Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 1391 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Murhatut viherkasvit - Pato 29.12.2012

Murhatut viherkasvit - Pato
Alkaa ainakin oikein lupaavasti. Ja paranee vain edetessään! Hyvä. Oikeastaan tämä on kokonaisuudessaan oikein hyvä kappale. Soitanta on varsin pätevää, sovituksessa on todella mukavia pieniä kikkoja ja omaperäisyyksiä. Laulajan lievästi käheä ääni sopii kuin piste i:n päälle tähän. Ehkä miksauksessa voisi vähän laittaa laulua enemmän pintaan, koska se hukkuu nyt paikoin soitannan alle. Pientä kauneusvirhettä, jonka voi korjata sitten studiossa. Kärkipäähän tämän raadin kappaleista. Ehdottomasti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia 29.12.2012

Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia
Kappaleeseen on aika vaikea suhtautua. Tämän ei varmasti ole ollut tarkoitus olla mitään hyvältä tai hauskalta kuulostavaa. Olisiko tämä siis samanlaista taidetta kuin Mauri Antero Nummisella? Siis jotain sellaista, missä tahallaan rikotaan rajoja ja halutaan ärsyttää ihmisiä, ja tehdä samalla jotain elämää suurempaa? Tavallaan erittäin progressiivista, tavallaan jotain aivan muuta. Minkähän tälle antaisi pisteiksi?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Kuuleeko kukaan? 29.12.2012

Apus - Kuuleeko kukaan?
Meikäläisen makuun liian metallista. Siis ihan liikaa. Toimisi minusta paremmin tukevilla rock-soundeilla ja vähemmällä örinällä. Toisaalta, tuo on vain minun korvani mielipide, eikä siltä kannata liikaa kysellä. Sovituksessa on ihan kivoja ideoita, mutta soundimaailma vie liikaa huomiota sinänsä kekseliäiltä ratkaisuilta. Laulajan suoritus on periaatteessa ihan kiva, joskaan tuosta genrelle ominaisesta laulutekniikasta en pidä alkuunkaan. Mitä tulee sanoitukseen sitten... periaatteessa ihan hyvin kirjoitettua, mutta jotenkin alleviivaavaa ja yllätyksetöntä. Teknisesti ihan hyvin tehty lyriikka, mutta kuitenkin vähän hajuton ja mauton.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä 28.12.2012

Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä
Voi voi... hirveästi en ole tätä musiikkityyliä arvosta. Oikeastaan pyrin välttämään tätä aina kun on mahdollista. Sanotaan näin, että vokalisteilla on kyllä minusta kaikki ihan hyvin hallussa. Symbioosi beatin ja laulun välillä on kuosissa. Ja asennetta tuntuu olevan, ja se myös toimii ilman, että kuulija joutuisi kokemaan minkäänlaista myötähäpeää (tuo tunne tulee minulla usein kun kuulen tämän genren musiikkia). Popimpi ja laulettu kertosäe luo mukavan kontrastin tuon rap-osion rinnalle, ja tekee tästä minun korvaani entistä miellyttävämmän kappaleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mad Spaniard - Homesick And Feeling Nostalgic 28.12.2012

Mad Spaniard - Homesick And Feeling Nostalgic
Alkaa aika häiritsevällä soundilla. Etenkin nuo "sointuiskut" tuntuvat aika karuilta. Biisi kyllä osoittautuu käyntiin lähtiessään menevän muutenkin outoilun maailmassa. Soundit tuovat mieleen jotenkin jotkut Commodore 64 -aikaiset tietokonepelit. En kyllä tiedä miksi. Haa, mutta sehän on nostalgiaa! Ja sitähän biisin nimessä halutaan tuntea. Onnistunut siis? Biisi ei kyllä valitettavasti saa minussa mitään suurempia tuntemuksia aikaan - lähinnä ärsyyntyneitä sellaisia. En ole tämän musiikkityylin ystävä, joten en osaa oikein sen parempaa analyysia tehdä tästä. Anteeksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrum - For Aino... 28.12.2012

Vrum - For Aino...
Pidän! Soundimaailma on mukavan maalaileva. Paikoin soitannosta tulevat mieleen Lab ja Kemopetrol... ja ehkä Cliche - joskaan yhtyeen musiikkiin en ole kauheasti tutustunut. Noh, asiaan: Biisi tuntuu kestävän melko kauan. Tuo on arvatenkin tietoinen valinta... meilläkin on tehty vastaavanlaisia maalailusekoiluja varsinaisen biisin jälkeen. Tässä suhtaudun tähän pitkittämiseen vähän kahtiajakoisesti. Toisaalta tuo maalailu on aivan tolkuttoman upeasti tehtyä. Toisaalta taas biisi itsessään olisi loppunut mukavan ytimekkäästi jo kolmen ja puolen minuutin jälkeen... tulee vähän sellainen olo, että tässä kuuntelisi tuon varsinaisen kappaleen jälkeen neliminuuttisen instrumentaalibiisin. Hämmentävää. Kokonaisuutena kuitenkin upea tekele - niin soitannollisesti, sovituksellisesti, tuotannollisesti kuin laulullisesti...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Try It Again Sam - Wake Up 28.12.2012

Try It Again Sam - Wake Up
Alkaa hyvällä riffillä! Soundeissa on ehkä hivenen liikaa kaikua? Toisaalta avara äänimaisema on tällaisessa melkeinpä välttämättömyys. Kertosäkeeseen tultaessa äänimaisema vähän särkyy. Tuo kertosäettä edeltävä kitarariffin soundi on minusta liian tumppuinen tuohon yhteyteen. Onneksi sitä ei tule liian pitkää aikaa. Kitarasoolo on ehkä biisin heikoin osio. Siinä etenkin alkupuolella sorrutaan vähän mielikuvituksettomalle linjalle - etenkin muuhun biisiin verrattuna. Kokonaisuutena laulajan suoritus on minusta varsin kohtuullinen. Bändikin tuntuu suoriutuvan urakastaan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonela - Kivun Kautta 28.12.2012

Stonela - Kivun Kautta
Pidän kappaleen kitaroinnista. Kitaroinnin ja "huolimattoman" laulun muodostama symbioosi toimii varsin hyvin etenkin säkeistöissä. Kertosäe on varsin populääri, mikä tekee kappaleesta varsin helposti lähestyttävän. Ongelma meikäläisen kieron korvan vuoksi on siinä, että melodia ja poljento kertosäkeessä on jokseenkin kulunut. Myöskään laulu ei minusta toimi niin hyvin kertosäkeessä kuin sen pitäisi... jää ehkä jotenkin ponnettomaksi etenkin soitantaan verrattuna. Teksti on ihan toimiva. Aihe on vähän kulunut, mutta teksti on kuitenkin kirjoitettu ajatuksella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unia (pre-band) - Kotona 12.04.2011

Unia (pre-band) - Kotona
Hyvä biisi. Kivaa tunnelmointia ja soitantaa. Biisi toimi hyvin jossain hämyisässä jazz-kapakassa. Teksti on tosin paikoin vähän turhan kliseinen, ja tuo kyllä estää täyden kympin. Noh, kokonaisuus pysyy silti kirkkaasti kiitettävän puolella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta 12.04.2011

P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta
Hyvää kitarointia. Groovea löytyy, ja nuo itämaiset tilutukset sopivat melkoisen hyvin tuonne väliin. Soundimaailma on ehkä hivenen liian rosoinen. Pienet rauhallisemmat nyanssit olisivat olleet tarpeen. Nyt tässä mentiin hieman yksipuolisen tuuttauksen puolelle. Hyvä veto silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Vitutuslaulu 10.02.2011

Judas Kiss My Ass - Vitutuslaulu
Ei toimi, olen pahoillani. Aiheesta saisi kiinnostavankin tekeleen tehtyä, ja sillä saisi varmasti kulttisuosiota. Mutta tässä vaan jotenkin rämpytellään akustista ja kiroillaan päälle? Lisäksi tuntuu siltä, että laulu ja soitto eivät tue toisiaan. Mielestäni se ei-akustinen versio toimi huomattavasti paremmin.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Garbolla ei ole mitää järkevää asiaa - Ale-taistelu 01.02.2011

Garbolla ei ole mitää järkevää asiaa - Ale-taistelu
Ihan mielenkiintoinen tekele. Sanoituksessa on jotain punkin ja rapin välimaaston henkeä. Tausta on ehkä lähempänä trancea. Kombinaation täydentää naislaulaja, jonka äänessä on väläys psykedeliaa. Ei ihme, ettei oikea tyylilaji ole tiedossa. :) Kyllä tämän kuunteli, vaikken ehkä levykauppaan menisikään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keppa - Toinen toista 01.02.2011

Keppa - Toinen toista
Ihan maukasta kuunneltavaa. Tangon rytmitystä siellä on havaittavissa, joskaan mitään lavatanssitusinatangoa tämä ei ole, vaan menee enemmänkin hienojen taidetekeleiden puolelle. Olisiko lauluraitaa voitu harkita?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele yolk - I´ll achieve 01.02.2011

yolk - I´ll achieve
Laulajalla on hyvä ääni ja tulkinta. Bändikin toimii komeasti. Biisissä on kiva draivi päällä, ja se kantaa loppuun asti. Sovituksessa on mukavaa pientä kikkailua, joskin ehkä pientä lisämaustetta voisi kenties heittää kehiin? Nyt mennään silti hivenen turhan lähellä "perinteistä rokkipaahtoa", vaikka onneksi kuitenkin eri polkua tallaten.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trail of Life Decayed - Blood On Your Hands 01.02.2011

Trail of Life Decayed - Blood On Your Hands
Aika ahdistavaa tunnelmaa. Ehkä sellaista on haettukin. :) Siihen nähden hyvää jälkeä. Kitara pysyy hyvin käsissä, ja tuo mörinä täydentää jäljen aika tappavasti. Tulee vähän mieleen Kummelin Speedy ja Saku, mutta ei-humoristisella linjalla toteutettuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunset Boulevard - Hungry Hearts 01.02.2011

Sunset Boulevard - Hungry Hearts
Kokonaisuutena ihan valmis paketti, joskin ehkä turhan uskollinen esikuvilleen. Allekirjoittanutta ei oikein nappaa tällainen "moneen kertaan tehty materiaali", mutta aina se kuulijansa kuitenkin löytää. Joten, ei muuta, kuin antaa palaa vaan. Jos höystäisitte biisejänne vähän kierommilla ja omaleimaisemmilla pienillä kikoilla, iskisi tämä varmasti paremmin myös meikäläiseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Perkelesaatanahelvettivittu 01.02.2011

Judas Kiss My Ass - Perkelesaatanahelvettivittu
Hah... elämän suurten kysymysten äärellä painitaan. Nykivästä kitaroinnista ja maanisesta laulusta tulee paikoin mieleen Sielun Veljet jostain Lapset-EP:n ajalta. Joskin nuo kähisevät örinän kaltaiset huudot eivät tuota rinnastusta tue. Yhtä kaikki, ihan hauska tekele. Lisähauskuutta tulee siitä, että Judas-nimeä kantavan artistin rinkipisteet olivat näemmä 66.6. Liekö tuo sitten osoitus demoneiden olemassaolosta. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - My time to die (demo) 01.02.2011

Death Generation - My time to die (demo)
Vaikka en genrestä mitään ymmärräkään, niin kokeilen heittää jokusen kommentin. Laulajan persoonallinen ääni sopii tähän hyvin, ja sielukas tulkinta sointuu komeasti tuon hypnoottisen kitaravallin kanssa. Etenkin biisin alkupuoli on vahvaa suoritusta. Kitarasoolosta en tosin hirveästi pitänyt. Mutta kokonaisuus oli ihan kohtuullinen. Ehkä pienillä rauhallisemmilla suvantokohdilla olisi saatu vielä vähän sävyjä, jolloin biisin hypnoottisuus olisi korostunut vielä enemmän?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - It hurts 01.02.2011

4 Eyes Only - It hurts
Pidin koskettimien soundista tuossa introssa. Siinä oli dynamiikka kohdillaan. Laulu menee pääsääntöisesti hyvin, joskin paikoin siinä on havaittavissa laiskuutta. Voi olla tosin nauhoituksestakin johtuvaa? Soitto pelaa hyvin. Kappaleessa on myös pirteää 60-luvun lopun melodiakulkua. Ehkä jotain silti puuttuu, ja biisi on minusta hivenen liian pitkä. Tiivistäminen tai sitten rohkeampi tunnelman muunnos erilaisine osineen voisi olla pohdinnan kohteena?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Faith Will Move Mountains (VI versio) 31.01.2011

Judas Kiss My Ass - Faith Will Move Mountains (VI versio)
Mystistä tiluttelua. Biisistä tulee kuitenkin mieleen, että se on enemmänkin vain omaksi iloksi vedettyä inspirointia, kuin varsinainen biisi. Kitaroinnissa on kyllä kiintoisia, jopa hivenen itämaisia sävyjä. Ehkä vähän Kingston Wallin suuntaan...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make & Mike - Pintaa Rikottiin.. 31.01.2011

Make & Mike - Pintaa Rikottiin..
Sig tulee mieleen laulutyylistä sekä sävellyksestä. Ja onhan soundeissakin jotain samaa. Harmiton pop-kappale, jossa on nostalgista sanomaa ja otetta. Erityisesti retrohenkiset soundivalinnat ja pienet kikkailut piristävät. Jotenkin tämä silti jättää vähän vaisun kuvan itsestään.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty old Groupie 31.01.2011

DIRTY CLUB - Dirty old Groupie
Laulajan ote on hyvä. Soundimaailma on mielenkiintoinen - vähän, kuin olisi C-64:llä väännettyä bluesia. Ehkä hivenen turhan futuristinen soundimaailma minun makuuni. Lopun naurunrämäkkä oli tarpeetonta. Kaipa siinä joku sisäpiirivitsi oli taustalla?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Infinia - Starlit Sky (acoustic) 31.01.2011

Infinia - Starlit Sky (acoustic)
Soundit tasapainoiset. Laulu ja soitto pelaavat. Biisi soljuu letkeästi eteenpäin, ja hyvä tunnelma kantaa biisin loppuun asti. Tunnelma vaihtelee mukavasti biisin edetessä, mikä on varsin hyvä asia. Ja osien välillä on jopa yllättävän paljon vaihtelua, vaikka akustinen toteutus ei yleensä salli sellaista kovinkaan helposti. Tässä tuo toimii lisäksi. Kitarasoolo on erityisen maukas.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make & Mike - Rumien Taivas.(remix) 31.01.2011

Make & Mike - Rumien Taivas.(remix)
Taisin äskettäin kommentoida tuon alkuperäisen. Tämä toimii huomattavasti paremmin. Soundit ovat tähän sopivammat, eli vähemmän huumoripitoiset. Ja toisaalta välihuutelut ovat pienemmässä roolissa. Muilta osin samat sanat pätevät tähänkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele State of Ignorance - Blind 31.01.2011

State of Ignorance - Blind
Joutui kuuntelemaan pariin kertaan, että pääsi sisään. Alkuun tuntui sekavalta, mutta myös jotenkin kiintoisalta, vaikka olikin liian raskas minun makuuni. Sielukasta tunnelmointia monin paikoin. Kitaralinjat ovat myös jänniä. Soundimaailma on liian "terävä". Minusta mystisemmät "viidakkosoundit" kantaisivat pidemmälle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - Fly again tonight 31.01.2011

4 Eyes Only - Fly again tonight
Ensimmäiseksi demoksi varsin pätevät soundit. Oikeastaan tuo hienoinen indiemäisyys soundeissa on jopa hyvä asia. Soitto ja laulu toimivat myös. Kitaralla varsinkin kikkaillaan maukkaasti. Valitettavasti biisi on minusta hivenen turhan tavanomainen, ja hukkuu massaan. Jos kitarakikkailun tapaista höystettä olisi enemmän, uskoisin, että erottuisitte (tämän biisin perusteella muodostettu kuva) helpommin massasta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Junttakone (rakennusmiehen rakkauslaulu) 31.01.2011

Fillari - Junttakone (rakennusmiehen rakkauslaulu)
Harmiton popittelu, kuten Fillarilla yleensäkin. Jotenkin laiskalla otteella laulettu, mikä hivenen syö nautintoa. Jotenkin tuntuu, että "vedetään vain läpi". Letkeä tunnelma toki piristää päivää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Ariella 15.12.2010

Vicious Minds - Ariella
Soitto, tuotanto ja laulut ovat kunnossa. Paletti on oikein valmis. Suurin puute on minusta omaperäisyydessä. Tai oikeastaan sen puutteesta. Biisi menee vähän turhan tutuissa skaaloissa, ja kaikki asiaan kuuluvat kikkailutkin on toteutettu niin kuin ne tapana on. Jos sen oman äänen saisi mukaan, tästä voisi tulla vaikka kuinka hyvä paketti. Toki tiedostan sen, että joskus on kiva mennä "sitä tuttua polkua" vailla paineita, ja jättää ne rajojen rikkomiset muille. Ei tuo asenne ole sen väärempi, kuin omanikaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Faith Will Move Mountains (IV versio) 15.12.2010

Judas Kiss My Ass - Faith Will Move Mountains (IV versio)
Nopeaa soitantaa. Soitto pysyy hyvin kasassa. Kuitenkin meikäläisen korvan mielestä tämä menee vähän enemmänkin sooloiluksi, jota tehdään ihan omaksi iloksi, eikä tavoitteena ole olla sinällään mikään varsinainen biisi. Sellainen kaikin puolin valmis tekele olisi kiva kuulla. Taitoa on ainakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bleachers - Monsoon 15.12.2010

The Bleachers - Monsoon
En ihan täysin allekirjoita genreä. Mutta ei se mitään. Ihan hyvin soitettua rockia, jossa monia hyviä sovituskikkoja on hyödynnetty toimivasti. Yleissävy on ehkä hivenen liian populaari meikäläisen makuun. Etenkin tuo liki "enkelikuoromainen" taustahoilottelu menee hivenen kornin puolelle. Paletti on kokonaisuutena oikein valmis. Tuotanto on myös hyvää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bleachers - Clouds 15.12.2010

The Bleachers - Clouds
Kahtiajakoiset fiilikset jäävät tästä. Alkuun pidin oikeastaan melko paljonkin pirteästä ja kuitenkin omaperäisestä kappaleesta, jossa laulajan ehkä hivenen naivi laulutyyli tuki soitantaa. Pidemmän päälle biisi menee kuitenkin hivenen sekavaksi. Tuntuu, että se kaatuu eteenpäin, eikä punaista lankaa löydy. Ehkä hivenen lyhyempänä kappale olisi kestänyt loppuun asti?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - New World Wonder 15.12.2010

AlfaKalle - New World Wonder
Häiritsevä biisi. Artistille ominaiseen tapaan hyvin ekspressionistinen. Joissain kohdin taide menee musiikin edelle. Suurelta osin kyseessä on kuitenkin ihan toimiva ja kiintoisa teos, jossa taiteellisuus tukee musiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Global Quake (III versio) 07.12.2010

Judas Kiss My Ass - Global Quake (III versio)
Biisin suurin ongelma on sen instrumentaalius. Kappaleesta kuuluu valitettavalla tavalla läpi sen keskeneräisyys. Laulua tarvittaisiin, jotta biisi pääsisi oikeuksiinsa. Nyt tämä vaikuttaa jotenkin "omaksi iloksi soitellulta" tai puolitiehen jääneeltä taustalta. Soitto itsessään toimii paikoin oikein hyvinkin, joskin etenkin korkealle menevissä tilutuksissa on jotain "kankeutta" aistittavissa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele CULT Commander - The Beauty And The Beat (That Bites) 07.12.2010

CULT Commander - The Beauty And The Beat (That Bites)
Kieltämättä kunnianhimoinen veisu, jossa on paljon mielenkiintoisia elementtejä. Meikäläisen makuun tämä menee kuitenkin paikoin liikaa jotenkin ärsyttävän pimputuksen puolelle. Ja tuo syö valitettavasti biisin pisteitä. Kokonaisuus on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että artistin nimi täytyy painaa mieleen. Ehkä ne toiset biisit iskevät sitten kympillä. Taitavaa ja kunnianhimoista otetta on nimittäin aistittavissa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - I wanna take you out 07.12.2010

AlfaKalle - I wanna take you out
Varsin erikoinen pop-veisu, kuten artistilta sopii odottaakin. Biisissä on aika paljon kieli poskella väännetyn henkeä. Kokonaisuutena biisi pysyy silti kasassa, vaikka erikoisuus toimiikin jotenkin kuuntelunautintoa heikentävänä elementtinä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele yolk - Closed Doors 07.12.2010

yolk - Closed Doors
Minä pidän tästä veisusta. Äkkivääryyden nimeen vannovana pidän artisteista, jotka myös vannovat saman termin nimeen. Tässä on hyvä soundimaailma, joka on yhtä aikaa rauhallinen, hypnoottinen ja raskas. Tuon yhdistelmän aikaansaaminen vaatii jo onnistumista. Laulaja vetää myös hyvin. Ei tässä voi muuta kuin faniutua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilgrin - The Closing Cycle 07.12.2010

Kilgrin - The Closing Cycle
Energiaa ja pimeitä sävyjä... sellainen tulee mieleen tästä. Biisi paranee jokaisella kuuntelukerralla, mutta ihan täydellistä nautintoa en tästä siltikään saa. Biisi on minun makuuni liian "metallinen", mikä johtuu tietysti siitä, että kappale on metallia. :) Biisin tietty hypnoottisuus on sen suurin etu. Genressään veisu on kohtuullinen, muttei kuitenkaan täysin minun juttuni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Saastaiset siat 07.12.2010

Kalashnikov - Saastaiset siat
Tämä oli toimiva kipale. Teksti on hyvä, kuten teillä aina tuppaa olemaan. Biisi on ehkä hivenen renkuttava minun makuuni, mutta onneksi tässäkin on sovitukseen otettu mukaan myös äkkivääryyttä. Laulajan ääni on aina ollut persoonallinen, mutta tässä kappaleessa se menee jo melkeinpä vahvuuden puolelle. Nyt myös soundimaailman ja äänen välinen balanssi on sopusoinnussa. Kyllä tämä ysin puolelle jo menee.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Above Sanity - Something to See 07.12.2010

Above Sanity - Something to See
Hyviä juttuja paljonkin. Kitaroinnissa on kivaa äkkivääryyttä, ja muutakin hyvää omaperäistä juttua löytyy sovituksesta. Ihan täysin en tälle kuitenkaan lämpene. Ehkä soundimaailma on jotenkin "liian kliininen" kaikesta rosoisuudestaan huolimatta. Ehkä myös jonkinlaista lisänyanssia kaivattaisiin. Nyt biisin eri osat tuntuvat menevän vähän liian samanlaisella intensiteetillä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - Alalalaa 05.11.2010

electrichaos - Alalalaa
Menee auttamatta meikäläisen musiikkimaun ulkopuolelle. Kyllä tämän silti kuunteli kivuttomasti. Ihan kiintoisaakin meininkiä oli havaittavissa, josta tuo torvielementti on maininnan arvoinen. Balanssi on vähän häiritsevä. Jotenkin soundit kuulostavat päälleliimatuilta, eivätkä tue toisiaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele yolk - Hurt Me 05.11.2010

yolk - Hurt Me
Ideaa on paljonkin. Soitossa on kivoja juttuja, sävellys on ihan kohtuullinen ja laulajakin vtää pirteästi. Ehkä jotenkin kuitenkin jonkinlainen puolitiehen jäänyt meininki paistaa läpi. Biisi tuntuu jotenkin kaatuvan läpi omalla painollan, ja sen "sielu puuttuu". Erittäin potentiaalista meininkiä kuitenkin Vain pieniä puutteita, mutta jos tuon saisi kuntoon biisi olisi miltei täydellinen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar Transistor - Major Transistor 05.11.2010

Sonar Transistor - Major Transistor
Oikeastaan aika kivaa meininkiä. Laulutkin voisivat sopia tähän, mutta instrumentaalinakin tämä kantaa kyllä maaliin asti. Poikkeuksellinen instrumentaali Mikseri.net:n valtavirtaan nähden - tässä säilyy kiinnostus loppuun asti. Hyvä soundimaailma ja sovitus on sen tae.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - The Weirdness of My Breath 05.11.2010

Dualistic Balance - The Weirdness of My Breath
Hyvin erikoinen äänimaisema. Tällainen äänikollaasi on vähän meikäläisen musiikkimaun ulkopuolella, mutta on tuo ihan kiintoisasti rakennettu. Periaatteessa voisin pitää tällaisesta rockmusiikin mausteena. Pelkältään tämä menee vähän yksipuoliseksi, vaikka kiintoisaa elementtiä löytyikin runsaasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Name Day - Twilight 29.10.2010

The Name Day - Twilight
Tässä on nätti tunnelma. Äänitys on hyvällä tapaa jotenkin indiemäinen, mikä sopii tähän kuin nyrkki silmään. Laulajien äänet ovat hyviä. Kitaranäppäily toimii myös. Jonkinlaista "paisutusta" olisi silti ehkä voinut paikoin harkita?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Inside Me 29.10.2010

Rope Too Tight - Inside Me
Varsin pätevä äänitys. Soitto ja laulu toimivat myös hyvin, eli niiden puolesta biisi on varsin valmis. Kitarointi toimii pääsääntöisesti hyvin, mutta joku tuossa paikoin esiintyvässä "nykivässä" komppauksessa häiritsee. Hyvää sovituksessa on se, että kappaleeseen on löydetty sopivia nyansseja hiljaisempine kohtineen. Toisaalta joissain välikkeissä tykitetään mukavasti vielä raskaammalla kaahauksella. Osioiden vaihtelevuus on biisin suurin plussa. Kokonaisuutena hyvää vääntöä, joskaan ei aivan omaa suosikkityyliäni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -Kaatopaikka- - Wounded Angel 06.10.2010

-Kaatopaikka- - Wounded Angel
Hivenen tulee sellainen fiilis, että tässä on vain tausta vedetty narulle ja lauluja odotellaan. Soundit ovat myös vähän kotikutoiset, mutta sen voi antaa anteeksi, koska ne saa studiossa ruuvattua kuntoon, jos vaan tahtoo. Jos tämä on tarkoitus jättää instrumentaaliksi, niin tämä vaatisi jotain lisäkehittelyä. Nyt tämä jää vähän tylsähköksi ja soljuu toisesta korvasta ulos, eikä jää mieleen, vaikka parikin kertaa kuunteli.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Puhdistautuminen 06.10.2010

Ihmineläin - Puhdistautuminen
Hyvin avantgardistinen tekele. Tuntuu jotenkin M.A.Nummisen ja konemusiikin kohtaamiselta. Joskin tämä menee monin paikoin vielä pimeämmälle puolelle. Ehkä tässä on myös jotain Ismo Alangon taiteellisempien biisien henkeä... sekavaa. Tästä ei voi pitää, eikä tätä voi inhota. Tästä ei oikein voi olla mitään mieltä. Tajuntaan se jotenkin vaikuttaa, liekö sitten puhdistamalla sen?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polku - Ready 06.10.2010

Polku - Ready
Tällainen konemusiikki ei ole minulle helpointa arvioida, johtuen siitä, etten oikein ymmärrä mitään genrestä. Soundit ovat ihan kohtuulliset ja varsin futuristiset. Äänimaisema on melko selkeä. Beat ei puske liikaa silmille, mikä on usein minua näissä tämän genren biiseissä häirinnyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make & Mike - PäiväKänniMies... 06.10.2010

Make & Mike - PäiväKänniMies...
Jeps... rentoa rallatusta suoraan Oktoberfest-teltasta? Tai no, eiväthän ne hallit mitään telttoja ole... ihan letkeä veisu, joka ajaa asiansa. Musiikillisesti tämä ei ole mikään suuren luokan mestariteos, mutta kevyenä välipalana varsin toimiva ralli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ablazer - Doomsday Firepower 06.10.2010

Ablazer - Doomsday Firepower
Hivenen liian raskas veto minun makuuni. Kuitenkin genressään varsin toimivaa sellaista. Soundit tuovat mieleen melkeinpä Nightwish-tyylisen metallin, joskin laulaja vetää taas sitten raskaamman kaavan kautta. Minä en oikein tuosta örinästä pidä, mutta älkääpä sen antako häiritä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Yehat 06.10.2010

TÄDÄÄ - Yehat
Menee oman musiikkimaun ulkopuolelle. Kuitenkin soundit ovt ihan pätevän kuuloiset. En ainakaan huomaa oikeastaan mitään eroa yökerhoissa joskus vastaantulleisiin veisuihin. Paikoin tässä on myös kivan rauhallista maalailua (kuten esim. tuossa n. 3:30:n kohdalla). Se toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - Päästä irti 06.10.2010

Grazy Mama & Sidekixx - Päästä irti
Soundit ovat ainakin kohdillaan, kuten arvata saattaakin. Laulajan tulkinta on myös priimaluokkaa. Sovitus on myös oikein mainio. Ehkä kappale kuitenkin jää jotenkin valjuksi. Lyhyt se on ainakin. Ehkä siksi tässä tulee melko nopeasti fiilis siitä, että tämä on jo kuultu melko moneen kertaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Valoon päin 06.10.2010

AlfaKalle - Valoon päin
Sen luokan positiivisuuspläjäys, että menee melkein överiksi. Kieli poskessa tehtyä synapoppista - tulee jotenkin mieleen joku Movetronin sekoilu espresso-yliannostuksen jälkeen. Rehellisesti sanottuna tämän kuuntelu ärsytti suuresti, mutta olihan tämä aika kokeellinen kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Fourwinds Chapel 06.10.2010

Rope Too Tight - Fourwinds Chapel
Varsin pätevää soitantaa. Sounditkin ovat kuosissa. Pidän myös tuosta, että tunnelma vaihtelee eri osioiden välillä. Laulajakin vetää oikein mallikkaasti ja vaihtelee tulkintaansa sujuvasti biisin osion mukaisesti. Negatiivista sitten on taas se, että vaikka osat vaihtelevat oikein tyylikkäästi, mikään niistä ei suuremmin sytytä meikäläistä. Hivenen turhan tavanomaista kuitenkin minun makuuni.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Devoid - The Wanderer 01.10.2010

Devoid - The Wanderer
Ihan nättiä maalailua. Soundit ovat mukavan avarat ja "etäiset". Äänimaisema tuo mieleen jonkun aikaisen kevätaamun (tai jotain vastaavaa). Kuitenkin tämä huutaisi minusta laulua. Näin instrumentaalina tämä jää jotenkin puolitekoiseksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make & Mike - you touch my heart(akustinen) 01.10.2010

Make & Mike - you touch my heart(akustinen)
Tunnelmointia ja akustista näppäilyä nuotiolla. Soitto toimii ja laulajalla on varsin karismaattinen ääni. Minun makuuni tämä on kuitenkin hivenen yllätyksetön ja laahaavahko kappale. Tällainen musiikki kuitnekin löytää aina kuulijansa, joten teoksesta voi olla ihan ylpeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Whore 01.10.2010

Judas Kiss My Ass - Whore
Häiriintynyttä meininkiä. Ei kuuntelunautinto, mutta ahdistunut tunnelma on ainakin tavoitettu erinomaisesti. Tämän pitäisi toimia taustamusiikkina jossain sopivassa elokuvassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele From beyond the mind - Arena 30.09.2010

From beyond the mind - Arena
Instrumentaalikappaleen ongelma on se, että biisin on hankala jäädä päähän. Kuuntelin tämän muutaman kerran läpi, mutten oikein saanut mitään käsitystä kappaleesta. Soitanta on varsin taidokasta, mutta soundimaailma on jotenkin vähän turhan konemainen. Kokonaisuus jää jotenkin silti oudon etäiseksi. Ehkä lauluosioiden lisääminen korjaisi tätä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele WRATHAGE - Hic sunt diabolos (There are devils here) 30.09.2010

WRATHAGE - Hic sunt diabolos (There are devils here)
Raivoisaa mättöä. Liian raivoisaa minun makuuni. Soundimaailma on kuitenkin toimiva. Samaten laulaja ja soittajat vetävät taidolla. Varmasti genressään oikein mallikas tekele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cravestoalytuzum - Eksyin 30.09.2010

Cravestoalytuzum - Eksyin
Laulusuoritus on minusta ihan pätevä. Tuollainen "dramaattinen tulkinta" toimii tässä hyvinkin. Kappaleessa on kivasti erilaista nyanssia osioiden välillä. Kokonaisuutena varsin rohkea teos, joka kantaa loppuun asti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Earspasm - Rum'n'Gas 30.09.2010

Earspasm - Rum'n'Gas
Aika surrealistista pimputusta. Ei ihan täysin kyllä mene minun tajuntaani. Turhan extreamea. Kiintoisaa kokeilua silti. Konesoundi on vaan vähän turhan halvan kuuloinen. Voin toki olla väärässäkin. Mielestäni tällaista tilutusta voisi käyttää mausteena jossain, mutta kokonaisena biisinä tämä menee jo vähän ylitarjonnan puolelle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Perdition Now - Diem perdidi 30.09.2010

Perdition Now - Diem perdidi
Vähän turhan raskasta raivoa minun makuuni. Tulee mieleen paikoin Kummelin Speedy & Saku. Tosin nuo rauhalliset kohdat toimivat jopa minun korvaani. Tuo n. 2:25:n kohdalla alkava kitaramaalailu on jopa herkullisen kuuloinen, etenkin 2:45 tulevan toisen äänen takia. Kontrasti muun mätön kanssa on vaan minulle liikaa. Mutten olekaan kohderyhmää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele In My Dreams - Tuhannen Vuoden Päästä 30.09.2010

In My Dreams - Tuhannen Vuoden Päästä
Ihan mukavaa tunnelmointia. Taustamusiikkina oikein toimivaa. Soundimaailma on rauhallinen ja sitä myöten rauhoittava. Kuitenkin biisissä on se vakio-ongelma, mikä instrumentaaleilla tuppaa olemaan: se jää "taustalle", eikä vangitse kuulijaa. Toisaalta, taustamusiikilla ei ehkä sellaista tarvetta olekaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Musta Lista - Huoletonta matkaa 30.09.2010

Musta Lista - Huoletonta matkaa
Mukava groove päällä. Minä oikeastaan pidän tästä ainakin jollain tapaa. Laulajan otteesta ja bändin soitannasta tulee jotenkin mieleen Aknestik. Epäilen, että tämä kappale ei kuitenkaan kovinkaan montaa kuuntelua kestäisi, koska minullakin alkoi hiljalleen tökkiä jonkun verran etenkin noissa kertosäkeissä. Sovitus on kunnossa ja soitto toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Sato (single) 30.09.2010

Moukka - Sato (single)
Kokonaisuutena tämäkin on valmis kappale. Soundit toimivat aika kivasti, ja mukavaa rosoisuutta ja karismaattisuutta on aistittavissa myös laulajan ilmaisussa. Sävellys on ehkä vähän turhan tavanomainen minun makuuni. Teksti pursuilee kyllä vähän kliseitä, mutta on kokonaisuutena kirjoitettu varsin toimivasti. Sovituksessa on kivoja pieniä kikkoja mausteena, kuten tuo loppupuolella tuleva kitarakuviointi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ablazer - Direction of Despair 30.09.2010

Ablazer - Direction of Despair
Ei ole omaa suosikkityyliäni... kaikesta huolimatta oikein valmiin kuuloinen paketti. Taitoa soittaa ja tulkita on riittämiin. Eniten vierastan tuota matalaa örinälaulua. Puhtaasti (tai oikeastaan ei kovinkaan puhtaasti, mutta vähemmän öristen) laulettu toimii minusta paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Space satisfucktion 30.09.2010

DIRTY CLUB - Space satisfucktion
Pitäisin tästä huomattavasti enemmän, jos tuossa laulussa ei olisi jotain kummallista "mekanista" efektiä. Särkee jotenkin. Muuten biisi on kiintoisan kokeellinen, ja jopa kunnianhimoinen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Lähellä/Etäällä (single) 30.09.2010

Moukka - Lähellä/Etäällä (single)
Soundit, soitanta ja tulkinta ovat oikein valmiita. Kappale on ehkä hitusen liian raivoisa minun makuuni, mutta mitäpä sitten. Kappaleessa on mukavasti omaperäistä ilmettä. Ehkä hieman S.O.A.D -vaikutteita aistittavissa? Pientä kritiikkiä siitä, että paikoin veisu menee vähän päättömän kohkauksen puolelle, tai ainakin lähelle sitä. Paketti kuitenkin pysyy kasassa ja menee rimaa hipoen yli.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Gathering Of The Werewolves 29.09.2010

Judas Kiss My Ass - Gathering Of The Werewolves
Jokseenkin pelottava tunnelma tässä. Biisi kuitenkin toistaa itseään aika nopeasti. Tämä voisi toimia hyvinkin introna (joskin huomattavasti lyhempänä), koska tämän jälkeen voi alkaa oikeastaan minkälainen biisi tahansa. Toinen vaihtoehto olisi, että kappale toimisi taustamusiikkina jossain elokuvakohtauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - DEEP 29.09.2010

SILVERINE - DEEP
Paikoin oikein maukasta meininkiä. Minun makuuni biisi ei ihan täysin ole, mutta se johtuu vaan musiikkityylistä eikä suorituksesta. Taitoa on, biisissä on myös rohkeaa sovituksellista kikkailua mukana, ja laulajalla on karismaattinen ote. Joskin paikoin mennään vähän liian rääkyvällä otteella...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kreeta - Onnea ystävälle 29.09.2010

Kreeta - Onnea ystävälle
Soundimaailma on varsin valmis. Intro antaa odottaa hivenen vauhdikkaampaa kappaletta, kuin mitä tämä todellisuudessa on. Kyllähän tämä sitten lähtee kertosäkeessä enemmänkin käyntiin, vaikkei ihan niihin vauhteihin ylläkään, mitä alkuun odotin. Laulaja laulaa kauniisti, mutta jotenkin eleettömästi. Äänen värittömyys tekee tästä jotenkin hankalan biisin kuunnella. Tuntuu siltä, että sanat vaan tulevat ulos suusta, eikä sanomaa mietitä. Biisin sanoma on aika lailla arvattavissa. Teksti on kyllä ihan kohtuullisesti kirjoitettu, vaikkei tarjoakaan oikein mitään uutta. Toisaalta, ei ehkä aina tarvitsekaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Devolution D - Inhale the Apocalypse 29.09.2010

Devolution D - Inhale the Apocalypse
Nopeat sormet ja taito laulaa raivoisasti... niistä on trash-metal tehty. Ihan täysillä tämä genre ei iske meikäläiseen. Pakko todeta, että ei tämäkään biisi tee poikkeusta, vaikka tässä muutamia herkullisia kitarakuvioita tarjoillaankin. Tuo örinälaulu vaan on niin vierasta meikäläisen korville, että... Mutta älkääpä masentuko kommentistani. Valmiilta paketilta tämä kuulostaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bleachers - Teenage Horizon 29.09.2010

The Bleachers - Teenage Horizon
Paikoin tämä on oikein maukas tekele, jossa on sympaattisesti mukana 60- ja 70-luvun taitteen soundia. Paikoin tässä tulee kuitenkin tuntuu siltä, että ajatus ei kanna ihan täysillä loppuun asti. Erityisesti noissa lievissä "revityksissä" (esim. 1:45 alkaen) tuntuu, että laulajan ääni ei kanna ihan niin hyvin, kuin pitäisi. Muutenkin soitto menee noissa kohdin hivenen junnaavaksi. Muun biisin ansiot ovat kuitenkin vahvat, ja pistävät kuuntelukokemuksen tuosta yhdestä kauneusvirheeistä huolimatta reilusti plussalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Hurry to die 29.09.2010

Dreamcase - Hurry to die
Sulavaa soitantoa. Sounditkin ovat ihan miellyttävät. Intstrumentaalikappaleet vaan tuppaavat usein jäämään hieman taustamusiikiksi, eivätkä vangitse kuulijaa. Tässä on vähän samaa ongelmaa. Rauhoittavana tunnelmapalana tämä tosin ajaa asiansa hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Wrong Words 29.09.2010

Rope Too Tight - Wrong Words
Varsin valmista kamaa soundien ja soitannan puolesta. Eikä laulussakaan suurempaa vikaa ole, vaikkakaan tuollainen laulutyyli ei kauheasti iske meikäläiseen. Itse biisistä en löytänyt heikkouksia, mutten kyllä vastaavasti myöskään mitään suurempia hienouksiakaan. Minun korvaani se oli sävellyksellisesti ja sovituksellisesti hivenen tasapaksu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Judas Kiss My Ass - Faith will move mountains (parempi versio... tai sitten ei) 17.09.2010

Judas Kiss My Ass - Faith will move mountains (parempi versio... tai sitten ei)
Vaikka genre ei uppoa meikäläiseen, olen usein pohtinut, että Black Metal -kitaroinnissa on jotain hyvältäkin kuulostavaa. Liekö pimeyden voimat ottavat hitaasti minut otteeseensa? Laulu on se, mikä näissä tökkii eniten. Tässäkin tuota örinää on tungettu mukaan, eikä se oikein nappaa... instrumentaalina tämä olisi ollut jopa parempi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Kill your wife, that guy, your child and take your life 17.09.2010

AlfaKalle - Kill your wife, that guy, your child and take your life
Erikoinen veisu, jossa on hyödynnetty surutta tekniikan tuomia mahdollisuuksia. Painostava tunnelma on tavoitettu, ja biisin nimestä päätellen sellaista on haettukin. Tätä ei voisi kuunnella taustamusiikkina, mutta tuskin tätä sellaiseksi on tarkoitettukaan. Rohkeudesta plussaa. Teoksessa on paljon mielenkiintoista juttua, vaikka ehkä tällaisena menee jopa hieman yliyrittämisen puolelle - tai sitten huumorin?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Freshco - Haunting 17.09.2010

Freshco - Haunting
Pidin tuosta intron kitaramelodiasta. Samaten tunnelmoiva kitarointi on maukasta läpi biisin. Raskaammat kohdat tuovat kontrastia, mikä sinänsä toimii. Laulu on ehkä hienokseltaan epävireistä, ja lausunta on joissain kohdin hivenen tönkköä. Toki äänitystekniikkakin voi korostaa tätä mielikuvaa. Biisissä on kokonaisuutena hyvällä tapaa hyytävä ote. Studioversiona tämä voisi potkia paremminkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Härkä OLE! 17.09.2010

Fillari - Härkä OLE!
Tyypillinen Fillarin kappale. Harmiton poppis, jossa on ehkä pienimuotoista sympaattista kömpelyyttä, joka tuo hivenen mieleen Simon ja Speden tuotannon. Näissä kappaleissasi on yhteistä se, että alkuun ne tuntuvat melkein vaivaannuttavilta, mutta mitä pidemmälle biisi menee, näistä löytää sen ytimen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crowlée - Empty Metalhead 23.07.2010

Crowlée - Empty Metalhead
Kunnon kynäilyä. Onneksi tässä ei langeta deathin tai trashin perisynteihin, eli örinälauluun tai soitetaan-niin-nopeasti-kuin-voidaan -kitarointiin. Tässä paletti pysyy kasassa ja biisiä voi kuunnella ilman ongelmia myös enemmän progeilevasta rockista pitävä henkilö. Biisi on aika tasapainoinen tekele, jossa on myös hyvin vaihtelua. Genressään positiivinen yllätys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Hedelmäkesä 23.07.2010

Veritaikina - Hedelmäkesä
Hivenen huumoria ilmassa... minusta menee enemmän punkin puolelle, mutta huumoria kaiketi on haettu tuossakin jekutuksessa. Biisinä ei kyllä oikein ole taiteen riemuvoitoksi laskettava, eikä huumorikaan oikein naurata - ei edes parodiamielessä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blackout Episode - WTF! 23.07.2010

Blackout Episode - WTF!
Räväkkä veisu. Jotain kieroa tarttuvuutta tähän on saatu mukaan. Biisi on aika perinteinen, mutta jostain syystä silti viehätyin tästä enemmän, kuin yleensä vastaavista vetäisyistä. En tiedä edes syytä. Biisi oli kai kokonaisuutena sen verran toimiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - Gone Into My Blood 23.07.2010

Verso - Gone Into My Blood
Soundeiltaan oikein valmista kamaa. Minun korvaani tämä kuulostaa hivenen perinteiseltä "alternative"-merkinnästään huolimatta. Noh, ehkä siihen vaikuttaa eniten tuo soundimaailma ja laulajan maneerit. Kaikin puolin ihan valmista, joskin sellainen timanttisuus, mikä erottaa tämän kilpailijoistaan, jäi ainakin minun korvaltani havaitsematta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Das Vertical - People Of Dust 23.07.2010

Das Vertical - People Of Dust
Periaatteessa paletti on ihan kunnossa. Jotenkin biisi kuitenkin tuntuu laahaavalta. Ja laulajan suoritus ei aivan täysin inspiroi. Sävellyksessä on ehkä hieman liian perinteistä otetta havaittavissa, eli toisin sanoen: yllätyksellisyys puuttuu. Soitossa on ehkä hienoisia kauneusvirheitä havaittavissa. Tunnelma on kuitenkin mukavan sielukas, ja pienillä hiomisilla tämän veisun saattaisi saada oikeinkin timanttiseksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ Jayko Project - Hallucinating You, My Love 23.07.2010

DJ Jayko Project - Hallucinating You, My Love
Menee hivenen meikäläisen ymmärryksen ohitse. Soundit ovat ehkä hitusen futuristiset minun makuuni. Tästä tulee vähä nmieleen joku vanhan ajan tietokonepeli tai -animaatio, jossa mennään kosmisissa tunnelmissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cravestoalytuzum - VitamiiniA 23.07.2010

Cravestoalytuzum - VitamiiniA
Kappale paisuu mukavasti rauhallisista tunnelmista räväkämpiin. Vaikka tunnelmien kirjo onkin laaja, biisi muodostaa ihan kivasti yhtenevän kokonaisuuden. Itse pidän ehkä enemmän noista rauhallisemmista kohdista. Mätön tullessa kuvioihin tunnelma muistuttaa liikaa näitä "teini-angsti"-bändejä, kuten Uniklubia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Lion Eats Fish 23.07.2010

Kallokellari - Lion Eats Fish
Hämyisää musiikkia jostian Buddha-temppelien kätköstä? Tai pikemminkin tämä on äänikollaasi. Tunnelma on kyllä aika kiva. Genressään tämä on minusta oikein pätevä kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Sairaus 23.07.2010

Moukka - Sairaus
Periaatteessa aika hyvää meininkiä. Pidän lähestymistavasta, jossa haistatellaan perinteisille kaavoille, ja lähdetään kehittämään omaa linjaa. Tässä meininki toimii paikoin hyvin. Joissain kohdissa mennään taas vähän turhan kaoottisuuden puolelle, jolloin soitto tuntuu vähän "kaatuvan eteenpäin". Soundit ovat toinen asia, jota voisi vähän viilata. Mutta ne saa sitten pitkäsoittoa tehdessä kuosiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Operation_Majority - Ratrace 23.07.2010

Operation_Majority - Ratrace
Soitto, laulu ja tuotanto ovat valmiita. Kappale toimii niin kuin pitääkin. Laulajalle lisäplussaa itämais-tyyppisistä ujelluksista, jotka toimivat tehokkaana mausteena. Soitossakin on niissä kohdin hyvää meininkiä. Muilta osin kappale ei täysin iske, koska se on aika lailla mielikuvitukseton. Eli vähän turhan "perus-meiningillä" etenevä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ilmarque - Sinuun vain 23.07.2010

ilmarque - Sinuun vain
Nostalginen pläjäys. Soundimaailma tuo mieleen muistoja ajalta, jolloin C-64 oli kova juttu. Joka tapauksessa biisissä on mukavan hyväntahtoinen tunnelma. Ehkä kappale on hieman kieli poskessa toteutettu, mutta ei anneta sen haitata.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Nälkäkuolemantie 20.07.2010

Malvo - Nälkäkuolemantie
Toinen biisi teiltä heti putkeen. Tässä mennään ehkä vähän kaoottisempaan suuntaan, eikä biisi vangitse samalla tapaa, kuin tuo edellinen. Tässäkin on kuitenkin jonkinlaista hypnoottisuutta, mikä on aina hyvä asia. Pätevä biisi tämäkin, vaikka pidin siitä edellisestä enemmän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Viilto ja kumarrus 20.07.2010

Malvo - Viilto ja kumarrus
Kaoottinen, mutta silti jotenkin hypnoottinen veisu. Tavallisesti pelkään trash-biisejä, koska niissä yleisesti mennään hallitsemattomasti eteenpäin tavoitteena vain soittaa mahdollisimman nopeasti. Tuo kärjistetysti sanottuna. Tässä pysyy paletti kasassa ja biisi on jopa jotenkin vangitseva. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia 20.07.2010

Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia
Taiteellinen lähestymistapa, jossa on hauskasti tavoiteltu slaavilaista otetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IWAN - Siivet 20.07.2010

IWAN - Siivet
Tuotannollisesti ja soitannollisesti erittäin valmis kappale. Myöskin laulaja vetää oikein hyvin. Biisissä on kaikki perusasiat kunnossa. Ne on tehty ns. oppikirjojen mukaan. Tässä piilee myös ongelma. Eli se, että biisi on yllätyksetön ja jotenkin muovinen. Koska taitoa on tehdä näin valmista materiaalia, kaipaisin rohkeutta etsiä sitä omaleimaisempaakin lankaa. Uskon, että se löytyy kyllä teiltä. Pitää painaa bändin nimi mieleen, sillä ehkä tämä on olla vain se ns. radiohitti, jonka tarkoitus on iskeä "kansan syvien rivien" tajuntaan...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henen lähettipalvelu - Naapero 20.07.2010

Henen lähettipalvelu - Naapero
Ei oikein toimi, vaan enemmänkin ärsyttää. Punkin henkeä ei ole minusta saavutettu. Enemmänkin tämä menee kaoottisuuden puolelle. Ja lauluraidasta päätellen tässä on yritetty vääntää enemmänkin huumoria.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Coach & Toverit - Säilyke oon 20.07.2010

Coach & Toverit - Säilyke oon
Erikoinen veisu. Jamittelu on aika hyvää ja sielukasta. Laulu on vähän päälleliimatun oloinen, joskin siinäkin on karismaattinen ote. Teksti on vähän erikoinen. Periaatteessa se on ihan hauska, vaikka paikoin siinä on jotain ärsyttävääkin. Ehkä se on tuo reggae-tyylinen huumori, joka ei aina iske meikäläiseen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metal Age - Nocturne in D major 20.07.2010

Metal Age - Nocturne in D major
Kaunista tunnelmointia melkoisen minimalistisella otteella. Tykkään kyllä tästä, joskin kappale jää vähän taustamusiikiksi. Sinällään se ei haittaa, koska tällaista rauhoittavaakin musiikkia tarvitaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syreenisumu - Miksi reksi sairastaa 20.07.2010

Syreenisumu - Miksi reksi sairastaa
Jotenkin tylsähkö kappale. Sävellys ei oikein erotu massasta, eikä laulusuorituskaan ihan paras mahdollinen ole. Ilmeisesti tässä onkin etupäässä haettu tällaista helppoa rallatusta, jota voi vetää missä tahansa paikassa "mies ja kitara" -yhdistelmällä? Sinällään teknisesti toimiva kappale, mutta ei erotu edukseen millään saralla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toukkadubs - A 20.07.2010

Toukkadubs - A
Erikoinen soundimaailma. Hämyisää autereisuutta sekä ärsyttävää, kätkettyä kaoottisuutta. Tavallaan tämä kuvastaa nyky-yhteiskuntaamme ajan myrskyissä? Tai jotain sellaista. Soundimaailma on oikeastaan oikein kiva, ja monet sovitukselliset jutut täydentävät sitä, kuten tuo huilu (tai huilumainen syna?) reilun minuutin kohdalla. Laulua voisi miettiä myös mukaan?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dalai - Kultakehrä 20.07.2010

Dalai - Kultakehrä
Tästä tulee Pekka Streng mieleen positiivisessa mielessä. Soundimaailma on kivan hämyisä. Tekstissä on samanlaista psykedeliaa ja unenomaisuutta. Laulajakin muistuttaa tekniikaltaan Strengiä, vaikka ääni onkin hieman tummempi. Minä kyllä pidän tästä - kuten Strengin tuotannostakin.
9

Sivu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14