Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 159 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suvanto - Ámás 08.05.2008

Suvanto - Ámás
Simppelit sointu/melodia -menot pistää korvaan heti alkuun, ei oikein sytytä itseäni. Ja, kuten mainittu, kompressori iskee homman liian lättyyn. Rakenteen puolesta ei oikein tunnu olevan tarpeeksi vaihtelua, eikä kohokohtia. Biisi tuntuu etenevän yhtä pötköä eteenpäin, välillä vaihtaen vain jotain elementtejä, jotka eivät tunnelmaan kuitenkaan vaikuta suuntaan eikä toiseen. Soundit on melkoista peruskamaa. Miksaus on ylitiukkaa kompressoria lukuunottamatta ihan onnistunut kyllä, yläpäätä on tarpeeksi ja soundeilla tuntuu olevan oma tilansa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Matkassa 28.04.2008

Satumnaisuus - Matkassa
Alun orientaalinen tavara toimii muuten, mutta mielestäni tuo kitarasoundi(vaikka olisit jopa itse oikeasta äänittänyt) kuulostaa jotenkin kamalan geneeriseltä ja kuivalta. Kitarameiningin loppuessa päästäänkin jälleen tuttuun leijailevaan rytmisoppaan, todella kivaa! Oho, haistoin saunan hajun, tais viedä tämä biisi mut maaseudulle kesäpäivälle ulos pihalle puusaunan lämpeemistä odottamaan, nam! Tämä siis tässä leijuilukohdassa. Mitä lie päävikoja vaan työntyy esille. 4:01 alkava kitara/plucked -meininki taas kuulostaa jotenkin kuivalta. Olet hienoja tilaefektejä ja muita käyttänyt, ja hyvin, mutta tuo alkuperäinen soundi ei korvaani miellytä niiden efektien altakaan. (eikä myöskään nuottikuvio) 4:50 taas leijaillaan. Iloisia ja haikeita soundeja. Sydän pakahtuu! Jee, tosi hauskaa. Joku muukin nauraa! Hieno tuo synasoundi, jossa on joko käytetty filttereitä niin että se kuulostaa hieman jopa ihmisen ääneltä, tai sitten siinä oli jossain kohtaa ihan oikeasti nauhoitettu ihmisen ääntäkin. Eihän tässä tiedä enää mistään mitään. Wau, tosi taitavaa ja tunteita esilletuovaa. Ihan tajuttoman ahdistava tuo 7:22 sointu äskeisen osion jälkeen. Miksi kaikki tämä loppuu aikanaan? Jälkeen tuleva sointu lohduttaa kuitenkin että sitä se elämä on! Tosi tunteellinen matka, kaunista. Kiitos!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Koi 28.04.2008

Satumnaisuus - Koi
Tämä on kyllä jotain todella hienoa. Sointuja ja melodioita ja soundeja jotka on todella uniikkeja ja koskettavia. Varsinkin ~2:50 paikkeilla tapahtuvat tapahtumat ovat todella kauniita, samoin ~3:30 lähtevä kalimba/tms -tyylinen nuottikulku. Valitettavasti ~4:15 lähtevät kaoottisemmat menot eivät ole mieleeni, jotenkin tuo piano vaan ei istu soppaan. Onneksi tätä ei kovin kauaa kestä, mutta ehtii silti latistamaan fiiliksiä. Tulee pudotus, joka lupailee taas selkeämpää menoa. Niin tapahtuukin hetkeksi, mutta sinne tuo piano tulee taas häiritsemään kuuntelukokemusta! :D 6:50 on esimerkki kohdasta joka on kaoottinen, mutta silti mielestäni toimiva. Vaatisi vaan enemmän koskettavuutta tuo loppu, sillä tuntuisi menevän todella häröilymeiningiksi, jossa on herkkiä soundeja mukana, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi että niistä saisi paljoa irti, eikä meininki ole tarpeeksi häröä että saisi häröilynautintojakaan. Kaikenkaikkiaan kaunis alku biisillä, loppupuoli ei ole niinkään mieleeni. Loppu kyllä sopii alkuun omalla tavallaan, mutta valitettavasti sieltä ei vain löydy oikein mitään mikä minulle kolahtaa. Silti, alussa koskettavampia nuotti/sointu/soundi -yhdistelmiä mitä olen pitkään aikaan kuullut, kiitos niistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma 08.08.2008

Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma
Jea, pirullisen toimivaa taas, hienot ja yksityiskohtaiset soundit ja äänimaailmat, tunnelmat ovat vahvoja ja kuuntelijan omassa päässä, niitä ei tyrkytetä kliseisillä tavoilla esille. Kehittyy ja muuttuu miellyttävästi, kuvioissa pysyy mukana vaikka dramaattisiakin muutoksia on. Loppuu kesken. Jos tuon lopun äkillisyydessä on jokin idea (niin kuin varmasti on) artisteilla ollut, se ei välity kuuntelijalle mielestäni tarpeeksi selvästi, vaan jättää vaan 'bleh'-tunteen. (eli ei edes varsinaista voimakasta tunnetta joka voisi olla taas toivottavaa) Bonushuomautuksena mässynläiskytysäänet olivat mahtavia. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele weli - Unstable Synthvapor 21.01.2008

weli - Unstable Synthvapor
Kappale lähtee tykittämään aika välittömästi, jonkinlainen rauhallisempi intro olisi mukava. Kokonaisuudessaan aika mielenkiintoinen kappale. Taidetaan mennä niin hitailla tempoilla että kaipa tämä enemmänkin jotain breiksiä on kun dnb:tä. Alun miksaus hämäsi, kun soundit tuntuivat jotenkin liiankin pehmeiltä. Rummuissa voisi olla ehkä hitusen lisää särmää, mutta muuten pehmeä soundimaailma tuntuu kyllä tässä tapauksessa toimivan hyvin. Melkoisen ihastuttavia melodioita, ne ovatkin oikeastaan tämän biisin ydin, sillä rytmi ja basso-osastolla mennään melko perusmenoa. Paska mikserin radio ei näytä edes missä kohtaa biisiä mennään tarkemmin, niin sanotaan että tuossa jonkun verran puolijälkeen tuleva soundi&melodia on pelastava voima tässä biisissä, todella herkullisen kuuloinen. Sen jälkeen tuleva osio toimii myös todella hyvin. Miksaus voisi olla jotenkin särmäkkäämpi, mutta muuten tunnelmaa kyllä löytyy ja se taitaa olla pääasia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Popinski - to the bone 17.01.2008

Popinski - to the bone
Tuotanto on tässä biisissä kyllä todella, todella hyvin hanskassa. Raikkaat mutta silti kovin täyteläiset soundit. Tunnelmallista ja rauhallista. Itse en valitettavasti yhtään osaa arvostaa 2steppi-rumpulinjaa joten en oikein biisiin pääse sisään. Jonkin aikaa tätä kuunneltuani tulee fiilis että tässä on haluttu vetää varman päälle, kun kerran nuo toimivat perussoundit ja sävelmät on valmistunu. Vaikka beatti 2steppinä pysyisikin, niin lisäsoundit siihen kalkatuksien ja lisähaitsujen yms muodossa toisivat vähän lisäeloa menoon. Melodiat ja soundit ja miksaus kyllä toimii, mutta eivät ainakaan minussa sytytä oikeastaan minkäänlaisia tunnelmia, vaikka alku niin vähän lupailikin. Eipä taida vaan istua minun makuuni tämä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jesufåglar - Ympyrät/Erilainen rakkaus 28.05.2008

Jesufåglar - Ympyrät/Erilainen rakkaus
Hei huh mikä positiivinen yllätys. Yksinkertaisesti laitettuna kaunis ja kontrastia sisältävä sävellys, toteutettuna laadukkaasti. Miksauksen tunkkaisuudesta on mainittu muutamaan otteeseen, ja vaikka se ei kyllä tosiaan tätä millään tasolla pilaa, olisi siinä silti parantamisen varaa. Itseäni se ei silti kamalasti häirinnyt. Stereo- ja tilavaikutelman laajempi käyttö olisi eritoten mukava lisä. Laulaja osaa laulaa ja ääni kuulostaa kauniilta. Soittajat osaavat hommansa. Kiitos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jesufåglar - Ympyrät/Erilainen rakkaus 28.05.2008

Jesufåglar - Ympyrät/Erilainen rakkaus
(oho wau tulipa sekaisesti ja ristiriitaisesti muotoiltuja lauseita!)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dawnblast - Truth 29.08.2007

Dawnblast - Truth
Tämähän kuulostaa melko tarkasti Rob D:n Clubbed to Deathilta.(Kurayamino Mix) :D Tai siltä ja jonkun toisen biisin yhdistelmältä, vaikka ei nyt tule mieleen mikä se toinen biisi on. Kuuluu selvästi että rumpulooppi(taitaa olla parikin päällekkäin?) on valmis sample eikä sitä olla pahemmin muokkailtu. Koska biisin voima perustuu suurimmalta osalta valmiiseen rumpulooppiin, ja idea tulee toisesta biiseistä, on tästä vaikea sanoa oikein mitään kritiikkiä sen tarkemmin. Miksaus on toimivaa vaikka ei häikäisekkään. Rakenne toimii. Melodiat on ihan kivoja. Hyvä biisi kyllä kieltämättä, mutta numeroa en anna yllämainittujen seikkojen takia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Popinski - veahcak 17.01.2008

Popinski - veahcak
Oikein hyvät fiilikset heti alusta. Lepponen breikki jossa on mukavasti stereokuvaa ja raikkautta, voisi ehkä hitusen enemmän alataajuuksia sisältää, mutta toimii näinkin. (alun 5th-sointumelodialeadi oli tosin hieman kuluneen oloinen, mutta toimi silti todella hyvin) Todella mukavia melodioita ja pädejä, joskin tuo sahapaukulta kuulostava syna kuulostaa korviini hieman mielikuvituksettomalta. Bassolinja on mukavan gruuvaava ja erottuva. Kivat flangerit tuomassa vähän eloa biittiin, vaikka sitä olisikin voinut vähän läpinäkyvämmin/vähemmän käyttää. (vaikka automaatiolla välillä pois päältä) Rakenne toimii hyvin, mitään isoja build-uppeja ole eikä tarvikkaan, silti mukavan leppoisasti biisi kehittyy eteenpäin, tuoden lisää tunnelmallista melodiakamaa mukaan, tosin jälleen tuolla mielestäni hieman kuluneella sahasoundilla. Ysi tästä kyllä jo irtoaa, vähän rohkeampia soundivalintoja mukaan, ja ehkä miksauksesta hieman täyteläisempi (keskiäänet tuntuivat olevan vähän vaisuja?), niin kymppiinkin jo yltäisi. Kyllä tästä jo kovin nautti. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pohjan Tähti *VANHAT*!!! - Tms, Prio, Trivi - Vastuu 11.04.2007

Pohjan Tähti *VANHAT*!!! - Tms, Prio, Trivi - Vastuu
Biitti vakuuttaa alkuun, mutta muutoksien puute alkaa vaivaamaan loppua kohden. Lyriikka on hyvästä aiheesta. Välillä häiritsee vokaaleissa tuo jonkun choruksen/stereo enchancerin liikakäyttö, mutta muuten tuo stereokikkailu on kyllä hyvin toteutettu. Miksaus toimii erittäin hyvin kaikenkaikkiaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TeaBeaT - Fruitlux 11.06.2007

TeaBeaT - Fruitlux
Jostain syystä tulee erittäin vahvasti trackeritunnelmat tästä heti alusta. (ja niinpä se sellaisella näyttääkin olevan tehty) Tiedä sitten onko se rakenne, soundit, melodiat vaiko kaikki yhdessä. No mutta kuitenkin... Soundit on kivat ja hieman oldskoolimaiset, voisi enemmän soundien vääntöä olla mukana, eli siis vähän psykedeelisempää tunnelmaa kaipaisin. Tai jos ei psykedeliaa niin ainakin enemmän dynaamisuutta soundeihin. Melodiat toimivat, joskin koko sointu/soundi/melodia -maailma tässä tuntuu vähän liiankin yksinkertaiselta ja kevyeltä. (kaipa tuokin on sitten mieltymyskysymys) Miksaus menee hieman suttuisen oloiseksi, mistäpä muustakaan kun sieltä ala-keskitaajuuksilta. Muuten ei oikeastaan valittamista, ainakin hieman hyödynnetty stereokenttää, bassoa on sopivissa määrin ja kirkkaitakin taajuuksia löytyy. Rakenne on mukavasti kehittyvä, eikä kuitenkaan sorru mihinkään pyramidirakenteluun.(eli soundia soundin päälle kliimaksiin saakka :P) Potentiaalia löytyy tosi paljon, ja Idolit/vaikutteetkin lupailee hyvää. Oikeassa suunnassa ainakin ollaan. Tosiaan, miksausta ja soundeja kun vähän kehittelisi vielä, niin aika herkkua tulisi olemaan. Kyllä se melkeen ysiin yltää, mutta ei iiiiihan. Kiitoksia tästä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Evasound - Minus Celsius 16.04.2007

Evasound - Minus Celsius
Vakuuttavaa jälkeä, joita erityisesti nuo lähes-huomaamattomat taustalla vahvistavat. Noin 0:50 alkava kitarasoundi ei mielytä ohuella soundillaan korvaa. Rumpukompin sisääntulo oli äärettömän positiivinen yllätys, mutta samanaikaisesti tuon pianomenon esittely latisti tunnelmaa. Itseäni ei pianosoundi sytytä jos siinä ei ole käytetty erittäin koskettavia melodioita. (kevyt pianottelu siis on kyllä yleensä kaikkea muuta kuin mieleeni) Hienoja psysoundeja on kuitenkin hieman vastapainoksi, joten eipä toivo ole vielä ollenkaan menetetty. Seuraava osio on taas mukavan psykedeelinen kitarallaan, ja mukavan leppoisa, eikä pianon menokaan tässä osiossa ole ihan niin häiritsevä. Kivoja melodioita, eipä valitettavaa löydy. (vaikka tyytyväisempi olisin ilman pianoa :P) Vähän lyhyeksi biisi jää, mutta silti osiot saivat jokseenkin tarpeeksi huomiota, joten eipä tuo niin paljon haittaa. Miksaus on kautta biisin hieman ohuen oloinen. Syviä bassoja ei oikein tahdo löytyä, tai sitten ne ovat liian hiljaisella. Silti, kaikissa soundeissa on jotenkin ohut tuntuma, eikä miksaus silti mitenkään erityisen selkeä ole, kun tuolla ylä-keskialueella tuntuu olevan usein aika paljon kamaa yhtäaikaisesti soimassa. Osittain vähän mitäänsanomaton, osittain ihan tunnelmallinen. Taustalla varmaan toimii kuitenkin hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. Virta - New Hope 26.03.2007

P. Virta - New Hope
Kuvitteelinen pianonsoittaja tuntuu olevan hieman kovakourainen, sillä mitään vaihtelua koskettimien painamisen lujuudessa ei kuulu. Nuo kristallinkirkkaat kilinät ovat liian kovalla miksissä, ottavat kovin korviin. Ihan kivaa tavaraa, hyvinkin soundträkkimäistä, ei itsessään hirveästi tunnelmia nostattele, mutta jonkinlaisen kauniiden kuvien kanssa tämä voisi toimia hyvinkin. Tässäkin tuntuu olevan hieman liian töksähtelevä meno, kaikki soittajat soittavat lujaa ja ronskisti. Se latistaa tunnelmaa aika lailla. Paljon luontevuutta voisi yrittää kuvitteellisille soittajille saada lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Stress 26.03.2007

Löyly - Stress
Alkutunnelmoinnin jälkeen ensimmäisenä huomion ottaa nuo rummut, jotka ovat mukavan luontevan kuuloisia ja jazzahtavia. Toisena huomionkiinnittäjänä toimii miksaus, josta tuntuu yläpäät puuttuvan kokonaan. Erittäin suttuista, reverbiin upotetun kuuloista. Narinabassot ovat ehkä hieman poissa paikaltaan tässä biisissä, mutta koska narinabassoista niin kovasti pidän niin kyllä ne tässäkin minun korviini toimivat. :P Tunnelmaa biisissä on, joskin minulla on hieman vaikeuksia oikein keksiä että mikäs tunnelma tuo oikein on. Kun miksaus olisi selkempi, toimisi biisi myöskin huomattavasti paremmin. Niin kovin terätöntä nyt. Pehmeäkin on ok, mut nyt tämä on enemmänkin suttuista. Pidin kuitenkin biisistä, joten kiitos tästä. (9 tulisi paremman miksauksen avulla, ja kymppiin tarvitsisi jo hieman sitten pituutta lisää ja enemmän ideaa tähän)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Odjom - She sells seashells 12.03.2007

Odjom - She sells seashells
Alku vakuuttaa perkussiomeiningillä ja kivalla pädillä. Ihania filtteröityjä soundeja tulee esille, tykkään. Nyt alkaa hahmottua pari eri rytmiä päällekkäin. Tässä vaiheessa biisin tunnelma minun korviini latistuu. Huilu & pianosoundi on molemmat hyvin midimäisen kuuloisia, enkä edes oikein pidä tuosta pianokuviosta erityisemmin. Jälleen rumpujen kohdalla tulee myös midifiilis. Muuten kaikki psykedelia näiden ympärillä toimii kyllä hyvin. Taitaa olla makuasia, mutta itse en pysty kyllä tästä pianosoundista ja näistä pianokuvioista nauttimaan. (vaikka kyllä pianomusaakista pidänkin) Kivoja effektejä jatkuvasti siellä täällä. Biisi loppuu jotenkin yllättäen, johtuen varmaan biisin rakenteesta jossa... Jota ei oikein tunnu edes olevan. Biisi ei kehity, vaan tuo satunnaiselta kuulostavia elementtejä mukaan vuorotellen. Miksaus oli jotenkin lättänä, ihan kuin olisit vähän epävarmasti tuonut näitä kaikenlaisia soundeja esille. Ei kuitenkaan huono biisi, ja luulenpa että olisi eri fiilikset jos pianosoundin tilalla olisi ollut jokin muu soundi, ja samoin rumpujen ja huilujen tilalla. :P Tästä saisi kyllä hienoa tavaraa, kunhan miksausta, rakennetta ja soundeja vähän katselisi uudestaan. Itselle ei nyt tällä kertaa ainakaan uponnut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Misty Steps - Meadowland of Hereafter 17.02.2007

Misty Steps - Meadowland of Hereafter
Kaunista tämä on, mutta valitettavasti ainakin minun korvaani vaikuttaa vaan pinnalisesti kauniilta, ilman sen suurempaa sisältöä. On paljon korkeita pianosäveliä ja paljon hienoja sointuja, mutta en vaan saa näistä mitään irti, vaikka olenkin erittäin suuri ambientin ja pianomusiikinkin ystävä. Tuntuu siltä että tässäkin biisissä sitä tunnelmaa on, mutta jotenkin se vaan tuntuu niin kovin yksiulotteiselta tunteelta. Kokeile saada enemmän surua näihin, niin ehkä sitten iloisistakin kohdista saa enemmän irti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chord Mystica - Islands are no good 05.12.2006

Chord Mystica - Islands are no good
Meininkiä löytyy kyllä hienosti, jopa niin paljon että se ainakin isolta osalta korvaa soundipuolen osittaisen ohuuden. Pianosoundi kuulosti hieman muoviselta. Eli sample vaan vaihtoon niin eiköhän siitäkin hyvä tule. Melodiapuolella ei mitään mullistavaa, mutta ajaa hyvin asiansa rennon meiningin tuottajana. Basso jytisee kivasti, ja bassolinja melodioiltaan on hyvää. 9 tulisi jos soundipuoli olisi paremmin kasassa. Elikkä, vähän hiotummat soundit. Psykedeliaa kyllä löytyi mukavasti, mutta miksauksessa on vielä paljon treenattavaa. Kymppiin yltäisi sitten jos olisi melodia ja soundimaailma jo reilusti paremmassa kunnossa. Kyllä selkeästi potentiaalia löytyy kun vaan treeniä tulee lisää. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mooma - Where Are We Going? 20.01.2007

Mooma - Where Are We Going?
Kyllä vaan, on niin hienoa tunnelmaa taas. Näennäisesti yksinkertaisista elementäistä koostuvaa kauneutta. Ei kerrassaan mitään kritiikkiä antaa. :) Kiitokset tästä biisistä! Antaisin ysin kympin sijasta, koska on biisejä jotka tuottavat enemmän tunteita minussa, mutta enpä osaa sanoa miten voisitte tätä parantaa, niin enpäs anna numeroa ollenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 23.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Laulu on hieman imelän kuuloista. En löydä biisistä oikein mitään tunnelmallisia komponentteja, joten erittäin taustamusaksi tämä minulle jää. Kohta 1:57 vie huomion, ollessaan hieman erikoisemman kuuloinen osa yleisesti poppibiiseihin verrattuna. Siitä jäi hyvä mieli. Ihan mukavaa tavaraa, vaikka yleensä en poppia kamalasti kestä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 23.03.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Noissa soololaulukohdissa on laulusoundissa ehkä vähän liikaa reverbiä, tuntuu jäävän kovin taustalle tuo, myös voluuminsa puolesta. Kitarasoundit ja riffit toimii. Enpä tätä kovin paljoa enempää osaa kritisoida. Tuntuu ehkä vähän siltä että soundit on kaikki hieman terättömiä, eli diskanttipuolella jotenkin vähän mössöistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Motaatti 14.7 22.06.2006

Celluloid Dmage - Motaatti 14.7
Aikamoista full-on meininkiä. Miksaus on todella huipputasoa. Selkeä ja jytisevä alapää, kirkas, ja hyvin panoroitu yläpää. Melodiat sekä soundit ujeltavat monipuolisesti ja kekseliäästi läpi biisin. Todella yksityiskohtaista menoa näinkin täysillä käyvään kappaleeseen. (ei mitenkään huono homma, lähinnä ihmetyttää) Kyllähän tällä jo transsi saavutetaan. Vaikka en itse kamalasti tanssimista harrastakkaan, tämä varmasti olisi kohtuullisen mieletön tanssilattian räjäyttäjä. Tai ainakin minä siellä hetkuisin. :P Kaunista, selkeää, psykedeelistä, ja oikeen mukavan junkkamaista. Enpäs muuten tällä kertaa löydä yhtäkään valituksen aihetta. Pakko se kymppi on vihdoin tiputtaa, ihan jo minun mielestäni ammattilaisasteikolla. Hieno tuotos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele VISHNUDATA - villa ghee people (feat. Marlo AKA Okta) 22.06.2006

VISHNUDATA - villa ghee people (feat. Marlo AKA Okta)
Ihan pirun hienoa tavaraa. Mahtavat soundit, mahtava miksaus, mahtava meno. Ei voi kun ihastella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0 25.05.2006

Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0
Soundi ja miksauspuoli on kyllä nyt niin hyvässä mallissa että ei mitään rajaa. Biisin intro oli mukavan mystinen ja utuinen. Kun ensimmäinen kick iskee tuon alkukickin jälkeen, huomaa heti että nyt ollaan menossa hienolle tripille. Kauniit melodiat alkavat pyörimään hiotuilla soundeilla. Sitten alkaa tasabiitti, ja hetken päästä bassolinjakin pyörähtää liikkeelle. Toimii todella hyvin. Stereokuva on todella laaja ja taidokkaasti täytetty. Ei ollenkaan sekavaa, vaan pelkästään psykedeelistä. :) Breikit ovat mielestäni toimivia, joskin ne, ja pienet tyylimuutokset biisin läpi luovat pienen irrallisen olon biisin rakenteelle. Ei mikään maailmaa kaatava asia, tuohan se kuitenkin todella paljon vaihtelua biisiin myös samalla. 4:50 esille työntyvät Shamanix-tyyliset vokaalit ovat mahtavasti panoroituja, ja tuovat oikein kivan lisämausteen biisille. Todella ammattimaista työtä. Ainoa valituksen aihe on tosiaan pieni rakenteen irrallisuus, ja se ettei mistään oikein saa kiinni biisin muuttuessa jatkuvasti. Hieman minua häiritsi myös tuo full-on meininki. Biisissä kyllä oli breikkejä, mutta silti melkein kahdeksaan minuuttin olisi voinut jättää vielä enemmän ei-niin-täyteen-ahdettuja kohtia. Eli lievästi korvia väsyttävä näin. Kymppi tulisi jos rakenne toimisi paremmin. (Vaikka tuntuu hassulta antaa 9 näin taidokkaasta materiaalista, on silti biisissä parantamisenkin varaa. :p Tällaisen materiaalin kanssa voi jo antaa numeron kuitenkin ammattilais-asteikolla) Hienoa hienoa jokatapauksessa. Inspiroivaa materiaalia, ja monen kuuntelukerran kestävää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun 26.04.2006

the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun
Erittäin hyvää musiikkia taustalle soimaan. Biisissä ei riitä tarpeeksi monimutkaisuutta(vaikka pieniä juttuja siellä täällä onkin mitä ei ihan heti huomaa) suurkulutukseen, mutta ehkäpä se ei biisin tarkoitus olekkaan. Rakenne pysyy hyvin kasassa pitäen mielenkiinnon yllä. Kuten jo mainittu aikaisemmissa kommenteissa, minunkin mielestä tuota puhesamplea olisi vähän harkitummin käyttää. Todella maukas sample silti. Vinyyylirahinoita olisi myöskin minun mielestäni voinut vähän huomaamattomammin lisäillä. Miksaus onkin jo sitten ihan omaa luokkaansa. Selkeät äänet, kirkkaat diskantit ja erityisesti muhkea & selkeä alapää. Soundit hiotun kuuloisia. Ne siellä täällä iskevät kitarapujautukset olivat minun mieleeni. Kotoisian oloinen, lämmin ja turvallinen biisi, tuoden tosiaan hieman haikeat kesämaisemat mieleen. Vielä jotain omia juttuja mukaan lisää, ettei ihan näin geneeriseksi menisi, niin hienoa tulisi. Silti, melkeinpä ammattimaisen kuuloista tavaraa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Infants - Music For Infants (part 3) 02.05.2007

Infants - Music For Infants (part 3)
Mukavan yksinkertaista, ja silti yksityiskohtaista. Pädisoundi on todella nätti, ja niin on sen soinnutkin. Rummut ovat sopivan taka-alalle miksattu. Korkeat melodiat ja soundit luovat tunnelmaa. Miksauksesta ei mitään valitettavaa. (eikä se tässä musiikissa ehkä ihan pääosassa olekaan) Biisiä kantaa tuo vahva pädisoundi, ja kaikki käytetyt effektit ja soundit sopivat siihen mahtavasti. Puhesample on mielestäni ihan mukava lisä. Biisissä tapahtuva kehitys on sopivan rauhallista, mutta silti kuuluvaa ja huomattavaa. Pituutta kappaleelta löytyy myös sopivissa määrin, ehtii päästä tunnelmiin ja niissä ollakkin hetken ennen kun biisin loppupää taas palauttaa maanpinnalle rauhallisesti. Yksinkertaista, yksinkohtaista, ja erittäin tunnelmallista. Eipä sitä muuta tarvitakkaan. :) Kiitoksia!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamer - Complex 13.02.2006

Dreamer - Complex
Hyvin voimakas vaikutelma tulee biisistä heti alkupuolen todella hyvin toteutetuista soundeista ja miksauksesta! Varsinkin biisin alussa rakenne pätkii niin kovasti, että transsitilaan pääseminen hankaloituu, vaikka soundit ja rytmi sellaiset edellytykset antaisivatkin. Kohokohtia ennen olevat paussit tuntuvat olevan yhtälaisia, kuin paussit jotka eivät tuo paljoa lisää soundeihin. Todella hyvät on äänimaalailut, ja melkein maisemat jo hahmottuvat silmien edessä kun tätä kuuntelee. Käytetyt sointu ja nuottikuviot ovat kauniita. Loppupuoliskolla tulee pari soundia mukaan jotka ei mun korviin ainakaan mukavilta tunnu. Vähän turhankin kirkas tuo 5:30 kohdassa esilletyöntyvä soundi minulle. Silti, biisi on kyllä todella kovaa tasoa kaiken muun paitsi rakenteen puolesta. Jos rakenne toisi oikeutta soundeille, kympin puolelle kallistuisi enemmän. Nyt tulee "vain" ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apollon - Ocean of Quietness 04.03.2006

Apollon - Ocean of Quietness
Kivan utunen trippifiilis. Aikamoinen taustasuhina, mutta eipä se haittaa. Kohokohtien voluumi nousee ehkä vähän liikaa, kyllä ne toimisivat varmasti hyvin vähän pienemmälläkin voluuminvaihtelulla. Lauleskelu taustalla on kivan kuuloista effekteineen. Nuotti- ja sointukuviot ovat mukavia. Rumpujen ja kitaroiden soundit toimivat. Basso jää vähän huomaamattomaksi, mutta sekin toimii taustatukena hyvin. Biisin pahin ongelma on äänenlaadussa ja miksauksessa. Suhinaa löytyy ja dynamiikkaakin vähän liiaksi asti. Muuten biisistä pääseekin sitten kivoihin psyketunnelmiin. Hienoa työtähän tämä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pujo - vaklija 16.04.2006

Pujo - vaklija
Jeah, oikeen tosiaan letkeetä menoa niinkun jo todettu. Kivan rauhallista musaa, missä mikään ei häiritse ja rentoa tunnelmaa löytyy. Jeejee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele förderband - tölö hall 1140439 04.03.2006

förderband - tölö hall 1140439
Jep, kiva matka tämän biisin kyydissä. Miksaus on kyllä huipputasoa, kaikki soundit pääsevät sopivissa määrissä pinnalle, ja panorointikikatkin tuovat kivan lisänsä tähän. Soundit on kyllä tosiaan aika trippikamaa. Biisi rakentuu mukavasti, ja rakenne + soundit pitävät kyllä korvan hyvin kuulolla koko biisin keston ajan. Biisi tekee kyllä todella hyvin sen minkä tekee, eli luo aikamoiset trippailutunnelmat huoneeseen missä sitä soitellaan. Hianoo työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Buddhist Warehouse Inc. - Glacial Control (Electrocuted edition) 19.01.2006

Buddhist Warehouse Inc. - Glacial Control (Electrocuted edition)
Jees, kaikki on melkeenpä sanottu jo. Oikein mukavan kirkkaat soundit. Vähän minunkin mielestäni turhan korkealle lyö bassorumpu. (ei se kyllä oikeastaan häiritse) Äänimatto on muuten siis oikein hyvä, kirkas, ja mukavat bassot, mutta jollain tavalla olisin esim. kohokohtiin kaivannut vieläkin paksumpaa äänimattoa. Siis tällä tarkoitan vaikka jotain laajemmaan taajuusaluen ryöstäviä padeja tai jotain. Muuten, kiva rakenne(vaikka niinkun edelleen mainittu, kohokohdat olisivat hyötyneet enemmistä hiljaisista kohdista), kivat soundit ja erittäin mukavat melodiat. Kymppi irtoaisi jos tuo äänimatto olisi vielä jotenkin täyteläisemmän kuuloinen. (tietenkin tämäkin on vain makukysymys, mutta näin siis minun korvat sanovat)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pujo - yksin kotona 16.04.2006

Pujo - yksin kotona
Enpäs mikään mestari ole tällaista musiikkia kommentoimaan. Jännä tunnelma biisillä, ja kaikki hyvin. Tällaista jaksaa kuunnella taustalla vaikka kuinka, tunnelmaa nostattamassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamer - When you do not wake up 13.02.2006

Dreamer - When you do not wake up
Soundit on todella mukavat, joskaan ei kovin omaperäiset, ja miksaus on aika huipputasoa. Biisin rakenne ei mielestäni toimi kovin hyvin. Toistoa ei tule ollenkaan liikaa, vaan sopivasti, mutta tapa jolla biisi hyppii paikasta toiseen ei anna oikein ottaa mistään kiinni. Äänimaailma on jo itsessään hyvien soundien lisäksi mukava, eli soundit istuvat hyvin yhteen, jne. Jep.. Eli, pahin kummajaisuus on tuossa rakenteessa, joka ainakin minun kuuntelukokemukseni sotkee aikamoisesti. Kohtuullisen hieno biisi kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mo' Resonance - Chill Drum n' Bass 11.12.2007

Mo' Resonance - Chill Drum n' Bass
Tosi pehmoiset soundit, toimii kyllä näinkin, mutta omat korvani jäivät kaipaamaan hieman ronskimpaa diskanttipuolta. Mukavat fiilikset heti alusta. Soundipuoli voisi olla ehkä hieman monimutkaisempaa/muuttuvampaa, nyt ei mikään soundeista oikein elä tuota yhtä pädiä lukuunottamatta. Kuten mainittu aikaisemmissa kommenteissa, keskiosan feidaus ei toimi ollenkaan. Hiljainen kohta voi toki sopia biisiin, mutta feidauksella toteutettuna kuulostaa tosiaan siltä kun biisi loppuisi. (ja feidauslopetukset on muutenkin useimmissa tapauksissa huono ratkaisu) Biitissä on kivat elektrosoundit. Edelleen, toimii näinkin mutta omaan makuuni sopisivat hitusen ronskimmat soundit paremmin. (vielä olisi varaa ronskiuttaa rumpuja ilman että kuitenkaan ne hyökkäisivät muiden elementtien yli) Myös hieman monimutkaisemmat rumpukuviot toisivat kivaa elävyyttä biisiin. Kaikenkaikkiaan ihan kiva biisi, mutta lisää yksityiskohtia ja kekseliäämpiä soundeja kaivattaisiin kovasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele shroomi - syvyyden silli 28.12.2005

shroomi - syvyyden silli
Jep, jätin tähän kohtuupitkän kommentin, ja nyt vituttaa koska juuri silloin mikseri jumitti täysin. Nyt kommenttia ei näy missään, joten tässä tiivistelmä: Pirun hyvä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AKX - [] 11.08.2005

AKX - []
Biisin miksaus pilaa biisin idean suurimmalta osin. Eli, lähinnä häiritsee tuo ylitse muiden kuuluva inhottava alusta alkava sirinä. Äänessä ei muuten olisi vikaa, mutta kun nuo ylimmät taajuudet ovat vähän liiankin lujalla ja korvat kärsivät niin että kaiuttimet on pakko laittaa hiljaiselle. Kohdassa 1:14 tuleva soundi ei oikein vaikuttanut. Rummut ovat ihan mukavat, tosin hihat-soundit kuulostavat jotenkin turhan peruskamalta. Rummut olisivat voineet olla lujemmalla. (tai oikeastaan nuo ärsyttävämmät äänet hiljaisemmalla ;) Bassokuvio kuulosti hieman sattumanvaraiselta. Eli, kun nuo korvia riistävimmät soundit muokkaisi mukaviksi, tasoittaisi miksausta vähän, ja miettisi bassokuvion(ja mahdollisesti myös soundin) uudestaan, voisi biisin tunnelma olla ihan kohdallaan. Tällaisenaan biisi lähinnä rikkoo korvat ja ärsyttää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamer - Still Dreaming 13.02.2006

Dreamer - Still Dreaming
Noniin, oikeen mukavat äänimaisemamaalailut. Bassolinja toimii todella hyvin soundin tummudesta huolimatta. Oikein oikein nätit nuottikuviot, tuovat kauniiden soundien kanssa esiin oikein mukavan kappaleen. Soundien varioiminen toimii läpi biisin. Rakenne toimii, sopivassa määrin toistoa, ja biisi on yhtenäisen oloinen koko ajan. Minua ainakin inspiroiva biisi. ;) Miksauskin on ainakin minuun korviini ihan ammattimaista tasoa. Oikein hyvää työtä. Matriisisample sopii kyllä biisin, mutta jonkun omaperäisemmänkin sämplen olisi voinut tähän keksiä. ;) Kymppi tulee kun vielä tulee se ihan tosissaan ammattimainen fiilis tähän, vaikka periaatteessa tämä nyt jo kympin ansaitsisi! Laitetaan ysi kuitenkin että on parannettavaa. :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele förderband - the first of the last ones 04.03.2006

förderband - the first of the last ones
Ensimmäinen juttu mikä minulle tuli mieleen oli se, etten oikein pidä tuosta distosoundista, enkä sen nuottikulusta. Jotenkin niin mielikuvitukseton soundi. Mutta mutta, kun biisi lähtee tuosta pikkuhiljaa käyntiin, soundimaailma tyydyttää jo minunkin korvat, ja eipä noissa nuottikuvioissakaan mitään vikaa ole. Tuo "skrätsäys" ei oikein iske muhun, kuulostaa todella tehdyltä, ja soundikin siinä on heikko. (jollain softalla vissiin skrätsätty vaan, eikö?) Rumpukomppi on mukavan iskevä, ja samalla myös letkeä hitaan temmon takia. Miksaus kunnossa, ja soundeissa ei suurimmaksi osaksi mitään vikaa. Biisi kaipaisi mahdollisesti vaan lisää omaperäisyyttä, vaikka kyllähän tämä näinkin erittäin hyvin taustalla toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AKX - Kauneus on katsojan silmässä 19.02.2005

AKX - Kauneus on katsojan silmässä
Arvosanaa ei tule johtuen biisin tekotavasta. (ja KYLLÄ, sillä ON väliä) Hyvin olet käyttänyt effektejä tosiaan, ja biisin rakennekkin on tehty ihan mielenkiintoiseksi. Enpä oikein muuta keksi tähän hätään..

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - For My Beloved One 11.03.2005

elica - For My Beloved One
Kaunista laulua.. Mukavat pianot, padit, rummut.. En mitään vikaa tästä osaa löytää. Oikein mahtavatunnelmallista musiikkia. Ei käy missään vaiheessa tylsäksi. Olisin ehkä kaivannut vieläkin enemmän erilaista laulua, mutta tuopa on vain oma henkilökohtainen mieltymykseni. Lisäbasso voisi tehdä äänimaailmasta täyteläisemmän kuuloisen, mutta näinkin tämä toimii.. Kerrassaan hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revolution monkeys - Napalminaapuruston sikiölapset 12.03.2005

Revolution monkeys - Napalminaapuruston sikiölapset
Mitäs tästä sanoisi. Oikein kivoja ääniä käytetty. Tunnelma on synkkä, ja paikoittain jopa hieman ahdistava. Tuo puhesample on sopivan ilkeä-diskanttinen. Oikein hyvä tunnelma.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paradigma - Kirves Lensi Käenpesään 28.11.2004

Paradigma - Kirves Lensi Käenpesään
Täytyy kyllä myöntää että yllätyin positiivisesti tästä biisistä. Aikamoiset flangerit(tai ainakin sen tapaiset) effektit kitarassa, mutta kyllähän se tuohon sopii. Miksaus on varmaan asia joka ensimmäisenä tulee esiin tässä biisissä. Erittäin hyvin onnistunut sellainen. Tunnelma tässä biisissä on ainakin kohdallaan. Vaikea oikeastaan löytää mitään vikaa.. Ehkäpä ihan hitusen liian vähän bassoa, jää aavistuksen laihan kuuloiseksi, mutta eipä tuo paljoa häiritse. Kitarat hyvät, rummut hyvät, tunnelma hyvä. Eipä paljon muuta tarvitakkaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Wild In The Night 28.11.2004

Vicious Minds - Wild In The Night
Toteutus on todella hyvä. Laulaja hoitaa hommansa erinomaisesti, kitarat ja rummut toimivat. Pahin tämän biisin ongelma on varmaan se että biisissä ei tunnu olevan yhtään omaa ideaa. Pääriffi kuulostaa erittäin tutulta.. En nyt vain saa päähäni missä olen tuon tapaisen kuullut. Kyllähän tämä on tasokasta, vielä oma tyyli, ja omat ideat, niin hyvin menee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Expirinist - Kaitse Minua 16.12.2004

Expirinist - Kaitse Minua
Tässä on kyllä aivan omaa tyyliä. Alku rokkasi tosissaan. Vokaalit väliaikaisesti latistivat tunnelman, mutta kun niihinkin tottui, oli biisin meno ihan mukavaa. Rummut hyvät, samoin basson soundi. Oikein mukavasoundinen biisi. Ihan sopivasti tunnelmaa löytyy.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Expirinist - Raivo v4.0 16.12.2004

Expirinist - Raivo v4.0
Tähän on aika hyvää. :) Luulin jo että mahtava ambienttibiisi tulossa alun perusteella, mutta eipä tässäkään tyylissä mitään vikaa ole. Osat vokaalien(ja muun biisin) säröistä on vähän turhan perinteisiä.. Vokaalit toimivat muuten ihan kohtuullisen hyvin. Vokaaleja en nyt varsinaisesti tarkemmin kuunnellut, mutta eipä mitään mitään turhaa purkkaa näyttänyt kuuluvan kuitenkaan. Siitä ihan plussaa. Kiva toteutus ja varmaankin kiva idea. ;]
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AKX - Gravity 03.09.2004

AKX - Gravity
Mahottoman hyvä biisi. Äänimaailma oli kiva. (laiha, mutta sopiva tähän tunnelmaan mikä tästä biisistä välittyy) Soundit kuulostivat oikein hiotuilta. Tuo ehh.. noise/hihat/flapflap/pääsaundi(alkaa kohdassa 26:xx) toimii hyvin rumpujen korvikkeena. Voisin antaa ysin mutta tämä on kyllä niin hyvän kuuloista että jeh. 10 tulee. Onneksi olkoon onnistuneet musapätkän johdosta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Space Journey 05.08.2004

Project Takapiha - Space Journey
Alku lähtee ihan hyvällä padilla käyntiin. Rummut on mukavan tunnelmalliset. Jaah, enpä osaa oikeen muuta sanoa. Tämä on itseasiassa soinut nyt tässä aika kauan taustalla. Luo mukavaa tunnelmaa ainakin näin assyjen alla. :) Aika kiva biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele OptimusCrime - pore04 28.07.2004

OptimusCrime - pore04
No minulle tämä biisi iskee ihan toden teolla. Mahtavan tunnelmallinen biisi. Filttereitä käytetty taitavasti, joka nostattaa tunnelmaa roimasti. Biisin kokonaisuus toimii erinomaisesti, tosin pituutta olisi voinut olla melkein kaksinkertaisesti. Rytmipuoli toimii hyvin. En oikeastaan keksi tästä oikein muuta moitittavaa kun tuo pituus. Sopivan tummaa menoa. Nyt kun olen tämän jo pari kertaa kuunnellut läpi niin hyvät fiilikset biisiä kohtaan vain kasvaa. Taitavasti hoidettu äänimaailma kaiken kaikkiaan. Ehkäpä numeroksi 9- joka pyöristyy 9.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Okapi - Bird Song 03.07.2004

Okapi - Bird Song
Todella mukava tunnelma biisissä alusta saakka. Nuo padit/stringit/cellot/mitkä onkaan hoitaa asiansa todella hyvin. Äänimaailma on muutenkin todella hyvin kohdallaan. Rummut ovat erittäin mukavia, ainakin alkuun.. Kun sama komppi pyörii koko biisin ajan, alkaa se vähän puuduttamaan. Rummuilla olisi voinut mielestäni kikkailla paljon enemmän. Ehkä minulla on korvissa vikaa mutta minusta tuo bitraten pudotus särkee vähän biisiä. Ts. tulee tuollainen kökkö disto.-effekti. En tiedä johtuuko bitratesta mutta kuitenkin.. Biisissä olisi voinut olla mielestäni hyvä joku ihan rohkeakin "kohokohta", eli padeja olisi voinut nostaa korkeammalle äänenvoimakkuuden että korkeuden osalta, kikkailla effekteillä jne. Kyllä tämä rakenne tosin näinkin toimii. Pianot hoitivat hommansa hyvin. Välillä niitäkin olisi voinut nostaa korkeammalle. Joku kitara johonkin väliin olisi voinut olla ihan hyvä? Noh kuitenkin.. Biisin äänimaailman puolesta voisin antaa 10, mutta rummut ja pari pienenpientä "vikaa" pudottavat ysiin. Tästä syntyy mielikuviakin.. Taustamusiikkia, mikä ei kyllä ole todellakaan mikään miinus. Erittäin hyvä biisi kaikenkaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs 29.06.2004

Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs
Todella hyvää musiikkia. :) Enpä tästä mitään vikaa oikeastaan löydä. Biisissä on juuri sopivasti vaihtelua. Soundit on hyvät ja miksaus kunnossa. Laulut sopivat biisiin kuin nappi silmään, ja ne on effektoitu hyvin. Oikein laadukasta materiaalia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AKX - Nocturnal Inspiration 28.05.2004

AKX - Nocturnal Inspiration
No toi syna pilaa ensinnäkin biisin aika lailla. :) Rumpu ihan ok tosin vähän perusjuttuja. Noh niin noh...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dominator 6 - Summer aXion fight 2+ 19.05.2004

Dominator 6 - Summer aXion fight 2+
Tästä paremmaksi on vaikea laittaa. Erittäin ammattitasoiset soundit. Vokaalit nostattavat tunnelman kattoon. Väkisinkin tässä rupeaa tanssijalka vipattamaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thr - Liquid 18.05.2004

Thr - Liquid
No itse en henkilökohtaisesti pidä noista kikkelitrance leadeista, mutta sehän kuuluu tähän genreen että ei sille mitään voi. Sama tuo jumputusrytmi sekä äänimaailma raastaa korviani. Oikein perus euro-kikkelitrancea. Iloista menoa samoilla soittimilla ja saman kuuloisilla melodioilla kuin muissakin biiseissä. Hyvin tehty silti muuten ei siinä mitään. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karri Heiskanen - Samallainen 30.07.2004

Karri Heiskanen - Samallainen
Laulaja laitetaan aika koville alussa, kun joutuu melkein ilman taustoja laulamaan. Ihan rohkea vetohan tuo on, mutta mielestäni laulajan vokaalin äänenvoimakkuutta olisi silti voinut ihan hitusen laskea. Väliosioissa tuohon "paljauteen" on tottunut jo, eikä se siellä niin paljon häiritse. (ja onhan siellä vähän enemmänkin taustaa, kuten rumpuja.) Tunnelmaa alkaa kasaantua biisiin puolivälin jälkeen, sitä ennen hieman persoonatonta menoa, joskin todella korkealaatuista. Miksauksissa ei suurimman osan aikaa ole mitään vikaa. Oikein laadukasta kaikin puolin. Laulaja jälleen hoitanut työnsä erinomaistakin paremmin. Sanat jälleen sitä samaa soopaa mitä tällaisissa biiseissä voi odottaakin. ;) Ei se mikään huono asia kuitenkaan ole. Biisi toimi kokonaisuudessaan erinomaisesti. Tätä kuuntelee mielumminkin kuin joitain samaa genreä edustavien ammattilaisten tuotoksia mielestäni. Hienoa työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karri Heiskanen - Stations 30.07.2004

Karri Heiskanen - Stations
Todella hyvän kuuloista. Ainoa mikä oli se ryminä-ääni mikä esiteltiin heti alussa. Laulaja hoitaa hommansa paremmin kuin hyvin ja omaa todella mukavan äänen. Miksaukset ovat kohdallaan. Tämäntyylistä musiikkia harvoin jaksan innolla kuunnella, mutta tämä tekee poikkeuksen. Oiken kiva biisi. En mitään muuta "vikaa" löydä kuin se ihmeääni alussa. Ihan parissa kohtaa, hieman yli kolmen minuutin, vokaalien diskantit ottavat korviin pahasti. Muuten ei mitään ongelmia. Sanoja en pahemmin kuunnellut, mutta eipä ne ainakaan yleensä pääosassa ole tällaisessa musiikissa. Oikein laadukasta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bim Boulevard Band - The Bachelor 31.05.2004

The Bim  Boulevard Band - The Bachelor
Noniin, kerrankin oikeaa laaturokkia. :] Vokaalit ovat suurimmalta osin todella hyvin miksattu ja laulaja hoitaa työnsä hyvin. (/laulajat) Kitarat ovat hyviä. Siis eihän tässä mitään vikaa ole. Pientä hiomista vajaa ammattimaistuotantoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele kisastudio - Kehä kolmosta itään 19.06.2004

kisastudio - Kehä kolmosta itään
En ole genren asiantuntija, mutta yritän nyt antaa jotain rakentavaa palautetta. :] Noh tuo kitaroiden stereokuva on ihan kohtalaisen hyvin onnistunut, tosin olisin itse vähän kaventanut sitä, ts. että tuo vasemmalta puolelta kuuluva kitara vähän keskemmälle. Parissa kohdassa on vähän sekalaista kun tuntuu että tulisi sattumanvaraisesti tulisi oikealta ja vasemmalta ääniä. Sanat hoitaa tehtävänsä hyvin, laulaja laulaa mielestäni välillä pikkuriikkisen nuotin vierestä. Aika hyvä biisihän tämä oli, sopivan kevyttä ja leppoisaa meininkiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ping Ping Killing Machine - Mushrooms 15.05.2004

Ping Ping Killing Machine - Mushrooms
Ihan mukavaa vaihtelua. Soundit hyvän kuuloisia. Sopivan psykedeelinen meininki. Toisaalta pysyy ihan hyvin kasassa. Jeh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morass - Full Moon Madness 31.05.2004

Morass - Full Moon Madness
Muuten oli todella mukava, mutta kun nuo hirviöäänet tulivat kehiin niin alkoi naurattamaan. :) Ihan mukavaa menoa muuten. Kitarat ovat todella mukavat. Samaten rummut. Rakenne ja miksaus kunnossa. Enpä oikein mitään osaa sanoa muuta kuin että nuo hirviöäänet kummastuttivat tosiaan. :]

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - After War 16.05.2004

Project Takapiha - After War
No en oikein pitänyt tuon padin soinnuista. Liian iloiset ja yksinkertaiset. Rumpulooppi ihan mukava. En pidä siitä kun tuossa sellossa/alttoviulussa vai mikä ihme onkaan kun tulee tuossa 1:00 kohdalla, käytetään tuota värinää(vibratoa?) koko ajan. Äänimaailma vähän laihahkon kuuloinen. Samat soittimet jauhaa samaa kulkua. Silti kokonaisuudessaan ihan keskivertobiisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele olli molli - have you heard this before? 21.04.2004

olli molli - have you heard this before?
Aika mielenkiintoinen biisi. Vähän effektejä enemmän olisin kaivannut. Tällaisenaan kyllä ihan toimiva, mutta lisääkin tavaraa olisi voinut olla. Pimputussoitin mukava. Bassot minun mielestä kohtalaisen toimivat. Hyvä biisi kaikenkaikkiaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stocco - untraceable - Catch me 17.05.2004

Stocco - untraceable - Catch me
Noni kunnon menoa! :) Kivaa kuunneltavaa jos haluaa vähän purkaa paineita. Piipitysmelodia ei ärsytä vaikka helposti voisi sen tehdäkkin. Aika tyylikästä. Rummuissa tarpeeksi ytyä. Pituutta tästä tosin voisi karsia. Siinä 8:40 paikkeilla tuleva paussi jyskytyksestä on sopiva. En kyllä itse osaa antaa mitään vinkkejä pituuden lyhentämiseen. Silti se pituus pudottaa kasista seiskaan. Valitan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tatti - Matkalaulu 18.04.2004

Tatti - Matkalaulu
Noh muuten tässä biisissä ei oikein mitään ollut. Mutta vokaalit pelastivat kaikein. Hehe. Joo siis ihan mukavaa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Binded Blind and Bruised by Fear 21.04.2004

Insert Remedy - Binded Blind and Bruised by Fear
Kitarat ja kaikki kunnossa. Rakenteessa ei mitään vikaa. Tunnelma kutakuinkin kohdallaan. Laulajan ääni ei oikein vain kolahtanut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Epicenter 18.04.2004

Insert Remedy - Epicenter
Ihan kunnon meininkiä. Kitarat tosi mukavia, samoin rummut. Vokaalitkin on aikasen mahtavia. Kohtuullisen ammattimasien kuuloista menoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Auditory Balance - Slash'O'Style 22.04.2004

Auditory Balance - Slash'O'Style
Kiva tunnelma heti alusta välittyy. Soittimet on kivoja, ja äänimaailma kunnossa muutenkin. Variaatiota on juuri tarpeeksi. Oikein mukavaa kuunneltavaa. Biitti on muuten vielä erityisen hyvä. ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thr - Mysterio 18.04.2004

Thr - Mysterio
Olihan tuo melodiakuvio ihan kiva. Samoin koko biisi, soundit kunnossa jne. En arvosanaa anna kun en tämäntyylisestä trancesta pidä. Mutta siis kuitenkin, aika perustrancea tämä tuntuu olevan. Samalta kuulostavat synat jne. Ihan ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AKX - AKX & Jonnie Z - Untitled 14.04.2004

AKX - AKX & Jonnie Z - Untitled
Hmm no ainakin tuon basson release(tai decay) olisi voinut olla pienempi kun nyt ne bassot menee päällekkäin ja siitähän ei seuraa hyvää. Ihan kivahan tämä muuten. Sen verran lyhyt pätkä että olisi voinut ehkä lisää viimeistellä effekteillä jne.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skyer - Moondance 17.04.2004

Skyer - Moondance
Aika perus piipitystranceleadi tossa alussa ainakin soi. Se melodiantynkä joka siinä alussa tulee on kyllä niin peruskamaa kuin vaan voi olla. Jaah. Ihan hyvä kai tämä sitten on, jos pitää kikkelitrancesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele X Tolerance Zero - Play the blues, Bitch! 11.04.2004

X Tolerance Zero - Play the blues, Bitch!
Haha. Aika huvittava biisi. Ihan kiva meininki ja silleen. Tinapilli kyllä otti korviin kivasti. Hyvät kitarat jne. Tunnelmansa takia saa jo 9.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Pleasure In Hate 31.05.2004

G.O.R.E. - Pleasure In Hate
Vokaaleihin olisi voinut lisätä jotain mikä saisi sen sulautumaan biisiin. Jotenkin vokaalit kuuluvat erikseen biisistä. Muuten kitarat rokkaa ja laulajan ääni on ihan kohtalainen. Miksauksia olisi kuitenkin voinut vielä vähän säätää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - Frightened Too 28.05.2004

Tempo - Frightened Too
Kyllä on hyvää ja melkeinpä ammattimaisen tasoista ääntä. Itse pidin erittäin paljon. Rummut rokkaa, kokonaisuus pysyy hyvin kasassa. Toistaa itseään juuri sopivasti. :) Hyvä biisi. Niin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Love 11.04.2004

SILVERINE - Love
Siis en ite tällasta musaa kovin paljoa kuuntele, mutta tämä oli aivan loistava! Siis tätä parempaa tästä genrestä saa hakea. Aivan ammattitasoista meininkiä mielestäni. Mahtavaa! Kertosäe on todella mukaansavetävä. Ei voi muuta sanoa kun että wow!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Lumi 11.04.2004

Löyly - Lumi
Jaah. Aika mukava biisi. Tosi kivat huilut(tai mitkä onkaan). Tuo resonointikikkailu noitten rumpujen kanssa oli suurimmaksi osaksi ihan mukavaa, mutta välillä kyllä häiritsi kun yritti kuunnella niitä huiluja. Hyvä tunnelma tästä jää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Waterfall 27.03.2004

Project Takapiha - Waterfall
No niih. Toi alku synapadi kuulostaa aika samanlaiselta kuin muissakin biiseissä. Alussa tulevat kirkkaat/korkeat soittimet töksähtävät hieman. Pari effektiä kuulostaa tyhmältä jne. Siinä olikin sitten huonot puolet. Hyviin puoliin kuuluu mukavan lepposa tunnelma. Ja äänimaailma on erittäin onnistunut. Biitti on kiva. Ei tässä loppujenlopuksi mitään vikaa ole, ja kyllähän tämän muutaman kerran mielellään läpi kuuntelee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Wizard Of Wor 2004 12.03.2005

Black Christ - Wizard Of Wor 2004
Heti alusta asti kiva. Mahtavan humoristisen kauhu-tunnelman omaava biisi. En osaa kyllä kommentoida oikein mitään miksauksia sun muita. Kaikki hoitavat hommansa hyvin. Nuo puhesamplet ovat kyllä ihan hullun hyviä. Kaikki on todella kunnossa. Omalaatuisuutta ei ainakaan puutu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Synkkä Yö 02.03.2004

Project Takapiha - Synkkä Yö
Sama tunnelma jäljellä kuin alkuperäisessä, mikä on plussaa, koska siihen tämä biisi mielestäni perustuu. Biisi voisi vaihdella vähän enemmän, ja lisää effektejäkin olisi voinut tunkea peliin. Eli ehkä vähän liian pitkä alku, mutta muuten tosi kiva biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AKX - Mote's Poem feat Motekye 29.02.2004

AKX - Mote's Poem feat Motekye
Tää oli kyllä aika siisti. :) Vähän noi Moten vokaalit välillä leikkaa ja naksuu, mut muuten ne on kyl hyviä. Ja toi looppi joka siel taustal menee koko ajan, on niin pirun tuttu, en sitten tiedä mistä oon kuullu, mut se häirittee. Tohon ois kyl joku oma looppi pitäny tehä. Siis joo, ihan kiva.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Trax - The Legacy 24.02.2004

Red Trax - The Legacy
Onhan tämä hyvin toteutettua perustrancea. Ehkäpä en pidä genrestä, mutta ei tämä biisi mitenkään erikoiselta tuntunut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Hylätty Majakka 26.02.2004

Project Takapiha - Hylätty Majakka
Tästä tulee aika mukava tunnelma tosiaan. Olisi ehkä kaivannut vähän hiomista soittimien puolella(vaikka onkin mukavat), mutta muuten ihan kohtalaisesti toteutettu. Kuvauksesta en tiedä, mutta muuten tunnelma antaa tälle pisteitä mukavasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Chigasmo 26.02.2004

Project Takapiha - Chigasmo
Olihan tämä ihan kiva. Taustamusaksi aika pitkälle tätä käyttäisin, tosin en tiedä tarkalleen mihin. Jouset on kivat, ja kaikki kohdallaan. Ehkä jotain olisi voinut kikkailla effekteillä tai muilla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Nakkimuusi 26.02.2004

Project Takapiha - Nakkimuusi
Todella himmeä biisi. :D Toi slap/joku/kumma-bass on kiva, ja muutkin soittimet oudolla tavallaan mukavia. Tässä olisi ehdottomasti tarvittu effektejä enemmän, mutta toimi tämä näinkin hyvin. Se naisääni siellä väleissä oli vähän liian kuiva, eli siihen vähän reverbbiä/&kaikua niin olisi ollut mielestäni parempi. Torvi biisin lopussa on ehdottoman HYVÄ. Nostaa biisin numeroa yhdellä. :)))
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulburn - Out from the Shadows ( Master ) 16.05.2004

Soulburn - Out from the Shadows ( Master )
Todella mukavan kuuloista menoa. Pidin erittäin paljon. En oikein mitään osaa sanoa tosin. Soittimet jees ja äänimaailma kohdallaan. Jep.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - Stressi 21.02.2004

Olden Goldies - Stressi
Öh mitähän tällaisesta osaisi sanoa. Kivat rummut oli. :) Stressi tulee kyllä mieleen tästä biisistä vahvasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Jerky Movements 29.06.2004

Quaint - Jerky Movements
Todella kaunista. Kaikki toimii lähes täydellisesti. Laulaja erittäin taidokas, ja omaa vielä erittäin hyvän äänen. Ainoat "valitukset" tulevat vokaalien effektoinnista. Niissä kohokohdissa tulevat effektoinnit vokaaleihin saavaat vokaalit kuulostamaan suihkussa lauletulta. Eli jonkinnäköinen liian pienellä delaylla oleva reverbbi tai kaiku. Tai sitten choruksesta johtuvaa? Enpä tiedä, mutta mikä onkaan niin sitä yrittäisin vielä parannella. Itse biisi on kyllä todella laadukas. Mahtavan tunnelman omaavaa musiikkia. :] Ammattilaatuista tavaraa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Horizon - Baile de Carneval 20.02.2004

Horizon - Baile de Carneval
Alku kuulostaa aivan kamalasti midimusalta. Eiku hetko, niin koko biisi. Ja piano kuulostaa muutenkin jotenkin oudolta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 7. Vaiettujen valtakunta 16.02.2004

Haava - 7. Vaiettujen valtakunta
No kyllähän tuo kuulostaa kidutukselta erilaisten distojen ja reverbbien kautta. Sopisi ehkä johonkin leffaan kun joku on huumehöyryissä ja näkee kummia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - vendox 09.02.2004

berestez - vendox
Mahtavaa. Kivat soundit, ja viimeistellyn kuuloinen biisi. Hyvät rummut. Jeps.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Cats Have Threesome 04.03.2004

Haute Couture - Cats Have Threesome
Heh. Hauska biisi oli. Kissa-äänet mahtavia. Biisin nimestä tulee lisäpisteitä.(vaikka en numeroa aiokaan antaa)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celsius Minus - Icicles 21.02.2004

Celsius Minus - Icicles
Nonih, tämähän oli erinomainen biisi! Äänimaailma on mahtavan kiva, ja toteutus on muutenkin kaikin puolin kunnossa. Ei yksinkertaisesti mitään vikaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 15.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
Tämähän on melkein ammattimaisen kuuloista musiikkia. Laatua koko biisiä. Välillä laulajan ääni kuulostaa hieman nuhaiselta, enpäs tiedä mistä tuo sitten johtuu. Sanat on sellaista soopaa mitä useimmissa suosituissa biiseissä on.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK(wanhat) - Scattered 16.02.2004

SpeaK(wanhat) - Scattered
Jammyman: "hieno skitta, niin hieno että ei taida olla itse soitettu :)" No eipä taida olla soitettu ollenkaan, kun on katsos tuolta Reason2:n peruskitarasämplen kanssa väsätty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele W.A.N.T. - Longing To Fly 19.02.2004

W.A.N.T. - Longing To Fly
Ihan kiva toteutus, kiva laulaja, mutta genre ei kyllä mene alas millään. Liian poppia. Ei tä välttämättä mikään balladi oo, vaan enemmänki poppii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Vasara 19.02.2004

Kaurismaki - Vasara
Onpas todella kaunista. Oli tämä varmaan hieno, jos pitää tällaisesta. Oli lyhyt. Jep.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tanssiyhtye Norpat - Jää Sulaa (Final Version) 20.02.2004

Tanssiyhtye Norpat - Jää Sulaa (Final Version)
Sori, mutta noi vokaalit on TODELLA epäselvät. Siis voishan tämä huumorista mennä, mut ei se kuitenkaan mee. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eremita - Niin Yksin (Preview) 20.02.2004

Eremita - Niin Yksin (Preview)
Olipas hyvää, vaikkakin aika popahtavaa.(joka ei kerrankin ole kovin huono asia) Siis joo, soittimet kunnossa, vaikka tuntuu että biisin diskantinkäyttöä olisi voinut rajoittaa vähän.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele RainBoys - Angel 23.02.2004

RainBoys - Angel
Heh. Alussa luulin jo että tämä biisi oltiin tehty tosissaan, mutta biisin edetessä huomasin asian todellisen laidan. Onpas kaunista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Obsession 31.05.2004

Quaint - Obsession
No ensiksi tuota laulajan ääntä voisi kehua. Muuten vähän hyppii biisin äänenvoimakkuudet, kun tulee nuo biisin kohokohdat, olisi ehkä kitaroita hitusen voinut hiljentää. Muuten rakenne kunnossa, ja kerrassaan hyvää menoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - God is a Gynecologist 02.08.2005

Hombre Muerto - God is a Gynecologist
Parempi rusheja ei saa kirveelläkään. Kiitos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Heart Of The Flame 10.08.2005

North Vibes - Heart Of The Flame
Todella hyvä biisi. Eipä oikeastaan paljoa valitettavaa. Ainoastaan vähän pisti korvaan aluksi tuo laulu/choir/padi-soundi, sillä yksinään se ei kuulostanut ihan niin täyteläiseltä kuin olisi ollut mukavaa, mutta sitten kun ääniä oli enemmän mukana yhtäaikaisesti, upposi se niiden sekaan lähes toimivasti. Miksaus oikein hyvä, soundit mahtavat, rakenne toimii ja tunnelma katossa. Mitä muuta biisiltä voi toivoa? Kymppi tulisi jos choirpadisoundi olisi kunnossa, ja jos biisissä olisi vielä hieman enemmän yksityiskohtia jotka antaisivat biisille enemmän elinaikaa. (vaikka niitä kyllä jo aika paljon olikin)
9

Sivu: 1 2