Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 69 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nordic Beach - She is Everything 09.10.2009

Nordic Beach - She is Everything
Ihan mukavaa tunnelmointia hieman retrohtavilla soundeilla. Kuusiminuuttisena kappale venähtää väistämättä taustamusamaiseksi, vaikka ei tässä varmasti mitään hittihakuisuutta olekaan. Mukavan kuuloinen biisi, vaikkei tässä mitään niin erityistä olenkaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lokosa - Satansgod 09.10.2009

Lokosa - Satansgod
Ihan tunnelmallinen kappale, joka oli toteutettu varsin tyylikkäästi. Tarttumapintaa ei ollut niinkään vaan biisi jäi taustamusiikin rooliin. Toiminee varmasti paremmin kokonaisuudessa kuin kontekstista irroitettuna.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Bailaustai 09.10.2009

Elämää ja aivokemiaa - Bailaustai
Hyvät ja selkeät soundit. Biisi ei nyt millään ole sieltä omaperäisimmästä päästä, mutta ihan tyylikkäästi toteutettu poppiralli. Ainoat suuremmat miinukset tulevat laulun tulkinnasta. Jos kerta lauletaan perjantaista, bailauksesta ja hyvästä fiiliksestä, voisi laulukin kuulostaa sen mukaiselta. Hyvin sovitettu ja tuotettu biisi, joka pienellä viilauksella olisi valmis vaikka radio Novan kesälistalle. Miinukset tulevat vokalistin revittelynpuutteesta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lee Bone - Son of the sun 09.10.2009

Lee Bone - Son of the sun
Tässä oli hyvä meininki. Tarttuvia koukkuja ja hyvää melodiaa. Laulaja antaa mielestäni parastaan tässä kipaleessa. Tykkäsin synasoundeista ja pienestä progeilusta biisin loppupuolella. Tuli mieleen Kuha. mutta ehkä hieman tartuttavammalla lähestymistavalla. Loisto biisi kaiken kaikkiaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Distractress - Deny The Weak 09.10.2009

Distractress - Deny The Weak
Komppikitarat jäävät aika pahasti basarin jalkoihin eikä biisi sen takia potki ihan siihen tapaa kuin se voisi. Vokaalit miksattu aika pintaan. Onneksi niissä on sen verta asennetta, ettei se sentään kappaletta pilaa. Rummuissa on kivaa kikkailua, mutta jälkisamplattu virppa saavat paikoitellen aikaan hieman hätäisen tunnelman. Itse biisi on ihan hyvä metalliralli. Mieleen tulee Machinae Supremacy yhdistettynä vähän rankemman kaliiberin toimijoihin. Mitään kovin omaperäistä tässä ei ole saatu aikaiseksi, mutta eipä tässä toisaalta ketään ihan suoraan kopioidakaan. Asenne on kohdallaan ja se on tärkeintä. Kasin annan perushyvästä biisistä perushyvällä toteutuksella.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla 03.10.2009

TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla
Laulajalla on hyvä ääni, mutta laulut on miksattu turhan pintaan. Tausta kuulostaa tylsältä Fruity Loops -kamalta. Sävellyskin on monotoninen ja jopa tylsä. Ainoat plussat tulevat laulusta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Talk 03.10.2009

Marccus - Talk
Laulujen ääntäminen häiritsee aika pahasti. Lauluissa olisi muutenkin parantamista, vaikka stemmaidea toimiikin. Biisin tausta toimii, mutta niin pilli- kuin sähkökitaramelodiatkin pomppivat turhan vahvasti silmille ja kuulostavat irrallisilta muuhun biisiin verrattuna. Tämä on tällainen perusbiisi, josta pienellä viilaamisella ja soundien valinnalla olisi saanut huomattavasti nautittavamman.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Talk 03.10.2009

Marccus - Talk
Laulujen ääntäminen häiritsee aika pahasti. Lauluissa olisi muutenkin parantamista, vaikka stemmaidea toimiikin. Biisin tausta toimii, mutta niin pilli- kuin sähkökitaramelodiatkin pomppivat turhan vahvasti silmille ja kuulostavat irrallisilta muuhun biisiin verrattuna. Tämä on tällainen perusbiisi, josta pienellä viilaamisella ja soundien valinnalla olisi saanut huomattavasti nautittavamman.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Bliss 03.10.2009

KVI - Bliss
Tässä on yritetty biisi änkeä täyteen kaikkea mahdollista. Kuitenkaan mikään osa-alue ei tunnu toimivan. Biitti on tylsä ja olisi kaivannut rutkasti lisää dynamiikkaa ja maustetta. Sinfoniset osat puuroutuvat pahasti. Vokalisointi on suhteellisen mitäänsanomatonta kähinää. Kappaleesta ei oikein saa kiinni.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - Dire Wolves Dance 03.10.2009

Zomby Woof - Dire Wolves Dance
Rumpusoundit potkii. Kitara on aika ohut, biisi olisi kaivannut paljon massiivisempaa vallia. Laulut menee vähän miten menee. Puheosuus on ihan tyylikkäästi toteutettu, mutta itse laulu kuulostaa aika kamalalta. Sävellyksellisesti siistejä juttuja löytyy varsinkin biisin puolivälistä. Kyllä tässä kauttaaltaan on ihan pätevä meininkin, mutta huolimattomuus edellämainituilla osa-alueilla jättää keskeneräisen fiiliksen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paskoja Vihanneksia - E-Bow Meets Didgeridoo In An Unreal Room 30.09.2009

Paskoja Vihanneksia - E-Bow Meets Didgeridoo In An Unreal Room
Korjattaanpa tuota edellistä hieman. Bändin nimi oli siis se joka harhauttaa :) Biisin nimi on ehkä kuvaavampi. Eipä tuollaisesta yhdistelmästä kauheasti osaa arvata, mitä on tulossa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Welcome to the Kinkyworld 30.09.2009

DIRTY CLUB - Welcome to the Kinkyworld
Biisi tuolla mölyämisen taustalla kuulostaa jopa ihan hyvältä. Lauluosastosta en sanokaan sen enempää. Eihän tämä oikeastaan ole edes hauskaa. Hyvän biisin olisi tästäkin voinut tehdä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paskoja Vihanneksia - E-Bow Meets Didgeridoo In An Unreal Room 30.09.2009

Paskoja Vihanneksia - E-Bow Meets Didgeridoo In An Unreal Room
Biisin sisältö ei ihan vastannut mielikuvaa, joka nimestä muodostui. Kokonaiskuva olisi voinut parantua, jollei olisi puoleenväliin odottanut, milloin tämä alkaa. Joka tapauksessa ihan hienoja soundeja tähän on taiottu. Ei tosin näin irrallaan kontekstista tarjoa oikein mitään ihmeellistä. Voisi toimia jonkun levyn outrona tai välisoittona. Tämä pomppasi vastaan kommenttiringissä joten en tiedä, jos sellainen onkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 29.09.2009

Kylmän Raudan Sepät - Pato
Tästä biisistä tulee selkeästi sellainen "Trio Niskalaukaus meets Kotiteollisuus laulajanaan Pate Mustajärvi" -mielikuva. En tiedä voiko tällaisesta skeemasta mitään kovin omaperäistä ammentaa. Biisihän on ihan ok:sti toteutettu ja laulajalla ainakin riittää asennetta. Jotenkin koko homma jää kuitenkin aika laiskaksi. Mieltää tämän sitten raskaammaksi Yöksi tai kevyemmäksi Kotiteollisuudeksi, ei tästä mitään sen enempää saa irti.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lee Bone - Alien 29.09.2009

Lee Bone - Alien
Tämä oli hyvä biisi. Tyylikkäästi toteutettu. Tykkäsin uruista ja biisin vaihtoehtoisesta melodiatyylistä. Kuitenkin jollain kierolla tavalla ihan tarttuvaakin. Huomaa, ettei tarvitse olla hifeimmät soundit, kunhan jaksaa vääntää huolella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Misstep - Black Line 27.09.2009

Misstep - Black Line
Itse musiikki ei ehkä ihan täysillä kolahda. Vaikkakin biisi on tyylillä ja taidolla toteutettu. Soundit kohdallaan, eikä soitossakaan mitään moittimista. Laulajan soundi ei ehkä ole se mieluisin, mutta hyvin hoidettu sekin. Kappale edistyy ja rakentuu hienosti. Ja jaksaa pitää mielenkiintoa yllä pituudestaan huolimatta. Varsin tyylillä rakennettu eepos. Ainut miinus tulee täysin subjektiivisesta "tästä puuttuu se jokin" -fiiliksestä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimal Effort - Time travellin´ 27.09.2009

Minimal Effort - Time travellin´
No kappas, samat poppoot pyörii kommenttiringissä kerta toisensa jälkeen. Eipä tässä sen kummempaa lisättävää edellisiin ole. Soundit ja soitto toimivat niinkuin aiemminkin. Laulukin pelittää suurimmaksi osakseen ihan mallikkaasti. Pientä rosoa voisi ääneen toivoa, jos jotain. Valitettavasti itse biisi ei ihan edellisten tapaan uppoa. Keskiosan kikkailu ja soolo toimivat, mutta muuten biisi kaipaisi ehkä hieman lisää potkua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lee Bone - Shelter 27.09.2009

Lee Bone - Shelter
Tykkäsin tästä biisistä enemmän kuin tuosta Restored To Lifesta. Tässä se peräänkuulutettu tunnelma jaksaa kantaa. Tykkäsin tahtilajikikkailusta ja siitä, miten biisi lähtee käyntiin. Syntikan urku- ja jousisovitukset toimivat ja tuovat muuten kitaravetoiseen biisiin lisää syvyyttä. Tämähän toimii. Genreksi voisi saman tien vaihtaa Progressiivinen Rock, tosin ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lee Bone - Restored to life 25.09.2009

Lee Bone - Restored to life
Soundit ja musisointi sinällään ihan kohdillaan. Laulaja hoitaa tonttinsa ihan pätevästi. Itse biisi ei ole sieltä tarttuvimmasta päästä, eikä oikein imaise sisäänsä. Kappaleen mystinen tunnelma ei kuitenkaan jaksa olla tarpeeksi mielenkiintoinen, jotta korvaisi ilmiselvien koukkujen puutteen. Vaikka soitto kulkeekin, jää itse biisi tällaisenaan tylsäksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimal Effort - Hero of the day 25.09.2009

Minimal Effort - Hero of the day
Soundit kunnossa. Säkeistössä on mukavan utuinen ja pehmeä mutta groovaava tunnelma. Lauluhan on se, mihin on helpoin tarttua. Siispä tartun nytkin. Ajaa asiansa, mutta toivoisi enemmän tulkintaa ja varmuutta. Noin muuten biisi toimii ihan pätevästi. Rytmiryhmä hallitsee asiansa ja sounditkin on saatu kuntelijaystävällisiksi. Biisissä on rento meininki. hyvä niin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 25.09.2009

Dismay - Trust in Vain
Tykkään vokalistin soundista. Niin kliinit kuin screamitkin toimivat. Itse biisille voisi toivoa tuoreempaa lähestymistapaa ainaisen monotonisen leadkitaroinnin sijaan. Ei tässä onneksi sinne melodeathin pahimpaan sudenkuoppaan kuitenkaan astuta. Melodisempi laulu itsessään jo pelastaa paljon. Akustiset kitarat toivat mieleen Insomniumin. Mikäli omaperäisyyttä tavoittelee, voisi pieni pesäero olla paikallaan. Lopun stoner-tyylinen revittely ottaa jo hieman. Summa summarum oikein pätevää melomeininkiä. Vokalisti on ehdottomasti parasta antia, eikä biisikään huono ollut.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Awakenings 25.09.2009

Dualistic Balance - Awakenings
Soundien tasojen tarkempi säätäminen olisi voinut tehdä tästäkin kuuntelukokemuksesta nautinnollisemman. Vaikka dynamiikka voi ollakin tarkoituksen mukaista, ei se tässä välity ihan tyylikkäimmällä mahdollisella tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Hymy Pyllyyn 24.09.2009

Fillari - Hymy Pyllyyn
Jätän arvosanan antamatta, kun ei tämä nyt ihan sinne omaan lempiosastoon kolahda. Tässähän on ihan mukava ja tarttuva melodia. Melkein rupeaa hymyilyttämään. Soundit ovat melkeinpä kornit humppasoundit, mutta ehkä se onkin tarkoitus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Time to Rock 24.09.2009

TOB - Time to Rock
Kappaleen nimi niinkuin biisikään, ei tarjoile mitään kovin uutta, eikä ihmeellistä. Valitettavasti musiikillinen anti ei edes tue kappaleen sanomaa - sikäli kun tarkoitus olisi saada ihmiset rokkaamaan. Tämä on tällaista tasapaksua perushyvää kamaa, muttei tahdo oikein erottua edukseen. Tykkäsin laulajan soundista sekä kappaleen puolivälistä löytyvästä väliosasta. Muulta bändiltä ja kappaleelta voisi toivoa rutkasti lisää asennetta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Backstabbing Bastard - The Modern Way to Sin 21.11.2008

Backstabbing Bastard - The Modern Way to Sin
No tämähän oli sitä modernia melodista metallia. Vaikutteista varsinkin nuo ruotsalaiset kuuluvat aika hyvin läpi, mutta mitäpä sitä pyörää keksimään uudelleen, jos homma toimii näinkin. Soitossa tai tuotannossa sinäänsä ei mitään valittamista. Soundit eritääinkin kohdallaan ja meininki tiukkaa. Vaikka laulusovitukset oli varsin hyviä, kuulosti soundi jotenkin päälleliimatulta. Itselle ainakin tipahtaa enempi semmonen välimaaston vokalisointi kuin pelkät ääripäät, mitä tässä oli käytetty. Tosin nekin ihan mallikkaasti. Ainut mikä estänee tätäkin biisiä nousemasta perushyvästä loistavaan, on itse kappale. Ei liene tästä biisistä haastajaksi alan konkareille tai omaperäisemmille tulokkaillekaan, mutta genren suurkuluttajille varmasti tervetullutta kamaa. Oikealla ajoituksella varmasti uppoaa sopivaan markkinarakoon - for the fans of... -bändinä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - Astral Burden 2008 16.05.2008

Crimson Dawn - Astral Burden 2008
Tämähän nyt oli tällasta aika peruskauraa akselilta norther - ensiferum... Olihan siellä ihan kivoja kitaralurituksia seassa ja ihan hyvin soitettua mutta ei oikein mitään mikä säväyttäisi. Kaikki melodiat on kuultu jo noin 169n muun bändin toimesta, joten uuden nimen mukana kannattanee tuoda hitusen omaperäisyyttä lisää. Kliinilaulut olivat hyvin laulettu, mutta ei niissäkään ollut mitään joka olisi jäänyt päähän tai millään tapaa koukuttanut. Keskinkertaisia, yhdentekeviä melodioita keskinkertaisilla soundeilla. Tästä on hyvä parantaa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Heretic Heroes 15.03.2008

DARKER GROUNDS - Heretic Heroes
Ihan asiallista ja toimivaa melometallia. Tykkäsin laulajan soundista, joka muistutti jo edesmenneestä Throne of Chaos:n vanhemmasta matskusta. Soundit olivat muutenkin varsin menevät. Ei mitään ruudinkeksimisiä, mutta kelpaa kuunnella. Itse biisi toimii paremmin kuin aikaisempi matsku. Melodiat ovat helposti kuunneltavia ja kokonaisuus pysyy kasassa. Kuitenkin se jokin juttu puuttuu. Ehkä oma ilme, ehkä se hyvä koukku - se jokin, joka pakottaisi kuuntelemaan biisin uudestaan ja uudestaan. Tällaisenaan vain ihan hyvää musaa muiden joukossa. Hattua nostetaan kuitenkin jatkuvasta kehityksestä ja hyvästä duunista soittopuolella.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Länsimuna - Lauletaan 21.06.2007

Länsimuna - Lauletaan
Hahaaa juuri näin! Kivekset perkele!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paganus - Paganus 01.06.2007

Paganus - Paganus
En tiedä olenko kovinkaan jäävi arvostelemaan tätä biisiä, kun en itseäni oikein doomin kuluttajaksi voi sanoa. Mutta mutta... Alku on mukavan(?) painostava ja ahdistava. Hyvälläkin tavalla hieman sekava vapaan temmon tuntu ja satunnaiset rumpubreikit toimii tunnelman luojana. Kitarasoundissa on jotain hyvin viehättävää ja toimii todella hyvin juuri tämän tyyliseen hitaaseen meininkiin. Laulujen tullessa kehiin iski lievä pakokauhu. Ehkä jokin etäisempi ja massiivisempi soundi olisi säilyttänyt tunnelman paremmin... Nyt liian kuivakka laulusoundi (ei kaikua, delaytä tms.) nostaa sieltä jostain epätoivon syvästä houreesta, jonne biisin intro on vaivuttanut. Onneksi tämä vaikutus ei kestä kovinkaan kauaa, vaan laulusoundiinkin tottuu kohtuu nopeasti. Itse laulajan tyyli on hyvä ja minimalistiset tuplaukset toimivat luontevasti. Muutenkin kappaleen tunnelmallinen ja minimalistinen ilmaisu ja ajoittaiset voimakkaan nostatukset toimivat erinomaisesti. Toivotaan, että ajan myötä tulee lisää ideioita juuri äänitysteknisten kikkojen käyttämiseen. Näin tunnelma voisi olla vieläkin toimivampi. Kuitenkin tämä doom sai nopean metallin kuluttajan vakuuttuneeksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - nature story 01.04.2007

D Fast - nature story
Hyvän kuulosta kyllä. Tämähän biisi löytyy instrumentaalina pienin muutoksin Evin Insanitylta. Vaikka laulut ovatkin todella hyvät ja toimivat, tykkäsin jotenkin enemmän pelkästä instrumentaalista. Tai ehkä se on tottumiskysymys... aika näyttää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grand Massacre - Between Shit And Piss We Are Born 15.05.2007

Grand Massacre - Between Shit And Piss We Are Born
sama nimi ko anaal nathrakhin biisillä :o

Kommentti kappaleesta Kuuntele Schizome - Dreamworld 20.12.2006

Schizome - Dreamworld
Soitanta on oikein mallikasta ja tarkkaa. Biisihän on aika Dream Theater meininkiä, paikotellen jo ehkä vähän liikaakin ollakseen omaperäinen. Toisaalta sen verran tyylillä toteutettu, että se sallittakoon. Laulajan toivoisi vetävän enemmän asenteella vrt. esim Symphony-X Russe Allen. Aika paha, mutta siihen on hyvä pyrkiä. Soundit ovat selkeät, mutta aika ohut vaikutelma jää. Isompaa taustakööriä ja lisää melodiasovituksia kitaralla tai vaikkapa synalla sopisi mukaan vaikka millä mitalla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, eipähän ole ainakaan soittotaidosta pulaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - chips for mega man 12.11.2006

D Fast - chips for mega man
Hahaa tämähän oli aivan loistava! Nintendomusaa parhaimmillaan. Toteutus on vähintäänkin yhtä onnistunut kuin alan parhaimmistossa. Teki mieli heti pelata 8-bittistä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gay Tarantula - Helen 14.11.2006

Gay Tarantula - Helen
No tämähän oli ihan mukavaa Kingston Wall/Dream Theater -meininkiä. Soundit ja soitto ihan kohdallaan, ei mitään erityistä mutta mikään ei oikeastaan häiritse - ja se on aina parempi. Sävellys ja toteutus wallimaisilla leadkitaroilla toimii. Myös basistin toiminta kuuluu taustalta, joka on tämän alan musiikissa vain plussaa. Vokalisti on ehkä hieman persoonaton ja paikoitellen falski, mikä ei sinäänsä haittaa Kingston Wallissakaan, mutta eipä sitä voi oikein hyväksikään laskea. Kiva kappale, joka tosin kärsii jonkin verran omaperäisyyden puutteesta, mutta kyllähän tällaista sadepäivänä kuuntelee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morg - Strife 17.09.2006

Morg - Strife
Tämä on tällä hetkellä lempparikappale demolta. Toimi livenäkin mukavan railakkaasti. Kiitokset menevät kautta demon tiukalle kitaratyöskentelylle varsinkin komppien puolella. Vokalistit soundaavat myös miehekkäiltä. Sounditkin ovat kivan mureat ja muhkeat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2 17.08.2006

Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2
Biisissä on tosissaan ilmava tunnelma niinkuin sanottiinkin. Soundimaailma on iso ja leijaileva. Kappale kehittyy mukavasti edetessään silti säilyttäen tunnelman läpi kappaleen. Jotain räväkkyyttä olisin johonkin kohtaan ehkä kaivannut enemmän joko soundien tai sävellyksen puolesta. Pieni melodiapätkä johonkin väliin olisi myös voinut rikastuttaa biisiä lisää. Toimii kuitenkin oikein pätevästi näinkin leijailuun.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele unrefined - face in the stars 17.08.2006

unrefined - face in the stars
Olipa uudistunut soundi kun löytyy tyttö mikin päästä. Ja hyvinhän se kuulosti sujuvan. Olipa sitten feat tai ihan vakinainen kiinnitys, toimii varsin mukavasti. Itse musiikki on mennyt enempi Maiden-suuntaiseksi ja vaikka homma toimii kaikin puolin varsin mallikkaasti, toivoisi biisistä löytyvän piirun verran omaa lisää. Soittopuolesta ei ole mitään murhetta. Soolokin oli varsinaista kaahausta - ja ainakin ekalla kitaristilla pysyi homma iha hyvin hanskassa, vaikka toisella mopo alkoikin kaahata jo pientareen puolella. Pientä viilausta siinäkin vielä. Hyvä meininki kuitenkin kaikin puolin ja kun aikaakin vielä on niin eiköhän tästä vielä jotain tule.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele unrefined - chained 17.08.2006

unrefined - chained
Tämä kappale uppos meikäläiselle näin ensikuulemalta varmaan parhaiten. Pieni kasarihenkisyys varsinkin kappaleen hitaammassa keskiosassa iskee, ja luulisi että tämän tyylinen kasarimpi veivaus muuten raskaampaan meininkiin voisi toimia bändillä jatkossakin! Tykkään kyllä kitaristin tyylistä vetää noita fiilistely veivauksia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Infinitum - Landscape 17.08.2006

Chaos Infinitum - Landscape
Varsin menevää teknistä groovea tässä biisissä. Messevät sounditkin löytyy, vaikka ei niissä valittamista ole aikasemminkaan ollut. Huomattavasta progeilusta huolimatta homma pysyy hyvin kasassa, vaikkei missään nimessä tee biisiä tai koko EPtä helposti lähestyttäväksi. Muutaman kuuntelukerran jälkeen kuintenkin pää heiluu tai vähintäänkin nyökkii musan tahtiin. Ainut mitä jäin hieman kaipaamaan oli massiivisempaa laulusektiota. Tuotannollisella puolella olisi voinut kikkaila hieman enemmän panorointien ja tuplausten kanssa. Toisaalta nyt ei voida syyttää ylituottamisesta, ja biisi potkii varmasti livenäkin yhtä paljon kuin levyllä. Eiköhän tällä kuuhun mennä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antipope - A Dying God 01.06.2007

Antipope - A Dying God
Kaipa tässä yritettiin jotain modernia melodista black metallia vääntää. Kitarat tuovat mieleen Dimmuborgirin, joskin suurin osa riffeistä ei aivan yllä ko. bändin tasolle. Nauhoitus laitteistosta en tiedä, mutta ainoa alua soundeista, joka kuulostaa ollenkaan miellyttävältä ovat laulut. Örinä taittuu ihan tyydyttävästi, mutta epämääräinen kirkuminen taaseen särähtää korvaan epämiellyttävästi. Kitarasoundi on todella ohut. Sinäänsä UG:mpään BM:ään sopivat. Mutta sikäli kun biisi on sävellykseltään enemmän mainstream-kamaa, olisi soundeiltakin ehkä toivonut samaa. Näin kuuntelun jälkeen ei kappaleesta hirveästi jää mitään käteen. Ehkä en vain tajunnut sitä juttua tässä biisissä... Mutta toivon, että seuraava demo tarjoaa parannusta joka osa-alueella.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deviant Tactics - Failure god(Demo) 14.11.2006

Deviant Tactics - Failure god(Demo)
Soundit on ihan ok. Rummut ois voinu olla enempi in-your-face. Kitaroissa sen sijaan oli mukavan massiivinen soundi, eikäpä laulussakaan mitään valittamista. Yhteensoitto on mukavan tarkkaa kaikenlaisesta groovekikkailusta huolimatta. Rumpalin työskentely on kieltämättä varsin korvaamiellyttävää tiukkaa nakutusta. Itse biisi kaikesta tiukkuudestaan huolimatta sortuu paikotellen liiankin turhanpäiväisiin rässiriffeihin. Välillä toki on niin tarttuvaa moshmeininkiä, eipä siinä mitään. Voisin kuvitella, että jos kerran tätä progena mainostettiin, ei ajoittaiset kliinit vokaalit tai häikäilemättömän melodiset leadkitarat ainakaan pahaa tekisi. Ei kyllä tällaisenaankaan paha, ja olihan tuo loppukin aika huvittava.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Motaatti 14.7 17.08.2006

Celluloid Dmage - Motaatti 14.7
Tämä olikin heti huomattavasti enemmän mieleeni. Soundimaailmakin oli ehkä hieman psykedeelisempi kuin edellisessä. Biisissä olikin aivan eri tunnelma kuin ylemmässä mutta toimii vähintäänkin yhtähyvin. Narisevat bassot sekä selkeämmät melodialinjat ja kolisevat perkussiot toimii meikäläiselle. Tätä olisi mukavaa kuulla jatkossakin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Living Shadows - Stay Away 13.05.2006

Living Shadows - Stay Away
Turhan pontevasti ei tämä rykäisy ainakaan lähde käyntiin. Kappaleessa on selvästi levynpäätösraita-slovarin ominaisuuksia, joten vähän oudoksuttaa, että biisi löytyy listan kärjestä. Kovin tekoraskasta tasapaksua kamaa tuntuu olevan. Vokalistin thrash-laulu onkin biisin parsta antia, mutta ei valitettavasti sovi kappaleeseen alkuunkaan. Soundit olivat kohtuu hyvät, vaikka kitaroissa olis saanut olla enemmän voimaa ja massaa. Kyllähän tämä levyn täytebiisinä menee, mutta hitiksi ei tästä ole.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Azrael - Music Box 13.02.2006

Azrael - Music Box
Hieno saundimaailma ja oikein koskettava melodia. Mahtipontista ja salamyhkäistä... Toimii!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Myfall - Against My Will 30.01.2006

Myfall - Against My Will
Taitaapi olla windows midi synth rumpukone ;) ...olisi voinut ne rummut miksata hieman hiljaselle, mutta ei niistä enempää. Kitaroissa on ihan kelvollinen soundi eikä soitossakaan mitään vikaa ole. Vokalisti ulosanti on hauskan epäselvää mölinää, joka kylläkin kaipaisi hieman kohentamista. Soolo oli vähintäänkin keskinkertainen - kannattaa alotella niistä blueseista aluksi. Aika perus melodeathiahan tämä on ja vaikuutteet on otettu hyvin. Hieman keskinkertainen toteutus mutta paikoitellen menevä biisi ansaitkoon seiskan kun ainoat miinukset tulevat teknisestä toteutuksesta ja tuotannosta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele unrefined - Between 13.03.2006

unrefined - Between
Tämähän on pätevää melodödistä. Soundit on kunnossa: basarissa on siisti läpse ja kaikesta saa ennen kaikkea selvää. Soittokin kulkee. Mitään ylipätevää show-off meininkiä ei mutta kaikki hoitavat oman tonttinsa mallikkaasti. Ainoana huomautuksena ehkä kitaristeille että mikäli pitää hulvaton soolobattle änkeä biisiin niin voisi ajatella useamman nuotin kohdalla että onko se juuri oikea omalla kohdallaan. Vokalisti vetää mukavalla rääynnällä ja örpät on muutenkin suht hyvin tuotettu. Rumpali on mukavan tarkka kaveri, ei hutilointia havaittavissa. Biisikin on itsessään mukaansa tempaava. Eihän tässä mistään eepoksesta ole kysymys, mutta yksinkertainen on kaunista. Parantamista lienee lähinnä kappalerakenteiden rikastuttamisessa sekä kitarasooloissa. Mutta kyllähän tämä toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Demigod 28.01.2006

Sinister Creation - Demigod
Soundit ihan ok. Vähän lisää potkua olisi toivonu kitaroihin ja laulua vähän taaemmas. Keskitytäänpä seuraavaksi itse musiikkiin. Tällasta mukavaa asenne mättöähän tämä on. Hieman tiukkuutta toivoisin yhteissoittoon että tämän tyylin tavara toimisi paremmin. Osa syy hieman kaoottiseen tunnelmaan voi olla että kitararaitoja kuullostaisi olevan enemmältikin useassa kohdassa. Myös vokaalit voisivat olla selkeämmät ja ponnekkaammat. Itse sävellys taustalla on kuitenkin oikein toimiva mutta valitettavasti homma kaatuu miksaukseen ja tuotantoon.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carnal Creation - Rot in Pain 20.01.2006

Carnal Creation - Rot in Pain
Onhan siinä kertsin tokassa puoliskossa :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Infinitum - Tribulation 11.11.2005

Chaos Infinitum - Tribulation
Tästä ei voi oikein muuta sanoa kuin että potkii ja kovaa! Death vaikutteet sopivat kuin kirves anoppiin. Tiukkuuttaa ei ole tainnut koskaa bändiltä puuttua mutta nyt ollaan kyllä taas aivan uusissa sfääreissä. Vokalistin työskentely on mainitsemisen arvoista. Entistä paremmaksi on musa koko ajan mennyt. Tämä oli loistava esitys poikien nykytasosta!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hateform - Warbringer 19.09.2005

Hateform - Warbringer
Tämähän on meille demon omistajille jo vanhaa herkkua ;) Eipä siinä mitään ei se tämän biisin arvoa alenna.. Hyvä kappale kyseessä, eipä demolta yhtään huonoa biisiä löydy. Itse biisistä: Mukava Megadeth riffi alussa. Muutenkin Mukavan melodinen paikoin - silti omaperäistä kromaattisuutta havaittavissa. Biisi potkii myös paikotellen tarpeeksi. Vähän enemmän voisi olla pituutta ja sisältöä biisissä - toimii toki tällaisenaan mutta haluis kuulla lisää matskua :D Ei kuitenkaan iske ehkä yhtä paljon kuin demon muut kappaleet: uskallan antaa vaan 9.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carnal Creation - Yet External Exploration 28.09.2005

Carnal Creation - Yet External Exploration
Huomautus: Lopun väärinpäin käännettypelti on siellä koska levyllä End Your Days lähtee siitä saumattomasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dyessence - Deeprooted 24.11.2005

Dyessence - Deeprooted
Niinkuin aiemmin mainittiinkin virvelisoundi on vähän tunkkainen. Mutta muuten oikein kelpo kamaa. Vaikka laulu aluksi kuullostaa kovin raalta kappaleeseen istuu se loppupeleissä oikein mukavasti karuun tunnelmaan. Biisi olisi voinut olla tuotannollisesti monipuolisempi, varsinkin kun kitaristilta tuntuu leadit ja soolot taipuvan. Kertsi on kuitenkin niin tarttuva että jääpi heti ekalla kerralla päähän niin että on pakko kuunnella uusiksi. Ja se soolo oli kyllä tyylikäs!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Länsimuna - Arvin WC 22.07.2005

Länsimuna - Arvin WC
Ovi auki!!! Aivan loistava kappale! Jokainen riffi iskee alitajuntaan ja kovaa. Herkkästä akustisesta introsta tulee myös plussaa. Mutta tämän kappaleen ehdoton ykkönen on urkuri joka on kunnostautunut erityisen hyvin tätä biisiä varten. Jyräävää menoa ja takuuvarmaa Länsimuna-lyriikkaa :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Big 'n Bad - Määräaikainen 20.10.2005

Big 'n Bad - Määräaikainen
Loistavaa funkittelua! Lyriikat nostavat hymyn huulille eikä soundeissa tai soitossa ole mitään valittamista. Torvet jyrää! Lauluun toivoisin vielä lisää räväkkyyttä... Mutta hei loistomusaa kaverit! Jatkakaa samaan malliin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dead Man's Grip - 12/76 30.08.2005

Dead Man's Grip - 12/76
On se vaan hianoa että on soundit kunnossa vaikka täällä mikserissä liikutaankin :) plussaa jo siitä. Seuraavat plussat lähtevät omaperäisestä eri tyylien yhdistelystä. Vaikutteita voi huomata melodeathiasta ja ehkä vähän thrashista ja deathista... Mutta selkeästi omaa juttua löytyy. Kappale on kuitenkin ehkä vähän itseään toistava, eikä mitään erityisesti mieleenjäävää kertsiä tai jänniä väliosia löydy. Tasaisen hyvää kamaa ja oma juttu löytyy vielä kun saa kappaleeseen vähän kontrastia ja kokeilunhalua niin ollaan jo pitkällä. Tällaisenäänkin hyvä esitys! ...ja soundeista plussaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dead Man's Grip - Deadlock 30.08.2005

Dead Man's Grip - Deadlock
Tämä kappale on jo heti enemmän mieleeni. Alkuun heti hyvä groove riffi ja jälleen omaperäisempi melodia iskee hyvin. Tässä on enemmän sellaista metal n' roll tatsia (vaikken genreä tunnekaan, mutta näin oletan). Omnium Gatherum tulee joistakin kohdista mieleen, mikä ei sinäänsä ole huono asia. Kuitenkin löytyy iskevämpää juntta osiota ja sitä groovaavampaa puolta. Soundit on yhtä hyvä kuin edellisessä, eli hyvät! Loistava esitys tämäkin. Haluaisin antaa enemmän kuin edellisestä, mutta täyttä kymppiä en kuitenkaan uskalla antaa... ;) Fanin saitte tällä biisillä kuitenkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anal Aspects - Raping the Cunts 11.07.2005

Anal Aspects - Raping the Cunts
Tiukka veto! Tempo kohallaan... kompit kohallaan... kesto kohallaan... ja varsinkin nimi kohallaan! Soundit oli hyvät, että tätä kelpaa kuunnella jatkossakin. Kitaroita ois voinu miksata vähän enemmän pintaan. Yleissoundissa olisi muutenkin voinut olla enemmän bassoa, niin olisi potkinut vieläkin paremmin. Laulaja veti hyvin korkealta sekä matalata. Matalasta tykkäsin enemmän ... korkea örppä sopisi paremmin black metalliin tai melodeathiin tai jonnekin. Mutta menee se näinkin oikein mukavasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hateform - I won't kneel 21.05.2005

Hateform - I won't kneel
Eipä jää tämäkään biisi edellistä paljoa huonommaksi. Edelleen uskomattoman hyvät soundit. Kitaristi(t)kin pääse(vät)e loistamaan tässä biisissä. Loistavaa musiikkia!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thalidom - Trainwrecked 12.09.2005

Thalidom - Trainwrecked
Tää biisi kyllä potkii niin vitusti! :D Kunnon meno päällä... Biisin keskivaiheilla oleva groove kohta on vaan niin groove kun voi ollakaan. Aivan loistosettiä! Harmittaa vaan ettei soundit oo yhtä hyvät ko nykyään Posti Studiosseilla ;)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argathron - Flawless 03.10.2005

Argathron - Flawless
Laulajalla oli hyvä ääni, varsinki se Panthera tyylinen laulu oli mieleen. Soundit on ihan ok - parantimsen varaa on varsinkin miksauksessa mutta kyllä tätä kuuntelee ni en valita. Musiikista tulee välillä mieleen jo punk enemmän kuin metalli, mutta tämähän olikin alternativea joten tämä sallittakoon. Soitossa olisi saanut olla enemmän tiukkuutta. Ens kerralla paremmat soundit ja hiotumpi yhteensoitto ni kyllä tollasella huudolla mulle uppoo.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Without Regret 12.04.2005

DARKER GROUNDS - Without Regret
Tää uppoo meikäläiselle :D Tulee alkuaikojen Norther paikotellen mieleen, mutta ei liikaa. Kitarat on soitettu kiitettävän timmisti - niin taustat kuin soolotkin. Biisi potkii hyvin ja hyvää melodiaakin löytyy. Soundeissakaan ei ole pahemmin valittamista. Synat oli aika hiljasella. Mutta kyllä tää edustaa melodeath parhaimmistoa mikserissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Reborn of Fear 11.07.2005

Sinister Creation - Reborn of Fear
Näin ensikuulemalta ei itse kappaleesta jäänyt paljoakaan päähän. Vokalisti veti hyvin ja ääni sopi kappaleeseen kuin nenä päähän. Muu kappale jäi miksauksessa rumpujen (liian) korostetun yläpään - etenkin symbaaleiden alle. Myös hieman munattomat ja kuivahkot kitarasoundit jäivät vaivaamaan. Pientä viilausta, vähän kaikua pois ja enemmän pintaan miksattuna niin avot. Ei kappale kuitenkaan aivan onneton ole. Biisissä ei vain ole tarpeeksi tarttuvuutta korjaamaan hieman epäselviä ja ponnettomia soundeja. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa etiäppäin. Seuraava julkasu voi pitää sisällään jo oikein timanttikamaa... Pisteet kotiin laulajalle!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele d fast - evil insanity - 10 disgust 17.08.2006

d fast - evil insanity - 10 disgust
Tämä on kyllä ehdoton lempparibiisini levyltä! Muutenkin ollut aika rankassa kuuntelussa koko lätty. Mitään kovin asiantuntevaa en osaa sanoa, mutta toimii vaan niin hemmetin hyvin. Tulee hyvä fiilis kun tätä kuuntelee.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morbid Anals - Anal Tango 29.01.2005

Morbid Anals - Anal Tango
Kaverithan osaa tehä "oikeetakin" musiikkia! Tämä vain soimaan seuraavissa päivätansseissa. :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morbid Anals - Rectal Master 22.12.2004

Morbid Anals - Rectal Master
Kyllä vaan paranee joka kerta! Aivan loistavaa... Jatkakaa samaan malliin pojat!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Rusted Crown 06.04.2005

Reflecting Black - Rusted Crown
Hyvät soundit. Ihan potkiva biisi ja hyvät leadkitara melodiat. Soolossa oli vähän yliyrittämistä :/ ... mutta muuten oikein hyvän kuulosta progedeathia :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morbid Anals - Arse Paralyzer 27.10.2004

Morbid Anals - Arse Paralyzer
Taitaa kavereilla olla ripuli ko paskaa tulee tällästä vauhtia... Mutta ei voi muuta sanoa että ompas taas timmi pläjäys kavereilta! Tempo taitaa olla jopa hiukan nopeampi kuin yleensä. Lyhyys vähän harmittaa mutta kaiketi se joku taiteellinen ratkaisu on. Kymppihän tästä täytyy antaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morbid Anals - Slut And Whore 20.10.2004

Morbid Anals - Slut And Whore
Aijaijai! Tätä onkin jo pitkään odotettu! Morbid Anals is back sicker than evah! Kyseessä on kyllä kaikin puolin äijien paras veto tähän asti. Soundit on kohdallaan: bassopääkin on nyt kunnossa. Pituuskin lähentelee jo kappaleen normipituutta ;). Ei tästä voi kuin kymppi pistää. Anaalidiktatuuri jatkuu!!!!!!!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morbid Anals - Intro - Scenery Over The Anal Land 07.09.2004

Morbid Anals - Intro - Scenery Over The Anal Land
Loistavaa tunnelmointia. Intron soidessa voi suorastaan nähdä anaalimaailman sielunsa silmin.
10