Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 343 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frostbite Orchestra - Haematolagnia 04.01.2021

Frostbite Orchestra - Haematolagnia
Oikein maukasta melodiointia, ei mitään tajunnan räjäyttäviä koukkuja mutta kivan talvinen fiilis tätä kuunnellessa syntyi. Soundit päällisin puolin hyvinkin toimivia, mutta 2:17 alkava jousiorkesteri tuo mieleen jonku 90-luvun bläkkisbändin pakollisine syntikka-jousisoundeineen. Jossa siinäkään ei toki mitään pahaa, mutta muutoin varsin autenttisen kuuloisten akustisten soitinten joukossa se pisti ainakin omaan korvaan vähän väärällä tavalla. Kokonaisuutena kuitenkin siis vahvasti plussalla!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 19.03.2011

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Oikein toimivaa bluesia jenkkimeiningillä. Soundeissa ei ole moitittavaa ja biisi jyrää eteenpäin täsmälleen niin sujuvasti kuin pitääkin. Vokalistilla on hyvää raakuutta soundissa eikä vireongelmiakaan ole. Bassoon olisin kaivannut enemmän jämäkkyyttä ja ehkä vähän monimuotoisuutta lauluosastoon, mutta genressään erittäin vahva veto tämä on näinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shine Fish - French Loving (Original Mix) 24.08.2009

Shine Fish - French Loving (Original Mix)
Tämän kappaleen olen itse asiassa kuullut jo aiemminkin. Housesta mitään ymmärtämättömänä olin tyytyväinen, ettei minun tarvitse tätä kommentoida. Nyt sitten, kiitos kommenttipokerin, kammoamani hetki on saapunut ja joudun keksimään tästä kappaleesta jotain sanottavaa nolaamatta itseäni täysin genrestä jotain ymmärtävien silmissä. Kaiken kaikkiaan pakka on ammattitaitoisesti kasassa. Bassolinja on niistä harvoista kuulemistani housekappaleista ehdottomasti kärkipäässä groovensa ja pehmeän ärsyttämättömien mutta silti koukuttavien soundinsa ja melodiansa ansiosta. Vokaalit istuvat biisiin hienosti, joskin ovat niin geneeriset kuin suinkin mahdollista. Niin lienee tarkoituskin. Sama koskee myös intron pituutta, joka omaan korvaani on tuplasti liian pitkä mutta pitäähän kai tiskijukalla olla aikaa sovittaa biitit yhteen. Selkeää maailmanluokan tavaraa, mutta kuolemaksenikaan en keksi minkä numeron tälle antaisin. Taidanpa jättää sen kokonaan antamatta, hähää!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalaforn - Tehtaat 24.08.2009

Kalaforn - Tehtaat
Yksinkertainen kappale on tosiaan kyseessä. Niinkin yksinkertainen, että ensimmäistä kertaa kuunnellessani kappaletta se soi minulla huomaamattani kahteen kertaan päällekkäin - sekä Mikserin soittimesta että iTunesista. Huono uutinen on se, että tykkäsin siitä versiosta oikeastaan enemmän kuin tästä oikeasta. :) Idea, fiilis ja soundimaailma tässä kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat hyvin kohdallaan. Lynchmäinen tunnelma tosin 3:30 paikkeilla notkahtaa hieman, kun syntikkakuvio lähtee mukaan ja kuulostaa hetken ajan ohjaavan kappaletta duurin suuntaan kunnes palaa järkiinsä ja kääntää kelkkansa takaisin synkän utuisiin mollimaisemiin. Mielellään tämän tosiaan silti kuunteli, mutta pieni soundien lihavoittaminen voisi tehdä tälle vielä extraterää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - What If You\'re Not Enough 24.08.2009

AlfaKalle - What If You\'re Not Enough
Lauluefektin ansiosta kappale on heti alusta lähtien arvosteluni kannalta epäkiitollisessa asemassa, sillä autotune nollaspeedillä on mielestäni kaikkein raivostuttavin efekti mitä maa päällään kantaa. Muiltakaan osin tämä kappale ei voittanut minua puolelleen. Sointukulut ja osa melodioista on todella oudon kuuloisia. Ei sellaisella yllättävällä ja ovelalla tavalla, vaan osa soinnuista kuulostaa vain vääriltä. Eksyneen tuntuisten melodioiden lisäksi biisiä vaivaa nyanssien puute. Rummut ja piano puksuttavat omaa tasaista junarataansa eteenpäin alusta loppuun kuin liukuhihnatyöläiset, laulajan ja huilistin vaihdellessa aamu- ja iltavuorossa. Ettei ihan negailuksi menisi koko arvostelu, niin laulusoundi on periaatteessa tuota kammottavaa autotunea lukuunottamatta kivan kuuloinen ja kertosäkeen melodiassa on hyvä idea. Soinnut tarkempaan mietäntään, autotune kierrätysastiaan ja vähän variaatiota sovitukseen niin ollaan jo huomattavasti pidemmällä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - Close to you 24.08.2009

D-Vision Oldies - Close to you
Perustoimivaa trancea ilman turhia riskinottoja. Ikävä kyllä varman päälle pelaaminen kuuluu kappaleessa myös koukuttomuutena, sillä biisistä ei jää useankaan kuuntelun jälkeen hirveästi mitään mieleen. Kitara kuulostaa hyvältä, voksut kuulostavat hyvältä, miksaus on kunnossa eikä periaatteessa mikään muu häiritse korvaa kuin tuo alusta asti mukaan lähtevä supersahariffi joka kuulostaa vähän liian detunetetulta - oikeastaan jopa ylävireiseltä. Samoin nuo filtterisweepit ovat vähän turhan kokonaisvaltaisia, ovatko peräti masterkanavalla? Jonkun rummun tai vastaavan olisi voinut ehkä jättää filtterin ulkopuolelle pitämään kappaleen sykkeen yllä parin tahdin mittaisten pyyhkäisyjen yli. Taustamusiikkina tämä tosiaan toimii hienosti, mutta vähän rohkeampia melodisia ratkaisuja olisin vielä kaivannut.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valtavirta - Näin se on 14.05.2008

Valtavirta - Näin se on
Hei mutta tämähän on vanha tuttu kappale, hetken kesti tunnistaa tällä sovituksella. Tunnelma on muuttunut aika paljon reippaamman otteen ja jykevämpien soundien myötä, mutta biisin viehätys ei ole kadonnut mihinkään. Hienot stemmat ja alun sekä lopun enemmän kuin vähän U2-henkiset kitaroinnit kruunaavat kokonaisuuden. Tästä tulee itse asiassa myös vähän Kent mieleen. Dynamiikka säkeistöjen ja kertsin välillä toimii mainiosti, sovitus ja soitto ovat täysin ammattitason jälkeä ja särmääkin on saatu poppisbiisiin puserrettua kiitettävästi mukaan. Ja itse kappalehan on edelleen helmi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Elites (Industrial Heat remix) 24.08.2009

KVI - Elites (Industrial Heat remix)
Vähän aution kuuloinen äänimaisema tässä kappaleessa. Bassorumpu monottaa kuin psykopaatti ja yläpäässä on tavaraa mielin määrin, mutta alempi keskialue on käytännössä tyhjä. Melkein koko kappaleen odottelin koska bassokitara tai vastaava lähtee mukaan. Lopussa saapuu kitara vähän alamiddlen tontin reunoille norkoilemaan, mutta siitäkin on alapäät leikattu niin tehokkaasti pois että se hautautuu kaikkien muiden kilkuttimien alle. Sävellyksellisesti teoksessa oli kyllä hyviäkin ideoita, erityisesti tykkäsin lopun kitarasoolon räkäisistä meiningeistä. Jotkut sointu- ja melodiakulut olivat vähän oudoksuttavan kuuloisia, etenkin tuo 1:43 tuleva kromaattinen sointulasku ja koko kappaleen ajan toistuva hiljainen monofoninen syntikkariffi. Vai pianoltako se yrittää kuulostaa? Lisätkää tähän bassokitara ja jotkut häiriintyneet voksut niin numero nousee kohisten.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spacer - Hohto 20.05.2008

Spacer - Hohto
Tästä tulee kyllä harvinaisen vahvasti Depeche Mode mieleen, jonka ainakin itse lasken positiiviseksi asiaksi. Erityisesti tuo säröytetty piano iskee tehokkaasti makuhermoon. Sieluni silmin kuulen tässä kappaleessa Goren laulamassa tavaramerkkivibratollaan, mikä osoittautuukin kappaleen ainoaksi heikkoudeksi - voksut olisivat mielestäni kruunanneet tämän teoksen. Laatukamaa tämä on instrunakin eikä lauluja tarvitse joka biisiin aina ängetä mukaan, mutta tähän ne mielestäni olisivat uponneet loistavasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Testiprojekti 002 - Uptest 16.01.2009

Testiprojekti 002 - Uptest
Minä olen kunkku!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Drown 20.12.2006

Silent Dream - Drown
Hyvää kamaa. Näistä kahdesta uudesta tämä kolahti enemmän. Syntikat on soitettu kiitettävän hyvällä maulla. Bassossa on hienon muriseva soundi, joskin se jää valitettavan pahasti kitaroiden jalkoihin. Muutenkin pientä ilmavuutta lisää niin tämä olisi ihan kaupan hyllyille valmista tavaraa. Viulu oli oiva lisä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele valve - Kipinällä mua tähtää 22.08.2006

valve - Kipinällä mua tähtää
Pitääpä pitkästä aikaa kirjoittaa kommentti. Erittäin raikkaat soundit ja maistuva tuotanto yhdistettynä tarttuvaan kertsiin. Ei todellakaan paha. Heti ensimmäisistä tahdeista lähtien tuli väkisinkin mieleen yhtye nimeltä Garbage, ja siellähän se näkyisi vaikutelistassa komeilevankin. Ainoat huomautettavat löytyvät bassopäästä, jossa olisi saanut omaan makuuni olla jytinää enemmän, sekä säkeistöstä joka on toimiva muttei aivan yllä hienon kertosäkeen tasolle. Joka tapauksessa parasta mitä on vähään aikaan vastaan osunut. Jatkakaa samaan tapaan!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oliver Eye - Red Bike 02.05.2007

Oliver Eye - Red Bike
Tuhannen turnipsia, onko Adrian Belew ilmaantunut Mikseriin? Artistisivun vaikutelistaus ei hetken kuuntelun jälkeen yllätä. Kappale groovaa hienosti ja progekoukut toimivat, mutta sisällöllisesti tästä on ainakin itseni vaikea löytää muuta kuin slidetemppuilun esittelyä. Sekin rupeaa parin kuuntelukerran jälkeen hermostuttamaan. Pitänee kuunnella nuo muutkin kappaleet.

Kommentti kappaleesta Kuuntele PositiveÄX - Uli Behringer 28.02.2006

PositiveÄX - Uli Behringer
Uliuliuliulibeeringer! Hitto tämä jää soimaan päähän! Hienot sanat, toimiva toteutus ja kaikin puolin VBV:nsä ansainnut renkutus!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Electrical 20.12.2005

Bublgum Electronics - Electrical
Tämä on silleen hyvällä tavalla ihan mahdottoman gei kappale. Vähän samaan tapaan kuin Airin Sexy Boy. Joudun komppaamaan Jepua sen verran, että itsellenikin tuli välittömästi ensimmäisellä kuuntelulla mieleen, miten makiata olisi saada tästä sellainen kunnon breakbeat-versio. Bomfunkkaritkin joudun pöllimään omaan kommenttiini JamesMercyltä. Biisinä tämä on jo nyt aivan mainio ilman sovitusmuutosten harkitsemistakaan, pakko oli kuunnella heti muutaman kerran putkeen ja laittaa omalle kännimusa-soittolistalleen. Miksauksesta jotenkin hankala sanoa mitään sen ihmeellisempää. Alun syntikka-rise oli jotenkin kulmia kurtistavalla soundilla ainakin. En minä juuri muuta kritisoitavaa tästä keksi. Breiksuremixiä kehiin niin kymppi odottaa! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nomini - Kuiskaus 20.12.2006

Nomini - Kuiskaus
Päätin sitten viimein aloittaa kuuntelupyyntöjeni läpikäymisen, tämä oli niistä vanhin. Nähtävästi siitä on jo vuosi. Niin se aika rientää. Tässä viimein kommenttia. Kappaleen yleismoodi on sanojen ja melodian osalta hyvin hallussa. Biisistä tulee mukavan iltahämyinen tunnelma etenkin näin talven pimeinä tunteina. Parannettavaa kuitenkin löytyy, kuten lähes jokaisesta maailman biisistä. Itse olisin toivonut vielä eteerisempää ja/tai analogisen rohisevampaa äänimaailmaa, sekä lisää jykevyyttä rumpubassolinjaan. Tällaisenaankin tämän kuunteli toki varsin mielellään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mento Oddsession - Eagle Sand 30.08.2005

Mento Oddsession - Eagle Sand
Hienot äänimaisemat on saatu maalailtua, varsinkin noissa padeissa on mainiosti ilmaa. Chillibiisiksi tuo rumpukomppi on ehkä vähän levoton. Sen verran groovaavat rummut nuo ovat, että olisivat mielestäni kaivanneet sellaisen yhtä hyvin rullaavan bassolinjan kaverikseen. Ehkä olisi tyylillisesti tosin tällöin lipsunut vähemmän chilliksi, mutta mielestäni tämä voisi toimia hyvin semmoisena unenomaisena breiksuilunakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Rakkaus - Battleskaba IV: Bad Dog 15.01.2009

MC Rakkaus - Battleskaba IV: Bad Dog
Testikommentti...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Killed By Stars - Silence 07.07.2005

Killed By Stars - Silence
Eipä lainkaan pölhömpää paahtoa! Rosoiset soundit sopivat musiikin tyyliin hienosti, jopa enemmänkin rosoa olisi melkein saanut olla. Kappaleen pääkitarariffi on erittäin mukaansatempaava. Kertosäe olisi voinut erottua muusta biisistä paremminkin. Soittopuoli on kyllä selkeästi hallinnassa, erityispisteet basistille hienoista kuvioista! Treenikämpällä on selvästi vietetty tunti jos toinenkin. Laulukin toimii, joskin vähän enemmän olisin nyansseja kaivannut. Nyt mentiin samalla "melkein täysillä"- meiningillä koko kappaleen läpi, joka oikeastaan koskee myös soittopuolta, joskin pelkän rumpubasson päälle nojaava säkeistö toi mukavaa vaihtelua. Toisaalta, mitäs sitä rokissa turhaan hyssyttelemään. Kaikin puolin toimivaa tavaraa tämä on.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - BROTHERS 09.07.2005

SILVERINE - BROTHERS
Jos on jokin kappale, jota haluaisi kuunnella festareilla nurmikolla istuessaan kylmää kaljaa juoden auringon porotuksessa, niin se on kyllä tämä. Hienosti rullaava, säröinen swingi tuo todella kiireettömän ja kesäisen fiiliksen. Kappale toimii tunnelmaltaan hyvänä vastapainona Silverinen rankemmille biiseille. Livenauhoitus toimii myös todisteena yhtyeen kovasta livekunnosta, mutta senhän minä jo keikan nähneenä tiesinkin. Sovitukset toimivat sulavasti ilman ylimääräisiä studiokrumeluureja, ja jäljestä paistaa läpi aidon soittamisen meininki. Yllätys lienee tuskin sekään, että laulu kuulostaa edelleen loistavalta. Tamminan persoonallinen ääni onkin varmin tavaramerkki Silverinen tyylissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Rakkaus - Battleskaba III: Rimma 05.09.2005

MC Rakkaus - Battleskaba III: Rimma
No nyt pitäisi jo toimia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Rakkaus - Battleskaba III: Rimma 05.09.2005

MC Rakkaus - Battleskaba III: Rimma
Toinen testi, nyt pitäisi lähteä ilmoitusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Rakkaus - Battleskaba III: Rimma 05.09.2005

MC Rakkaus - Battleskaba III: Rimma
Testi testi, kokeillaan lähteekö kommentti käyttäjälle...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Metaphor 06.05.2005

Insert Remedy - Metaphor
Tiukkaa kamaa osasin yhtyeeltä odottakin, mutta silti odotukset onnistuttiin ylittämään. Lamantiinin voksut toimivat kuin tauti, ja puhtaan laulun vaihto karjuntaan pistää kuulijankin adrenaliinin virtaamaan kilvat testosteronin kanssa. Soittokin on bändin joka demolla tiukentunut ja nyt ollaan jo sillä tasolla että parhaallakaan tahdolla ei pysty huomautettavaa soittopuolesta keksimään. Sovituksissakin on otettu iso harppaus eteenpäin. Rytmiosasto petaa loistavan pohjan, jonka päälle kitarat piikkimattonsa levittävät. Rytmilliset kikkailut ja muut koukkailut eivät kuulosta tippaakaan itsetarkoituksellisilta, vaan jokainen isku tuntuu tarkkaan harkitulta. Sävellyksellisesti kappale on ehdotonta Insert Remedyn kermaa. Kertosäe jää kertalaakista päähän soimaan, ja muutenkin melodiat toimivat kuin ohimo tiiliseinään. Soundit ovat myös erittäin hyvin kunnossa. Mikään ei puske liiaksi miksauksesta yli, ja soppaan ujutetut pienet tehokeinot tuovat oivan mausteen äänimaailmalle. Toisin kuin monesti kitaravetoisessa väännössä, eivät korvat rupea huutamaan armoa liian raakojen kitaroiden tai muuten liian intensiivisten soundien takia, vaan rankkuudestaan huolimatta kappale suorastaan hyväilee kuulokäytäviä. Ehdottoman tiukka kappale loistavalta yhtyeeltä. Kovalevylle tätä tuskin tulee ladattua, sillä kyllä tuo EP täytyy ostaa kokonaisuudessaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Line Of Sight 03.05.2005

.erAze. - Line Of Sight
Varsin maukasta tavaraa hieman Paradise Lostin hengessä. Vaikutelmaa korostavat entisestään erittäin hyvän laulajan maneerit. Sävellyksellisestikin juttu toimii, ainakin allekirjoittaneelle, joka on aina ollut harmonisen molliasteikon suuri ystävä. Kun vielä tuotanto ja soitto toimivat näin hyvin, on yhtyeeltä varmasti lupa odottaa tiukkaa materiaalia jatkossakin. Nimi on muistissa. Kymppi säästettäköön silti vielä sille kappaleelle, joka hoitaa homman lopullisesti kotiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele GELE - joku kumma 2 15.04.2005

GELE - joku kumma 2
Biisikuvaukset kertovat kaiken. Sen sijaan että biittejä suoltaa ulos yhden päivässä, suosittelisin panostamaan mielummin laatuun kuin määrään. Jos tuntuu että biitin hiominen rupeaa päivän jälkeen tökkimään, kannattaa heittää koko biitti vaan armotta roskikseen ja aloittaa uusi tyhjästä. Jos tekeminen rupeaa jo tekijäänsäkin puuduttamaan, on efekti kuulijalle moninkertainen. Vaihtelevuutta tämä biitti kaipaisi, melodioiden ja soundien kehittelemisestä puhumattakaan. Mitään tästä lopputuloksesta ei oikestaan jäänyt käteen, paitsi selkeä kiireellä tehdyn biisin kitkerä maku. Ei muuta kuin ankarasti vaan uusia biittejä työstämään, ja tällä kertaa ajan kanssa. Tsemppiä!
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu 10.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu
Laulumelodioista tulee jostain syystä mieleen nimiä kuten Don Huonot ja Apulanta. Laulujen tuplaus oktaaveittain on hieno idea ja tuo hauskan lisän biisin fiilikseen. Äänimaailma on aika kapean oloinen. Tuntuu, että vähän "isommalla" soundilla tästä olisi saanut varsinkin kertosäkeen osalta vielä kovemman pläjäyksen. Ei tämä missään nimessä huono ole nytkään. Melodiat ovat hauskan kuuloisia, soundit omaperäisiä ja muutenkin meininki on varsin positiivisen tuntuista. Mielellään tämän kuunteli ihan useampaankin kertaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teel64 - Titfunk 19.08.2005

Teel64 - Titfunk
Ihan toimivat soundivalikoimat ja kappaleen perusfiilis on mukavasti kohdillaan, mutta vähän turhan junnaavaa tavaraa tämä tuppaa olemaan. Enemmän variaatiota kaivattaisiin ehdottomasti. Pitch bendaus on hetken hauskan kuuloista, mutta pidemmän päälle se käy aavistuksen hermostuttavaksi. Ei tämä lainkaan toivoton kappale todellakaan ole, pienellä hiomisella ja varioimisella tästä saisi erittäin kelpo sidittelyn.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monosurround - Before We Are Dead 19.05.2005

Monosurround - Before We Are Dead
Kaikessa salamyhkäisyydessä on näköjään Hand Made Soul jakautunut kahtia, hieman ihmettelinkin mihin kyseinen orkesteri oli hävinnyt fanilistaltani. Noh, asia on korjattu ja täytyypä sen kunniaksi kommentoida tämäkin kappale joka on pitkään ollut rästissä. (H)MS on yksi kaikkien aikojen suosikeitani Mikserissä ja tämä kappale jatkaa erittäin vakuuttavasti siitä mihin edelliset kappaleet ovat jääneet. Laulun ja soiton olen jo edellisissä arvosteluissa ylistänyt maasta taivaisiin, joten eipä niistä varmaan tarvitse sen enempää jauhaa. Sovituksetkin ovat edelleen silkkaa rautaa ja biisinä tämä soljuu yhtä hienosti kuin sopii yhtyeeltä odottaakin. Tuo kappaleen lopetus on mielestäni aivan mahtava. Type O Negative harrastaa myös hieman samanlaisia lopetuksia, ja tässä se toimii vähintäänkin yhtä hyvin. Täysi fiilis päällä ja sitten yhtäkkiä töpseli irti. Kappale on oikeastaan pakko tuon jälkeen kuunnella heti perään uudestaan läpi. Tätä biisiä on tullut kuunneltua niin monta kertaa, että viimeistään nyt oli kyllä pakko asialle tehdä jotain. Loistava yhtye, loistava biisi. Kymppejä en ole jakanut varmaan puoleen vuoteen, mutta mielestäni tämä kappale on sellaisen ansainnut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hugi - Sweet Thing (**FREE BEAT**) 14.02.2005

Hugi - Sweet Thing (**FREE BEAT**)
Hämäävän paljon tuo päämelodia ja sointukierto tuo mieleen Twin Peaksin tunnuskappaleen, etenkin kun sen lisäksi ei hirveän paljoa muita elementtejä kappaleessa ole. Soundit ovat ihan perustoimivat lukuunottamatta melkoisen sieluttoman kuuloista bassoa. Yleismoodi tässä pohjassa on ihan kunnossa rauhallisine tunnelmineen. Rumpuihin kylläkin olisin vielä kaivannut lisää potkua jämäkkyyttä hempeyden pohjalle tuomaan, samoin tuohon jo aiemmin mainitsemaani bassoon. Omaperäisyyttä myös kaipaisin hieman lisää, mutta eihän toisaalta hoppitausta ihan progeilua voi ollakaan. Eiköhän tästä osaavan MC:n käsissä kelpo kappale synny. Keskitasoa paremman toteutuksen ansiosta numeroksi lätkähtää seiska puoli, joka pyöristettäköön kahdeksikkoon.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zitru's Hedelmä - Zitru's Hedelmä - Mutrok 02.05.2007

Zitru's Hedelmä - Zitru's Hedelmä - Mutrok
Tässä viimein kommenttia, onnittelut lottovoiton johdosta. Päätin kommentoida kuutoskappaleen, koska usealla omistamallani levyllä kutosbiisi on se mieluisin. Kappaleen tuhnu alku tuntuu kappaleen lähdettyä käyntiin melko tarpeettomalta. Simplistinen avaus ei viritä oikein minkäänlaista ennakkotunnelmaa kappaleelle, ja viisun jatko onkin aivan eri maailmasta intron kanssa. Alusta selvittyäni huomaankin kyseessä olevan ihan kelvon kuuloista tamppausta. Psyketranseksi tämä on aika polveilevaa ja melodista - ennemmin olisin ehkä itse tämän lokeroinut progetrancen alaisuuteen. Tai tähän surullisenkuuluisaan Suomisaundi-genreen. Psykelle tyypillisiä narinoita ei kauheasti ole viljelty, ja melodiat ovat spugedeelisen pirteitä. Ei auta kuitenkaan valittaa eikä sortua liikaan genreajatteluun, sillä mielellään tämän kappaleen kuunteli. Aivan lopun säksätykset tosin ovat aika vihlovat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karkkipäivä - Vantaa 06.02.2005

Karkkipäivä - Vantaa
Jos Viikate olisi Vantaan Korsosta kotoisin, kuulostaisi heidän musiikkinsa varmaan aika pitkälti tältä. Kerrassaan mainio yhdistelmä rautalankaa ja psychobillyä onnistuu sykähdyttämään ainakin allekirjoittanutta, ikänsä Vantaalla asustanutta Pikku-Popparia! Sanat ovat täysosuma. Humoristiset sanat on vaikea saada toimimaan, mutta tässä biisissä ollaan onnistuttu kiitettävästi. Lauluääni sopii masentuneisuudessaan hienosti kappaleen sanomaan ja soundipuoli muutenkin kappaleessa on hyvin aihepiiriin sopiva. Soitossakaan ei juuri ole huomautettavaa, sovitus toimii ja muutenkin osatekijät ovat melkoisen hyvin kohdillaan. Tästä saataisiin Vantaalle hieno kansallislaulu, mikäli joskus itsenäistytään. Toivottavasti ei itsenäistytä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Theremin song 03.09.2005

Cloom - Theremin song
Tässähän on saatu mainio 80-luvun kauhutunnelma luotua! Itse thereministä paistaa lievä samplemaisuus läpi, mutta eipä tuo juuri menoa haittaa. Soppaan lisäksi heitellyt efektit tekevät muuten tasaisen junamaisesti etenevään kappaleeseen hauskaa lisävaihtelua, eikä suuruudenhulluus ole päässyt efektien määrää sotkemaan. Joka suhteessa erittäin mainio fiilistely. Täytyy painaa nimi mieleen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Grozothgoth 2004 11.03.2005

Black Christ - Grozothgoth 2004
Mielenkiintoisen kontrastin luovat nuo örinät ja rankat taustat verrattuna tuohon suorastaan huvittavan kuuloiseen falsettihuhuiluun. Soittopuoli on melko mukavasti hallussa, soundit ovat hieman sameat mutta muuten toimivat. Pääriffi on toimiva ja tarttuvahko. Päällimmäisenä mieleen kuitenkin jäävät lähinnä nuo falsettipätkät, enkä osaa sanoa onko asia positiivinen vaiko negatiivinen. Kokonaisuutena kuitenkin päästään kerskitason ylitse.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tohtori Tobenkopffin tarinatuokio - Rakkauden romanttisen runsas runollisuus 11.01.2005

Tohtori Tobenkopffin tarinatuokio - Rakkauden romanttisen runsas runollisuus
Tohtori Tobenkopff on selkeästi suurten menneiden aikojen nimien, kuten Markus-sedän, Kyllikki-tädin ja muiden vastaavien jalanjäljillä. Edellämainituista mainiona erottumiskeinona kyseisellä herralla on taiteilijanimi, joka ei tylsästi viittaa lausujan sukupuoleen vaan koulutusasteeseen. Lapsillehan tohtorin sana varmasti uppoaa paremmin kuin tylsän sedän tai tädin. Tarina alkaa hieman omituisesti keskeltä tilannetta ilman sen kummempia hahmojen esittelyitä tai tilanteenrakennusta. Meille varttuneemmille moinen kerrontatapa ei tuota suurempia ongelmia, mutta nuorempi kuulija saattaa olla ymmällään tästä yhtäkkisestä riuhtaisusta keskelle määrittelemätöntä preeriaa ihmettelemään keitä nämä "he" ovat, joista puhutaan pitkän aikaa ennenkuin valkenee keistä on kyse. Tohtorin tarinankerrontatapa on myös melkoisen raskas nuorelle kuulijalle. Suurin osa tapahtumista tapahtuu melkoisen abstraktilla tasolla, ja toiminnan hitaus saattaa pienelle pirpanalle käydä kenties jopa pitkästyttäväksi. Tällaiselle romantiikannälkäiselle aikuiselle tosin tuollainen maalailevampi ja rauhallisempi tyyli maistuu jo huomattavasti luontevammin. Loppuratkaisun tullessa menee pieni kuulija täysin ymmälleen. Seksuaalinen lähentyminen on aihe, josta ei taapero ole vielä nuorina vuosinaan ehtinyt saada tietoa, joten aikuisen onkin hyvä tätä kuunneltaessa olla lähettyvillä selittämässä lapsukaiselle mistä tapauksessa oikein on kyse. Kukista ja mehiläisistä seksuaalisen intimiteetin loukkaamiseen ulottuvalle keskustelulle lienee hyvä idea varata riittävästi aikaa. Aikuista lopun yllättävä käänne jaksoi huvittaa. Onhan tuon pirullisen naisväen pihtailusta monella omakohtaista kokemustakin! Taustanauha tässä kuunnelmassa on varsin onnistunut, vaikkakin tuulen ujellus kuulostaa enemmänkin akustisen kitaran kielien plektralla ujelluttamiselta kuin preerian armottomalta eroosiopuhurilta. Solmukieligasellien korviahivelevä sinfonia sen sijaan tuudittaa kuulijan nini syvälle satujen ihmeelliseen maailmaan, että todellisuuden rajat hämärtyvät kuin väkivaltapeliä pelatessa konsanaan. Äänenlaadusta löydän ainoan suuremman marisemisen aiheen. Mielestäni se on liian kliininen. Sellaisella ikivanhan putkiradion pehmoisen tunkkaisella äänellä toistettuna tämä olisi ollut kerrassaan verraton elämys. Itse kerronnassakin olisi ehkä aavistus jämäkkyyttä ollut paikallaan, tai vaihtoehtoisesti sellaista Oiva Lohtander- tyylistä haltioitunutta pehmeyttä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on niin kiehtova retki preerioiden kuumille aroille, että voin suositella tätä tohtorin avausteosta lämpimästi kaikenikäisille kuulijoille, joskin pienemmille suosittelen jo aiemmin mainituista syistä johtuen kuunnelmasta nauttimista vanhempien lämpöisessä sylissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Modullica - Goblin Forest 04.01.2005

Modullica - Goblin Forest
Trackerihevi on midihevin jälkeen yksi arveluttavimmista tavoista tuottaa metallia mitä tiedän, mutta tässä kappaleessa on onnistuttu hivenen keskivertoa paremmin. Rummut ovat munattomat kuin kalifin haaremin vartijakunta, komppikitarat samoin, mutta soolokitaroinnit on saatu onnistumaan suorastaan kiitettävästi, vaikkakin ne kuulostavat enemmän progebiisin syntikkasooloilulta kuin kitaralta. Välillä mieleen tulevat suorastaan 80-luvun videopelin ääniefektit, ja sehän ei puolihuumorilla tehdyssä kappaleessa haittaa lainkaan. Melodisesti biisi on onnistunut. Kertosäe jäi kertakuulemalla päähän soimaan, eivätkä muutkaan melodiat huonoja olleet. Laulusuoritus, vaikka ei ihan Dickinsonia ollutkaan, täytti tarkoituksensa. Arvosanaksi pamahtaa seiska ja puolikas, joka pyöristettäköön kahdeksikkoon, olihan kyseessä viihdyttävyydeltään selkeästi yli keskitason trackerhevi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bad Dog - Neitsyyden Menetys 14.11.2005

Bad Dog - Neitsyyden Menetys
Vanhana Raptorin ystävänä täytyy kyllä todeta että ysäriräpin olemus on saatu hienosti vangittua. Myös Hausmylly tulee kappaleesta selkeästi mieleen. Bad Dogin lyriikat ovat mielestäni olleet tarttuvimpia Mikserin rap-tarjonnassa jo jonkin aikaa, ja tämä kappale vahvisti kantaani entisestään. Sitten narinan vuoro. Tausta on nimittäin melkoisen onton kuuloinen etenkin kertosäkeessä, jossa pitäisi tarjota kunnolla draivia ja luu ulkona -meininkiä että Raptorin fiiliksiin päästäisiin kunnolla. Pääsyyllinen taitaa olla bassojen puute, ja lisäksi soinnutukset menevät ajoittain vähän kummallisesti laulumelodiaan nähden. Joka tapauksessa eri hauska kappale, joka sujahtaa kyllä takuuvarmasti allekirjoittaneen kännimusiikki-soittolistalle. Pitääkin laittaa soimaan kun seuraavan kerran on naisväkeä käymässä...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kristuksen Vapahtamien Laulukuoro - Vapahtajamme syntymäjuhla 23.12.2004

Kristuksen Vapahtamien Laulukuoro - Vapahtajamme syntymäjuhla
Ensimmäisen kerran kuulin tämän todella pitkän ja raskaan päivän päätteeksi niin lopen uupuneena, että en ollut varma olenko valveilla vai en. Päässä pyöri ja ajatuksista tuntui olevan mahdoton saada kiinni. Sitten laitoin tämän soimaan. Hyvä ettei vintti pimennyt lopullisesti, niin uskomattoman psykedeelinen olo tästä kappaleesta tuli! Niin sanattomaksi veti tuolloin, että päätin ottaa arvostelusta revanssin myöhemmin, ja tuo hetki olkoon vaikka nyt. Kertakaikkisen loistavaa parodiaa uhkuva kappale maalailee täydellisen elävän vision jonkin tuppukylän himouskovaisesta seurakunnasta, johon on palkattu kylän ainoa edes osapuilleen soittotaitoinen reumamummo kanttoriksi 50 euron Casio-syntikkaa kirppuisilla polvillaan pitelemään. Molemmista käsistä taipuu vain yksi sormi, ja soundivaihdon ajaksi on pakko lopettaa soittaminen että voi katsoa listalta missä ne Brass 1 ja Organ 3 sijaitsevatkaan. Laulukuoroa johtaa nuori, sliipattu pappi, joka lähetettiin Helsingistä liian innokkaana maaseudulle rauhoittumaan. Mies vetää saarnastuolissaan itse säveltämäänsä kappaletta helvetin liekit silmissä loimuten, yrittäen saada 5 hengen seurakuntaa agitoitua liikkeelle hyvän ja oikeamielisen aatteensa tueksi. Mummot ja vaarit vaan pelkäävät tuota vauhkoa pappia, mutta Herran palvelijan on vaan sinniteltävä seurakunnassa mukana ettei pitkään kärkytty taivaspaikka mene sivu suun. Papin monistamat nuotit tärisevissä käsissään nämä vanhusparat kärvistelevät kappaleen mukana yrittäen edes hieman aukoa suutaan kappaleen tahdissa. Kymppejä jakelen nykyään todella harvoin, mutta aivan selkeästi kyllä tälle kappaleelle moinen kuuluu. Musiikilta haen ennen kaikkea tunteita ja mielikuvia, ja niitä tämä teos kyllä loi sellaisen määrän että biisi jää varmasti pidemmäksikin aikaa mieleen kytemään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Avohoitopotilaat - Täti 29.11.2004

Avohoitopotilaat - Täti
Etukäteen odotin jotain sellaista Paha Äijä- tyylistä rymistelyä, joten yllätys olikin melkoinen kun kaiuttimista tulvahtikin täysin radiovalmista suomipunkkia, josta ei voi olla kuulematta pieniä Klamydia- vaikutteita! Nämä kahden miehen orkesterit aiheuttavat usein pieniä ennakkoluuloja, mutta tässä tapauksessa ne osoittautuvat täysin turhiksi homman toimiessa erittäin loistavalla tavalla. Pastorin vetää laulut niin tiukalla punk-meiningillä että pipoa on kyllä nostettava. Äänihuulia ei säästellä eikä murretta peitellä. Myös soitosta kuulee, että hauskaa on nauhoittaessa ollut ja mikä parasta, tunnelmasta suuri osa on tarttunut nauhalle asti. Paljoa ei ole punkkia tullut Mikserissä vastaan, joten piristävää vaihtelua tämä kyllä aamupäivääni toi. Tätä on saatava lisää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Instincta - Tha Player 16.11.2004

Instincta - Tha Player
Tämähän on tosiaan varsin mukavan menevää dancettelua, kiitettävillä melodisilla elementeillä ja ainakin omaan korvaani toimivilla soundeilla toteutettua. Tuo säkökitara tosin kuulostaa paikoin hivenen konemaiselta, mutta se annettakoon anteeksi. Lempikohdakseni biisistä muodostuvat nuo pysäytykset, joissa kitara muriseekin jo varsin kivasti ja tuo 80-luvun hengessä tehty rumpufilli luo hienoa fiilistä potkaisten rivakasti kappaleen uudestaan käyntiin. Myös vocoderpätkät kuulostivat hienoilta. Leadisooloilut kulkevat myös soljuvasti eteenpäin. Ehkä vielä hieman enemmän vaihtelua tähän (naisvoksut olisivat varmaan kova sana) niin tässä voisi olla jo kymppiinkin potentiaalia nykyiselläkin asteikollani. Mainion nostalginen tunnelma kappaleessa takaa tälle kuitenkin vahvan yhdeksikön.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Boi Cruger - Boi Cruger - Straight Fire 13.11.2004

Boi Cruger - Boi Cruger - Straight Fire
Alkuun kuulosti, että nyt on kyllä luvassa syviä myötähäpeän tunteita noista alun spiikkauksista päätellen, mutta heti kun kappale polkaistiin käyntiin, moiset luulot karisivat. Flow kulkee harvinaisen hienosti ja äänenkäyttökin toimii, joskin ääntämisessä on paikoin parannettavaa. Biittikin on kappaleen tunnelmaan hyvin istuva vaikka hieman muovisen kuuloinen onkin, kenties tarkoituksella? Kappaleen suunnanvaihdos parin minuutin kohdalla oli hauska ratkaisu, vaikka tämän jälkeen ei ihan enää saatu samaa meininkiä käyntiin kuin alkupuoliskolla. No, meneepähän hyvänä outrona. Tuo samplaus on kyllä juuri siinä hyväksyttävyyden rajoilla, ja granuloitu windows- efekti pistää ikävästi korvaan. Selkeästi yli keskitason nousevaa rappia tämä kyllä on. Flowsta erityisesti plussaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van Dell - Saatanankirkollisvero 18.11.2004

Van Dell - Saatanankirkollisvero
Aivan ensimmäisenä tuli itsellänikin tästä kappaleesta melkoisen vahvasti Kotiteollisuus mieleen, mikä kehuksi ilman muuta laskettakoon, löytyyhän hyllystä kyseisen yhtyeen tuotannosta suurin osa. Tarkempana vertailukohtana oikeastaan voisi toimia uudempi Kotiteollisuus popimmalla otteellaan. Jo normaaliksikin orkesteriksi homma kuulostaisi varsin taidokkaalta, mutta kun kyseessä on vielä yhden miehen kokoonpano niin täytyy kyllä nostaa hattua. Myös tuotantopuoli ja miksaus kun vielä samalta herralta luonnistuvat näin mallikkaasti niin kaikin puolin kunnioitettava suoritus on kyseessä. Sävellyksenäkin juttu toimii hyvin ja sanat ovat osuvat kriittiset, vaikkakin lievää yllätyksettömyyttä on havaittavissa eikä pitkän tehosoiton jälkeenkään päähän jäänyt oikeastaan kuin tuo SYNTIkkariffi. Toisaalta tämä voi tarkoittaa hitaasti kypsyvää kappaletta, jotka yleensä ovat niitä kaikista parhaita. Mikäli näin käy, niin puuttuvakin piste tupsahtaa plakkariin. Soittolistalle tämä sujahtaa kera fanituksen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Äärivaikeat äänimaisemat - Train goes to jungle 18.11.2004

Äärivaikeat äänimaisemat - Train goes to jungle
Alku tässä kappaleessa lupaa erittäin hyvää aavemaisine ujelluksineen, ja nuo porinat ja kääpiöiden ähellykset jotka tulevat niiden jälkeen toimivat myös hienosti. Näiden jälkeen seuraavasta "yääh"- kohdasta en niin lämmennyt, ja nuo beatboxaus-henkiset tuhahtelut tuntuvat myös hieman oudoilta kappaleen muuhun tunnelmaan nähden. Ei tämä todellakaan mikään huono viritelmä silti ole, muutaman kuuntelun jälkeen tämä jopa tuntui loppuvan liian aikaisin. Alusta ehdottomasti plussaa, muu kappale toimi siinä sivussa "ihan kivasti". Lisää tuota aavemaisuutta vielä kehiin niin a vot!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sixteen Eleven - Last angel of dead earth 17.11.2004

Sixteen Eleven - Last angel of dead earth
Tarttuva riffi ja toimivat melodiat ovat selkeästi tämän kappaleen valtteja. Kertosäkeen melodia jäi kertakuuntelulla päähän soimaan, joten tässä kappaleessa on jopa selkeää radiosoittopotentiaalia havaittavissa. Myös soittopuoli on kunnossa, mutta lauluista täytyy sen verran sanoa että eläytymisen varaa on vielä reilusti. Nyt lopputulos jää hieman vivahteettomaksi laulun kuulostaessa vähän sellaisella "no vedetään tämä nyt vielä äkkiä purkkiin ja mennään kaljalle"- meiningillä vedetyltä. Soundipuoleltakaan ei hirveämmin huomautettavaa löydy (huonoilla kaiuttimillani ainakaan), mitä nyt lopun feidaus on vähän hätäinen. Pituuttakin biisillä oli vähän pitkän tuntuisesti, mutta hyvinhän sen jaksoi loppuun asti kuunnella. Ties vaikka toistekin tulisi fiilisteltyä. Selkeästi yli keskitason kappale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele S.M.P (Synkkää Miestä Popittaa) - Kuljen taas 18.12.2004

S.M.P (Synkkää Miestä Popittaa) - Kuljen taas
Tammina onnistuu kyllä totisesti yllättämään äänensä sopivuudella tähän kappaleeseen. Tekisi mieleni sanoa säkeistön lauluosuuksia hieman Ville Valon kuuloisiksi, mutta en tiedä uskallanko moista rinnakkainasettelua lähteä tekemään ilman että tulee pystybassosta ohimoon seuraavalla kerralla... Todettakoon siis vain, että laulu kuulostaa erittäin karismaattiselta ja juuri sopivassa määrin siirappiselta. Myös herra Lecter on tehnyt erinomaista työtä sävellyspuolella. Kappale jää tiukasti soimaan päähän, etenkin tuo "opinko mä milloinkaan"- osuus tarttuu kuin purkka tukkaan. Kitaroinnit kuulostavat myös hyvältä, mutta rumpujen ja basson soundivalinnoista pitääkin sitten hieman marmattaa. Noin halvan kuuloinen syntikkasläppibasso ei ainakaan omaan korvaani istu tämän tyylisessä kappaleessa niin millään, ja myöskin rummut ovat hieman ponnettoman kuuloiset ja lisäksi turhan pinnassa. Näistäkin huolimatta kappale onnistuu tempaamaan joka kuuntelukerralla mukaansa, eikä todellakaan kuulostaisi vaikka Radio Suomipopilla jonkun Neon 2:n ja Jere & the Universen joukossa lainkaan eksyneeltä. Ilman muuta tätä lisää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ungalo - Sua Mä Kaipaan 12.11.2004

Ungalo - Sua Mä Kaipaan
Ungalolla on kyllä tavaramerkkinä tarttuvien melodioiden säveltäminen. Tämäkään kappale ei nyt muutaman kuuntelun jälkeen osoita minkäänlaisia päästä poistumisen merkkejä. Ja mikäs kiire siinä poistumaan, melodia kun sattuu olemaan toimiva ja mukavan ärsyttämätön. Taustoissa hieman harmittaa tasaisuus, tuon komppikitaran vallatessa varsin näkyvän eturivipaikan näyttämöllä ja jyrätessä samanlaisella kompilla koko kappaleen ajan. Ehkä kitaran olisi voinut säästää kertosäkeisiin? Nyt dynamiikkaa jäi vähän kaipailemaan. Sanat ovat hyvin onnistuneet ja vakavasta aiheesta laulettaessa usein ongelmana oleva liiallinen paatos on onnistuttu väistämään. Tässä kappaleessa muuten Ungalon lauluääni kuulostaa hätkähdyttävän hyvältä. Onko tässä tosiaan se sama laulaja kuin siinä kuolemattomassa "Jää sulaa"- essonbaarihitissä? Selkeää tuhansien nuorten tyttösten idoliainesta on havaittavissa tässä sensuellin käheässä äänessä! Kappaleena tämä on suorastaan täysosuma, mutta miksaus ja etenkin sovitus ovat vielä sen verran hiomisen tarpeessa että ihan kirkkaimpaan numeroon ei tällä kertaa ylletä. Mutta yhdeksikkö on nykyisellä asteikollani jo erittäin hyvä saavutus sekin. Jatka samaan malliin, suunta näyttää oikein hyvältä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andora - Hold the fire up 21.10.2004

Andora - Hold the fire up
Rokimpaa tavaraa aiemmin toivoin ja nyt on toiveeni toteutunut. Kappaleen yleistunnelma on mahtavan sähäkkä, ja jämerä bassosoundi tekee allekirjoittaneen korvakäytäville erityisen gutaa. Laulajan erinomainen ääni pääsee tässä kappaleessa mielestäni suorastaan hätkähdyttävän hyvin oikeuksiinsa. Lauluäänessä olen kuulevinani häivähdyksen Sinnead O' Connoria, joka on todellakin positiivinen asia. Voksut istuvat todella hyvin kappaleen muuhun meininkiin ja äänimaailmaan. Rautaista ammattitaitoa uhkuu myös soitosta, sovituksista ja tuotannosta. Väliin tulevat tuplatempo-osuudet luovat vaihtelua ja saavat kappaleen hengittämään. Syntikat ja taustalaulut värittävät muiden soittajien rakentamaa vahvaa pohjaa harvinaisen tyylitajuisesti. Omilla kuulokkeillani ääni menee ajoittain vähän puuroiseksi, mutta sen voinee huoletta laittaa näiden muovilärpättimien syyksi. Eipä tällaiseen kappaleeseen toisaalta sellainen kliinisen kiillotettu kristallisoudni istuisikaan. Kaikenkaikkiaan ehdottomasti kympin arvoinen biisi, joka jää tehokkaasti päähänkin soimaan. En yllättyisi jos tämä jossain vaiheessa viikon biisivalintanakin keikkuisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salminen - It's a (co)sin 05.09.2005

Salminen - It's a (co)sin
Tämä on testikommentti. Täällä ei ole mitään nähtävää. Move along...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Matsya - Earth to Jonesy 12.10.2004

Matsya - Earth to Jonesy
Alkuun meinasin jo ruveta marisemaan, että onpas harvinaisen hidas kappale psytranceksi. Ehdin jo kuvitella kappaleen loppuvan tuossa seitsemän minuutin kohdalla, mutta siitä lähtikin ainoastaan hurjan pitkä builduppi "varsinaiseen" kappaleeseen. Tässä kohtaa jalka rupesikin taputtelemaan hyväksyvästi tahtia ja pörinät pistivät mukavasti kalkkeja aivoissa liikkeelle. Tuo reversenä tuleva bassorumpu on aika häiritsevän kuuloinen ja ainakin itseni palauttaa takaisin todellisuuteen aina astuessaan kuvioon kappaleen muuten mukavan hypnoottisesta tunnelmasta. Myös tuo tempon nostatus on melkoisen pitkä, joskin kappaleen iso suunnanmuutos huomioon ottaen aivan perusteltu. Muut asiat tässä kappaleessa eivät sitten häiritsekään. Tämä on juuri sellaista perinteisen narisevaa psykeilyä jonka tahdissa on hyvä paneutua esimerkiksi koodaamisen ihmeelliseen maailmaan, sulkien kaikki ulkopuoliset häiriötekijät pihalle. Allekirjoittaneeseen uppoaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moon In June (ex-Endless) - Skies Below, Shadows Above 07.10.2004

Moon In June (ex-Endless) - Skies Below, Shadows Above
Hieno vedenalainen tunnelma tässä kappaleessa. Tuo pohjalla väijyvä sorina saa nuo harvat diskanttiset äänet kuulostamaan hienon kirkkailta ja muutenkin luo hyvää kontrastia noille iloisille ja välillä synkemmillekin melodioille. Ajoittain hieman kylmän kuuloinen äänimaailma tekee hyvän öisen fiiliksen kappaleeseen. Melodiat ovat myös onnistuneita, samoin äänivalinnat. Maristavaa tästä kappaleesta löytyy parista aiheesta. 128kbps on tällaiseen soundipainotteiseen musiikkiin aivan liian vähän. Lopputuloksena ääni menee paikoitellen epämiellyttävästi ruvelle, pahimpana kohtana oikeastaan tuo viiden minuutin huitteilla alkava ujeltava ääni joka puuroutuu niin pahasti että se aiheuttaa suorastaan fyysistä kipua korville. Myös äänispektri jää rankan pakkauksen takia valitettavan kapeaksi, eikä tunnelmaan pääse varmasti yhtä hyvin sisälle kuin paremmalla laadulla pakatussa versiossa. Tästäkin huolimatta kyseessä on varsin miellyttävä ambient-pläjäys joka yhdistelee hienosti aavemaisia ja valoisia tunnetiloja. Kuunteluaddiktion synnyttämiseen vaan tarvittaisiin parempaa äänenlaatua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moon In June (ex-Endless) - Soft Candles Sparkle In Their Sleep 07.10.2004

Moon In June (ex-Endless) - Soft Candles Sparkle In Their Sleep
Hyvin välittyy kuumeinen tunnelma tästä kappaleesta. Alku ehti jo erehdyttää luulemaan kappaleen olevan iloisen kirkasta planetariomusiikkia, mutta sitten rupesi järisemään. Nuo aivan alun melodiat kuulostavat mainioilta, mutta loppua kohden melodisuus katoaa lähes kokonaan. Makuasioitahan nämä ovat, mutta omaan korvaani olisi sopinut loppuakin kohden vähän melodisempien elementtien lisääminen. Toisaalta noisekappaleeksihan tämä on merkitty, ja sellaisena toimiikin kivasti. Hieman enemmän elävyyttä ja laajempaa äänialueiden käyttöä ehkä kaipaisin myös. Taidokkaasti tehtyä tavaraa hyvillä soundeilla tämä on, mutta jotenkin tämä ei tuntunut yhtä "henkilökohtaiselta" kuin tuo ylempi viisu. Liekö sitten vuorokaudenajan syytä, täytyy varmaan kotosalla yömyöhällä kuunnella vielä kerran ja palata sitten asiaan jos teos aukenee hämärällä eri tavalla. Kolmen kuuntelun jälkeen tämä oli "vain" hyvä. Niin, ja tuo mp3-pakkaus on tässäkin kappaleessa aivan liian heikkolaatuinen. (Pisteitä en kuitenkaan tästä vähentele)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ungalo - Deep Emotion 14.09.2004

Ungalo - Deep Emotion
Erittäin positiivinen yllätys tämä kappale! Hieman Robbie Williams- henkistä meininkiä toiminnassa on havaittavissa, ja Ungalon ääni sopii todistetusti tällaiseen vähän vakavahenkisemminkin tehtyyn musiikkiin. Vaikka sointukulku ei mikään omaperäisyyden huippu olekaan, on se toimiva ja ajaa asiansa kappaleen pohjana paremmin kuin hyvin. Soundipuolellakaan ei isompaa huomautettavaa ole, joskin olisi hieman nyansseja vielä toivonut kappaleeseen. Sellaiset kunnon isot särökitarat ja stemmalaulut kertosäkeessä olisivat kallistaneet vaakakupin jo vahvasti tuonne kympin puolelle. Nytkin tässä on erittäin hyviä soundillisia oivalluksia kuten tuo analogisyntikkameininki ja haitari, jotka toimivat kuin tauti konsanaan, vaikkakin analogisaundi rupeaa useamman kuuntelun päälle hieman pitkästyttämään. Kaikenkaikkiaan on ilo kuulla näin laadukasta, tosissaan tehtyä jälkeä aiemmin lähinnä huumoripuolella allekirjoittaneelle tutuksi tulleelta Ungalolta. Innolla jään odottamaan mitä tuleman pitää, toivottavasti saamme tämänkaltaista materiaalia kuultavaksemme jatkossakin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blame - A Story 14.09.2004

Blame - A Story
Päällimmäisenä oman huomioni tässä kappaleessa kiinnittävät ennenkuulemattoman pehmoiset bassokuviot. Muutenkin soundipuoli on biisissä erittäin hyvä, ja soitto kulkee mukavan jämerästi paria pientä rytmillisesti irtonaisemman tuntuista kohtaa lukuunottamatta. Naislaulajan ääni on edelleen todella hyvä ja sielukas. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla toivoin kertosäkeeseen vähän rankempaa revittelyä laulun osalta, mutta loppujen lopuksi tuo kevyempi ote toimiikin erittäin hienosti. Biisi on sävellyksellisesti hyvä ja tunnelmallinen. Koukkuja olisin kuitenkin enemmän toivonut, sillä nyt ei oikein mikään kohta erityisesti jäänyt biisistä mieleen. Hyvää ja perusvarmaa radiopoppia tämä joka tapauksessa on, ja ehdottomasti kiitettävän arvosanan arvoinen. Vielä vähän yllätyksellisyyttä kehiin niin son siinä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blame - My Crazy Way 14.09.2004

Blame - My Crazy Way
Haa, vähän menevämpää tavaraa Blamelta! Makoisaa sellaista, ehdottomasti. Kertosäe on todella vahva ja laulaja vetää vähän rankemmalla otteella, joka kuulostaa sanalla sanoen pirun hyvältä. Tietyistä laulumaneereista tulee jostain syystä Kate Bush mieleen, mikä on todellakin positiivinen asia. Vielä lauluun lisätty efektointi lisää voksujen läpitunkevaa vetovoimaa entisestään, ja kylmät väreet vilistävät niskaa pitkin kuunnellessa. Kappaleenakin tämä on eri hieno, ja kertosäe onnistuu yllättämään kuulijan hienosti ollen melodiakulultaan melko erilainen mitä säkeistöstä olisi voinut olettaa. C-osa vähän hukkuu tuonne sekaan, mutta sekös menoa haittaisi. Kertsi on hieno kuin mikä. Täytyypä tämäkin orkesteri fanittaa, sen verran vakuuttava esitys on tämä kipale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Expirinist - Raivo v4.0 09.09.2004

Expirinist - Raivo v4.0
Huomaa kyllä noista kommenteista ketkä ovat kuunnelleet kappaleen läpi ja ketkä eivät... Poppiahan tämä ei tietenkään ole nähnytkään. Alusta tulee hieman Tricky mieleen, ja loppua kohden kasvava energiaryöpytys on varsin hieno. Siinä kohdassa kun tuota laiskemmin lausuttua osuutta lähdetään boostaamaan, tulevat vokaalit omaan korvaani vähän turhan kovalla. Enemmän säröä ja tasot pienemmällä olisi ehkä toiminut itselleni paremmin. Loppu on karuhko mutta toimiva, mieleen tulee puu joka pudottaa lehtensä ja käpristyy kasaan pikakelatussa filmissä. Mielellään tätä kyllä kuuntelee muutaman kerran ainakin, joten selkeästi plussan puolelle päädytään. Ja mielikuvien herättäminen on aina positiivista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MaTaM TooT - Zoni Boo 14.09.2004

MaTaM TooT - Zoni Boo
Ensimmäisen kerran kuuntelin tämän kappaleen lähes viikko sitten, jolloin se meni aikalailla yli hilseen. Parin päivän päästä kuuntelin uudestaan samalla tuloksella, mutta jotain jäi ilmeisesti kuitenkin kytemään, sillä eilen huomasin tämän maagisen "Zon zon zoni boo!"- hokeman pyörivän päässäni kuin noiseartistin kirpputorilla. Vaikka kappale onkin lyhyt ja vähistä elementeistä kasattu, on tässä jotain omituisen kiehtovaa. Jättihyttysen ininä istuu yleistunnelmaan hyvin, ja jatkuvasti taustalla huriseva matala ääni lisää kappaleen villin alkuasukasmaista tunnelmaa. Sieluni silmin näen lauman aboriginaaleja, noita Australian mainioita veikkosia, hyppimässä leirinuotion ympärillä kengurun mahalaukusta tehtyä rumpua paukuttaen, jänisateria tikun nokassa paistuen. Ilmeisesti pienistä pitkäkorvista on kyse, sillä ateria valmistuu mikroon verrattavissa olevalla nopeudella. Itse asiassa tuon mikroajatelman putkahdettua päähän tulikin mielikuvitukseni kankaalle varsin erilainen mielikuva. Nyt matala hurina onkin mikron käyntiääni ja pauke yksinkertaisesti mikrossa kököttävän jäniksenraadon poksahtelua mikroaaltojen armottomassa käsittelyssä. Vesimolekyylit lisäävät hankaavaa liikettään tasaista tahtia, ja lopuksi mikron sisus saakin aivan uudenlaisen ulkomuodon ristihuulen lävähtäessä yltympäriinsä pitkin kodinkoneen seiniä. Äänenlaatu kappaleessa on verrattoman hyvä, mikä ei Haavan laitteistofetissin tuntien ole yllätys. Tuotannolliset seikat eivät pääse mielikuvamatkaa pilaamaan, ja lopputuloksena onkin niin häiriintyneitä mielikuvia että aluksi minua vaivannut täydellinen epätietoisuus kappaleen numerosta on tiessään. Tällaisia kappaleita ei juuri mikserissä tätä ennen ole, ainakaan näin hyvällä laadulla. Koska omasta mielestäni musiikin tulee ennen kaikkea herättää tuntemuksia, on kymppi enemmän kuin oikeutettu tälle kappaleelle. Kertakuuntelulla tämä ei todellakaan avaudu, mutta kuten todettua, mieleen tämä kyllä jää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele May i cry - Poison 06.09.2004

May i cry - Poison
May I Cry oli aivan ensimmäisiä fanittamiani yhtyeitä kun aikanaan Mikseriin liityin, ja onkin todellinen ilo huomata, ettei yhtye ole vetäytynyt lepäilemään laakereillaan. Näin jälkikäteen kuunneltuna noissa vanhemmissa kappaleissa esiintyviä pieniä hapuiluita ei tässä kappaleessa enää etsimälläkään löydy. Yhtyeen tyyli on pysynyt kohtalaisen samannkaltaisena, joka on myös hyvä asia. Oma linja on selkeästi löytynyt. Kappaleessa ehdotonta parhaimmistoa ovat nätit melodiat, vaikka sointukierrot eivät ihan omaperäisimmät mahdolliset olekaan. Pääasia on, että homma kuulostaa hyvältä ja niin se tässä tapauksessa tekee. Soitto- ja laulupuolellekaan ei rukseja synny, ja kosketinkuvio ansaitsee erittäin ison plussan mainiosta tunnelman luonnista tyylitajuisella soitolla ja harvinaisen toimivalla soundivalinnalla. Pitkän linjan mikseriläisyhtyeelle on ilo antaa kymppi ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi takaisin aktiivisten mikseribändien joukkoon! Ei ole suotta valittu X-ryhmän viikon demoksi tätä kappaletta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele UnleasHer - Nitrogenhell 14.09.2004

UnleasHer - Nitrogenhell
Heti alusta otetaan kuulijalta turhan luulot pois. Vahvasti lasketut vireet kitaroinnissa kertovat välittömästi, mikä on pelin henki. Syntikat aiheuttavat pienen pelonväristyksen, että oopperaheviäkö tästä on tulossa? Onneksi raaka huutolaulu saapuu pelastamaan homman, ja kuulija voi hyvin mielin keskittyä lattian polkemiseen kappaleen tahdissa. Alun tiukka ote valitettavasti löyhtyy hieman kappaleen jatkuessa. Kun laulut jäävät pois, herpaantuu huomio kappaleesta ja biisi muuttuu kuuntelumusiikista taustamusiikiksi. Soittohommat ovat kuitenkin hienosti hallinnassa ja rumpalin tuplajyrät jauhavat säntillisen tarkasti. Tunnelmaakin on saatu hyvin mahdutettua mukaan, joten kyllä tämä vahvasti tuonne kiitettävän puolelle kallistuu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Daft - Flowing 09.09.2004

Daft - Flowing
Erittäin mukavan leijuva tunnelma tässä kappaleessa. Kaikua on aika reippaasti, mutta tällaiseen kappaleeseen se sopiikin hyvin. Bassot ja bassorumpu potkivat mukavasti ja tuovat hyvää bottnea muuten niin diskanttivetoiseen äänimaailmaan. Rakennekin toimii kivasti, eikä melodioitakaan todellakaan voi haukkua. Kiva ja rentouttava kappale, ja kestää pidempääkin kuuntelua. Vahvan yhdeksikön arvoinen suoritus!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp3 - Cover Girl Pitää Fysiikan Luennon 24.08.2004

Camp3 - Cover Girl Pitää Fysiikan Luennon
Toistaiseksi vielä epätäydellinen litterointi tästä mainiosta puheesta löytyy alla olevasta osoitteesta. Kokoversiokin ilmestynee http://koti.mbnet.fi/w...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp3 - Cover Girl Pitää Fysiikan Luennon 24.08.2004

Camp3 - Cover Girl Pitää Fysiikan Luennon
Aikamatkailun paradoksit on viimeinkin ratkaistu Cover Girlin, Haavan ja Georgen suosiollisella avustuksella! Vedetäänpä tosta *pfffsht* tuplavalonnopeudella tonne! Tekstiä tulee sellaista vauhtia että heikompaa hirvittää. Tähän pohjalle kun laittaisi hienon biitin, tästä tulisi aivan takuuvarma klassikko!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extra Virgin - Don't Torture 08.09.2004

Extra Virgin - Don't Torture
Nyt kyllä ammutaan kovilla! Allekirjoittaneella on aina ollut heikko kohta naisbasisteja kohtaan, ja vielä kun neitokaisella on mahtavan hunajainen ja siitä huolimatta särmäkäs ääni, on kiinnostus kappaletta kohtaan varsin huipussaan jo ensimmäisen minuutin kohdalla. Myös kappaleen tuotanto on harvinaisen korvaa miellyttävä, hämmästyttävän pehmoisen ja lämpimän äänen on miksaaja saanut loihdittua. Parin kuuntelun jälkeen ei kappale hirveästi tarttunut päähän soimaan, mutta siitä on turha ruveta pisteiden kanssa mamoilemaan kun kerran näin nautinnollisen kuuloista tavaraa biisi muuten kaikin puolin on. Soitto toimii, laulu toimii, energiassa ei ole säästelty ja kappale soljuu eteenpäin kuin kevätpuro konsanaan. Pitääpä ihan faniksi ruveta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Die/For/Why - Scum of the earth 10.09.2004

Die/For/Why - Scum of the earth
Eipä oikein saa tanssijalkaa vispaamaan tämä kappale. Tuntuu siltä, että tähän on vaan kerätty kasa softasyntikoilla tehtyjä kuviota ja niitä on sitten läiskitty päällekkäin hirveästi tarkistamatta miltä lopputulos kuulostaa. Komppi jauhaa samaa rataa koko biisin ajan, ja bassokuviot loistavat poissaolollaan. Kaikki mitä kappaleessa tapahtuu, tapahtuu keskiäänialueella. Muutama ihan kiva riffi tässä kappaleessa on, mutta ne eivät kokonaisuutta riitä nostamaan plussan puolelle. Jonkinlaista yhtenäisyyttä ja rakennetta kannattaisi miettiä tarkemmin, ettei lopputulos vaikuttaisi niin riffikollaasimaiselta. Näistäkin riffeistä saisi varmaan ainakin kolme biisiä tehtyä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Undefined 12.08.2004

SILVERINE - Undefined
Silverinen kappaleita tuntuu aika hämärältä arvostella näin jälkikäteen, kun tätäkin biisiä on kuunneltu jo kuukausitolkulla CD:ltä. Vähän sama kuin yhtäkkiä pitäisi vaikka Metallican Enter Sandmanista keksiä jotain tarinoitavaa. Ei helppoa, mutta yritetään. Biisinvaihdos levyllä on niin toimiva, että itse asiassa ensimmäisillä kerroilla kuunnellessani en edes huomannut että kappale vaihtui. Hetken aikaa vaan ihmettelin että mikäs tämä tällainen väliosa tässä kappaleessa on. Erittäin hyvin levyllä tämä biisi täyttää paikkansa, ja monen monta kertaa tosiaan on levy soittimessa pyörinyt ja tulee pyörimään. Itsenäisenä kappaleena tämä ei ihan samalle tasolle omalla asteikollani yllä kuin esimerkiksi loistavat Love, Change sekä Teaser, vaikka erittäin hyvä kappale tämäkin on. Erityisesti tässä kappaleessa miellyttävät korvaa kertosäkeen laulumelodiat, ja tottakai säröbasso. Muiden kappaleiden arvosteluissa onkin yhtyettä tullut jo sen verran reippaasti ylistettyä, että todettakoon tässä vaan että perkule, homma toimii. Tältä yhtyeeltä on lupa odottaa suuria.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele PTA - Lazy Wizard 18.08.2004

PTA - Lazy Wizard
Nopeat sormet ovat kyllä kaverilla, siitä täytyy nostaa hattua! Valitettavasti vaan kun lähdetään tätä arvostelemaan biisinä, joudun ottamaan matalan skaalan käyttöön. Pohja on niin sieluttoman mielenkiinnoton että pahaa tekee, komppikitaran soundi on lattea kuin kampela ja sointukierto ei ole tosiaankaan ihan sieltä omaperäisimmästä päästä. Itse soolokin tuntuu olevan enemmän nopeilla kuvioilla mässäilyä kuin sitä tunteen paloa, mitä hyvä kitarasoolo parhaimmillaan uhkuu. Lisäksi tuollainen nopea juoksuttelu ei ainakaan tuollaisen hitaan ja laiskan taustan päälle istu sitten lainkaan, ehkä jos olisi pistänyt tempoa neljä kertaa lisää niin homma olisi voinut toimia. Nopeuden esittelynä tämä on vielä ihan ok pätkä, mutta minkäänlaista kuuntelunautintoa tästä ei kyllä ainakaan allekirjoittanut saa irti vaikka kitaramusiikin ystävä olenkin. Muutakin olisi biisissä oltava kuin sormet sauhuten soitettua kitarasooloa. "Nopeusmainoksena" tämä on sellainen reilun kasin suoritus, mutta koska tapanani on arvostella kappaleet niiden biisillisen sisällön perusteella, joudun ikävä kyllä tälle vitosen lyömään. Tulevaisuudessa vähän mietintää itse biisillekin eikä pelkästään soololle, jookos? :)
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Kaunis Kuu 15.08.2004

Kongo - Kaunis Kuu
No huh huh. Tässä on kyllä todellakin yhtye, jolla on homma hanskassa esimerkillisen hyvin jokaisella osa-alueella. Tällaisia iloisempia poppisbiisejä ei hirveän paljoa ole mikserissä tullut vastaan, ja näin ollen ei tuota juurikaan vaikeuksia nostaa tätä jalustalle parhaana duuripoppina mitä on täällä toistaiseksi vastaan osunut. Kongon aiemmista biiseistä tuttu melankolia on tässäkin kappaleessa aistittavana pienenä pilkahduksena taustalta, joka tuo hienoa lisäväriä muuten niin pirteän kuuloiseen meininkiin. Soitto ja laulu toimivat jälleen kerran niin loistavasti, että ei voi kuin suu auki kuunnella. Vielä kun miksauskin on niin kadehdittavan hyvä että kylmät väreet menevät selkäpiitä pitkin, ei numeron kanssa juuri ole taaskaan valinnanvaraa. Laatua osasinkin jo Kongolta odottaa, mutta siitäkin huolimatta tämä onnistui yllättämään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Muista Huominen 15.08.2004

Kongo - Muista Huominen
En muistanutkaan, miten ammattitasoisen kuuloinen orkesteri Kongo onkaan. Pitääkin verrata noihin vanhempiin biiseihin, mutta nämä uudet kappaleet ovat kyllä niin veret seisauttavan hyviä että rupeavat ylistyssanat loppumaan kesken. Jo alussa kuuntelin, että onpa mukavan ison kuuloinen soundi miksauksessa. Sitten tulivat väliosa ja kertosäe, ja jos olisivat sukat ollet jalassa, olisivat ne pamahtaneet jalasta kerrassaan upeiden kitaravallien jyrähtäessä liikkeelle. Rumpalin lautasten pauke täyttää mahtavasti ylä-äänien alueet ja lopputulos on kerrassaan euforinen. Mukavan pyöreä basso rakentaa kappaleelle vankan pohjan, jonka päällä biisi pysyy läjässä tiukemmin kuin mitä kenelläkään on syytä toivoa. Mikä tärkeintä, biisi on aivan pirun hieno. Olen Juicen lauluista pitänyt aiemmissakin Kongon kappaleissa, eikä tämä todellakaan tee poikkeusta. Herkkä mutta siitä huolimatta energinen ääni istuu sävellykseen mahtavasti, ja melodiakulut ovat miekkosen äänelle kuin räätälöityjä. Melodiat ja sointukierrot ovat muutenkin niin toimivia, että kuunnellessa meinaa aivan herkistyä. Aivan loistava kappale, päätyi välittömästä kovalevylle ja takuuvarmasti tulen tätä kavereillekin soittamaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Tyhjä Huone 15.08.2004

Kongo - Tyhjä Huone
Näistä uusista biiseistä tämä ei ehkä kolahtanut ihan yhtä kovaa kuin nuo kaksi muuta, vaikka erittäin hyvä tämäkin on. Kitarakuvio on todellakin tarttuva ja melodiat toimivat biisissä muutenkin hyvin, mutta tietty yllätyksellisyys puuttuu. Noissa kahdessa muussa kappaleessa oli enemmän sellaista "iloista melankoliaa" (paradoksaalista, tiedän) että jäivät kertalaakista mieleen, mutta tämä biisi ei ihan avautunut edes muutaman kuuntelun jälkeen samaan loistoon. Tuotanto, soitto ja laulu on jo moneen kertaan tullut kehuttua, mutta todettakoon tässäkin arvostelussa, että näin hyvällä tyylitajulla ja tarkkuudella soittavia orkestereita ei aivan joka päivä ole vastaan tullut mikserissä. Hieno biisi ja muutenkin homma toimii, vaikka ihan kymppiin ei Salmisen skaalalla jyrähdäkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Eveliina (akustinen versio) 05.08.2004

Antti Kaukomaa - Eveliina (akustinen versio)
Täytyy kyllä todeta että nämä pelkistetyt versiot biiseistäsi toimivat kuin tauti. Jo tuo aiempi akustinen kappale oli suorastaan pysähdyttävän hieno, ja tämä jatkaa samaa linjaa. Tykkäsin biisin originaaliversiostakin jo erittäin paljon, mutta kyllä tämä vetää vielä kertaluokkaa paremmaksi tunnelmallaan! Aivan mahdottoman koskettava fiilis on tähän vetoon saatu luotua. Mitä rhodesien särkemiseen tulee, itse en moista huomannut. Ellei tarkoiteta tuota putkisoundia, joka on kyllä aivan ehdottoman toimiva. Mukavan pehmeä ääni ja pieni särö kuuluu asiaan. Huuliharppu ja slidettely saavat minultakin erityiskiitokset, ja aiempia arvosteluja peesailen siinäkin, että pituutta olisi helposti saanut olla vielä hieman lisää. Upea kappale, ja kymppihän tälle on taas kerran lyötävä pöytään. Lisää akustista materiaalia!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Kiili - Kfied vs. Kiili - Navawhore 05.08.2004

Juha Kiili - Kfied vs. Kiili - Navawhore
Niinkuin olin pitkään herkutellut ajatuksella tehdä inkkarihoppia, niin eikös Kiili tule ja tee tämän kappaleen. Kuten Kiililtä on totuttu odottamaan, on tuotanto jälleen kerran huippuluokkaa, ja kappale on myös rautaisen laadukas. Kertosäe maalailee mainioita maisemakuvia Pohjois-Amerikasta ajalta ennen kalpeanaamojen saapumista, ja säkeistöjen hienon klaustrofobinen tunnelma lyö hyvän kontrastin mahdottoman isolle kertosäkeelle. Kfiedin räpit toimivat erinomaisella sulavuudella, ja kappaleen muista osioista ei tonkimallakaan löydy huomautettavaa. Ja mikä tärkeintä, biisissä on ideaa, yllätyksellisyyttä ja ennen kaikkea persoonallisuutta. Eipä ole Kiili suotta mikserissä tuotantogurun mainettaan hankkinut. 10 pistettä ja valkopäämerikotkamerkki (papukaijat olivat loppuneet).
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Millipede March 28.07.2004

Averell - Millipede March
Ihan mielenkiintoinen kappale, joka valitettavasti kärsii hieman ajoittain heikoista soundeista, vaikka mukana onkin hienoja oivalluksia kuten loppupuolella jousien ja kitaran uniksessa menevä osuus. Myös timpanin käyttö bassona toimi, tuli ihan vanhan suosikkisarjani Thunderbirdsin tunnusmusiikki. Sen sijaan piano rupeaa pidemmän päälle olemaan hiukka hermostuttava ja aiheuttaa muutaman kuuntelun jälkeen jo lieviä neuroosin oireita. Hauska tunnelma kappaleessa joka tapauksessa on, joten kyllä tämä yli keskijakauman nousee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele helsinki blues driver - next train 16.09.2004

helsinki blues driver - next train
Tämä kappale sujahti välittömästi "Mikserin parhaimmisto"- kansiooni. Kertakaikkisen hypnoottisen kaunis kappale. Vaikka pituutta on reilusti, ei kappale todellakaan tunnu pitkältä. Aitojen puhaltimien käyttö luo kappaleeseen sellaisen latauksen sielukkuutta että leukaa saa keräillä lattialta. Tunnelmaa on useammankin kappaleen aineksiksi, ja tätä kappaletta varmasti tulee synkkinä syksyisinä iltoina kuunneltua kotistereoista kuuma teemuki kädessä. Yksi kappaleen vahvimmista voimista on ehdottomasti laulu. Aivan uskomattoman kauniin eteerinen laulu istuu biisiin täydellisesti, puskematta silti missään vaiheessa liikaa esille. Yhdessä laulu ja puhallinsoittimet maalaavat upeita äänellisiä maalauksia tasaisen hypnoottisen pohjan päälle, ja lopputuloksena on sellainen taulu jonka ripustaisin omalle seinälleni milloin vain. Upeaa, upeaa, upeaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Escapist - Naked 02.08.2004

Escapist - Naked
Mielenkiintoinen yhdistelmä herkkyyttä ja räväkkyyttä on tässä kappaleessa kasailtu, ja vaikka seos heilahtaa välillä varsin rankasti popin puolelle, on biisissä myös mukavasti särmää mukana. Kertosäe on hienon tarttuva ja muutenkin melodiat ovat hyvin kondiksessa. Monien laulustemmojen kasaaminen yhteen on myös idea joka miellyttää omaa korvaani. Naisvoksutkin toimivat kuin humalaisen oksennus. Siis varmasti ja kokemuksella. Kappale tuntuu jostain syystä melkoisen lyhyeltä, vaikka pituutta onkin lähes neljä minuuttia. Jotenkin lopussa odotin vielä viimeistä kertosäettä, mutta toimii lopetus muutaman kuuntelun jälkeen hyvin noinkin. Ajoittain biisiin toivoisi hieman lisää poweria, mutta tuollainen kiusoitteleva välimaastossa pysyttely toisaalta luo melko harvinaislaatuisen fiiliksen kipaleeseen. Kuten yleensäkään viikon biisivalinnoissa, ei tässäkään ole tuotannollisesti saati soitannollisesti oikeastaan minkäänlaista huomautettavaa. Alussa kuuluu tosin omituista rasahtelua kitarasta, mutta moisesta pikkuasiasta ei viitsi sen enempiä motkottaa. Bridgessä kitaran kiipeäminen on erittäin kekseliäs ja hyvän kuuloinen. Lähellä kymppiä ollaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sam the Man - Vaatekaapin väki 06.11.2004

Sam the Man - Vaatekaapin väki
Sam the Mania ihan livenäkin kuulleena täytyy kyllä todeta, että tällä herralla on esiintymistaito kohdallaan ja musiikissa eletään täysillä mukana! Tämä kappale osoittaa, ettei dramatiikantajukaan ole miehelle vieras käsite. Välillä uhkaavaksikin nouseva tilanne vaatekaapin perukoilla kääntyy pian voiton puolelle, kun Sam the Man tulee viitta liuhuen hätiin! Tästä biisistä paistaa läpi todellinen tekemisen ilo! Hyvä Samuli!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sam the Man - Metkat Mutkat 06.11.2004

Sam the Man - Metkat Mutkat
Tällä kertaa Sam tarjoilee meille hieman rauhallisempaa materiaalia edellisen vaatekaappi-pläjäyksen jälkeen. Metkoihin mutkiin ei mennä ihan koko aikaa sata lasissa, vaan välillä pysähdytään myös ihailemaan maisemia. Aivan viimeinen kurvi mennäänkin sitten jo kahdella pyörällä. Sam the Manilla on selkeästi musiikki verissä. Hienoa! Play it again, Sam!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele kitsch - Cpt. Rowley's Magical Bus 19.08.2004

kitsch - Cpt. Rowley's Magical Bus
Hauska tunnelma on kyllä biisissä, erityisesti bassokuvio ja ska-henkiset kitarat miellyttivät. Soundimaailma menee hetkittäin hieman liian puuroiseksi jopa psykerokkiin, mutta kappaleen idea tulee onneksi tästäkin huolimatta hyvin esille. Säkeistön melodia on onnistunut, ja jää hienosti päähän soimaan. Naisvokalistin ääni on hieman ohuenlainen, mutta toisaalta sopii kappaleen tyyliin hyvin. Jonkinlaista kompressiota olisi silti voinut harrastaa, sillä äänen volumetaso hyppii aika lailla. Kaikenkaikkiaan tämä on sangen kelpo psykeilybiisi, ja aavistuksen verran tuotantopuoleen enemmän panostamalla saattaisi päätyä soittolistallekin majailemaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cover Girl (Quaint unplugged) - Damn me! 07.07.2004

Cover Girl (Quaint unplugged) - Damn me!
Kyllä lähtee naisesta ääntä, ei voi muuta todeta! Kuten minua ennenkin on todettu, toimii tämä aivan mahdottoman hienosti juuri tällaisena äärimmäisen riisuttuna versiona ilman mitään kompressointeja ja efektimössöjä. Tai no, onhan tässäkin reverbiä mutta se jätettäköön huomioimatta. Kun toteutus on näin yksinkertainen, on kappaleen todellakin oltava hyvä että lopputuloksesta voi nauttia. Ja tämä kappale on hyvä. Päähän jää soimaan heti kertakuuntelusta ja silti jaksaa säilyttää vetovoimansa useammankin kuuntelun jälkeen. Mikä parasta, laulaja eläytyy kyllä niin sata lasissa suoritukseensa että ei voi kuin kuunnella suu auki.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cover Girl (Quaint unplugged) - Perfect Day (unplugged) 07.07.2004

Cover Girl (Quaint unplugged) - Perfect Day (unplugged)
Alunperin kuulemani Fruit-projektin versio tästä kappaleesta oli jo mahdottoman hieno, mutta tämä (ilmeisesti "alkuperäisempi"?) versio kyllä jyrää vielä hienommin! Muistaakseni Tori Amos -vertauksen tein jo aiemmissa arvosteluissani, mutta pakko sama kortti on vetää jälleen hihasta ja todeta että "nainen ja piano" on yhdistelmä joka hallitsee. Tässä biisissä nimittäin on energiaa niin että ohhoh. Ei siihen tosiaan tämän kummempia soittopelejä vaadita että saadaan tunnelma luotua, ja melkein jopa uskaltautuisin väittämään että tämä potkii kovempaa kuin se rokimpi versio. Tässä huomio keskittyy olennaisimpaan, itse biisiin ja tulkintaan. Tässä homma yksinkertaisesti todettuna toimii. Numero puhukoon puolestaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Props - Lisa 09.07.2004

The Props - Lisa
Samanlaisella hienon rosoisella meiningillä ollaan tässä vähän vanhemmassakin kipaleessa liikkeellä. Tunnelma kappaleessa on yhtä aurinkoinen kuin tuossa uudemmassakin viisussa, samoin laulu ja soitto rullaavat tässäkin mainiosti. Biisillisestikin tämä toimii erittäin hyvin, mutta selkeästi enemmän kuitenkin omaa korvaani miellytti tuo Manic Minor. Tämäkin on kova, erittäin kova, mutta melodisesti Manic tuntui jotenkin valmiimmalta paketilta. Siitäkin huolimatta eri hieno kipale, joka päätyi kovalevylle asti jatkokuuntelua varten.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frail Mind - Girl Without a Name 02.07.2004

Frail Mind - Girl Without a Name
Tasaista rokkia hyvin soitettuna tarjoilee meille tämä uusi tulokas mikseriin. Tervetuloa! Kappale rullaa mukavasti eteenpäin ja kuten todettu, soittimet ovat hyvin jätkillä hanskassa. Tätä kappaletta vaivaa lievä yllätyksettömyys, koukkuja ei tästä kappaleesta juuri löytynyt eikä melodia ole erityisen tarttuva. Laulukin menee hieman laiskalla otteella, vähän jämäkämpää tulkintaa olisin toivonut. Rullaavuus ja yhteensoitto toimivat kuitenkin hienosti, joten ei tälle hävetä keskimääräistä korkeampaa numeroa antaa. Täytyypä tutustua muihinkin kappaleisiin!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Props - Manic Minor 02.07.2004

The Props - Manic Minor
Huh, ihan menevät kylmät väreet selkäpiitä pitkin tuossa kertosäkeessä! Kylläpäs nyt mikseristä tänään löytyy paljon tasokkaita uusia tuttavuuksia, pakkohan tämäkin oli fanittaa samantien. Rankkaa mutta iloista vääntöä tarjoilee tämä yhtye, ja yhdistelmä toimii kuin kossupullo tyhjään vatsaan nautittuna! Laulajan ääni on kerrassaan loistavasti kappaleeseen sopiva ja mies osaa myös käyttää ääntään esimerkillisen hyvin. Kappaleen äänimaailma on tungettu aika täyteen kitaroita, mutta toisin kuin monesti käy, lopputulos ei kuulosta häiritsevät puuroiselta vaan kappaletta jaksaa kuunnella uudestaan ja uudestaan ilman että korvat rupeavat anelemaan armoa. Sääli, että kappaleita on vain yksi saatavilla, sillä makeannälkä pääsi iskemään. Melodisesti kappale on juuri sopiva sekoitus yllätyksellisyyttä ja tutun turvallista pop-melodiointia. Kertosäe ja lopun "whouou"- osuus täräyttävät kyllä hiukset suoriksi alta aikayksikön. Upean upea kappale, onneksi satuin tähän törmäämään. Tästä jos mistä tulee kesäfiilis!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE END - Unique Equals Nothing 30.06.2004

THE END - Unique Equals Nothing
Ehkä genrenä ihan Heavy Metal osuisi lähemmäs totuutta, melodiseksi metalliksi tätä on ehkä hieman paha luokitella kun sointuja on periaatteessa käytössä vain kaksi... :) Mukavan jytkyn kuuloiset äänimaisemat on kuitenkin kappaleeseen saatu, erityisesti basson särökäs soundi miellytti suuresti eikä kitaroidenkaan soinnissa ole moitteen sijaa. Hieman tunkkaisen kuuloinen yleiskuva kappaleessa on, mutta ajaa kuitenkin hyvin asiansa. Laulajalla on todella hyvä ääni, siitä plussaa. Huonona puolena voidaan pitää lievää melodista yllätyksettömyyttä, perusasetelmana sahataan vain perussointua ja siitä puolisävelaskel ylöspäin. Toimiva sointukierto, mutta valitettavan käytetty. Koukkuja ei muutenkaan hirveästi kappaleessa ollut eikä tästä jäänyt oikeastaan hirveästi muuta mieleen kuin erittäin hyvin toimivat soitto ja laulu. Nämä ja nautinnollisen kuuloiset koskettimet nostavat tämän kappaleen yhdeksikön tuntumaan. Mielenkiinto kyllä yhtyettä kohtaan heräsi, täytyypä muihinkin kappaleisiin tutustua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE END - Oktober 30.06.2004

THE END - Oktober
Noniin, tämä on jo melodisesti huomattavan paljon toimivampi kuin tuo Unique! Kertosäkeen melodia jää ihan kivasti päähän soimaan. Laulu ja soitto toimivat niinikään hienosti. Tämän kappaleen kompastuskiveksi muodostuvatkin soundit. Välillä nimittäin koko kappale särkee aika inhottavasti, eikä noin röpsöä bassorumpua ole tainnut vielä tätä ennen tulla missään vastaan. Sävellyksenä tosiaan kuitenkin toimii hienosti ja kosketinsoittaja ansaitsee selkääntaputtelut tästäkin kappaleesta eikä muidenkaan tarvitse häpeillä. Lähellä kymppiä ollaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Different Ape - Unknown 02.07.2004

Different Ape - Unknown
Kyllä, erittäin makoisa kappale on tämäkin! Ihan samanlaista jalat alta- efektiä tällä kappaleella ei ollut kuin Holdilla, mutta hyvin vakuuttavaa jälkeä tämäkin U2- henkinen kappale sisältää. Syntikkasoundi on eri mukavan kuuloinen eikä muidenkaan soittajien tarvitse häpeillä oman soittimensa sointia. Soittotaidot tulikin jo edellisessä arvostelussa ylistettyä, joten eipä niistä varmaan sen enempää tarvine retostella. Kappaleen alku ja säkeistö antavat odottaa mahdottoman iskevää kertosäettä, mutta ihan ekstaasiin asti ei biisin kertosäe kanna. Myös äänimaailma on vähän ahtaan kuuloinen kertsissä, semmoista kunnon mega-amerikkasoundia olisi tähän toivonut. Kappale loppuukin vähän töksähtäen. Näistä huolimatta Different Ape änkesi kyllä tehokkaalla kyynärpäätaktiikalla arvostuslistallani varsin korkeille sijoituksille. Ei muuta kuin uutta materiaalia odottelemaan, toivottavasti saamme sitä kuultavaksemme mahdollisimman pian!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tanssiyhtye Norpat - Hempeää Rakkautta 29.06.2004

Tanssiyhtye Norpat - Hempeää Rakkautta
Äänenlaadullista kehitystä on selkeästi tapahtunut sitten Jää Sulaa- megahitin, erityisesti laulun suhteen. Laulu nimittäin kuulostaa tällä kertaa ihan iskelmäradion tasoon yltävältä ja ilmeisesti mikkikin on tällä kertaa vähän laadukkaampi kuin aiemmin sillä lauluääneen on saatu kummasti väriä ja täyteläisyyttä. Se teknisistä seikoista, sitten itse kappaleen kimppuun. Kaikessa junttimaisuudessaan ja karaoketyylisyydessään tämä nimittäin koskettaa. Tyylissä on paljon samaa kuin Martti Servossa, vibrato varsinkin on tutun kuuloinen. Kertosäe ei ole ihan yhtä tarttuva kuin yllämainitussa klassikossa, mutta päähän tämäkin kummasti jää soimaan. Pehmeäkulmaisuutensa ansiosta tämä kappale kestää hienosti useammankin kuuntelun rupeamatta tökkimään, ja pakkohan tämä on talteen ottaa myöhempääkin käyttöä varten. Halvat soundit ja hitusen kornit sanoitukset naama peruslukemilla tehtynä on niin sympaattinen yhdistelmä että eihän tästä voi kuin pitää. Mainio viisu kertakaikkiaan. Tätäkin olisi mökillä mukava kuunnella pasianssipelin ja kuuman teekupposen äärellä ennen kalareissulle lähtöä. Näin maanläheisiä orkestereita ei mikseristä montaa löydy.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Shine 28.06.2004

SILVERINE - Shine
Silverine meets Brian Setzer! Tässä kappaleessa yhdistyvät mainiolla tavalla vanha ja uusi, kevyt ja rankka. Tämän kappaleen kuultuani en enää ihmetellyt mistä Anssi on tuon pystybassonsa keksinyt. Näitä persoonallisia, eri musiikkityylien välisiä aitoja numeron 50 kengillä kumoon potkivia kappaleita kuulisi erittäin mielellään enemmänkin. Vaikka tämä kappale onkin levyhyllyssäni (ja melkoisen tiuhaan tahtiin myös soittimessa) majaillut jo hyvän aikaa, täytyy silti todeta että Silverine ei tälläkään kappaleella tuottanut pettymystä, vaikka tällaista kappaletta tuskin kovin moni osasi heiltä odottaa. Mainio kappale, mainio yhtye, numeron kanssa ei tälläkään kertaa jää hirveästi vaihtoehtoja.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Torn - Hypochrist 01.07.2004

Torn - Hypochrist
Perskules, jätkäthän tosiaan paiskovat kuin eläimet menemään tiukalla otteella tarkkaa ja kurinalaista paahtoa! Tekniikkaa löytyy ja tuplajyrä jauhaa kiitettävällä tavalla. Tässä on sellaista ison maailman meininkiä, erittäin hyvä paketti on kyllä kasattu. Brutaali henki välittyy kappaleesta ja laulaja örisee vakuuttavan miehekkäästi. Tyylilajissaan yksi parhaita kappaleita mitä on mikseristä vastaan tullut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuomas L - Seed of Passion 19.08.2005

Tuomas L - Seed of Passion
Pitkään on kappale saanut lojua ilman kommenttia. Korjataanpa asia. Hyvin rullaavaa rokittelua on kyseessä, eikä soundipuolellakaan ole kummempaa valittamista. Kertosäkeen melodia on erityisesti mieleen, onpa mukaan saatu ihan tarttuva koukkukin. Soitto- ja laulupuolikin tuntuu olevan hienosti hallinnassa. Nyansseja ehkä olisin kaivannut vielä sovitukseen lisää, mutta kyllä tämä näinkin maistuu varsin hyvältä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Äijä - Vitun lujaa! 24.06.2004

Paha Äijä - Vitun lujaa!
Näistä kahdesta kappaleesta tässä oli selkeästi käytetty sanoituksiin enemmän aikaa ja vaivaa. Mielenkiintoinen romantiikannälän ja tunne-elämän heilahteluiden sekoittaminen tyyliin "meitä panettaa, meitä vituttaa" on toimiva ja hienovarainen yhdistelmä, josta siirryttiin mukavan yllätyksellisesti autolla ajamiseen ja viittaukseen musiikin korkeasta äänenvoimakkuudesta. Tätä kappaletta voisi käyttää vaikka viininmaistajaisiltamissa syvällisen ja virikkeellisen keskustelun herättämiseen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Äijä - Paha Äijä 24.06.2004

Paha Äijä - Paha Äijä
Nykymaailmassa esiintyvistä pahuuden ottamista muodoista on laulettu ennenkin, mutta Paha Äijä lyö kerralla kortit pöytään suoraan jaosta ja kerää voitot talteen! Kappaleen sanoitukset osoittavat tehokkaalla tavalla että ei se paska puhumalla parane joten miksi suotta kaivaa sulkakyniä naftaleenista. Singlelohkaisuksi tämä kappale on onnistunut valinta, sillä lievästi humisevasta miksauksesta huolimatta alkoholin euforia on onnistuneesti saatu tarttumaan jopa digitaalimuunnokseenkin asti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Taxi 13.09.2004

Kalkutan Konepaja - Taxi
Hienon tunnelmallinen psykoilu. Pölyinen, äärettömiin ulottuva hiekkatie tulee kuunnellessa vahvasti mieleen. Sanatkin toimivat mainiosti, vaikkakin jotenkin jäin toivomaan vielä kertomusta mitä kaikkea muuta autosta hajoilee jarrujen ja pyyhkimien lisäksi. Ainakin ajovalot taisivat jäädä ehjäksi... Soitossa ei ole moitteen sijaa, erityisesti rummut paiskovat menevään kiitettävän maanisella otteella. Loppupuolen "nanananaa"- rallattelu istuu erittäin hyvin kappaleeseen. Tämän tyylistä musiikkia ei hirveän paljoa mikseristä ole vastaan tullut, joka lisää huomattavasti yhtyeen kiinnostavuutta. Täytyy kyllä kurkata olisiko yhtyeellä lisää tarjontaa, tämä on kyllä erittäin lupaava kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bill Cosby Show - Krematorioon 27.06.2004

Bill Cosby Show - Krematorioon
Täytyy kyllä todeta että erittäin tunnistettava tyyli on tällä yhtyeellä. Niin sanoitukset, sovitukset kuin melodiatkin ovat selkeästi linjassa Bill Cosby Shown aiempien biisien kanssa ja sama kolkon iloinen tunnelma vallitsee tässäkin biisissä. Kertosäekin on jälleen kerran vallan mahtava, ehkä jopa voisin sanoa tämän iskeneen biiseistänne kaikkein parhaiten. Hiljaisemmalle miksatut jupinat joista juuri ja juuri saa selvää ovat erinomainen tehokeino ja muutenkin kyseessä on eräs mikserin persoonallisimmista rock-yhtyeistä. Tässä yhtälössä ei oikeastaan heikkoja lenkkejä ole. Alkaa tuo levynnekin tilaaminen kuulostaa varsin houkuttelevalta idealta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele WaurionVanhat - Kivellä päähän 29.06.2004

WaurionVanhat - Kivellä päähän
Kas niin, hommahan rupeaa toimimaan myös tuotannollisesti! Soundista on saatu tilavamman kuuloinen, soittimet ovat hyvin tasapainossa ja laulu on kompressoitu tasaisemmaksi muttei kuitenkaan lättänäksi. Samat löpinät pätevät tähän kuin aiempiinkin versioihin, eli mukavan omaperäinen ja tarttuva kappale on edelleen kyseessä. Sanoista myös diggailen kovasti, asennetta kyllä löytyy! Ainoa mikä tässä hieman häiritsee ovat aika konemaiset rumpusoundit, mutta eivät nekään nyt niin paljoa häiritse ellei niihin kiinnitä huomiota. Ilmeisesti oikeat rummut kuitenkin ovat kyseessä? Mitäpä tässä sen kummempia kuin ansaittua kymppiä pöytään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ignatius - Tule Luokseni 07.07.2004

Ignatius - Tule Luokseni
Vautsi! Noin mageita taustalauluja ja saksofonikuvioita ei tosiaankaan ihan joka päivä ole täältä sattunut vastaan. Leadilaulukin kuulosti juuri loistavasti kappaleen chilliin tunnelmaan, jossa on jotain samaa kuin vähän vanhemmassa Kauko Röyhkässä. Kappale ei avautunut ihan ensimmäisellä kuuntelulla, mutta ei niin minulle tehnyt Kakenkaan tuotanto. Soittokin toimii mahtavasti, mukavan polveilevista bassokuvioista rentoon kitaraan ja kurinalaisen tiukasti, mutta silti rennon kuuloisesti soittavaan rumpaliin asti. Sanatkin kuulostavat hyvältä. Omaperäiseltä, mutta silti eivät itsetarkoituksellisen runolliselta kuten valitettavan usein käy. Melodiatkin kun vielä ovat hyviä ja toimivia niin hirveän paljoa negatiivista sanottavaa tästä ei löydy. Rentouttava ja hyvä biisi. Arvostan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jazphemy - Blue Chicken Redux 29.06.2004

Jazphemy - Blue Chicken Redux
Mainiolla tavalla on tähän kappaleeseen kursittu elementtejä monesta eri genrestä. Pelkästään rumpubasso ja jazz risteytettynä on jo mikserissä harvemmin kuultu yhdistelmä, mutta vielä kun loppua kohden mukaan astuu kunnon ZZ Top- meiningillä toteutetut kitarat niin omaperäisyyden puutteesta ei ainakaan voi kappaletta moittia. Jostain käsittämättömästä syystä tulee mieleen Waltari. Valitettavasti tuo rumpukomppi rupeaa tuntumaan korvissa epämiellyttävältä jo toisella kuuntelukerralla, ja suosikkiosuuksikseni kappaleesta muodostuvatkin ne kohdat joissa rummut malttavat hetken olla hiljaa, sekä tuo kitarointikohta jossa ne eivät ole yhtä päällekäyvän dominoivassa osassa. Analogipörinällä toteutettu jazz-fiilistely tuntui alkuun hieman oudoksuttavalta idealta, mutta loppujen lopuksi sekin kuulosti mainiolta kunhan korvat ensin tottuivat tuttuun soundiin oudolla tavalla käytettynä. Muuten äänivalinnat olivat oikein hyvin toimivat ainakin omaan korvaani, joskin basson konemaisuus hieman häiritsi. Kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen kappale, on aina mukava kuulla näitä rohkeasti genrerajojen yli loikkivia teoksia! Erittäin lähellä ollaan kympin suoritusta, mutta rumpukompin häiritsevä etualan valtaus ja lievä melodinen yllätyksettömyys vievät sen ratkaisevan desimaalin. Onneksi soundillisesti yllätyksellisyyttä riittää, ja kappaleen valinta viikon biisiksi onkin erittäin perusteltu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - Find it 13.09.2004

Beaner - Find it
Jälleen Beanerilta vahvoihin melodioihin pohjautuvaa, iloista rokittelua. The Strokes tulee monesti tästä kappaleesta mieleen, erityisesti laulajan suorasukaisesta laulutyylistä. Englannin ääntäminen ei ole aivan toimivimman mahdollisen kuuloista, mutta eipä tuo suuremmin häiritse. Välillä taustalaulut menevät vähän epävireisen kuuloisesti ja ajoitellen olisi toivonut vähän lisäenergiaa lauluun. Soitannollisesti tämä on enimmäkseen varsin toimiva biisi, mutta ajoitellen (erityisesti c-osassa) on kuultavissa pientä arkailua soittopuolella. Rakenteeltaan ja melodioiltaan kappale kuitenkin on sangen mukava musiikkipläjäys, vaikkei ihan Beanerin parhaimmistoa omasta mielestäni olekaan. Erittäin kuuntelemisen arvoinen joka tapauksessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kapula rattaissa - Vastusta 23.06.2004

Kapula rattaissa - Vastusta
On kyllä todellakin selkeitä RATM- vaikutteita havaittavissa, ja kyseisen yhtyeen vanhalle ystävälle tämä kipale maistui sangen maukkaalle! Laulaja vetää erittäin tiukalla meiningillä ja kiukkua on juuri oikea määrä että se istuu suomenkieleen luontevasti. Kitarat ja basso niinikään vetävät todella RATM-tyylisesti, voisi jopa sanoa että ehkä liiankin tutun kuuloista meininkiä? Vaikka nu-metal -tyyppinen räime onkin aika ylikäytettyä näinä päivinä, onnistuu tämä kappale silti laittamaan pään nyökkäämään ja jalan polkemaan. Ilmeisesti suomenkielisen nu-metallin varsinainen aalto on vasta tulossa? KMA:ta mielummin ainakin tätä kuuntelen, joten eipä muuta kuin koko Sota-ep lataukseen vaan ja fiilistelemään!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Rauniot 07.07.2004

Pääoma - Rauniot
Nätti kappale. Tämä olisi saattanut toimia kokonaankin tuollaisena half-tempona, tuo tuplatempo lopussa vähän muutti kappaleen haikeaa tunnelmaa keveämpään suuntaan, mikä ei välttämättä ole muutos parempaan päin. Muuten sovitus toimii, ja varsinkin bassokuviot miellyttävät suuresti korvaa. Sanoista on laitettava erityisplussaa, sillä niissä on järkevällä tavalla tunnetta mukana ja ne sopivat kappaleen tunnelmaan mainiosti. Aluksi sanat tuntuivat hieman kliseisiltä, mutta muutaman kuuntelun jälkeen ne yllättäen istahtivatkin paikoilleen hienosti. Soittopuoli on hyvin hallinnassa loppuhidastuksen pienestä rytmin kakomisesta huolimatta. Laulu tuntuu välillä olevan liian alas sovitettu, tuntuu kuin laulajalla olisi vaikeuksia vetää noin matalalta. Ihan nuotillisesti puhdas suoritus ei muutenkaan ole, mutta eihän kaikkien tarvitse Marjarantoja ollakaan. Tällainen rehellisempi ja maanläheisempi tulkinta sopii hyvin tällaiseen biisiin, varsinkin kun laulaja selvästi on omaksunut sanat eikä vain lauleskele menemään. Biisillisesti tämä on myös hyvä, varsinkin kertosäkeen melodioista pidin. Säkeistö ei ehkä ihan omaperäisyydellään loista, mutta ajaa asiansa. Kaikenkaikkiaan varsin kiva biisi on kyseessä, tätä on helppo kuunnella niin taustalla kuin aktiivisemminkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Humanoid - Coriende Vorbus 28.07.2004

Humanoid - Coriende Vorbus
Vähän tällaista rytmisempää ambienttia. Toimii varsin mukavasti. Särökitarat ovat melkoisen transistorimaisen kuuloisia, etenkin tuo korkealta kromaattisesti vetävä "lead"- kitara, jonka sävelkulku välillä tekee mielestäni hieman häiritsevän tunnelman muuten mukavan chilliin kappaleeseen. Lopussa ja alussa tuleva analogimurina oli sen sijaan mielestäni erittäin hyvä, kuten myös tuo kappaleen avaava 32-osia vetävä syntikka kunhan sen soundiin ensin tottui. Puhepätkät sopivat myös hyvin ja padivalinnat olivat onnistuneita. Eniten tässä jäävät omaa korvaani häiritsemään juuri nuo edellämainitut kitaroinnit, mutta plussan puolelle kuitenkin kokonaisuutena päädytään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele BLOOD-STAINED - Rejected 09.08.2004

BLOOD-STAINED - Rejected
Erittäin vakuuttavan energistä kuolonmetallia kyllä tämän yhtyeen tuotanto! Kitarat ottavat tehokkaasti kuulijalta luulot pois heti alussa, ja muutenkin koko ryhmän soitannosta puskee sellainen kellontarkka varmuus läpi että täytyy kyllä hattua nostaa, vaikkakin ensimmäisellä kuuntelulla piti vähän tuossa soolon alla höristää korvaa että meneeköhän nyt kaikki täysin rytmissä vai ei. Toisella kuuntelulla olin jo vakuuttunut että menee. Myös laulajan örinä kuulostaa vankan ammattitaitoiselta ja luontevalta. Biisinäkin juttu toimii. Riffit ovat purevia, sovituksessa on hyviä kikkoja (esim. säröttömämpi väliosa ennen sooloa) ja muutenkin paketti pysyy tiukasti kasassa, vaikka biisin loppu ei mikään tajunnanräjäyttäjä olekaan. Hetken aikaa arvoin tuon numeron kanssa, mutta kyllä näin jämerälle deathille voi surutta kympin antaa.
10

Sivu: 1 2 3 4