Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 223 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Progorava - Laitakaupungin Kasvot 14.08.2014

Progorava - Laitakaupungin Kasvot
Ensin tuntui että tuo säkeistön laulu tulee liian karusti esiin mutta toisaalta tuo tylytys toimiikin ihan jees. Vaikka ei ihan täys napakymppi niin varsin mallikas kappale kuitenkin. Terävöitystä lähinnä tuonne toteutuspuolelle joka sekin on melkein maalissa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Out of Tune - PSYOPS 11.03.2010

Out of Tune - PSYOPS
Tämmöstä gruuvaavaa rokkivetoa, vaikkakin ruuvi vähäsen tökkii välillä. Basari lepattaa hauskasti ja bassossa kivat murinat. Ihan kekseliästä ja sinänsä omaperäistäkin menoa mukiinmenevillä vokaaleilla! Lissää kakkaa tötteröön vaan!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Travesty of Sympathy - Two Seasons 11.03.2010

Travesty of Sympathy - Two Seasons
Jeejee, hevipaahtoa vaihteeksi. Kitaristilla tuntuu olevan homma ihan hallussa, toisin kuin rumpalilla joka yrittää soittaa ihan liian vaikeita kuvioita. Laulaja yrittää kuulostaa isolta mieheltä, mutta ei onnistu siinä kovinkaan vakuuttavasti. Laulu tulee aika kovalla suhteessa soittoon ja kun se jää pois, niin kokonaisuus on jotenkin munattoman kuuloinen. Kovalla treenillä tästä voi vielä kehittyä kelpo bändi. Biisintekokin kun kuulostaa olevan ihan mukavasti aluillaan. Hyvähyvä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Särskilt stöd - 1922 11.03.2010

Särskilt stöd - 1922
Tässä on ainakin haettu autenttisuutta kunnon pieteetillä! Melko lähelle vanhojen levyjen rahinoita tässä päästäänkin ja lisäksi esityskin on sitä ehtaa ittiään. Tästä jäi hyvä fiilis. Enpä osannut tämmöstä odottaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunset Boulevard - Sunset Boulevard 08.03.2010

Sunset Boulevard - Sunset Boulevard
Matkustinko ajassa taaksepäin discopallon valaisemalle kahdeksankymmentäluvulle vai onko tämä soundeja myöten kumarrus tuolle pörrötukkien ja sifonkihuivien ajalle? No, pahimmat genren ylilyönnit tässä on vältelty ja meininki on jopa ihan ookoo. Vielä jotain timankia tuotantoon - kunnon säpinää ja vaarallisia tilanteita! Laulajahan tässä on ihan hyvä. Rumpalille vielä vähän timetreeniä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 08.03.2010

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Perinteikästä rokkimeininkiä! Livemäisistä soundeista plussaa - onko äänitetty koko bändi kerralla? Kitarat rohisee kivasti ja laulajallakin on ihan hyvä meno, vaikka jääkin jälkeen genren kovimmista kukoista. Sitä omaperäisyyttä tässä alkaa äkkiä kaipailemaan, mutta toisaalta se ois jo jotain ihan eri genreä sitten...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kuvia kumarra 08.03.2010

Fillari - Kuvia kumarra
Aika vahvat Rafaelin Enkeli -vibat tuli tuosta säkeistön sointukulusta ja laulusta. Vähän tämmöstä Lauri Tähkä -menininkiä iskelmätatsilla, eikä vähiten tuon viulun takia. Äänikuva on miellyttävän tasapainoinen ja selkeä, mutta myöskin aika kiltti mun makuun. Midimäiset soundit syö uskottavuutta kokonaisuudelta. Laulu on perusvarmaa, ei oo ylisuorittamista havaittavissa. Vähän tasapaksu biisi loppupeleissä, vaatis jonkinlaisen isomman tunnelmanvaihdoksen johonkin väliin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kozaks Of Metallishtan - Siberia 11.02.2010

Kozaks Of Metallishtan - Siberia
Hehe... itse asiassa tämä on yksi aivan vanhimmista KOM-sävellyksistä heti Kazak Songin ja Bitch Russian jälkeen tuolta 3 vuoden takaa. Eli kyllä niistä esikuvien (huom monikossa ehdottomasti) jalanjäljistä on pyritty heti alakuun erottautumaan. Tämä on ehkä oma henk koht suosikki, joten viikon biisi -valinta lämmittää erityisesti :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Time to Rock 02.06.2009

TOB - Time to Rock
Perinteisellä tyylillä sauvotaan etiäpäin ja mikäpäs siinä. Komppi kulkee ja kukko raikaa. Hieman jää poljento kuitenkin valjuksi ja soundeistakin uupuu se viimoinen räkä. Soolokin oli aika varovaisesti miksattu sinne sekaan. Vähän vaaraa vielä peliin, niin avot!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Tie 02.06.2009

Fillari - Tie
Säkeistön toisteinen melodia alkaa pännimään jo ekalla kerralla. Ehkäpä laulusuorituksen pienoinen epävarmuus ja ohkaisuus myös vaikuttaa kokemukseen. Kiltiksi jää minun makuun kokonaisuus. Soolo muistuttaa vähäsen Rafaelin Enkelin melodiaa, jos olet miettinyt että mikä siinä on tuttua ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Nihilisti 02.06.2009

Kalashnikov - Nihilisti
Jaahas, edelleen kommenttiringin kärjessä ;-) Heti alusta asti tuntuu, että bändi on kauttaaltaan varmaotteisempi kuin aiemmin. Biisi soi yhtenäisesti. Suffelikäännös on aika yllättävä mutta oikeastaan Kalashnikoville aika tyypillinen outo hetki. Hurratkaa -kohta on kaikkea muuta kuin hurraamiseen innostava (siis tunnelman vuoksi, heh) ja se palvelee biisin tekstiä oikein mainiosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 02.06.2009

Dismay - Trust in Vain
Ensimmäinen ajatus on että missä basso luuraa, mutta kyllä se siellä jossain kumisee. Hieman jää kokonaissoundi ohkaiseksi silloin, kun kitarat veivaa melodisia juttuja korkeammalta. Mukava kuulla metallibändiä, jolla on malttia tehdä muutakin kuin painaa sata lasissa alusta loppuun. Alussa epäilin rumpalin soittoa hiukkasen mutta loppua kohti paranee ja sieltähän löytyi pari aika tyylikästäkin juttua! Akustisesta kitarasta iso +
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kokous - Ajopuu rakkauden merellä 23.03.2008

Kokous - Ajopuu rakkauden merellä
Alusta tuli ihan Mr. Bunglen Sweet Charity mieleen ja se ei voi tietää mitään muuta kuin hyvää! Oikein maukasta menoa biisissä onkin ja joka soittimelle löytyy oma paikkansa ja joka soundille tarkoituksensa. Perinteitä kunnioittavaa, tyylikästä ja nam.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Court of Wolves - Fucking Fuck 29.11.2007

Court of Wolves - Fucking Fuck
Alku on vielä hieman turhan oloinen mutta kun varsinainen biisi kolinoineen ja häiriöineen lähtee käyntiin, niin meno on varsin mellevä. Kyllähän tässä selvästi kuuluu ettei ajan puitteissa ole paljon ehditty hiomaan ja suunnittelemaan mutta alkuidea on kohtuullinen. Jos tuon mekkalan vastapainoksi sais jotain "nätimpää" niin tästä vois repäistä oikean biisin kasaan. Soundimaailma on joka tapauksessa mielenkiintoinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disco-Elvis - i watch 30.11.2007

Disco-Elvis - i watch
Jotenkin aika erikoinen soppa, jossa on paljon erilaisia aineksia joiden yhteensopivuudesta en ole ihan varma. Laulajan ääni toimii kertsissä paljon paremmin, kuin muissa osissa. Johtunee siitä että siinä saa vetää korkeammalta. Soundimaailma ei mua kovin miellyttänyt, koska siinä tuota kasaria ja syntikkameininkiä oli hieman liiaksi. Erikoinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Get Wasted In Da Club (feat. MC Ville K from Pleasure Hazard) 29.11.2007

Metalshit - Get Wasted In Da Club (feat. MC Ville K from Pleasure Hazard)
Alku hämäsi aika lahjakkaasti mutta tulihan sieltä sitä metalllitykitystä sitten. Kitara pysyy hanskassa ihan mukavasti mutta laulaja on melkoisen hukassa. Onko tässä bassoa ollenkaan? Konerummut sukkaa. Aika tymäkästi haisevaa partischeisseahan se sitten oli joo. Pöntöstä alas.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Luigin karma 30.11.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Luigin karma
Rotten goes puNk. Mua hämää ihan sikana tuo vasemmalla sihittävä haitsu. Se on jotenkin irrallaan koko muusta paletista ja tekee rumpusetistä hajanaisen kuuloisen. Kitara jää ehkä hieman kiltiksi mutta biisissä on kokonaisuudessaan asennetta ja tekemisen riemua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - Auto, ratikka ja helvetin pitkä matka! 29.11.2007

Grazy Mama & Sidekixx - Auto, ratikka ja helvetin pitkä matka!
Virkistävän raikas rokkenrollimeininki. Alun laulumelodiasta tulee mieleen jokin (Kim Wylden?) hittibiisi. Kitarasoundissa on mukava rapina ja rahina. Jos bassoa sais vielä jotenkin enemmän esiin tuomaan runtua soundiin. Se jää vähän kiltiksi muuhun verrattuna.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Liar 29.11.2007

Marccus - Liar
Vaikka ois kasaria tätä tehdessä vältelty niin kyllä tämä mun korvissa siihen aikakauteen tipahtaa. Kaukana tästä päivästä ainakin. Ei oikein kutittele mun korvia mitenkään - ei soundit eikä melodiat. Laulussa havaittavissa hieman värisevää epävarmuutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Will-o'-the-Wisp - DeathtonesRAWmix 03.11.2007

Will-o'-the-Wisp - DeathtonesRAWmix
No tässä tulee jo selkeemmin biisin nimeen sisällytetty bändi mieleen. Taitaa olla Shut Up And Drive (Far Away) biisistä tuo riffinpätkä melkein suoraan mutta hieman pidemmälle vietynä. Tässäkin hienoja sointuvaihtoja ja tunnelmankiepautuksia. Laulu tuonee tähän sen viimeisen niitin. Nyt molemmat biisit on vähän riffikokoelmamaisia. Missä muuten äänitetty?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Will-o'-the-Wisp - HellmetRAWmix 03.11.2007

Will-o'-the-Wisp - HellmetRAWmix
Hyvän kuulosia skittajuttuja ja napakkaa rumpalointia! Muutamia tosi koukkusia melodianpätkiä tuolla lead-kitarassa. Hauska nimi, vaikka ei ehkä ihan Helmet tullutkaan mieleen... Bassolla vielä munat kehiin ja laululla sitten lisää melodisuutta, dynamiikkaa ja rakennetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1/oo - For What It's Worth 30.11.2007

1/oo - For What It's Worth
Mielenkiintoisia soundeja. Hieman kokonaisuus hajoaa ja soundit syövät toisiaan mutta soppa on silti kutkuttava. Lopulta biisistä ei oikein nouse sitä pääpointtia esiin, vaan kaikki on tasaista mattoa. Vaatii pientä sovitusta ja tiivistystä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pohjolan Valkeus - Nousukausi 30.11.2007

Pohjolan Valkeus - Nousukausi
Jess, kunnon rähinäsoundit, meitsi tykkää! Ihan liian monet puNk-bändit silottelee soundinsa nätiksi raadiota sun muita varten mutta tässä oli räkää. Ois voinu kuunnella pidempäänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Taikapeili 03.09.2007

Electrical Shaman - Taikapeili
Erikoista meininkiä onpi joo. Onneksi oot laittanu nyt edes hieman lyhyemmän biisin kuunneltavaksi. Ihan mielenkiintosia kohtia löytyy mutta kokonaisuudesta en oikein innostu. Tulee vain sellainen "ollaan erikoisia erikoisuuden vuoksi" -fiilis. Jotkut soundit on häiritsevän keinotekoisen kuuloisia. Tiivistyskään ei olisi pahaksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kylväjä 03.09.2007

Routaraja - Kylväjä
Hieman iskelmämeiningeissä startataan. Bändi soittaa ihan varman oloisesti ja sävellykseen ja sovitukseen on käytetty aikaa mutta hieman kiltiksi jää kokonaisuus. Koskettimet on välillä aika läpitunkevan oloiset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - It All Went Wrong 03.09.2007

Ever Since The Day - It All Went Wrong
Onpas kuivat ja ohkaiset skittasoundit. Laulaja kuulostaa laulavan purkissa. Rytmiryhmä pysyy tahdissa ja vetää varmasti. Biisi ei ole ollenkaan huono mutta purkkimaiset soundit verottaa nautintoa kovasti... Laulajalla hyvä meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - Amuse You 03.09.2007

Art Alta - Amuse You
Jeeah, rokkia. Aika vekkuli meininki ja hauskasti retron ja "autenttisen" kuuloista vieläpä. Onkos rummut koneella tehty vai onko mies vaan kone? Tuossa nostatuskohdassa joku pelti tai vastaava kuulostaa aika oudolta ja hieman pilaa koko kohdan :( Laulajalla on hyvä tatsi ja tulee hieman Jack White mieleen... tai aika paljonkin. Hienoja slaidikitarajuttuja! Hieman liikaa pituutta biisin sisältöön nähden. Mukava uusi tuttavuus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - 9 to 5 Murderer 30.11.2007

Art Alta - 9 to 5 Murderer
Soljuu eteenpäin vaivattomasti ja mukavasti. Simppeliä mutta mietittyä ja toimivaa. Perinnetietoiset soundit ja tatsi. Rok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - The Ride 04.09.2007

Sigkk - The Ride
Mukava löytää muitakin joilla on tällaisia yhden miehen projekteja. Sä oot vaan päässyt siihen pisteeseen että oot saanu jo laulujakin äänitettyä. Soittohan on ihan pätevän kuuloista, eikä pelkästään kuuntelemalla voisi tietää että asialla on vain yksi mies. Laulu ei ehkä ole ihan samalla tasolla soiton kanssa mutta ei paha sekään. Ihan hyvät sounditkin olet saanut aikaan, eli mainio paketti kasassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oblivions Summoning - Indian Bob 04.09.2007

Oblivions Summoning - Indian Bob
Todella outo sekoitus jotain fuusiota ja muka-Intialaista meininkiä. Tuo hörhöilevä basso alkaa jotenkin rasittamaan kaikessa poukkoilevuudessaan. Osa soundeista on aika ohkaisia ja presettimäisiä. Vasta Intiassa olleena en saa tästä kovinkaan vahvoja Intia-fiiliksiä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Giuse - Molto Pericoloso 04.09.2007

Giuse - Molto Pericoloso
Mukavan kuuloinen lauluääni, harmi että se jää hieman piiloon. Odotin että tässä rämähtää intron jälkeen rokki soimaan aika piankin mutta biisi pysyttelee aika minimalistisen ilmaisun rajoissa. Ei siinä mitään pahaa, mutta jotkut osat vaatisivat ehkä jonkinlaista tukea ja lisämaustetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Baikonur 04.09.2007

Metaplasm 646a - Baikonur
Kun tällainen biitti lähtee käyntiin niin siitä tietää ettei musa ole meikäläisen heiniä. Soundit kuulostaa ihan puhtailta ja selevää saa mutta itse muzak ei innosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Julia's Window - Idle Hands 21.08.2007

Julia's Window - Idle Hands
Kyllähän tämä nyt jonku 30 Seconds To Marsin päihittää mennen tullen. Hauskoja rytmiväännöksiä ja erikoisempiakin joskin toimivia tuotannollisia kikkoja. Aika täynnähän tämä on kaikenlaista, ehkä jossain välissä vähempikin riittäisi. Kunnianhimoa poijjiilta ainakin löytyy!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - You = Disease 03.09.2007

G.O.R.E. - You = Disease
Hieman nenäkkäät skittasoundit mutta bassossa on hienosti runtua. Laulaja on selvästi kuunnellut Panteraa ja niin on näköjään muutkin bändin poijjaat. Muutama riffi on melkein suoraan ripattu Dimeltä. Bändillä on kuitenkin varman oloinen ote hommaan ja siksipä voi odottaa tulevaisuudessa parempia ja enemmän oman kuuloisia biisejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 21.08.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Noh, sehän potkii ihan mukavasti joskin kitaroissa on jotain outoa ohkaista lerputusta havaittavissa. Transistorimaisuutta joo. Mukavasti pientä orientaalimaustetta tuossa pääriffissä, lisääpi sävyjä tähän muuten aika perinteisiä latuja tallaavaan biisiin. Laulajalla varman oloinen ote hommaansa, joskin väistämättä tulee mieleen Within Temptations. Loppujen lopuksi aika kiltti biisi, ehkä enemmänkin runtua johonkin väliin antais hieman ytyä hommaan... Kappaleen tarttuvuus aika pitkälti pääriffin varassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 21.08.2007

Marccus - So Bizarre
Jostain syystä tämä biisi huvittaa minua kovasti, en tiedä onko se tarkoituksellista? Varsinkin sanoituksissa on varsin hupaisia kohtia. Soundimaailma on juuri vastakohta sille mistä itse pidän... kasaria ja midimäisiä höpöhöpö-soundeja. Periaatteessa ihan mallikas pop-biisi mutta myös kovin hämmentävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Emma tieda 04.09.2007

Electric Lady Band - Emma tieda
Sleekyn kuuloista instrumeininkiä...hieman turhan sliikkiä mun makuun. Kitara vinguttelee koko ajan kuin Melrose Placessa konsanaan ja sekös ärsyttää. Taustabändissä on varmaan musaopistolaisia pistämässä parhaita groovejaan kehiin. Etäiseksi jää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu 05.05.2007

Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu
Electrical Shamanin helvetinmoiset saagat jatkuvat. Valitettavasti puolen tunnin biisi kommenttiringissä on aivan liikaa, joten tsekkaan teoksen muulla ajalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice 02.06.2009

Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice
Todella innottomat ja muoviset soundit. Tässä on tällainen hissimusa fiilis tai sitten tää sopis jonku urheilumakasiinin taustalle, kun näytetään hidastuskuvia. Ei maistu nyt, ei.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GALAXY RIDERS - STARING AT THE SUN 26.04.2007

GALAXY RIDERS - STARING AT THE SUN
Aika iso muutos soundeissa kun vertaa aikaisempaan. Ja siis sekä miksauksessa, että kitarasoundeissa. Kitarassa aika reippaasti lisää gainia ja se vie tätä hieman metalliseen suuntaan - stoner metal? Tässä biisissä liikutaan hyvinkin alkukantaisten ja yksinkertaisten elementtien äärellä ja se on aina hyvä lähtökohta omanlaiselle ilmaisulle. Tokihan tässä edelleen kumarretaan aika moneen suuntaan. Kertsi nostaa biisin arvoa huomattavasti ja myös loppurymistely toimii. Laulua toisin ehkä vielä enemmän esiin tulevissa avaruusseikkailuissa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 05.05.2007

Muistikuva - Oma tie
Rouhee kitarasoundi. Hihat hieman rasittava tuossa alussa mutta kun basso ja komppi lähtee kulkemaan niin ei enää hätää. Laulajalla kantava ja kuulas soundi joka sopii tällaiseen menoon hyvin. Jokin oma juttu tästä vielä puuttuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 21.08.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Groovy. Tykkään bassosoundista ja noista lirkuttelevista jutuista vaikka ne ehkä vähän pinnassa onkin. Laulu kun lähtee mukaan niin Patton pärähtää mieleen. Oikein vekkulia menoa joka sopii tällaiseen välitilamielentilaan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kirofoni - Peili 04.04.2007

Kirofoni - Peili
Jaahas, hra Welhon bändi. Hyvin Kumut paukkuu ja jytisee. Aikamoista junttariffiä ja täsmähuutoa iskee kuulokkeisiin. Enemmän tämä mun mielenkiintoa herättelee kuin esim aikaisemmissa kommenteissa mainittu Stam1na. Soundipuoli on kunnossa, vaikka henk.koht. kitarasoundi mieltymykseni on enemmän keskiäänimourun puoleen. Livenä tämä biisi kuulostaa taatusti julmetun raskaalta ja jos se tarjoillaan yhtä jämäkästi soitettuna kuin tässä niin huhhuijaa. Vanha kunnon Maj Karma tästä tuli hieman mieleen. Teidän laulaja taitaa vaan pysyä paremmin vireessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kirofoni - Taakka 04.04.2007

Kirofoni - Taakka
Raskasta runttausta löytyy tästäkin biisistä. Hieman mietityttää että onko riffittely tarpeeksi kekseliästä, jotta tätä jaksaisi esim levyllisen kuunnella. Ehkä mulla vaan vanha progepeikko kummittelee korvakäytävässä ja odotan aina että tällaisessa rytmisessä riffittelyssä lähdettäisiin hurjempiinkin rykäisyihin nimenomaan rytmin puolesta. Onneksi laulupuoli toimii ja sieltä löytyy sekä tyylitietoista että melodista kliiniä, sekä hieman äkäisempää ilmaisua. Jos vokaalit toimii joka biisissä näin hienosti niin biisien kulutuskestävyys nousee välittömästi. Niin ja hieno säröbasso.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Hytönen - Parempi 03.04.2007

Juha Hytönen - Parempi
Hui, laulu tulee todella kovaa... Olisi kiva kuulla kitaraa hieman enemmän. Sanoja on tungettu liikaa riveihin ja hirvee kiire on lausua niitä. Kertsi toimii kohtuullisesti mutta sinnekin on tungettu ihan liikaa tavaraa. Reilusti editointia lyriikkapuolelle. Ja jättäisin kirosanat ja halvat vitsit pois.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version) 03.04.2007

DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version)
Alku hämäsi ja jäin odottelemaan jotain industrial melua mutta sieltähän lähtikin bändi möyryämään. Pääriffi on aika jännä - metallinen mutta rokkimausteilla. Oikeastaan sama pätee koko biisiin ja se antaa tälle omaa leimaa. Hyvä että on maustettu peruspakettia hieman erilaisilla soundeilla ja ratkaisuilla mutta ihan kaikki niistä ei toimi. Laulaja kuulosti biisin alussa oudon hapuilevalle mutta meno parani loppua kohden. Hieman ääni rikkoontuu paikka paikoin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kamikaze Jesus - Tangled Roots 04.04.2007

Kamikaze Jesus - Tangled Roots
Kitaraintro jynkyttelyn olisi voinut pudottaa poiskin, ei sentään niin kiinnostava riffi ole. Biisissä on toimivia osia mutta niiden kokoaminen on vähän sinnepäin ja tämän takia biisi ei lähde oikein liitoon. Laulaja kyllä yrittää kaikkensa. Täähän oli melkein kahden minsan proge ilman sitä varsinaista progea :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kamikaze Jesus - The Marcus Song 04.04.2007

Kamikaze Jesus - The Marcus Song
Riffistä tulee aika elävästi mieleen herra Cobainin vihaisimmat tuotokset kuten Tourettes. Sopivan äkäistä ulosantia laulajalla, ei jää bändin jalkoihin. Hyvä että biisi on pidetty yksinkertaisena, iskevyys säilyy näin paremmin tällaisessa biisissä. Näpäkkä soolo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - The way we breed 03.04.2007

The Dead Musicians Society - The way we breed
Jaahas, hieman tunnelmallisempi pläjäys sitten melkein perään. Tämä ei jostain syystä iske niinkuin My Anxiety, vaikka tällainen biisi voi kyllä pidemmän päälle osoittautua kovaksi. Kunnianhimoa ja kekseliäisyyttä bändiltä ei puutu, musa nimittäin kuulostaa sellaiselta ettei mitään ihan tällaista ole ennen tehty. Ehkä mua hieman tuo rääkymislaulu aina häiritsee... varsinkin tässä biisissä koska se rikkoo tietyn leijailevan fiiliksen. Huomasin myös riffittelykohdissa että miksauksesta puuttuu pallia. Kitarat hieman ohkaisia ja basso kuolleen kuuloinen. Jonkinlainen säröbasso tyyppinen ratkaisu voisi toimia? Sellainen pörisevän orgaaninen. Hyvää äänimaisemaa taustalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - My anxiety 03.04.2007

The Dead Musicians Society - My anxiety
Oho, onneksi ei nimetty yhtä bändiämme The Dead Rockers Societyksi, olisi ollut turhan lähellä ;) Biisi starttaa tiukalla ryminällä ja laskeutuu hiukan yllättävästi kuulaaseen naislauluun. Laulu on ehkä hiukan liiankin pinnassa (?) mutta ainakin koko tulkinta ja nyanssit tulee selvästi esille. Puhtaasti laulavalla leidillä on kyllä kantava ja kirkas soundi, tunkee läpi hienosti. Soundipoliittisesti rummut tuntuu hieman irralllisilta, liian kolisevat. Koska biisi kertoo ahdistuskohtauksista niin ymmärrän biisin pätkivän ja palapelimaisen rakenteen, vaikka se ei välttämättä ole tälle biisille täysin eduksi. Ratkaisu kuitenkin tukee teemaa ja bändi suoriutuu kaikista u-käännöksistä mallikkaasti. Bändi on iso mutta jokainen pysyy tontillaan maltilla. Aika valmiin ja mietityn kuuloista kokonaisuudessaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snakepath - I thought you were the one (but then I got bored) 30.11.2007

Snakepath - I thought you were the one (but then I got bored)
Vekkulia. Soundeista puuttuu jotenkin terä tuosta kompin alusta alkaen. Voimakkaasti särötetyssä skitassa on jotain efektiä liikaa, sillä se jotenkin katoaa vain jonnekin kaukaisuuteen. Loppua kohden tää alkaa hajoamaan palasiksi yhä enemmän, eikä punasesta langasta ole tietoakaan. Mr. Bungle on osannut tehdä tällaisesta sillisalaattimeiningistä jopa toimivaa musaa, mutta ainakaan tämän biisin perusteella te ette osaa. Idean ja soundien kirkastumista kaipaa hän.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 26.03.2007

Nbc - Poika
Ihan letkeää ja mietityn kuuloista tavaraa, vaikka ei olekaan mun tyylilajia. Ei sitä tyypillisintä "hoetaan mitä sattuu" osastoa jonkun pilipalitaustan päälle. Räppärin yliampuva eläytyminen hieman häiritsee. Mukatunteellista. Kirosanat ja lajin kliseet jättäisin pois.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thunderbaum - Call Your Demons 03.09.2007

Thunderbaum - Call Your Demons
Hehe, kävin just tän biisin kuuntelemassa teiltä ja kova menohan tässä on! Kaikilla tuntuu pysyvän soitin kädessä ja siitä syntyvä soppakin vielä toimii. Tuo pääriffi on aika tarttuva =)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele J.Koskinen - The Land We Left Behind 31.01.2007

J.Koskinen - The Land We Left Behind
Jaajaa, että tämmöistä "pikkupuuhastelua" on tullut harrastettua O_o Biisi on kaikessa komeudessaan melkoinen eepos, eikä ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen jää päähän juuri mitään. Yksi syy voisi ainakin olla että kappaleessa on aika vähän melodioita, joilla eri osien persoonallisuudet sais paremmin esille. Laulu varmasti auttaisi pulmaan paljon. Nyt biisi on aikalailla kokoelma riffejä, vaikkakin osa niistä on aika nasakoita. Kaikenlaisia pikkujuttuja pomppailee esiin koko ajan, eikä biisi hyydy paikoilleen missään vaiheessa. Kitaraosasto pitää paletin kasassa koko ajan. Synasoundeista en juurikaan perusta ja nytkin ne on hieman päälleliimatun oloisia, mutta toisaalta se voi olla vaan mun henk.koht. onkelma. Lähinnä nuo alussa olevat pilpatukset häiritsee, ovat niin pintaanmiksattujakin. Rummuissa on ihan helvetisti tavaraa ja välillä jatkuva chinojen ja splashien kilkuttelu ottaa aivoon. Pääasiassa rummut on kuitenkin ohjelmoitu asiallisesti ja monimutkaisemmatkin rytmilliset elementit toimii. Pellit olisin miksannut hieman alemmas. Mielleyhtymät vaihtelee Meshuggahista industrialiin, ja Opethista sankarihenkiseen kitaratilutteluun. Melkoinen skaala siis yhdessä pötkössä. Osaathan sinä mies laulaakin, rykäsehän vielä parit rivit tähän niin se on siinä! Onko näitä lisää? ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Control Banned - No Place Like Home 17.01.2007

Control Banned - No Place Like Home
Rytmiikka toimii. Kitarasoundit eivät ole ollenkaan makuuni, erittäin kliinisen ja imelän kuuloista. Bassossa on hieman samanlaista kasarihenkeä ja tiettyä elottomuutta, vaikka soittajalla tuntuu olevan soitin ihan hallussa. Laulaja vetää varmasti, eikä pidättele turhia. Kun lauletaan niin tehdään se sitten kunnolla. Itse biisistä ei oikein jää käteen muuta kuin tarttuva kertsi mutta ei tämä genrenäkään ole ollenkaan mun lajia, joten se selittänee tilannetta osaltaan. Hyvä soolo-osuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä 17.01.2007

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä
Erittäin tutunkuuloinen kuvio wahikitarassa. Laulu tuntuu olevan säkeessä todella pinnassa ja se kuulostaa hyvin kuivalta. Kertsissä ongelma hieman hälvenee mutta soundi on edelleen tunkkainen. Taustalla bändi vetää ihan tyylillä ja soitinarsenaali ja sen soundit toimivat hyvin yhteen. Kertosäe on kyllä niin Don Huonoa kuin vain voi olla. Ettei jopa Donkkarit ole tehneet tämän kertsin jo? ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 03.04.2007

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
Lo-Fi juu, mutta kyllä tämän mieluummin kuuntelisi hieman hifimmällä soundilla. Taustalla kuitenkin tapahtuu ihan hauskoja juttuja ja niitä mieluusti tarkkailisi jos paremmin selvää saisi. Delay-höpötys alkaa aika nopeasti puuduttamaan, vaikka lopultahan se on ainoa elementti joka tässä selvästi elää ja hengittää. No, pientä dynamiikkaa löytyy myös instrumenteista mutta lähinnä kosmetiikaksi jää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - The fall of heavenly kingdom 17.01.2007

Mustaruhtinas - The fall of heavenly kingdom
Tulee ihan lukioajat mieleen tästä menosta. Kitarariffi kuulostaa erittäin tutulta, vaikka en ole kuullut kuin kourallisen black metal biisejä. Ei tämä taida muutenkaan bm-skeneä mitenkään uudistaa. Yksi symbaali (?) kuulostaa erittäin oudolta, aivan kuin joku sylkisi mikkiin. Ok korinaa lähtee kurkusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 17.01.2007

Routaraja - Sydänmaa
Alkaa aika mukavalla ja tunnelmallisella menolla. Laulajan äänestä tulee valitettavasti Hanhiniemi mieleen ja se ei ole hyvä juttu. Myöhemmin biisi menee outoon suuntaan, kun kitarat tekevät hieman rytmikkäämpää mutta samalla koomisen kuuloista kuviota. Kitarasoundin vaihto tuohon kohtaan olisi ehdottomasti kova juttu. Syntikalla (?) tehdyistä soundeista en pidä ollenkaan, halvan kuuloisia. Kokonaisuutena hieman tasapaksu esitys kaikkien esiintyjien osalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mystery Space - Stoned Age, Mystery Age 17.01.2007

Mystery Space - Stoned Age, Mystery Age
Hauskaa jammailua. Tästä tulee ihan lukioajat ja bändini Orankimankelin soittotuokiot mieleen, vaikka melko erityylisestä ilmaisusta onkin kyse. Mutta tämän yhden jamin perusteella sanoisin, että jonkun bändistä tulisi ottaa hieman rohkeammin "johtava" rooli. Nyt kuulostaa hieman siltä, ettei kukaan uskalla/osaa viedä jamia uusille urille. Onhan tässä tietysti aika monta soittajaakin ja tämän kokoisella porukalla yhteissävelen löytyminen ottaa aikansa. Mutta hyvä että äänitätte jamejanne, niistä oppii paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 16.01.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Kappaleen infoteksti vie heti alkuun mielenkiinnon tiehensä. Anelu ei ole kaunista. Kappale kuitenkin alkaa aika hauskalla riffillä, sopivasti kieroa ja hieman orientaalia tunnelmaa. Soundit tuntuu olevan melkoisen tuhnutetut (huono mp3?) ja varsinkin symbaaleissa on erittäin ikäviä sivuääniä, jotka pistelee korvia. Loppujen lopuksi biisi kulkikin sävellyksenä hieman turhan tasapaksua ja perinteistä polkua ollakseen kiinnostava. Kertsi vaatisi iskevämmän laulumelodian. Ihan vakuuttavaa soittoa kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder 16.01.2007

vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder
Alku lupaa erittäinkin perinteistä poprock-menoa, eikä jatko hälvennä luuloa. Tämä on periaatteessa oikeinkin toimivaa ja mukavankuuloista musaa mutta mulla ei vaan tunnu missään. Ehkä biisin osaset, vaikka hyvin toimivatkin, ovat liian tavanomaisia ja liian monesti kuultuja. Laulajan miellyttävä ääni ja tulkinta nostavat tämän biisin kuitenkin harmaasta massasta jokseenkin esille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele third p.m - Elevator 17.01.2007

third p.m - Elevator
Jehh. Tässä on turhat siloittelut jätetty viisaasti kokonaan pois ja jäljelle jää raakaa rokkia ja herkkää laulutulkintaa. Rumpuosastolla on hauskaa eläimellisyyttä. Kitarakuvio on toisaalta erittäin perinteinen mutta siirtymä "kertsiin" on niin nätti, että sen antaa anteeksi. Vielä kun tästä saisi hieman pidemmän ja jäsennellymmän version niin voila. Nyt tässä on jopa proge-vivahteita O_o
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Meat Society - Homemade Satan 22.01.2007

Cold Meat Society - Homemade Satan
Täällä yksi lisää jota bändin ja biisin nimi hämäsivät - eihän tämä ollutkaan vuohentappomusaa. QOTSA ja Kyuss on mainittu tässä monesti mutta kyllä ne aika etäisesti tulevat mieleen. Kyseessä on nimittäin sen verran synkempää ja laahaavampaa menoa, että vertailukohteet jäävät suhteellisen vähiin. No kitaroissahan se QOTSA jonnin verran kuuluu mutta kitarasoundi on taas sen verran surisevampi että hieman eri maastossa liikutaan. Alussa sello tuo mukavan lisävärin hommaan mutta kun särövalli lähtee vyörymään niin se ei istu miksaukseen enää kovin nätisti, vaan nousee esiin jotenkin keinotekoisesti. Ehkä olisin siis käyttänyt sitä hieman maltillisemmin. Laulajalla on mukava soundi mutta aksentti vaihtelee oudosti jonkin irkkulaisen ja amerikkalaisen välillä. Aivan ihmeellisen kuuloista mongerrusta välillä. Mutta lupaavan kuuloinen biisi. Stoner-tyyppinen jumitus kelpaa aina. Tässä sitä jumitusta olisi toki voinut olla vielä enemmänkin, vaikka hittipotentiaalihan siinä kärsii ;)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotsi - Pimeä sydän (versio 1) 14.11.2006

Luotsi - Pimeä sydän (versio 1)
Hyvät skittasoundit ja muutenkin tuotanto toimii. Laulajalla myös vahva ääni ja taito käyttää sitä. En ole ihmisiä jotka kuuntelee sanoja korvat höröllä joten sitä osastoa en kommentoi. Kuulostaa kovinkin valmiilta paketilta. Kokonaisuus on tyylikäs ja erikoisemmatkin elementit sulautuvat osaksi biisiä. Hyvä kappale!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 26.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Vuoroin vieraissa ;) Olikohan se tuo desibeli-arvio, jossa teidän laulajaa verrattiin siihen SIG-laulajaan niinkuin minäkin muistaakseni joskus aikaisemmassa kommentissa tein? No joo, pointti siis se sama, että laulupuolella olisi eniten petrattavaa. Muutenhan bändi on kyllä löytänyt oman tyylinsä ja poppoon soundin tunnistaa erehtymättömästi. Se on jo saavutus sinänsä. Ei ehkä niin iskevä ralli kuin jotkut aikaisemmat, mutta hyvä tasaisen tuotannon jatke siltikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - Mad Man 04.11.2006

Rasta Psygedelia - Mad Man
Ikävä kyllä tämä on sellaista musaa josta mulla ei ole oikein hyvää sanaa sanottavana. Tän musiikinlajin rytminen köyhyys tappaa aivosoluja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Grazy Man 17.01.2007

Tyylisekous - Grazy Man
Tyylisekous... Mitähän tästä nyt osaisi sanoa. Kuulostaa kovasti keskeneräiseltä ja taustamaiselta. Soundit on jotenkin raakoja eikä miksauskaan varsinaisesti mairittele niitä. Kyllä tämä ehdottomasti vaatisi vielä jonkin vetävämmän ja melodisemman elementin, jotta tästä saisi mitään otetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Spede Jats 31.10.2006

Turingin poppikone - Spede Jats
En ole koskaan ollut mikään jazzin ystävä mutta tämähän alkaa todella hienosti. Rytmiosastolla sattuu ja tapahtuu vaikka mitä mielenkiintoista ja jännää. Kitarasoolo on jotenkin hätäinen... tarkoituksella? Taimi on ainakin jokseenkin hukassa. Myös soolosoundi on jotenkin liian läpitunkeva ja kontrasti on turhan suuri taustaan nähden. Kitara repii muun bändin riekaleiksi. Heti tulee mukavampi olo kun meininki palaa alun kaltaiseen jammailuun ja fiilistelyyn. Yllättävää!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Retouch - Mind Blind 04.11.2006

Project Retouch - Mind Blind
Aika erikoinen yhdistelmä tuollaista hieman synkempää industrialsoundia ja vaikeroivaa laulua. Tausta on mun makuun hieman munaton ja särmätön ja laulaja sitten taas hieman turhan väritön ja flegmaattinen. Laulumelodia on kyllä ihan kiva mutta tausta ei mitenkään erityisemmin tue sitä. Tuosta puhepätkästä kuuluu selvästi läpi suomiaksentti ja se tekee koko jutusta väkinäisen kuuloisen. Yritystä tässä on kovasti mutta ihan maaliin ei osuta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janei - Medicine 31.10.2006

Janei - Medicine
Kitarat on aika tummasoundiset, menee melkein äänimattona taustalla. Vähän lisää erottelevuutta ja kirpakkuutta kaipailis. Laulaja kuulostaa Bonolta mutta hoitaa hommansa tyylillä. En ihan kaikkia sanoja ehtinyt kuulemaan mutta aika mysteeriseltä vaikutti. Sanat sopivat äänteellisesti hyvin kokonaispalettiin. Jotain perkussioita kuulisin mielelläni taustalla. Hieman hajanainen kokonaisvaikutelma näin ensikuulemalta. Vaatisi varmaan useamman kuuntelukerran avautuakseen. Herätti kuitenkin mielenkiinnon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Slaughterhouse Dreams 30.10.2006

Stab Happy - Slaughterhouse Dreams
Mukavan orgaaniset soundit. Kitaroissa erittäin tyylikästä menoa, varsinkin soolo on erittäin maukas ja soundi toimii! Biisikin on ihan ok osastoa mutta hyvien palasten summa ei tässä tapauksessa tuota parasta mahdollista tulosta. Laulajan ilmaisussa hieman esittämisen makua, ei kuulosta aivan omalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 30.10.2006

Pyromaniac - LÄPI
Jeah, perunat kellariin heti kärkeen! Hyvä ettei kitarasoundeja ole vedetty sirkkeliksi niin kuin yleensä tässä tyylilajissa on tapana. Muutenkin biisissä on epätavallisen rock meininki. Soitto on aika tiukkaa vaikka vaikeitakin rytmillisiä ratkaisuja löytyy tämän tästä. Laulua yritän kovasti olla kuulematta ja sanat taitaa olla täyttä tuubaa. Soolo on ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Medusa 30.10.2006

Faro - Medusa
Uruissa on mukavan vekkuli meininki. Ne seikkailee jänskästi kartan reunoilla sieltä kuitenkaan tippumatta. Harmillista että soitinosasto on niin paljon mielenkiintoisemman kuuloista kuin vokalisointi, jossa on turhaa mahtipontisuutta jota ei kuitenkaan saavuteta. Rumpuosasto toimii. Kitaroissa komean kuuloista sahausta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - The Chicagoans 30.10.2006

Metaplasm 646a - The Chicagoans
Kucf, tää ei oo ihan mun genre, taitaa mennä sun rinkikrediitti ihan hukkaan :( No, munakkaan kuuloinen kikki on ainakin, muuten soundit on mun korvaan sitä markan osastoa jossa ei ole henkeä ollenkaan. Varmaan lajissaan ihan ok meininki kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 05.05.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Bassossa hauska huojuva soundi, jopa orgaaninen. Tällainen housemeno on tavallaan ihan jees mutta biitin monotonisuus alkaa vaivaamaan aika pian. Noihin sekvenssereihin vai mitä ne onkaan kaipais hieman särmää. Ei tämä kuitenkaan liiemmin ärsytä, joskaan ei myöskään innosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G & S - Long Term Strangers 04.11.2006

G & S - Long Term Strangers
Tyylikästä meininkiä. Laulajalla on tunnetta pelissä hienosti mutta äänessä on myös jotenkin outo kurkkuääni tai jotain... en juurikaan tiedä laulutekniikoista. Eddie Vedder tulee hieman mieleen. Tämä on ilmeisesti äänitetty kerralla purkkiin? Tästä nimittäin ainakin kuulee että kitaristin ja laulajan kommunikaatio toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tofu-uuni - Oodi Vilnalle 30.10.2006

Tofu-uuni - Oodi Vilnalle
Erikoista suomenkieltä tuossa biisikuvauksessa ;) En edes jaksa yrittää saada sanoista selvää, eikä oikeastaan hirveästi kiinnostakaan. Huumorimielellähän tämä on varmaan tehty mutta kun ei iske niin ei iske. Jos äänenlaatu olisi parempi niin voisi lämmittää hieman enemmän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tofu-uuni - Interrail 17.10.2006

Tofu-uuni - Interrail
Anteeksi mutta tämä on jotain aivan hirveää. Eihän tätä ole tehty tosissaan eihän? Anttilasyntikkakin voi kuulostaa maulla käytettynä hyvältä mutta... Mutta joo, tämähän olikin tällainen huumoripläjäys vaikkakaan ei yhtään hauska. Sori.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 17.10.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
Voi perskule, ei ole mun suosikkigenre oikein mutta yritetäänpäs jotain jauhaa. Jotenkin aika kuivan kuuloinen biisi, bassokin pompottelee jotenkin niin innottomasti. Eniten melodiaa hapuilevat soundit toimii mutta itse kuvio mitä ne jauhaa onkin sitten aika tavanomainen. Mutta siihenpä mun runosuoni tän biisin kanssa ehtyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Devillac - Avalanche 22.01.2007

Devillac - Avalanche
No niin, johan pörisee. Tämä on siinä mielessä oikeinkin onnistunutta stoner-mättöä, ettei tämä suoraan kuulosta yhdeltäkään kuulemaltani stoner-bändiltä, vaan tässä on myös omia mausteita reilusti seassa. Riffit varsinkin ovat hieman synkemmän- ja kierommanpuoleisia. Soundipuoli toimii, basso varsinkin vakuuttaa. Kitaroista lähtee tarpeeksi outoja rohinoita ja ulvontaa, rok. Laulajallakin oikein hieno ja laiska soundi, sitä voisi käyttää hieman enemmänkin hyödyksi. Ja stemmoja kehiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Devillac - Rollin 22.01.2007

Devillac - Rollin
Itse en osaa aggressiivisuutta juurikaan yhdistää tällaiseen enemmänkin tunnelmalliseen junnaukseen. Soundipuoli toimii kaikessa rouheudessaan jälleen ja riffit menevät jo hieman enemmän esikuviensa, kuten QOTSAn latuja. Kertsin sointukulussa varsinkin kuuluu Hommen tapa viedä normiriffi yllättäen vänkään suuntaan. No, rumpusoundit ovat jääneet aika ohkaisiksi ja siinä yksi syy miksi lopun jumitus ei oikein toimi niinkuin olisi tarkoitus. Loppu vaatisi jonkin vaihtelevan elementin, kuten kohisevan ridepellin tai vaeltelevan basson. Vitun pitkä feidaus, hurjaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Ride - 2. Ride (demo 2006 draft) 04.11.2006

The Ride - 2. Ride (demo 2006 draft)
Vokaaleista tulee ihan Franz Ferdinand mieleen. Ja toisaalta kuulen kaikuja 90-luvulta ja bändistä nimeltään Faith No More. Biisi ei oikein missään vaiheessa rupea potkimaan koska jatkuvasti tulee taukoja ja toisiaan seuraavat osat ovat toistensa vastakohtia (hieman kärjistäen). Eli jotenkin palapelimäinen fiilis tästä jää. Kertsi on ihan komea mutta muu biisi ei mitenkään tue sitä, se vain aina yhtäkkiä kajahtaa sieltä jostain esiin. Soitosta ei tarvitse urputtaa. Jos saisitte kokonaisuuden kasattua niin ettei saumoja jää näin paljon näkyville niin sitten toimisi ihan eri tavalla. Potentiaalia nimittäin on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Common Sense 30.10.2006

Marccus - Common Sense
Aika kasarisoundit, aiheuttaa ainakin mulle aika inhat väreet. Laulu kuulostaa kovin ohuelta, eikä ilmaisukaan ole hirveän varman kuuloista. Outo biisi josta en ainakaan ensi kerralla saanut ollenkaan otetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miss Monster Truck - No Tomorrow 08.10.2006

Miss Monster Truck - No Tomorrow
Ei kaiken tarvi olla niin vaikeeta (kun osais omassakin musassa tätä ohjetta noudattaa). Kunhan homma rokkaa niin kaikki on ok. Ei tää Blood Moneyn veronen rykäisy ole mutta kaikessa nostalgisuudessaan jotenkin symppis kuitenkin. Ja laulaja on kyllä perkeleen kova.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - Rasta Vs babylon 30.10.2006

Rasta Psygedelia - Rasta Vs babylon
Itselläkin olisi käyttöä noille aseiden äänille eräässä kasakkiprojektissa ;) Mutta kovin tyhjältä kuulostaa äänimaailma, ei ole oikein mitään mihin kiinnittyä, melodiaa ainakaan. Tää psychedelic-osasto on mulle rokkimeininkejä lukuunottamatta aika outo eikä tämä varsinaisesti houkuttele enempää tutustumaankaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Sanctuary 30.10.2006

Ever Since The Day - Sanctuary
Mukavasti rymähtää käyntiin. Yllättävän raskas kitarasoundi tyyliin nähden, rummut jotenkin etäisen ja tehottoman kuuloiset. Herkullisia palasia siellä täällä pitkin biisiä mutta kokonaisuutena jotenkin tasapaksu. Vielä enemmän persoonaa peliin ja tunnetta kehiin niin kyllä se siitä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Falling to Pieces 17.10.2006

Ever Since The Day - Falling to Pieces
Juu ja ne taustalaulut toimii. Itse päävokalistista en sitten olekaan niin varma. Kuulostaa hieman Poets Of The Fallmaiselta tekotunteellisuudelta. Ja kierrättämisestähän ei ehkä kannattais nykypäivänä naputtaa mutta "Falling To Pieces" on aika kulunut fraasi. Bändi soittaa perusvarmasti, ei mitään yyberhohdokasta mutta ei tökikkään. Miksaus jotenkin voimaton.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aivolävistys - Vittuun homofobia 05.01.2007

Aivolävistys - Vittuun homofobia
Punkin kuuntelu on viime vuosina jäänyt vähemmälle, mutta kun tämän pisti soimaan niin vanha punkpeikko sisälläni virnisti leveästi. Kertosäe on hemmetin tehokas! Loistava rytmitys ja vielä noin pistämätön iskulause päälle niin sehän on siinä. Sounditkin toimii oikein hyvin ja sopivat tyyliin. Sopivan raakaa rutinaa. Sanoja en hirveän tarkasti kuunnellut mutta eiköhän sanoma mennyt perille :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Kohti Sydäntä 17.01.2007

Lepakkotiimi - Kohti Sydäntä
No ei tämä ihan täysin vakuuta siitä että Leppis osaisi laulaa, kuka ikinä hän onkaan. Mutta ei tässä yksikään höpöttäjä varsinaisesti varmalta, kokeneelta tai vakuuttavalta kuulosta. Kertsissä laulajalla on sinänsä mukavan pehmyt lauluääni mutta tulkintaan saisi heittäytyä vielä hieman rohkeammin. Taustat on mulle ihan markan osaston läpsyttelyä ja pimputtelua, joten ei sen enempää siitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Winter & Us 31.10.2006

Mind's Pressures - Winter & Us
Bassopäätä tuntuu biisissä riittävän ja tämän takia (?) kitarat menee hiukan muhjuksi. Hieman kokeellisempaa meininkiä toisessa kitarassa, kiva vinkusoundi. Rummut hieman hukkuu skittarykmentin alle. Whyssa nakuttanut basarikin tukehtuu. Mutta vokaalejahan minä alunperin tulin tänne ruotimaan! Tässä biisissä homma toimii paljon paremmin ja uskottavammin kuin Whyssa, jonka tell me-osasto oli jotenkin niin käpynen että biisiltä lähti matto ja jalat alta. Tässä ei tosin ole yhtä paljon melodisuutta ja se tekee homman kai hieman helpommaksi. Pientä ongelmaa on vireen kanssa siellä täällä mutta pääasiassa oikein asiallista tulkintaa. Unohdetaan ne pikkupoikapuheet. Biisinäkin tämä oli mielestäni eheämpi vaikkakin Whyn kertsi oli hienompi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miss Monster Truck - Blood money 08.10.2006

Miss Monster Truck - Blood money
Wow. Todella tyylitajuista menoa ja vieläpä roheilla vokaaleilla. Tuleehan tästä QOTSA ja Mark Laneganin soolotuotanto mieleen mutta kun mukaan on sotkettu tuota rokkabillyä niin keitos maistuu tuoreelta. Soundit toimii oikein hyvin. Soolosoundiin ois ehkä enemmän kirskuntaa ja räkää vielä toivonu koska tällaisenaan se hieman hukkui miksaukseen. Hyvin toimii kokonaisuutena vaikka laulaja on noinkin uusi asia tässä bändissä. Kai se on sitä kemiaa? Livenä toimis varmasti komeasti. Rock. Fanitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dropsy - Breaking The Gate 31.10.2006

Dropsy - Breaking The Gate
Mennään mun makuun hieman liiankin raskaasti, varsinkin vokaalipuolella. Riffit on aika peruskauraa ja konerummut jauhaa elottomasti tuplajöötiä. Laulu on aika raa'an kuulonen mikä on tietenkin varmaan tarkoituskin mutta nyt ne kuulostaa lähinnä amatöörimäisiltä. Mut pöllöt rocks.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Intiaanikesä 12.09.2006

Routaraja - Intiaanikesä
Lyriikat olivat aika tavanomaiset mutta seassa oli muutama epätavallisen kömpelökin rivi jos oikein kuulin. Soitto sujui perushyvin, ei mitään maagista groovea kuitenkaan. Kertosäkeestä löytyy tiettyä tarttuvuutta ja ihan hauska kitarakoukkukin siellä kuului. Ok tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 30.10.2006

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Tässähän on sanomaa ja soittokin kulkee. Kitarariffit ei mitään uraauurtavia ole mutta toimii. Vokaaliosasto tässä kuitenkin parasta antia on. Ok ralli mutta kaipais ehkä hieman ronskinpaa otetta vielä. Niskaperseote käyttöön vaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Deco - Ohi kylmien katseiden 04.11.2006

Art Deco - Ohi kylmien katseiden
Outo nykivä rytmiikka rikkoo kappaleen muuten soljuvaa rakennetta. Laulajalla on oikein mukava ääni, sopivasti herkkyyttä. Särökitara ei sovi mielestäni kappaleeseen ollenkaan! Muuten soundeissa on pysytty tyylikkään hillityssä kuosissa. Virvelisoundi voisi myös olla hieman vähemmän märkä. Tomisoundit ovatkin sitten ehtaa 70-lukua. Ihan ok skittasoolo mutta ehkä tarpeettoman mahtipontinen näin "pieneen" biisiin. Hyvä biisi sinänsä mutta outoja tuotannollisia ja sovituksellisia ratkaisuja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Munchies - awww... 27.10.2006

The Munchies - awww...
Olipas mukava löytö. Soundit ei potki mutta mitä väliä kun ne sopii biisiin näin hienosti. Biisissä on mukavan letkeä livemeininki ja luonnollinen groove. Kaikki soittajat hoitaa tonttinsa tyylillä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - The man who made it real 03.04.2007

Apiskuko - The man who made it real
Ensimmäisenä huomio kiinnittyy mukavasti rullaaviin rumpuihin ja siitä pompottelevaan bassoon ja lopulta mukavan pehmeään vokalisointiin. Jouset antavat biisille vielä sen extra jonkin, eivätkä ne mene missään vaiheessa liian imeliksi. Oikein mallikas ja tunteikas veto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Ukonvasama 29.11.2007

Kylmän Raudan Sepät - Ukonvasama
Tanakkaa kompphia ja rihviä. Jossain vaiheessa biisi alkaa tuntumaan hieman pötkömäiseltä. Ei ole suvantoa eikä varsinaista piikkiäkään, vaan tasaista jöötiä, joskin ihan vakuuttavaa sellaista. Soolo-osuudet tuovat virkistävät vaihtelun tuulet. Ehkä tuota vastauslaulua olisi voinut käyttää säästeliäämmin, vaikkapa korostamaan kertsiä tai jotain. Kyllä Sepät osaa mutta biisi ei ollut nyt ihan napakymppi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minor Chill - 510 kiloseconds 12.09.2006

Minor Chill - 510 kiloseconds
Rumpuosasto kolisee ja rohisee tosi maukkaasti. Noista soundeista voi tuntea rumpukalvon pinnan vaikka soundi on kaikkea muuta kuin naturaali. Sama tunne kuin jollain toisella tuossa ylempänä että jokin vielä puuttuu. Mä jään kaipaamaan ehkä jotain tonne keskirekisteriin, sillä ainakin tässä alussa kilkutusten ja basson välinen kuilu on aika suuri. Myöhemmin jyrähtää kuitenkin tuo pörinäbasso kehiin ja se täyttää tyhjiötä. Hieman ehkä jäsentelemätön fiilis jäi. Draaman kaari uupuu.

Sivu: 1 2 3