Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 79 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heijala - Kerkko Koskinen lauloi, että rakkaus viiltää, mutta se on paskapuhetta se 30.04.2008

Heijala - Kerkko Koskinen lauloi, että rakkaus viiltää, mutta se on paskapuhetta se
Olet sinä kyllä jonkinlainen nero. Ehkä TULEVAISUUDESSA kun savu ei enää nouse raunioista, tulevat avaruusolennot ja löytävät tuotoksesi jäänteet. Sitten he pitävät juhlat. Juhlat joissa tanssitaan!!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - The Pope Is Popeye 30.03.2008

teknokonnektion - The Pope Is Popeye
Tarvis enempi funkki vääntö. Muutenhan tää toimiikin! Ehkä. Jaa, vasta puolessavälissä lähti kunnolla vetämään. Jotain resokurnutusta sekaan olisi voinut vielä heittää. Ja pinaattia. Tästä puuttuu se pinaatti! Popeye on, mutta pinaatti puuttuu, ei tule loppurysähdystä niinku Jyskyn alennusmyynneissä. Mutta mukavapa tätä on näin sunnuntai-ilalla kuunnella, että mukava juttu. En maanantaina kuuntelisi, mutta näin sunnuntaina ihan jees. Jumii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Exploitation EP - 03: Delays in Plans 21.02.2008

Urban Exploitation EP - 03: Delays in Plans
Hihi tää on accentin salaisen kuplakerhon tunnusmusa. Fun & Naturaal 100 % Pure Nokia-untainted bubble music Uncut from the impossible finnish fjords (?!?!?!?)

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - 2008 Overture/Junkman 14.12.2007

MKDELTA - 2008 Overture/Junkman
MKDELTA: -Hellää kuin xyleeni -Toimivaa kuin jumittava kovalevy -Sulavaa kuin teollisuuspölypuuro -Kiinnostavaa kuin allergiasta kutiava silmä Mielikuva epäkuntoisista roboteista tanssimassa avaruuserämaan laidalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Björklund - Hüter der Schwelle 02.11.2007

Mika Björklund - Hüter der Schwelle
Rajoillapa hyvinkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kozaks Of Metallishtan - Russian Space Army 18.10.2007

Kozaks Of Metallishtan - Russian Space Army
Odotin paskaa jossa ei ole edes avaruusääniä. On tässä vähän! Tylsäksikin epäilin vaikka ei ole. Hyvä homma. Minäkin haluan vodkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soultrap - KLAEP 14.09.2007

Soultrap - KLAEP
Paska basari. Omat äänet ihan nastat. Tai oudot. Vähän tylsä alku kun tapahtuu vähän asioita, mutta ei kuitenkaan ole mitään jumitusta tai koukkua. Meno on parhaimmillaan vähän ennen ja jälkeen puolenvälin. Vähän köyhä biisi, pari kivaa ideaa kuitenkin, toinen on taputus ja toinen on napsuttelu. Jos edes kunnolla happoa olisi niin ei pystyisi valittamaan tosin. Tiivistettynä: Liian vivahteetonta. Ei paska silleen, että olisi paska, mutta keskinkertainen. Olet tehnyt vaikka mitä parempaa ja mielenkiintoisempaa joten kuuntelen mielummin niitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - bold300 (Bakemono's earwax mix) 05.08.2007

teknokonnektion - bold300 (Bakemono's earwax mix)
Glitch vst kuuluu liian selvästi, ei toimi. Vähän liian pitkä biisi myös, mutta muuten mielenkiintoista menoa. Alussa lähdetään liikkeelle hyvin selkeästi remiksattavan kappaleen mukaisesti ja hitaasti ajaudutaan arvaamattomammille linjoille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - bold300 (Mika Björklund IV/0 remix) 25.08.2007

teknokonnektion - bold300 (Mika Björklund IV/0 remix)
On tämä kyllä (osittain) spontaanisti syntyneeksi inspiraatiotekeleeksi erittäin onnistunut. Erityisesti tykkään whirr-äänestä (joka on oikeastaan runneltu basarisample) ja reverbikohahduksista. Tätä voi jäädä jumittamaan. Parasta kuitenkin on se, että vaikka olen itse tehnyt tämän niin silti löytyy siistejä kikkoja, koska en ihan kaikkea muista. Loppupää on tosin ikävällä tavalla ontto, alussa on enemmän vetoa. Jes, pääsin sitten itseänikin kommentoimaan. Whoo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - To the Earth 30.07.2007

jaggeDBass - To the Earth
Tulee vanha junkka mieleen soundivalinnoista. Ihan hyviä ideoita, kevyesti liikaa toistoa ja basso on liian staattinen. Bassolinja vaikuttaa aluksi hassulta. Pimputus on vähän huono, pääton. Rumpu kuitenkin rullaa kuin rulla tai junkkarumpu tsktsktsk. Jotenkin retro ja hieman ankea, mutta ei ollenkaan jäykkä joten toimii ainakin kerran. Miksauskin ihan passeli, ei mikään pro, mutta mitään kamalia mokauksiakaan ei korviini osunut. Parempi kuin projektin ensimmäiset biisit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - bold300 (9000 by Otakunst) 21.07.2007

teknokonnektion - bold300 (9000 by Otakunst)
Onnistunutta ja hauskaa, mutta kuitenkin ehkä vähän soundeiltaan tylsää. Hyvästä paneroinnista plussaa. Loppua kohden tylsistyy, pikkasen liikaa samoilla aineksilla mennään. Jaksaa kuitenkin kuunnella, siisti biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - bold300 (sanmal's subtle remix) 19.07.2007

teknokonnektion - bold300 (sanmal's subtle remix)
Hienovaraista, joo. Ensimmäinen puolikas on vahvempi, varsinkin alku. Neljännen minuutin jälkeen voi vaikka painaa stoppia ja pistää uudestaan alusta, loppu ei ole hyvä (kuulostaa joltain syntikkademolta tuo lisäily). Ehkä siellä bassopuolella tosiaan on epätasaista, pistää tutisemaan vaikka pieni raakuus on ihan jees. Tai sitten kuvittelen, kun sanoit. Parhautta on 0:31 kohdilla tapahtuva hienovaraisuus ja 2:54 reverse melodiaparhaus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - Juuson Gambinakäyttöinen Traktori 16.07.2007

teknokonnektion - Juuson Gambinakäyttöinen Traktori
Tykkään tästä, infiltration-meininki. Agenttielektroa. Mitä lie salaisia asiakirjoja löytyy traktorista. KGB ajaa ladalla takaa. Hienosti vaihtelevaisuutta, loppua kohden vaan kieroontuu. Accent- (vai pitäisikö sanoa AGENT hohoo!) tuotantoa kekseliäisimmillään. Armotonta menoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - kuitu 05.09.2007

sanmal - kuitu
Herkkää. Mikroskooppista musiikkia, orgaanista. Ostakaa Jepun luomukuitua! Kuitu - kun katsot läheltä, muuttuu tuttu muoto epävakaaksi ja rajat hämärtyvät, mutta täyteen muodottomuuteen ei vajota. Kaipasi minustakin muutaman minuutin lisää. On kiva juttu. Vähän sama ku Kellogs Rice krispies, kun kuuntelee läheltä niin ne juttelee sulle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - replikaattorikone 01.08.2007

jaggeDBass - replikaattorikone
Mekaaninen sade. AAAA! BBBB! Sulattavaa kuunneltavaa. Aivan sairasta, mieletöntä, riivattua. Musiikkia saippuakuplamaailmasta? Todellisuusrepeymä. Snikl drbi plss bnriibj jn msekk åpqn aawe, alnv vnnns rilzz vnzq grnbn pdl snbspn laevba. Sejgp sei reprepREPLIKAATTORIKONE--- - - lna - nvs nsv.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - Riders of Distortion 01.07.2007

teknokonnektion - Riders of Distortion
Tzzz. ROBOTIK. Yllättävän raskas, jotenkin kuulostaa siltä että hihatti tulee vähän perässä niin tulee sellainen analogiydinfunkki-fiilis. Helvetin hienoa, tätä jaksaisi tanssia vaikka tämä kuulostaakin jonkun olemattoman toimintapelin taustamusiikilta. Julmaa on tämä, alusta asti vaan rytistellään armottomasti ja kuitenkin tässä on mekaanista groovea, ei sellaista aitoa ja hyvää vaan sellaista tunnetta, että nyt robotit tanssii. Johtuisikohan noista italo/synthpop tyylisistä snarefilleistä ja kevyistä melodisista mausteista?

Kommentti kappaleesta Kuuntele cerebral LOVE - m3r rent tak4i inen 17.06.2007

cerebral LOVE - m3r rent tak4i inen
Tässä kai on kuultavissa ne syyt miksi faniuduin tälle projektille: Outo tunnelma, arvaamattomuus, omalaatuisuus. Kaikkea jännä kuuluu vaikka äänet saattavat olla huonosti esillä, tai ehkä se kuuluu juuri tuohon tunnelmaan. Kiinnostavaa edelleenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix) 07.06.2007

Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix)
Ei ollenkaan tylsää. Kiinnostavaa vaihtelua muihin projektin kappaleisiin verrattuna. Vokaalit tosin tuntuu jäävän ikävästi kaiken muun alle, mutta onneksi kaikki muu on laatua. Yksityiskohtaista, rentoa, kesäistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KTROPR - LAPEESN TAHOT (LAPSEN TAHTO) 26.03.2008

KTROPR - LAPEESN TAHOT (LAPSEN TAHTO)
Ei saa kommentoida! Kommentoin kuitenkin. Hyvä ja ajankohtainen biisi ++++ lapsiporno taidetta kantaanottavaa!!! Tästä tykkää kaikki paitsi mikserin pahamaineiset keski-ikäiset naiset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - häiriö 17.06.2007

sanmal - häiriö
Hyvin leivotaan alussa ja sitten lähtee liikkelle. Syväilevä bassopuoli, siitä ylöspäin menevämpää jytää. Erityisesti selkeä kappale äänellisesti ja temaattisesti, kuten projektiin sopii. Detaljeja löytyy, mutta myös niiden kaunista puutetta. Ei kliimaksia. Sopivaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KTROPR - Saamelaiset Afrikassa 03.06.2007

KTROPR - Saamelaiset Afrikassa
Kuuntelin tässä Meshuggahin Ayahuasca experienceä ja heti tuli mieleen tämä Saamelaiset Afrikassa -laulu. Taitaa olla plagioitu. (Kumpi?)

Kommentti kappaleesta Kuuntele ever had - ella 04.06.2007

ever had - ella
Aluksi tunnelma on heikko, koska äänet kuulostavat köyhiltä, mutta sitten lämmin melodia tulee mukaan. Miksaus ei kuulosta korviini hyvältä, jotenkin kaikki äänet tuntuvat liian tummilta ja etäisiltä, mutta kappaleen tunnelma on mainio. Kiinnostavat yksityiskohdat ovat myös plussaa, kuten loppupuolella esiintyvä pölinä. Vaikka kappale ei oikeastaan ole millään tavalla yllättävä, tuntuu se silti lyhyemmältä kuin onkaan. Yksinkertaista ja kaunista musiikkia jollain epätavallisella tavalla. Auringonpaistetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frozen Silence - Glass 22.02.2007

Frozen Silence - Glass
Sopivaa musiikkia pimeälle ajanjaksolle. Ei tällainen musiikki kaipaa sanoja itseään kuvailemaan, en pysty analysoimaan. Kaunista ja yksinkertaista, yksinkertaisesti kaunista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - Lordi Anttila 22.02.2007

jaggeDBass - Lordi Anttila
Aika samoja ajatuksia kuin JM:llä. Saundit kusee, mutta tavallaan tunnen ymmärtäväni sen mitä epäilen kappaleen ideaksi. Siinä mielessä TIUAAK! Puhesampleja tosin toistetaan liikaa, siitä seuraa sampleinflaatio. Parasta antia (anttilaa): Rumpuloopit! Huonointa: Hattu/hiukset ei räjähdä päästä, kun kuulen tämän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - Misplaced Fingers 11.02.2007

jaggeDBass - Misplaced Fingers
Hihateista sen kuulee, liian mekaanista. Ei silleen solju. Enemmän liikettä, enemmän kerroksia ja vaihtelua sekä rumpujen järjestykseen, että soundiin. Sellaista kaipaan. Ja nyt rummut jyystää taustalla koko ajan, muutama kikkailu olisi virkistänyt. Tilan tuntua ei oikein löydy mistään, se olisi jees. Ei voi kuitenkaan taaskaan sanoa, että ihan kauheita mokia olisi tai, että ei pystyisi kuuntelemaan, mutta parantamisen varaa on. Aina. Bassopäästä plussaa, pyöreältä kuulostaa eikä sekoitu kuitenkaan rumpuihin. Kirjaimellisesti viidakkomeininki, instant jungle - lisää vain ihmissyöjäheimo viidakon siimeksestä. Eli joko se liike kun juostaan karkuun tai sitten se agressiivisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KTROPR - Ketoosa (Radioversio) 22.12.2007

KTROPR - Ketoosa (Radioversio)
Hähä. Ketoosa on mikserin paras biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KTROPR - Ketoosa (Radioversio) 10.02.2007

KTROPR - Ketoosa (Radioversio)
Hä? Eihä Rojola voi tässä laulaa ku sillä on unbornit. Vahvasti progressiivisella otteella soitettua edistyksellisen lo-fia nykyrokkia josta ei rankkuuttakaan puutu ja ekspressiivisyydelle on jätetty tilaa. KTROPR kuuluu tinkimättömällä tyylillään varmasti aikamme populääritaidemusiikki-skenen KÄRKIKASTIIN!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heijala - Kyyhkysen lento 08.05.2007

Heijala - Kyyhkysen lento
Kuuntelen näytön paskoilla kajareilla joten en pääse uppoutumaan teoksen äänimaisemaan kuin lentokalakala veteen konsanaan (toisaalta minusta aitoon folk-henkeen se toteutus ei näissä soitannoissasi ole se kohokohta vaan se idea siellä taustalla, nuotit siis eikä äänet, ei sillä että äänet olisi paskoja, ne eivät vain tunnu itsetarkoituksellisilta) enkä myöskään pääse kokemaan mitään mitä viitsisi oikeasti kutsua bassoksi, mutta pälisen tähän jotain kuitenkin. Tämä on yksi hienoimmista biiseistäsi täällä mikserissä mielestäni. [johtuen siitä, että] Kokeellisuus puree, homma pysyy mielenkiintoisena. Löytyy kaikenlaista vinhaa ja sitten yhtäkkiä kappale räjähtää. Bumm! Enerkiaa! Huima kehityskaari, yllätyksellisempi kuin vuoristorata. Sillä tavalla ajatonta kummiskin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vampire Of IDM - Electhru 20.06.2007

Vampire Of IDM - Electhru
Koko setti linjoille vaan, kuulostaa kiinnostavalta, mutta ei oikein pysty muuta sanomaan kun on niin lyhyt. Ihme ääniä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Asukas 22.11.2007

Belz Krov - Kantonen - Asukas
Tämän kuuntelin, koska Goatsemencommando mainitsi tästä Suoräähkän arvostelussa. Korvaan osuu kaiken muun melun keskeltä selkeästi piano enkä ole ollenkaan varma soiko se hyvin vai huonosti joten sen takia se varmasti soi oikein osuvasti. Vokaaleista saa sopivasti selvää, hurjia juttuja voi tulla päähän jos jää miettimään. Rummut astetta ankeammat vaikka Suoräähkään verrattuna, koska ovat enemmän esillä. Ihan ääneltään siis, rytmi on outo. Erityisesti korviani miellyttävät omalaatuinen ja häiriintynyt tunnelma johon myötävaikuttavat suuresti vokaalit. Hämmentävän hienoa. Tässä on tekemisen makua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - selko 12.02.2007

sanmal - selko
Aha, en ole vielä tätä kommentoinut. Osoittautuikin hyväksi asiaksi, koska tässähän on vaikka mitä yksityiskohtia jotka paljastuivat vasta kun kuuntelin kuulokkeilla ja rauhassa. Urbaania on. Korkeat taajuudet aktivoivat sisäisen hyönteiseni. Kasvotonta liikettä. C-kasetti olisi hyvä, mutta vain jos siinä ei olisi mitään merkintöjä. Sopivan ajatonta. Äänten tarkoituksenmukaisuus, niiden hallinta, tekee tyhjäksi kaikki mielivaltaiset näkemykset huonosta tai hyvästä. En voi sanoa, että tämän pitäisi olla erilainen. Ehkä joku pyöreys yläpäässä olisi minun mieleeni, mutta sitten tämä olisi merkittävästi eri teos. Hämärää vieläkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - selko 18.10.2007

sanmal - selko
Ui perkele. Tässä on hiljaista voimaa. Edustaa voimalinjoja, noita aikamme näkymättömiä jättiläisiä, yhteiskuntamme vaitonaisia suojelijoita, noita jähmettyneitä titaaneja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Charming Stranger - Stay for Another One 20.12.2006

The Charming Stranger - Stay for Another One
Laadukasta. Deeppiä ja ambienttia kyllä, mutta psykedeliaa en juuri tästä kappaleesta löydä. Ei se mitään, hienoa tunnelmallista leijailua silti. Ainoa asia mikä ei mielestäni kappaleessa toimi on tuo flangeri. Vaimeat melodiat sen sijaan sopivat hyvin näin hiljaiseen kappaleeseen, tosin joku kirkkaampi vetävä melodia jossain keskellä olisi voinut tuoda vähän suuntaa, nyt vain leijaillaan vaikka biitti pitääkin maan aina näkyvissä. Bassolinja kuulostaa erityisen hyvältä. Tumma, elokuvamaista sateista melankoliaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nevada Channels - Nowhere to be Found 26.11.2006

Nevada Channels - Nowhere to be Found
Onpa ikävä biisi, mutta kuitenkin ihan hyvällä tavalla. Tarkoitan, että en haluaisi tanssia, mutta ehkä voisin itkeä tämän tahdissa. Tunnelma on siis kohdallaan. Rytmipuoli on vähän kuiva. Siihen tulee erityisesti kiinnitettyä huomiota, koska rytmiäänet tulevat kirkkaasti esiin vastakohtana tummasävyisille melodioille. Rytmilisäys tulee juuri oikealla hetkellä, silloin kun sitä alkaa pikkuhiljaa kaipaamaan. Vähäeleistä ja välillä kaunistakin, mutta mielestäni tästä puuttuu joku pieni koukku. Pienikin lisä voisi tehdä kappaleesta muutamaa astetta kiinnostavamman. Tästä lihamakaroniaatikosta puuttuu suola. Varmaan yksinkertaisuus on edesauttanut onnistunutta ja tasapainoista miksausta. Huokaan syvään ja painan "Jätä kommentti ja arvosana" -nappia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban B2 - Nothing But You 26.11.2006

Urban B2 - Nothing But You
Huomioni kiinnittyy väistämättä kolmeen negatiiviseen asiaan. Laulu on kehnoa, liidisyna on juustoinen ja miksaus ei toimi. Miksauksen vuoksi kappale kuulostaa tehottomalta ja paremmat puolet jäävät ikävästi piiloon. Esimerkiksi kitara kuulostaa hyvin ohuelta ja basso on hyvin heikosti mukana. Lauluun ei auta muu kuin harjoittelu. Tai sitten voit vaihtaa tyyliä kasarigoottimusaan. Tässä on mielestäni jokseenkin kelvolliset ainekset poppisfiilistelyyn, mutta toteutus ei ole tyydyttävä. Ja dblue glitchin käyttö kuuluu aika selvästi läpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Level 8-1 (Rescue The Earth!) 04.12.2006

Ivan Dolowitz - Level 8-1 (Rescue The Earth!)
Hyviä ideoita, hyviä melodioita, mutta ei potki. Toimii kyllä hyvin, mutta ei potki. Kappale vain ei tunnu terävältä eikä energiseltä vaikka melodiat sellaisia ovatkin. Tunnelma on kohdallaan, mutta lopullinen muoto ei kohtaa sitä. Miksaus on vähän puuttellista, pahin ongelma on, että kitarat kuulostavat vaimeilta ja jäävät taustalle. Rummutkin peittyvät kaiken muun alle. Chippisoundit tuntuivat ensimmäisillä kuuntelukerroilla tylsiltä, kaipailin arpeggiota tai vaikka PWM:ia. Nyt en tiedä, ehkä se piristäisi kappaletta, mutta on se näinkin hyvä. Alussa vaan hämäsi se, että tämä ei ole puhdasta chippiä. Muuten ihan helvetin hienoa. Melodiat jäävät soimaan päähän ja musiikillinen anti on loistavaa. Ainut mikä puuttuu on tuotannollinen terävyys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MaTaM TooT - Vesipisarat 29.08.2007

MaTaM TooT - Vesipisarat
Tämä on todellisuuden ääni. Todellisuuden ääni kun se oppii näkemään itsensä, kasvaa monimutkaiseksi. Tämä on tarina aivojen evoluutiosta, ainut tarina jonka voi kertoa. Kuunnelman puhujien ääni on sama, mutta luonne eri. Ne havaitsevat samat asiat, mutta tulkitsevat ne eri tavalla. Ajoittain äänet kulkevat samojen pisteiden kautta, mutta sitten taas hajaantuva omille poluilleen. Alussa tiedottomina toisistaan, mutta kuunnelman edetessä vaihtaen paikkojaan, vuotaen toisilleen, tiedostaen itsensä ja syvemmän yhteytensä kunnes sulautuvat. Näen nuo kaksi eri ääntä vasempana ja oikeana aivolohkona, mutta metaforan voi aina vaihtaa. Kuunnelman loppu on kuin Philip K. Dickin novellista, kaaottinen kokemus jossa kehitys on johtanut kriisiin, todellisuuden rikkoutumiseen, vanhojen paradigmojen katarsikseen, joka kuitenkin antaa mahdollisuuden kehittymiseen. Tajuntaa laajentava kokemus, tämä pakolliseksi peruskouluun! Raskas, vaativa ja surrealistinen, mahdton kakku syötäväksi kokonaan ensimmäisellä puraisulla, ajelehtiva ja luonteeltaan syvästi ajatuksia ja meta-ajatuksia herättävä. Heitetään listaan vielä postmodernikin. Hienointa oli tuntea äänien paino päässä. Dadaistien salajuoni maailman tietoisuuden muuttamiseksi! Keinona järkevien järjettömyyksien syöttäminen suoraan tiedostamattomaan. Varokaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - untitled 1 26.11.2006

sanmal - untitled 1
K niinku keta... ketale! Tässä on hyvä konsepti. Nämä biisit ja tämä harmaa sivu ja talvigrafiikat, hyvin toimii. Jäätävää menoa. Lumi ja kirves -meininkiä, mutta sen sijaan että mitään tapahtuisi niin se lumi ja kirves vain ovat. Oivallinen tilan tuntu tässä kappaleessa. Junnaavuuden tilalla on selkeä liike eteenpäin, rakenteellisesti vähemmän minimalistista siis. Ei käy tylsäksi. Useampikin kuuntelukerta menee mukavasti yksityiskohtia kuunnellessa ja teknon timewarp-vaikutusta ihmetellessä. Parasta antia on jossain 6:23:n kohdalla kun on niin hitsin tyhjää ja sitten taas lähtee. Hyvin johdateltu. Sitten tietysti se ratkaiseva kysymys eli jos tämä kappale olisi taivas tai meri niin olisiko tämä taivas vai meri? No helvetin syväähän tämä on, mutta miellän tämän silti taivaaksi. Koska tämä on paikoittain yllättävän kirkasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele I-M: Pro -VICE - Those Who Walk Away from Devastated Horizons 16.09.2006

I-M: Pro -VICE - Those Who Walk Away from Devastated Horizons
Lupaavasti lähtee käyntiin, tunnelma on selvästi elokuvamainen, mieleen tulee Goblin (bändi) ja sitä kautta Dawn of the Dead. Tematiikka selvästi siis tukee tunnelmaa. Improvisaario kuitenkin paistaa läpi, melodiapätkät tuntuvat hajanaisilta ja kappaleen rakenne on vähän epämääräinen. Toisaalta se, että eri osuudet tulevat mukaan ja katoavat oikullisesti (esimerkiksi äkilliset melodiapätkät) voisi toimia ahdistavan tunnelman luojana, mutta tässä kappaleessa melodianpätkät ja äänet eivät tunnu tarpeeksi painostavilta siihen. Kappaleen ehdottomasti huonoin kohta on keskivaihella oleva tyhmä filtterinrääkkäys vai mikä onkaan (siinä neljän minuutin kohdalla), liian tylsä ja liian pitkä. Teoksen tunnelmallisuus pelastaa paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Preliminary 25.09.2006

Bublgum Electronics - Preliminary
Tyylistä tulee mieleen Fischerspooner.Osa saundeista tökkii, crashi ei ainakaan sovi joukkoon eikä supersaha. Sen lisäksi yleinen fiilis on vähän ristiriitainen, tuntuu että jokin välillä mättää, mutta hankala sanoa tarkalleen mikä. Miksaus kuulostaa vähän sotkuiselta kuulokkeilla. Paljon pikkuseikkoja jotka käyvät korviin, mutta myös todella toimivia koukkuja ja vetoa. Kivoja melodioita, mutta kokonaisuus on vähän heikko tai rikkinäinen. Kaava on hyvä, mutta aineet vähän pilalla ja ne sekoitetaan väärässä järjestyksessä, seurauksena lopputulos on epäpuhdasta. Kaipaa äänellisestä terävämpää määrittelyä. Mutta tyylikästä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - L'ignorance 18.09.2006

the Slowdowns - L'ignorance
Heti alusta asti on selvää, että kyseessä on monipuolinen kappale. Eri instrumenttiosuudet ja samplet on yhdistetty sopivan saumattomasti, kappale pysyy koko ajan liikkeessä. Tunnelmaa haetaan onnistuneesti runsaasta nostalgiavarannosta. Kuten muissa kommenteissa onkin jo tuotu esille, miksaus on hienoa työtä. Näin laadukkaasta tuotoksesta tuntuu negatiivisetkin puolet puolet pistävän esiin terävemmin kuin keskivertobiisistä ihan pelkän kontrastin voimalla. "What's cooking with you" (vai mitä ikinä ukko selittääkään)-sample käy loppua kohden todella ärsyttäväksi ja pituuttakin voisi olla muutama minuutti lisää. Pehmeäsävyinen ja miellyttävä kokonaisuus. Tuli mieleen kahvi tästä kappaleesta, mutta sitten huomasin, että sehän onkin tuossa kuvassa. Subliminaalista!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enthronement - Solar Eclipse II 07.06.2006

Enthronement - Solar Eclipse II
Yritin olla kommentoimatta, ihan totta, mutta perkele. Mikä visio! Viimeisen päälle onnistunut kappale. Biitti on loistavan robottimainen, mutta se on kiiltävän krominen robotti se eikä mikään ruosteläjä. Lisäkolinat tuovat hienosti liikettä ja säännöllisyytä kappaleeseen. Biitti luo urbaania tunnelmaa ja melodiat pitävät tunnelman synkkänä, mutta ei raskaana. Taustasurina on juuri sopivasti esillä, se unohtuu kun melodioihin keskittyy, mutta tukee synkkyyttä. Kappaleessa on jotain demoscenemäisyyttä, sopisi loistavasti musiikiksi dystopiseen sci-fi peliin. Miksauksesta en todellakaan keksi mitään valitettavaa. Hieno tapa viettää vähän päälle kahdeksan minuuttia vaikka muutamankin kerran, kiitos tästä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele superlon electronics - stockpiling vinyl players for cars 31.05.2006

superlon electronics - stockpiling vinyl players for cars
Alkaa mukavan tunnelmallisella samplella, mutta kun hihatit ja muu roska tulee sisään niin kontrasti on vähän liikaa. Hihatit ja snare ovat liian elottomia ja kirkkaita sulautuakseen sopivasti joukkoon, samoin crashi. Bassopotku on liian tehoton, läts läts vain kuuluu. Bassolinja loistaa poissaolollaan. Hyvä, että jossain vaiheessa tiputit tuon pianotus-samplen pois, mutta takaisin tullessaan se toistaa itseään vähän liikaa ja sen huomaa varsinkin kun mukaan ei tuoda mitään uutta elementtiä. Melodia ja puhesamplet sen sijaan sopivat kivasti mukaan. Biisin rakenne oli myös miellyttävä, mutta ongelmaksi jää se, että biisissä ei hirveästi tapahdu mitään ja äänet ei toimi yhdessä. Kritiikistä huolimatta ei biisi kuulosta korviini ihan kauhealta, korkeintaan vähän hataralta. Hyviä ideoita, mutta toteutus on vähän ontuva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele cranial GORE - flames and mirages 27.05.2006

cranial GORE - flames and mirages
Raita lähtee heti kiinnostavasti käyntiin mukavan kohinanhotoisissa tunnelmissa. Melodia ei tuntuu sopivan aluksi huonosti, mutta tuo stereopyörintä toimii hienosti. Muutenkin stereokuvan ääripäissä pienet yksityiskohdat tuovat syvyyttä lisää. Epämääräinen puhe sopii mukaan myös hyvin. Kolme ja puoli minuuttia vierähtää tämän kappaleen parissa oikein nopeasti sillä seurauksella, että kappaleen haluaisi jatkuvan tai kehittyvän, nyt tuntuu että kappale jäisi kesken. Huonoista puolista huolimatta sen verran tuoreelta ja kiinnostavalta kuulostaa, että jään seuraamaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Infants - Music For Infants (part 3) 18.09.2006

Infants - Music For Infants (part 3)
Biitti ja suhteellisen nopea tempo tekevät kappaleesta pirteän, mutta tunnelma pysyy silti rentona. Biitti tosin hukkuu padivallien sekaan joka voisi häiritä jos tämä ei olisi ambienttia. Yksityiskohtia paljastuu sopivasti myöhemmillä kuuntelukerroilla. Puhesample kuulostaa hidastettuna lähinnä häiritsevältä eikä sovi mielestäni joukkoon. Ei mitään mullistavaa, mutta ihan mukava ja vakaa kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele superlon electronics - tapeloader 31.05.2006

superlon electronics - tapeloader
Sopivan yksinkertaista ja hyvin narskuu. Suhinakin sopii ja vie kaikki valitukset mennessään, vaatimukset vähenee kun ne korvataan lofi-tunnelmalla. Pienet muutokset tekevät biisistä kuuntelemisen arvoisen muutenkin (riden pitchinmuutokset ja acidin modulointi). Biisi kulkee hyvällä kaavalla alusta loppuun, välillä tiputetaan kamaa pois ja takaisin joka riittää, mutta extrakikkailutkaan eivät olisi pahasta. Vähän liian pitkä pätkä kun näin yksinkertaisesti edetään, ehkäpä minuutti vähemmän olisi sopivampi, mutta varsinkaan ekalla kerralla ei ehtinyt tylsistyä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc - Airports for Music 10.09.2007

Doc - Airports for Music
Joskus kauan aikaa sitten kuuntelin tämän ja itselleni yllätyksellisellä tavalla tämä teki eräästä matkasta lentokentälle mielenkiintoisemman, joten kiitos siitä. Jouduin hakemaan henkilöitä lentokentältä ja mieleeni tuli tämä teos. Ideaalinen tilanne olisi varmaankin se, että kiinnittäisi aina huomiota ympäristöönsä ja kuuntelisi kaikkea kuin se olisi musiikkia, mutta välillä tämä kaunis suhtautumistapa elämään unohtuu. Kappaleen vuoksi sitten huomasin kiinnittää huomiota lentokentän ainutlaatuiseen äänimaisemaan ja tunnelmaan. Lentokentät ovat jänniä paikkoja, tavallaan hektisiä, mutta usein niiden tilavuus luo mahdollisuuden sisäiseen etääntymiseen kiireestä. Tämä kuulostaa vilkkaalta, mutta on oikeastaan rauhoittavaa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele aluminiumblade - Fetish of the Manifold 30.09.2006

aluminiumblade - Fetish of the Manifold
Hyvin lähdetään liikkeelle, kaikenlaisia siistejä ääniä pyörii ympäriinsä, mutta kappaleen ja varsinkin alun suurin ongelma on siinä, että niistä äänistä ei rakennu kunnollista koukkua. Esimerkiksi 0:50 alkava ääni on vähän liian yksinkertainen ilman muuta melodiantapaista ja alkaa ärsyttämään. Alku tuntuu rakenteellisessa mielessä päämäärättömältä testailulta. Tuntuu, että kappale lähtee kunnolla käyntiin vasta 2:10 kohdalla. Siitä eteenpäin kappale on toimivaa, siistiä, rullaavaa breiksiä jota on oikeasti mukava kuunnella, koska tässä on vetoa. Miksaus ei ole erityisen selvä vaikkakin potkii sopivasti. Tuntuu että muut äänet kuin kick hukkuu taustalle välillä ja basso tuntuu vaimealta. Ei kuitenkaan haitannut kuuntelua. Lisää acidia niin naama lähtee!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sami K - Play With The Devil 26.02.2006

Sami K - Play With The Devil
Äänet jokseenkin kunnossa, alussa padi tuntuu olevan vähän lujalla eikä rumpu potki erityisen lujaa. Aika keskinkertaista. Kaikki toimii ihan hyvin, mutta musa ei ole kovin kiinnostavaa. Biitti erityisesti on liian yksinkertainen ja kikkailut harvassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tapporalli 2066 - Tapporalli 2066 22.02.2006

Tapporalli 2066 - Tapporalli 2066
Uskomatonta. Aikakonetta ei ole pelkästään käytetty vuoteen 2066 kuvauksiin siirtymistä varten vaan sillä on myös palattu 80-luvulle! Niin puhdasta, niin koskematonta. Alun synkistely olisi jo itsessään tarpeeksi loistavaa, mutta kun biisi lähti kunnolla käyntiin niin leffa napsahti saman tien lataukseen. Olen sanaton.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Playaz Inc - Playaz Inc 22.02.2006

Playaz Inc - Playaz Inc
Hyvä kuunnella ihan englanniksi räpättyä räppiä täällä mikserissä kaiken sen huonon suomirapin jälkeen. Miksaus vaikuttaa vähän vaimealta, basso ei potki erityisen tehokkaasti ja muu tausta jää vähän alle. No ainakin räppäyksestä saa selvää. Biisi lähtee myös vähän omituisesti käyntiin. Riimittely toimii, vaikka nopeus ei ole mitenkään huipussaan niin ei paljoa haittaa, koska sanat soljuvat hyvin. Tunnelma pysyy pahiksena sopivasti, tuhmaa. Omaperäisyydestä en voi kehua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Buried Alive 22.02.2006

GARM - Buried Alive
Tehokasta, Biisi vain runnoo itsensä alusta loppuun. No, riffit ainakin toimii ja omasta mielestäni kitaratsoundi on ihan tarpeeksi tukeva. Laulu kuulostaa ihan hyvältä, mutta ei tule kunnolla esiin, en tiedä johtuuko miksauksesta vai laulajasta. Ei ihan tarpeeksi puhdasta tai raakaa, mutta ei kovin omaperäistäkään. Toisaalta mitään ei ole pahasti pielessäkään. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klasu - Boil Dubya (In Acid Schranz Soup) 02.01.2006

Klasu - Boil Dubya (In Acid Schranz Soup)
Hyvin iskee, hyökkää heti päälle eikä pahemmin irroita. Tempo on kiitettävän korkea. Alussa kuitenkin liian muuntuvaa ja myöhemmin liian melodista teknoksi. Olisin kaivannut kunnon jumitusta. Ei se mitään, kuulostaa silti hauskalta, massiiviselta ja acidi narisevalta niinkuin pitää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele cranial GORE - indigo child 27.05.2006

cranial GORE - indigo child
Indigo child pomppasi muun tekstin seasta silmiin niin piti kuunnella. Harmillisen lyhyt tämäkin. Tarjoaa ihan kiinnostavan äänimaailman, kuulostaa etäiseltä ja kylmältä. Pelkkä toistaminen riittäisi pitämään mielenkiintoa yllä tuplasti tämän pituuden.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Cemetery 05.12.2005

Project Divinity - Cemetery
Tulee mieleen suljettu tila, ehkä tämä on nauhoitettu arkun sisältä? Pituus on riittävä vaikka se aluksi vaikutti liian lyhyeltä. Muuten tuntuu kylmältä ja etäännyttävältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele kemikal - Far Away 10.11.2005

kemikal - Far Away
Oikein hyvin toimiva biisi. Biitti rullaa kivasti eteenpäin, tosin ehkä hivenen liian raskaasti. Jonkilaista kevyttä kikkailua tämä kuitenkin mielestäni kaipaa, koska biisi kuulostaa vähän liian "kuivalta" ja yksinkertaiselta. Kokonaisuus on kuitenkin selvästi oikein hyvin hallussa. Tunnelma on kyllä sen verran orgaaninen, että tätä olisi luultavasti paljon miellyttävämpi kuunnella jossain luonnon keskellä. Jossain far away! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Twisted Machinery 10.11.2005

Project Divinity - Twisted Machinery
Mukavan kolkko ja muutenkin synkkä tunnelma. Luo onnistuneesti tuntua tilasta! Taustan hiljaiset ja etäiseltä tuntuvat kolinat toimivat erittäin hyvin, tulee mieleen pitkä ja hämärä luola. Koneet eivät tunnut ilkeiltä, pelkästään vierailta. Lopetus on turhan äkkinäinen, viimeinen kaiku olisi saanut jäädä vielä värähtelemään, mutta muuten ei ole mitään valitettavaa. Hienoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haust - The Sanitarium Halls Won't Quiet Down 10.11.2005

Haust - The Sanitarium Halls Won't Quiet Down
Pois ei pääse. Hyvin kolisee. Äänimaailma on hieno ja kehittyy aika yllättävästikin, mielenkiinto säilyy helposti koko kappaleen ajan ja luultavasti monet kuuntelukerrat kun siellä oli aika hyvin niitä kerroksia. Temppu piippauksen kanssa on loistava. Taidokasta tunnelman luomista, tämä on kylmää ja ahdistavaa! Ikävää ikävää ikävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Thorwine - The Glory Of The Space 19.09.2006

Mika Thorwine - The Glory Of The Space
Aluksi pitää todeta, että epäkohdat ja ongelmat mitä näin laadukkaasta kappaleesta löytyy on lähinnä mielipidekysymyksiä ja sivuseikkoja, koska kokonaisuus toimii. Toisin sanoen tämä on hyvä biisi.
Sitten itse asiaan. Alussa on vähän liikaa toistoa, biisi lähtee kunnolla käyntiin vasta 1:30 kohdalla ja sitä ennen ei oikeastaan tapahdu mitään kiinnostavaa. Puoli minuuttia alusta pois ei olisi haitannut yhtään.
Melodia lähtee käyntiin oikein painokkaasti ja hyvällä fiiliksellä joka jatkuu aina 2:40 kohdalla olevaan suvantoon asti. Tämän jälkeen melodioissa voisi olla vähän enemmän variaatioita. Hyviä melodioita pitää tietysti toistellakin, mutta voisi olla vähän selvempiä lisäyksiä tai eroja tuomassa vaihtelua. Omaan makuun vokooderi voisi olla paljon terävämpi.
Tiedät varmaan miksauksesta itse paljon enemmän kuin minä joten ei siitä muuta kuin se,että äänet tulee esiin kirkkaasti ja stereokuva on tilava.
Ja orch hitit... no ei ne nyt niin hirveät ole kuin muita kommentteja lukemalla luulisi, mutta olisi ne voinut jättää vähän vähemmälle. Oma huomio kiinnittyi tomisaundeihin jotka ovat vähän liian kasarit. Noh, pikkuseikkoja.

Hyvää ja laadukasta, mutta ei erityisen omaperäistä spacesynthiä. Eli toisin sanoen tästä löytyy kaikkea mitä avaruussyntikkabiisiltä yleensä odottaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele defilus - lofi-life 04.01.2006

defilus - lofi-life
Tuntuu hyvin keskeneräiseltä kappaleelta, koska kunnollinen aloitus ja lopetus puuttuvat. Muutenkin turhan lyhyt. En odottanut kyllä mitään tällaista kun Hardstyleksi on laitettu, mutta yllätys oli täysin positiivinen. Arvostan chiptunemaisuutta. Biitti toimii hyvin vaikka ei kovin lujaa pääsekään potkimaan, se jotenkin hukkuu tuonne melodian taakse. Kuten sanoit, biisi on tehokas.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Charming Stranger - Delve Deeper 24.02.2006

The Charming Stranger - Delve Deeper
Heti lähdetään kieroutuneella tunnelmalla liikkeelle, tosiaankin öinen tunnelma. Biitti on aika puhdas ja selkeä eikä mielestäni sovi erityisen hyvin kappaleeseen. Lisäkolinoitten kanssa kuulostaa kuitenkin jo paremmalta. Biitti tuntuu olevan kaiken päällä, muutamat melodiat eivät pääse tarpeeksi esille, muuten miksauksesta en keksi valitettavaa, äänet vievät tarpeeksi tilaa eivätkä sotkeennu jne. Melodian hienovaraiset vääristymiset kuulostavat siisteiltä ja luovat tunnelmaa. Ideat ja melodiat on koottu yhteen kiinnostavaksi kappaleeksi, pidän tästä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chckmate - Helena 21.02.2006

Chckmate - Helena
Enpä odottanut mitään tällaista kun katsoin, että genreksi on laitettu Downtempo, mutta ei haittaa kun hyvältä kuulostaa. Hymyilyttää tämä kappale, jotenkin tuut tuut-basso toimii kuin riisi kukkarossa ja jostain syystä se on hyvä asia. Muuten soundit on kohdallaan, laulukin toimii hyvin vaikka ei erityisen ekspressiivinen olekaan. Pituus on sopiva. Toimiva kappale jossa ruotsinkielisyys on plussaa, se on aika hyvä saavutus se.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zitru's Hedelmä - Yöryömijä 24.11.2006

Zitru's Hedelmä - Yöryömijä
Kappale alkaa hyvin, mutta muuttuu huonommaksi edetessään. Toisaalta hyvää psytrancea varsinkin alussa hyvin miksattuna ja toimivilla melodioilla sekä äänivalinnoilla, mutta toisaalta kappale kärsii huonosta rakenteesta ja kerroksien puutteesta. Tuntuu siltä, että kappale on koko ajan katkeamassa moneksi eri kappaleeksi. Kuulostaa enemmän miksaukselta kuin kappaleelta. Tai no, tämähän melkein on miksaus eikä kappale. Bassotaajuudet ovat huonosti esillä suuren osan ajasta, kickikin katoaa välillä ja ei tahdo huomata milloin se tulee mukaan uudestaan. Muuten äänet erottuvat hyvin. Tosin melodioiden kohdalla se saattaa johtua siitä, että kappaleet tuntuvat kulkevan eteenpäin pelkästään liidimelodian voimalla. Taustalla tapahtuu liian vähän, mutta se mitä siellä tapahtuu - varsinkin ääniefektit - ovat laatua. Aloituksesta plussaa, hyvin lähdetään liikkelle. Ainoastaan se haittaa, että alun kevyen tunnelmoinnin jälkeen jää odottamaan sitä, että kappale lähtee täysillä käyntiin. Sitä ei tapahdu. Vähän kuin ajaisi ferrarilla 60 km/h 120 km/h rajoitusalueella. Kappaleessa on jotain todella hienoja hetkiä, mutta kokonaisuus ontuu. Ei käynyt kuitenkaan aika pitkäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ronald Raygun - Bassport 04.01.2006

Ronald Raygun - Bassport
Ilahduttavaa kuunneltavaa. Aika perinteiset 303-linjat, mutta se on vain ja ainoastaan hyvä asia kun homma toimii näin hyvin. Vaikka tyyliä haetaan vuosien takaa niin biisi kuulostaa tuoreelta. Puhesamplekin taitaa olla sama kuin Resistance D:n Cosmic Lovessa. En keksi mitään valitettavaa itse biisistä, koska siinä on kaikki mitä hyvä biisi tarvitsee eli acidia. Tätä vaan pitäisi päästä tanssimaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele förderband - blindage 10.03.2006

förderband - blindage
Biisi lähtee heti kiinnostavasti käyntiin omalaatuisella äänimaailmalla. Biitti on sopivan rento, jännille ääniefekteille ja etenkin bassolle jätetty sopivasti tilaa. Soundit on erikoisia ja jopa outoja, mutta toimivat biisissä hyvin yhdessä eli siitä plussaa. Kolmen minuutin hajoilu osuu juuri sopivaan kohtaan, turhaa venyttämistä ei ole. Tosin loppu tuntuu äkkinäiseltä. Miksaus kuulostaa korviini tasaiselta ja selkeältä. Siistiä, tulee mieleen värikäs kaupunkiasunto. Tämä sopisi täydellisesti johonkin tyylikkääseen monikulttuurisuutta pursuilevaan kameramainokseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele monøphonik - the holy land 10.11.2005

monøphonik - the holy land
Raakaa rymistelyä! Erottuu aika hyvin muista tämän projektin biiseistä mielestäni. Se mikä tässä todella toimii on tuo todella karkea rahina joka hieroo oikein mukavasti korvia ja kuulostaa joka kerralla yhtä hyvältä. Ei toivoa ihmiskunnalle, ruosteiset rutistajarobotit tulevat!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Kalevi Rikastuu 25.04.2007

Kaurismaki - Kalevi Rikastuu
Radio arpoi. Näytön paskakajareista kuunneltuna vaikuttaa sopivalta musiikilta näytön paskakajareista kuuntelemiseen. Mukavaa räminää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dark rain - lesson nro.1 21.02.2006

Dark rain - lesson nro.1
Hämärää. Äänenlaatu on vähän huono, tuossa alussa soivassa osuudessa ja sen toistoissa se ei niin haittaa, mutta laulun ja muiden osien kannalta se haittaa huomattavasti. Laulu kuulostaa epämääräiseltä ja hukkuu kaikkeen muuhun meteliin. Hyppäykset ovat kiinnostavia, mutta kappale on liian lyhyt ja loppukin on äkillinen. Parasta kappaleessa on epätavallisuus ja omituinen tunnelma. Luulen, että tästä saisi paljon enemmän irti paremmalla toteutuksella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - goop 04.01.2006

sanmal - goop
Biitti on tosiaankin oikein kaunis ja onnistunut. Fiilis on rauhallinen ja sopii melancholy air -nimeen ku nakki pakettiin. Toisaalta biisi on harmillisesti liian lyhyt, rakenne ja rakenteen rytmi ei tue fiilistä vaikka äänimaailma on syvä ja sulkee sisäänsä. Yksinkertaisesti siis biisissä ei toisteta tarpeeksi hyviä kohtia. Parveketeknoa parhaimmillan siltikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele monøphonik - twist my sanity 13.11.2005

monøphonik - twist my sanity
Todella hyvin toimii. Tehdashallisurina ja hypnoottiset kuviot vie mennessään. Paljon koukkuja ja hitto vie tuonne taustallehan on piilotettu vaikka mitä rytmejä vähän hiljemmalla. Paranee vaan kun muutaman kerran kuuntelee. Hienoa työtä. Jos jostain pitäisi valittaa niin tuntui, että bassoa olisi pikkasen liian vähän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele HB to HC - Power 17.09.2006

HB to HC - Power
Kappale on vähän liian lyhyt ja tuntuu keskeneräiseltä, tästä puuttuu jonkinlainen koukku joka pitäisi menossa mukana, mutta muuten ihan menevä jytke. Melodiaosuus on hyvä, mutta yhdistetty kokonaisuuteen omituisesti. Musiikki ennen ja jälkeen melodiaa kuulostaa paljon tylsemmältä ja melodian odottaisi jatkuvan tai kehittyvän jotenkin. Puhesampleen luotetaan liikaa. Äänipuoli on muuten kunnossa. Mikään ei ole kovin pahasti vinossa, mutta biisin loputtua jää aika laimeat fiilikset. Pituutta voisi olla kunnon melodian kanssa tuplasti, mutta nyt kappale on aika sopivan pituinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Taxi 21.02.2006

Kalkutan Konepaja - Taxi
Laulu on aika hyvin esillä. Laulun sanat on sillä tavalla ovelat, että voi kuulla joko brakes tai breaks. Fiilis on hyvä, mutta biisi ei paljoa kehity. Kitarat voisivat kuulua terävemmin. Pitää kuunnella uudelleen kesällä. Tämän suuntaista olen sanonut aikaisemminkin, mutta nyt tarkoitan sitä enemmän kuin koskaan: Tässäpä vasta pirteä ralli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty club 21.02.2006

DIRTY CLUB - Dirty club
Suorastaan törkeää, hyvällä tavalla kuitenkin. Kitaraa osataan käyttää, mutta äänenlaatu on vähän huono ja välillä särkee. Rääkymisestä, joka näin lyhyessä biisissä on siedettävää, ei saa välillä mitään selvää. Omaperäisyyttä ei löydy, mutta vakaalla kaavalla homma toimii. Kyllä tämän kerran kuuntelee, mutta en löytänyt kappaleesta mitään erityisen hienoa tai kiinnostavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele albert panzerwagen - poks ep: gooaa puntissa 22.02.2006

albert panzerwagen - poks ep: gooaa puntissa
Hyvin lähdetään liikkeelle, biisi rakentuu sopivaan tahtiin. Mielenkiinto säilyy ja sitten päästään kunnolla kiinni. Tunnelma on sopivan hämärä ja sen vuoksi jumitus toimii. Loppu on huono, koko biisi vaan rakentuu ja sitten parin viimeisen sekunnin aikana koko homma feidataan pois, mikä idea? Näin hyvä alku ja kolkko äänimaailma pitäisi mielenkiinnon yllä varmasti pari minuuttia vielä kun vauhtiinkin on päästy.Äänenlaatu on hieman huono, biisi kuulostaa vaimealta eikä äänet pääse kunnolla esiin. Tällaisenaan biisi kuulostaa keskeneräiseltä, mutta muuten hyvältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oreia - Commodoreia 640 04.01.2006

Oreia - Commodoreia 640
Kumma tuotos. Ei kuulosta SIDiltä eikä kyllä miltään muultakaan chippipohjaiselta mielestäni, mutta tunnelma on mukavan muovinen. Ja kivasti pomppii, ei pääse tylsistymään. Samalla biisi kuitenkin tuntuu päämäärättömältä kun mitään varsinaista päämelodiaa tai ajavaa voimaa ei löydy. Parasta tässä on tuore toteutus. Ehdottomasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The CraZ - Space 29.11.2005

The CraZ - Space
Aivan liian lyhyt. Kaikenlaista jännää hälinää löytyy, mutta siihen se sitten jääkin. Happolinjat hyppii korvasta toiseen oikein mukavan kuuloisesti. Potkuakaan ei oikein löydy. Harmillinen biisi, olisi tuota loopattunakin jaksanut sentään vähän pidempään kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kide - kide - älä löydä minua näin 31.08.2007

Kide - kide - älä löydä minua näin
Tämä löytyi mikseriradion "samankaltaista musiikkia" -toiminnolla. Tunnelma on alusta asti kylmä ja kyberneettinen - ei inhimillinen, muttei kuitenkaan täysin vieraskaan. En koe tätä ahdistavaksi vaan etäiseksi ja melankoliseksi. Sitten biitti tulee hienosti mukaan. Biisissä on löydetty sopiva tasapaino toiston ja kehittymisen välillä, tunnelman kehittymiselle annetaan tilaa, mutta pelkoa tylsistymisestä ei ole. Vaikka kaikenlaisia uusia outoja ääniä löytyy ja tulee mukaan kappaleen edetessä niin missään vaiheessa ei tule ahdasta. Hieno homma. Hieno äänimaailma, erityisesti nuo korkeat metalliset sirkutukset miellyttävät korviani.

Kommentti kappaleesta Kuuntele StatusD - Action on C64 22.02.2006

StatusD - Action on C64
Synkkää säätöä. Kyllähän tämä jumittaa, mutta kun omituinen melodia lähtee käyntiin niin odotus palkitaan. Saundit on kohdillaan, basso murisee sopivasti, mutta kun ei ihan puhtaalta chippibiisiltä kuullosta niin tässä voisi tapahtua enemmänkin. Yksinkertainen biisi, mutta tunnelma on erinomainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Usva - Samurai Tricks 21.02.2006

Usva - Samurai Tricks
Fiilis on hyvä. Rento, mutta pirteä. Alku lähtee liian hitaasti käyntiin, toisto tuntuu vähän tylsältä kun ei ole mitään erityisen syvää padiakaan tuomassa mielenkiintoa. Kolmen minuutin jälkeen alkaa jo tapahtua ja siitä loppuun asti biisi onkin vähäeleisyydestään huolimatta varsin menevä. Biitti on aivan liian treblevoittoinen, mutta kikkailut toimivat täysin. Kevyttä aamiaisjunkkaa! Yksinkertaista ja yllätyksetöntä, mutta toimivaa.