Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 198 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Rokkenroll 14.03.2011

Christoart Ltd - Rokkenroll
Vittu, tämä herättää lievää suurempaa kateutta, on sen verran loistokas kappale. Ehkä jopa paras. Kromaattinen laskeva kierto vetää minut mukaansa, olen pakotettu lataamaan ja kuuntelemaan toistuvasti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Nainen 03.03.2011

Christoart Ltd - Nainen
Tämä toimii aivan helvetin hyvin. Melodiatajua ei voi kuin ihmetellä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Muiston paino 03.03.2011

Christoart Ltd - Muiston paino
Ensimmäiset mielleyhtymät olivat kitarismista johuten vanha Alice Cooper-viisu Halo of Flies ja Opeth. Tämä oli hyvä kappale, eikä ainakaan mitenkään liian häiriintynyt. Omituisuus on hienoa, paitsi jos yritetään peitellä sitä, ettei osata tehdä biisejä. No, siitä ei tässä tapauksessa ole kysymys. Kritisoisin ainoastaan kappaleen kestoa, se on liian lyhyt.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Lähtö 03.03.2011

Christoart Ltd - Lähtö
Ei tätä voi kuunnella keskellä päivää auringonpaisteessa, laitan ees verhot kiinni...no niin. Pidin tästä aika lailla samoista syistä kuin aina teikäläisen tekemisistä: kappale on olemassa jotenkin itseisarvoisesti vailla muuta agendaa tai päämäärää kuin se että se on. Olipa vitun syvällistä joo. Lähtö soljuu rauhaisen levottomasti ja kuulostaa samaan aikaan etäisesti tutulta ja hyvin omintakeiselta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chromatic Dark - For The Pain 09.10.2009

Chromatic Dark - For The Pain
Erittäin hyvää tavaraa, pitäiskö tästä löytää jotain kritisoitavaakin? En löydä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sammywise - Destiny 16.11.2008

Sammywise - Destiny
Hyvä biisi, hyvä tunnelma. Laulaja on mies paikallaan tämäntyyliseen musiikkiin. Ainakin luulis, että mimmit tykkää ;) Very nice indeed.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Pieni kiitosvirsi 14.07.2008

Christoart Ltd - Pieni kiitosvirsi
Olipas ahistava, mutta kuitenkin hieno, as usual.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele WRATHAGE - Hic sunt diabolos (There are devils here) 17.03.2008

WRATHAGE - Hic sunt diabolos (There are devils here)
Jumat, kylläpäs yllätti tuo suorastaan, ainakin genre-keskiarvoon verrattuna suorastaan kuulas vokaalialoitus. Vaan onhan sitä murinaakin seassa. Tämä tempoilee sinne tänne mukavan mielisairaasti. Aivan loistavaa itse asiassa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chromatic Dark - Punishment 14.02.2008

Chromatic Dark - Punishment
Hyvää mättöä! Trashia ja deathia ja melodista osuutta sopivasti seassa. Homma siististi paketissa soundeja myöten.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele unioni - Anna mulle voimaa 12.02.2008

unioni - Anna mulle voimaa
Sävellys on tyylipuhdas hieman iskelmään kallellaan oleva poppis, jossa on onnistuneesti kasattu tutuista rakennuspalikoista hyvin toimiva kokonaisuus. Miksaus on selkeästi laulun ehdoilla tehty, ja niin toki pitääkin, koska vokalisti laulaa hyvin ja tuo tulkinnallaan tekstiin syvyyttä. Muu bändi on tässä kappaleessa hieman statistin roolissa ja ehkä sovitus voisi instrumentaation osalta olla paikoin rohkeampikin. En silti löydä tästä suuremmin moitittavaa. Bändillä on konsepti hallussa ja materiaali kuulostaa erittäin valmiilta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reactor - Ridicule 14.11.2007

Reactor - Ridicule
Nice!!! Toimii komiasti sekä soundien että soiton puolesta, ja laulaja potkii persiille melodisuuden ja fraseerauksen kärsimättä hiukkaakaan. Ei moitteen sanaa tästä esityksestä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Verisisko 07.10.2007

Christoart Ltd - Verisisko
Näin sitä lahjaton mykistetään, jälleen uskomattoman hieno sävellys ja kenties briljantein sovitus mitä Mikserissä on kautta aikain tullut vastaan. Tämä on todellista herkkua hissimuzakosastoon turtuneelle, sikäli komea esitys on kyseessä. Soitto on kauttaaltaan totutun tyylitajuista, ja laulu vasta komeasti toimiikin. Stemmat ovat suorastaan häkellyttävän kauniit. Väliosasta pidin erityisesti, siinä oli sopivan kiero tunnelma kellopeleineen kaikkineen. Hiljaiseksi vetää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The BlueStone - Livin'in a dream 17.03.2008

The BlueStone - Livin'in a dream
Tämä oli uskomattoman toimiva ja komea esitys. Soittimet kuulostavat oikeilta soittimilta ja soittajat soittavat tyylitajuisesti. Sävellys ja sovitus alleviivaavat kaikessa vähäeleisyydessään koko hommasta huokuvaa itsevarmuutta, jota ilman tällaista kamaa ei kannata edes yrittää soittaa. Olen myyty.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Tuonen lehto palaa 19.07.2007

Christoart Ltd - Tuonen lehto palaa
Tää on taas tätä, kun arvosteluasteikko alkaa kympistä ja loppuu siihen myös. Sävellys on totutun komea, ja sovituksesta antaisin lisäpisteitä, jos voisin. Hienoja yksityiskohtia vilisee niin paljon, ettei korvat pysy perässä, ja soitto on huiman taitavaa ja ennen kaikkea tyylitajuista.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alava - Jää 07.05.2007

Alava - Jää
Tekninen toteutus ja soitto toimivat hienosti ja itse asiassa soundien puolesta tämä ehkä jopa pesee esikuvansa. Vaan kun muotokieli, teksti ja laulajan fraseeraus ovat suunnilleen yksi yhteen Wirtasen joukkion kanssa, tulee mieleen, että eikö jotain ihan omaakin voisi tunkea sinne sekaan? Vaikutteet saa toki tulla läpi ja kuulua musiikissa, mutta tätä kuunnellessa tulee sellainen olo, että on mahdollisimman paksulla tussilla koitettu vielä alleviivata sitä, että "on Apulannat muuten kuunneltu." Silti irrallaan tuosta kontekstista on pakko sanoa, että biisi on aivan hyvä ja bändi soittaa hyvin yhteen. Soundipuolta tuli jo kehuttuakin, joten ei siitä sen enempää. Bändissä on ainesta kehittyä vaikka kuinka pitkälle, ja eiköhän se omintakeisempi otekin sieltä esiin kömmi ennemmin tai myöhemmin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hamarapuoli - Kahdeksan surmanluotia 07.05.2007

Hamarapuoli - Kahdeksan surmanluotia
Tässä on asennetta, toimii ku ties kuinka monen tuuman naula päähän. Säkeistöstä tuli jostain syystä mieleen Maidenin Flash of the Blade, ajatukset laukkaa omia polkujaan tänään. Mutta tämä biisi taas laukkaa helvetin komeasti loppuun asti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tommi Isoaho - Luonnon voima 09.05.2007

Tommi Isoaho - Luonnon voima
Tässä on todella persoonallinen ote ja mahtipontinen tunnelma. Kappale huokuu tekijän vilpittömyyttä, toteutus onnistuneine soundimaailmoineen nostaa sävellyksen uskomattomiin sfääreihin. Tämän tyylinen musiikki ei minua tavallisesti juuri puhuttele, mutta tämä oli kaikin puolin vaikuttava elämys. Nipistän pinnan, koska laulu vähän harhaili välillä. Tai enpä viitsi, hyvä näin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - Buildin' Bridges 28.04.2007

Malahide - Buildin' Bridges
Perhana, onpa todella hyvä kappale. Hieno synteesi vaikutteita ja sitä kaikkein olennaisinta: omaa näkemystä. Laulusoundista pidän erityisen paljon, ja onhan soitto totutun tyylitajuista myös. Tässä käypi kateelliseksi, mutta se ei toki vähennä tämän biisin laadukkuutta :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Tango tuberculosis 18.03.2007

Christoart Ltd - Tango tuberculosis
hieno. ei muuta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cathi Brie - Serious Self-Harm 07.03.2007

Cathi Brie - Serious Self-Harm
Hmm, mureat soundit tässä on ja laulajalla todella hyvä ääni, mutta biisi on vähän valju. Tai sanotaan, että ei niin hyvä kuin mitä noista aineksista voisi kokoon keittää. Mietin lähinnä tuota laulun ja melodioiden rytmitystä, jota elävöittämällä kappaleeseen saattaisi tulla enemmän koukkua ja tarttumapintaa tällaiselle poppishörhöllekin. Kokonaisuutena hyvä näinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Armed - Blood Filled Machine 07.03.2007

Re-Armed - Blood Filled Machine
Tämähän laukkaa hienosti. Lopetus on erittäin tehokas eikä sitä edeltäväkään mättö heikkoa ole. Laulut voisivat ehkä olla vähän lähempänä miksauksessa mutta hyvin ne toimivat noinkin. Tiukka biisi kaikin puolin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amberian Dawn - River of Tuoni 14.03.2007

Amberian Dawn - River of Tuoni
ihan hienon kuuloista, mutta ei hirviän omaperäistä. tekninen osaaminen ja soundit on kaikin puolin kohdillaan mutta enpä tällaisesta pahemmin syty. muut varmasti sitäkin enemmän. onnea vain jatkossa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Komitea - Ei elämöidä öisin 06.05.2007

Komitea - Ei elämöidä öisin
Olipa positiivinen yllätys. Heja Tammerfors, hyvää musiikkia kotikaupungista! Kuuntelin puolivahingossa mikseriradiosta ja eikös kertosäe tarttunut korvaan kokolailla mainiona, ja hyvä tekstikin vielä. Erittäin hilpeää remellystä ja omintakeistä meininkiä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele StarhagS - Crown 21.12.2007

StarhagS - Crown
Asiallinen biisi, edellä mainittujen lisäksi tulee ainakin kertsin aikana vähän mtöhempien aikojen Metallica mieleen, etenkin lauluista. Hyvät soundit, riffittely potkii eikä tässä muutenkaan ole juuri moittimista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Point Of No Return 03.12.2006

Galantine - Point Of No Return
Loisto-Galantinea. Hieno kappale kaikin puolin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Professori Heikkerö - Pussit täynnä lahjoja 04.12.2006

Professori Heikkerö - Pussit täynnä lahjoja
hieno chorus. Olennainen tiivistetty kunnioitettavasti just tasan olennaiseen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - Ecstacy In Grief 01.12.2006

Verso - Ecstacy In Grief
Hyvä biisi kaikkine murrettuine sointuineen. Laulaja vetää hienosti, joskin ehkä jää vähän kitara- ja bassovallin alle paikoitellen. Komeaa tavaraa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - Behind the Big Lie 20.10.2006

Malahide - Behind the Big Lie
Hyvä biisi, leppoisa ja sopivasti melankolinen tunnelma hyvillä soundeilla. Eipä tästä ole juuri pahaa sanottavaa. Kuulostaa tekijältään ja se on aina hieno juttu se.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Crash 06.05.2007

Ever Since The Day - Crash
Tässä on hienointa häpeämätön melodisuus ja se, että laulut on miksattu niinku pitää eli kuuluviin. Biisi on hyvä myös, samoin soundimaailma noin kokonaisuutena. Toi kasinuottien sahaaminen kahdella kitaralla choruksissa käy hieman puuduttamaan, ehkä toinen keppi voisi soitella jotain vähän erilaista siellä täällä, mutta tää nyt on makuasia tietty. Erityismaininta siitä, että rumapli ei mäiski kertsissä nelosia crashiin. Ride on iloinen asia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chromatic Dark - ... and I 15.06.2007

Chromatic Dark - ... and I
Hyvää mättöä, muttei kuitenkaan liian suoraviivaista. Toisaalta erilaiset elementit nivoutuvat hyvin yhteen, ja jos soundit ovatkin hieman puuroiset paikka paikoin niin soiton raivokkuus kompensoi audiopuolen puutteet vallan mainiosti. Mainiota, lupaavaa, ajatuksia herättävää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Burden A.D. - Dark Waters 15.07.2006

Burden A.D. - Dark Waters
Erittäin tiukka veto. Jyrää kaiken mennessään, sekä soundit että soitto toimivat aivan tajuttoman hyvin. Biisissä on myös, ilkeänkö sanoa, pientä melodista koukkua havaittavissa. Hienoa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lost With You - To Live Is To Give (demo 2006) 11.07.2006

Lost With You - To Live Is To Give (demo 2006)
Whoa there Axl! :) Täytyy sanoa, että eipä nuo vokaalit erityisen horrible ole. Sopivat mainiosti kappaleen OTT-meininkiin ja mieleen tulee vähän Leen Geddykin. Jeah! No juu, siis tämähän hyvää hard rockia taitavasti soitettuna. Biisissä ei ole menty aidan yli siitä kaikkein matalimmasta kohdasta, mikä on aina aplodien arvoinen asia (clap clap). LWY:n juttuja kuuntelee aina vähän monttu auki, ja se on hyvä asia se.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zombi - Shot into the Head 14.07.2006

The Zombi - Shot into the Head
Järkyttävän hyvää kuoloa! Riffit on niin teräviä että meinaa pää lähteä irti. Ja se kai tässä on tarkoituskin?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MORTYFEAR - God Skin 09.07.2006

MORTYFEAR - God Skin
Perkeleen hyvä!!!! Haluatteko lisää kommenttia? Selvä: VITUN hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ansuz - My Prison 15.07.2006

Ansuz - My Prison
No helvetti, tämäpä jyrää komiasti. Olen itse vähän kuivemman soundipolitiikan ystävä, mutta tällaisiin tunnelmiin sopii tällainen laveampi äänimaailma oikein mainiosti. Hieno biisi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blue Mace - Plastic Visions 22.07.2006

Blue Mace - Plastic Visions
Genre ei voisi olla vähemmän tuttu, ja itse asiassa voisi ehkä tässä vaiheessa iltaa mennä nukkumaan, mutta tämä kuulostaa jotenkin hypnoottiselta, joten en malta. Paremmin aihetta tuntevat kommentoikoot asiantuntevammin, minusta tämä oli kaikkine elementteineen oikein toimiva kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Saattaja 21.06.2006

Christoart Ltd - Saattaja
Himputti, onkos tämä nyt laitaa? Kuulostaa tutulta, mutta tässähän on suorastaan mainiota vokalismia lisätty sitten viime kuuleman ;-) Kokonaisvaltaisesti hyvä, mutta sehän oli jo enemmän tai vähemmän tiedossakin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Intense - Shining Lime 06.06.2006

Intense - Shining Lime
Shining Lime? Hassu kielikuva. Vai oisko tuo pikemminkin vertauskuva? Kai sitrushedelmiä voi noinkin hyödyntää. Biisi on ihan menevä ja lopetus tehokas. Laulumelodia ei ehkä ihan niin tarttuva, mutta kokonaisuutena ihan asiallinen veisu.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Intense - Blinded by Love 06.06.2006

Intense - Blinded by Love
Intron kitarakuvio on hauska, joskin kaukaa tutun kuuloinen. Ei sillä, että se mitään merkitsisi, poppiksessa kaikki kiertää ympyrää. Biisi on ihan ok, tosin aina ei tiedä mikä on chorus ja mikä säkeistö. Ei herättänyt suuria tunteita puoleen tai toiseen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Intense - Broken Inside 06.06.2006

Intense - Broken Inside
Juu, kyllähän tässä soundit ovat ihan eri luokkaa kuin aikaisemmassa versiossa. Tuota, A-osa on toimiva, mutta tässä biisissä kertsi jättää kylmäksi. Se vähän sellaista hymistelyä; jos joku on sisältä rikki, niin ehkäpä se voisi kuulua tulkinnassa jotenkin, vaikka teksti olisikin 3. persoonassa. Mieleen tulee myös, että biisi menee vähän yhdessä pötkössä alusta loppuun, vaikka choruksessa rumpukomppi vaihtuukin. Jotenkin toivoisi, että kertsi tulisi sisään aivan hillittömällä pauhulla sen sijaan, että se vain lipuisi ohitse. Noh, mielipiteet mielipiteinä. Näköjään annoin edelliselle versiolle seiskan, ja kehitys pitää palkita, joten tälle annan 8+.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Intense - To See or Not to See 06.06.2006

Intense - To See or Not to See
Hmm, not bad itse asiassa. Tää on ensimmäinen nuista uusista biiseistä, jonka kuuntelin ja kyllähän tässä on ihan eri kaliiberin ote verrattuna aikaisempaan. Tässä on suorastaan progeilua paikoitellen, jos nyt melodiat ovatkin silkkaa poppia. Kitarasoundista en pidä kyllä alkuunkaan, mutta laulajalla on erittäin söpö ääni. Pointsit siitä, että se on myös nostettu kuuluviin miksauksessa. Jossain kohdin olin kuulevinani jotain stemmalaulannan tapaista, mikä sopikin biisiin mainiosti. Itse biisistä sen verran, että A-osasta en paljon perusta mutta chorus on aika vekkuli. Siinä laulajan fraseeraus toimii kaikkein parhaiten. Kokonaisuutena varsin lupaavan kuuloista. Jos kehitys jatkuu tätä tahtia niin tästä voipi tulla vaikka mitä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolio - Ei voi vapauttaa 26.05.2006

Kuolio - Ei voi vapauttaa
Apulantaa konerummuilla? No joo, tässä biisissä oktaavia alempaa tuplattu laulu toimii säkeistöissä aikas hyvin. Biisi on ihan asiallinen. Vähän laulun tulkinta vieläkin vaatii totuttelua; on jotenkin nykivää ja omituisesti painotettua ja suoraan sanottuna syö tehoja biisistä aika lailla. Tällaista tällä kertaa. Annan 7 1/2.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.W.S. - Sinetöity kohtalo 25.05.2006

G.W.S. - Sinetöity kohtalo
Tästä tulee Hassisen Koneen alkuajat mieleen. Ei hassumpi ralli lainkaan. Vähän on lauluissa epätarkkuutta, mutta mitäs tuosta. Toimii paikoin oikein mallikkaasti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.W.S. - Tyhjä maailma 27.05.2006

G.W.S. - Tyhjä maailma
Todella hieno biisi. Lisää tällaista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAAT - Leave Me (To The Next Door) 26.05.2006

MAAT - Leave Me (To The Next Door)
Biisi lähtee kuin loppuaikojen Georgia Satellites, ja onkin alusta loppuun pätevää perusrokettia. Varmaankin parhaimmillaan keikkaolosuhteissa koettuna, mutta hyvä näinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAAT - Gone Fishing 24.05.2006

MAAT - Gone Fishing
Biisin nimestä tuli ekana mieleen Chris Rean saman niminen kappale, ja eikös biisi ala kuin joku Road to Hellin tai Aubergen aikainen Rean bluesvaikutteinen biisi. Ja siitähän mie tykkään. Älkäätten loukkaantuko mielleyhtimistä, koska eivät ole loukkauksiksi tarkoitettuja :-) Laulajalla on ovela soundi ja itse biisi on kitarointia myöten kunnon roots-kamaa. Soundit ovat pirun hyvät myös. Very nice!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vuohivasara - Gloriam Noctum 24.05.2006

Vuohivasara - Gloriam Noctum
Erittäin asiallista mäiskettä tämä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Afrikan kuningatar 25.05.2006

Laava - Afrikan kuningatar
Hyvän kuuloista pop-rockia, ajoittain tuli 3. Nainen mieleen. Soundit on ehkä inasen ohkaiset, mutta miksaus on muuten hyvä ja biisi on varsin mainio myös.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele BULLET RIDE - Best I Can 26.05.2006

BULLET RIDE - Best I Can
Alkaa pirun tehokkaalla riffittelyllä ja soundit ovat todellakin kohdallaan. Sovitus on toimiva, ja biisin on upotettu monenlaisia tunnelmia, mutta itse sävellys jää ehkä aavistuksen paitsioon kaiken vyörytyksen keskellä. Laulu tulee hyvin läpi, siitä bonusta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Jalle Tankkaa Naftaa 26.05.2006

Antti Kaukomaa - Jalle Tankkaa Naftaa
Hetken aikaa luulin, että joku kaupallinen nettiradio oli naksahtanut vahingossa päälle, sikäli pron kuuloista tavaraa tämä on. Ei allekirjoittaneen suosikkityylistä, mutta pirun hyvin soitettu ja sovitettu, ja soundit ovat todella hyvät myös. Itse biisi on menevä poppis ja tekstissä on sopivasti retroromantiikkaa, jos sellaista sanaa nyt ylipäätään on olemassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele unioni - Valon nurjalla puolella 24.05.2006

unioni - Valon nurjalla puolella
Kah, Unionia taas vähästä aikaa. Intro toimii pirun hyvin, ja laulaja hoitaa hommansa mainiosti, mutta kokonaisuus jättää vähän viileäksi. Miksaukseen kaipaisi ehkä aavistuksen alapäätä, muuten soundipolitiikka on tyylilajiin sopivaa ja kaikin puolin mallikasta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - Karma 22.07.2006

Verso - Karma
Täähän lähtee vetämään kuin Slayer parhaina päivinään. Mutta tuosta melodisemmasta laulupuolesta olen erityisen viehättynyt. Kokonaisuus toimii ja kuulostaa itsevarmalta, vaikka chorus keikuukin paikoin turhankin helposti omaksuttavan rajamailla. soundit ovat erittäin hyvät ja etenkin laulu toimii aivan tajuttoman hienosti. Hyvää scheissea, niinkuin Saksassa sanottaisiin!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - This Cold Place 22.07.2006

Verso - This Cold Place
Perskeles, kyllä vain laulu toimii tässäkin biisissä hienosti. Tulee FNM:n hra Patton mieleen ja pelkästään hyvässä mielessä. Soundipolitiikka on kuosissa ja soitannan kaikki osa-alueet toimivat. pinnan tiputan, koska kappale ei ole ihan yhtä tiukka kuin Karma. Kärsikää siitä :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haggis - Around 24.05.2006

Haggis - Around
Jopas tuutataan täysillä tulemaan, ja jossain kohdin tulee vähän Stray Cat Strut-fiilis. Hyvä biisi, jossa edes normaalisti karsastamani särölaulu ei käy korvaan. Jeah!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE SIN:DECAY - we are all slaves 26.05.2006

THE SIN:DECAY - we are all slaves
Soundipolitiikka on kohdallaan ja soitto toimii - kuten tyylilajiin kuuluukin - kuin kone. Sävellyksestä en osaa innostua hirveästi, mutta kyseessä onkin itselleni suht vieras genre. Sovitus oli kuitenkin toimiva ja biisin kesto just sopiva. Kokonaisuutena varsin kyvä siis.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Et sinä unohdu 08.05.2006

Christoart Ltd - Et sinä unohdu
Tämä oli hyvä! Tai siis on.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Putous - Kovaa! 26.05.2006

Putous - Kovaa!
Tämä kuulostaa erittäin lupaavalta. Toimii!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Putous - 16 Tuntia 26.05.2006

Putous - 16 Tuntia
On kyllä vain tässäkin on hyvä meininki. Laulupuoli toimii komiasti eikä soiton suhteenkaan mitään valittamista. Tyylilaji ei kuulu mun ykkössuosikkeihin, mutta hyvästä hyvät pisteet.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Rules - Rip the Night Off 27.05.2006

The Rules - Rip the Night Off
No tässäpä reipas veto. Ei lainkaan hassumpi biisi tämä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disegment - Roar of Silence 15.04.2006

Disegment - Roar of Silence
Kuulostaa humalaiselta jotenkin... Laulaja on kuin epävireisempi Cobain ja soitto toimii paikoitellen ihan ok. Dinosaur Jr. tulee myös mieleen. Onko tämä varsin treenikämppäveto? Siltä kuulostaisi. Laahaa hieman, mutta se nyt voi olla tyylikeinokin, joten mitäs tuosta. Sävellys on melko ok, mitä nyt vähän terävöittämistä kaipaisi etenkin kertsin osalta. Makuasiat makuasioina, mutta minä luultavasti pitäisin tästä enemmän, jos toteutus olisi vähän rempseämpi. Rokotan siitä pisteen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele serpent - aika jatkaa kulkuaan 15.04.2006

serpent - aika jatkaa kulkuaan
Lähteepä tehokkaasti käyntiin, soundit ovat erittäin terävät ja miksaus hyvä. Toisaalta biisi menee suunnilleen samalla volyymillä alusta loppuun aavistuksen puuduttavasti, ja sävellys ei ole ihan niin jännittävä ja melodinen kuin mitä se voisi olla. Sellainen lopullinen niitti, melodinen koukku tms. uupuu minun mielestäni. Mutta bändi soittaa hyvin ja laulaja hoitaa tonttinsa erinomaisesti, eli toteutus on oikein mainio, joten ei tästä ilkeä järin huonoja pointseja antaa... Annan 8 1/2, joka sitten käiketi pyöristyy siihen ysiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Holy Water 10.04.2006

Sigil - Holy Water
Tämä on hyvä kappale kaikin puolin. Tosin allekirjoitan kollegani kommentit edellä myös; Jerryn eka soolo tulee paikoin vahvasti mieleen. Mutta se ns. kritiikistä; soundit ovat hienot ja laulaja todella hyvä. Pikkuisen mieleenpainuvampi koorus, niin laittaisin täydet. Nyt jää yhtä vajaaksi pointsit.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pedro - He Flies 12.04.2006

Pedro - He Flies
Hyvä biisi ja hyvin soitettu. Tältä se yksi laulava miesmalli toivoisi kuulostavansa, jos osaisi tehdä kunnon biisejä. Kaikin puolin riemastuttava kappale, jos nyt ei mikään instant popklassikko olekaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Noose - Reason 19.04.2006

The Noose - Reason
Perskeles, onkos alun melodia vähän niin kuin Maidenin Mother Russian väliosa? Sama sen väliä, ei nekään sitä ole keksineet, ja voin kyllä olla väärässäkin. Kieltämättä ekasta jausta tulee Laiho & Co mieleen, mutta kun en ko. bändiä ole ikinä sen kummemmin kuunnellut niin eipä pahemmin häiritse. Hyvin on soitettu ja rääytty eikä soundipuolessa juuri ole moittimista. Nuo kaksi muuta biisiä olivat astetta tiukempia, siksi piste vähemmän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Noose - No More Fear 19.04.2006

The Noose - No More Fear
Introsta tulee kaukaa mieleen joku Judas Priestin tekele... Night Crawler tai Burn In Hell tai joku ihan sama... Ei tämä biisi muuten Priestiltä sitten kuulostakaan. Vaan varsin hyvältä. Tasokasta matskua kaikin puolin, kolisi ehkä jopa paremmin kuin tuo Memories.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Noose - Memories 19.04.2006

The Noose - Memories
Mallikas sävellys, soundit hienot myös. Choruksen laulut toimivat astetta paremmin kuin säkeistöt, mutta mikä tärkeintä laulut kuuluvat hyvin läpi kappaleen. Ei huono lainkaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - For Whom the Bell Tolls 07.04.2006

Malahide - For Whom the Bell Tolls
Onpa taas hienon kuuloista soittoa. Alun akustiset soivat todella tyylikkäästi ja itse biisi on tuttua Malahide-laatua, niin sanotusti. Miksaus on hyvä, ja laulut toimivat oikein hyvin, etenkin stemmat tulevat just oikeaan paikkaan. Tämä täytyy tosin kuunnella toisenkin kerran, mutta jo tässä vaiheessa pisteitä yhdeksän.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinthrone - The Jail 10.04.2006

Sinthrone - The Jail
En oikein syttynyt tähän sinänsä asialliseen hard rock-viisuun. Tämä ei ole millään muotoa ole huono kappale toteutukseltaan tai muutenkaan, mutta kun ei iske niin minkäs teet? Ehkä laulumelodioissa oli vähän sellaista iskelmällisyyttä, joka ei oikein miellyttänyt, mutta makuasiat makuasioina ja pisteitä seuraavasti:
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele unioni - Valon prinsessa 10.04.2006

unioni - Valon prinsessa
Ei hullumpi poppis. Kuulemistani Unioniveisuista parhaita. Tämän tyylilajin edustajia ei miun levyhyllystä löydy, mutta aivan asiallinen veto joka tapauksessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunburst - Destined 01.04.2006

Sunburst - Destined
Biisi alkaa lupaavasti. Kokonaisuutena se varsin mielenkiintoinen; sovituksessa on käytetty dissonanssia ja tempon vaihtelua tavalla, jota harvemmin kuulee ja sävellys on tavallaan aika mestarillinen, kuten ovat soitto ja laulukin. Pisteitä en kyllä osaa antaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kauna - Tuoksusi 08.04.2006

Kauna - Tuoksusi
Tämä on hyvin soitettua musiikkia, joka ei toimi mulle ollenkaan, valitettavasti ;-) Enpä siis kommentoi sen kummemmin, mutta hyvästä toteutuksesta pisteet.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Vanha filmi 30.03.2006

Make Vahtola - Vanha filmi
Täähän on ihan radiokamaa, sekä rytmisesti että melodisesti. Ei mahdu omalle soittolistalle, mutta varsin taitavasti tehtyä musiikkia tämä silti on. Etenkin varsinainen chorus toimii hyvin ja pääsee vähän yllättämäänkin, kun luuli jo biisistä kaiken oleellisen kuulleensa. Mutta mistäs Spede-filmistä tuo verbi "uunohtaa" on oikein plokattu ;-)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunburst - Rohan 30.03.2006

Sunburst - Rohan
Jaahas, myyttisen hevinalkulähteillä karautellaan menemään ja Tolkienia vähän lainaillaan. En tämä oikein toimi. Bändin soitto ei ole hitsautunut mielestäni tarpeeksi tiukasti yhteen ja epätasainen miksaus ei ainakaan auta asiaa. Biisissä on kyllä ideaa ja kesto miellyttävä, mutta toteutukseen toivoisi vähän terävyyttä. Laulupuolella olen kuulevinani vähän sellaista Hetfield-ylifraseerausta, jossa kaksitavuisesta sanasta tulee kahdeksantavuinen, noin aavistuksen liioitellen. Plussaa siitä, että biisi oli hauska.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dawn Delayed - One True Love 29.03.2006

Dawn Delayed - One True Love
Tässä biisissä on hieno sovitus, se jäi päälimmäisenä mieleen. Biisin eri osia ei oikeastaan soiteta kahta kertaa tismalleen samalla tavalla, ja se tekee kuuntelukokemuksesta huomattavasti keskimääräistä mielekkäämmän. Soundipolitiikka on aika kovan kuuloinen ja laulu tuntuu olevan vähän piilossa, joten ei tästä ihan täysiä pointseja voi antaa. Lupaavan kuuloinen viisu kuitenkin, noin yhden kuuntelukerran perusteella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fourpointsix - Shelter 12.04.2006

Fourpointsix - Shelter
Aika hysteerisen kuuloista menoa, mutta pelkästään hyvässä mielessä. Olen kuulevinani vaikutteita kasarithrashista ja vähän nuista modernimmista kepittäjistä myös. Ja hyvä yhdistelmähän tämä on; soitto toimii kuin kone ja biisi on tarpeeksi tiukasti sovitettu, jottei käy tällaista random-kuuntelijaakaan ahistamaan liikaa ;-) Hyvä siis.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indigo Revival - End Game Gambler 29.03.2006

Indigo Revival - End Game Gambler
Hyvä fiilis tulee, kun tällaista soitantaa kuuntelee yön pimeinä tunteina. Hyvä experience!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolio - Savua 29.03.2006

Kuolio - Savua
Joudun peesaamaan edellistä kommenttia enimmäkseen. Valitan. Biisissä oli hyvätkin hetkensä, mutta kokonaisuutena ei säväyttänyt yhtään.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oliver Eye - Red Bike 27.03.2006

Oliver Eye - Red Bike
Tämä alkaa kuin 1980-luvun Rush. Hetkinen, onko tämä varsin instrumentaali? 20 sekuntia jäljellä, eikä laulusta tietoakaan. Ei hullumpi tekele, ei tosin välitön klassikkokaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolio - Pettävä 26.03.2006

Kuolio - Pettävä
Intro on hauska, itse biisi mukiinmenevä poprokki, mutta pikkuisen väkinäisen kuuloinen laulu käy edelleen korvaan. Jos pudottaisi sävellajia muutaman pykälän, niin ei tarvitsisi vetää niin korkealta ja rasittuneesti. Toisaalta lauluissa on sellaista Andy McCoy-ambienssia, mutta onko se nyt sitten hyvä asia? On tämä kuitenkin paras biisi, jonka olen tältä orkesterilta tähän mennessä kuullut.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Embreach - Taken Down 15.07.2006

Embreach - Taken Down
Hyvää riffittelyä. Ja kokonaisuus on kaikin puolin pron kuuloinen. Ei mitään easy listening-kamaa ja hyvä niin. Toimii erittäin hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunburst - Fear Me 25.03.2006

Sunburst - Fear Me
Tämä meinaa hajota käsiin joka käänteessä, eli yhteensoitto ei ole ihan niin tiukkaa, kuin tällaisessa mätössä olisi syytä olla mielestäni. Laulajalla on tyylilajiin istuva, sinänsä hyvä ääni, mutta fraseeraus lipsuu välillä (tahattoman?) komiikan puolelle, eli sitä osastoa kannattaisi ehkä kehittää. Biisin kesto on alle kolme minuuttia, mikä normaalisti on näillä main hyvä asia, mutta tällä kertaa homma tuntuu jäävän vähän kesken. Sovituksessa on tehty rohkeita ratkaisuja, mutta jotenkin tuntuu, että osaset eivät vielä oikein sovi yhteen. Ehkä keskeneräisyyden tunne johtuu siitä. Ja jostain syytä ne alun crash-aksentit, joissa ei ole basaria mukana ärsytti ihan suunnattomasti ;-) Tiukempaa soittoa, ryhdikkäämpi sovitus ja vähän skarppausta vokaalipuolella, niin jopa meno paranee. Ideaa kyllä on, siitä pisteitä seuraavasti:
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sidelines - The Day After Today 30.03.2006

Sidelines - The Day After Today
Ei hullumpi kappale. Vähän sellaista White Album-fiilistä kitaroinnissa ja laulumelodiatkin kuulostivat näteiltä. Siitä mieleeni juolahtaakin, että laulut olisivat voineet ehkä olla aavistuksen lujemmalla, mutta muuten en keksi juurikaan moitittavaa. Hieno tunnelma tässä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Battlecruiser [2006] 20.03.2006

Galantine - Battlecruiser [2006]
Jopas on biisissä vahva soundtrack-fiilis. Biisi alkaa hienosti, sävellys on ovelasti kerrostettu ja siinä on jännitettä, joka säilyy läpi kappaleen keston. Konebiitti tulee salakavalasti sisään, mutta ei kuitenkaan varasta huomiota vaan värittää sävelmaisemaa sopivasti. Oikein hjuva!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele OLKI - Impeni 24.03.2006

OLKI - Impeni
Hyvää ja valmista poppia. Laulut toimii, soitto toimii ja biisi on riittävän omaperäinen erottuakseen massasta. Choruksen koukku jäi sopivasti päähän pyörimään. Tämä hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Johnny Michael - Waste Of Time 19.03.2006

Johnny Michael - Waste Of Time
Taitavaa soittoa. Instrumentaalihevi ei ole pudonnut sen jälkeen, kun vahingossa ostin Tony McAlpinen levyn. Tässä on aika paljon samaa henkeä. Saattaisi toimia laulun kera myös.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ikaros - Dekadentti Enkeli 20.03.2006

Ikaros - Dekadentti Enkeli
Täähän on niin kuin Tuomari Nurmio laulaisi! Heti nousi pisteet yhdellä. Muutenkin tämä on osaavaa metallia, jossa on kohtuu persoonallinnen ote. Tuotantopuoli soundeineen pelaa hyvin, eikä tästä teknisessä mielessä löydy mitään kritisoitavaa. Biisi ei itsessään ehkä ole ihan kympin klassikko, mutta huomattavasti keskimääräistä laadukkaampaa Suomi-hardrockia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oliver Eye - Grey Town Under The Blue Sky 18.03.2006

Oliver Eye - Grey Town Under The Blue Sky
Tästä tuleepi Genesis vähän mieleen, jostain mielen syövereistä. Tai toisaalta Gabrielin soolokama myös, ja väliosasta Sting/McCartney. Ei siis moittimista assosiaatioissa ainakaan. Sävellys on hieno, ja jos laulu tosiaan onkin hieman hiljainen niin muuten introsta outroon hieno biisi. Todella positiivinen kokemus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dawn Delayed - Follow 17.03.2006

Dawn Delayed - Follow
Tämä kuulostaa edelleen hyvältä. Perhana, kun vielä muistaisin mitä siitä edellisestä versiosta sanoin :-) Noh, kokeillaan uudestaan, vaikka meinisikin vanhan toistamiseksi. Säkeistö on rytmisesti helvetin toimiva, pre-choruksen laulujuttu on simppeli mutta mainio ja niin on choruskin. Niin, juu sieltä se C-osakin tuli ja hienohan se on. Tässä on hyvä rakenne mun mielestä; sovitus tukee sävellystä ja biisin pituus on just eikä melkein. Mun korvaani tässä on ihan selvä hittichorus sitä paitsi. Ainoa valituksen aihe voisi olla, että laulu on miksattu hiukan liian alas, mutta ei se pisteisiin vaikuta. Menee soittolistalle suoraan. Hieno veto!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele STARASTUS - Päkkömielle 16.03.2006

STARASTUS - Päkkömielle
Hyvät sanat! Tulee Röyhkän Kaukon tekeleet vähän mieleen, chorus on tosin huomattavasti popimpi. Säkeistön riffi/laulu-juttu on taas vähän niin kuin Megadethin Angry Againista. Hauskoja assosiaatiota, ja mielekäs biisi myös. Soundit on miun korvaan vähän turhan diskanttiset mutta muutoin tämä oli kokolailla mainio.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Twiline - Star without fame 17.03.2006

Twiline - Star without fame
No tästähän minä tykkään kovasti. Stemmat tulee hienosti sisään ja choruksessa on tamburiinin kera hyvä melodinen koukku. Soundimaailma on kirkas, ja instrumenttien erottelu on todella hyvä, ainakin näin luureissa. Näin aikasin ei ilkiä tuupata kajareista täysillä. Kovasti mieleeni on myös erittäin tiukka sovitus, jossa ei osia venytetä turhaan, vaan sanotaan se mitä tultiin sanomaan ja lähdetään himaan silleen, että kuulija jää miettimään että helvetti, joko se loppui? Hyvä! Niin, ja Rock forever vaan sinnekin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Twiline - Echoes from the past 17.03.2006

Twiline - Echoes from the past
Minäpä heitän jo aiemmin mainitun Hanoi Rocksin Day Late&Dollar Shortin ekaksi mielleyhtymäksi. Tuleepi tuosta intron kitarajutusta, ei itse biisistä. Tässä on hyvä tunnelma noin kokonaisuutena, ja jälleen kerran täytyy mainita hyvin toimivat laulustemmat, jotka nostavat tämän biisin yli sen keskiverron rajan. Teillä on kyllä ihmeellinen taito tehdä kappaleita, jotka mun korvaan on aluksi vähän, että "njääh, ei" mutta puoli minuuttia myöhemmin olen jo aivan toista mieltä. Tää johtui taas kerran mun mielestä siitä, että sovitukset toimivat ja biisien osia ei venytetä tylsyyteen asti. Silloin ne vähän koukuttomatkin melodiat puolustaa paikkaansa, niin kuin tässäkin biisissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Found my Head - Paint the river on the wall 15.03.2006

Found my Head - Paint the river on the wall
Taas tasokas veto, vahvasti ollaan jonnekin Sky Valleyn suuntaan matkalla. Kyllä tällainen kama vaan kelpaa, laulut toimii paikoin aivan tajuttoman hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SoundOfJ - Tar casti bueno 17.03.2006

SoundOfJ - Tar casti bueno
Bossa nova on maailman hienoin rytmi! Tämä svengaa toodella hienosti ja keinuu kuin millin huvijahti Välimeressä. Eikä ole tunnelmat paremmista säistä kaukana muutenkaan. Rumputyöskentely on hienoa ja aiheesta miksattu kuuluviin. Minen valita mistään, tämä on sikäli hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Horizon [2006] 15.03.2006

Galantine - Horizon [2006]
Tässä oli hauska, kesäinen fiilis. Sopii hyvin viileähköön kevät-talvipäivän tunnelmaan. Biisi oli hyvä, vähän sellaista Martha & the Vandellas menoa tai jotain sinne päin. En tunne genreä niin hyvin. Mutta toteutus oli kuitenkin mainio ja biisi myös.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele STARASTUS - Koiranelämää 13.03.2006

STARASTUS - Koiranelämää
Huomaa, että on viimeistelemätön versio, mutta etenkin chorus kuulostaa jo aika viehkolta. A-osa onkin vähän mystisemmän kuuloinen, eikä sekään ole huono juttu. Sitä paitsi Tammelantorilta saa hyvää makkaraa. Terveisiä vaan täältä muutaman kilometrin päästä ;-)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sanan Voima - Silmät Kiinni 13.03.2006

Sanan Voima - Silmät Kiinni
Soundit on hienot, soitto soi hyvin, väliosa urkuineen on jopa hyvä. Mutta tuo borderline-rap tossa pinnassa ei kyllä meikäläiselle kolise, ei sitten millään. Sorry. Livetilanteessa saattaa kyllä toimia paremmin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anaktorian - My Armageddon (Re-Recorded) 25.07.2006

Anaktorian - My Armageddon (Re-Recorded)
Hyvin toimii! Erinomaista melodeathia kaikin puolin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Adora - Loose 13.03.2006

Adora - Loose
Sorry, pisteet unohtuivat.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Adora - Loose 13.03.2006

Adora - Loose
Tämäkin on aivan järjettömän hyvä kappale. Kommentoin näitä näköjään käänteisessä järjestyksessä ja totean, että nuo kaksi muuta kolahtivat vielä aavistuksen lujempaa kuin tämä biisi. Mutta kyllä tällekin täytyy täydet pisteet antaa. Ehkä noille kahdelle muulle biisille pitää antaa Spinal Tapin hengessä 11 :-)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Adora - To Adore You 13.03.2006

Adora - To Adore You
Kyllä, tämä todella on hienoa. Äänet soivat hyvin yhteen, ja lead vokaalissa on sellaista Baezmaista dramaattisuutta, joka ei kuitenkaan lipsahda ylitulkinnan puolelle. Wilsonin siskokset tulevat myös mieleen, mikä toki tällaista Heartin ystävää miellyttää. Tässä on sellaista jännitettä, että niskavillat nousee pystyyn. En löydä kerrassaan mitään moittimista, tämä on aivan huippuveto. Jumalauta, lisää tällaista!
10

Sivu: 1 2