Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 379 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - Arto Aaltonen - Anthem (demo 1) 16.07.2008

C-4 - Arto Aaltonen - Anthem (demo 1)
Jaahas että Konemetsän huumeseikkailuista selvitty... Arto on kuunnellut pusikkojen pimeydessä selkeästikkin psytrancea ja sitten joitain Vangeliksen eeppisiä balladeja ja päättänyt yhdistää niitä 4 minuutin makaroonilaatikkoon saksalaisien mausteiden kera. En oikein saanut tästä selkeätä kokonaisuutta irti, taitaa olla melkoiset kesälomavibat vielä käynnissä. Rakenne kuntoon ja isompi koukku niin saadaan ihan hyvä raita. Tällaisenaan ei hirmuisesti innosta kuuntelemaan uusiksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tohtori No - yksinäisiä piruparkoja 18.09.2007

Tohtori No - yksinäisiä piruparkoja
Kommentoinpa tähän oikeastaan näitä kaikkia biisejä yleisesti: Miksaus on aivan liian diskanttinen. Basso ei kuulu ja haikat hakkaa korvat soseeksi. Efektejä käytetty hieman oudosti: laulusoundissa ei ole kovin hyvä tilasoundi, eikä sen puoleen taustoissakaan. Mm. kompressoria/limiteriä voisi käyttää reilummin jotta soundiin saisi lämpöä. Noh, biisit sen sijaan ovat hyviä (säv, san, sov) vaikka miksaus lähes joka osa-alueilla hieman tökkiikin. Livenä meininki varmasti toimivaa, mutta jotta tätä kotiämyreistä jaksaa kuunnella niin miksaajalle kori kaljaa ja uusi yritys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Handbreaks - Like A Child-akustinen demo 03.05.2007

Handbreaks - Like A Child-akustinen demo
Samoilla linjoilla kuin "blackest moon" biisinkin kanssa. Kunhan laulut saadaan miksattua (sekä nauhoitettua) kuntoon niin voihan pojat että on hienon kuuloista. Ja edelleenkin voi käyttää hieman tilaefektiä raidoissa, ei tarvitsisi olla ihan näin kuivan kuuloinen miksaus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Handbreaks - Blackest Moon-akustinen demo 03.05.2007

Handbreaks - Blackest Moon-akustinen demo
Voi kun nuo laulut olisivat miksattu hieman paremmin niin tämä olisi tykkikamaa! Nyt laulut soundaavat turhan kotinauhoitukselta. Myös hieman reverbiä / delayta olisi voinut käyttää vaikka koko biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tarmak - Numismaatikko 03.05.2007

Tarmak - Numismaatikko
Pohjat on hienot. Valitettavasti tuo laulusoundi on vähän amatöörimäinen. Ei oikein tunnu olevan samassa tilassa muun biisin kanssa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele When The Empire Falls - In dark places 05.02.2007

When The Empire Falls - In dark places
Loistavaa tuotantoa, mitä nyt omaan makuun laulut hieman jäivät miksauksessa alle. Olisin myös kaivannut tähän hieman jotain konesoundia taustalle, kuten vaikkapa eteerisiä padeja, mutta en sitten tiedä onko se tämän genren juttu. Tästä on hyvä jatkaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cgarden - A Way To Get Free Coffee (Orlando's RAW Mix) 30.12.2006

Cgarden - A Way To Get Free Coffee (Orlando's RAW Mix)
Tuotantopuoli on loistavaa jälkeä mitä nyt hieman mureampaa bassoa jäin kaipaamaan. Kappaleessa myös kuuluu pientä sirinää taustalla (onko tarkoituksellista, varmaankin kitarasta?). Puheet ovat onnistuneet, vaikkakin sen pätkimisen kuulee hieman selvästi kun suhina lakkaa. Tämäkin tosin toimi tehokeinona, oli se sitten tarkoituksellista tai ei. Ei tästä mitään muuta pahaa osaa sanoa. Soundit on maukkaat ja komppi ei tunnu pätkääkään koneelliselta. Mahdoitko kokeilla millainen fiilis kappaleeseen olisi tullut jos olisi uskaltanut käyttää etäistä, melko pitkää reverbiä?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scytheceps -Boomerangs in the Sky- - 03_Sparks of Time 19.12.2006

Scytheceps -Boomerangs in the Sky- - 03_Sparks of Time
Ainoa valittamisen aihe on oikeastaan tuo melko vaisu bassosoundi. Muutenhan tämä on todella hienoa fiilistelyä teemasta toiseen. Kivasti uskallettu kokeilla hyvinkin erilaisia soittimia tunnelmalliseen taustaan. Kompit on tehty todella taidokkaasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-coy - huoleton 26.12.2006

D-coy - huoleton
Yksinkertaiset, muoviset soundit tekevät tästä oikeastaan aika hellyyttävän teoksen. Sävellyspuolikin on hieman yksinkertaista instrumentaaliseen balladiin, mutta kyllä tämä toimii silti. Laulujahan tämä kaipaisi niin olisi sitten paljon varteenotettavampi biisi valloittamaan radiokanavia :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fifth Element - Swordlake tales 01.11.2006

Fifth Element - Swordlake tales
Tuo korni ja amatöörimäisen kuuloinen puhesynteesi alussa kyllä vie fiilikset, mutta kun biisi alkaa niin kyllähän sitä menoa tulee. Kuulostaa tosin hieman pätkityltä kamalta. Eri osat eivät siis kovin pehmästi sulaudu yhteen vaan kuulee pientä "pätkimistä".

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cgarden - Line Between Sines ( Kirkkonummi Mix ) 06.09.2006

Cgarden - Line Between Sines ( Kirkkonummi Mix )
Äijän musiikkityyli on kyllä kokenut hienon aikuistumisen. Mielettömän hienoa leijuntaa. Soundit aivan helkutin hienot, tosin komppi olisi voinut olla ehkäpä hieman rakenteellisempi & kehittyvämpi - nyt se tuntui olevan vähän hätäisesti väkästetty muuhun materiaaliin verrattuna. Tosin, toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä jne jne... Kuten tuossa jo ylempänä vähän vihjaistiin, niin kappaleessa voisi olla enemmän rakenteellista dynamiikkaa ja enemmän materiaalia mitä kierrättää. Tällaisenaan tämä on kuitenkin liian paljon taustamusiikkia, vaikkakin hienoa sellaista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roope Kalajo - Aijai 07.08.2006

Roope Kalajo - Aijai
Hienoja biisejä nämä kaikki, tosin niillä on yhteinen vaiva: Basson puute. Tai oikeastaan yläpään liian kova korostus. Hieman kun tasapainottaisi matlan ja korkean tasoja niin nämä olisivat todella rautaisia biisejä. Tarttuvaa materiaalia nimittäin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Overnite - Magic Carpet 07.08.2006

Overnite - Magic Carpet
Kertsi menee hieman suttuiseksi kun tavaraa tulee melko paljon, muuten miksaus toimii. Solistilla on miellyttävä, erikoinen ääni. Näissä biiseissä on mukana kiva lämmin kellarihenki (ts. soundi) joka antaa tunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nevada Channels - Lazy Ambassador 12.07.2006

Nevada Channels - Lazy Ambassador
Kirkas, avara soundi ja muhkea bassopää. Ihanan letkeää kesäyön päännyökytteylmusiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vilma Pääkkö - Erin Go Bragh 24.04.2006

Vilma Pääkkö - Erin Go Bragh
Suurena Clannad-fanina odotin molemmissa biiseissä kovasti, että koska tulevat jousi- tai puhallinsoittimet mukaan, mutta eivät valitettavasti tulleet. Siltikin, hienoa musiikkia jossa vokalisti vetää kyllä hiton hienon suorituksen. Jalostakaa musiikkiin hieman muitankin elementtejä kuin pelkkä kitara, niin tämä on todella kova juttu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Opposites - Noisy Calmness 26.03.2007

The Opposites - Noisy Calmness
Vau. Erittäin hieno rakenne. Biisi rakentuu leijuvasta eteerisyydestä repivään kaaokseen, ja palaa äkillisesti takaisin pumpuliin vain iskeäkseen vielä lopussa korville. Uskaliaita soundeja jotka toimivat mallikkaasti yhdessä. Ainut nipottamisen aihe on aavistuksen tunkkainen bassopää, joka olisi kaivannut vielä hieman hienosäätöä mikasuksen puolella jotta olisi ollut maksimaalisen repivä. Harmi ettei viikon biisivalinnaksi voi valita kokonaista teosta, nythän tämä biisi jää hieman kesken yksittäin soitettuna. Rispekt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ape - Vanhoja helmiä - Keikka feat. Koive 21.02.2006

Ape - Vanhoja helmiä - Keikka feat. Koive
Hyvä Ape just näin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Duo Sydänvarkaat - Kultaa kauniimpaa 06.02.2006

Duo Sydänvarkaat - Kultaa kauniimpaa
Ensimmäinen kunnon a cappella joka tulee itselleni mikserissä vastaan. Tällainen musiikkityyli vaatii aika lailla luovuutta, ja club for fiven fanina täytyy vain hattua nostaa näinkin hyvälle suoritukselle. Laulajalla on kaunis ääni ja sävellys on hyvä. Kuten edellä jo mainittiinkin, niin nuo duut ja baat taitaa tulla syntikasta, sen verran koneellisen kuuloisia ovat? Sou not sano Nykänen, hyvää shittii kaikesta huolimatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele PositiveÄX - Uli Behringer 28.02.2006

PositiveÄX - Uli Behringer
Tällä on kyllä niin suuri Camp-arvo ja huumorin siemen on todellakin löydetty, että en voi muuta kuin painaa suurta punaista VBV-NAPPULAA! ULIULIULIULIULI PEERINKEER!

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOLIDLOOP - Change 22.03.2006

SOLIDLOOP - Change
Jestas. Ihan valmista puuroa. Hienot vokaalit ja miksaus toimii. En nyt oikein keksi mitään valittamisen aihetta vaikka kovasti muutaman kuuntelukerran jälkeen yritin :) No okei, lopun tylsä feidaus olisi voitu hoitaa tyylikkäämmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Freyja - Freyja - Blizzard 03.08.2006

Freyja - Freyja - Blizzard
Everything happens for a reason.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Huurut 27.12.2005

Sulauma - Huurut
Etsiskelin hyvää VBV-ehdokasta ja tämä tuli vastaan. Fiilistelin tämän kanssa pari kertaa läpi ja sitten aloin olemaan aika vakuuttunut että tässähän on hieno kappale. Rutinat ja korinat ovat makeaa kuunneltavaa, basso on sopivan lofi-särkevää materiaalia ja melodiakin on sopivan monotoninen. Komppipuoli toimii loistavasti ja erilaista kikkailua löytyy hyvissä määrin. Ja sitten huomasin että ooämgee, tämähän on Havun tekele :) Kaikki jotka aikovat valittaa siitä että miksi ihmeessä "taas!" ylläpidon tai ylläpidon kavereiden kappale on biisivalintana, haluan todeta, että ehkä ne vaan osaa tehdä sitä musaa keskivertoa paremmin ;)) Hyvää uutta vuotta tätä fiilistellessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele veezay - Shimmer (Original Mix) 21.11.2005

veezay - Shimmer (Original Mix)
Alku lupaa jotain suurta ja massiivista. Alku olisi ehkä kaivannut hieman jotain hi-stringejä tai voxipadeja jotta ei olisi toistanut itseään liikaa. Miksaus on hieman puuroinen ja tumma eikä soundit alun leijailun jälkeen enää vakuuta. Loppupuolella tuleva leadimelodia on aika hauska, soundi olisi tosin voinut olla hieman räkäisempi :) Kappaleen rakenne on mielestäni hieman outo.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Monk - Modern Day Scoundrels 21.11.2005

Electric Monk - Modern Day Scoundrels
Aika hittikamaa. Valitettavasti tuo äänenlaatu ei ole paras mahdollinen ja siksi hieman haittaa nautintoa. Vokalisti vetää kyllä helkutin hyvin. Tämä kun tuotettaisi studiossa kuntoon niin voihan pojat että pomppaisi! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele JUNIOR GOA MOB - all in one 11.10.2005

JUNIOR GOA MOB - all in one
Mukavan hallittua efektien käyttöä, vaikkakin paikoitellen meinasi tuo rytmitys olla ainakin meikäläisellä pahemman kerran kateissa. Oikein laadukasta deepimpää psyketrancea.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Kiili - Puhelin 14.12.2005

Juha Kiili - Puhelin
Todella hieno video hyvällä idealla ja hyvällä toteutuksella. Olen aina ollut JuhaKiili fani, ja tämä video sen kuin vain lisää ihailuani :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Jungle Inside 12.09.2005

Dr.Groove - Jungle Inside
Hmm, mielenkiintoista. Kivaa komppailua, mutta vaikea tästä mitään kovin tarkkaa analyysiä on tehdä. Jos etniset soittimet kiinnostaa niin löysin Seinäjoelta kivan liikkeen jossa myytiin todella halvalla todella monenlaisia afrikkalaisia yms. käsintehtyjä soittimia...

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Kakkatsippi 11.09.2005

FEL - Kakkatsippi
Aika pirteä biisi. Chippiä jos haluaisi kunnolla olla niin kyllä tämä olisi vaatinut ne oikeanlaiset arpeggiolinjat, eikä nuo pierusampletkaan nyt mitenkään kovin mieltänostattavia olleet (puhumattakaan tyhmistä puhesampleista). Vaihtelua tosin piisaa ja loppua kohti soundi paranee ja päästäänkin oikein mukaviin c64 viboihin. Seuraavalla kerralla tarpeeton huumori pois niin hyvä tulee.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Lähemmäs 12.09.2005

Kosminen - Lähemmäs
Aika retroa keybbarisoundia tässä. Hyvää fiilistelyä yön pikkutunneille. Tuli mukavan melankolinen fiilis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - Only Oceans Remain 12.09.2005

Undence - Only Oceans Remain
Kitararevittelyt reilun minuutin kohdalla olivat turhan agressiivisia tällaiseen kappaleeseen ja ne pilasivat muuten hienon ja rauhallisen tunnelman. Jousisoittimet (?) olivat aivan liian halvan casiosyntikan kuuloiset. Kunnon soundilla ne olisivatkin olleet hienoa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Aardvark - Echo of Dorian 07.09.2005

Red Aardvark - Echo of Dorian
Piano kuulostaa soundina melko halvalta. Sitä olisi voinut efektoida ja miksata hieman paremmin. Komppikin tuntuisi olevan yksi valmislooppi mitä on sitten käytetty sen isompia ihmeitä tekemättä. Kappale kokonaisuudessaan vajoaa keskinkertaisuuden tummaan suohon, ja sitä ei sieltä pelasta edes muutama hyvä soundi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Maria 11.09.2005

Riku Rotten Project - Maria
Laulu on aika kamalan kuuloista, eikä taustatkaan nyt niin kovin mieltäpiristävä ole. Jostain syystä tässä on kuitenkin ihan hyvä koukku-factor, eli biisiä mielenkiinnosta kuuntelee myös uusiksi. Outoa hypnotisointia :)
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed 07.09.2005

tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed
Basso möyrii siellä jossain, ja kirkkaat pellit hakkaavat läpi. Vokaalityöskentely on hyvän kuuloista. Paremmalla miksauksella tästä saisi aikas kovan biisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuura - Narkomaanin aamurukous 12.09.2005

Kuura - Narkomaanin aamurukous
Kitarat on hieman inhoittavasti pannattu kun luureilla kuuntelee. Miksaus on aika puuroa, onneksi sentään vokaalit erottuvat selkeästi. aika perusrokkihuttua, mistä ei ainakaan tällainen teknoihminen kovinkaan paljoa irti saa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Loboto-mies 07.09.2005

FEL - Loboto-mies
Nopea kompitus oli turhan tekotaiteellista muuten hienoon alun äänimaailmaan. Myös vokaalisamaple oli lähinnä turhauttava. Se saattaa olla hauska, jos olet 13v teini, mutta jos arvostat musiikkia niin tuskin sinuun vetoaa. On kappaleessa ainakin vaihtelua, se täytyy myöntää. Osa kappaleesta kuulostaa oikein hienolta, toinen puoli taas saa tämän tuntumaan vitsinomaiselta räpellykseltä. Parhaiten tämä sopisi johonkin häiriintyneeseen indieleffaan taustamusiikiksi kohtaan jossa joko syödään jonkun ihmisen aivoja tai lennetään hypernopeutta toiseen maailmankaikkeuteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Ottawa 07.09.2005

Riku Rotten Project - Ottawa
Laulajalle voisi suositella laulutunteja enemmän kuin muutaman viikon. Taustaorkesteri tuntuu tarpeeksi häiriintyneeltä soundiensa kanssa, kuulostaa tosin koneella tehdyltä, en sitten tiedä miksi. En minä tästä oikein mitään positiivista keksi, valitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Without Label (Special Track) 07.09.2005

Mind's Pressures - Without Label (Special Track)
Rummut melko tunkkaisesti miksatut (tai mikitetyt, miten vaan). Vokaaleista olisi kiva ollut saada selvää, niissä tuntui olevan mukava overdrivemeiniki. Rakenne on vähintäänkin levoton, enkä oikein päässyt juoneen kiinni. En ole tällaisen musiikin ystävä enkä siten tällaista osaa varmastikkaan tarpeeksi arvostaa, joten jätän nuo kehuvat ylisanat muiden kerrotavaksi :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele aeronao - admineral 06.09.2005

aeronao - admineral
Ennenkin olen kappaleitasi ihaillut, mutta tämä kyllä ryösti sydämeni ja liityin faniksi. Todella mahtavaa tunnelmointia, olen aivan sanaton. Eternal respect.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ivalo - Tuntematon tie 11.09.2005

ivalo - Tuntematon tie
Laulu toimii hyvin kuten muukin biisi. Tuotanto ja miksaus on esimerkillistä eikä tästä mitään pahaa sanottavaa keksi. Potentiaalista levytysopimus-materiaalia jota mielellään kuuntelisi myös radiosta. Rispekt.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pasi Korhonen - Pasi Korhonen - Sentinel 23.08.2005

Pasi Korhonen - Pasi Korhonen - Sentinel
Aika simppelin prodigymassiivista tuotantoa. Odotin tosin vielä jotain kunnon puntteja heiluttavaa subbaribassolinjaa tuonne taustalle, mutta meneehän se näinkin. Tähän olisi varmaan sopinut ihanasti jotkut särötetyt vokaalit ulvomaan tuonne jonnekin miksausavaruuden takalaitamille ison reverbin kera.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acumen (a.k.a. Milan Kolarovic) - Residue of Desire 12.12.2005

Acumen (a.k.a. Milan Kolarovic) - Residue of Desire
Hyvä ja tasapainoinen miksaus josta heti alussa huomaa että kaveri osaa asiansa. Hyvä etäinen tunnelma saavutettu oikeanlaisella reverbin käytöllä. Tämän voisi tosiaan kuvitella johonkin automainoksiin niin kuin tuossa ylempänäkin mainittiin. Kompit ovat oikein herkullisen kuuloiset, niistä vielä erityis-plussapisteet :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - I Will 11.09.2005

Vanhat ja väsyneet - I Will
Kuten itsekin tunnustit, vokaalit ovat biisin heikoin lenkki. Ne on miksattu huonosti, ja laulaja kaipaisi hieman lauluopetusta tai sitten konetta nimeltä autotune. Mitään twin peaks mielleyhtymiä en tästä oikeastaan saanut. Kappaleessa voisi olla potentiaalia jos se tuotettaisiin kunnolla. Tällaisenaan tätä ei halua valitettavasti kuunnella uudelleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lauri Piispanen - Ambushed! 12.09.2005

Lauri Piispanen - Ambushed!
Soittimet perkussioita lukuunottamatta aika halvan kuuloisia, ja tilaefektiäkin saisi olla enemmän. Sävellys on hieno ja vaihtelevuutta löytyy. Punainen lanka jäi hieman puuttumaan eikä sitä isointa koukkua löytänyt sitten millään.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela 07.09.2005

Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela
Jahas, uhohoppia, vittu. Taustakomppi on todella tunkkainen ja miksauksesta nyt ei yleensäkkään tunnu olevan mitään hajua. Biisi ei myöskään fiiliksensä puolesta kolahda ollenkaan. Räppäystaidot ovat myös melko vaatimattomalla tasolla. Kokonaisuutena huono hoppibiisi, jota ei kuuntele kuin väkisin toiseen kertaan läpi.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mad Habit - Meijeri 29.08.2005

Mad Habit - Meijeri
Kyllä se trackerillakin vielä onnistuu :) Todella pirteä viisu jossa on energiaa. Miksaus toimii, tosin alkuun olisi isompi tilaefekti tehnyt hyvää. Vaihtelua olisi voinut olla enemmän, ja pituutta minuutti enemmän.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mad Habit - Tunturin tuuli 29.08.2005

Mad Habit - Tunturin tuuli
Kertakaikkisen hienoa tunnelmointia kauniiden äänien kera.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saffron - Saturated Love 24.01.2006

Saffron - Saturated Love
Mukavan tasapainoinen ja rento veto noita aavistuksen överiksi vedettyjä sooloiluja lukuunottamatta. Ne kyllä piristävät biisiä, mutta ne olisi voinut toteuttaa aavistuksen tyylikkäämmin :) Kokonaisuutena kuitenkin loistava kappale. Eikä se autotune aina vokaaleita pilaa. Tässäkin se toimii hienona efektinä joka luo tietynlaisen oikean tunnelman.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tric - Lovers 14.11.2005

Tric - Lovers
Tuotantojälki helkutin hyvää. Oikeastaan ainut asia mistä voi valittaa on tuo solistin englanninkielen ääntäminen, se on pykälän verran liiansuomienklandii. Tässä bändissä on hurja potentiaali ja uskon että teistä vielä kuullaan jatkossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele BabylonDubProject - Flowers And Bondage 05.04.2005

BabylonDubProject - Flowers And Bondage
Taustakomppiin olisin kaivannut cutoffin availua paikoitellen, nyt tunkkainen komppi menettää tehonsa kun sitä käytetään liikaa. Omaan makuuni padeissa/stringeissä olisi saanut olla enemmän tilantuntua ja stereokuvaa (ja ehkä härömmät delayefektit), mutta toimivat hieman kapeampina tuossa miksauksen pinnassakin. Korkeat sweepit kuitenkin olisi pitänyt eq:ttaa paremmin ylätaajuuksilta, ne vihlaisevat pari desibeliä liian kovaa muutamissa kohdissa eikä kappaletta ole kiva kuunnella kovin kovalla sen johdosta. Väliefekti-fillit ja iso osa efekteistä tuntuivat tulevat turhan kovaa muuhun materiaaliin verrattuna, mutta mikäli se oli tarkoituksenmukaisesti käytetty tehokeino niin eihän se ole sitten kuin makuasia. Bitcrushaus on aina kivaa ;) Bassossa on kivoja taajuuksia jotka liikkuttavat elementtejä, tosin hieman puuroinen koko alaosasto tuntuu olevan. Tunkkaisen kompin kera se ei tosin haittaa. Kokonaisuus on toimiva ja edustaa genressään parempaa keskitasoa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - San Diego (original promo) 05.04.2005

C-4 - San Diego (original promo)
Pros: - alun popcornsoundimelodia, aivan ihana <3 - biitti riittävän muhkea Cons: - Sahaleadit suttuiset - bassolinja hieman epäselvä - leadimelodia vähän tekemällä tehdyn kuuloinen paikoitellen Miksauksesta & muusta: Kappaletta vaivaa pieni yleinen sekaisuus, ja korkea leadisoundi ujeltaa korvaan aavistuksen liian kovaa. Rakenne on hieman tylsä, ja vaihtelua olisi voinut viljellä aavistuksen enemmän. Alun "popcorn"soundia olisi voinut hehkutella enemmänkin, se on toimivin elementti koko kappaleessa. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä kiksutrance jonka kuuntelee mielellään useampaankin otteeseen. Pienellä viilaamisella takuuvarma hittituote.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Adventure 14.03.2005

Galaxion - Adventure
I <3 spacesynth. Retrosoundi ja kellosoundit toimii aina meikäläiseen. Bassosoundi tuntuu hieman etäiseltä, se voisi olla enemmän pinnassa ja pumpata niin olisi kova biletysbiisi ilman vokaaleitakin - vokaalien kanssa hitti ;)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nimettömät. - Uudelleen 14.03.2005

Nimettömät. - Uudelleen
Vokalisti kivan kuuloinen. Biisi on miksattu liian diskanttiseksi, matalempaa keskiääntä tai bassoa ei löydä kovin helposti, ja biisi kuulostaa sen vuoksi melko huonolta (tuotannolliselta kantilta).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu 10.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu
Vokaalit eivät oikein iske ja muutenkin soundi on turhan kellaribänditasoinen. Fiilis on kuitenkin kokonaisuutena mukavan tunkkainen ja rock-henkinen. Voin melkein haistaa tupakan ja vanhan viinan ;)
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 11.03.2005

Salaliitto - Uni
Vokaalit (ja yleensäkkin koko biisi) soundaavat tunkkaisilta: niitä olisi pitänyt saada kirkkaammiksi. Kitaran soundikin tuntuu vähän halvalta (purkkimaiselta), mutta sopii silti biisiin. Biisin miksaus ei ihan toimi eri osien soidessa epäbalansissa, ja kappaleesta jää täten vähän liian demoasteella oleva maku suuhun. Harmi, sillä itse biisi on hyvä ja siinä olisi potentiaalia enempäänkin. Naislaulajaa olisi voinut käyttää enemmän taustalauluissa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal - Clockwork Cruise 16.02.2005

Signal - Clockwork Cruise
Ihanan retroa. Soundit on kivoja ja sävellyksenäkin toimii hyvin. Tulee mieleen vanhat hyvät trackerajat. Ps. tuo popcorn remix on kans oikein maittava :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Experiment 11.09.2005

Randomtalks - The Experiment
Tervetuloa konemusiikin pariin. Mikäli tämä on ensimmäinen konebiisisi niin täytyy nostaa hattua. Vaikka kappale onkin keskinkertaisuudessaan ja kliseisyydessään aika vaisu, on tässä silti potentiaalia. Miksaus on ihan hyvää tasoa ja melodiatkin jaksavat kiinnostaa. Tulee mieleen 90-luvun tietokonepelit. Kokeileppa seuraavaan biisiin vähän enemmän kikkailua äänien ja efektien kanssa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - 5:1 11.03.2005

G.O.R.E. - 5:1
Hienoa soundia alussa. Rähinäää! Vokaalit tulee asenteella mukaan, mutta vaikuttavat aavistuksen suomienglannilta, joka vie sen suurimman munan niistä. Sitten aletaankin hieman häröillä eikä biisi vaikutakkaan enää niin mukavalta. Kitarasoolo tulee vähän outoon paikkaan? Thrash metallin ystäville varmasti laatukamaa, mutta itseeni tuollainen yltiöpäinen mättö ei oikein iske.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KRANK - Carcinogenesis in a skin booklet 14.03.2005

KRANK - Carcinogenesis in a skin booklet
Mielenkiintoista ääntä. Alhaalta soitetut samplet tuntuivat liian ohuilta, ne olisivat saaneet olla analogisesti tuotettuja ja bassoisempia, nyt kun matalat subtaajuudet puuttuvat kokonaan teoksesta. Särö on paikoittain todella hieno.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snubnoselab - Different world 10.01.2005

Snubnoselab - Different world
Eri elementit ovat kauniita ja toimivia. Valitettavasti niiden yhteenmiksaus on hieman epäonnistunut, ja kokonaisuus tuntuu turhan demoasteella olevalta. Esimerkiksi laulu ei kuulu juuri ollenkaan muun tamppaamisen seasta. Myös enklannin lausumiseen tulisi kiinnittää huomiota. Ps. GB-kisan pituusraja on säännöissä mainittu maksimissaan 5min.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lovers - Virnistys 06.01.2005

Lovers - Virnistys
Kertsissä vokaalit jää ikävästi soitinten metelin alle. Muuten kappale on kaikin puolin hyvä ja onnistunut veto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Y-Zone - Party 25.07.2005

Y-Zone - Party
Hyvää jamittelumusiikkia kuuman kesän hikisiin iltoihin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Kiili - Politricks (feat. KFied) 22.11.2004

Juha Kiili - Politricks (feat. KFied)
Kesti hetken niellä tuo särkevä lofi-komppi (lähinnä sen takia että olen nonstoppina kuunnellut sitä puhdasta versiota ;)). Kfiedin osuus tuntui myös vähän väkisin väännetyltä tämän kaltaiseen kappaleeseen. Juha, pelkästään omilla voksuillasi varustettu toimi kokonaisuutena tehokkaammin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blueborn - Another Day (uusi miksaus) 10.03.2005

Blueborn - Another Day (uusi miksaus)
Äänitys & jälkituotanto kuulostaa hyvältä. Laulaja on valitettavan tasapaksu: ääni ei erotu edukseen, eikä onnistu olemaan edes millään tavalla ärsyttävä. Ääni jonka unohtaa nopeasti. Bassolinjalla tai komppikitaralla olisi voinut kikkailla enemmän, ainut piristävä idea kun tuntui olevan puolenvälin rumpubreikki. Kokonaisuudessaan silti hyvää poppista mistä pienellä hiomisella voisi saada radiokelpoista matskua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Sihvonen - Aerobatics 27.02.2005

Toni Sihvonen - Aerobatics
Perkussiosoundit toimivat todella hyvin. Muutenkin äänimaailma vaikuttaa hyvin harkitulta ja toteutetulta. Vokaaleista en mitään ymmärtänyt mutta hienoilta ne piru vie kuulostavat! Tämä ei ollenkaan kuulosta sellaiselta kliiniseltä kone-ambientilta, mikä on erittäin piristävää huomata.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wdm - hyperion 06.10.2004

wdm - hyperion
Bassolinja on kyllä melkoinen subbarihirviö :) Tämä pitää soittaa kovaa. Todella mielenkiintoinen alkuhäröily. Kivaa kuunneltavaa, vielä kivempaa tanssittavaa pienessä sievässä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Drifting Away 14.10.2004

Iron Sphere - Drifting Away
Tässä kyllä ensimmäinen 40 sekuntia tekee melko ison vaikutuksen. Kompin ja laulun tullessa mukaan efekti toistuu. En jaksa alkaa itkemään pienistä miksausjutuista, koska kokonaisuutena tämä on helvetin hyvän kuuloista matskua joka ansaitsisi olla mielummin kaupan hyllyllä ja radiosoitossa kuin ilmaislevityksessä mikserissä. Bravo.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - The Night Calls Me 14.10.2004

Iron Sphere - The Night Calls Me
Alussa kuuluu oudosti vain oikea kanava. Biisissä on hienoja soundeja ja toimiva melodia. Valitettavasti miksauksessa on basso jäänyt aivan liian hiljaiselle. Se aiheuttaa sen, että muuten tykki biisi ei aiheuta juurikaan pään heiluttelua kun tuntuu niin tyhjältä menolta. Soolo-osat tuntuvat tulevan myös hieman liian kovaa muuhun biisiin nähden. Vokalisti osaa hommansa kyllä äärettömän hienosti. En ole metallin suurkuluttaja, mutta kyllä tämä erottuu edukseen ja teknomieskin tykkää tätä kuunnella. Ysi rapsahtaisi jos edellämainitut miksaus"virheet" (miksaus on aina yhden tai useamman ihmisen henkilökohtainen näkemys miltä kappaleen tulee kuulostaa, siksi on hieman väärin puhua virheistä vaikka ne korvaan siltä kuulostavatkin) korjattaisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Everlasting 29.09.2004

Sonicmind - Everlasting
Kyllä tällainen teknoihminenkin heltyy kun kuulee näin hyvin tehtyä mättömetallia mikserissä. Miksaus on hyvä ja biisikin kulkee eteenpäin hyvässä hurmiossa kun vääntää nuo volyymipotikat kohti alaoikeaa. Biisiä vaivaa ehkä pienimuotoinen ideoiden puute, mutta tuo vokalisti pelastaa aika lailla vaikka ei sinänsä mitään mullistavaa tarjoakkaan. Hyvä puoli on, ettei biisi ole kokonaan örinää. Pieninä annoksina moinen äänihuulten raiskaus on hilpeän_tykkiä(tm) kuunneltavaa. Kappaletta vaivaa myös pienoinen punaisen langan poissaolo. Tuntuu että eri elementit eivät oikein sulaudu kunnolla yhteen joka kohdassa teosta (rakenne varsinkin loppupuolella on kovin levoton). Luulen edellisen tosin johtuvan siitä, että en kovinkaan paljoa tällaista musiikkia kuuntele ja siksi en helposti ymmärrä moisia valintoja. Kokonaisuutena pienistä ongelmistaan huolimatta ihan radiovalmista kamaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Mieli Sairaala - This Road Ain't Highway 23.08.2004

The Mieli Sairaala - This Road Ain't Highway
Harvoinpa mikserissä tällaista tuotantoa tulee vastaan. Sävellyksenä melkoisen hyvä. Soundi on lämmin ja mukava, vaikkakaan ei ihan virheetön kaikilta osin. Soundit tosin ovat juuri sellaiset mitä tällaiselta kappaleelta odottaakin. Kitara tuntuu hakkaavan turhan kovaa paikoitellen, mutta sen antaa helposti anteeksi kun kuuntelee kokonaisuutta. Vokalisti on vakuuttava suurimman osan ajasta ja minulle tuli mieleen jopa Doors jostain syystä tätä kuunnellessani (ja siitähän saa aina lisäpisteitä ;)). Kertosäkeessä laulu tuntuu hieman eksyvän vireestä hitusen verran, vai kuvittelenko vain? Ei ehkä ihan GB-finalistikamaa, mutta ei välttämättä niin kaukanakaan siitä. Varmasti tulee soimaan useamman kerran omista Mackieistani.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ES:n vanhat - When I Hold the Light 12.08.2004

ES:n vanhat - When I Hold the Light
Äärimmäisen kaunista. Vokaaleihin olisin kaivannut lisää reverbiä ja hieman kirkkautta, muuhun valitukseen en ryhdy, vaan kuuntelen kappaleen uudelleen. Nam!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bream Ed - This Must Be... 26.07.2004

Bream Ed - This Must Be...
Aika makeita nuo leadivedot. Valitettavasti vokaalit on hieman kornin kuuloiset ainakin näin ensimmäisellä kerralla. Tässä on kyllä fiilistä ja todella makeeta soundia, mutta jokin tästä puuttuu, ehkäpä semmoinen todella menevä kertosäe. Ei meinaan oikein jäänyt päähän soimaan tämä biisi. Täytyy kuunnella uudelleen :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Catch That Goblin!! 20.07.2004

Skaven - Catch That Goblin!!
Kyllä, tämä toimii vieläkin kaikkien näiden vuosien jälkeen. Kummallista miten ei kaipaa ollenkaan mitään nykypäivän hi-quality reverbejä tai muitakaan syntetisoituja hienoja ääniä. Miksaus tosin on aivan liian mono ja tunkkainen että tästä voisi rehellisesti antaa kaksinumeroisia pisteitä. Myös kappaleen loppu on hieman kyseenalainen. Ottaen kuitenkin huomioon sävellyksen ajankohdan ja silloisen musasoftan, sekä sen nostalgian tulvan mikä tätä kuunnellessa tulee, ei voi kun huokaista ja muistella menneitä aikoja kun musiikinteossa oli jotain niin aitoa ja oikeaa, trackerhenkeä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele OptimusCrime - pore04 16.07.2004

OptimusCrime - pore04
Oikein hienoja percussiosampleja hyvin käytettyinä. Tunnelma on sopivan tumma alusta loppuun. Biisi kehittyy ja etenee fiksusti, tämä on monilla tavoin hyvin koukuttavaa kuunneltavaa, varsinkin näin hieman ennen kolmea aamuyöstä. Filtteröinti toimii vaikka hieman digitalisen kuuloista onkin, tässä se ei haittaa kun muutenkin soundi on niin kliininen. Vahva seiska, oikeastaan voisi antaa jopa 8-. Jotain jäi silti puuttumaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bukkake 4000 - Would U B There? 16.07.2004

Bukkake 4000 - Would U B There?
Rispekt tuosta Daft Punk vocoder/autotune laulusta. Melkoisen rapean kuuloinen eikä paljoa häviä daft punkin vastaavalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bukkake 4000 - Merenneito 16.07.2004

Bukkake 4000 - Merenneito
Aika kamala tuo vocoder. Olisin ehkä harkinnut sen käyttöä muutamaan otteeseen, tai sitten se olisi pitänyt toteuttaa paremmin. Muuten kappale on mukavan rauhallista chillailua, missä ei tunnu oikein tapahtuvan mitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shader Unit - Intersection 16.07.2004

Shader Unit - Intersection
Tätä kuunnellessani ajattelin "tämä on varmaankin reasonilal tehty kun kuulostaa ihan siltä". Ja mitä näinkään, gearlistissä reason. Ok, jatkoin kuuntelua pidemmälle koska alku oli ihan hyvän kuuloista niin miksaukseltaan kuin muultakin tekniseltä toteutukseltaan. Sitten alkoi tulla korviini epäkohtia: Basari kyllä hakkaa reasonmaisen pehmeästi, mutta baseline möyrii jossain omassa pumpulissaan eikä sitä kunnolla erota miksauksesta. Tiukka bassolinja olisi tehnyt ihmeitä. Muutenkin soundit ovat niin läpikaluttuja, etteivät ne tarjoa kertakaikkiaan mitään uutta mistä jaksaisi kiinnostua. Pianon melodia on hyvä, mutta itse pianosoundi on hieman ohut, niin kuin myös leadisoundit. Kappale ei missään tapauksessa ole huono, en sitä tarkoita. Olen vain kriittinen, kun näitä tällaisia kuulen päivässä enemmän kuin kymmenen. Paremmilla soundeilla ja kunnon bassolinjalla tämä olisi kyllä ihan hyvä kappale jota jaksaisi kuunnella useamminkin. Valitettavasti reasonmainen pehmeys pilaa (jälleen kerran) isommat kuunteluhimot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cover Girl (Quaint unplugged) - Laura (swimming upstream) 15.07.2004

Cover Girl (Quaint unplugged) - Laura (swimming upstream)
Lauluun olisin halunnut hieman hennomman otteen, tuo revittely ei oikein sopinut ihan joka kohtaan. Sävellyksenä todella kaunis. Odotan erittäin innolla studioversiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oswell - Aake raitilla 15.07.2004

Oswell - Aake raitilla
Särkee ajoittain melkoisen ilkeästi. Exporttausvaiheessa mastervolumea pienemmälle! Kunnon bassosta ei ole tietoakaan, eli toisin sanoen kunnon laitteilla kuunneltaessa tämä on tunkkaista puuroa. Kyllähän se varmaan möyrii "kivasti" jollain autowooffereilla mutta mahtaakohan siinä vaiheessa kuulua mitään muuta... Mikään alue ei tunnu olevan miksauksessa kunnossa. Rakenteesta jäi käteen viimestelemätön maku, leadimelodia tosin oli ihan piristävä.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Break the system 15.07.2004

deep impulse - Break the system
Olipas maukasta. Miksaus vähän tunkkainen, varsinkin alapää vaatisi potkua että saisi puntit tutisemaan. Räpit toimivat hyvin, tosin niilläkin olisi voinut kikkailla jonkin verran: leikellä ja efektoida ja vaikka mitä... Valitettavasti biisi on turhan lyhyt. Juuri kun pääsee breikkailun makuun, kakku loppuu.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Okapi - Bird Song 31.08.2004

Okapi - Bird Song
Kauniilla tavalla ruman kuuloista kompitusta yhdistettynä kauniisiin unimaisiin padeihin ja muihin ääniin. Parhaimmillaan epäilemättä luurit päässä pimeässä huoneessa. Breikkikohdat tasapainottavat teosta sopivalla tavalla ja antavat teokselle hieman skitsofreenisen mausteen. Komppipuoleen olisi toivonut hieman lisää kikkailua, ja ehkä johonkin kohtaan myös ihan oikeata subbassolinjaa möyrimään ja glidaileen. Kymmenminuuttinen kuluu melkoisen nopeasti fiilistellessä. Pianossa on aika paljon livesoiton makua, joka antaa lisäpotkua kappaleelle vaikka joitakin se varmasti ärsyttää enemmän tai vähemmän. Täytyy sanoa että tykkään tuollaisesta improvisaatiosta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal Museum - Pikselimies 04 29.06.2004

Signal Museum - Pikselimies 04
Ihana biisi :) Ehkä tämä olisi voinut jossain vaiheessa lähteä kunnolla sykkimään nopean bassolinjan kanssa, olisi tullut hieman vaihtelua. Soundit kuitenkin mukavan puhtaat ja miksaus on oikein hyvä. Ei noita chip/sid arpeggioita voi kun rakastaa <3 Tienasit itsellesi toisenkin fanin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jazphemy - Blue Chicken Redux 29.06.2004

Jazphemy - Blue Chicken Redux
Tuo TB-303 wannabe-narina ei oikein sopinut tyyliin, muuten en jaksa valittaa kun meno on sen verran makean kuuloista. Tuli mieleen apollo 440 eikä se ole lainkaan huono asia. Miksaus toimii hyvin. Voi kun tähän olisi saanut muutaman kunnon breikkikohdan missä fiilistellään padeilla ja ehkä hieman herkällä naisäänellä...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2kko - Meille, teille, erit(t)eille 17.06.2004

2kko - Meille, teille, erit(t)eille
HEhe :) Tekninen taso ei ole mitenkään tyrmäävä, mutta tämä jaksoi aidosti viehättää huumorillaan. Niin musiikki kuin sanoitukset on melkoiset wackyt ;) Hyvä että jotkut jaksaa tehdä hoppiakin kunnolla pilke silmäkulmassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TUOMARI - Laaki ja vainaa 17.06.2004

TUOMARI - Laaki ja vainaa
Miksaus on hirveää puuroa, biitistä ei saa selvää. Kannattaa olla tarkkana myös sen limitterin/kompressorin kanssa, menee soundi tukkoon. Biisissä on kyllä potentiaalia, mutta huono tekninen taso vie pisteitä rutkasti alaspäin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cosmik Dust - Rocket 16.06.2004

Cosmik Dust - Rocket
Ei vakuuttanut. Bassopää oli huonosti miksattu, se oli pörisevää puuroa. Vokalisti oli ihan hyvä, mutta itse sävellys oli todella yksitoikkoinen, eikä ääni päässyt millään tavalla edustavasti esiin. Mitään kunnon kertosäettä en edes yhdellä kuuntelulla huomannut, niin samanlaista vääntöä tämä alusta loppuun asti oli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Hyvä paha 07.12.2004

Fonaatio - Hyvä paha
Uskon että jos kertosäe kun olisi laulettu kunnolla niin tämä olisi todella vahva Greatest Bits kisan levyllepäätyjä. Tällaisena jää hieman demobiisin maku suuhun, vaikka kokonaisuus onkin loistava.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tripnotic - I did not 10.10.2004

Tripnotic - I did not
BillClintonHousea! Azo osaa jumittaa. Hitaasti rakentuva jumppa on alkuun tylsä, mutta kun eri elementtejä alkaa tarpeeksi kasautua, niin biisistä tulee erittäin nautittava. Legendaariset voksut antavat biisille humoristisia piirteitä, mutta ne ovat elementti jonka ansiosta biisi jää helposti mieleen. Jossain vaiheessa huomaa että bassolinja on muuttunut mielettömän groovaavaksi. Olisi tähän enemmänkin melodisia elementtejä voinut ottaa, mutta tällaisenaankin toimii hyvin kotona ja klubilla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Sihvonen - 90rpm 09.12.2004

Toni Sihvonen - 90rpm
Tämä teki syvän vaikutuksen. Fiilis on tosi unelmoiva, ja mieleen tuli vaikka mitä eteeristä :) En keksi tästä oikein mitään moitittavaa. Tällaista musiikkia kuuntelee mielellään paljon pidempäänkin. Valitettavasti kappale on liian pitkä eikä näin voi edetä GB-kilpailussa. Lue ensi kerralla säännöt tarkemmin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kuitunen - Ikävä Kuolee 26.04.2004

Ville Kuitunen - Ikävä Kuolee
Laulajalle 10p. Sävellykselle myös iso annos pisteitä, vaikka melko simppeli onkin. Kokonaisuus toimii erittäin hyvin, vaikka tausta turhan pelkistetty omaan makuuni onkin. Bassoa olisi saanut olla murisevien padien muodossa enemmän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Pulse - Zero-Two Numb 30.12.2004

Red Pulse - Zero-Two Numb
Piristävän kosmista psyyketrancea torstaiaamuun. Tuotanto on harkittua ja alusta loppuun toimivan tarkkaa jälkeä. Soundipuoli on uskollinen genrelle ja toimii hyvin itämaisine melodiakulkuineen. Varsinkin loppupuolella tuleva narinaääni on todella vaikuttava. Muutenkin kohtaus on hieno kun rytmitys muuttuu. Efektejä on käytetty hyvin läpi kappaleen. Kokonaisuutena erinomainen psykedeliaveto joka on parhaimmillaan kovalla kuunneltuna pimeässä ja hämyisessä paikassa. PS. Et tainnut lukea greatestbits kisan sääntöjä. Kappaleiden maksimipituus kun on määritelty siellä viiteen minuuttiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ Kemeli - Kameli kemeli 19.04.2004

DJ Kemeli - Kameli kemeli
Ei helkutti, tämä kun olisi ainakin kolmeminuuttinen, ja vokaalit aavistuksen selkeämmät, niin tämähän olisi muuten-niin-kovin-keskitasoisesta-tuotannostaan huolimatta ihan 100% hittimateriaalia!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ainakaunis - Elämää suurempaa (versio 1) 22.04.2004

Ainakaunis - Elämää suurempaa (versio 1)
Vokaalit hukkuvat puuroiseen taustaan. Miksauksessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin bassopuolen tunkkaisuuteen ja vokaalien kovuuteen. Biisi on melkoisen perinteinen ralli, mutta tytön erikoinen ääni tekee kappaleesta erilaisen ja mukavan kuunneltavan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Charayana - Liberation [original vocal mix] 26.04.2004

Charayana - Liberation [original vocal mix]
Vokaalit ovat aivan mahtavaa kuunneltavaa, huomaa että ammattilainen asialla. Niistä voi antaa huoletta kympin. Trancepläjäyksenä vokaaliensa ansiosta kyllä melkoinen hitti, mutta valittamistakin löytyy. Leadit ovat melkoisen vaisut, soundi pitäisi olla parempi. Valitettavaa, sillä melodia on erinomaisen hienon kuuloinen. Myös miksaus on hieman tukkoisen kuuloinen. Tuntuu että ideat ovat olleet hieman lopussa biisiä tehdessä, koska vaihtelua ei pahemmin löydy. Breakdown-osuudet yrittävät ilmeisesti olla todella massiivisia, mutta niistäkin puuttuu se jokin tosi_iso fiilis. Toimii tosin näinkin oikein hyvin. Kokonaisuutena mikserin kärkipään reasontrancettelua, jossa olisi kuitenkin vielä hiomisen varaa jotta tästä aito hitti tulisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sorb-i-tol - Bluenoir 17.04.2004

Sorb-i-tol - Bluenoir
Löydän itseni tätä kuunnellessa hämärästä ja savuisesta pikkuklubista jossa vahvasti meikattu nainen laulaa spottivalojen loisteessa. Baarimikko ei kuule tilaustani kun katselee ja kuuntelee huumaantuneena artistia. Istun pöytään ja jään kuuntelemaan tuota hypnoottista kutsua...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asgardão - A Tale of a Warrior 19.04.2004

Asgardão - A Tale of a Warrior
Hienoja melodiakulkuja. Tunnelma on äärimmäisen mahtipontinen. Jäin hieman odottamaan semmoista kunnon revityskohtaa. Muutamaan kertaan sellainen tuli, mutta ei ihan odottamallani energiamäärällä (lähinnä liian lyhyinä annoksina).

Vaihtelua on tarpeeksi, ja kappaletta jaksaa kuunnella useammankin kerran. Harpun tullessa mukaan kappaleeseen ajatukset siirtyivät suoraan keskiajan ikivihreään metsään jossa trubaduuri soitteli sävelmiään.

Kokonaisuus on hyvä. Alku hieman antaa odottaa, mutta palkitsee loppuminuuteilla. Tämmöistä lisää. Seuraavalla kerralla mukaan kirkkokuoro ja nuori poika laulamaan kirkkaalla äänellään jotain mystistä, niin faniutuminen on itseisarvo.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Maria - Tule takaisin - Maria -Tule takaisin 24.03.2004

Maria - Tule takaisin - Maria -Tule takaisin
Miksi vokaaleissa tuollainen hirveä muutaman millisekunnin kanavadelay? Kuulostaa melkoisen tyhmältä, biisi kun muuten on oikein hieno. Rumpupuoli on aika köykäinen, mutta muuten instrumettiosat toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huonon musiikin ystävät - Pop Party 30.03.2004

Huonon musiikin ystävät - Pop Party
Scooter - no fate tulee aika vahvasti mieleen tuosta melodiakulun ekasta puoliskosta... Enpä jaksa tehdä syvällisempää arvostelua, mutta ei tämä mitenkään huono ollut :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minoria - Hauta 17.03.2004

Minoria - Hauta
Vokaaleita kovemmalle, niin olisi kyllä ihan valmista matskua. Erittäin onnistunut teos, vaikka tuo slapbass kuulostaakin aika hölmöltä noilla korkeilla nuoteilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alex Inc - Love&Lose 17.03.2004

Alex Inc - Love&Lose
Mitähän tähän muuta sanoisi kuin että ihan valmista tavaraa. Soundit kaikilla osa-alueilla loistavat, tuotanto/miksauspuoli hallussa, ja vokaalitkin toimivat ihan hyvin. Biisi itsessään melodisesti vähän tylsähkö, mutta kikkailua löytyy tarpeeksi, jonka ansiosta mielenkiinto pysyy yllä loppuun asti. Rispekt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MultiBalance - Taivas 10.03.2004

MultiBalance - Taivas
Tuo alku oli niin vaikuttava että jäin ihan sanattomaksi, suu auki hölmistyneenä kuuntelemaan kappaletta. Odotin jotain suurta ja mahtavaa, mutta sitä en ihan tavoittanut. Sen sijaan löysin kappaleen, joka on todella kaunis, mutta olisi pitänyt jättää kokonaan hitaaksi kappaleeksi ilman turhia kitaravetoja ja poppirumpuja. Nuo väliosat ovat kauniita, mutta kertosäe pilasi eteerisen tunnelman. Ratkaisu on tosin parempi vaikkapa radiosoittoja ajatellen, ja sellaiseen tämä olisi erittäin sopiva. Muutaman kuuntelun jälkeen nuo "menokohdat" varmasti toimivat paremmin.
9

Sivu: 1 2 3 4