Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 450 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin pelimusakellari - Raideur's Celestial Cabinet 12.10.2013

Jamsterin pelimusakellari - Raideur's Celestial Cabinet
Mahtava toi leadipimputtelu. Muutenkin kappale rullaa eteenpäin kohtalaisen mukavalla groovella ja soundeissa on ilmaa kivasti. Ainoana miinuksena toi peltisoundien kovuus vähän syö korvaa. Ja basso on ehkä aavistuksen hyökkäävä. Jotenkin tästä jää sellainen -jotain puuttuu- fiilis, en oikein saa sormeani sen päälle. Alku on agressiivinen, mut se sitten unohtuu jonnekin. Noh, paljon hyviä ja kelvollisia juttuja ilmavassa kokonaisuudessa.

Ufohissimusaa. Toimii taustalla kivasti, vaikka ehkä kuitenkin turhan venytelty, vaikka osia onkin paljon.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Try It Again Sam - With Friends Like These 12.10.2013

Try It Again Sam - With Friends Like These
Kappale toimii heti ensimetreiltä niin, että takahampaita kolottaa. Soolokitarassa on mahtava tulkinta ja fiilis. Kappale muutenkin on loistavasti sävelletty ja sovitettu. Särmää on siellä ja täällä juuri niin, että saa otteen ja antaa sävellyksen viedä mennessään. En nyt vain löydä yhtään osa-aluetta, millä tämä kappale ei toimisi. Ehkä mittaa on aavistus liikaa, ja sanat ehkä aavistuksen itsetarkoitukselliset, mutta kyllä pientä on tämän tasoisessa tulkinnassa. Olin jo hetken varma, ettei tänä aamuna kuulu mitään kympin arvoista. I stand corrected. Loistava vedos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Hanging tree 12.10.2013

Elektroborgå - Hanging tree
Tässä kappaleessa on paljon elementtejä, mistä pidän. Yleisfiilis on mukavan rento ja kuitenkin eteenpäin pyrkivä. Basso ja leadisoundit ovat myös mieleeni. Lisäksi pidän siitä, ettei soundimaailmaa ole buukattu ihan täyteen tavaraa. Jos kohta voisi kappalleessa olla hivenen enemmän dynaamista vaihtelua. Nyt ainoana vaihteluna tuntuu olevan leadisoundin kasvattelu. Hyvä sentään, että edes sitä. Rumpusoundit myös ovat vähän ehkä turhan kalseat muuten rikkaaseen kappaleeseen. Läheltä piti, etten antanut ysiä kappaleen fiiliksestä, mutta pituus ja liika monotinisuus tipautti tunnelmani lopussa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - Daydream Hero 12.10.2013

R-iQ - Daydream Hero
Äänimaisemaa. Emohissimusiikkia. Tälläisestä fiilistelystä pidän kyllä, mutta se saisi johtaa johonkin. Tässäkin lopussa sieltä jotain perkussiivista on nousemassa, ja siitä voisi ihan hyvin polkaista käyntiin komean kappaleen samoilla fiiliksillä, mutta nyt tämä jää nimenomaan hissimusaksi. Ehkä kritiikkiä voisin antaa tuosta komppikitaran soundista. Vähän turhan kalsea ja kolahtava. Kaunista, mutta kovin särmätöntä. Tunnelmasta plussaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Elämäntavaton 12.10.2013

P. M. Kostiainen Project - Elämäntavaton
Kappaleen nimen hauskasta sanaleikistä sain päähäni jotenkin jonkun Y.U.P.n ja odotin jotain oivaltavaa hupaisaa lyriikkaa, ja vaikka kappaleen sanat eivät huonot olekaan, niin odotin silti jotain enemmän. Kitarasoundi on nyt mukavan rikas ja dynaaminen, kuulostaa hyvältä. Sensijaan laulajasta en voi sanoa samaa. Jotenkin ei korvaani sovi. Vähän ehkä turhan arasteleva tulkinta, joka kuitenkin yrittää olla rehevä rock. Kappaleena toimiva, joskin vähän tasapaksu. Viimeinen silaus sovituksesta tuntuisi uupuvan. Pieniä puutteita ja hiomista kaipaava teos.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Kapitalistin joulu 12.10.2012

Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Kapitalistin joulu
Ensimmäisenä nauratti tuo taustakuoro ennen ensimmäistä kertosäettä. :D Loistava. Lyriikka nyt on tälläistä normaalia kulutuksen kauhistelua, eikä siinä mitään. Perseestä koko yhteiskuntarakenne, mutta eipä se paljoa asiaa auta, vaikka siitä hoilottaa kuinka. Kappaleena mukavan rempseä kuitenkin. Varsinkin, kun tuo alku hapuilee ja on vähän varovainen, niin mukavasti lähtee käyntiin. Soundit nyt on vähän kotikutoiset, mutta tälläiseen bolseviikkimenoon ihan omiaan. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Praised Be I 12.10.2012

Nihil Mortum - Praised Be I
Kuuntelin aluksi, että rumpali horjahti heti lähtöön, mutta huomasin onneksi katsoa genren. :D Kaikkea sitä. Homma kyllä toimii ihan moitteettomasti. Rumpusoundit on korvaani turhan kovat ja koneelliset, mutta muuten en soundipuolelta keksi moitittavaa. Sovellus on myös mukavan kierähtänyt, jotta tätä kuuntelee kyllä mielikseen. Vallankin kun soittoryhmä on näin taidokas. Tämä on ehdottomasti tämän aamun kommenttiringin helmi. Kiitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unia (pre-band) - Kotona 12.10.2012

Unia (pre-band) - Kotona
Akustisen sointi on mukavan heleä, ja soittajat osaavat hommansa moitteetta. Kelpaa kuunnella. Välisoittokin on kivan ilmava ja soljuva. Loistavaa. Laulajan äänestä en sitten niin hirveästi perustakaan. Mitään muuta vikaa siinä ei ole, mutta en vain pidä. Ja lyriikkakin on vähän turhan arkirealismia minun makuuni, mutta menee varmasti osaan kansaa kuin häkä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Infinia - Mind's Eye 12.10.2012

Infinia - Mind's Eye
Virvelissä on ihan kauhea kaiku ja se on pirukas vielä turhan kovallakin. Sanottava ihan ensimmäisenä. Muuten soundit toimivat mukavasti, ja kaikki instrumentit ovat kuulolla. Kitaristin työskentelyä on mukava kuunnella. Soundi toimii ja soitto on vapautuneen kuuloista ja helppoa. Siitä pitkä plussa. Laulajakin hallitsee hommansa kivasti. Tämähän kalskahtaa jopa vähän kasariheviltä kaikkine kitaralickeineen. Mut kelpo kamaa, yhtä kaikki. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Välitilassa 12.10.2012

Anna Sipilän Lapsi - Välitilassa
Valmiin kuuloista materiaalia. Soundit selkeät ja hyvät. Joskin kaipailisin kitaraan vähän enemmän pippeliä, samaten rummut ovat hippasen monotonisen kuuloiset. Laulaja osuu nuotteihin kyllä moitteetta, mutta jokin tulkinnassa sattuu korvaani. Makuasioita, mutta huomautin silti. :) Kappale ja teksti enimmäkseen harmiton. Kiva sellainen, noh, kuinkahan sen sanoisi, lohdutuksen haku yritys. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1MA - Ready to Rock - 1MA - Viimeinen rukous 12.10.2012

1MA - Ready to Rock - 1MA - Viimeinen rukous
Kovin tylsä tuo tausta. Rupeaa kolmannessa kertosäkeessä jo vähän tympäisemään. Sinänsä lyriikka on ihan tavanomaista rap-sanoitusta, johon en puutu, koska se on minulle täysin samantekevää. Soundimaailma toimii ihan mukavasti, joten kappaleesta ei muuten pahaa sanottavaa. Hiukan ehkä olen kuulevinani haparointia tuossa vokalisoinnissa, mutta se kohentuu tekemällä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Naamapalmu 12.10.2012

P. M. Kostiainen Project - Naamapalmu
Eipä tästä taida saada mitään sanottavaa irti. Kovin tavanomaista grungeilua. Ei järin hyvin soitettua, laulettua tai sävellettyä. Näitä on kyllä mukava tehdä tälläisiä, mutta ei näistä kuulija oikein paljoa saa irti. Valitettavasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Clown 02.10.2012

Death Generation - Clown
Kyllä! Nyt toimii! Matala murina ja laahaava meno ovat aina olleet sydäntäni lähellä, ja vielä kun se tehdään näin tyylikkäästi, niin namnam. Ainoa, mistä tekee mieli vähän sanoa, on laulajan ärsyttävä tapa artikuloida vääntäen viimeisiä tavuja. Ja vähän karkeampaakin vokaalia olisi sekaan mukava saada. Mutta hyvää menoa, yhtä kaikki. Kiitos!

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 02.10.2012

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Tämä onkin tuttu orkesteri jo aikaisemmista kommenttirinkipyörityksistäni. Ja kuten aikaisemminkin, en löydä teknisestä enkä taiteellisesta toteutuksesta moitteen sijaa. Soitto rullaa ja laulu skulaa. Tämä vain on jo niin perus, ettei liikuta minua mihinkään suuntaan. Tausta ja bile musana toimii. Livenä varmasti kovaa kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta 02.10.2012

P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta
Oli kyllä todella mukavan rosoinen särökitara. Muutenkin soundimaailma on ihanan autotallimainen. Sinänsä kappale siellä täällä jaksaa kuunnella näin, mutta jos pitäisi isompi kokonaisuus jaksaa, niin korvat kyllä sanoisivat, että riittää. Vanha kappale, ja se kuuluu äänissä myös. Soitto tahtoo myös vähän hakea, mutta luulen että vuodet ovat tehneet tehtävänsä tässäkin asiassa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise 02.10.2012

Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise
Kohtalaisen hyvää tuotantoa. Soundit toimii kyllä genressään mallikelpoisesti, eikä MCkään jää pekkaa pahemmaksi. Jostain huomaa, ettei kaveri ole suomalainen. :) Valmiin kuuloista materiaalia. Lyriikasta nyt en juuri perusta, mutta toimii tähän matskuun kyllä ihan hyvin tälläinen peace and let´s wait and see -meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dachau's Industry - E-Aktion 22.04.2010

Dachau's Industry - E-Aktion
Mahtava tuo alataajuuden rytmi tuossa alkupuolella. Olisin vain toivonut, että se olisi katkennut siinä taukokohdassa muutamaan otteeseen täydelliseksi hiljaisuudeksi, ihan vain vaikka muutamaksi sekunniksi jotta olisi saanut hengähtää ja varautua seuraavaan kierrokseen. Puolenvälin jälkeen se rytmi hukataan sellaiseksi massaksi, mistä en saa ihan niin paljoa iloa irti, mutta kaaottisesta tunnelmasta tulee aina pitkää plussaa. Yleisfiilis tämän biisin jälkeen on kohtalaisen toivoton, vaikka olisinkin halunnut vähän enemmän sellaista dynaamista vaihtelua, jotain vähän hiljaisempaa väliin. Ja samaten jäin kaipaamaan jotain pientä perkussiosoundia. Mut se olen vain minä. Soundit toimivat tässä loistavasti, etenkin se säröilevä alataajuus on niinkuin munakas pekonilla. Rapsakka, maistuva ja kaikki mitä kasvava nuorimies tarvitsee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Decay And Disappear 21.04.2010

Inkvisition - Decay And Disappear
Suttubläkkiä tulee harvemmin enää kuunneltua, joten kyllä tämä tähän hetkeen sopii mukavasti. Soundit ovat toisaalta vähän turhankin seesteiset oikein kunnon tuhnumenoon ja taas vähän turhan suttuiset sellaiseen populäärimpään päähän, mut jätettäköön se nyt omaan arvoonsa. Kappaleesta onnistuin pitämään jotenkin hillittömän paljon, vaikkin korvaani sattui tuo leadkitaran soundi, mikä oli vähän turhan koneellinen ja kliininen. Sama koskee kyllä rumpuja. Sylkeä vähän, ja paskaa niin sillä se paranee. Tämä on jotekin kohtalaisen tavallinen ja turvallinen, ei mitään uutta ja mullistavaa mutta vanhaa ja toimivaa näppärässä vähän kurttuisessa paketissa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Pohjaan 09.06.2009

Belz Krov - Pohjaan
Piipittelyt ja laulut toimivat kyllä komean haikeasti keskenään. Laulu on alakuloista, mikä istuu tähän mukavasti. On tämä kyllä tämän projektin muihin kappaleisiin verrattuna aika selkeä rakenteeltaan, vaikke se tässäkään ole mikään selkeä leikattu raja. Hyvä veto. Mukavan ilmava, ja nuo välissä päälle hyppivät räkäykset särkevät tunnelmaa ensiluokkaisesti. Lostoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Space Invaders from Outer Space 13.02.2009

...as Jy Sê Haan - Space Invaders from Outer Space
Kappaleessa on ajatusta kuin tavarajunassa. Bassolinjasta olis saanu pienellä rikastamisella tosi hauskan. Nytkin se jo nyittää vähän päätä. Jotta groovea löytyy kotitarpeiksi. Son hyvä se. Oltais kaikki liskoja ni ei tarttis syödä niin paljoa. Mää ainakin tyksisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Usva (rockbändi 1980-luvulta) - Vain kosketus ilmaan 13.01.2009

Usva (rockbändi 1980-luvulta) - Vain kosketus ilmaan
Soittopuolella ei ole kyllä valitettavaa, mitä nyt kitaristi tuntuu vähän joskus hapuilevan, mut se on vain rokkia. Rytmiryhmä sensijaan vetää sellaisella drivellä että heikottaa. Soundit valitettavasti eivät ihan tue tätä menoa loppuun asti, mut kyllä tästä selvän saa. Laulajalla on yritystä, mut valitettavasti taitoa ei ole ihan yhtä paljoa ja se kuuluu ärsytyskynnystäni koettelevana artikulointina. Tämä on kyllä lähinnä minun ongelmani eikä esittävän yhtyeen, mut ompahan maininnan arvoinen asia. Hyvä meno ja jälki on kunnossa. Ilmeisesti näinkin vanha bändi kerran kyseessä luultavasti kuopattu jo kuitenkin? Aito tunnelma välittyy komeasti. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Nihilisti 13.01.2009

Kalashnikov - Nihilisti
Mukavan letkeää rokkipoppista kohtalaisen kivoilla soundeilla tarjoilee tämä kokoonpano tälläkertaa. Laulajakin istuu paikalleen paremmin kuin edellisissä kuulemissani kappaleissa tältä projektilta. Vieläkin ulosanti aiheuttaa minussa pientä ärsytystä, mut nyt se on enemmän tehokeinona ja tunnelmanmukaista kuin ennnen. Hyvä. Jotenkin yleissoundi on etäinen, mut sekin kyllä on vain tyyliseikka. Outo sellainen, mut herätti mielenkiintoni. Kovin on kauniisti poppimitoissa. :) Ammattitaitoista jälkeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bolidi - Rightway 08.01.2009

Bolidi - Rightway
Soundeissa on kyllä mahtavaa autotallimenoa. Ja mikä parasta lauluja ei olla yritetty laittaa kuulostamaan "ammattimaisilta" siihen päälle, mikä olisi hyvin kornin kuuloista. Näin tämä otimii kivasti. Soittopuoletkin jyräävät ihan huoletta laulajan suoritusta myöden. Kitara on ehkä vähän turhan piilossa, mut muuten en tästä saa pahaa sanaa irti. Hyvä. Autoilumusaa. Kohtalaisen omaperäistäkin vielä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Carnival In Grave 08.01.2009

AlfaKalle - Carnival In Grave
Aika outoa matskua. Ja vielä hyvällä tavalla sellaista. Genreä en keksi, eikä kyllä ole tarveskaan. "Säkeistöt" ovat mukavan kevyet ja miltei jopa poppikset. Sitten taasen noi kertsit, jos tätä sanaa voi käyttää, menee ihan jonnekin toisaalle. Tämä saa minut tuntemaan oloni hämmentyneeksi ja viihdytetyksi. Se on melko harvinaista musiikilta enää nykyään. Loistavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Working day 08.01.2009

Dualistic Balance - Working day
Nimi kuvastaa kappaletta kyllä aivan loistavasti. :P Sopii tähän aamuun kun pihassa piikataan kaivinkoneella niin että koko kämppä tärisee. Jotenkin kun sais nauhalle sellaista soundia mikä tärisyttää betonibunkkerin perustuksia ni sopis kyllä tähän loistavasti. Muuten kappaleesta, ensimmäisenä sattuu korvaan bassosoundi joka tuntuu olevan vähän jossain muualla kuin tässä kappaleessa. Ei oikein sovi sekaan. Muuta paranneltavaa en keksi kyllä tähän hätään. Kuvastaa komeasti kapitalistisen yhteiskunnan kulmakivien aktiivista päivää. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - Wager Of The Millenium 13.01.2009

Slack Haddock - Wager Of The Millenium
Nyt rupeaa olemaan mahtavasti omapäisyyttä menossa. Vielä kun sounditkin kestävät kevyesti kuuntelua ja antavat ajatusten tulla julki helposti niin tästä teoksesta saa kaiken irti. Ja se mitä tästä lohkeaa lämmittää mieltäni suuresti. Ehkä kuitenkin vähän liikaa tuota rokkipaahtoa ja liian vähän sekoilua. Ainekset on kunnossa, mut ehkä sinne toiseen ääripäähän lisäisin vielä jotain kunnon bläkkistä tahi doomia jotta päästäis vielä toisiin sfääreihin. Noh, nyt mä jo vallan innostuin tästä. :P Se jos joku on hyvä merkki... Loistavaa menoa. Loistavaa kerrassaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Exit Lie 08.01.2009

Re-Pulse - Exit Lie
Soundeista paistaa ammatiitaito kivasti läpi, tosin jättää vähän särmättömäksi samalla. Soittosuorituksista ei löydy moitteen sijaa, ja homma vetää eteenpäin mallikkaasti. Kappaleena sensijaan vähän tylsähkö ja kaipaisin jotain omaa reilulla kädellä. Jotian irtiottoa siitä tavallisesta naislaulajaheavystä, mut tästä sitä en saa irti. Jotain joka loisi kokoonpanolle kasvot, jotain omaa. Lähtökohdat ovat hyvät tehdä vaikka mitä. Uskallusta vain ja jatkoja. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Hangover Sympathy? 13.01.2009

TÄDÄÄ - Hangover Sympathy?
Aika kuulas ja seesteinen tunnelma, mikä sinänsä toimii minulle. Soundeissakin ollaan muistettu tämä aina siihen ärsyttävään leadisoittimeen asti mikä astuu kuvaan siinä ennen kolmea minuuttia. Sinänsä kyllä aivan verraton irtiotto että repäisi teoksen "ihan kivasta taustamusasta" mielenkiintoiseksi tekeleeksi ja lisäsi kuunneltavuutta hippasen yksitotiseen kappaleeseen roimasti. Pienillä asioilla tuppaa olemaan eniten merkitystä. Yleensä. Mut mitä maailman nousuähkyyn tulee ei sääliä minulta heru. Helevettiin joutais koko lössi. Enkä vastaan paa vaikka menisivätkin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thunderbaum - The Rockpot 08.01.2009

Thunderbaum - The Rockpot
Rehevää perusrockia on maailmassa aika paljon, joten tämä genre on aika vaarallinen tehdä matskua. TÄmä bändi kuitenkin oikeuttaa olemassaolonsa kivan persoonallisella otteella ja mukaansatempaavalla meiningilä. Svengaa kuin sikanauta ja pienemmät jää jalkoihin. Sointi on iso ja laadukas. Laulajakin istuu paikalleen minusta vähän varovaisen alun jälkeen loistavasti. Hyvä meno, valmista materiaalia. Ehkä vielä vähän omaa otetta kaipaisin jos olen oikein niuho... :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Tänään En Heinistä Kirjoittele feat. Oskari Katajisto 17.01.2009

T.Rautakari - Tänään En Heinistä Kirjoittele feat. Oskari Katajisto
Vähän liian koneelliset soundit toimiakseen tässä. Pitäisi olla eloa ja dynamiikkaa rutkasti enemmän, ja ihan puhtaasti inhimillistä otetta jotta tästä saisi kaiken irti. Lyriikka on ihan kelvollista suomalaista maanisdepressiota joka toimii kyllä sinällään. Toistoakin on riittävästi ja monta hyvää ideaa sekä sävellyksessä että runossa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Path of Kong - I'll Be There (radiomix) 13.01.2009

The Path of Kong - I'll Be There (radiomix)
Vähän jättää etäiseksi, vaikka kaikki pitäisi olla kunnossa. Tosin mikään ei ole viimeisen päälle, mut ajatus tulee julki. Jotenkin vain vähän turhan särmätön sävellys. Muutama kiva ajatus ei jaksa kantaa neljää minuuttia millään. Mutta tekemällä sitä oppii rakentamaan kappaleita ja ruuvaamaan soundia, joten kannustan jatkamaan ehdottomasti painiskelua. Helppoa se ei aina ole, mut kannattavaa ja palkitsevaa puuhaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Wallpaper Screaming 02.12.2008

TOB - Wallpaper Screaming
Soundipolitiikka edustaa komeasti autotallimenoa, mikä ei sinänsä tässä teoksessa haittaa. Enemmän korvaani sattuvat laulajan väkisinväännetynkuuloiset vibrat. Muuten homma tuntuu rullalevan mallikkaasti, eikä soittosuorituksissa ole moitteen sijaa. Vähän kasvottomaksi tosin jää, lienee suurin syy omissa musiikillisissa mieltymyksissä. Ehdottomasti kuitenkin potentiaalia löytyy jo pelkästään soittojen puolesta. Lisää omaa väriä sovitukseen ja markkinoille vain. Ehdottomasti parhaassa kolmanneksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Dead Serious 14.01.2009

Piecemaker - Dead Serious
Ensimetreiltä on selvää homman nimi, ryhmä soittaa sellaisella drivellä rokkia eteenpäin että heikkoja heikottaa ja suruisia itkettää. Rytmiryhmä on vallankin eloisa ja mukavan letkeä kuunnella. Ainoastaan laulajalle, vaikka hän loistava onkin, sanoisin että vähän enemmän omaa persoonaa ääneen ja vähän vähemmän sitä tavallista niin erotutaan massasta vielä enemmän. Nytkin tämä kyllä erottuu edukseen nimen omaan soittajien hillittömän otteen ansiosta, mut persoonallisempi laulaja kertoisi sen vielä toiseen potenssiin. Hyvä näin, loistava toisin päin. Todella loistavasta soolosta everestin kokoinen plussa. Komeaa on. Loistavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Hippie Gave Me A Note 08.01.2009

Piecemaker - Hippie Gave Me A Note
Nyt svengaa... Jumalauta. Loistavaa menoa. Dynaamisesti riehakasta ja soittajilla on letkeä ote menoon. Laulaja vetää todella komeasti rockilla. Ehkä vähän voisi jossain kohdissa hillitä vielä enemmän, mut muuten en löydä teknisestä suorittamisesta miltään osa-alueelta huomautettavaa. Vielä kun tähän lisätään et sovitus ja kappalerakenne svengaa ja toimii niin pirusti että hikoiluttaa niin tämä on ehdottomasti uudelleentarkistettavien bändien listallla. Ja torvia... TORVIA. :DDD Mäkin haluan torvia. :DDD Jumaliste. No nyt jos saa vähän sanoa, et basarissa on liian kova soundi ja se on hippasen pinnassa, mut muuta paskaa en keksi. Mahtavaa!!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele SINFACTOR - The Last Nail 15.01.2009

SINFACTOR - The Last Nail
Homma jyrää eteenpäin tässäkin teoksessa, niinkuin tämän orkesterin aiemminkin kommentoimissani kappaleissa. Kitara soundi on vähän outo ja muovinen, mut ei niin paha kuin joissain kuulemissani. Laulaja vetää tämän tyylipuhtaasti, samoin kuin muutkin soittajat. Sovituksessa olin kuulevinani jotain särää, mut se on normaalia kun pitäis yrittää sanoa jotain tärkeää kappaleessa joka on jo muuten kirjoitettu. Komeasta vedoksesta kunniamaininta. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eradication - Sexual Frustration 16.01.2009

Eradication - Sexual Frustration
Nyt naurattaa. Tää on ihan loistava. :D Laulaja ehkä vähän liiankin koominen noissa funkimmissa osissa, mut muuten homma menee kyllä niin mallikkaasti eteenpäin, ettei voi kuin hengailla mukana ja nauttia. Loistavaa. Soundit on vähän raa-at, mut se ei haittaa tässä yhtään. Kyllä on komeaa. Fanitan kyllä pelkästään tän perusteella, jos en tykkää muista ni lähden helevettiin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 08.01.2009

Kylmän Raudan Sepät - Pato
Kohtalaisen kivan tuhti soundimaailma, vaikka kitarassa on mielestäni vähän liian kova soundi, toimii tämä tuotantopuoli kivasti tässä kappaleessa. Ja alun jälkeen jopa laulaja kuulostaa korvaani hyvältä. Soittopuolet ovat ehkä vähän liiankin kliiniset enkä saa niistä oikein otetta, mut kyllä homma toimii kivasti ja meininki pysyy läjässä mallikkaasti. Hyvä. Sävellyksessäkin on kivasti persoonaa mukana. Leadikitaraan olisin laittanut jotain efektiä vähän roisimmalla kädellä ja vähän pienemmälle, mut muuta en kyllä keksi. Hyvähyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sarastus - Uinuva Olevaisuus 14.01.2009

Sarastus - Uinuva Olevaisuus
Kaaottisen kaunis maailma. Ahdistava ja päällekäyvä harmaus edessä josta ei läpi päästä. Seisot sen reunalla tietoisena kaikesta, kaikesta mitä on alleen jättänyt. Kukaan ei välitä, eikä ketään kiinnosta, ei minuakaan enää. Uskon sen kutsuvan kielen, sen syvän sairaan sanan. Hyppään ja vajoan. Eli kappale toimii. Suom.huom. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Feel My Soul 15.01.2009

vanhat ehjät - Feel My Soul
Kyllä tästä historian siipien havina on kuultavissa komeasti. Ehkä kitara kuitenkin kuulostaa hivenen liian modernilta kokonaisuuteen. Mut ei pahasti. Soittajien osaaminen onkin sitten aika ammattimaista ja mukavaa kuunnella, eikä tämä sillä saralla jätä juurikaan moitteen sijaa. Vähän ehkä sävellyskin on turhan nykyaikainen ja jää uupumaan niistä parhaista kuuskytluvun huumehörhöjen musassa ilmenevää tunnelmaa mikä minusta olisi huomattavasti tärkeämpää tässä genressä kuin soundit. Noh, komeasta yrittämisestä pitää antaa pitkää plussaa. Ja samaten soittajien hyvästä suoriutumisesta. Hyvä-

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Shining Floor 13.01.2009

TOB - Shining Floor
Ensimmäisenä tulee hymyilyä tosta urkusoundista, josta tulee aina mieleen sellainen savuisa kapakka jonka nurkassa on juice-vainaa ja joku röökisuinen kiipparisti esittämässä viskinkatkuisia balladeita runkkaamisen vaikeudesta. Siitä hatunnosto. Valitettavasti näppäilysoittimien soundit eivät pääse samoihin svääreihin vaan basso ja kitara jäävät turhankin hennoiksi. Akustinen toimii kyllä kivasti. Kappaleena menee minulle väistämättä taustamusaksi, tai menisi ilman tuota koskettimistoa. :P Jotain tässä kuitenkin on, lineeköhän tuo junnaava rytmi, mikä tekee tästä helpon ja letkeän kuunnella ja taivuttaa kokonaisuuden komeasti positiiviseksi, vaikkakin vähän persoonattomaksi, elämykseksi. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - Breaking the Form 06.12.2008

MAP - Breaking the Form
Hassua, et laulajasta tuli ekana mieleen, et ei taas tätä vitun power metallia, mut pidempi kuuntelu paljasti (ainkin tästä kappaleesta) progressiivisempia piirteitä kuin olisi olettanut. Yllätyksistä musiikin parissa kannattaa aina antaa paljon, PALJON lisämainintaa. Tämä nimittäin ei uponnut sinne poweriin, vain enemmänkin grungen puolelle metallin saralla. Ja vieläpä komeasti. Laulajaa myöden (alusta huolimatta). Homma toimii niinkuin niittokone. Valitettavasti myös niittokone on keksitty sata vuotta sitten. Kuin myös suurin osa tämän kappaleen kantavasta voimasta. Paljon oli tämän päivän progressiivistäkin vaikutetta seassa. Siitä pitkä kiitos, mutta enemmän sitä vielä siihen perus tulkintaan niin t¨ämä taitaa mennä jo scifiksi.. Perkele. Nyt mä jo korron teille millä meinaan isona tehdä reahaa... :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAMALA - Riittämättö 09.07.2009

KAMALA - Riittämättö
Jumalauta että oli muhkeat soundit. Niskavillat pystyssä tätä kuuntelee. Samaten soitto on aivan vitun timmissä kunnossa. Se ei kyllä yllätä niin paljoa ku nämä soundit. Kappale on aivan helvetin hieno. Me likes. Kaikki osa-alueet toimivat, sanoitus, sävellys ja sovitus. Soitto ja tuotanto. Ei mitään pahaa sanottavaa, vielä kun laulajan ääni on tarpeeksi omapäinen ja räivä niin tähän kelpaa ihastua. Totaalisen valmista kamaa. Loistavaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain 06.12.2008

Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain
Jättipä tämä nyt sitten arvailujen varaan esittäjää, ku ajattelin et yritä olla oikein kaunis ja puolueeton katsomatta esittäjän nimeä tässä ruudussa. Winammmp sanoo ekana et Zombu Woof... Jee. :DDDD DDDD Mut itse kappaleeseen. Pahaan saumaan sattuu tämä tekele, kun en ole varmaan viiteen vuoteen kuunnellut kunnon powwwwwerr metallia (for me gamma ray, vanhempi Halloween, ja tietysti northernrn arrivals... ) Hmmm.. Kappaleena ilmiselvästi läpäisi pääni yrittäessäni selvittää tätä sukkahousumetelin sukujuurihärpäkkää, jotta kuuntelen uudestaan. Kunhan ensin haen viinaa lisää... Ja käyn vessassa. Noh. Kyllä tässä jotain henkeä on vanhaan kunnon saksalaiseen paahtamiseen. Jotian sellaista elämän riemua mitä vain juuri ja juuri hävitty sota voi tuottaa. Mut tässä ei kuitenkaan ole sitä nöyrää letkeyttä mikä tekee minulle esim. halloweenistä juuri sen tämän lajin taitajan. Jotain on, miutta jotain jää puuttumaankin. Kuitenkin miljoonasti paljon parmpi yritys ku jotkut kotipellot ja stratovariukset yhteensä saatana. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karnakian - White Star 14.01.2009

Karnakian - White Star
Jotenkin vähän orpo soundimaailma, mut tärkein tulee ilmi, joten jätän tuon tuotantopuolen kommentoimatta. Valitettavasti laulajan ulosanti kuulostaa myös siltä, ettei ole kunnolla otettu palleista kiinni kun vedetään laulua, eli se viimeinen muna puuttuu. Vähän sellainen varovainen ote, se ei ihan passaa tässä genressä, koska on syytä olla äijjää menossa. Muuten tästä ei sävellyksenä kyllä moitteen sijaa löydy, mitä nyt vähän ehkä liian seesteinen ja tavanomainen makuuni, mut paljon paskempaakin musaa on tullut vastaan. Ehkä toivoisin sellaista jotain täysin erilaista osaa johonkin väliin. Sellaista jotain kunnon irtiottoa, koska kappaleella on mittaa kuitenkin ja se uhkaa käydä tylsäksi jo ennen neljää minuuttia tälläisenään. Mut, komeasta yrityksestä huomaa et potentiaalia löytyy vaikka mihin. Mielikuvitusta kehiin ja urpoilemaan musiikin hiekkalaatikolle pää edeltä. Siitä se hyvä on ponnistaal. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Tara 08.01.2009

Marccus - Tara
Soundi toimii kyllä mukavasti. Samaten bändin soitannot menee eteenpäin kivalla drivellä. Laulajan äänestä olen tainnnut joskus ennenkin sanoa, mut en pidä siitä. Mitään ns. väärää ei tapahdu minun korvalleni, mut en vain saa ulosannista mitään irti, joten se siitä. Kappale toimii ihan kivahkoon poppikaavaan. Loppu yllätti positiivisesti. Tuollaisia veitselläleikkaamisia pitäs harrastaa itsekin joskus. :) Vähän kylmäksi jättää hyvästä soundista huolimatta. Jotain omaa lisää niin heräisi mielenkiinto minullakin. Eiköhän tällä faneja saa muualta kuitenkin. :) Laadukasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Petey - Monika 18.01.2009

Petey - Monika
Lyriikasta kaikuu aika vahvasti yrjänän läsnäolo, myös laulunyansseissa on kuultavissa jotain samaa, mikä ei kyllä ole hyvä juttu. Aki kun ei ole senkään vertaa laulaja kuin basisti. Mut on tässä laulajalla kuitenkin vähän miellyttävämpi tapa sanoa asioita, valitettavasti ne asiat eivät ole yhtä painavia kuin cmxsällä tapaa olla. Noh, olkoon se nyt sen osalta siinä. Soitannollisesti ja tuotannollisesti tämä kappale kantaa kyllä komeasti. Soittajilla on homma miellyttävästi hanskassa ja soundipuolella on muistettu jättää ilmaa teokseen joten dynamiikka on siltä puolelta kunnossa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Forever 13.01.2009

Ever Since The Day - Forever
Hauskan ohut laulusoindi jätetty tähän ottaen huomioon että soundimaailma on muuten näin täyteläinen ja tuhti. Menoa on kuin pienessä ruttoisessa kylässä ja soitannot sujuvat juuri niinkuin pitääkin. Mittaa ei ole turhan paljoa mikä kyllä suoraan näkyy kuunneltavuudessa. Olis sitä vielä minuutin saanu lisätä toki ihan huoletta koska osia tuntui olevan riittämiin ja variaatiota. Todella positiivinen esitys. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Taivaalla kuu 15.01.2009

Dr.Groove - Taivaalla kuu
Tälläinen kertova laulanta ja kappalerakenne ei kyllä kuulu suosikkeihin millään mittapuulla, mut yritän jättää sen huomioimatta. Tuotantopuolesta en saa oikein otetta, kitarassa on vähän liian eriskummallinen soundi, vaikka kaikki muuuten kuulostaakin aika tasapainoiselta. Kitaristin ja laulajan suorituksissa on kuultavissa pientä varovaisuutta, mikä kyllä paranee harjoittelun myötä. Tälläisenään demovedoksena ihan kelpo, pienellä hiomisella paranee niin soitto-ote, kuin tuotannolliset/sävellykselliset pikkuseikat. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NOMA - Disarm Me 18.01.2009

NOMA - Disarm Me
Kitarassa on aika kiva rutina soundi, ehkä vähän liiankin räkäinen, koska tuntuu sotkevan yleissoundiakin aika tavalla. Sävellyksenä mukavan ilmava ja soittosuorituksetkin menevät kivasti eteenpäin. Seesteiset osat tulevat aikanaan, mistä plussaa. Ja ne rauhallisemmat osat kun ovat vielä hyviä, niin plussa vain pitenee. Vähän siistisin soundia niin tämä olisi aika valmista kamaa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon 08.01.2009

Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon
Olipas oudon kaukainen miksaus. Toimii toisaalta tähän kappaleeseen tehokeinona kivasti. Se mikä ei toimi minusta niin hyvin on laulajan varova ulosanti. Toimii tietyissä osissa, mut ei koko kappaleen mitalta. Noh, mut se olen vain minä. Muuten homma toimii kivasti, vaikkakin laittaisin noita jousisektiomitälie juttuja pienemmälle ja ehkä ihan vähän tasoja yleisesti ylemmäs. Mukava kappaleena ja jättää persoonallisen kuvan leijjjjumaan mieleen. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lumeuni - Seireenin Kutsu (instrumental) 16.01.2009

Lumeuni - Seireenin Kutsu (instrumental)
Tästä voisi sanoa periaatteessa täysin samat asiat kuin edellisestäkin kommentoimastani kappaleesta. Kone soundit eivät toimi tälläisenään tähän fiilistelyyn, mut sävellys kuulostaa mainiolta ja ilmavalta. Tämä on vähän kevyempi ja helpommin kuunneltavissa kuin se edellinen, mut se toiselta puolelta taas tarkoittaa sitä että tässä ei ole särmää niin paljoa kuin edellisessä. Oikeastaan ainoastaan noi staccatoviuluiskut tuolla tuovat sellaista persoonaa tähän teokseen mistä kannattaa mainita. Muu on aika taustamusaa. Mut kelvollisia ideoita on silti. Mittaa kyllä napsauttaisin pikkaisen toiston kustannuksella pois. Selkeästä ajatuksesta kuitenkin plussaa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Shoot First 06.06.2008

AlfaKalle - Shoot First
Trackkerimusaa? Kitarat ainakin antaisivat olettaa moista. Vimmaisuus on ihan samaa luokkaa kuin aikanaa itllä rakentamani kappaleet. Siis parhaat niistä. Tässä kyllä on sitä parhautta paljon mikä tekee trakkerimusasta just niin hyvää kuin se on. Lyriikoista lähtien. Paha tästä on mennä mitään rakentavaa sanomaan... Tytöt tykkää ku oot nopee.. :D Nostalgiaherätyksestä pitkä hatunnosto. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NOMA - Smeared and Smothered 06.06.2008

NOMA - Smeared and Smothered
SOundit on aika kellariset ja kitarat joissain kohdissa jopa häiritsevän säröiset. Kuitenkin paketti soundien puolesta pysyy kasassa ja ajatuksesta saa selvää. Laulajalle kyllä suosittelen englannin opiskelua ja treenausta tuohon agressiivisempaan ulosantiin niin ettei tarvitse käyttää tuota efektiä. Ei oikein tunnu sopivan. Noh, saattaa olla vain makuasioita, mut minusta. Soitot kulkevat muuten ihan kivasti jyräten, vaikken olekaan täysin varma onko rumpali kone vai ei. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Haikuja 08.01.2009

Electric Lady Band - Haikuja
Kivoja vivahteita käytetty taustassa. Erityisesti pidän tuosta bassosoundista ja noista kevyemmistä väliosista. Soundit toimivat moitteetta ja tunnelma välittyy ihan ensikädessä kuulijalle saakka. Hyvä. Soittoniekat hallitsevat instrumenttinsä myös ammattitaidolla mikä välittyy. Lisäksi tuntuu siltä että kaikki nauttivat olostaan sorvin äärellä mikä luo lisää lämpöä ympärille. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Punainen maailma 13.01.2009

Moukka - Punainen maailma
Nyt oli mahtavan ruhjovat soundit. Minä tykkää. Ja laulajalla on mahtavan laaja ääni ja persoonallinen ulosanti. Sovituskin toimii totuttua paremmin ja antaa aihetta tutustua orkesteriin lähemmin tuonnempana. Jotain ehkä ihan hiljaista ja rauhallisen hengittävää osiota jäin kaipailemaan, mut kyllä tämä rujous toimii näinkin. Loistavaa. En keksi juurikaan pahaa sanottavaa, mitä nyt basarisoundi vois olla vähän pehmeämpi ja ehkä vähän pienemmällä. Muuten mennään mallikkaasti eteenpäin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Sairaus 04.06.2008

Moukka - Sairaus
Rummuissa on vähän ontto soundi, mut muuten äänimaailma on mukavan rosoinen ja toimiva. Muutenkin kappaleen sovituksessa on käytetty mielikuvitusta mikä tuntuu olevan monille nykybändeille hyvin vieras asia. Laulaja on myös mukavan uskottava, vaikka nuo räkäisemmät/hätäisemmät laulut eivät ihan uppoa täysin. Todella piristävä tapaus ringissä. MUkavata. Hyvähyvä ja jatkakaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Stay Silent 04.06.2008

Ever Since The Day - Stay Silent
Isot soundit. On taittu oikein rahalla tehdä? Noh, ei ne soundit kappaletta tee, pidetään se mielessä ja lähestytään tätäkin musiikkina eikä tuotoksena. Tästä paistaa komeasti läpi vaikutteet tuolta tampereen skenestä tältä vuosituhannelta, sinänsä rahapussin kannalta kyseessä ei ole huono juttu, mut henkilökohtaisesti mielenkiintoni ei jaksa pysyä yllä kuin juuri tuon alle neljä minuuttia. Laulaja vetää ihan kivasti, harmittomasti ja samalla särmättömästi. Pientä alavireisyyttä olin kuulevinani, mut se taitaa olla täällä päässä vika. :) Perus harmitonta radiosoittokamaa. Ei lämmitä minua mutta taatusti monia muita. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Delusion of Xtatic Mood - Third Plateau 06.06.2008

Delusion of Xtatic Mood - Third Plateau
Todella mielenkiintoisia juttuja välissä. Ja soundeja. Tuo jossain neljän minuutin paikkeilla tuleva kohta on aivan jumalattoman kaunis. Ja sittenkun siellä on vielä sellaisia ärsyttäviä pimputuksia seassa niin ärsykekynnykset on avattu loppua varten komeasti. Nyt täytyy varmaan ensimmäisen kerran ikinä mistään kappaleesta sanoa että tuo sähkökitara ei uppoa tuonne sitten mitenkään. Outoa. Ehkä pehmoisemmalla soundilla tai efektoituna jotenkin mukavasti sinne sekaan, näin raakana ei. Palauttaa realiteetit ainakin tämän kuulijan päähän jotta pätkähtää. Muuten sekin osio on aika loistava. Tuntuu vain että kun on pohjat saatu huolella tehtyä niin leadkitara vain roiskaistaan pääälle sillä soundilla mikä sattuu purkissa olemaan. Ristiriita on toki tehokeino, muttei tehoa minuun. Oikeastaan tuon leadkitarajutun jälkeen tunnelma menee pilipalituksen ohi ja latistuu hienoihin suuriin kaariin jotka ylittävät horisontin taidokkaasti. Kaunis oli tämä matka kanssasi muutamaa irvistystä lukuunottamatta. Yhdetkään kaksi eivät keskenään, eivätkä toisiansa. Kiitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - The Demonic Headache 04.06.2008

Dualistic Balance - The Demonic Headache
Ahdistava fiilis tässä kappaleessa jota oikeastaan pilaa vain vokaalien pitchaus vähän hassusti. Siis ne pikkuoravavokaalit. Ei oikein tunnu uppoavan kontekstiinsa. Muuten kappaleessa olisi kivaa kauhulaffafiilistä pärekopallinen. Joskin jotain kivoja korkeita napsuja ja kopsuja olisi kiva kuulla seassa jottei menisi niin monotoniseksi tämä, varsinkin kun mittaa löytyy. Paha sanoa tästä mitään konkreettista paranneltavaa. Fiiliksestä pitkä plussa ja junnaavasta tunnelmasta toinen. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Pariisin yössä 04.06.2008

Routaraja - Pariisin yössä
Kitarasoundissa on jotain kivan maaläheistä tunnelmaa. Ja sitä soitetaan mukavan sielukkaasti myös. Ehkä vähän lisää nyanssia ja dynamiikkaa silti toivoisin. Bassolinjat toimivat myös mukiinmenevästi, tosin soundi on vähän liian epätasainen ja päälletunkeva, muut soittimet hukkuvat välistä ikävästi basson alle. Rumpali pitää homman kasassa kelvosti, soundit vain ovat vähän ohuet. Ja ehkä vielä muutaman metromonitreenikerran soisin. Se asia varmaan on hoidossa muutenkin. Laulaja kuulostaa vähän liikaakin Hanhiniemeltä, mikä ei varmaan ole vahinko. Sinänsä tämä ei haittaa, mut tulee vähän sellainen "tuttu" tunne. Kokonaisuus muutamia lapsuksia lukuunottamatta tyylikäs ja parhaassa kolmanneksessa. Hyvä. Omaperäisyyttä musiikkiin ja lyriikkaan, lisää treeniä, keikkaa ja soittamista niin. Tästä on hyvä ponnistaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Words Inside 06.06.2008

Piecemaker - Words Inside
Soitot ammattimaisella tasolla, soundit ehkä vähän liian kevyet ja simppelit. Tuntuu vähän ohuelta. Meininki kuitenkin groovaa ihan kivasti, joskin sen yhden soolon alla tuleva funkimpi osuus ei oikein kunnolla tunnu toimivan. Puuttuu se sellainen funkin rentous ja ote. Mut kaikkea ei voi osata, sen valitettavasti olen joutunut huomaamaan. Ja parannuksena vielä, olisin kaivannut enemmän dynamiikkaa kappalekokonaisuuteen. Jotain vähän hiljaisempaa osiota ja jotain sitten taas enemmän. Noh, mielipiteitä. Ammattimaisesta otteesta plussaa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fatal Frame - Quiet Lights 13.01.2009

Fatal Frame - Quiet Lights
Nyt on soundit senverran pro tasoa, etten puhu niistä sen kummemmin. Sensijaan paneudun kappaleeseen, josta saisikin varmaan esseen jos haluaisi vain kirjoittaa. Todella mielenkiintoisia sovituksellisia seikkoja on viljalti tässä vedossa ja tunnelma on loistavasti kunnossa. Asioissa loikitaan välissä todella johdonmukaisesti ajatuksesta toiseen, kun taas toisinaan päästellään ihan summittain jonnekin. Tämä toimii. Todella toimii. Laulajan clean voksut eivät oikein istu pakettiin, mut muten silläkään saralla ei ole huomautettavia. Todella lupaava tuttavuus, jolta kelpaa odotella paljon. Väkisinkin pitää sanoa että vaikka hajurakoa on vähän, mut ottaisin silti suurempia askeleita pois StS meiningeistä ja kehittelisin jotain ihan omaa. Tämä tosin on pienen pieni miinus muuten suunnattomassa plussassa. Loistavaa pojat!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nauticus - Forbidden Borders of the Known World 20.02.2008

Nauticus - Forbidden Borders of the Known World
Mahtavan hiippaileva ja harras tunelmainen teos. Muutama soittosuorituksen kompurointi ja villaiset soundit vähän syövät yleiskuvaa osaavasta bändistä. Tosin, eivät pahasti. Muutamaa osiota toistetaan makuuni vähän liiankin pitkään kuten tuota yhtä sahaus juttua tunnutaan vatvovan ikuisuuksiin. Mut sen jälkeen tuleva akustinen fiilistely on taas aivan täys kynppi. Muutamia pikku fiboja unohtamatta loistavan laahaava kokonaisuus jota kuuntelee kyllä säälin syövereissä useampaankin otteeseen. Tosin, nyt ei ole masis... :) Loistavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Salingerin lapset 02.12.2008

Kalashnikov - Salingerin lapset
Mukavata, ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ringissä ja ekana kalashnikovia. <3 Aivan kuten aina ennenkin, en pysty samaistumaan laulajan artikulaatioon tai äänenkäyttöön, mut se ei haittaa koska muuten ryhmän svengi on niin kunnossa kuin vain voi ja kivat pienet progressiiviset vivahteet tekevät sävellyksestäkin ilmavan ja mieleenpainuvan. Särökitarasoundiin olisin kaivannut vähän enemmän räkää, nyt kuulosta aturhan kliiniseltä, mut muuten en löydä moitteen sijaa soundipuolesta. Yhä edelleen yksi mikseri.netin valovoimaisimpia kokonpanoja minulle. Kiitos tästä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Sherpa 04.06.2008

Kalashnikov - Sherpa
Haa. Pitkästä aikaa ringissä ja heti laatupoppia vastaan. Loistavaa. Soundit toimii todella kivasti ja jopa tuo torvisample mikä tuolla välisoitoissa tulee naamalle jaksaa viihdyttää. Kiva irtiotto vaikka kuulostaa vähän tunkkaiselta. Ja taputuksia. :DD Mahtavaa. Mikään ei toimi niinku taputukset. Homma toimii ja svengiä löytyy kotitarpeiksi, joskin ehkä vähän kevyempää soundia kallaisin säkeistön komppikitaraan. Ihan vähän vain. Hyvä teos. Lähes loistava, vaikken laulajasta pidä oikkein vieläkään. Hyvähyvä. Kesä tästä tulee. Lopetuksesta hatunnosto ja extrapisteitä. Repesin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Deep Cave Reverends 12.02.2008

Belz Krov - Deep Cave Reverends
Piru että säikähdin ku oli volumet vähän kovalla äskeisen miksaamisen jälkeen... Kuulovaurioni paheni taas asteen pari. Jaahas. Tätä jo puinkin tuolla, mut oli pakko päästä sanomaan ku säikäytti niin totaalisesti tuo alku.. :D Kappaleena ehkä jopa yllättävän selkeä kokonaisuus tälläiseksi eepokseksi. Ajatus kulkee läpi sävellyksen ja nyanssit on kuultavissa täyteen tungetusta fiiliksestä huolimatta. Seesteiset osat ovat myös mukavasti paikallaan. Kappaleena siis väkevä. Tosin rumpuihin olisin ehkä vähän toivonut jotain variaatiota ja nyansseja ja joitain hiljaisempiakin kolahteluita. Mutmut, nämä on näitä mielipideasioita. Kuuntelin tämän ensimmäisen kerran nappikuulokkeilla jotka eivät paljoa tuon kahdeksankymmenen hertsin alle taipuneet, jotta jäi nämä hienot alataajuudet kuulematta. Ja täytyy kyllä sanoa että asiayhteydet ovat huomattavasti selkeämmät ja se punainen lanka löytyy sieltä matalilta bassotaajuuksilta. Jotta, jos sinulla on käytössäsi huonot äänentoistolaitteet älä vaivaudu kuuntelemaan tätä. Menee puoli sanomaa hukkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Sweet Entwined Escape 25.01.2008

Re-Pulse - Sweet Entwined Escape
Kitarasoundit on minusta vähän liian kevyet, "kikkelit" niin sanotusti. Ne kyllä ajaa asiansa, mut tästä sais niin paljon enemmän irti kunnon munakkailla säröillä. Kappaleessa on kivasti ilmaa ja soittajat osaavat asiansa mukiinmenevästi. Ja vaikka laulajan ääni onkin aika perus kauraa tälläiseen menoon, se silti jaksaa miellyttää olemalla aika pehmeä ja kuulas. Puolen välin paikkeilla nuo kliiniset soundit rupes sitten oikeasti häiritsemään.Vähän jotain rosoa ja riskiä niin pysyy mielenkiinto yllä pidempään. Kokonaisuutena kappale on aika mitäänsanomaton. SOundit on hyvät, soitto kulkee jne. Tällä saa paljon uusia ystäviä, mutta minä en ole yksi niistä. Tämä ei anna minulle mitään. En muista kappaletta, tai sen esittäjää sen jälkeen kun olen lisännyt kommentin. Paha paha tauti. Ja niin yleinen nykyisellään. Suuri fanikanta orkesterille on kyllä melkein taattu. Ja oikeutettu. Kaikesta huolimatta. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nauticus - These Wary Souls 25.01.2008

Nauticus - These Wary Souls
Todella loistavia ideoita kappaleessa. Dynamiikkaa löytyy kotitarpeiksi ja tunnelmaa liikutellaan aika esimerkillisesti. Vielä kun olisi soundit edes vähän sinne päin, niin sais selkoa kaikista hienoista nyansseista tuolla seassa. Nyt pitää turvautua siihen mitä kuulee kun rummut vähän rauhoittuvat. Ja se mitä kuuluu, antaa odottaa paljon. Loistavaa. Tästä on hyvä lähteä. Ja voin sanoa, että kyllä minä tätä veivaisin kitaralla, jotta jos on vielä tarvetta ja ette soittele jossain kaukana niin... ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Loudrunner - Loudrunner 25.01.2008

Loudrunner - Loudrunner
Laulaja on vähän arasteleva, taitaa olla kokemuksen puutetta. Soundit muutenkin ovat vähän tukkoiset ja niinsanotusti maanalla. Noh, niin tai näin. Pahin moka kappaleessa kuitenkin on sen kasvottomuus. Tämä ei oikeastaan erotu millään osa-alueella edukseen. Vähän lisää omaa juttua sävellykseen, varmuutta esittämiseen ja kivekset kouraan sen tekemisen ohessa, niin johan alkaa tulosta syntymään. Ei tämä huono ole, mitäänsanomaton vain hivenen. Nimi on kyllä hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Hymn for a Lost One 30.01.2008

Belz Krov - Hymn for a Lost One
Tämä menis kyllä todella hienosti jonnekin scifi animen taustalle pörinäksi. Ja taas harmittaa kun nämä nappikuulottmiet eivät suostu painumaan paljoakaan alle 80Hz taajuuksille. Siellä luultavasti tapahtuisi asiain selkäranka tässäkin tapauksessa. Noh, koetellaan pärjätä ilman sitä. Tämä on kaaottinen olematta liian musertava. Jostain syystä tulee mieleen jokin todella ahdas ja rojua täynnä oleva tehdashalli jossa on yksi varpunen ja monta cyborgia. Paljon mekaanista meteliä ja vähän inhimillistä otetta. Tässä se toimii loistavasti. Tässä ollaan menty tarpeeksi syvälle siihen mekaniikkaan yrittämättä peitellä sen olemusta. Kylmää. Fiilis on lämmin, ajatus kylmä. Siksi se on hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Freestyle 01 26.01.2008

Van der Phunck - Freestyle 01
Todella mukava tuo bassolinja. Ja soundikin sattuu miellyttämään korvaani kyllä. Teemaäänet ovat mukavan irralliset taustaan verrattuna ja luovat mukavan skitsofreenisen tunnelman. Sointupohja vielä tukee kivasti molempia ollen kuitenkin ihan erillinen ja oma juttunsa kaiken päällä. Mukavan tunnelmallista ja junnaavaa tavaraa ja tässä aamuteen jälkeen just sopivaa menoa. Muutama idea tuli tuosta joita tekisin ehkä vähän toisin. Virvelisoundi oli ehkä hippasen liian kylmä ja kova ja ehkä vähän tiivistaisin sitten kuitenkin kokonaisuutta kappaleena. Noh, hyvin pientä sanomista. Ja ensiluokkaisesta tunnelmasta napsahtaa kyllä papukaijamerkki. Loistavaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Yövieras 13.02.2008

Pääoma - Yövieras
Olen melko varma että kommentoin tämän projektin samaa kappaletta tässä lähipäivinä. Noh, menköön uudestaan jos menee. Periaatteeessa samat sanonnat pätevät tähänkin kappaleeseen. Laulajan äänestä ja artikulaatiosta en pidä. Mutta pitää sanoa että kertosäkeiden kunnon revittelyosioissa vokalistin ääni pääsee oikeuksiinsa mukavasti. Persoonallinen, ei huono. Minä vain en pidä. Ja kitarasoolo vaikutti todella turhalta. Vähän sellainen "katsokaa minua, minä osaan" juttu mikä ei vakuuttanut. Vähemmän ääniä ja enemmän tunnetta. Muutenkin tässä on vähän sellainen kitaristien show meininki koko kappaleessa, mikä ei sinänsä minua vakuuta. Hyvin tehty ja kaikesta kuitenkin kuulee että ammattitaitoa on. Nyt vain pitää saada sitä malttia olla vähän takakenossa ja vetää tunteella eikä nopeudella. Ajatusta kappaleessa on kyllä mukavasti ja varsinkin lopun fiilistelevä runttaus istuu minun mieleeni mukavasti. Kelpo popitus tämä kokonaisuutena kuitenkin on. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Vapaa 12.02.2008

Pääoma - Vapaa
Laulajan äänessä olen kuulevinani vähän arastelua vielä julkituoda ajatuksia. Saattaa kyllä johtua siitä että tässä on aika rohkeita vetoja tuolla laulupuolella. Ja saattaa johtua laulajan artikulaatiostakin. Mene ja tiedä. Tehokeinona hyvä, vallankin kun laulajan ääni ei ole korvaani paras mahdollinen, mut ei ihan joka kertsiin kannata laittaa tuollaisia varovaisia fraseerauksia. Kappaleen toteutuksessa ei ole moitteen sijaa tässäkään. Kaikki toimii kivasti. Tosin sen soolon olisi voinut jättää pois tai ainakin selkeyttää. Nyt tuntuu vähän... Oudolta tähän ympäristöön. Positiivinen kuva jää kappaleesta vaikka sovitukseen olisi voinut kiinnittää vähän enemmän huomiota. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sental - Ihmisen Tie 16.01.2008

Sental - Ihmisen Tie
Mä voin sanoa. Hautausmaalle. Liian syvälle maahan. Hyvää sanomaa tässä on haettu ja taustoissa on mukavaa hartautta myös. Varsinkin nuo strin soundit menee mukavasti. Samaten se lead piano oli kiva mauste, joskin olisin tehnyt teemasta vähän ilmavamman ja rauhallisemman. Olen törmännyt paljon paskempiinkin suomihoppeihin täällä kyllä. En ole genren ystävä tai puolustaja, jotta kommenttini saa jättää omaan arvoonsa. :) Hyviä ajatuksia mielestäni silti. Mutta niinkuin kappaleessa sanotaan; en suostu kulkemaan muiden kanssa samaa rataa, niin jotain omaa voisi vielä lisätä tähänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Järvi - Pieni sydän 16.01.2008

Järvi - Pieni sydän
Ammattitaidolla tehtyä poppista. Kaikesta kuulee että asiaan on perehdytty ajan kanssa ja huolella. Soundit ovat häiriöttömät. Valitettavasti minun korvaani myös särmättömät. Sanoma on kevyt, yksikerroksinen sanahelinä joka sekään ei säväytä suuresti. Tässä ainoa asia mikä korvaani tarttuu vähääkään on kitarasoolo joka on aika ihmeellistä, koska en yleensä niistä pidä. Hyvin tehtyä kevyttä viihdettä. Viihdyttää varmasti monia, minua ei. Tälläistä on kyllä ihan kiva tehdä ja soittaa, mut en viihdy kuunnellessa. Aistikkaasta kitaristista plussaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Eyes Of Fire 14.01.2008

Re-Pulse - Eyes Of Fire
Kitarasoundi on vähän ohuehko makuuni ja mielestäni tälläiseen menoon. Muuten kaikki toimii soundipuolella mukavasti. Samaten soitossa on kivasti ilmaa ja yksilösuoritusten lisäksi mieleen jää kuva osaavasta ryhmästä joka osaa soittaa keskenään kitkatta ja kitinöittä. Hyvä. Laulaja vetää myös mukavan rohkeasti ja kohtalaisen persoonallisella äänellä. Tästäkin plussaa. Valitettavasti tämän kaltaista menoa on kuultu aikojen saatossa niin paljon, että tämä jää väistämättä kasvottomaksi teokseksi. Sinänsä sovituksessa ja sävellyksessä ei ole moitteen sijaa, mut valitettavan tavanomainen. Jotain aivan täysin omaa olisi kiva kuulla. Joko soundissa, teemoissa tai kappaleen rakenteessa. Tai mikä parasta kaikissa näistä. Pienistä puutteista ja kalpeasta kasvottomuudesta huolimatta hyvää keskikastia. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flies Around The Light - Mask of Sanity 14.01.2008

Flies Around The Light - Mask of Sanity
Olipa mukavan persoonallinen laulajan ääni. Valitettavasti vain en pidä siitä. Mut persoonallisuus on aina plussaa, ainakin se herättää jotain tunteita, olkoonkin negatiivisia. Soitto toimii muuten kivasti mut soundit on vähän suttuiset ja keskitaajuuksilla on vähän liikaa tavaraa, meinaa mennä puuroksi välillä, jopa näillä paskoilla nappikuulokkeilla. Noh, asia ei nyt ole niin paha kuin voisi olla, ja menosta saa selvää. Sävellyksenä kelpo, tosin jotain extremeä irtiottoa jäin kaipailemaan. Nyt meni laulajaa lukuunottamatta vähän taustameteliksi. Pieniä paranteluita vailla. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flies Around The Light - Ghost in the Machine 15.01.2008

Flies Around The Light - Ghost in the Machine
Olipas mukavan tunnelmallista menoa. Olkoonkin että kitarasoundit eivät uppoa minuun oikein. Eikä kyllä laulajakaan vaikka persoonallisesta ulosannista tulee todella suuri plussa. Laulussa on mukavasti myös efektejä käytetty ja se tuntuu ilmavalta ja tilavalta. Soitanto kulkee kivan junnaavasti eteenpäin ja se on hyvä saavutus, vallankin kun tuota tunnelmaa on näin mukavasti seassa. Hyvä. Valmista kamaa genressään kyllä, toivotan hyvää jatkoa ja menestystä. Hyvähyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Pink Meat 04.01.2008

DIRTY CLUB - Pink Meat
Mielenkiintoiseksi tehty kappale.. :D Laulajasta tulee mieleen AC/DC. Ehkä kuitenkin tämä uudempi vokalisti kuin se aito ja alkuperäinen ukko. Ja itseasiassa Accept Udon ääntä on kanssa mukana. Ehkä jopa enemmän kuin aussiäijjiä. Noh, se ja sama. Kyllähän tässä suuren rokjuhlan tuntua on ilmassa roppa kaupalla. Valitettavasti se syö vähän tehoa musiikillisiltä ajatuksilta. Liven sooloon olisin kaivannut huomattavasti paljon enemmän reverbiä ja delaytä jotta siitä olis tullut oikeasti sellainen hallimainen tilutus. Jäyhää. En oikeastaan ihmettele KGBn takavarikkoa. :D Kappaleena tavallisen oloinen rokitus. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morg - Recurring End 15.01.2008

Morg - Recurring End
Nyt oli kitarassa kivasti mureutta ja munaa. Tästä pidän. Soundit muutenkin on kivasti ison maailman mukaan. Valitettavasti näillä nappikuulokkeilla niistä ei saa paljoa irti. Soitto kulkee eteenpäin kuin taajamajuna. Jyräämällä. Sekin on loistava juttu. Olikos tuolla bassolead? Se kohta oli kyllä loistava. Muutenkin sovituksessa on käytetty enemmän omaa mieltä kuin valtavirran mielipiteitä, mistä tulee exstrapaljon plussaa lisää. Enemmänkin olisin vielä toivonut irtiottoja tavanomaisesta metallikaavasta. Mut kaikesta huolimatta todella mielenkiintoinen tuttavuus ringissä. Homma toimii ja on vielä mukavan omaleimaistakin. Loistavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Above Sanity - A Picture 04.01.2008

Above Sanity - A Picture
Aika pätevän kuuloista materiaalia. Soundimaailma on vähän ohuehko, mutta ajatukset ja ideat tulevat julki mikä on mielestäni soundien ensisijainen tehtävä. Ainakin tällä tasolla pelattaessa. Siis kappaleeseen. Soittopuoli on aika komeasti hanskassa laulua myöden ja kappale etenee luonnollisen kuuloisesti. Tosin väliin toivoisin aivan täysin hidasta ja hengittävää kohtaa. Nyt tässä on kyllä dynaamista vaihtelua kivasti, mut ei ehkä ihan niin paljoa kuin olisin suonut. Sitten taas toiseen ääripäähän olisi voinut tehdä hillittömiä särövallejakin. Mut näillä mennään. Kyllä tätä kuuntelee ilokseen. Ammattitaidolla tehtyä materiaalia jossa omaperäisyyttä saisi olla ehkä hitunen lisää. Soittotaidosta ja tyylikkäästä otteesta paljon plussaa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - Nasty Little Devil 04.01.2008

electrichaos - Nasty Little Devil
Mukavan harras ja hiippaileva tunnelma. Tuollainen juntta meininki toimii yleensä minuun hienosti. Tästä tosin kyllä sanottava senverran, että noissa kitaroissa on vähän liian terävä särö. Sen huomaa kaikkein eniten noissa "säkeistöissä" joissa se on eniten esillä. Vähän lisää munaa siihen soundiin, niin sitten on tosi kova. Näin tämä kyllä tuo ajatukset täysin esille, jotta siinä mielessä soundit toimivat. Kappaleena ehkä kuitenkin liian monotoninen näin pitkäksi. Joku täydellinen irtiotto olisi ollut paikallaan. Vokaalit toimivat hienosti. Noin sivumainintana. Hyvä teos. Pienistä puutteista huolimatta. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Legacy of Hate 28.12.2007

Mustaruhtinas - Legacy of Hate
Hauskasti vedetty särölle tuo masteri. Valitettavasti syö vähän basarin ja kitaroiden tehoa, mut hyvä ajatus. Rumpali takoo vähän päin persettä silloin tällöin, mut soundimaailma pelastaa. Kappaleena mukavan ahdistava ja sovitus on huolimatta pikku kompasteluista oikein ilmava ja mukavan vaihteleva vaikka soundit pysyvät kuitakuinkin samoina koko kappaleen mitalta. Hyvä tämä on. Muutama aivan loistava kitaralead kohta ja niin edelleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Peter - Cantor can't or can 05.01.2008

Project Peter - Cantor can't or can
Olipas siinä lämpimän homoeroottinen tarina rakkaudesta työpaikalla. Jos tähän panostaisi lisää, niin tästähän saisi vallan kuunnelman. Nyt tämä on aika raskas jopa näin aamutuimaan. Nuo muutamat cympaali iskut tuolla viiden minuutin jälkeen pelastavat. Ja sitten tuo kuoro siellä taustalla. Siinä ruvetaan olemaan jo asian ytimessä. Tulee huomattavasti elävyyttä ja kuunneltavuutta kappaleeseen. Sääli, että matka sinne kirkkauteen oli liian pitkä ja kivinen. Ei muuten mitään, mut se jää monilta taittamatta vain sen takia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Out of Tune - Deadline 16.01.2009

Out of Tune - Deadline
Aika räkäinen punkmeno on tässä kappaleessa. Sinänsä olen aika kaukan punkin ystävistä yleensä, mut tämän selkeä tuotanto ja raivokas meno saa minut kommentoimaan. Hommasta kun kuulee osaavan yhtyeen joka tekee punkkia sydämestään, eikä siksi ettei osaa mitään muuta. :) Kivasti ollaan etukenossa ja se lisää sitä driveä hillittömästi. Hyvä meno. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - OiOi Jou 28.12.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - OiOi Jou
Jostain kumman syystä ei jaksa sytyttää. Periaatteessa soittopuolella ei ainakaan sanomista löydy juurikaan. Homma toimii. Tosin, laulaja ei jaksa sopia korvaani oikein millään. Samaa pitää kyllä sanoa soundeista muutenkin. Basso on ärsyttävä, kitarat kevyet mut rummut eivät sentään käy hermoille. :D Tarttuvahan tämä on, ei siitä mihinkään pääse. :DD Kiitos pojat, tämä taitaa olla tämän päivän kappale. Hyvin tehty, pienin puuttein, mut ei se niin haittaa... Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xiuhcotal - Exitium 15.01.2008

Xiuhcotal - Exitium
Komppikitarassa on mukavan teollinen soundi ja muutenkin taustat toimivat minusta kivasti. Leadskeba siten onkin makuuni vähän liian kone. Ei jaksa istua korvaan. Pimpelisoudneista paljon plussaa. Pelteihin olis voinut laittaa jotain efektiä, etteivät kuulostaisi ihan noin kauheilta ja kylmiltä. Se soundeista, koska soundit ovat toisarvoinen asia. Kappaleessa on ideaa kovasti sellaiseen industrial henkiseen bläkkikseen josta kyllä aina tulee plussaa. Ehkä vähän tavanomaisia sovitusratkaisuja on haettu, mikä laskee tenhoa hivenen. Kokonaisuutena mielenkiintoinen teos josta olisi helppo pitää paremmilla soundeilla. Hyvähyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - LIKE COCONUTS 18.12.2007

Mahan - onemanband - LIKE COCONUTS
Rehevää autotallimenoa. :D Laulaja revittää välissä komeasti, ja soundissa on muutenkin sellaista kasarihevikukkosärmää. Valitettavasti tässä kyseisessä biisissä se menee vähän ylikin, eikä sovitus ole paras mahdollinen. Soundeista saa juuri riittävästi selvää, eli niistä ei sen enempää. Bassorumpu jää vähän alle piiloon, mut muuten kelvollista. Kitarassa on kivasti mureutta. Siitä pidän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Parantaja 28.12.2007

KVI - Parantaja
Kivaa särösoundia. Loistavaa. Tosin jostain syystä rumpuloopit tai mitä nyt lieneekään eivät oikein korviini istu. Saattaapi olla, etten vain ole tottunut. Muuten soundimaailma on mukavan kaaottinen ja taustan synat vain parantavat asiaa. Lauluissa on outo tuo rotaattoriefekti. Sopii tähän, mut ei kyllä tule heti mieleen mitään muuta paikkaa mihin se sopis. :) Kitaraan olisin kaivannut kanssa vähän lisää munaa ja sitä vähän enemmän esille. Tosin, jos laitteistot on vähänkään huonommat liiasta kitaran esilletuomisesta tulee aika kornin kuuloista. Toivoo nimim: kokemusta. Hyvä kappale jonka seurassa viihtyy pienistä puutteista huolimatta. Loistavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surrealistic Space orchestral - Kenraalin Tyssendorffin vaaleanpunaisten elefanttien armeijja 18.12.2007

Surrealistic Space orchestral - Kenraalin Tyssendorffin vaaleanpunaisten elefanttien armeijja
Hmm. Tästä on kyllä paha saada mitään sanottavaa irti. Ei voi kehua soittajiakaan. Noh, tuo tietokonebassolinja on aika mielenkiintoisen kuuloinen, ja painuu välissä todella alas, mut en oikein osaa päättää onko se hyvä vai huono. Oikestaan tämä ei kuulosta nimeltään muuten kuin tuon basson osalta. Nuo pianot vain ei kuulosta tarpeeksi elefanttimaisilta. Ennemminkin sellaislta pieniltä päästäisiltä joita on aivan vitusti. Ehkä vaaleanpunaisten päästäisten armeija olis parempi. Anteeksi armeijja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - Pyhä Poika 14.01.2008

ranca - Pyhä Poika
Laulu kuulostaa vähän irralliselta tähän kappaleeseen, jotta sovitukseen voisi kiinnittää enemmän huomiota ja ehkä myös jotain efektointia ja volumea pienemmälle, niin uppaa paremmin sekaan. Soolon alku oli lupaava, mut sitten mentiin vähän turhan tarkoitukselliseksi kikkailuksi josta en niin paljoa perusta. Kokonaisuutena tämä vedos on kuitenkin pienistä puutteista huolimatta lähestulkoon mieleenpainuva, mistä tulee isoa plussaa varsinkin täällä ringissä missä tavaraa tulee eteen enemmän kuin tarvisi jatkuvasti. Jos jotain saisin vielä lisätä niin jotain täysin hidasta ja hillittyä osaa kaipailisin. Tai sitten jotain todella ratkiriemukasta väliosiota, joka vetäisi tämän vielä jonnekin aivan toisaalle. Nyt menee kyllä kovasti hyväksi. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - Ihmisen Laulu 18.12.2007

ranca - Ihmisen Laulu
Olipas pätevän kuuloista materiaalia. Soitot kulkee niin kovaa että lähes huimaa. Ainoa asia mistä vähän saisin sanottavaa on laulujen sovitus. Tuntuu vähän tökkivän välillä. Ei tosin pahasti, mut sen verran että korvaani sattuu. Suomea on kyllä aika vaikea sovittaa hyvin jostain syystä. Mokoma tästä vähän tulee mieleen, mikä ei kyllä minun korvaani ole niin hirveän hyvä juttu, mut tämä menee senverti seesteisimmillä linjoilla ko.orkesterin kanssa, ettei haittaa. Komea vedos on. Rytmiryhmä vallankin ansaitsee kiitokseni vaikka ihan inaus sais olla groovea lisää, ei ihan niin kurtussa otsin. Lopun fiilistelyssä on potnea kyllä, mut loppufeidaus ei oikein toimi ikinä kunnolla. Ei taydellinen, mut loistava. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - Vanha Mestari 04.01.2008

ranca - Vanha Mestari
Soittopuolella homma on lupaavasti kasassa ja soundit tuovat kaiken kivasti esille. Ehkä tosin äänet ovat vähän liiankin kliiniset tälläiseen menoon. Vähän enemmän munaa ja särmää/rosoa olisi suotavaa. Laulaja vetää myös komeasti, mut hänellekään ei sellainen pieni viskisärö olisi pahitteeksi. Nyt se on vain hyvä. Kokonaisuutena kappale on muutamaa loistavaa oivallusta ja riffiä lukuunottamatta vähän turhankin tavanomainen. Vähän omaa sovituksiin ja soundeihin lisää ilmaa ja rosoa, niin tämä olisi kympin työ. Kesä tästä tulee mieleen. Autoilu ja kovat stereot. Pienellä parantelulla tällä konseptilla pääsee kyllä pitkälle. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fruits - Kapital 05.01.2008

Fruits - Kapital
Nyt oli kyllä niin loistavaa jassailua että. Soundia myöden sopivan tukkoista. Basari on ehkä vähän löysä makuuni, mut ei se paljoa tehoa syö. Puhaltajalle toivoisi vähän lisää väriä soittoon, nyt on vähän sellainen kylmän kalvakka tuo lähestymistapa. Treenaamalla sekin tietysti sieltä löytyy sitten. Ja ehkä vähän lisää vielä sellaista dynamiikkarakentelua tonne sooloon niin olisin ollut täysin myytyä miestä. Nyt se tahtoi vähän edetä liian lineaarisesti. Puuttui yllätykset. Hyvä yhtä kaikki. Kyllä jorattaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fruits - False Minister 19.12.2007

Fruits - False Minister
Kivaa hengailua. Tästä ottaa korvaan oikeastaan ainoastaan rumpalin työskentely. Vähän niinkuin liian randomilla tulee iskut, joka ei suostu miellyttämään millään. Periaatteessa tehokeinohan moinen saattaa olla, mut ei tehoa minuun. Muuten aika mukavaa jamittelua. Basistille annan propsit täältä päästä. Hyvä

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Medication 28.12.2007

Mind Factory - Medication
Osaava ryhmä asialla, ei voi muuta sanoa. Homma pysyy aisoissa mukavasti soiton osalta. Soundeihin haluaisin lisää massaa. Varsinkin särökitaroihin. Nyt vähän turhan kevyttä. Toki kyseessä on luultavasti jonkinsortin kompromissi, mut silti. Kompromissit ovat aina vähän tylsiä, varsinkin musiikin tekemisessä. Kappale on kyllä hyvä. Paljon mukavaa vaihtelua ja viulu istuu tuonne sekaan hienosti. Naislaulajalle haluaisin vähän lisää varmuutta, mut se tulee kyllä tekemisen ohessa. Hyvä vedos. Jatkakaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Court of Wolves - Fucking Fuck 24.11.2007

Court of Wolves - Fucking Fuck
Kohtuuttoman kaaottista ja brutaalia menoa. Valitettavasti nuo muutamat iskut tuossa alussa ja välissä vähän tuntuvat väkisin laitetuilta eivätkä oikein istu. Mut muuten tämä on kappaleena kyllä aivan ehdoton. Komea. Tuo basso kyllä möyrästää niin komeasti alhaalta että. Hyvä. Tästä kuulee sen, mitä musan pitääkin olla. Hauskaa. Yhtä hauskaa kuin repiä naamasta nahka pois kesken piikkipensaassa nussimisen. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disco-Elvis - i watch 18.12.2007

Disco-Elvis - i watch
Aika mukavan laajaa soundia näissä kertseissä. Paljon tavaraa, mut mikään ei siltikään tuki toistensa päälle. Hyvin tehty. Mukavan tunnelmallinenkin vielä. Jollaintapaa tässä on saatu yhdistettyä kahdeksankytluvun naurettavuus ja tunnelma tämän päivän soundeihin niin, ettei se ole koomista. Tämähän on hyvä helvetti sentään... Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Rainy Day 15.01.2008

TOB - My Rainy Day
Rummut on vähän liian kellarisoundeilla pistetty. Se sattuu jo korvaan vähän. Vallankin tuo pasari. Noh, jätetään se omaan arvoonsa. Soitto kulkee mukavasti omaa uraansa eteenpäin ja laulajalla on mukavan karhea ääni joka kyllä toimii tälläiseen meininkiin kuin parru hanuriin. Siitä pitkää plussaa. Vähän turhan mittavasta soolosta sitten rankaisenkin. Vallankin kun en oikein saanut otetta siitä. Vähän turhanpäiväinen. Sävellys on rockuskollisesti vähän tasapaksu. Tämä ei sinänsä ole virhe, mut ei herätä mielenkiintoani. Mut soitto ja laulusuoritukset nostavat tämän mukavasti jaloilleen. Rehevästä ja juurevasta menosta tulee aina plussaa. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Kill or be killed (superman mix) 18.12.2007

TÄDÄÄ - Kill or be killed (superman mix)
Aika hauskan kuulas tunnelma tässä kappaleessa. Nuo välissä pomppaavat puheet vain korostavat tätä tosiseikkaa. Tätä kuuntelee ihan mielikseen jo, mikä on minulta tähän genreen paljon sanottu. Usko vain. Soundit ovat tasapainossa, eikä mikään häiritse korvaan. Hyvässä eikä pahassa. Taustalla kuuluva huokauksen omainen stringsoundi on tosi mukava. Pidän. Tunnelmaa.

Sivu: 1 2 3 4 5