forms oli todella industrial-painotteista. Pahaenteinen ja vähän sellanen sähkönsininen tunnelma, vahvistaa dystopista meininkiä. Ehkä eniten tässä nappaa nuo lyriikat, se on enemmänkin runo kuin laulun tekstit. Olennaista on myös tekstin muotoilu, eikä pelkästään sen lausuminen. Se painottaa asioita eri tavalla, kuten juurikin "We Are Nothing Here." Se jakaa tekstit melko keskeltä poikki, alku on lohduton, muttakun hyväksymme sen, että emme ole mitään täällä, meidän ei tarvitse olla surullisia. Etenkin tuosta loppupuolesta tykkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zeri - Zeri, T.L, Tiahu - Tehää Yhes 02.11.2010

Zeri - Zeri, T.L, Tiahu - Tehää Yhes
Kunnianhimonen biisi kyllä, ja ammattitaidolla ja rakkaudella tuotettu selkeesti. Kivan etno-henkinen kertosäe, ja biitti muutenkin ihan kiva. Sinänsä vaan hassua, että rasisminvastaseen biisiin teitte biitin, joka kuulostaa Leijonakuninkaan soundtrackilta. Sanoma nyt on mitä on, mutta kiva että uskotte tälläseen! Ei tää huono oo, mut vähä euroviisumainen ehkä. Ja Zerin ääni on ärsyttävä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SensuElli - Meidän ilta 28.10.2010

SensuElli - Meidän ilta
On kyl hyvä biisi. Vois antaa kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Greaseskin - Barfight Blues 22.10.2010

Greaseskin - Barfight Blues
Mie toivon, että tää on keikkaileva bändi. Vittu että toimis livenä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Tuplapotti (2010 Remix) 12.10.2010

Posse Conspiracy - Tuplapotti (2010 Remix)
Pitäsköhä antaa kymppi..
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 11.10.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
Kyllä kympin antasin tälle.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Tuplapotti (2010 Remix) 19.09.2010

Posse Conspiracy - Tuplapotti (2010 Remix)
joo kiitti hermanni
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MetalHealth - The Origin Of Evil 31.08.2010

MetalHealth - The Origin Of Evil
No huh huh.. Ootteko koskaan kuunnellu Metallicaa? Ootte varmaan, täst kuulee sen. Ja muuta sit ei oikein kuulekkaan. Konerummut vähän syö "tunnelmaa" tässä, mutta ymmärrän kyllä olosuhteet, eipä niitä monet pääse nauhoittelemaan, ei voi teitä siitä syyttää. Saundit nyt on vähän kuivat ja munattomat, paitsi bassossa iha semikiva kolina. Mut siis joo, tehkää enskerral joku omankuulone biisi tai jotai. Muute tää jaa vaa "another thrash metal" bändiks. Iha ku Metallicaki meinas.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 24.08.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
Ai vitti, onpas hyvä biisi! Taidan antaa kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stanley Yodeling - Cool 17.08.2010

Stanley Yodeling - Cool
If the drugs don't work, let the world do it for you. Tästä ja Smotherista on jotenkin tullut tässä kesän aikana miulle sellane soundtrack. Tullut tosi monesti kuunneltua iPodista kun matkustellut ympäri Suomea ja ihmetellyt elämää. Miun on tosi vaikea sanoa tästä mitään järkevää sillein, kun tää on tällästä rockia. Tai siis, en osaa sanoa mitään järkevää tästä. Haluun vaan kertoa, että miusta tää ja Smother on vaan aivan mielettömän elämän makuisia biisejä. Siis se on se adjektiivi mikä miun mielessä on pyöriny koko kesän näitä kuunnellessa. Ja sopii loistavasti miun elämäntilanteeseen. Helvetin hyvää duunia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mysore - Time Machine 30.07.2010

Mysore - Time Machine
Vieraskirjassa sanottiin, että saa antaa kritiikkiä. Mie annan. Miusta tää on oikeasti todella huono. Mie ymmärrän täysin, miks tää on listaykkönen mikserissä, tottakai tämä on ammattitaitosesti tuotettua ja saa varmasti monen pseudohevipään nyökyttämään päätään, mutta mutta tuota, ei tällä kyllä taiteellisia ansioita ole. Perus powersointujynttä nyt sinänsä kuuluu tähän koneistettuun metalliin jota jotkut industrialiksikin sanoo, mutta yhtä tylsää ja munatonta se on, ainaki miun korvaan. Ei oikein mitään mieleen jäävää, tollasia perushelppoja grooveja, kuten bridgen china-komppi. Kertosäe olikin sitten jo odotettavissa, aivan järkyttävää vocoder/autotunekäyttöä, vaikka selkeästi koitettu tehokeinona käyttää. Laulumelodia on juustoinen ja todella turvallisissa soinnuissa menevä, ja tuo mauton trancearpeggio kruunaa kaiken. Tuntuu vaan, että tässä on kopioitu esikuvia, ja jätetty se oivaltaminen muille. Ei siinä, kyllä tälläiselle musiikillekin markkinat löytyy, mutta ei tätä musiikista ymmärtä ihminen varmaan irvistämättä voi kuunnella. Hyvää levyjulkkarikeikkaa!
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 11.07.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
Kympin voisin kyl antaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Terveisin Tero - Pasilankatu 2 06.07.2010

Terveisin Tero - Pasilankatu 2
Täs on kyl oikeest aika kova boogie. En hirvee hip hopin kuluttaja oo, mut mut jos muusikon näkökantaa arvostetaan nii nii voin laittaa oman panokseni peliin. Oon tätä pari kertaa kuunnellu (joka siis aika paljon jos mikserihopista kyse) ja tää kyl toimii. Täs on kunnon bändimeininki, soitto skulaa hyvin yhteen, saundit on kivat freesit ja aurinkoiset. Funkkaava meno tottakai toimii aina. Ainut noin niinku saundillisesti on tuo vähän muovisen kuulonen urku, en lähtis vannomaan, että on mikään autenttinen peli. Naislaulut oikeesti jytää hyvin, tulee Ultra Bra -assosiaatioita. Se miul tarkottaa, että ollaan onnistuttu tosi hyvin. Sanotuksiin miul nyt ei oo hirveesti mitään sanottavaa, ei oikein herätä tunteita, mut tää yleistunnelma skulaa tosi hyvin. Tykkään. Jos antaisin numeroita niin antaisin varmaa jotai 8½

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAC TSAARI - KUN PASKA LENTÄÄ TUULETTIMEEN (JOOPAJOO) 05.07.2010

MAC TSAARI - KUN PASKA LENTÄÄ TUULETTIMEEN (JOOPAJOO)
NO IHAN JEES SILLEE TOTA PITCHSHIFT VÄHÄ RETARD JUTTU MUT KYL TÄÄ NIINKU VÄHÄ PAREMPI OLI KU AATTELIN MUT EN KYL LÄHTIS FANITTAA ET TOTA TOTA. MORO.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Puoltoista - Puoltoista - Heliumi - Poika 02.07.2010

Puoltoista - Puoltoista - Heliumi - Poika
Löysin noista sanotuksista kyl itteni. Löysin. Itteni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 02.07.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
kympin annan kyl.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 28.06.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
aika kova, annan kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wrists of Rye - Midsummer Murders 28.06.2010

Wrists of Rye - Midsummer Murders
Oho yllätyin aikalailla. Kovaa kamaa, täysin Opeth-plagiointia, mutta sangen onnistunutta ja taitavaa. Viis kertaa pituutta vaan. Nyt jäi tälläseks demoks.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 28.06.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
TISSIT
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele King Of Idaho - Walkin' in the rain 27.06.2010

King Of Idaho - Walkin' in the rain
Siis ivttu huhuh.Täähän on aiva törkeän kova. Akustista White Stripesiä vähä pienemmällä räkämäärällä. Jätkä on iha nero. hhuhuh.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 27.06.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
Tevehdys! pelataaks erä biljardii?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 27.06.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
HIPSTERRR GARBAGE SHITBAG PYÖRÄFILLARI
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 27.06.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
HIPSTERRRAH
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - Paskan Keskus 25.06.2010

Posse Conspiracy - Paskan Keskus
annoin pirirailin puolest kympin. Raili arvostaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Jouten tieto 22.06.2010

Belz Krov - Jouten tieto
Tiukkoja noi heti alussa tulevat taustalla olevan kitara-delay-häiriöäänet. Aika kovaa kamaa itseasiassa, odotin paskempaa alun perusteella. Epävireiset laulut on hyvä veto koska tässä ei oo varmaan edes yritetty olla sävelessä (ellei toi tenoxipäissää oo sitte kuulostanu täysin vireeseen menevältä). Tästä tulee mieleen kovasti sellanen 2640 -luvun Tenhi itseasiassa, mihin on liittyny Garm. Tiukkaa kamaa. Nuo rumpusaundit on kans erikoisen kovat, siististi taustalla ja lofi, mut silti aika isossa osassa biisiä. Noita happosyntikoita olisin lähtenyt ite ehkä karsimaan enemmän, välillä vähän ärsyttää turha pilipali, mutta en tiiä. Toisaalta ne on tosi iso osa tuota kokonaisuutta ja täyttää hyvin tiettyjä kohtia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Conspiracy - HUHTASE NIKO 21.06.2010

Posse Conspiracy - HUHTASE NIKO
kiitti lumbu nelosest! RISPEKT

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black City Skyline - Secrets Told in Cigarette Smoke 11.06.2010

Black City Skyline - Secrets Told in Cigarette Smoke
On kyllä vaa kovaa kamaa, seriously. Jätkäl on tälläne porcupine tree/ulvermainen himmailu kyllä hallussa. Hieno tunnelma, kivan raikkaita ja häpeilemättömän elektronisii saundeja, mutta... Hieman tästä jää sellanen "kuuntelin kilimanjaro darkjazz ensembleä ja tahdon olla just like them" maku suuhun. Lisäks kappale on vähän tollanen makupala, siinä ei oikei oo mitään, kiva fiilis hetken aikaa vaan. Rakentuu kyllä makeesti, mut ehkä oisin kaivannu tonne pari orgaanisempaa saundia messiin, vaik joku kiree jazz-kitara tai puhallinsoittimia. Tai jotain omaperäisempääkin, mutta jotain mikä vähän antais kontrastia tuohon. Mutta, kova alku kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 30.05.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
Kova biisi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 30.05.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
Kova biisi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 28.05.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
annan kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 28.05.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
Ai vittu että tää on kova. Siis mitä ihmettä miten kova tää onki.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - Dragonskull 22.05.2010

Zomby Woof - Dragonskull
Kauheat vokaalit. Huonoa lausuntaa, ja miksattu ankeasti tuohon päälle, vie tilan kaikilta muilta. Tuo stemmojen idea on ihan hauska, mutta jää miksauksen varjoon. Kitarointi on ihan hauskaa rautalankarokkihommelia, mitä sieltä nyt kuulee välillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Synapsit 22.05.2010

Kalashnikov - Synapsit
Hauska ääni laulajalla, kerrankin jotain vähän erilaista täällä kommenttiringissäkin. Vähän tällänen space synth - ankronikka - Egotrippi fuusio, kerrassaan haudka. En nyt ehkä everyday ite kuuntelissa, mutta aika hauska.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 22.05.2010

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Tiukkaa kitarointia kyllä. Huhuh, ja saunditkin on suoraa sieltä aikakaudelta mistä pitääkin. Hetki tätä kuunnellessa, niin luulee jo istuvansa iskän amerikanraudan pelkääjän paikalla kuuntelemassa radio rockkia. Hyvässä ja huonossa. Siis todella tiukkaa kitarointia. Soolo on aeva törkkeän kova!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kuvia kumarra 22.05.2010

Fillari - Kuvia kumarra
Vähä tollane Lauri Tähkämäinen alku tuossa, meinasin jo säikähtää. Muuttu sitten vähän perinteisempään suomipop-juttuihin, onneks tai ei, siitä en tiedä. Aika tylsää ja yllätyksetöntä musiikkia kaikinpuolin. Muoviset saundit, flegmaattinen, mutta ihan sävelessä pysyvä ja sujuva laulu, ja ennalta-arvattava kappalerakenne, ei tässä oikein ole mitään. Tai sit tää ei ole miun pala kakkua. Kehuina nyt voisin sanoa, et välillä jopa vähä Samuli Putromainen fiilis tuos laulus.

Sivu: 1 2