Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 329 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 10.08.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
Tämä on sanoituksiltaan niin osuva, että melkein sattuu. Kertosäe kiteyttää oivallisesti Mikseri.netin olemuksen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele TorneD - Torned 19.03.2010

TorneD - Torned
Päätin nyt sitten kaikki biisit kuunneltuani kirjoittaa jotain tähän, kun tässä on kaikista vähiten näköjään kuunteluja. Eli, varsin valmiin kuuloista materiaalia kaikin puolin. Teknisesti tässä kuten muissakin teidän biiseissä toimii kaikki osa-alueet loistavasti. Ei muuta kuin Finnvoxille masteroimaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Deep Cave Reverends 21.02.2008

Belz Krov - Deep Cave Reverends
Enpäs ole taas vähään aikaan Belz Krovia kuunnellut, mutta eteenpäin ollaan näköjään menty taas roimasti tyylissä. Ensivaikutelmana sanoisin, että tämä on melko purevan kuuloista äänimaisemaa - ehkä voisin kaivata enemmän sellaista matalaa bassomurinaa tuonne taustalle. Tai no sitä tuleekin näköjään mukaan kun päästään vähän eteenpäin biisissä. Kaiken kaikkiaan aika hyvän kuuloista saundia olet vääntänyt. Tämä ei näköjään ole ihan tasaista noisea, välillä vaihtuu rytmi. Ei tämä kyllä mitään metalliakaan ole. Pikemminkin jotain rhythmic noisea. Eli vähän Merzbow-osastolla mennään. Tulee mieleen Tetsuon soundtrack. Kannattaa muuten kattella nuo Tetsuot joskus, jos et ole aikaisemmin tutustunut. Niitä on kaksi osaa. Melkein pelottaa kuunnella tätä yksin kerrostalokämpässä puolen yön jälkeen. Tulee sellainen yksinäinen ja ahdistunut olo. Urbaania angstia ja teräksen fetisismiä niin sanoakseni. "Tetsuo" toisin sanoen. Ehkä myös vähän "D.O.A." -trilogiaa. Sitä Takashi Miiken cyberpunk-luomusta siis - ei sitä uutta jenkkiäksöniä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Joutenaika 14.06.2007

Belz Krov - Joutenaika
Belz Krov on näköjään ottanut askeleen eteen päin sillä välin, kun olen ollut passiivisempi täällä Mikserissä. Saundillisesti tässä on selvästi aiempaa parempi tasapaino - yleiskuva on oikein selkeä ja kirkas ja bassotaajuudetkin jyrisevät muhevasti. Edelleenkin olisi hyvä, jos sanoitukset saisi mukaan kirjallisessa muodossa, kun laulusta on aika vaikea saada muuten mitään selvää. Tuskaista angstailua ja repivyyttä sekä lihamyllyn tursketta tässä tarjoillaan musiikillisessa muodossa. Oikein hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Turkki 14.06.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Turkki
Asiallista kritiikkiä EU:n nykyistä laajentumispolitiikkaa kohtaan. Voin kyllä allekirjoittaa täysin tämän poliittisen kannanoton. Ei Turkille! Teknisesti tämä on varsin mallikas suoritus, josta ei juurikaan moitittavaa löydy. Laulu on sopivan angstista mölinää, joka sopii hienosti tällaiseen hieman poliittiseen punk-meininkiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Samaa 15.03.2007

Taiunta - Samaa
Avant-gardistista hip-hoppia. Varsin kiintoisaa - jotain sellaista mitä en ole ennen kuullut. Tämä menee itse asiassa vielä enemmän ulkoavaruuteen, kuin Don Johnson Big Bandin kokeilut hip-hopin parissa. Toisin sanoen tämähän on aivan loistavaa! Kaikki on samaa virtaavaa, kuten lyriikoissa sanotaan. Yhdellä soinnulla pysyvät hitaasti epävireeseen liukuvat vokaaliharmoniat vielä vahvistavat tätä pysähtyneisyyden ja uppoamisen tunnetta. Mukavan happomaisia flange-efektejä vielä noissa voksuissa. Trippi alkaa hillitysti, kun todellisuuden metakehys alkaa vähitellen kieroutua. Vähitellen arkimaailman rajat alkavat häipyä taka-alalle ja uudet ystävät ja uudet maailmat tulevat tervehtimään vaeltajaa aika-avaruuden illuusiossa. Kulkija on virtaava olomuoto, joka ei ole vangittuna lihan ja maailman kahleisiin. Maailma on kaavoja ja funktioita. Kaikki vilistää läpi tajunnan hehkuvan valkoisena bittien purskeena. Välillä käydään lepäämässä jossain kaukaisella vesiplaneetalla, jossa ei ole mitään kuolevaisten sivilisaatioon viittavaa hapatusta, mutta sitten lähdetään taas jatkamaan matkaa outoihin kaleidoskooppimaisiin ulottuvuuksiin, jossa ihmismielelle vieraat hahmot tervehtivät yksinäistä kulkijaa tajunnan virrassa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Papa 18.03.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Papa
Ydinohjus lähtee liikkeelle siilostaan... Stereovaikutelma vaikuttaa jotenkin kummalliselta ainakin näin kuulokkeilla kuunneltuna - ikään kuin jotenkin liian leveältä tai jotain sellaista. Panoroinnit ovat ehkä vähän turhan rohkeita. Kuulostaa varmaan hienolta kaiuttimilla kuunneltuna, mutta kuulokkeilla se on vähän siinä rajalla. Muutenhan tämä on ihan hyvin miksattu ja masteroitu. "Onnea, vapautta ja demokratiaa - pommivyöllä!" Jälleen ollaan näköjään poliittisissa tunnelmissa tuttuun tapaan. Sopiikin hyvin näin eduskuntavaalien aikana. Itse tosin äänestin ihan läppäehdokasta, kun en ole ehtinyt viime aikoina paljon politiikkaan paneutumaan. Mutta tässä muodossa politiikka on kyllä ihan hauskaa. Kertosäe "papapapa" jää muuten jumittamaan päähän varsin raastavalla tavalla biisin kuuntelun jälkeen. Eli tämähän on selvästi jonkin sortin hittipotentiaalia. Tästä tulee jotenkin sellainen hieman 80-lukulainen Suomi-rock -fiilis oikeastaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carrion Kennels - Soul before body 21.03.2007

Carrion Kennels - Soul before body
Täytyykin korjata tuota edellistä kommenttia sen verran, että kuuntelin vahingossa kappaleen tuplataajuudella playerissä olevan bugin takia. Eli tästä pikkuoravavokaalit. Muuten tämä kyllä kärsii samoista miksauksen puutteista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carrion Kennels - Soul before body 21.03.2007

Carrion Kennels - Soul before body
Melko raa'an kuuloiset saundit. Aika epämiellyttävän kuuloista sahausta oikeastaan. Pikkuoravavokaalit ovat tosin ihan hupaisan kuuloiset. Biisinä tämä on myös vielä melko raakile. Ja tosiaan miksaukseen voisi ehkä panostaa enemmän, vaikka tämä nyt onkin vain tällaista treenikämppäkolistelua. Kaikista pahimpina vikoina tästä voisi ehkä nostaa esiin basson, jota ei nähtävästi ole asianmukaisesti kompressoitu sekä lautaset, jotka lyövät jatkuvasti yli. Mutta kyllä se siitä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Päiväunihiekkaa 21.01.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Päiväunihiekkaa
Kitarat kuulostavat täyteläisen pehmeiltä ja ne ovat hyvin balanssissa basson kanssa. Kitara/basso -saundissa on lisäksi tuollainen hauska "läiskyvä" kvaliteetti. Tämä tulee ensivaikutelmana mieleen. Väliosissa kiva "värjyvä" synaliidi. Pääpaino tässä on kuitenkin enemmän lyriikoissa kuin musiikissa hieman samaan tapaan, kuin esim. Zen Café:lla yleensä on asian laita. Lyriikoissa otetaan näköjään jälleen kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin. Kuten mainitsit, niin tämä on tosiaankin melko pitkä teos, ainakin mitä lyriikoihin tulee. Tätä joutuu oikein kuuntelemaan keskittyneesti, jotta pysyy juonessa mukana. Minun mielestäni tämä on hyvä asia. Kerrankin lyriikoiden kirjoittamiseen on suhtauduttu asiaankuuluvalla vakavuudella tässä genressä. Lyriikoiden osalta tätä voisi verrata esim. Gösta Sundqvistin tuotoksiin. Tämä on kappale, joka vaatii useamman kuuntelukerran avautuakseen kunnolla, mutta alkaa kuulostaa aina vaan paremmalta mitä enemmän siihen pääsee sisään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Saavutko koskaan 02.02.2007

DIVARi - Saavutko koskaan
Jännä pikkusärö tuossa soololaulussa. Lieneekö tarkoituksellista, vai onko miksauksessa jäänyt taso vahingossa vähän liian isolle vai olisiko syynä liian aggressiiviinen kompressointi? Vokalistin työskentely on musiikillisesti vakuuttavaa, rock-kokemus kuuluu kyllä varsin selvästi, vaikka sitä voisi ehkä tuoda enemmänkin tässä esiin ajoittaisilla hieman räkäisemmillä fraaseilla. Muuten vokaalit ovat kautta linjan hyvän kuuloiset taustalauluja myöten ja oikeastaan tuo pikkusärö tuo vaan mukavasti särmää laulantaan. Se ei siis välttämättä ole mikään ei-toivottava asia tässä tapauksessa. Kitarat kuulostavat hienoilta. Niissä on tarvittavaa kirkkautta ja heleyttä sekä wah-wahin läiskettä taustalla. Muutenkin tämä on miksattu varsin mallikaasti ja biisin bassolinja potkii munille juuri sopivasti. Hyvää popitusmusaa, toisin sanoen. Vasket nyt toki kuulostavat synteettisiltä, mutta sitähän ne ovatkin. Ehkä kaipaisivat pientä rytmin kvantisointia tosin, mutta ei kuitenkaan mitenkään erityisen häiritsevällä tavalla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Lumivalkea 12.01.2007

Belz Krov - Kantonen - Lumivalkea
Onpas yllättävän melodinen ja tunnelmallinen Belz Krov -tuotos. Saundimaailmaltaan tämä on tietysti tuttua BK:ta, mutta musiikissa on aivan erilainen tunnelma, kuin muissa BK:n biiseissä. Ehkä suurin syy tähän on tuo melodinen ja pehmeä bassolinja, josta tulee hieman jatsahtava fiilis tähän biisiin. Sointukulut niin ikään ovat tyypillisiä jazz-funk -progressioita. Rummutkin ovat tällä kertaa funk-vireessä näköjään. Virkistävän erilaista, mutta kuitenkin vielä sovitettavissa kokonaisuuteen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Asukas 12.01.2007

Belz Krov - Kantonen - Asukas
Tässähän on jo varsin mukavasti bassoakin mukana, kun muistelen joskus aiemmin siitä (tai sen puuttumisesta) sanoneeni jotain. Saundimaisemaltaan tämä on oikein mukavan häiriintyneen kuuloista musiikkia. Piano sopii tähän biisiin loistavasti. Tulee ihan mieleen Trent Reznorin oudoimmat viritykset. Rumpukomppi hämää myös omalla tavallaan. Vaikea saada kiinni tahtilajista. Olisi muuten ollut hyvä laittaa lyriikat tuonne omaan paikkaansa, kun vokaaleista ei kuitenkaan tässäkään tapauksessa saa mitään selvää (niin kuin nyt yleensäkään tämän tyylisissä biiseissä). Ainoa mitä tässä nyt ehkä jäi vielä vähän kaipaamaan: kunnollinen intro. Sellainen ambientti suhinaintro tulisi tietenkin tässä tapauksessa lähinnä kyseeseen. Mutta muuten tämä on aivan loistava, suorastaan erinomainen biisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 21.12.2006

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Rauhoittavan hypnoottista arpeggiaattorikuviointia sademetsän trooppisissa tunnelmissa. Tulee mieleen hieman jotkut vanhemmat FSOL:in tuotokset. Kappale tosin on ehkä hieman turhan lyhyt - tällaista keveää leijuntaahan voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään kaikenlaisen ambienssikikkailun avulla. Sen sijaan tässä on näköjään lähdetty painottamaan enemmän melodioita ja bassoriffittely 2:09 alkaen viekin biisiä jo enemmän grooven suuntaan ja pois päin puhtaasta FSOL-ambienssista. Kaunista ja erittäin miellyttävää kuunnella. Laitetaan ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Dear Boys (Oops) 08.12.2006

Her Wickedness - Dear Boys (Oops)
Miksaus on tässä kappaleessa huomattavasti selkeämpi, kuin edellisessä ("KMA"). Olet näköjään ottanut tässä nyt vähän helpommin sulavan musiikillisen lähestymistavan ja keskittynyt enemmän kantaaottaviin lyriikoihin. Tässä tapauksessa se on ehkä ihan hyväkin, koska nuo lyriikat ovat oikeasti aivan hervottoman hauskat, joten itse musiikin ei välttämättä tarvitse sisältää niin paljon koukuttavia asioita tässä tapauksessa - ne oikeastaan voisivat olla jopa hieman häiritseviäkin. Nauroin ääneen seuratessani lyriikoita ekaa kertaa. Tottahan nyt musan tekoon kyrpää tarvitaan, muuten ei tule mitään - freudilaisen peniskateuden apoteoosi. :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Kantonen 08.12.2006

Belz Krov - Kantonen - Kantonen
Saundimaailma kuulostaa muutamien instrumenttien osalta jotenkin "lelumaisen" ohuelta. Bassolinja ainakin kaipaisi rutkasti enemmän munaa, kun tämä nyt kuitenkin menee rytmillisesti enemmän tuonne pomppu-industrialin suuntaan. Lisäksi puhdas sähkökitara kuulostaa jotenkin liian "general midi" -mäiseltä. Tarkoitan siis sitä, että se on jotenkin kuohitun kuuloinen - siinä ei oikein ole lämpöä tai teräksisyyttä, se vain on jotenkin neutraali. Vokaalit kuulostavat sen sijaan hienoilta ja säröefekti on selkäpiitä karmiva. Rumpujen kirkas yleissaundi myös toimii sekä nuo särökitarat ovat sopivan raa'an kuuloiset. Lähinnä tuo mitäänsanomaton basso on tässä tapauksessa pahimpana saundillisena puutteena. Biisinä tämä toimiva ja jopa varsin kiinnostava. Tässä on saavutettu tietty hypnoottinen fiilis, kuitenkin säilyttäen koko ajan tietty jännitteisyys ja liikkeen tuntu. Taustan kitaraujellukset ja dissonoivat puupuhallinmaiset melodiat luovat tähän varsin tuskaisen tunnelman. 2:08 tuleva kenraalitauko on ihan hauska sovituksellinen erikoisefekti, joka toimii, kun sitä ei käytä liian usein. Täytyy kuitenkin rokottaa yhden pykälän verran tuota arvosanaa paskan bassosaundin takia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Drown 20.12.2006

Silent Dream - Drown
Joudun nyt poikkeuksellisesti olosuhteiden pakosta kuuntelemaan Ö-luokan lintupönttökaiuttimilla tätä biisiä, joten en kykene kommentoimaan saundeja millään tavoin. Biisinä tässä on selkeitä proge-metallivaikutteita kosketinsoitintilutuksineen. Kitarasoolossakin on mukana tiettyä Dream Theater -maisuutta. Mukana on myös tuollainen viulumainen lead-saundi, josta tulee mieleen My Dying Bride. Biisissä on myös yhdistelty puhtaita ja örinävokaaleita. Lopun olisi voinut ehkä tehdä toisinkin - nyt se tuntuu jotenkin yllättävältä. Ehkä se on tarkoituskin. Muuten tämä on biisinä varsin toimiva kokonaisuus, ehkä jokseenkin yllätyksetön tosin. Rakennehan tässä on ihan perinteinen ilman mitään sen kummempaa kikkailua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - Home No Here 07.12.2006

Randomtalks - Home No Here
Miksaus kuulostaa melko suttuiselta ylenmääräisen kaiun käytön vuoksi. Lisäksi ride-pelti on paikoitellen ehkä hieman liian kovalla (tai siinä on liikaa presenssiä), mikä lisää tuota ei-toivottavaa sumuista vaikutelmaa. Tällainen vaikutelma siis syntyy kohtalaisen hyvillä kuulokkeilla kuunneltaessa. Muuten tämä on kyllä kohtalaisen hyvin miksattu - äänenvoimakkuus on tasaisen korkea. Tosin sitä matalinta alapäätä voisi olla ehkä hieman enemmän varsinkin bassolinjassa. Biisinä tämä kaipaisi kipeästi laulua tai jotain muuta melodisempaa elementtiä, koska nyt tämä kuulostaa melko vaisulta siinä mielessä, että ei tätä välttämättä kovin montaa kertaa jaksaisi kuunnella. Kappaleen ensimmäinen oikeasti kantava melodia-aihe tuleekin vasta kohdassa 2:53.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sin Skin - Indifference (clip) 02.12.2006

Sin Skin - Indifference (clip)
Tämä nyt siis on ilmeisesti keskeneräinen biisi, joten numeroa ei kannattane antaa. Introssa on ihan mukava tunnelma, vaikka tuo osio onkin ehkä vähän turhan pitkä (puolitoista minuuttia samaa ambienssia!). Jotain happoja tms. syntikkahälyä voisi siihen heittää taustalle jo vähän ennen ekan minuutin loppumista, koska nyt tuo bassolinja tulee mielestäni ehkä hieman liian yllättäen täydellä intensiteetillään. Jatkon suhteen tätä biisiä voisi ehkä viedä hieman Pendulum-tyyliseen suuntaan lisäilemällä jotain chippimäisiä melodialinjoja tuon basson päälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hydrostatix - Kurimus (original) 28.11.2006

Hydrostatix - Kurimus (original)
Tuossa alun oktaaviriffisynassa on melko paljon reverbiä. Tosin se ei haitanne, koska tässä biisissä on muutenkin käytetty niin vähän eri instrumentteja, että tässä tapauksessa tuollainen ylenmääräinen kaiku voi ollakin ihan paikallaan. Ekan minsan jälkeen alkaa tuollainen tosikliseinen rave-sointukierto. Kunnon bassoa jään odottamaan, mutta sitä ei näköjään koskaan tule. Hauskoja viuhuvia happoääniä seuraa kyllä toinen toistaan jännemmissä asetelmissa ja stereokentässä tapahtuu kaikenlaista hauskaa piirileikkiä eri äänten kesken, mutta jotenkin tässä biisissä ei vain oikein ole sitä tarvittavaa munaa ilman kunnollista bassoa. Lopuksi voisi vielä mainita tuo crash-peltisaundin, joka on aika "yllättävän" kuuloinen. Tosin tässä biisissä ei mikään muutenkaan ole kovin tavanomaista. Yllättävän paljon saatu aikaan äärimmäisen minimalistisella lähestymistavalla. Jotenkin tässä on sellaista naiivin välittömyyden tuntua, mitä yleensä on vain 12-vuotiaiden nörttipoikien ekoissa paskoissa modeissa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Kultanauhainen ruusu 12.01.2007

Elämää ja aivokemiaa - Kultanauhainen ruusu
Heti aluksi kiinnitin huomiota voimakkaaseen yleisäänenvoimakkuuden tasoon. Usein tästä joutuu nimittäin huomauttamaan täällä Mikserissä (ja itsellänikin on aina ongelmia tämän kanssa). Tällä kertaa masteri on kuitenkin saatu varsin äänekkään kuuloiseksi. Basso voisi tosin ehkä olla muhkeampi ainakin näin minun makuuni. Nyt miksaus on vähän sellainen iskelmämäisen ilmava yleissaundiltaan. Sopii toki hyvin johonkin Sävelradion soittolistalle, mutta nuorisoon varmaan kuitenkin vetoaisi paremmin hieman "popittavampi" miksaus. Musiikillisesti tämä on äärimmäisen helposti lähestyttävää ja ketään loukkaamatonta materiaalia. Electronica-vaikutteita on niin ikään hyödynnetty hieman "Anssi Kela" -maiseen tyyliin, mikä luo kappaleeseen tyylikäästi modernin imagon. Kuitenkin tämä jää kokonaisuutena jotenkin valjuksi. Teknisesti tämä on toki ihan hyvin tehtyä musiikkia, mutta tässä ei oikein ole sellaista "koukuttavuutta" mitä voisi olettaa "radioystävälliseltä" musiikilta. Tämä on vähän sellaista pitkien automatkojen taustamusaa, josta ei jää mieleen mitään erityisen sykähdyttäviä kokemuksia. On tämä nyt kuitenkin ihan kelpo iskelmää, joten laitetaan nyt sitten arvosanaksi vaikkapa tuo kaikkein yleisin eli kasi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Kylmä Vapaus 19.11.2006

Belz Krov - Kantonen - Kylmä Vapaus
Tässä miksaus tuntuu olevan paremmin tasapainossa bassojensa osalta, kuin tuossa aikaisemmin kommentoimassani biisissä "Seraf Apollon". Muutenhan tässä mennään aika tavalla samoilla linjoilla saundillisesti, tällä kertaa mukana on vaan enemmän noita sahaamista tasapainottavia matalia taajuuksia. Parempi (subjektiivinen mielipide). Rummuista tulee sellainen mukavan ahdistava hieman militaristinen tunnelma. Ikään kuin olisin taas ampumaleirillä 30 asteen pakkasessa helmikuussa vuonna -99 oikean käden etusormi RK62:n liipaisimeen kiinnijäätyneenä ja kiroten epäinhimillisen kylmyyden pilaamia ampumatuloksiani. Taustan kolinabiitti toimii aina loistavasti - itsekin olen sen todennut. Kaiken kaikkiaan varsin miellyttävää kirskuttelua tämä on. Yllättäen mukana on jopa varsin voimakastakin melodiikkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chord Mystica - Islands are no good 27.11.2006

Chord Mystica - Islands are no good
Stereokuva pomppii varsin psykedeelisellä tavalla hieman puolelta toiselle tuossa komppikitarassa. Muutenkin tässä on varsin kiintoisa tilavaikutelma - vähän sellainen fiilis tulee tätä kuunnellessa, kuin olisi hieman päihtyneessä tilassa. Lisäksi nuo hitaasti paisuvat saw padit ovat varsin psykedeelisen kuuloisia. Pianossa on myös tuollainen mielettömän laaja chorus-efekti, mistä tykkään. Rummuilla on hauskoja triolikikkailuja tasaisen reggae-poljennon ohella. Muutenkin tässä on saavutettu oivallisesti dub-henkisen rytmiikan olemus. Tosin nyt kun toiseen otteeseen kuuntelen tätä vielä, niin ehkä noissa rummuissa on kuitenkin paikoitellen hieman liikaa kaikua - tosin tämä lienee melko subjektiivinen kysymys. Dubia olen tullut kuunnelleeksi hieman vähemmän, joten en nyt osaa tähän mitään pätevää numeroa lätkäistä. Ehkä olisin kuitenkin kaivannut tähän jotain vahvempaa päämelodiaa, kun nyt tämä on vähän sellaista taustamusiikin oloista noin niin kuin yleisvaikutelmaltaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Kentmiller Experience - Motorcycle Jump Challenge 26.11.2006

The Kentmiller Experience - Motorcycle Jump Challenge
Melkoisen ohkaisella bassosaundilla lähdetään liikkeelle. Tämä on sellainen intro-saundi. Mutta sitä ei oikeaa bassoa ei kuitenkaan tule näköjään sittenkään, eli basso kaipaisi vielä aika paljon hiomista. Kannattaisi ehkä tässä tapauksessa lisätä sellainen matala sub-basso, joka on tehty puhtaasta siniaallosta ja kaksintaa tuo nykyisen basslinen oktaavia alempaa. Tätä sub-bassia voi vielä voimistaa alipäästöfiltterillä, kun kaikki glidet ym. artikulaatiot yleensä tuppaavat lisäämään siihen siniaaltoon kaikenlaisia ylimääräisiä taajuuksia, jotka sotkeentuvat muiden instrumenttien kanssa ei-toivotulla tavalla. Muuten tämä kyllä toimii ihan kohtalaisen hyvin. Mukana on kiintoisia sämplejä sekä tiukka kasaribiitti, joten kovin kaukana ei voida olla. Kunhan tuon basslinen saisi vaan kuntoon, niin sitten tämä kyllä toimisi *erittäin* hyvinkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Seraf Apollon 12.11.2006

Belz Krov - Kantonen - Seraf Apollon
Alusta päätellen voisi olla luvassa jotain harsh noiseen viittavaa. Sitähän sieltä näyttää tulevankin. Pitäisikö tätä sitten kutsua vaikkapa melodic noiseksi? Vaikea luokitella tätä mihinkään yhteen genreen. Saundimaailma tekee kipeää - se on ainakin varmaa. Jotenkin olisin ehkä kaivannut enemmän tähän sellaisia jytiseviä matalia taajuuksia, nyt tuntuu siltä, että tässä on sitä pelkkää diskanttisahaamista, joka toki on raastavan kuuloista, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti potki munille. Juuri aikaisemmin tässä päivällä luukutin Nine Inch Nailsin "Broken" -albumia. Sieltä löytyy paikoitellen vähän sen tyyppistä saundia (varsinkin biisistä "Happiness in Slavery"), jota kaipaisin enemmän tähän. Nyt tämä vaan jää jotenkin munattoman kuuloiseksi hampaiden kiristelyksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Drum Player 26.11.2006

Tyylisekous - Drum Player
Onhan tämä melko sekopäistä kieltämättä... Delay sähköbassossa ei ehkä ole niitä kaikkein yleisimpiä efektointikäytäntöjä. Toimii kuitenkin, koska tuosta sähköbassosta on leikelty pois kaikki alapäät - muuten tästä tulisikin pelkkää muhjua. Yleisäänenvoimakkuudeltaan tämä on aika hiljaisella, mikä vaikeuttaa kuuntelua, kun äänenvoimakkuutta joutuu nostamaan normaalista kuunteluasennosta. Lisäksi tässä ei ole oikein sellaista kunnon jämäkkää botnea, mitä ainakin nuo rummut kaipaisivat kipeästi. Jotenkin nuo rummut kuulostavat ihan siltä, kuin tuo perusluuppi olisi monona - eli laajempaa tilavaikutelmaa kaipaisin tähän kipeästi. Biisinä tämä ei ole kovinkaan kummoinen viritys - oikeastaan tässä vaan luupataan tuota yhtä bassojuttua ja muuta kovin merkittävää tässä ei juurikaan tapahdu. Eli kaipaisin tähän vielä enemmän kaikkea sekoilua ja kikkailua. Tuota bassokuviota voisi myös jotenkin varioida tai muuten vaan raiskata sitä esim. filtteröinnillä tai muilla efekteillä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - Ritikka Blues (Kohtuuton Remix) 05.11.2006

jm8k - Ritikka Blues (Kohtuuton Remix)
Biisi nakuttelee mukavasti eteenpäin. Tässä tosin on ehkä melko ohuen kuuloiset saundit. Bassoihin voisi ehkä kaivata enemmän jykevyyttä - nyt tämä vähän jää nakutteluksi. Tosin tässä on kai haettu enemmän sellaista chill-out-psyke-meininkiä. Joten en tiedä onko tuo "keveys" nyt sitten niin huono juttu loppujen lopuksi. Alkuperäistä en ole tainnutkaan kuulla, joten en kykene tässä tekemään kriittistä vertailua. Pituutta tällä on ainakin ihan kunnioitettavasti. Minusta tämä tosin ei ehkä ihan etene tarpeeksi paljon yli seitsemän minuuttisen kestonsa aikana. Jotenkin tulee vähän sellainen paikallaan polkeva fiilis aina hetkittäin. Kieroutta ja kurnuttavia filtteriääniä tästä kyllä löytyy silti ihan mukavasti. Lopetus on jotenkin hämäävä. Tuossa 6:30 tulee vähän sellainen olo niin kuin olisi alkamassa uusi raita DJ-setissä. Eli minusta lopetuksen pitäisi olla jotenkin yksiselitteisempi fiilikseltään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - Ei kahvin kuulu haista paskalle 05.11.2006

jm8k - Ei kahvin kuulu haista paskalle
Varsin hyvin toteutettua psykemaalailua - saundit kuulostavat juuri sopivan orgaanisilta ja nestemäisiltä. Myös nuo pikkuoravavokaalikikkailut ovat varsin kieroutuneen kuuloisia. Musiikillisesti tämä on myöskin varsin omaleimaista ilmaisua. Kappale on myös sopivan mittainen eikä liian pitkä, kuten usein tässä genressä tuppaa vähän käymään. Nuo basarin nopeat tukutus-kuviot tuolla loppupuolella tuntuvat vaan hiukan lyövän yli miksauksesta. Häiritsevällä tavalla siis. Kannattaisi ehkä viilata nuotin voimakkuuksia pienemmälle niissä tms. Muuten miksaus näyttäisi kyllä olevan kaiketi kunnossa. Yleisäänenvoimakkuuskin on mukavan voimakas. Hassun kuuloinen tuo lopun yksinäinen bassopieru. Mietin, että pitäisikö lyödä kasi vai ysi. Aika vaikea päättää. Varsin viihdyttävää musisointia, laitetaan ysi fiiliksestä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Level 8-1 (Rescue The Earth!) 04.11.2006

Ivan Dolowitz - Level 8-1 (Rescue The Earth!)
Chippiä heti alusta - varsin oivallista. Pidän suuresti. Tosin kun nuo kitarat ja mut oikeat soittimet tulevat mukaan, niin alkaa kuulostamaan melko tuhnuiselta, eli miksaaminen kaipaisi vielä aika tavalla hiomista. Jotenkin noissa kitaroissa ei nimittäin ole terää vaan ne ovat sellaiset hyvin pehmeän ja suttuisen kuuloiset. Myös rummut ovat varsin pahvilaatikkomaiset saundeiltaan. Erityisesti bassorumpu on voimaton ja jää pahasti kitaroiden alle. Yleensä bassorumpuun onkin tapana miksata niin sanottua "napsua", jota yleensä etsitään kai lähinnä jostain 5kHz paikkeilta. Machinae Supremacyn vaikutteet tässä on kyllä erittäin selvästi kuultavissa - ehkä vähän turhankin selvästi. Tosin Machinae Supremacy yleensä lisäilee kaikenlaisia efektejä aika vapaamielisesti Sid Stationin perään. Tavallaan virkistävää kuunnella tällaista perus-chippiä ilman efektejä kitaroilla höystettynä. Jos tähän nyt vielä pitäisi tyylillisesti analysoida tuota chippivaikutelmaa, niin sanoisin, että japanilainen pelimusa on kyllä ollut tässä varmaan yhtenä kovana vaikutteena ja erityisesti Konami Kukeiha Clubin tuotokset. Tämä lähinnä tulee mieleen tuosta tietynlaisesta progemetallifiiliksestä, joka oli ominaista 80-luvun sekä 90-luvun alun Konami-kolikkopeleissä soivalle musalle. Muistuu mieleen myös Taiton kolikkopelit Outrun ja Afterburner, joihin väsäsi musat eräs "Hiro"-niminen japsisäveltäjä. Tämä alkaakin itse asiassa kuulostamaan paremmalta joka kuuntelukerralla. :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Game Over (Cruel Mix) 09.10.2006

Free Soul - Game  Over (Cruel Mix)
Varsin tyylikkään kuuloinen ja hieman minimalistinen remix. Pidän tästä versiosta huomattavasti enemmän, kuin alkuperäisestä. Tosin tämä ei liene mikään yllätys, kun tällainen "konepää" olen. Miksaus yms. kuulostaa teknisesti varsin valmiin oloiselta. Pidän erityisesti noista hieman chippimäisellä tavalla rapeista kanttiaaltosyntikoista. Muutenkin koko miksauksen lievähkö retrohenkisyys iskee minuun todella hyvin. Vokaalityöskentely on vahvaa. Joskus aikoinaan kuuntelin jonkun "ekan biisin" sinulta, ja sen tekninen laatu oli niin huono, että arviointi oli vaikeaa. Tämä sen sijaan kuulostaa varsin maukkaalta tuotokselta laulun osaltakin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Kaunein 06.10.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Kaunein
Jälleen ollaan näköjään yhteiskunnallisesti kantaaottavalla meiningillä liikkessä. Vokaalien melko luonnoton chorus-efekti tuo mukavasti särmää kappaleen iskelmätyyliseen saundimaailmaan ja korostaa lyriikoiden kriittistä asennetta. Jotenkin tämä kuulostaa hieman keskeneräiseltä noin niin kuin teknisessä mielessä. Soitannossa on hieman rytmillistä horjuvuutta ja miksauskin on jotenkin kaoottisen oloinen. Ehkä juuri tuo rytminen epätäsmällisyys häiritsee minua eniten tässä ja saa koko biisin kuulostamaan jotenkin sekavalta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele No More Arable Land - Infinite Dream 06.12.2006

No More Arable Land - Infinite Dream
Tämä miksaus tuntuisi olevan kallellaan jotenkin tuonne yläkeskitaajuuksien puoleen. Ainakin virveli ja haikka tuntuisivat olevan varsin etualalla. Sinänsä tuo virvelisaundi kaipaisi laajempaa reverbiä, kun nyt siinä oleva "koppikaiku" ei oikein sulaudu kappaleen muuhun äänimaisemaan, joka viittaisi taas johonkin laajempaan tilaan. Sovituksellisesti tämä on jotenkin hieman torson kuuloinen - ikään kuin puolet instrumenteista olisi unohtunut pois. Tämä ei kuitenkaan välttämättä johdu siitä, että pitäisi olla enemmän ääniä päällekkäin, vaan lähinnä siitä, että nuo käytössä olevat saundit eivät ehkä ole tarpeeksi "isoja" taajuuskaistansa puolesta. Varsinkin tuo akustinen kitara on aivan liian ohut saundiltaan toimiakseen hyvin näin minimalistisessa sovituksessa. Bassolinja kuulostaa melodisen letkeältä ja siinä on sopivasti matalia taajuuksia. Siinä mielessä tässä on kyllä tavoitettu varsin hyvin tällainen dub-henkinen tunnelma.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele No More Arable Land - Earth Rewind 08.10.2006

No More Arable Land - Earth Rewind
Miksaus on varsin ilmava. Ehkä liiaksikin. Itse kaipaisin ehkä enemmän alapäätä peliin. Varsinkin siinä vaiheessa, kun varsinainen bassline tulee mukaan. Voi olla tosin, että huonohkot kuulokkeet, joita par'aikaa käytän kirjaston koneella, osaltaan myös värittävät saundia ei-toivotulla tavalla. Pidän laajasta tilavaikutelmasta tässä biisissä tosin varsin paljon. Musiikillisesti tämä on eteeristä leijuntaa, joka kuljettaa kuuntelijan jonnekin Vanhan Maan alkuhämärään, mihin kappaleen nimikin viitannee. Kappale vaatinee useimmilta kuuntelijoilta varmaankin useamman kuuntelukerran avautuakseen kunnolla. Näinhän tässä tyylissä tosin taitaa useimmiten ollakin. Ainoa huomautus tulee kohdasta 1:16, jossa rummut tulevat sisään mielestäni hieman liian yllättäen täydellä teholla. Ehkä jonkinlaista "kehittelevää vihjailua" todellisen biitin suuntaan olisi voinut harrastaa ennen tuota kohtaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MASS - c78dl4 - c78dl4 (1) 09.10.2006

MASS - c78dl4 - c78dl4 (1)
Hauskasti tässä tehdään pilkkaa perus- "tech-house" -kliseistä. Tulee hieman mieleen Richard D. Jamesin "Druqks" -albumi. Nuo taustalla olevat kahleiden kilkutukset ovat oikein muikean kuuloisia. Tempo on ehkä hieman hitaahkon oloinen näin techno-genren biisille. Ainakin, jos ajatellaan nykypäivän sceneä. Tempoa voisi nostaa ehkä jotain kymmenisen metronomiyksikköä. Tekisi ainakin tuosta biitistä tiukemman kuuloisen, kun nyt se on tosiaan melko "rennon" kuuloinen. Bassolinjaan kaipaisin myös enemmän alapäätä (siniaaltoa mukaan?). Nyt se tuntuu jotenkin "katoavan" taustalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Beat - Toxicated 08.10.2006

D-Beat - Toxicated
Yleisäänenvoimakkuudeltaan tämä on varsin hiljainen kappale, joten master-kompresoinnille olisi tarvetta. Tämä tosin on aika yleinen ongelma perinteisessä träkkerimusassa - tiedän kokemuksesta. Jouduin nostamaan äänenvoimakkuutta keinotekoisesti Winampin eq:sta. Saundeiltaan tämä on mukavan "old-school" hieman Amiga-tyyliin. Stardust tulee ehkä ekana mieleen tästä saundimaailmasta ja muutenkin musa on vähän tuollaista perinteisen pystyvieritys-räiskintäpelin taustamaailmaan sopivaa meininkiä. Melko hyvin tässä on revitty irti IT-formaatista kaikki mitä sillä voi suurinpiirtein tässä genressä tehdä. Tosin IT:n softafiltteröintiä ei tässä liene juurikaan hyödynnetty. Sillä voisi saada aikaan monia varsin kiinnostavia efektejä verhokäyrien kanssa ja Zxx-komennolla, jos samplet vaan on valittu sopivasti. Itse IT:n filtterihän on melko paskahko verrattuna moderneihin vastineihinsa, mutta kyllä sillä silti voi tehdä kaiken näköistä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wavescale - Spirit Walker 09.10.2006

Wavescale - Spirit Walker
Ihan ekana korvaan pistää melko diskanttivoittoinen miksaus. Jotenkin tästä aiheutuu semmoinen hieman epämiellyttävä "pureva" yleissaundi. Ei välttämättä kovin tarkoituksenmukaista tässä genressä. Lisäksi reverbiä on ehkä hieman turhan paljon - ainakin minun korvaani kuulostaa jotenkin muhjuiselta. Reverbillä on vähän taipumus kasautua ei-toivottavalla tavalla, kun sitä laittaa useammalle instrumentille yhtä aikaa. Tosin en yleensä käytä itse lainkaan reverbiä, vaan suosin enemmän muita keinoja tilavaikutelman luomisessa, joten minun mielipiteeseeni tästä asiasta on syytä suhtautua lievällä varauksella.

Musiikillisesti tässä on selviä Vangelis-vaikutteita. Eli tällaista rauhallisesti etenevää soundtrack-maalailua. Lopetus tosin voisi olla jotenkin hieman "rakennetumman" oloinen. Kyllähän se tosin noinkin toimii...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Backstabbing Bastard - Destined to Fail 05.04.2007

Backstabbing Bastard - Destined to Fail
Bassot jymisevät oikein mukavasti tässä biisissä. Yleisvaikutelma on ehkä jokseenkin suttuinen paikoitellen. Kaipaisin ehkä selkeämpää erottelua tuonne yläpäähän. Virvelisaundi on ehkä aavistuksen verran liian voimaton verratuna kitaroihin. Mutta varsin hyvältä tämä muuten kuulostaa muuten. Musiikillisesti puhtaiden vokaalien ja örinän yhdistäminen on aina toimiva juttu. Sinänsä tuo tritonuspohjainen kitarariffi ei ole mielestäni mitenkään erityisen omaperäinen enää nykypäivänä, kun tuota ideaa on kuitenkin jo jonkin verran käytetty tässä genressä. Mutta kyllä tässä biisissä silti ihan luonnetta on - ei käy kieltäminen. Biisissä on sopivasti vaihtelua rauhallisten ja aggressiivisten kohtien välillä. Tulee vähän sellainen "Korn" -mainen tunnelma, jossa tarkoituksellisesti pelataan dynamiikkavaihteluiden kanssa. Hauskana yksityiskohtana voisi nostaa lehmänkellon käyttämisen rumpukompissa ja varsinkin breikkinä. Ei lainkaan hullumpaa hevimeteliä. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Preliminary 25.09.2006

Bublgum Electronics - Preliminary
Varsin miellyttävän kuuloista ja ilmavaa elektromaisemaa tässä luodaan. Tosin tuo "ilmavuus" saattaa johtua onnettomista pikkukuulokkeista, joilla juuri kuuntelen tätä kirjaston nettipäätteellä. Harmonioissa muutamia hauskoja yllättyksiä, joissa ilmeisesti tarkoituksella on heitelty peliin muutamia "vääriä" ääniä perusmodaalisuuden rikkomiseksi. Toimii loistavasti tässä muuten niin ennalta-arvattavassa genressä. Letkeää kuuntelumusaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P.E.N. - Dance With the Beast 12.01.2007

P.E.N. - Dance With the Beast
Biisin intro on liian pitkä sisältöönsä nähden. Intron jälkeen kohdasta 2:14 alkaen tosin biisi muuttuu huomattavastikin kiinnostavammaksi. Sauma taitteen rajalla tosin on aivan liian karkea. En tietenkään väitä, että intron lyhentäminen olisi ainoa oikea ratkaisu. Sen sijaan väitän, että intro kaipaisi enemmän jotain sovituksellista kikkailua, jotta kuulijan mielenkiinto pysyisi yllä tai mahdollisesti jotain ambientimpaa äänimaalailua varsinaisen musiikin ohella (tuskanhuudot ja pahanilmanlinnut tosin ovat jo puhkikäytetty klisee, parempi keksiä jotain omaperäisempää). Lisäksi nuo kaikki syntikkaosuudet ovat jotenkin tosi kuivan kuuloisia saundeiltaan - reverb voisi auttaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Game Over (Pacelift remix) 26.11.2006

Free Soul - Game Over (Pacelift remix)
Melko suoraviivainen remixi tästä on väännetty. Biisi näyttää menevän tismalleen alkuperäisen rakenteen mukaan, eikä tässä oikein ole muutenkaan kehitelty mitään omaa näkemystä alkuperäiseen biisiin - lähinnä vaan lätkäisty tuollainen d'n'b komppi tarvittavine oheisäänineen nopeutetun laulun päälle. Eli varsin kaupallista ja ehkä jopa hieman helppohintaistakin remixausta mielestäni. Näitä on 12 tusinassa. Jotenkin tuntuu myös siltä, että rummut ja basso eivät oikein elä keskenään sopusoinnussa dynamiikkansa osalta. Tai itseäni ainakin häiritsee jonkin verran tuo melko voimakas sidechain-kompressointi bassossa. Tosin nämä tuotannolliset jutut eivät nyt ole itsellänikään vielä täysin hanskassa, joten ehkä puhun nyt vastoin parempaa tietoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Anything, Dear 12.10.2006

Her Wickedness - Anything, Dear
Vaihteeksi hieman korkeampia vokaaleja sinulta näköjään - perinteinen matala mörinäkin on kuitenkin mukana. :) Bassot kurnuttavat varsin mallikkaasti luoden oman kieroutuneen tunnelmansa tähän teokseen. Yleisvaikutelmaltaan biisin on oikein oivallisella tavalla kaoottinen. Rakenteesta ei pääse ihan ekalla kuuntelukerralla vielä kiinni. Jotenkin tässä on vain sellainen tunnelma, että erilaisia elementtejä on aivan hillitön määrä, vaikka biisi ei olekaan kovin pitkä. Tosiasiassahan tässä on oikeastaan vain pari erilaista osiota, joita vähän varioidaan, mutta ekalla kerralla syntyvä vaikutelma on sellainen, että ikään kuin tässä olisi jotain aivan älyttömän monimutkaista meininkiä. Tavallaan aika kieroa menettelyä kuuntelijaa kohtaan. :D Mukana näyttäisi tällä kertaa olevan jotain, joka kuulostaa oikealta sähkökitaralta - lieneekö kyseessä kuitenkin perinteinen samplepohjainen kikkailu? Yleisvaikutelmaltaan biisi on kuin seksin, huumeiden ja rockin hieltä haiseva pandemonium. Varsin tyylikästä siis.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Väy projekti - PlanA 02.12.2006

Väy projekti - PlanA
Melko erikoinen sovitus tässä biisissä. Nuo korkeat syntikkapianopimputtelut tuovat mieleen jonkun lastentarhahelvetin. Rummut kuulostavat melko munattomilta eivätkä ne oikein tuo kitaroita saundillisesti. Kitara on melko synteettisen kuuloinen - feikkiähän se tosin onkin. Jotenkin tähän kaipaisi enemmän ääniä keskialueelle, kun nyt tuntuu, että tässä on hirveästi korkeita ja matalia ääniä, mutta ei mitään välissä. Ei oikein toimiva sovituksellinen ratkaisu mielestäni. Sopisi ehkä johonkin Lucas Artsin vanhaan SCUMM-pohjaiseen seikkalupeliin sellaiseen kummituspaikkaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - L'ignorance 26.09.2006

the Slowdowns - L'ignorance
Hauskaa läppää tuossa alussa. Ranska kielenä on kieltämättä aika omaperäinen valinta ainakin näin Mikserin tarjontaa ajatellen, vaikka tuo ranskankielinen vokaalisämple ei ehkä muuten mitenkään erityisen sykähdyttävän kuuloinen olekaan noin niin kuin artikulointinsa tai fraseerauksensa puolesta. Rahina ja lo-fi -estetiikka biisin saundimaailmassa on varsin mieleeni. Miksausta on vaikea kommentoida, kun kuuntelen tällä hetkellä kirjaston nettipäätteellä pikkukuulokkeilla. Ilmavalta kuulostaa eikä mitään suurempia ongelmia ainakaan näillä laitteilla ole havaittavissa. Musiikillisesti tämä on hyvin taustamusiikinomainen teos. Mikään elementti ei oikeastaan nouse tässä muita tärkeämmäksi tai niin sanotuksi "koukuksi". Chill-out loungessa soivaa musaa tämä selvästikin on. Tosin genrekin tämän jo sanelee melko pitkälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uuden Helvetin Henkimaailmayhtiöt - Unelmia III 06.12.2006

Uuden Helvetin Henkimaailmayhtiöt - Unelmia III
Bassossa kuuluu selvästi kasibittisyys mistä pidän varsin suurestikin. Jotenkin tuo bassolinja on kuitenkin sellaisenaan melko munaton ja ohut. Siihen olisi voinut lisätä vaikka siniaaltoa oktaavia alempaa soitettuna. Rummuissa ei ole moitittavaa - ne ovat tuollaista toimivaa perushyvää industrial-komppia. Nuo 1:26 tulevat puupuhaltimet kuulostavat liian kuivilta - reverbiä niihin. 2:12 alkava kitara on taajuuskaistaltaan liian ison kuuloinen verrattuna kaikkiin muihin instrumentteihin - se ei istu millään tuohon miksaukseen, vaan kuulostaa täysin irralliselta elementiltä. Kannattaisi panostaa enemmän bassolinjan jyhkeyteen industrial-genren ollessa kyseessä ja ekuttaa sen sijaan nuo kitarat melko metallisen kuuloisiksi. Lisäksi noihin korkeisiin ääniin kannattaisi todella lisätä reverbiä (tai stereo-delaytä). Tämähän onnistuu Sk@lella aivan hyvin. Vaihtoehtoisesti reverbin voisi tietysti lisätä destruktiivisesti suoraan sämpleihin vaikkapa Sound Forgessa, jos konetehot loppuvat kesken Sk@len kanssa työskennellessä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Trectrack (pahasti kesken) 01.11.2006

Trakkerterrorist - Trectrack (pahasti kesken)
Tämähän on jo yllättävän kuunneltavan kuuloista sekoilua noin niin kuin saundillisesti ajatellen. Aika vaikea tätä on kyllä mitenkään järkevästi kommentoida. Biisin pituus on minusta sopiva - en lähtisi tätä enää tästä jatkamaan ainakaan. Pidempänä tätä ei ehkä jaksaisi kuunnella, koska tämä nyt on kuitenkin tietyllä tavalla melko monotonista paukutusta. Nuo ideat ovat kuitenkin sellaisenaan melko yksinkertaisia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skullfuck SS - Peto 15.03.2007

Skullfuck SS - Peto
Voihan perhana! Tarkoitukseni oli tehdä biisi ihan täsmälleen samasta tekstistä, mutta tämä tyyppi ehtikin ensin. :P No, ei muuta kuin "back to the old drawing board"...

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Beat - Easy afternoon 27.11.2006

D-Beat - Easy afternoon
Tässä on näköjään vähän iisimpää menoa. Tuo rumpuluuppi on muuten ripattu Michiel van Den Bosin "Unreal Tournament" -modeista (Michiel on tosin itsekin sitä käyttänyt tosi monessa biisissä). Olisi ehkä kannattanut jotenkin editoida siten niin, että se ei olisi ihan noin helposti tunnistettavissa. Lisäksi nuo jouset kuulostavat jotenkin tosi heikkolaatuisilta ja tuhnuisilta. Normaalisti se ei kai olisi isokaan ongelma, mutta tässä biisissä se jotenkin hyppää silmille. Retrohenkinen analogiperkussio-osasto rave-urkujen kanssa toimii aina. Kappale tosin ehkä loppuu hieman töksähtäen mielestäni. Piano delayn kanssa on myös toimiva klisee. Tosin ehkä tämän biisin ongelmana onkin jossain määrin liiallinen kliseisyys - tässä ei oikein ole mitään omaperäistä. Tällaista perushyvää hissimusaa, joka voisi soida taustamusana jossain toimistossa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiira - Wellotron 26.11.2006

Kiira - Wellotron
Alusta lähdetään liikkeelle (nykypäivänä) melko kornin kuuloisella oopperalaulannalla - ilmeisesti tässä ollaan tarkoituksellisesti haettukin hieman koomista vaikutelmaa. Tällaista orkestraalista pomppumetalliahan tämä on... Ei kuitenkaan missään nimessä industrialia. Lähinnä tästä tulee joku Nightwish mieleen. Ja eihän sekään mitään industrialia ole, vaikka niillä on kappaleissaan syntikoita ja toisinaan tanssittaviakin rumpukomppeja. Lähinnä sanoisin että tämä on joko fantasy metallia tai sitten vaihtoehtoisesti symphonic black metallia. Kitaroiden panorointi on ehkä hivenen liian laaja näin kuulokekuuntelua ajatellen. Muuten tämä toimii saundillisesti. Lopun yksinäinen "aah" on ihan hauska vitsi. Biisinä tämä ei ole kovinkaan kummoinen veto. Kertosäe on ihan kohtalaisen tarttuva, mutta tässä ei oikein ole mitään muuta kiinnostavaa. Lisäksi en oikein tykkää tuosta introsta, missä läimäistää suoraan kertosäe täydellä intensiteetillä melkein heti alkuun. Tästä tulee vähän sellainen olo, että "laitetaan nyt tohon alkuun toi kertsi, kun ei muutakaan jaksa keksiä".
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hydrostatix - QZU 09.10.2006

Hydrostatix - QZU
Alku kuulostaa oikein mainiosti siltä, kuin tässä olisi äänitetty jotain mahalaukun sisällä. Syntikat kuulostavat kautta linjan varsin miellyttävällä tavalla sairailta. Tuo "Give me the beat!", jonka jälkeen tulee lisää vielä pahempaa sekoilua, on aika hykerryttävän kuuloinen. Rummut ovat melko tavanomaisen kuuloiset muuhun materiaaliin verrattuna tässä kappaleessa. Tosin nuo synamelodiat ovat niin outoja, että se ei liene mikään "suuri ongelma" tässä tapauksessa. Pidän tietystä etnisestä vivahteesta kappaleen melodiikassa. Miksaukseltaan tämä on ehkä jokseenkin tunkkainen. Matalat taajuudet siis vaikuttaisivat kasautuvan hallitsemattomalla tavalla. Ehkä kannattaisi testailla HP-filttereitä noihin synamelodioihin. Miellyttävällä tavalla outo ja erilainen. Mahdotonta antaa arvosanaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun 09.10.2006

the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun
Jaha. Taas aloitetaan puhesämplellä... Tyylikästä ja turvallista sanoisin. Vinyylin rahina taustalla sopii mainiosti kontekstiin niin ikään. Kappaleessa ei oikein ole mielestäni kunnollista koukkua (ellei tuo alun murtosointukuvio sitten ole sellaiseksi tarkoitettu), joka jäisi mieleen, vaan tämä on vähän tällaista "taustamusapoppia". Ihan kiinnostavia ja rentouttavia äänimaailmoja tässä vain luodaan näköjään ilman sen kummempaa musiikillista monimutkaisuutta. Kuitenkin Röyksoppillakin yleensä aina on joku tarttuva koukku biiseissään, vaikka nekin ovat pääosin juuri tällaista tausta-ambienssimaalailua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele UDG - Vune 06.04.2006

UDG - Vune
Sounds are generally a bit too dry. At least in the beginning. After that, when more instruments are added into the arrangement, it starts to sound more full. But the first 15 secs of the intro sound somehow empty in my opinion. I think I sense some clipping distortion in the overall dynamics too. Also there's some disturbing sibilance in the vocals and cymbals. This can be corrected with a multiband compressor. Try compressing above 12kHz or higher. Musically this is quite an enchanting pop song with some pretty original melody lines on vocals that sound somehow distantly ethnic (in a kinda slavonic way). Too bad I can't understand a word of Tshech. The sax adds a nice "raunchy" quality to the overall sound of the song. Although it sounds at places a bit synthy in my opinion. Overall: not bad at all, but could be still improved. Soundwise and musically this compares very nicely to some of the highest quality rock projects here in Mikseri. This is a very nice international addition to the Mikseri scene.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - Sendi 05.04.2006

Posse Giwipaska - Sendi
Tämä taitaa olla ihan ekoja virityksiä. Biitti on ihan ok. Lyriikoissa voisi ehkä olla sisällöllisesti vähän toivomisen varaa. No, eihän lyriikoiden kirjoittaminen nyt mitään helppoa kai ole, mutta ihan oikeasti alkaa rasittamaan tuo jatkuva kiroileminen, kun sillä ei tässä biisissä tunnut olevan kuitenkaan mitään varsinaista sisällöllistä funktiota. Tulee vähän sellainen olo, että kun ei ole parempaakaan keksitty, niin sitten ruvetaan puhumaan rumia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monoacid Soundsystem - Kiannanniemi 05.11.2006

Monoacid Soundsystem - Kiannanniemi
Varsin herkullisen kuuloista jumitusta tässä tarjoillaan. Säröinen lo-fi-äänimaailma on todella mainio. Miksaus on myös varsin mallikkaasti toteutettu. Rummut potkivat mukavasti. Muutenkin tässä on sellaista mukavaa rapeutta saundeissa. Tosin pikkaisen tuppaa häiritsemään tuo melko matalahko bitrate, joka tuppaa vähän tuhoamaan peltejä. Tuon kahden nuotin pääteeman mukana alkaa kyllä väkisinkin pää heilumaan. Tämähän on todellakin parhautta. Yksinkertaista, mutta todella toimivaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Symbol of doom forest 01.04.2006

FEL - Symbol of doom forest
Loistavaa! Mikropuhe raiskaa kuulijansa jälleen kerran suoraan peräsuoleen. Kusta putkeen vaan. Kuten sanotaan "kusi vanhin voitehista" - tosi miehet ei mitään homovaseliineja käytä. Biisiä kuunnellessa kuulija voi keskittyä peräsuolen sisällön kosmisen merkityksen meditoimiseen ja päästä selvyyteen oman egonsa todellisesta olemuksesta peräsuolen harmonisessa kokonaisuudessa. Anuksen täyttyminen pahalla hajulla on WC:ssä käynnin syvältä luotaava tarkoitus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes 01.04.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes
Sibilanssi sattuu heti alusta alkaen korviin. Pahimpana tämä on lautasissa. Monikaistakompressointi voisi auttaa. Tai sitten noita lautasia voisi yrittää laittaa vaan yksinkertaisesti vähän hiljemmalle. Laulussa on mukavan venyvä ote - sopii hyvin laulajan matalaan äänenalaan. Biisinä tämä ei muuten ole mitenkään erityisen mieleenjäävä (paitsi tuon häiritsevän sibilanssin osalta).
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Error303 - Coia 25.03.2006

Error303 - Coia
Mukavan rauhallista tunnelmointia, joka sopii hyvin tähän vuorokauden aikaan (ilta kymmenen). Saundit ovat pehmeän lämpimät ja sopivan pelkistetyt tällaiseen yksinkertaiseen synapimputteluun. Stereokuva voisi tosin olla hieman laajempi - ehkä jonkinlaista stereodelaytä voisi tässä viljellä. Nyt tämä ei oikein lähde leviämään. Miksauksesta minulla ei ole muuta sanottavaa, tässä on niin vähän erilaisia instrumentteja, että miksausta on vaikea saada tukkoon. :) Melodioiltaan ja harmonioiltaan tästä tulee mieleen ihan Konami Kukeiha Clubin vanhat biisit. Eli hyvin japanilaisissa chip-tunnelmissa tässä liikutaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Kuun Valoon 22.03.2006

-CSPR- - Kuun Valoon
Varsin maukkaan kuuloista rockia. Pidän todella paljon tuosta bassorummun läiskeestä. Se on juuri sellainen millaiseksi yritän aina sitä itse säätää (silloin, kun satun käyttämään akustista bassorumpua saundina). Muutenkin miksaus on todella hyvän kuuloinen tässä kappaleessa. Biisinä tämä on myös varsin tarttuvaa revittelyä. Varsinkin kertosäe jää mieleen - eli selvää sinkkumateriaaliahan tämä on. Sanoitus kertoo tunteista, jotka ovat olleet myös itselleni tuttuja aika ajoin. Kuuhulluutta siis. Tai puhdasta eskapismia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Incendium - Sad One In The Mirror 23.03.2006

Incendium - Sad One In The Mirror
Tässäpä onkin taas vaihteeksi hyvin tehtyä metallia monen keskinkertaisen hevivedoksen jälkeen täällä kommenttiringissä. Tämä vaikuttaa kaikin puolin valmiin kuuloiselta materiaalilta. Vokalistin työskentely vakuuttaa, basarissa on tuikitärkeää läiskettä ja kitarat ovat täyteläisen kuuloiset. Paikoitellen tämä ehkä menee vielä hieman muhjuksi tosin. Tämä johtuu kai lähinnä siitä, että kitarat ja taustapädit sotkeutuvat jonkin verran toisiinsa joissain kohden. Musiikillisesti tämä on hyvää melodista metallia, jossa on sopivassa suhteessa kitaramättöä ja synatiluttelua. Eli hyvin perinteisellä linjalla ollaan tässä liikkeellä. Toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Boratti 05.04.2006

FEL - Boratti
Huhhuh... Sitä tietää jo valmiiksi, että on tulossa jotain ihan vitun sairasta, kun näkee nimen "FEL". FEL ei petä odotuksia tälläkään kertaa näköjään. Tällä kertaa miksaukseen ja saundeihin on hiukan yllättäen jopa panostettu siinä määrin, että tätähän voisi jopa kutsua jo ihan kuunneltavaksi musiikiksi (vaikkakin aika oudoksi sellaiseksi). Aika vahvat Amiga-vaikutteet tässä muuten on kuultavissa. Sanoitus "vaa vaa vii vaa" on tietenkin kaikessa syvällisyydessään ihan älyttömän älyllinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - Murder 05.04.2006

Supreme Court - Murder
Miksaus on jotenkin tuhnuisen bassovoittoinen. Kirkkaus voisi tehdä terää erityisesti rumpuihin, jotka on nyt hieman pahvilaatikkomaiset. Kitarat kuulostavat sen sijaan mukavan aggressiivislta. Vokalistin työskentely on myös varsin vakuuttavaa. Biisinä tämä tosin ei ole kovinkaan vahvoilla. Jotenkin tässä nyt tulee vähän sellainen perus-trash-riffittelyn olo, johon on sitten heitetty muutamat clean-guitar -fiilistelyt messiin ikään kuin jälkiajatuksena.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - The Cynic 01.04.2006

Supreme Court - The Cynic
Melko tunkkaisen kuuloista. Sibilanssi vokaaleissa on hyvin häirtsevä ja pakottaa laskemaan kuunteluvoimakkuutta. Rummut kuulostavat ihan pahvilaatikoilta. Kitaroissa ei ole minkäänlaista täyteläisyyttä. Asennetta tässä kuitenkin on, mikä on hyvä asia. Biisi on myös loistava - paska miksaus vaan pilaa sen aika ikävällä tavalla. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin, kun tuo sävellys ja soitto näyttää olevan hanskassa. Nyt vielä saundit kuntoon, niin sitten tätä voisi ihan kuunnellakin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Found my Head - Paint the river on the wall 23.03.2006

Found my Head - Paint the river on the wall
Bassokitara narisee todella mukavasti tässä biisissä. Vokalistin työskentely sen sijaan ei ole kovinkaan vakuuttavaa. Tässä on pikkaisen liikaa sellaista "wanna-be-Alice-Cooper" -meininkiä. Muutenkin tämä on aika tunkkaisen ja hiljaisen kuuloista. Rummut varsinkin ovat aika ponnettoman kuuloiset. Lisäksi tässä on jotain outoa ja luonnottoman kuuloista epätasaisuutta yleisdynamiikassa - aivan, kuin tätä olisi kompressoitu jotenkin taitamattomasti.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 15.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Tuo alussa tuleva pädi on todella ilkeän kuuloinen tosi makealla tavalla. Saundeiltaan tämä on kaikin puolin loistava muutenkin. Varsinkin tuo bassline on aivan loistava. Joten eipä siitä sen enempää. Musiikillisesti tämä on tyypillisen synkän hypnoottinen psyketranseilubiisi. Hyvin tehtyä tyylikästä konemusaa. Kelpo musaa siis, jota on mukava kuunnella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 15.03.2006

Routaraja - Routaraja
Saundeissa on ihan kivasti munaa. Miksaus on itseasiassa varsin onnistunut, joten eipä siitä sen enempää. Biisinä tämä tosin ei ole kovinkaan kummoinen viritys. Pikemminkin sellainen, jonka kuuntelee kerran läpi ja unohtaa sitten. Ei nyt kuitenkaan varsinaisesti mitenkään erityisen huono, muttei mitenkään erityisen tarttuvakaan. Perus-rockia. Sanoitus on sentään mielenkiintoisempi ja paikoitellen jopa hieman eksentrinen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Hell On Heels 10.03.2006

Her Wickedness - Hell On Heels
Uutta materiaalia... Mmm. Tällä kertaa näyttää olevan bassot hieman hukassa - yleisvaikutelma on siis jotenkin hyvin kevyt ja rapea. Tutut FM-henkiset synavinkunat näyttävät olevan jälleen taustalla. Musiikillisesti tämä on sitä hieman helpommin lähestyttävämpää Her Wickednessiä. Vokaaleissa on myös vaihteeksi käytetty hieman korkeampiakin rekistereitä kahden ja puolen minsan paikkeilla, mikä on ihan mukavaa vaihtelua tuolle tutulle naismörinälle. Biisin nimi on muuten tuttu yhdestä Jenna Jamesonin lesbopornoleffasta. Lieneekö tämä tietoinen ratkaisu artistilta? 8-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 15.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Luulenpa jo kommentoineeni tätä biisiä aikaisemmin. No eipä mitään, kommentoidaan sitten uudestaan. Saundeista tuntuu puuttuvan botnea - ei tässä oikein ole tarpeeksi munaa. Basso on itseasiassa lähes kuulumaton. Muuten tämä kyllä toimii varsin hyvin. Kitaroiden ja urkujen stereomatto kuulostaa rikkaalta ja leveältä. Rummut ovat myös hyvin järjestyksessä. Biisinä tämä on keskivertoa mieleenpainuvampi rock-veto. Ehkä muistettavin koukku tässä biisissä on juurikin tuo säkeistön bassomelodia, joka tosin on miksattu harmillisen hiljaiselle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen 23.03.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen
Tämä on aika huonon kuuloista saundeiltaan. Äänentaso on jossain ihan maan alla. Ilmeisesti kyseessä on treenikämppänauhoitus? Biisinä tämä on ihan ok - ei mitään erityisempää. Sanoitus on paikoitellen ihan hauska, mutta mitään muuta mainitsemisen arvoista tässä ei oikeastaan olekaan (ainakaan tässä versiossa).
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mean Street - Swedish Girls 22.03.2006

Mean Street - Swedish Girls
Perinteistä bilerockia. Enpä ole koskaa erityisemmin syttynyt tällaisille hilpeille rokkiralleille. Olen enemmänkin luonteeltani tällainen synkistelevä introvertti. Miksaukseltaan tämä on melko hutiloidun kuuloinen. Tosin tämä saattaa ehkä sopiakin tähän genreen, jos tässä nyt on siis tarkoitus hakea jotain vanhaa kämäistä kasiraiturisaundia jostain 60-luvulta. Jep. Ihan ok, mutta ei juurikaan minun makuuni sopivaa musaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes 15.03.2006

Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes
Ekana korvaan tarttuu alusta asti mukana oleva taustan synkeä synamelodia, joka muodostuukin tämän biisin kantavaksi koukuksi. Eli hieman tavallista "popimmalla" linjalla olet tässä näköjään menossa. Sovituksellisesti tämä tosin on ehkä jonkin verran "nykivästi" etenevä. Tarkoitan nyt tässä lähinnä sitä, että saumat ovat tässä melko näkyviä eri osien välillä. Tämä nyt ei välttämättä ole sinänsä mikään kovin paha juttu, jotenkin tästä vaan tulee sellainen hieman "popimpi" ja "kevyempi" yleistunnelma. Pidin kuitenkin tästä biisistä varsin paljon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - The Slumber v0.2 15.03.2006

Sigkk - The Slumber v0.2
Todella mureaa mörinää tässä tarjoillaan. Peruskaavoja kuitenkin onnistuneesti vältellen. Tuo tunnelmointi kohta tosin on ehkä hieman turhan kuivakan kuuloinen saundeiltaan - hieman lisää reverbiä noihin puhtaisiin skittasaundeihin voisi olla minun mielestäni kokeilemisen arvoista. Muuten tämän biisin miksaus on aika hyvin kohdallaan ja potkii kasvoille kuin tuhat maiharia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ethical BackBone - Broken Inside 25.03.2006

Ethical BackBone - Broken Inside
Melko keskeneräisen kuuloista materiaalia tämä - tosin on tässä ehkä jotain potentiaalia, en halua suinkaan lytätä. Saundeiltaanhan tämä hyvin ohut ja heikko - voimaa tarvittaisiin melkein jokaiseen instrumenttiin huomattavasti enemmän, jotta tämä voisi kuulostaa yhtään vakuuttavalta. Esimerkiksi basari ja virveli kuulostavat aivan joltain pahvilaatikoilta. Kitara kuulostaa siltä, kuin se olisi soitettu 15 watin minivahvistimella. Piano on hukkunut jonnekin taustalle - lisäksi minä en kyllä lähtisi laittamaan tähän ensinkään akustista pianoa, paremmin voisi toimia joku pehmeä synamatto. Laulu on myös hyvin ohuen ja voimattoman kuuloista - tarvittaisiin vielä paljon harjoitusta tai vaihtoehtoisesti oikeanlaista efektointia (helvetisti reverbiä) asian parantamiseksi. Mutta jostainhan sitä on aina aloitettava. :)
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - kesäyön unelma 15.03.2006

Masa B - kesäyön unelma
Mukavan letkeää meininkiä tässä ihan vaikka en varsinaisesti iskelmää yleensä kuuntelekaan ("dance" on muuten semmoista elektronisen kuuloista melko yksinkertaista jumputuskonemusaa, jos ollaan ihan tarkkoja). Sovituksessa on sopivasti vaihtelua. Miksaus on myös tyylinmukaisesti kohdallaan - tämä kuulostaa kevyeltä ja ilmavalta, kuten kuuluukin. Myös tuo ylipehmeä laulutyyli sopii mainiosti tähän yhteyteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Texasin karma 15.03.2006

Turingin poppikone - Texasin karma
Turing. Siitä tulee ihan mieleen Neurovelho. No musiikillisesti tämä nyt ei kuitenkaan ole kovin sci-fiä. Bassosaundi on aika hirveän kuuloinen tässä biisissä. Siinä ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista munaa. Botnet puuttuu täysin. Muuten tämä on kyllä ihan ok. Biisinä tämä on melko omaperäinen ja sanoitukseltaan suorastaan eksentrinen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Polka 23.03.2006

Afar a Bird - Polka
Stereovaikutelma on hieman turhan laaja kuulokekuuntelua ajatellen. Muuten tämä on kyllä varsin mainion kuuloista tunnelmointia. Nimi "Polka" on ehkä vain hieman harhaanjohtava tällaiselle rauhalliselle slovarille. Vokalisti hallitsee näköjään tällaisen herkistelyn varsin kiitettävällä tavalla. Tämä on kuitenkin ainakin minun näkökulmastani musiikkia, jota voi kuunnella vain tietyn tyyppisessä mielentilassa. Tällainen mielentila voisi olla esimerkiksi klo 05:00 laskuhumalassa. Eli aika masentuneissa tunnelmissa tässä liikutaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Degenerescence 15.03.2006

Afar a Bird - Degenerescence
Varsin mielenkiintoista ja omaperäistä poppia. Laulajan "yliherkistelevä" ääni sopii loistavasti tähän biisiin. Tämähän on juurikin tuollaista ikuista herkistelyä. Ihan tässä itsekin herkistyy tätä kuunnellessa. Miksaukseltaan tämä on myös varsin onnistunut teos, eikä minulla ole sillä puolella mitään valittamista tällä kertaa. Melodisesti tämä on suorastaan loistava biisi ja meneekin suoraan omalle listalleni. 8-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Living the Dream 28.01.2006

Indyus - Living the Dream
Tämä leikkaantuu todella pahasti. Eli miksaus on aika lailla metsässä. Lisäksi panoroinnit ovat erittäin oudot. Esimerkiksi bassoa ei koskaan normaalisti laiteta vasemmalla, vaan se pitää olla aina keskellä snaren ja kickin kanssa. Ei hyvä! Lisäksi tuo pianon delay-efekti luo aika ikävää napsuntaa alakeskitaajuuksilla. Kehottaisin laittamaan high pass filtterin delayn perään, niin asia korjaantuisi sillä. Tuo leikkaantuminen on tässä nyt kuitenkin se ongelma joka pitäisi ihan ensimmäisenä ratkaista. Eli ensin panoroinnit keskelle ja sitten ekuttamaan. Tämän jälkeen voit varovasti alkaa panoroimaan kaikkea muuta PAITSI basslineä, kickiä, snarea sekä niitä instrumenttejä joissa on jo jokin stereoefekti (kuten delay tai phaser esimerkiksi).
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele RUJO - Beat 28.01.2006

RUJO - Beat
Varsin mallikasta mättöä. Miksaus on myös mukavasti kohdallaan. Kitarat kuulostavat sopivan raaoilta ja purevilta jättäen tilaa rummuille sekä bassolle. Eli tässä on vähän tällainen nu-metal -henkinen miksaus, joka on mielestäni onnistunut varsin mainiosti. Tätä voisi saundillisesti verratta ehkä parhaiten Rage against the Machineen sekä Limp Bizkitiin ilman levareita ja muita koneita. Laulu on myös varsin tyylipuhtaan kuuloista. Eli kaikin puolin valmiin kuuloinen teos tämä eikä mitään haukuttavaa. Ansaitsee kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Shout Salute For Pussygram 28.01.2006

DIRTY CLUB - Shout Salute For Pussygram
Miksaus on selvästi parempi laadultaan, kuin missään aikaisemmissa kommentoimissani Dirty Clubin biiseissä. Ero kuulostaa todellakin huomattavalta- ilmeisesti tässä on ihan käyty jossain studiossa, vai? Tyyli on näköjään samaa vanhaa Dirty Clubia, eli camp-huumorin hengessä edetään jälleen kerran. Kertosäkeen "pussygram, pussygram, pussygram" -kuoro on aika vinkeän kuuloinen. Viimeisetkin rippeet vakavastiotettavuudesta häipyvät sävellajin noston myötä. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Mira (live) 28.01.2006

Fonaatio - Mira (live)
Tämä on tosiaankin virkistävällä tavalla erilaista hip-hoppia. En tosi liiemmin kuuntele hoppia, joten en kai pysty vertailemaan tätä kriittisesti muihin alan artisteihin. Tuo musatausta tosin kuulostaa mielestäni jotenkin keskeneräiseltä. Ainakin mitä tulee saundeihin. On vähän sellainen "bändikämppä"-fiilis tässä siis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Guyster - Revolt 22.01.2006

Guyster - Revolt
Basslinen saundi on aivan liian kuiva tämän tyyliseen musiikkiin. Kannattaisi kokeilla lisätä siihen hieman reverbiä, chorusta tai mahdollisesti phaseriä. Nimenomaan tässä elektronisen musiikin tyylissä se voisi olla erittäin kokeilemisen arvoinen ratkaisu, vaikka bassoon yleensä ei paljon kaikua useimmissa tyylilajeissa olekaan tapana lisätä. Muutenkin kaiun kanssa voisi olla ehkä hieman vähemmän kurinalainen tällaisessa syntsapoppimaalailussa. Myös nuo pädit kaipaisivat vähän vielä selkeämpää ekutusta tai mahdollisesti ihan raakaa filtteröintiä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalaforn - Drowning 22.01.2006

Kalaforn - Drowning
Rauhoittavaa ja eteeristä ambientiä. Itse tosin ehkä kaipaisin tähän ehkä vielä lisää jonkinlaista saundikehittelyä, joka jotenkin veisi tätä eteenpäin. Jotain hälyä tuonne taustalle siis ja jotain muuta pientä random-sälää. Nyt tämä on vielä ehkä hieman keskeneräisen oloinen mielestäni. Tosin tämä saattaa olla vähän makuasiakin. Itse pyrin kuitenkin omissa äänimaalailuissani aina siihen, että vaikka ei olisikaan mitään melodioita tai rytmejä, niin kuitenkin jotain koko ajan tapahtuu ja asiat etenevät jollain tavalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trio Karvanaamat - ?? 28.01.2006

Trio Karvanaamat - ??
Ensimmäinen mieleeni tullut ajatus tätä kuunnellessa oli että "mitä vittua!?". No, kaipa tämä menee keskinkertaisena huumoribiisinä (onko niitä muuntasoisia sitten muka?). Panorointiefektit ovat aika ärsyttävän kuuloisia kuulokkeilla kuunneltuna, mutta ilmeisesti se on kai tarkoituskin. Paskaahan tämä on... Ja vielä kaiken lisäksi tarkoituksella nähtävästi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janoinen Kala - äänet kutsuvat 28.01.2006

Janoinen Kala - äänet kutsuvat
Jännällä tavalla otettu esiin miksauksessa tuo ride-pellin kupu. Toisaalta se toimiikin ihan hyvin nähtävästi tuon kitarannäppäilyn kanssa. Myös virvelin saundi ansaitsee erityishuomion, se kun on mielestäni aivan harvinaisen mahtavan kuuloinen. Pidän juuri tuollaisesta tiukasta ja kirkkaasta snaresta. Muutenkin rummut ovat tässä biisissä saundeiltaan todella hyvän kuuloiset. Musiikillisesti tämä on tyypillisen pahaenteistä "electric-blues" -tavaraa. Me likes.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - My Li'l Fantasyland 21.01.2006

Her Wickedness - My Li'l Fantasyland
Laulut on kivan epävireiset noissa moniäänisemmissä kohdissa. Erittäin hauska efekti, joka toimii hyvin tässä tapauksessa. Tausta on sen sijaan ehkä jokseenkin suttuisen kuuloinen. Kannattaisi ehkä laittaa tuota basslineä paremmin kuosiin jollain tosi jyrkällä alipäästöfiltterillä. Itse olen ainakin huomannut tämän olevan aika toimiva kikka basson erottamiseksi selvästi omaksi kokonaisuudekseen, joka ei mene muiden instrumenttien päälle. Tämä auttaisi todennäköisesti aika paljon rumpuraitoihinkin, jotka kuulostavat nyt jotenkin sameilta. Enpä sitten tiedä...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Joskus ei lopu milloinkaan 22.01.2006

Kosminen - Joskus ei lopu milloinkaan
Mukavan rauhoittavaa ja eteeristä musiikkia vaihteeksi täällä kommenttiringissä. Kosminen ei petä tälläkään kertaa. Miksausta voisin tässä kuitenkin kommentoida. Rummut nimittäin menevät aika ikävästi päällekkäin noiden taustapädien kanssa. Jostain täytyisi hieman leikata ekuttamalla. Ehdottaisin virvelin ohentamista alapäästä ja samaa myös basariin. Näihin voisi sitten puolestaan lisätä esimerkiksi napsua johonkin 4kHz seutuville iskuvoiman palauttamiseksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Black Angel 15.03.2006

Mind Factory - Black Angel
Panoroinnit on kyllä aika pahasti metsässä tässä biisissä. Kannattaisi kokeilla kuulokekuuntelua. Tai no ei ne nyt ehkä ihan täysin metsässä ole. Pari aika häiritsevää kohtaa tässä lähinnä, missä kitara tulee erittäin häiritsevällä tavalla suoraan vasemmalta. Muutoinkin kaipaisin ehkä enemmän sellaista muhkeutta noihin kitaroihin, kun nyt ne ovat jotenkin karkean kuuloiset (heviin sopimattomalla tavalla siis). Laulut sen sijaan toimivat varsin mainiosti - tuo örinän ja heleän naisäänen yhdistelmä on tuttu jo Filthiltä ja sehän aina toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele deadmanshand - Napalm & Acid 21.01.2006

deadmanshand - Napalm & Acid
Jouset tuovat aluksi jotenkin etäisesti mieleen detroitilaisen vanhan house-musan, mutta sitten mennäänkin enemmän trancen puolelle. Tuo länkkärihenkinen kitarointi on ihan hauska idea - olen muutaman kerran sitä aiemmin kuullut erinäisillä artisteilla. Aika mielenkiintoista tyylien sekamelskaa tässä siis rakennellaan. Miksaus toimii hyvin. Bassorumpu ja bassline potkivat kuten kuuluukin. Tämä siis kuulokkeilla arvioituna. Tuo lopun bassojen panorointi on ehkä riskipeliä, jos ajatellaan isompia laitteita, mutta kun ajatellaan, että se on vain efektinä lopussa, niin se on kai ihan ok.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Evil Eyes 28.01.2006

Cold Shot - Evil Eyes
Tässä onkin varsin pahaenteinen yleistunnelma. Tulee vähän mieleen nuo Stevie Ray Vaughanin vedot, joissa hän myös usein (vielä eläessään) viljeli tällaista hieman pahaenteistä tunnelmaa (kenties enteellisesti?). Miksaukseltaan tämä toimii, kaikki instrumentit ovat mukavasti eroteltuna, Rummut ovat ehkä tosin hieman turhan kuivan kuuloiset. Tosin tämä nyt on vain kai minun mielipiteeni. Joku voisi olla eri mieltäkin perustellusti. Vokaalit ovat tyylinmukaiset ja niissä on tavoitettu varsin onnistuneella tavalla "blues-rock" -genren pahaenteisyys.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Gypsy 25.03.2006

Cold Shot - Gypsy
Nimestä "Cold Shot" tulee mieleen tietysti S.R.Vaughan. Vaikutteet on myös kuultavissa. Varsinkin laulussa. Miksaukseltaan tämä on myös varsin mallikkaasti toteutettu teos, jossa on juuri oikeanlaista kuulautta kitaroissa ja sähköpianossa. Biisinä tämä on ehkä enemmän kuitenkin tällainen taustamusaksi sopiva veto - ei tämä oikein hetkauta mihinkään suuntaan minua, mutta ihan mukavaa kuunneltavaa kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - At the Shore 22.01.2006

Indyus - At the Shore
Noissa taustapädeissä pitäisi olla sellainen feidaus, että aina kun tulee uusi sointu, niin edellinen häivytetään vähitellen sen alta, kun nyt se vain tylysti sammutetaan, mikä ei ole oikein sopivaa tähän genreen. Musiikillisesti tämä on ihan ok, mutta nuo kaikki yksittäissaundit ovat liian läskisiä sopiakseen yhteen miksauksessa kunnolla. Nyrkkisääntönä voitaisiin aina pitää sitä, että leikkaa bassot pois kaikista sellaisista instrumenteista, joissa sitä ei varsinaisesti tarvita eli käytännössä se tarkoittaa melkein kaikkia muuta, paitsi basslineä, kickiä ja snarea.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mankat Vastakkain Productions - Juhlaa! 22.01.2006

Mankat Vastakkain Productions - Juhlaa!
Laulu on kieltämättä aika pervon kuuloista. :) Sanat ottavat nähtävästi kantaa nykyaikaisen joulun materialistisuuteen. Saundeiltaan tämä toimii, vaikka onkin melko karun kuuloista. Basso on tasoltaan sopivan pehmeä tähän yhteyteen. Kitaraan ja pädiin voisi ehkä kuitenkin ajatella selkeämpää erottelua taajuuskaistalla, jos tätä nyt vielä haluaisi viilata jotenkin paremmaksi saundeiltaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Rainforest 21.01.2006

Archaic - Rainforest
Tosiaankin tuo hiljainen äänenvoimakkuus on tosi paha ongelma tässä biisissä. Se kun syö todella pahasti äänenlaatua, kun digitaalisen äänentoiston dynamiikkaa ei päästä hyödyntämään kunnolla. Kompressointi voi joissain tapauksissa auttaa, mutta suositeltavampaa olisi mielestäni saundien ruuvaaminen ensin filttereillä ja sitten ekvalisaattoreilla sellaisiksi, että yleistasoa voidaan turvallisesti nostaa ilman säröä. Erityisesti bassline ja kick ovat tärkeitä tässä asiassa. Kun ne ovat voimakkaita ja selvästi omassa tilassaan taajuuskaistalla, kuulostaa lopullinenkin miksaus todennäköisesti voimakkaammalta. Tämän olen ainakin itse omissa kokeiluissani ja yritelmissäni huomannut.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - The Unknown Fear 22.01.2006

Undence - The Unknown Fear
Ei tämä kyllä studiodemoksi ole saundeiltaan kovinkaan häävi. Kitarat kuulostavat todella tuhnuisilta tässä demossa. Luulisi studiossa parempaankin pystyvän. Myös rummut ovat jotenkin ohuen kuuloiset. Örinät sen sijaan kuulostavat aivan erinomaisilta ja ovatkin parhaiten onnistunut yksittäinen asia tässä muuten hyvin keskeneräisen kuuloisessa miksauksessa. Panoroinnista täytyy myös valittaa nyt kun kuuntelen kuulokkeilla. 2:34-3:08 kitaroiden panorointi kuulostaa aivan siltä, että keskellä on iso tyhjä alue ja kaikki tulee jostain kaukaa äärivasemmalta ja -oikealta. Ei hyvä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absorb your zines - Falling Leaves 28.01.2006

Absorb your zines - Falling Leaves
Melankolinen tunnelma, joka sopii pimeisiin talvi-iltoihin taustamusaksi. Kitaroissa on mukavasti twangiä ja stereovaikutelma on myös hieno luoden vaikutelman kitaravallista, vaikka tässä onkin käytetty lähinnä puhtaita kitarasaundeja. Kaiken kaikkiaan hienosti miksattu nuo kitarat ja ne kuulostavat eteerisen ilmavilta sekä tilavilta. Myös tuo taustapädi on hienon kuuloinen. Laulu toimii myös mainiosti ja tulkinta kuvastaa kappaleen surumielistä tunnelmaa. Ainoa häiritsevä kohta vokaaleissa on ehkä tuo ihan loppu, jossa hetkeksi yksikseen jäävä taustalaulaja kuulostaa ehkä jokseenkin epävarmalta ja heikolta. Tosin tämähän voi olla tarkoituksenmukaistakin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Fuck The Grace 15.03.2006

GARM - Fuck The Grace
Varsin pätevän kuuloista perinneträssäystä tässä. Tulee ihan mieleen vanhat hyvät ajat. :) Mukana on näköjään myös joitain omaperäisempiä koukkuja. Tästä lisäplussaa. Saundillisesti tämä myös potkii maihinnousukengillä suoraan vasten kasvoja. Eli kuulostaa juurikin siltä miltä sen pitääkin kuulostaa. Laulajan äänessä kuuluu todellinen turhautuminen tekopyhiin uskonnonharjoittajiin (joihin minä en tietenkään kuulu ;).
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janoinen Kala - saavista kaatamalla 21.01.2006

Janoinen Kala - saavista kaatamalla
Happoa! Hauskaa! Kiva yhdistelmä uutta ja vanhaa tässä kappaleessa. Rummut ovat hauskasti saundiltaan kuin jostain toisesta maailmasta tässä biisissä - toimii tässä tapauksessa kuin junan vessa. Tässä tuntuu muutenkin kaikki saundit olevan aika hyvin kohdallaan, en nyt ainakaan tähän hätään keksi haukuttavaa. Biisinä tämä on tarttuva ja letkeä - taattua kesälavojen kamaa siis. Tällä kertaa tosin tämä "kesälavameininki" on sovituksellisesti ja saundillisestikin keskimääräistä mielenkiintoisempaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Llama Inc. - Realigning 22.01.2006

Llama Inc. - Realigning
Ihan kohtuullisen hyvältä tämä kuulostaakin muuten paitsi, että tuo bassorumpu kaipaisi mielestäni jotain napsua tai läiskettä rytmisen iskevyyden parantamiseksi. Tämä voisi löytyä tyypillisesti esimerkiksi jostain 4-5kHz tietämiltä. Panorointi on myös hieman liikaa laidoille suuntautunut, mikä häiritsee aika tavalla kuulokekuuntelussa. Erityisesti tuo ihan oikealla oleva synaleadi on häiritsevästi panoroitu. Stereokuvan laajuuden kanssa pitää olla aina hieman varovainen, koska se mikä saattaa vielä kaiuttimista kuunneltuna kuulostaa ihan hyvältä, saattaakin kuulostaa ihan paskalta kuulokekuuntelussa, mikä on varmasti Mikseri-käyttäjienkin pääasiallinen kuuntelumetodi ainakin täällä kommenttiringissä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lezzie Twist - Dead End (live version) 28.01.2006

Lezzie Twist - Dead End (live version)
Uhhuh... Kohta tulee kyllä korvista verta. :) Biisinä tämä on ihan toimiva ja itse asiassa tämä voisi mahdollisesti olla jopa ihan kuunneltavankin tasoista kunnolla tehtynä. Nykyisessä ääniasussa tämän kuunteleminen tuntuu lähinnä epämiellyttävältä velvollisuudelta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lezzie Twist - Dance With The Devil (live version) 22.01.2006

Lezzie Twist - Dance With The Devil (live version)
Jaa, että yhdellä mikillä... No aika hirveältä tämä kyllä kuulostaakin saundeiltaan. Kannattaisi satsata miksauspöytään - ei sen pitäisi olla mikään mahdoton sijoitus, jos kaikki bändin jäsenet osallistuvat. Tämä nyt vain kuulostaa yksinkertaisesti nyt niin älyttömän huonolta, että biisiäkin on melko mahdoton arvostella kovin asiallisesti.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Reflections 28.01.2006

Sonicmind - Reflections
Kitaravalli on aika tuhdin kuuloinen tässä - ehkä hieman liiankin. Rummut tuntuvat menettävän jonkin verran tehoaan tämän takia. Erityisesti tämä tuntuu haittaavaan virveliä kertosäkeessä - kertosäkeessä virveli tuntuu jäävän jalkoihin ihan totaalisesti. Itse asiassa tämä ongelma näyttää laajenevan jonkin verran muihin biisin osioihin. Ratkaisuna voisi olla korkeampi vire virvelissä, jos nyt ajatellaan ihan rumpujen uudelleenäänittämistä. Pelkään, että se taitaa olla tässä tapauksessa ainoa keino. Tosin sitä virvelin sointia (siis ylemmän kalvon ääntä) voisi ensin yrittää kaivaa esiin jostain 2kHz paikkeilta. Jos sitä virvelin soivaa osaa ei löydy sieltä, vaan se on jossain matalemmalla, niin silloin ei ehkä auta muu, kuin käyttää korkeampaa virettä virvelissä (kiristää kalvoja) ja äänittää uudelleen.
8

Sivu: 1 2 3 4