Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 20 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acidex - Pripyat 26.01.2021

Acidex - Pripyat
Tämän voisi kuvitella kuulevansa Tshernobylistä kertovan leffan tai sarjan soundtrackillä. Ehkä alku- tai loppukrediiteissä. Hienosti rakennettu soundipaletti ja johdonmukainen rakenne. Itsenäisenä sävelteoksena ehkä jäi kuitenkin hieman vajaaksi jotenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele hannupekkasensielunmaisemaa - What comes around 26.01.2021

hannupekkasensielunmaisemaa - What comes around
On totta, että liika hierominen voi pilata biisin, mutta tätä olisi kyllä voinut vähän enemmän hieroa. Rumpuraitaan hieman vaihtelua ja eloa ja soundeihin tarkempaa huomiota. Kliini kitara kuulosti hienolta, mutta säröskebat oli vähän turhan raa'at. Tai ainakaan eivät minusta istuneet biisin luonteeseen. En ole mitenkään yletön instrumentaalien ystävä ja siksi mietin tämänkin biisin kohdalla, että jaksaako tämä kantaa ilman tekstiä. Kaikesta tästä murmutuksesta huolimatta löysin tästä hyviäkin elementtejä ja kuuntelen nyt toistamiseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Septentrionalis - The Cottage Song 14.01.2021

Septentrionalis - The Cottage Song
Aivan mahtava biisi. Ja huikean lahjakas tyyppi, jos tämä tosiaan on "yhden miehen bändi". Soitatin tämän kaverilleni saatesanoilla "hienoa folkimman Zeppelinin henkistä menoa, pienillä progemausteilla", johon tuli vastapalloon kuitti: "Toihan oli Kova! Mulle tuli enemmänkin Jethro Tullin akustiset vedot mieleen." Ja toden totta, kyllähän se Jethro (ei se turkulainen) tästä myös löytyy. Eipä siinä. Jos on hyvä musiikkimaku, tyylitajua, soittotaitoa ja terävä biisikynä, voi saada tällaisia helmiä aikaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niko Salminen - Pandora 02.01.2021

Niko Salminen - Pandora
Tuotantoarvot kohdillaan ja kaunis tarina. <3 Jos nyt pakko on jostain motkottaa, niin tohon laulamiseen panostaisin enemmän. Jäbä on supermusikaalinen ja osaa laulaa stemmoja ja kööriä, ni miten toi liidaaminen on noin ontuvaa? Paitsi sitten, kun lauletaan korkealta ja tarvii siis vähän puristusta, ni kyllähän muuten lähtee! No mut siis hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (5th Dimension) - Attitude 16.12.2020

IT (5th Dimension) - Attitude
Kyllä täytyy nyt kompata kornia popparia. Selkeesti IT-tuotannon parhaassa kolmanneksessa, ellei jopa top kolmosessa ja mielleyhtymä Sabbathiin on ilmeinen. Ja tosiaan tota yleisvolaa sais olla ja muutenkin pieni master-kiillotus tekisi terää, sekä laulun saisi upottaa miksaukseen vähän paremmin. On nyt vähän turhan päällä. Mutta vain vähän. Ei sitä hukuttaa tarvitse. Instrumentaation miksaus on kuitenkin aika hyvässä balanssissa. Ei huono -sanois tähän varmaan Jormakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IORemiXED - Flanger Vibes 16.12.2020

IORemiXED - Flanger Vibes
On kyllä vibet kohdillaan. Ehdottomasti jatkoon tän kanssa! Sisältöä ja rakennetta lisää vaan, niin hyvä tulee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Parasiitti - Kuoripottuja ja makkaraa 09.12.2020

Parasiitti - Kuoripottuja ja makkaraa
Tempoa rutkasti lisää, komppiskeboihin säröä ja liidiskebat oktaavia ylempää. Sitten tässä olisi mitä mainioin punk-ralli. :)
No joo. Ihan kelpo kappale ja viehättävä tarina, mutta hieman laiskanpulskea toteutus. Ei oikein jaksa vetää. Vaikka nyt ei punkiksi lähtisi muuttamaan, niin pari piirua tempoa lisää ja/tai terävämpi ote soitantoon tekisi tästä minun korviini kuuntelijaystävällisemman.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (5th Dimension) - Piru Teki Tarjouksen 26.11.2020

IT (5th Dimension) - Piru Teki Tarjouksen
Oikein kiva kappale ja näin suomenkielisen musiikin suurena ystävänä tervehdin ilolla päätöstäsi kokeilla välillä suomeksi. Sävellys, sovitus ja teksti pelaa hyvin yhteen. Laulun fraseeraukseen toivoisin skarppausta. Tiettyjen tavujen venytykset osuu omaan korvaan ei niin hyvällä tavalla. Jos laulufraasi ei meinaa täyttää sille annettua tilaa, sitä voi myös tauottaa. Näin voi saada myös tilaa ja ilmavuutta sovitukseen. Tai sitten pari napsua tempoa lisää olisi voinut muuttaa laulusuorituksenkin terävämmäksi. Mene ja tiedä. Mutta nyt loppu nipottaminen. Hyvä tää on! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrum - Tänään sinut nään (Tuomas Skopa version) 25.11.2020

Vrum - Tänään sinut nään (Tuomas Skopa version)
Oih! Olin vallan unohtanut tämän. Aevan loistava edelleen!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele K0ne5 - Logistics 22.09.2017

K0ne5 - Logistics
Mukavan kuuloinen ja melko koukuttavakin kappale. Jos olisit vaivautunut vielä viimeistelemään lopetuksen, niin olisi ollut miltei täydellinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kari Korva - The Healer 24.08.2016

Kari Korva - The Healer
Kiitos muistutuksesta! Rush teki aikanaan minuunkin suuren vaikutuksen, pitäisikin katsoa se taas pitkästä aikaa uudestaan... Se mitä kyseisestä rainasta ja sen soundtrackista muistan, niin tässä mennään kyllä aikalailla keveissä tunnelmissa siihen nähden. Helppoa kuunneltavaa, kuten valitsemastasi genrestäkin voi päätellä. Sinänsähän tässä biisissä ei ole mitään kovinkaan mullistavaa, mutta soundimaailma on käytettyyn instrumentaatioon nähden kohdillaan ja kitarointi aivan tolkuttoman tyylikästä kaikessa kurinalaisuudessaan. Toki toivoin, että tähän olisi tullut vielä kliimaksiksi vähän isommalla kädellä vetäisty soolo, mutta se on mun näkemys ja tämä on sinun. Tyylikästä, arvostan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wandering_Cloud - A Change of Colour 01.06.2016

Wandering_Cloud - A Change of Colour
Kaunis kappale, jonka stemmalaulut kuulostavat erityisen makoisilta mun korvaan. Kelpo kokonaisuus niin biisinä, kuin soundiltaan. Ainoa pienen pieni särö tässä on nuo liidikitarat, jotka ovat hieman kömpelöt, nekin tosin ihan sillai hellyyttävällä tavalla ja ymmärrän kyllä niiden idean. Tykkään!

Kommentti kappaleesta Kuuntele HULLU TEESEURA - LIKAINEN KENKÄPARI (Mix '21) 23.05.2016

HULLU TEESEURA - LIKAINEN KENKÄPARI (Mix '21)
Leppoisa ja simppeli biisi, kuitenkin täynnä hienoja yksityiskohtia ja äkkivääryyksiä. Ei ole liian puunatut soundit, vaan mukavan rosoinen meno. Kelpo lyriikat ja kaikenkaikkiaan erittäin sympaattinen esitys. Sillai hyvällä tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Progorava - Laitakaupungin Kasvot 06.08.2014

Progorava - Laitakaupungin Kasvot
Kova. On! Komppaan edellistä kommentoijaa siinä, että säkkärin laulu yllätti ja tokalla kuuntelulla varsin plus-merkkisesti. Muutenkaan mulla ei ole tavoistani poiketen mutisemista voksuista. Alun ja lopun riffi on perhanan tykki, mutta biisin ansiot ei suinkaan ole vain sen varassa. Krisselle lisäpiste lopun kellon kilkutuksista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Progorava - Takaisin Tavalliseksi 18.06.2014

Progorava - Takaisin Tavalliseksi
Ensireaktio on, että intro on liian pitkä. Siinä pitäisi tapahtua enemmän tai sitten sen pitäisi jumittaa vielä maanisemmin. Siinä miinukset. Progorava on jälleen ylittänyt itsensä, monessakin mielessä. Aivan loistava biisi. Sävellys ja sovitus toimii, soundit myös ja sanottava on painavaa. Mua on aina hieman vaivannut Progoravan laulusoundi. Se on taas parempaan päin, mutta erityisesti merkillepantavaa on se, että ne normisoundista poikkeavat voksut toimivat parhaiten. Lakonisen ulosannin takana piilee laulaja! Nyt rohkeasti esiin sieltä, mars mars!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilpajakke - Escape from the Hall of the Mountain King 10.12.2013

Kilpajakke - Escape from the Hall of the Mountain King
Tämon hyvä! Ja kiva! Eri mainiot retrosoundit ja tunnelma kohdillaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Progorava - Lentoon 14.10.2013

Progorava - Lentoon
Ehkä mä oon vaan niin poppis, mutta kyllä tää on mun mielestä Progoravan tähänastisen tuotannon parhaimmistoa, ellei jopa paras tsibale. Eläköön hyvät (teko)syyt!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Pieni ja tyhmä 24.05.2013

Anna Sipilän Lapsi - Pieni ja tyhmä
Onpa hemmetin hyvä biisi! Täällä kun on näitä vaikutteita heitelty, niin Indicaa en oikein löytänyt, YUP:ta kylläkin, lisäksi minulle tulee hetkittäin mieleen 70-luvun suomiprogebändi Tabula Rasa. Komppiskeban ja urkujen yhteispelistä plussaa isosti. Soundit kohdillaan, toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeon Antenna - Emus 06.11.2012

Aeon Antenna - Emus
Tämähän toimii kuin kirves purkinavaajana! Ei mitenkään hienovaraista, mutta sitäkin tehokkaampaa. Tämä biisi on uudesta materiaalimatskusta mun suosikkilistan kärkisijoilla. Vaikken aivan jaakaan edellä kommentoineen Progoravan näkemyksiä, ainakin siinä olemme samaa mieltä, että aineksia riittää. Varsinkin biisin pääriffillä on kiusallinen taipumus juuttua korvamadoksi. Koukukasta menoa löytyy muutoinkin. Soundit toimii, jopa joskus aiemmin kritisoimani kliinimmät kitarat kuulostavat hyviltä. Aina pitää silti jotain kitistäkin. Toistan tässä nyt jälleen kerran itseäni ja pyydän, suorastaan vaadin, että alatte näissä levytyksissänne käyttämään isommin laulustemmoja. Nii ja toi skittasoolo! Se oli selvästi mietitty ja huolella soitettu. Tuli vähän sellainen kieli keskellä suuta soitetun tuntu siitä ja se taas oli ehkä vähän ristiriidassa biisin muuten niin rullaavan menon kanssa. Vähän enemmän saisi lähteä lapasista, toki tiettyjen raamien puitteissa. Erittäin vahva kokonaisuus kuitenkin jälleen kerran. Hyvä pojat!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moist Bois - Maailmanloppu (Laava cover) 31.03.2012

Moist Bois - Maailmanloppu (Laava cover)
Ihan loistava! Mitä tähän muuta voi sanoa? <3