Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 37 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - San Diego (original promo) 29.03.2005

C-4 - San Diego (original promo)
Darudestringeillä vauhditettua perustransea, jonka leadi alkaa pidemmän päälle puuduttamaan. Aluksi leadilta odottaa paljonkin, mutta kun se nostatuksen jälkeen jää jauhamaan sitä samaa rataa, sen toivoisi jo loppuvan, mutta ei se sitä vaan tee. Toinen asia, mikä jää vaivaamaan on muna, tai oikeastaan sen puuttuminen. Bassot on laimeat ja biisi on aivan liian yläpäävoittoinen, joten se ei saanut minkäänlaista tonusta raajoissani aikaiseksi. Kyllä sitä munaa pitää olla melodisessa transessakin.. Summa Summarum: Ihan taidolla tehty mukiinmenevä ralli, ei mitään omaperäistä, mutta ei mitään suurempia vikojakaan. Näen jo mielessäni musiikkivideon, jossa Ape ajaa aurinkolasit päässä keltaisella ferrarilla, hawai-paita päällä Miami Beachilla. Kaikki on hidastettua, kaikki on kauniita, kaikki on kallista, mutta niinhän elämä on.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonic pollution - B.I.T.C.H! 11.08.2004

Sonic pollution - B.I.T.C.H!
Kyllähän soundipuoli potki mallikkaasti eteenpäin. Kuitenkin tällaista perusgabbersoundia on gabbermaailma pullollaan eli jotain omaperäisyyttä tämä kaipisi. Onhan genre hieman alakynnessä mikserissä, mutta täytyy sanoa, että tämä on parasta sellaista. Ei ihan yllä tuonne maailmanluokan gebbereita pieksemään, mutta potkii hyvin nuorisoa tällä maaperällä. Bassonpaukkeesta sai mahtavat meiningit myös naapurin mummo. Toivottavasti sekin tykkäs.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - The Goblin Returns 20.07.2004

Skaven - The Goblin Returns
Kuka väittikään, että jatko-osat on aina huonompia? Tämä on kaikinpuolin parempi. Samoja elementtejä löytyy kuin CTG!!stä, joten heti perään kuunneltuna ei säväytä yhtä paljon, mutta kuten sanottua, parempi tämä on.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Catch That Goblin!! 20.07.2004

Skaven - Catch That Goblin!!
Nostalgiaa. Tämä oli täydellinen, tämä on täydellinen. Äänenlaatu- ja muihin spekseihin on turha alkaa puuttumaan. Silloin ei niistä juurikaan välitetty, joten ei pidä sitä tehdä tämänkään kohdalla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - antenni 19.07.2004

levo - antenni
Kyllä potkii hyvin. Osa sampleista on aika rouheita ja basarissa on pientä tunkkaisuutta, eikä se pääse kovin hyvin esiin. Ylikompressointi on monon sääntö nro 1, mutta tässä sitä on ehkä hieman liikaa. Snare voisi tulla mukaan hieman kirkkaamminkin. Ja lisää alapäätä, taulut pysyy seinällä. Kaikesta huolimatta, kyllä tätä tamppais. Ei muuta kuin savukone ja strobo päälle..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jazphemy - Blue Chicken Redux 18.06.2004

Jazphemy - Blue Chicken Redux
Kylläpä on mukavan letkeää menoa. Ainoa asia mikä jää vaivaamaan, on looppimaiset rummut. J.S.n osuus biisistä saa suuret pisteet. Todella maittavaa menoa, vaikka tuo sähkökitaraosuus hieman häiritsikin. Tuntuu että aika pienellä vaivalla on lyöty junkkabiitit valmiista pätkistä biisin päälle. Siitä miinukset. Analogirutina yllätti myös.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele PehmoA - Keneen uskoo (feat. Miraakkeli) 06.07.2004

PehmoA - Keneen uskoo (feat. Miraakkeli)
Kerrankin tasokasta hip-hoppia mikserissä. Tää on kyllä loistava ja VBVn ansainnut. Mitä DjLime ehtikin jo tuossa povata GB-kisassa levylle pääsyä, niin olen samaa mieltä. Kyllä tämä on ihan selvää radiosoittokamaa. Kertsi on hyvä ja jää jopa päähän soimaan. Flow toimii, sanat on ihan ok. Fakapin biitti on myös sopiva, tosin lopussa olevat scratchit ei oikein vakuuta. Ne voisi jopa jättää pois. Kyllä tätä kuuntelisi enemmänkin, vaikka sitten sieltä radiosta, jos niin hyvin käy. Onnea matkaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Del Monte - Kampela 07.06.2004

Del Monte - Kampela
Äänenlaatu ja miksaus vaatii kyllä vielä paljon tekemistä. Lisäksi 160dB Drum&Bass Interface Refillin samplet on suoraan biisissä muokkaamattomina, mikä laskee biisin arvoa aika roimasti, osaa rex-loopeista on myös käytetty suoraan, minkä huomaa biisistä selvästi. Bassoa lukuunottamatta biisi kuulostaa kuin sitä kuuntelisi kelloradioista, joten soundipuoleen kannattaa keskittyä jatkossa enemmän, vaikka onkin keskeneräinen(?) biisi. Ihan hyvää ideaa tässä biisissä on. Aika sekavaksi lopputulos on jäänyt. Kaiken lisäksi vielä korjaukset EQlla ja ehkä jopa samplenvaihdolla saisi enemmän potkua biisiin. Ja jos niitä lisärefillien presetsampleja hieman muokkaisi, niin saisi tästäkin biisistä sen oman soundin ulos.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Del Monte - Kesakko 07.06.2004

Del Monte - Kesakko
Tässä onkin jo hieman enemmön potkua kuin edelisessä. Mukana on jopa muodikas möhjöbasso, mutta amenrummut jäävät aika vaisuiksi muun biisin rinnalla. Niistähän se varsinaisen potkun pitäisi lähteä, mutta ne ovat aika mitättömässä asemassa taustalla. Ehkä kunnon kompressoinnilla tai särötyksellä rummut saa räjähtämään esille niin kuin niiden pitää. Lisäksi rummut taukoilevat ja breikkailevat ihan turhia, anna niiden paukkua vapaasti niin että mummoja hirvittää. Tässä alkaa olla jo asennetta. Vielä kun tätä sorvaisi muutamasta kohtaa, niin vois iskeä kuin miljoona volttia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Inner Peace 07.06.2004

North Vibes - Inner Peace
Rauhallista kyllä. Melodiaa, pimputuksia, padeja ja leadeja oli kyllä aika paljon tungettu biisiin, mutta erittäin onnistuneesti. Ei tullut sellaista kakofonista temmellyskenttää kuten monilla muilla, jotka laittavat kaiken mahdollisen biisiinsä. Äänipuoli on kunnossa, rummut menevät taustalle, eivätkä ole pääasemassa. Tässä on panostettu enemmän melodia/fiilistelypuoleen kuin tansslattiaan, mikä ei ole yhtään huono asia :) Rauhallista, harvinaista että minä tykkään tällaisesta. Tykkäsin kuitenkin..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Davil - Project Alpha 01.06.2004

Davil - Project Alpha
Melodiat on kyllä aika transsahtavat, joka ei minuun kolahda sitten mitenkään. Rummut on aika kuivat ja onton kuuloiset. Perinteisestä poikkeavat samplet, mutta ne ei jotenkin toimi tässä. Bassorumpu ja snare(?) eivät sovi ollenkaan. Myös kovat iskevät cymbaalit tuovat trancepainajaisen mieleen. Myös mikseuksessa ja viilauksessa (kompura+EQtus) löytyy parantamisen varaa: Rummut (bd+sn) syövät kaiken muun alleen. Vaihtoehtona tietenkin samplevaihto. Jotain hyvääkin sentään. Tämä on pirteä ja kyllä tätä ihan mielikseen kuuntelee. Pientä sorvausta vaille korviahivelevä nautinto, vaikka transsahtava onkin. Hyvä kokonaisuus, tarpeeksi vaihtelua. Välillä suvantoja ja taas mennään.. näin sitä pitää. Pienistä epäkohdistaan huolimatta, hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darth Fader - Brazz Funk 27.05.2004

Darth Fader - Brazz Funk
Paljon vaihtelevuutta, hyvähyvä. Amenrummut rokkaa missä vain, mutta tässä se meni paikoin tahdin ohi. Jäi hieman häiritsemään. 1:10 alkava nostatus on aivan loistava. Funkk! slapbassot ovat aika sekavat. En pitänyt niistä. Välihuudot sopii tällaiseen menevään rytmiin. Hyvää, joskin aika sekavaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darth Fader - Hiljaa Viljaa 27.05.2004

Darth Fader - Hiljaa Viljaa
Intro oli erittäin tunnelmallinen ja loistava. Synat menetteli koko biisin matkalta. Kun rytmi tuli mukaan kuvioihin, biisi kuulosti todella hyvältä, mutta lopulta rytmi alkoi selkiintyä ja se alkoi toistamaan isteään liikaa, Loppua kohden biisi käy tylsäksi. Vaihtuvat dynat eivät onnistu tuomaan piristystä. Mutta, loppujen lopuksi: Tämä on hyvä biisi. Kaikesta huolimatta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Molotov - molotov - backstabber 27.05.2004

Molotov - molotov - backstabber
Tässä biisissä on rummuissa sama potkuttomuus ongelma kuin Devils Pathissa. Alkuun sopii kyllä hyvin kevyet paukuttelut (joka onkin tämän biisin paras kohta), mutta 1:10 alkava "rankka" kohta menee rankaksi vain bassojen osalta. Rummut ovat todella laimeat ja tasatahtiin hakkaavat haitsut alkavat puuduttamaan. 2:09, 2:20 ja 2:54 on jotain ihmeellistä nousua volyymissä. Tahallista vai tahatonta?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Molotov - molotov - devils path (burning feet mix) 27.05.2004

Molotov - molotov - devils path (burning feet mix)
Junnaava haitsu kyllä häiritsee eikä kuulosta kovin hyvältä ja muut rummut kaipaavat hieman potkua. Ne jäävät ikävästi kaiken muun alle, mutta onhan tässä asennetta. 3:30 kuuluvaa möhjöbassoa kuuntelisi enemmänkin. Vielä tämä vaatii miksausta ja EQ säätöä, jotta kaikki tasot olisivat sopisoinnussa. Rumpuja enemmän esiin ja mielellään sitä kunnon möhjöbassoa kans. Siinä on nyt potentiaalia, mutta ei taulut putoa seiniltä, ellei lisää hieman alapäätä sinne. Ja taulujen pitää pudota. Ei kuitenkaan liikaa sitäkään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hibi - Lay Me On The Beach 27.05.2004

Hibi - Lay Me On The Beach
Ensimmäisiä biisejä. Ihan ok. Olisikohan genre jotain elektroa, vaikka on tämä aika "experimentaalista". Aika kovaäänisiä vinkuefektejä, jotka sattuu korviin. 2:10-2:23 Kuulostaa jo tosi hyvältä. Muut samplet on kyllä aika ärsyttävän kuuloisia. Ideaa kuitenkin löytyy. Arvosanan jätän antamatta. Tästä on hyvä jatkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taajuus - Punishment 23.05.2004

Taajuus - Punishment
Intro kelpasi. Ihanan synkkää.. Perkussionit nousee, lihakset saavat tonuksensa. Nostatusta 1:30.. kohta räjähtää.. Oh my god!!! JA niinhän se tekikin. Agressiivista, synkkää ja ah, niin tanssittavaa. Hyviä uusia ideoita rummuissa ja maailmanlopun menoa. Hip-hop on påp ja se toimii tässä ihan hyvin. Onneksi ei kovin kauaa. Ja taas mennäänn.... Tämän musiikin tahdissa jos vain voisi hajoittaa jotain (ilman että tarvii siivota jälkiään). Voi pojat. Kymppi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele infader - noname 12.05.2004

infader - noname
Ihanan "likaiset" soittimet. Antaa mäiskeelle ihan uuden merkityksen. ei mitään pehmoilua. Kiire näkyy biisin nimessä ja kuuluu hieman biisissäkin. 1:40 alkava nostatus lupaa liikoja ja sitä odottaa kunnon räjähdystä alkavaksi. Loistavaa mäiskettä 1:50 eteenpäinkin, mutta jotain jäi puuttumaan.. - Tempo
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele j-koo - mOrphin sky 12.05.2004

j-koo - mOrphin sky
Rumpuosasto on laimeaa peruskauraa. Basso kaipaa säröä tai jotain iskevämpää. Jotain jäi puuttumaan. tilutus on hypnoottinen, mutta kun sitä koko biisin matkalta kuuntelee, niin hypnoosista meinaa tulla päänsärkyä. Lisäksi bassossa on hieman tutun manaajamaista meininkiä :) Mutta kaikki melodiat on jo keksitty, Ei siitä voi moittia. Sattumaa? Tämä biisi kaipaa jotain räjähtävää. Draivia. Nyt on niin laimeaa että meinaa nukahtaa. Ihan hyvää kuitenkin. Lisää odotellessa.. - Tempo
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spacehead - EGoU {PANICMIX} 12.05.2004

Spacehead - EGoU {PANICMIX}
Vedetäänpä molempien EGOjen kommentoinnit tähän. Tässä oli mukana säröä, ja muuta kikkailua, muuten ovat aika samanlaisia. Eli, Drum'n'Bassiako? No ei. Tempoa olisi pitänyt nostaa abt. 165-180bpm, niin olisi mennyt d'n'bstä. No anyway, Mielenkiintoiset samplet, outoja ääniä, hyviä. Mutta tässä ne aiheuttavat hirveän kakofonian. Rummut on järkyttävät. Pelkkää bassdrumia ja snarea. Ja kun hihatit tulee välilää mukaan ne pilaavat entistä enemmän soppaa. Rumpusamplet uusiksi. Ja rakennetta myös. Bassokaan ei sytytä. Siinä ei ole edes bassoa(?). Kakofonista sekametelisoppaa. En tykänny, mutta kai tässä on jotain ideaa. - Tempo
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele MALfUNCTION - episode1 04.07.2004

MALfUNCTION - episode1
Tästä ei puutu muuta kuin kunnon studiosoundi. Anttilan hyllyille tämä kuuluisi, vaikka kaksi muuta biisiä ei ihan tälle tasolle ylläkään. Jos ei GB-kisassa tärppää, niin en ihmettele, vaikka tämä joskus radiosta pärähtää soimaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - reality check 08.05.2004

furi anga - furi anga - reality check
Loistavaa tykitytä. Alussa tunnelmallisten taustojen päälle rakennetut yksinkertaiset rummuut hieman häiritsivät, mutta kyllähän ne sieltä räjähtävät, kun biisi lopulta alkaa 3 min jälkeen. Loppua kohden aina vain paranee. Heräsin todellisuuteen. Se on pimeä ja usvainen. Siitäkin huolimatta, että aurinko paistaa ennätyslukemissa.. 2:20 ja 5:04 paikkeilla olevat noiset oli rikkoa korvat. Niiden ei varmaankaan pitäisi olla siellä. Uppaushäiriö tms. - Tempo
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TiMo - Am i DeAd 06.05.2004

TiMo - Am i DeAd
Breakbeat, eli ei-tasabiittiä. No, sama sille genrelle. Bassorummussa on ilmeisesti delayta sopivasti silleen että se lyö samaan tahtiin ja kun ne bassorummut alkaa, nii ensimmäiset lyönnit ovat vaimeat ja muut tulevat voimakkaasti perässä. Kuulostaa aika pahalta. Samplet on huonot. Ja tästä ei voi syyttää 56kbps-laatua, vaan ne ovat oikeasti sopimattomat. Basso on hirveä. Liian korkealta. Taustatilutukset eivät sytytä. Biisi vaimenee yhtäkkiä ja taas alkaa sama jumputus, joka ei kuulosta hyvältä. Vähän niinkuin juosten kustu. Kai tämä menee jonkinlaisena taiteena, mutta ei tätä kuunnella jaksa. Jätän arvosanan antamatta. - Tempo

Kommentti kappaleesta Kuuntele Epyx - The Messiah 03.05.2004

Epyx - The Messiah
Hyvää breakbeattia on aina mukava kuunnella. Tämä on sitä. Voksut oli hyviä, lukuunottamatta sitä "...I am the Messiah.. ..Fuck Off!" . Siinä oli ideaa, mutta äänenlaatu tuli kuin 24k streamista ja se muutenkin särki ja oli liian kovalla. Kaikki muu onkin sitten kohdallaan. Jotain koukkua tai lisäystä tähän ainoastaan jäi kaipaamaan. Ehkä enemmän voksuja tai tarttuvaa lisämelodiaa, kenties(?). - Tempo
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonic Rage - Sonic Rage - Storm Is Coming 28.04.2004

Sonic Rage - Sonic Rage - Storm Is Coming
Yhdyn koneismon ensimmäiseen lauseeseen. Biitit eivät lyö niin kuin niiden pitäisi. Välillä iskut tulevat muutaman millisekunnin viiveellä. Miten ihmeesä teet tuon musiikin, että näin pääsee tapahtumaan? Cakewalkissa on varmasti magneettitoiminto, jolla saa nuotit/iskut osumaan sekvensserin raidoille. Jos vapaalla kädellä niitä sinne pistelet, niin siitähän tuo voi johtua. Vai teetkö looppeja ja sitten ne auditionissa yhdistelet? Siinä tulee varmasti virheitä ja raitojen väliin voi jäädä helposti rakoja, joita ei ilman suurennuslasia huomaa. Vika on varmasti tekotavassa. Onko rummut rakennettu vai onko ne looppeja? Rakennetuissa rummuissa varmasti voi tulla virheitä, jos ne vapaalla kädellä sekvensseriin tunkee (siis ilman note quantizea). Loopit taas voi olla parin miilisekunnin verran erimittaisia ja niitä kun eri looppeja peräkkäin laittaa yhtäaikaa, niin aika kakofoniaa syntyy (ilman note quantizea). Sen voi korjata, mutta ei niitä virheitä huomaa ainakaan helposti. Jokin nyt mättää, mutta mikä? hyvä esim k.o. biitin "triggauksesta" : 4:50-5:00 ja 5:50 (tauko?) Ja sitten itse biisiin. Ihan ookoo soundit. Onneksi en soittanut kovin lujalla, sillä kun bassot 2:38 alkaa, niin meinas taulut tippua seiniltä. Koko biisi peittyy tuon basson alle. Samplevalinta ei ole ihan kohdallaan. Taustan padit ja pilutukset on ihan hyviä, tosin nekin jäävät rumpujen ja bassojen alle. Tästä päästäänkin jo heti seuraavaan: Kompressointi. Sitä ei ole taiettu tehdä ollenkaan. Se tasoittaisi kummasti biisiä. Jos tämä jokaisen muusikon tärkein "efekti" ei ole tuttu, niin kannattaa hetimiten edes hieman tutustua aiheeseen. Keskustelua löytyy varmasti forumista. Ja ihan alkuun voit kokeilla vetää biisin vaikka auditionin jonki preset kompuran läpi ja kuunnella, miten ne heikot äänet alkavatkin erottumaan jne.. Siinä vähän rakentavaa kommenttia. Toivottavasti oli apua. Biisistä saa tosi hyvän, kunhan toteutusosasto saadaan kuntoon. Jatkakaa.. - Tempo
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele 36.788 - Exist only to Kill 28.04.2004

36.788 - Exist only to Kill
Tässä on kyllä paljon draivia ja menoa, mutta sitä on kyllä niin keskitytty alapäähän että bassomöyhinnän alta ei meinaa erottua muu biisi ollenkaan. Meinaa taulut tippua seiniltä. Ja kontrastina diskantit uupuu kokonaan. Tuntuu kuin olisi kaiuttimet vaatekomerossa. Rumpujen EQ säädöt uusiksi. Matalaa ääntä reilusti pois, mutta ei kokonaan. Korkeita ääniä lisää, mutta ei niin paljoa että korvat soi. Jonkin verran saa aikaan Reasonin mikserin EQ nupeilla, mutta parempi ku vedät rummut Vocoderin EQn läpi tai muokkaat ne jollain muulla ohjelmalla paremmaksi. Jotenkin olen asistivinani 8-bittistä retro Lo-Fi soundia rummuissa, mutta noi edellä mainutut säädöt ne ainakin kaipaa. Kyllä tästä hyvä tulee.. - Tempo
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taajuus (vanhat) - So Alone 27.04.2004

Taajuus (vanhat) - So Alone
Äänipuoli kyllä kaipaa säätöä, varsinkin rummuissa. Alkuperäistä kun ei saa auki, niin sillehän ei sitten voi mitään. Olisi rumpusamplet kaivanneet hieman potkua lisää. Nostatukset ovat toimivia, vaikka biitti ei niiden jälkeen räjäytä tajuntaa haluamallaan tavalla. Tämä johtuu juuri noista hieman ponnettomista rumpusampleista. Melodia toimii, vaikka toistaakin itseään. Kunnon möhjöbassot. Soundipuoli niiltä osin toimii. Jos näin loistavaa materiaalia tulee, niin miksi heittää lusikka nurkkaan? Kansa tahtoo lisää. - Tempo
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonic Rage - Sonic Rage - Rumble Inna Jungle 27.04.2004

Sonic Rage - Sonic Rage - Rumble Inna Jungle
Hmm.. aika paljon eri tavaraa tungettu yhteen biisiin. Tuntuu olevan näytepätkiä, vaihtuu yhtäkkisesti hyvin erilaiseksi. Tuntuu että tässä nyt on liimailtu erilaisia looppeja yhteen, saamatta niitä osumaan aina kohdalleen. Äänipuoli ontuu myös. Välillä bassoa on niin, että naapurin mummolla nousee tukka pystyyn. Toisaalta mennään tasoissa niin alas, että pitää jo lisätä volyymiä. ja sitten yhtäkkiä pamahtaa uudenlainen basso eetteriin. Hyviä rumpulooppeja kyllä on. Mutta, ne on looppeja. Ainakin suurin osa. Ihan hyvä meininki ja idea, toteutus on vain jäänyt puolitiehen. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. - Tempo
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ujezd - Antagonisti 26.04.2004

Ujezd - Antagonisti
Taidetta ja vieläpä aika mielenkiintoista. Ei muuta kuin hopihopi kiasmaan viemään museotädille nauha ja sitte se pyörimään 24/7. Arvosanaa on kyllä todella vaikea antaa. Taidetta. Se olis kymppi, jos ymmärtäisi. Kun en oikeen ymmärrä niin ihan soundipuolesta ja oudosta tunnelmasta annan kasin. Olen aivan sanaton. - Tempo
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele dawnshade - days dub by 18.04.2004

dawnshade - days dub by
Tunnelmalliset taustat. Hyvä alku. Lo-Fi rummut sopii todella hyvin, mutta ainostaan biisin alkuun. Alusta 2:20 asti biisi iskee kuin unelma, mutta sitten homma latistuu: Lo-Fi rummut eivät enään toimikaan yhtä hyvin, basso ei sovi mielestäni ollenkaan ja sekin soi jotenkin liian korkealla. Eli, loistava alku ja siihen liittyvä nostatus, hyvä. Itse biisi 2:20 jälkeen on jotenkin lattea. Tämän tilalle jos saisi kunnon möhjöbasson ja repäisevän biitin, niin tämä olis helmi ja tanssilattia tömisisi. - Tempo
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele 36.788 - termos 14.04.2004

36.788 - termos
Sinibasso ja amen-rummut, retroa. Soi hyvin yksinään ja mielellään jonkin aiheeseen sopivien taustojen kanssa. Tässä on yhdistetty ihan menevää synthpop venkutusta ja kolisevaa amen-räiskettä. Ei sovi yhteen, vaikka voita laittais väliin. Ja mitä genreen tulee, nii menee vähän ohi, mutta sillä nyt ei taas ole mitään merkitystä.. Tuntuu että tarkoituksella on laitettu lo-fi biitit, mitkä ei sovi puhtaaseen synaääneen ainakaan tässä tapauksessa.. Ihan hyvät on vaihtelut biiteissä, siitä plussat.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ki_ - moss(*) 13.04.2004

Ki_ - moss(*)
Hmm.. Evil slick, moss ja bali. Kaikki tulevat samasta muotista ja samat samplet, samana päivänäkin laitettu.. Ei mitään hittitehtaita kiitos. Monesti biisiä tehdessä alkuperäiseen ideaan tulee paljon variaatioita ja tuntuu että jokaisesta saisi oman biisin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisi jokainen yhtä hyviä.. Vaikka tuntuu että tämä on sun "omaa tyyliä", niin tällaiseen tehtailuun en silti suosittele. Jospa seuraavat biisit olisivat erilaisia, niin voisi kuunnella enemmänkin. V-Käyrä alkaa nousemaan kun kuuntelee kolme "samaa" biisiä putkeen. Piis. Ihan ookoo, kun kuuntelee vain yhden. Jatkakaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ki_ - evil slick 13.04.2004

Ki_ - evil slick
Biisi lähtee ihan hyvin liikkeelle, minimalistista d'n'b:tä. Rumpujen hihatit on kuitenkin aivan liian kovalla ja muu rummuttelu peittyy alle. Möhjöbasso on hyvä, mutta se katoaa juuri kun se on alkanut (0:50). Saisi olla koko ajan mukana. Keveän oloiset rummut eivät oikein sovi möhjöbasson kanssa ja snaren liika reverbi häiritsee. Muuten ihan ok.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mark Vera - Orionesque (Giana-Brotherz DnB Remix) 06.04.2004

Mark Vera - Orionesque (Giana-Brotherz DnB Remix)
Drum'n'Bass?! Ei todellakaan, vaikka voissa paistaisi. Tulee mieleen nopeatempoinen tasohyppelipeli 90-luvulta. Saa kyllä aika iloiselle tuulelle kuitenkin.. Hyvä meininki. Pitääkin alkaa kaivaan Amigaa joystickeineen kaapista.. (aah.. nostalgiaa)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele apetta - fly 06.04.2004

apetta - fly
Ne genre ei kyllä osunut nappiin, mutta siitä ei voi pisteitä rokottaa. Kuitenkin biisi laahustaa eli lisää tempoa ja rummut ovat aika kuivan kuuloiset. Tällaiseen tunnelmaan olisi voinut laittaa enemmän reverbiä rumpuihin ja muutakin taustaa voisi lisätä. Kun breakbeatit tulevat puolivälissä mukaan pelastaa se tilannetta jonkin verran, mutta melkein heti perään tulevat Malströmin preset patchit saavat V-käyrän taas nousemaan.. ei näin. Pienellä vaivalla ja nupinkäännollä olisi saanut ihan omaakin soundia. Tunnelma biisissä on kuitenkin ihan kohdallaan ja sen voisi lopettaa tuohon viiteen ja puoleen minuuttiin. Siitä eteenpäin alkaa jo ihan toinen biisi. Ei se mene ainakaan yhteen edellisen kanssa. Vähän keskeneräiseltä vaikuttaa.. Takaisin sorvin ääreen. Tässä on potentiaalia, kunhan sitä vain jaksaa viilata.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - Hot 4 U (edit) 02.04.2004

Tempo - Hot 4 U (edit)
Itseasiassa kappale on tehty kokonaan Reasonilla. Bassorumpu on väännetty Malströmillä. Siitä se läskiys tulee..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forehard (Miracle Shit EP) - Please Wait 03.05.2004

Forehard   (Miracle Shit EP) - Please Wait
Satuin ensimmäistä kertaa painamaan etusivulla olevaa "Random-hifi" -nappulaa. Odotin jo jotain räpäräpäuhoamista, mutta ei! Schranzia! Monoraitaa! Ja vielä näin hyvää.. Volyymit ylös niin että naapurin mummon sydän alkaa sykkimään basson tahdissa. Jos se vaikka siitä heräis eloon. Täydellistä. (nyt ei enään uskalla sitä randomia painaa. ei sieltä tällaista helmeä kuitenkaan tule ja fiilikset menee..) - Tempo
10