Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 101 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Azure Mind - Serene 02.11.2013

Azure Mind - Serene
Kuuntelin useaan kertaan ja tykkäsin paljon! Tässä biisissä on ammattimaisen miksauksen lisäksi runsaasti vaihtelua sekä sävellyksen että äänimaailman puolella. Minusta on myös hienoa että tässä rikotaan semmoista rumpubassossa genrenä usein esiintyvää monotonisuutta ja vaihtelun puutetta (tämä nyt on minulle muodostunut käsitys, en tarkoita yleistää) esimerkiksi tuolla hieman yllättävällä suvantokohdan pianotunnelmoinnilla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celadon Skies - Sunset Boulevard 02.11.2013

Celadon Skies - Sunset Boulevard
Huhhuh! Olenpa tyytyväinen siitä että palasin pitkän tauon jälkeen tsekkailemaan projekteja Mikseristä ja kuuntelemaan biisejä, täältä kun voi löytää näemmä varsinaisia helmiä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celadon Skies - Bad Boy 02.11.2013

Celadon Skies - Bad Boy
Aivan mahtava biisi ja mahtava yhtye!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Where I am 18.08.2010

Protush - Where I am
täähän on tunnelmallinen... puraisi! hyvää äänimaailman rakentelua. basari jytke oli ehkä omaan makuuni alkuun liiankin levotonta mutta tossa suurinpiirtein 03:24 kohilla sehän toimikin sitten ihan loistavasti kans.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 09.08.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
Oho, olipa hyvä että tuli tsekattua tämmönen timantti :D aivan loistavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Viola - Nobodylovers 25.04.2010

Viola - Nobodylovers
Tunnelmallinen biisi. Hyvänkuuloista saundia.. laulajallakin on mukava ääni. Ei mitään valittamista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suvanto - Ámás 12.05.2008

Suvanto - Ámás
Hm, itseäni miellyttää kyllä tämän kappaleen soundi.... erityisesti nuo padit jotka alkavat tuossa 0:20 paikkeilla, nam. Omaan makuun myös iskee heleät melodiasoittimet. Bassoa lisää! Henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttanevat tähänkin asiaan. No vähän tuo kompressointi hämää mutta eipä se niin häiritse... Sävellyksenä kyllä saataisiin mennä vähän rohkeemmilla ja vaihtelevammalla linjalla, mutta kappaletta on mukava kuunnella koska tässä on ihastuttavalla tavalla kaikki ns. perusvarmasti kunnossa. :) Sillä onhan tää sointukulku ja nää melodiat kuitenkin ihan herkkiä ja tunnelmallisia, vaikka ovatkin aika kuluneita ;) Ei siis mitään tajunnanräjäyttävää mutta kuuntelukokemus on mikä tärkeintä miellyttävä, eikä korva nappaa mitään yksittäistä häiritsevää elementtiä. Sulla on biisintekotaidot oikein hyvin hanskassa, sanoisin, nyt vaan mielikuvitus kunnolla lentämään!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal - Storming the Fortress 28.11.2007

Signal - Storming the Fortress
Heh, yhden jos toisenkin sorttisia kelttifiiliksiä toi varsinkin tuo keskivaiheen ja loppupuolen säkkipilliltä kuulostava melodia... elektronista meininkiä elokuvamusiikki-elementeillä höystettynä. Toimii :D Ehkä vähän jykevyyttä basso-osastolta olisin kaivannut. Kuten sanottu, erinomaisen mielenkiintoista kuunneltavaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Psycho dreams 29.11.2007

Protush - Psycho dreams
Jes! Pätevä psykepläjäys. Suosikkigenret tietty sijoittuu vähän melodisemmalle osastolle ja sama pätee luonnollisesti sinun tuotantoosikin, mutta kyllä tämäkin vaan toimii. Happoilu ja kunnon levoton meininki iskee, varsinkin kun miksaus toimii. Biisi on täynnänsä monenlaista pientä kikkailua joka säilyttää hyvin mielenkiinnon, ja vaihtelua rakenteessa löytyy. Niin ja no, ehkäpä siinä bassossa voisi olla hyvä kuulua myös niitä.. kuuluvampia taajuuksia mutta minusta se toimii erinomaisena runkona näinkin saundimaailmalle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aalto-Järvi - Monta päivää ja yötä 06.12.2007

Aalto-Järvi - Monta päivää ja yötä
Onpa mukavan rauhallinen ja tunnelmallinen kappale. :) Eipä tästä juuri parannusehdotuksia keksi, tuota äänityksen laatua ei nyt oikein voi laskea. Ehkä vielä jotkin jouset täytteenä äänimaailmassa olisivat voineet kuulostaa hyvältä. Laulu toimii myös, kaunis ääni!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele gerana - Green Bubbles 15.08.2007

gerana - Green Bubbles
Oho, tykkäsin tästä kyllä paljon! Kivan minimalistiset rummut tosiaan, sopii tämmöseen chillailuun. Äänimaailma toimii muutenkin, tommosia biisin nimeen sopivia synanäppäilyjä ja taustaefektejä ja tuo taustan jousisoitin on hyvä kanssa. Ollaan myös minun mieleeni aika melodisella linjalla, on arppia ynnä muuta ja tuo huilu miellytti erityisen paljon. Variaatiotakin löytyy mukavasti, sointukuviota ja melodiaa taidetaan tossa puolenvälin jälkeen varioida. No jottei mene ihan silkaksi kehumiseksi, tosta alun (ja lopun) synasta en tykännyt, ehkä liian koneellisen kuuloinen tämmöiseen chillailuun.. Meinasin ekan kuuntelun jälkeen antaa normi kasin, mutta kyllä tästä aloin niin pitämään, ja varsinkin kun totesin että tässä on kaikki miksauksenkin osalta mallillaan niin ysin se ansaitsee. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele defilus - local support 18.06.2007

defilus - local support
Heh, tämä kuulostaa kyllä erittäin tutulta, etten sanoisi. Tällähän veit voiton guru07 musiikkikilpailussa! Onnittelut. :) Biisissä on oikein makoisan retrot soundit. On vaan aika pitkä, sitä jää kaipaamaan vähän enemmän vaihtelua. Mutta tykkäsin kyllä kuunnella!

Kommentti kappaleesta Kuuntele reTr1eVer - Everything 22.07.2007

reTr1eVer - Everything
Joo pitää alkuun heti valittaa tosta että hardtrancelle niin tärkeä tehokas rumpuosasto puuttuu kokonaan! Nyt sitä jykevämpää basaria miksailemaan ;) Biisin pelastuksena ainakin mulle on toimivat genrelle uskolliset melodiat, niissä on ihan hyvä energia. :) Kyllä sielläpäin osataan tällaisia biisejä säveltää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Because of you (feat G-powered) 07.07.2007

Mikko L - M1cH0 - Because of you (feat G-powered)
Minulla ainakaan ei ole lauluista valittamista muuta kuin tosiaan tuo että välillä olis voinut vähän tarkemmin pysyä rytmissä. Sillä laulajahan vetää kauniisti, puhtaasti (sikäli kun kuulen) ja ihan tunteikkaastikin. Biisissä ei ole yhtään häiritsevää elementtiä melodiapuolella, suorastaan tosi tarttuva ja iskevä setti! Mielellään kuuntelee siksikin kun on vaihtelevaa. Tykkäsin puolenvälin jälkeisistä pianoista! Ja kun tuotanto on tätä tasoa niin mitäpä sitä tarkemmin erittelemään. Sanonpa vaan että tasapainoiselta kuulostaa - sellaista ilmiötä, että yhtään mitkään soundit söisi liiaksi tehoja toisistaan ei ole kyllä minun kajareillani kuultavissa. Hyvä miksaus! No mainitaan nyt että olisin ehkä noiden alun vähän lofilta kuulostavien breikkirumpujen sijaan tykännyt enemmän potkivimmista, kirkkaammista rummuista. Kyllä nääkin paukkas ihan kivasti introssa. En myöskään oikein välittänyt tuosta high-pass filtterifillistä, koskee korviin ;) tyylikkäitä tietty noi fillit yleisesti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - 4677890 (Original I'm In Your Drumkit, Wasting Your Time Mix) 13.01.2008

Cordis - 4677890 (Original I'm In Your Drumkit, Wasting Your Time Mix)
Kuuntelin tuossa biisejäsi ja bongasin muitakin oikein hyvänkuuloisia mutta tämä iski näistä siihen malliin että suorastaan huutaa kommenttia! :) Olen kyllä tämä c64-saundin suuri ystävä ja tämä biisi on suorastaan karkkia korville yhdistäessään sen perushyvään trancemenoon. Miksaus on erittäin ok ja tasapainoinen tässä. Saha saundaa hyvältä. Ja tottakai hivenen surumielinen leadimelodia on oikein kova! Mukavasti variaatiota löytyy myös biisin edetessä. Ei mulla ole edes mitään nipotettavaa :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Falcon - Falcon&Jari Lepistö - Analogic 13.04.2007

Falcon - Falcon&Jari Lepistö - Analogic
Onhan mainiota jöötiä! Hyviä melodioita, oldskool-tunnelmaa ja laadukasta soundia. Tuo tausta-arpeggio ja fillteröidyt bassotaajuudet.. hyvältä kuulostaa. Piti ihan kelata biisi alusta pari kertaa kun soi siinä yksinään :P Pakko kuitenkin mainita että minua ei vain tuo snare miellytä yhtään, vaikka ymmärränkin että oldskool-tyyliä silläkin haetaan. Liian... suhiseva. Sori. :D Henk. koht. suosikkikohta biisissä on 01:10--> siinä tulee tuo hyvä sointukuvio ynnä melodia... melodiasoitinkin on erittäin jees.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele kemikal - 03 AM 06.07.2007

kemikal - 03 AM
Tästähän pidän todella... tämmöistä chillaavampaa drumm'n'bassia, jossa on perinteisen paukutuksen ja bassomurinan lisäksi myös kauniita ja tunnelmallisia elementtejä, kuten tuo voice-melodia ja padit. Melodiat ja biisi itsessäänkin rakenteeltaan toimii. Tietty niitä melodioita jäin kaipaamaan lisää - mainittu voice-melodia on mulle ehdottomasti vahvin lenkki tässä biisissä - mutta ei pieni toisto kyllä haittaa. En jaksa tähän aikaan yöstä - juuri muuten sopivaan aikaan biisin nimeä katsoen - alkaa kiinnittämään huomiota miksauksen yksityiskohtiinkaan kriittisessä mielessä...vaikka tietenkin mitä hra. Salovaara on todennut pitää paikkansa, niin minulle biisi toimii siltäkin osin hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Lust (Original Mix) 14.05.2008

Cordis - Lust (Original Mix)
Onhan tästä yli vuoden takaisesta biisistä kaikki varmaan jo sanottu mutta koskaanhan ei voi hyviä biisejä liikaa kehua. Upeeta nautittavaa melodista trancea... kun sävellyksessä on hienosti ajatusta takana ja olet saanut puhallettua tähän niin hyvin tunnelmaa, ja tämä vielä esiintuotuna loistavalla miksauksella niin mikäs siinä, älköömme säästelkö kehuja ja numeroita vaan kymppiä tiskiin!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal - Canned Jarre 09.04.2007

Signal - Canned Jarre
No perhana, tätä oli pakko palata kommentoimaan vielä, kisankin loputtua jo aikoja sitten. :) Biisihän on vallan loistava - melodiat kolahtaa Jarren samantyylisiin kipaleisiin tykästyneelle, ja tässä on osattu käyttää tuota 3xOscia juuri sen oikeanlaisen soundin nyhtämiseen irti siitä. No niin ja FL:n efektejä tietty myös. :) Basso groovaa kivasti! Ja sitten tosiaan tuo 01:14 kohta kun tuo synatilutus tulee mukaan tuon sweep-fx:n saattelemana - hyvä ns. huipennus biisille... viimeistään siinä vaiheessa tähän tykästyy.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Outset - Fascinating Terytorium (Acrobite Remix) [Previkka] 31.05.2007

Acrobite - Outset - Fascinating Terytorium (Acrobite Remix) [Previkka]
Perhana, täytyisi varmaankin ostaa sitten nuo trackit että pääsee kunnolla vertailemaan, mutta ainakin previewien perusteella kuulosti joo todellakin aika erilaiselta tämä remiksaus alkuperäiseen nähden, ja minun makuuni erittäin toimivalta! Tämä 01:14 kohta varsinkin tässä previkassa on kolahti, mainiota tunnelmointia. No en kyllä ihmettele että voitti remiksaus-kilpailun. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fleeticer - Twinsanity (Original Mix) 29.12.2006

Fleeticer - Twinsanity (Original Mix)
Tutunkuuloista saundia, tämän tunnistaisi kyllä tuotannoksesi vaikkapa silmät sidottuina ja tulpat korvissa. :D Basarin tullessa kehiin kiinnitin heti huomiota mukavan jykevään saundiin. Miksaus yleensäkin ihan tuttua laatua, ei kyl kauheasti ole huomauttamista... ehkä tosiaan pikkasen komeempi soundi tohon pianoon olisi tuonut lisätunnelmaa. Mutta joka tapauksessa, miksauksessa kuulostaisi taasen soivan eri elementit harmonisesti yhdessä. Miellyttävää kuunneltavaa. Sointukulut ovat sinällään ihan iskeviä, mutta melodiat kuitenkaan eivät minuakaan tällä kertaa niin paljoa säväyttäneet... jätti kaipaamaan jotain lisää tuo kolmannen minuutin paikkeilla alkava sahaliidi. Kuitenkin muutaman kerran tässä kun kuuntelin, niin alkoi träkki kokonaisuutena viehättämään. Onhan tässä tunnelmaa ja menevyyttä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Celesteel - The Last Day 2006 (Acrobite Remix) 04.02.2007

Acrobite - Celesteel - The Last Day 2006 (Acrobite Remix)
Jesh, tuttuun tyyliin tujakalla basarilla ja muutenkin hyvällä rumpuosastolla varustettu on tämäkin biisi. Padeista harvoin vissiin mainitsenkaan kommenteissa mutta kyllähän nekin hyvältä kuulostaa. Tuossa 00:43 tienoilla alkava sahasyna toimii erittäin hyvin "matto"soundina. Laulu ja melodiat biisissä! Niistä pidin... hyvä sävellys. Kertsi on toimiva, ja välisäkeistöt melankolisessa tunnelmassaan oivallisia. Ja, myönnettäköön, laulussa on kireyttä havaittavissa mutta minä ainakin pidin vokaaleistakin. :P Eli: Rakenne on hyvä, ja meno on vaihtelevaa eri osuuksineen kuten tuo 04:40 tienoilla tuleva breikkikohta, ja siis melodioista tykkäsin + tuotanto on hyvää... joten johan tässä alkaa olemaan aika vaikea laittaa rakentavaa kommenttia. :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Length of eternity (original) 14.05.2008

Aurisgale - Length of eternity (original)
Sun kappaleet on siitä ihastuttavia että niissä on aina takana joku ajatus, fiilis jonka pystyisi aistimaan täysin vaikka ilmankin noita kappaleiden infojen pieniä tarinoita (jotka ovat muuten aina erinomaista luettavaa olleet ja pönkittäneet hienosti tunnelmaa)... ei mitään onttoa jumputusta vailla kummempaa sisältöä. Melodiat on kyllä hyvät, jylhän eeppistä... vaikkakin ovat ehkä vähemmän sellaisia iskevän tanssittavia tällä kertaa. Mutta itselleni toimii sen verta hyvin myös tällainen melankolinen meininki ettei voi kuin ihailla! Hyvä saundi toki myös on osatekijänä kolisemisessa, obviously, kaikki efektit, taustapadit, rummut, sahat, jouset, pianot ym ym kuulostavat oikein hyvältä, eipä tästä tarvitsisi enää sinun ollessa kyseessä enää erikeen mainitakaan! :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 29.12.2006

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Heh, ihan tyylillä pistetty kasaan mielenkiintoinen projekti. Biisi on erikoinen rytmiltään ja saundeiltaan.. tunnelmaa löytyy. Ei taikaa kadoteta :) Tykkäsin kovin tuosta alun melodiasta. Muitakin, myöhemmin mukaan tulevia, tunnelmaa luovia erikoisia saundeja on ympätty tähän erinomaiseksi sopaksi. Ehkä liian lujalla tuo hihat-osasto mun makuuni. Ei nyt häiritsevästi kuitenkaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absolute Zero oldies - Fading away 09.04.2007

Absolute Zero oldies - Fading away
Heti alkuun filteröityä biittiä ja sweep-efektiä taustalla.. hyvältä kuulostaa. Muutenkin koko biisin ajan tunnelmaa luo mainiosti taustaefektien ja muiden kikkailuiden hyvä käyttö. Tykkäsin pianosta kovin! Hienoja sointuja kilauttelee breikittelyn lomassa. Viimeistään laulujen tullessa mukaan biisi voitti lopullisesti puolelleen. Tuo korkea syna (jossa raju delay) kuulostaa myös oikein mukavalta. Basso murisee myös oikein tyydyttävästi, ei siinä muu häiirtse, kuin se että sen sävelen liukuminen tuolla lailla ei (biisin alkupuolella varsinkin) mulle oikein toimi. Ja ehkä tosiaan rummut saisi potkia lisää. Mutta täytyy sanoa että tässä hädin tuskin ehti tuollaisiin pikkuseikkoihin edes kiinnittämään huomiota. ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - chips for mega man 13.04.2007

D Fast - chips for mega man
Pakko ensimmäiseksi kommentoida tätä chippivetoa, on aivan loistavia melodioita ja kuulostavat tismalleen 8-bittisen nintendon, eli siis megaman 1-6 musiikeilta. Näitä voisi ihan hyvin kuvitella kuuntelevansa jossakin niistä. Mainio juttu muuten se että jopa nuo noiserummut kuulostavat täysin siltä miltä pitääkin. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - The Moth 27.12.2006

AAE - The Moth
Toivoisinpa osaavani säveltää tämän tapaisia tunnelmallisia pianomelodioita biiseihini... soittamisesta puhumattakaan. Oikein mukava kokonaisuus vaihtelevine melodioineen ja tunnelmaa luovine introineen ja outroineen. Heh, tuota yöperhosia käsittelevää tekstiä lukiessa, samalla kun biisin alkua kuunteli, ajatukset meni juuri oikeille raitelle ja pääsi tavallaan sisään biisin tunnelmaan. Ja mitäs vielä.. eipä minulla mitään huomautettavaa ole tästä, sillä vaikka äänenlaatu ei ole paras mahdollinen, niin kuunnellessa lähinnä tulikin keskityttyä kappaleen melodiseen antiin, ja tunnelmaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fakap - High Pressure 11.01.2008

Fakap - High Pressure
Toisinaan kliseet, ainakin näin hyvin esilletuotuna, ovat hyvästä. Itsehän olin JS16:n tuottamien bändien kova fani ainakin tuolloin vuosituhannen vaihteen paikkeilla, joten ei tästä vaan pysty olemaan tykkäämättä, vaikkei mitään uutta ja käänteentekevää tyylillisesti tarjoilekaan. Saundi on erittäin mureaa ja tykkiä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele N-1 - The Spice (Alternative Mix) 21.10.2006

N-1 - The Spice (Alternative Mix)
Kappas, mihin törmäsinkään. Tyyliltään tämä matsku on goa-kiksu -fuusiota siis? Hyvin toimii. Mainiot melodiat. Astral Projection -vaikutteiselta kuulostaa, ja se tosiaan näkyykin löytyvän tuolta listaltasi. :) Saundaa laadukkaalta. Vaikkakin basarin terävyys totta tosiaan pistää vähän korvaan, on se toisaalta asiallisen napakka... Erottuupahan. Makeilta kuulostavat nuo bassosynat. Tuossa 2:34 kohdassa pehmeät padit kuulostavat myöskin. Muutenkin mukava taukokohta tamppauksen välillä. Onhan tämä aika pitkä kipale, mutta toisaalta siinä määrin tarpeeksi vaihteleva ja mukaansatempaava, että paketti pysyy hyvin kasassa. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fleeticer - Invisible - Frozen Fields (Fleeticer Remix) 29.12.2006

Fleeticer - Invisible - Frozen Fields (Fleeticer Remix)
Kuten parhaimmissa sun originaalibiiseissä, niin tässä remiksissä hyvä tuotanto yhdistyy hyviin melodioihin ja tunnelmaan tavalla, joka nostaa numeron minun kohdalla tonne kybään. :) Mukavaa introilua noilla padisoundeilla tuossa alussa.. Vakuuttavasti myös lähtee basson ja perinteisen melodianpätkän kanssa jytisemään ekan minuutin paikkeilla. Pianoa kenties kaipaisi vähän kovemmalle.. niin, ja 3. minuutin paikkeilla kuulee hyvin tuon pianon kivasti panoroidun delayn. Mukavata, mukavata... mitähän sitä vielä.. toinen elementti mitä olis kans kaivannut vähän selvemmin kuuluviin on tuo 4:53 starttaava (mainio) melodia. Hyvä kipale!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Wavescale - Ultravision (Acrobite Remix) 12.09.2006

Acrobite - Wavescale - Ultravision (Acrobite Remix)
Jees, en voi muuta kuin todeta, että on hyvä remix! Mukava kuulla näitä tuttuja linjoja aivan uudella (tosi laadukkaalla) miksauksella ja näkemyksellä... Acrobitemaista, tyylikästä jytyä. :) Basari pumppaa hyvin, ja bassossa on mukava saundi... ja muista instruista varsinkin tuo 01:25 kohdalla alkava kiva efektoitu filtterisaundi iski kuin tuhat volttia! Hyvin feidaa esiin pari sekuntia ennen. Ja ei liene tarpeenkaan korostaa, kuinka mainiolta saha saundaa, toista minuuttia lähestyttäessä ja sen jälkeen. :) Kiitän ja kuittaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2 02.09.2006

Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2
Mukavaa rumpukikkailua alussa, tykkään synasoundeista. Lähtee tosi mukavalla, ei niin rajulla meiningillä käyntiin... toki mulle menee semmoinen rajumpikin rutina, mutta tämmöinen kyllä toimii upeasti. Hyvin toteutettu perkussiot ja sen sellaiset naputukset ja elektronista saundia säestämään. Vähän selkeämmin olisi juu minustakin jotain elementtiä voinut nostaa pääosaan tässä biisissä, mutta siitä huolimatta, kiehtovaan kokonaisuuteen kyllä unohtuu niin tehokkaasti että oli kyllä tosi nopeat seitsemän minuuttia. :) Hyvä biisi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Broken Skies & Empty Road 22.08.2006

Acrobite - Broken Skies & Empty Road
Mukavasti jytisee alusta alkaen, ja hyvältä kuulostaa koko soppa varsinkin tuossa minuutin ja puolentoista-välillä... mutta siitä korkeasta vokaalisoundista joka siinä main alkaa kuulumaan en kyllä minäkään tykännyt! Jotenkin omalla kohdallani vei tunnelmaa johonkin ihan "väärään" suuntaan. :/ Mutta, hyvästä saundista päästään onneksi jälleen nauttimaan ilman "häiriötekijöitä" ja seuraavat osuudet voittavat kyllä pisteet kotiin... Lähellä kahta ja puolta minuuttia tuleva suvantokohta - loistava. Juuri tämmöiset tunnelmointikohdat ovat tärkeä osa hyvää trancebiisiä. :) Korkea plucksoitin tuossa breikkikohdassa saundaa ihan mukavalta ja asiaankuuluvalta... Sen jälkeen esiin nouseva sahaleadi kuulostaa sekin oikein muikealta, mutta tosiaan vähän liian perinteiseksi sen sointukuvio tosiaan osoittautui... Vielä jotain suurta tunnetta kun olisi saatu siitä revittyä lisää, niin siinä olisi ollut piste i:n päälle tälle biisille :) Mutta siis korostan että asiallisesti se toimii! :) Hyvin rakennettu soundeiltaan laadukas, sekä sävellykseltään vaihteleva biisi. Parasta sulta tähän mennessä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - L'ignorance 24.10.2006

the Slowdowns - L'ignorance
Heh, hupaisa tuo alun puhesample. :) Mukavalta muutkin höpinät kuulostavat, vaikkakin minuakin vähän rassasi pitemmän päälle tuo vihellys ja tuo "..what's cooking with you?" :D Vähän joo tunnelmaltaan kaksijakoinen... Sekä hyväntuulista että haikeaa. Mutta tuntuu myös rennolta ja... hienostuneelta, minusta. Siellä sitä jossain tunnelmallisesti valaistussa loungessa soitetaan vinyyleitä ja siemaillaan kallista viiniä. Niin, tai kahvia, sekin tästä tulee mieleen, veikkaan myös varmaan ilman tuon coverin näkemistäkin. Siis erinomaisesti onnistuttu tietyn tunnelman virittämisessä. Harvinaisen oikeassa se, joka tämän on tagittanut "mokkaiseksi". Pakko mainita että pikkuisen 01:45 kohdalla häiritsi, kun tuosta taustasoundista en oikein tykännyt... ja se tunki aika selvästi esille. :) Mutta muuten miksauskin niin kohallaan kuin olla ja voi, sopivat soundit ja vinyylinrahina tukee biisin fiilistä. Mainiota!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - The Jakarta Project 03.02.2007

Acrobite - The Jakarta Project
Hyvin potkii, saundipuoli on todellakin onnistunut tässä... alkoi olemaan oikein kunnon nannaa korville tuossa 0:42 jälkeen kun taustasahat tulivat mukaan... itse asiassa minäkin vähän vierastin tuon ulinatyyppisen soittimen (0:56 ->) linjaa tuosta alusta varsinkin kun slaidaa alemmas... mutta toisaalta taas se minusta on tärkeässä osassa biisin perusmeiningistä poikkeavan tunnelman luomisessa - mikä toki on hyvä juttu. Liidin saundi on sen verran hyvä että ajaa asiansa mukavasti pääosassa... Tätä kuuntelee oikein mielellään. Silti, melodiapuolella kokonaisuudessaan ei tällä kertaa olla niin mua iskevillä linjalla... että siltä kantilta en henk. koht. sun parhaimmistoon tätä laskisi, mutta sävellykseltään ja soundiltaan (soundiltaan vaikuttaisi olevan parempaakin kuin tätä aiemmat tuotoksesi) kuitenkin ehtaa Acrobite matskua. :) Ei tod. sitä numeroa voi kasiinkaan tiputtaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pauli Merilainen - Elinies 23.06.2006

Pauli Merilainen - Elinies
Tämän biisin sointukuvio ja melodiat on aika perinteisiä - ja pianojumputus- toteutus yleensäkin - mutta mukavasti toimii silti. Tykkään. Itse asiassa vaikea lähteä kritisoimaan tämmöistä näin hyvin kokonaisuutena toimivaa biisiä esim. soundinsakaan puolesta, kun kuulostaisi nipotukselta... mutta yritetään. :D Vaikka itelleni merkitsee eniten melodiat ja sävellys, niin pääsi häiritsemään tuo erittäin tehoton basari... basso kyllä, vaikkei vähän lisäelo sillekään olisi pahitteeksi, ajaa asiansa ihan mukavasti. Onnistuneista soundivalinnoista paras esimerkki on tuo piano... erittäin hyvin toimii sekä melodia että soundi. Nuo kuorojen kanssa soivat pizzicatot kuulostavat vähän laihoilta, mutta muuten juuri siltä miltä pitääkin. Vaihtelua olisin kaivannut tähän kyllä enemmän... pianomelodia, kuten sanottu, on oikein hyvä, mutta se kun jää ainoaksi liidiksi tähän neljän minuutin aikana niin se kuluu... ;) Ihan ok, varsin tunnelmallinenkin jumputus, sopii hyvin tuohon biisin kuvaukseen, sen suuntaisia mielikuvia tulee.. pelimusiikkina toimisi kyllä varmasti. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Game Over 03.06.2006

Free Soul - Game Over
Mattimyöhänenkin kommentoi täältä.. :) kylläpäs tämä kolisee minullekin, paremminkin kuin edellinen biisisi jota kommentoin... vau. Tämmöinen cooli, pikkasen laiska (hyvällä, svengaavalla tavalla), mutta myöskin vähän semmonen, hm, Ravanan sanoin, haikea tyyli sen tekee... sopisi semmoiseen tilanteeseen kun Faye Valentine kasinosta astuttuaan kävelee sateisen suurkaupungin kujia ;) Kertosäe on parhautta. Soittimista allekirjoitan pitkälti muiden kommentit... en ole kuunnellut paljon minkäänmoista soulia juuri yhtään, joten vähän näin fiilispohjalta yritän tässä kommentoida. Erinomaisesti sävelletty, sanoitettu ja laulettu kipale. Ja kaunis ääni. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Still and All - My Luna 09.07.2006

Still and All - My Luna
Hm, jees, kyllähän nuo jouset ja pianot aivan erinomaisilta kuulostavat. Hyvää fiilistelyä. Semmoinen jutun voisi tosin mainita että hienot kuorosoinnut kyllä iskee, mutta itse pidän enemmän hm, simppelimmistä sointukuvioista... jotenkin, varsinkin alussa tuntui siltä ettei oikein päässyt mukaan. Mutta kyllähän homma selkeni minullekin biitin tullessa mukaan ;) parin kuuntelun jälkeen aloin todellakin pitämään biisistä. On tämä hienosti sävelletty. Biitti ehkä on liian vaisu minun makuuni, mutta toisaalta tämmöiseen rauhalliseen fiilistelyyn mitä sopivin rymtin tuoja, pehmeät hihatit ja nuo "ritinät" toimii kyllä ihan hyvin siinä. Loppuvaiheen kauniit, taustalla soivat voice-kuorot kiinnitti myöskin huomioni positiivisessa mielessä. :) Tykkäsin kyllä, mutta annan kuitenkin "varovasti" 8,5 :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun 06.08.2006

the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun
Tämähän on kuin suoraan joltain kuulemistani Chill/Lounge-seteistä... loistavaa downtempoa. Kuulostaa saundillisesti tosi mukavalta. Vaikkei se ehkä säväyttänyt millään tajuntaa räjäyttävällä uuberlaaudukkuudella, en löydä oikeastaan mitään mikä ei palvelisi kokonaisuutta erinomaisesti. Tykkään etenkin tässä hyvin sovitelluista melodioista eri soittimilla... varsinkin tuo 01:00 jälkeen tuleva, ja myöhemminkin sopiviin väleihin sijoiteltu vaihe miellytti. Tässä biisissä on, hm, tyylikkään laiska tunnelma :) Pidän. Niin, ja alun puhesample sekä nämä lallatteluvoksut ovat hyvä veto, hyvältä kuulostaa! Ne ovat kotonaan tässä biisissä. Thumbs up. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Falcon - Liquid Motion 19.04.2006

Falcon - Liquid Motion
Mainiota trancetusta... lähti hyvin käyntiin. Tuossa introvaiheessa sointukuvio kolahti. Miksaus ja yleensäkin tekninen toteutus kuulostaisi olevan oikein jees jälleen. Kertsi lähtee aika perinteisesti cutoffilla, ei aluksi oikein innostanut mutta melodiahan on hyvä, ja sahasaundi kanssa, niin hitto, osoittautui oikein mukavaksi kuunneltavaksi. Viidennen minuutin padisuvantokohta oli loestava. Perusvarma sointukuvio tuotiin siinä hyvin esille ja erinomaisen pehmeä saundi myöskin padeissa. Yleisesti ottaen miksaus on tasokas, ja vaikka pikkuista tunkkaisuutta on havaittavissa, niin kyllä kaikki soittimet ja rummut asettuu hyvin eikä mikään sotkeudu... ehkä basari kaipais vähän lisätehoa.. ja lopun kertsin variaatioissa on aika paljon eri sahasoittimia päällekäin... mut saa silti selvää ihan ok. Ysin arvosta työtä kyllä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oliver Eye - Walk Away 24.04.2007

Oliver Eye - Walk Away
Muutamankaan kerran biisiin kuunneltuani en oikein keksi tästä mitään hyvää pointtia, johon tarttua kriittisesti. :P Konemusiikkia ikäni kuunnelleena en hirveästi ole tutustunut noihin vaikutteisiinne, mutta tällainen rock kyllä saattaisi inspata tekemään niin. Helkkarin letkeää! Saundit ja melodiat toimii, laulajakin hoitaa osansa mainiosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Resurrection [2006] 12.03.2006

Galantine - Resurrection [2006]
^Hups, kommentti meni väärälle biisille.. :| Kommentoidaanpa sitten tätäkin biisiä. Jouset vetää jälleen mukavaa, joskin kliseitä linjaa.. Taustamusiikkia tämäkin tyyliltään, joskaan ei välttämättä edellisessä kommentissani kuvattuun tilanteeseen sopivaa... :D Tai miten kukin tykkää. Miksaus on mukavasti jälleen hallussa, oikeastaan erittäin mukavasti. Vaikka miinuksena tässä taas onkin ennalta-arvattavuus, ja kunnon koukun puute, niin sen verran lekteää ja hyväsoundista menoa on että jaksaa kuunnella...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Resurrection [2006] 12.03.2006

Galantine - Resurrection [2006]
Tässä kipaleessa, vaikka tosiaan hitusen liian yllätyksetön onkin, on tunnelma hienosti kohdallaan... sopisi vaikka, hm, telkkariin kun vaikka Suomi on voittanut futiksen maailmancupin (epärealistinen esimerkki) ja näytetään replayna hidastettuna voittopelin tiukkoja tilanteita, siihen taustamusiikiksi. :) Sähkökitara vetää tosi mukavasti tuolla jousien taustalla... Ihan ysin arvoista sävellystyötä, ja on tässä sounditkin kohdallaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj AssA - The Reflection of Summer 05.07.2006

Dj AssA - The Reflection of Summer
Ah, kesätrancea. :) Miellyttävät, tunnelmaltaan tietenkin kesäiset melodiat toimii hyvin tässä kipaleessa. Simppeliä, mutta onnistunutta. Etenkin tuosta arpeggiosta tykkäsin.. Miksauksessa toki myös erinäisiä juttuja jotka on mainttukin jo aiemmissa kommenteissa kuten aika kovalla olevat open-hihatit ja pieni melodiasaundien puuroutuminen... tosiaan olis ollut hyvä ottaa vähän lisää esille, irti taustasta tota liidiä. Ja basariin voimaa. :) Mutta nämäkin seikat huomioiden miksausta väittäisin suht onnistuneeksi, mielellään tätä ainakin minä kuuntelin. Ja vaihtelua lisää olisin itsekin kaivannut, mutta koska biisin pituus on kuitenkin mietitty sopivaksi eikä lähdetty turhia venyttämään, niin siitä ei loppupeleissä valittamista. :) 8½
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absolute Zero oldies - Endless highway 02.09.2006

Absolute Zero oldies - Endless highway
Kiintoisaa ja hyvänkuuloista tykitystä tosiaan. :) Soundi on laadukasta, mutta ajoittain soppa kuulostaa vähän sekavalta... ei juurikaan pääse häiritsemään, kuitenkaan. Sen verran toimiva paketti kuitenkin. Melodiakulut ovat oikein miellyttäviä tuolla keskivaiheilla... ja rakenne on hyvin mietitty. Tässä jotenkin hienosti yhdistyy tunnelmallisuus ja energisyys. :) En muuten alkuun oikein tykännyt tuosta alun kitarasoundista, mutta parin kuuntelun jälkeen koin valaistuksen ja ymmärsin että sehän sopii tähän kuin nenä naamaan. :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Closer To The Truth [2006] 12.03.2006

Galantine - Closer To The Truth [2006]
Tässä kipaleessa, vaikka tosiaan hitusen liian yllätyksetön onkin, on tunnelma hienosti kohdallaan... sopisi vaikka, hm, telkkariin kun vaikka Suomi on voittanut futiksen maailmancupin (epärealistinen esimerkki) ja näytetään replayna hidastettuna voittopelin tiukkoja tilanteita, siihen taustamusiikiksi. :) Sähkökitara vetää tosi mukavasti tuolla jousien taustalla... Ihan ysin arvoista sävellystyötä, ja on tässä sounditkin kohdallaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Outset - Supa Bass (Short Cut) 15.02.2006

Outset - Supa Bass (Short Cut)
Hehhee, kyllähän tämä on oikein mukavaa tamppausta. Ja mitä, minun käsittääkseni juuri tällaistahan hardstylen kuuluukin olla. Välillä kunnon tamppausta, välispiikinpätkää, ja sitten kunnon sahamelodiaa.. :D miksaus oikein hyvä, mutta tosiaan aika simppeli. Vähän lisää tavaraa olisin minäkin kaivannut. Mutta siis sen verran hyvältä kuulostaa, että pärjää näinkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mark Vera - SC2 Hyperspace Lightyears Away 15.02.2006

Mark Vera - SC2 Hyperspace Lightyears Away
Vau, tässä biisissä on kyllä enemmän tyylikästä menevyyttä enemmän kuin missään aikaisemmassa biisissäsi jota olen kuunnellut... rytmi toimii vain niin hienosti, että! Tykkään perkussioista ja bassoista todella. Melodiaosastollakin, kuten on mainittu, komean kuuloista keitosta. Monenlaiset kikkailut pitävät mielenkiintoa sopivasti yllä, tosin pari oikein kunnolla iskevää melodiaa olisivat ajaneet saman asian vielä paremmin. Ihan hyviä nämä kyllä olivat. Hyvin tuollaiset 2:00 tapaiset välivaiheet johdattavat biisiä eteenpäin. Päälle 3:00 jälkeen varsinkin oli hieno kohta. Mutta mutta.. minun makuuni biisi silti hypähtelee liikaa melodiasta toiseen. Tekisi mieli lainata Jone Nikulaa: "Keskity nyt johonkin!" :D Numerosta kuitenkin näkynee, ettei se kuitenkaan juuri menoa haittaa.. :) 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Bazaar of Tal-Mashad 21.01.2006

Celestial Aeon Project - Bazaar of Tal-Mashad
Jees, itsekin odotin semmoista kliseisempää basaarimeininkiä melodiaosastolta, joten yllätyin. Iloisesti kuitenkin; tämähän on upeaa soundtrack-maalailua. Juuri tällaiset haikeat sointulinjat ovat parasta musiikissasi, vaikka en tässä oikein pystykään näkemään niissä suoraa yhteyttä tuohon basaaritunnelmaan, paitsi tietenkin sillä tavalla kuin jrnn kuvasi. Hmm.. juu, ja nopealla rytmillä kalkattavat perkussiot sopivat erinomaisesti hitaiden melodioiden taustalle. Tämä on kappale, joka helposti jää soimaan taustalle pitkäksi aikaa. Eikä tee mieli vaihtaa poiskaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Carol 06.04.2008

Acrobite - Carol
Pakko tulla heittämään tälle sun vanhemmalle biisille oikein isot arvostukset, kun on aikoinaan jäänyt kommenttia vaille. Hieno herkkä, surumielinen tunnelmointi. Päämelodia on jotain aivan loistavaa. Rummut ehkä vetää vähän erikoista rytmiä muuhun biisiin nähden, olisin kaivannut vähän semmoista maltillisempaa menoa niiltäkin.. ja tosiaan tossa kitarasaundissa on omat heikkoutensa vaikka itse siitä kyllä pidän. Mutta tosiaan hyvältä kokonaisuus kuulostaa ja sävellyksenä monipuolinen. Todella hyvä tuo 2:12 tienoilla alkava osuus, erityisesti pidin kuinka hienoilla sävelillä päätät sen ja ah, tuo päämelodia aloittaa taas ennen pitkää...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Electrical 20.12.2005

Bublgum Electronics - Electrical
Sähköä ja säpinää! Tykkäsin kybällä noista vocoderivoksuista! Hmm.. Vaikka pidänkin biisin menevästä meiningistä, niin kuitenkin hieman vähemmän "levottomana" tämä maistuisi parhaiten... näin esimerkiksi, tuon 0:55 kohdalla alkavan melodian saundi on hyvä, mutta sen hypähteleväisyys ei mulle niin maistu. Kokonaisuutena melodiat kuitenkin toimivat reippaudessaan. Rummut.. on ihan makeet. :) Arvelutti vähän tuo kahdella eri snarella kikkailu, muuta hyvin se toimii. Basso on kyllä ihan muhkea ja selkeästi erottuva, mutta yksitoikkoinen: olisin kaivannut jotain happoista, matalaa rutinaa taustalle! :) Kaiken kaikkiaan siis oikein hyvä miksaus. Sointukuvion pikkasen kliseinet nostot arveluttivat nekin, mutta taas täytyy sanoa: osoittautuivat ihan toimiviksi biisin mittaan. Rakenne on perushyvä. Biisistä kyllä löytyy paljon eri vaihetta ja sisältöä. Efektejä on käytetty hyvin. Taustalla välillä kuuluva kilahdus hämäsi pari kertaa huvittavasti: mikroaaltouuni keittiössämme päästää *tasan* samanlaisen kilahduksen... :D Arvosana menee nyt fiilispohjalta... 8, mutta iso plussa päälle. :) +
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The August - Puzzle 23.04.2006

The August - Puzzle
Hyvin jätkät soittaa ja biisihän kuulostaa mun korvani sävellykseltään ja muutenkin lähes tasolta jota voisi odottaan löytävänsä levykaupasta... tietenkin muiden mainitsemia pikkujuttuja miksauksesta löytyy, mutta eipä itseäni päässeet lainkaan häiritsemään... hyvin laulettu myöskin... Laulutyyli, vaikka ei kuulukaan suosikkeihini, käy kyllä hyvin yksiin biisin tyylin kanssa, ja näin ollen tukee hyvää kokonaisuutta. Hyvää kamaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enternity - Solumine (Original Promo) 02.12.2005

Enternity - Solumine (Original Promo)
Katsopas kehveliä, intro esittelee häpeilemättä basarin ja bassojen laadukasta saundia. Eipä käynyt tylsistymään vaikka aika hitaasti biisiä lähdetäänkin rakentelmaan alusta, kun aika meni nopeasti hyvästä saundista nauttiessa. :) Pelkäsin jostain syystä, että biisi keskittyisi liikaa saundiin ja sävellyspuoli jäisi huonommalle viimeistelylle, mutta moiseen pessimismiin ei kyllä ollut aihetta. :) Siis oikein hyvä trancebiisi, ei ainoastaan saundin osalta, vaan myös kokonaisuutena tarkastellen, vaikka itse olisinkin muutamista soitinratkaisuista pitänyt enemmän "kiksutrancemaisempana". Mutta siis pidän myös tällaisesta leijailevasta, dreamtrancemaisesta osastosta todella paljon! Rakenne hyvin kasassa. Alun melodiantyngät jotka johdattelevat kertsiin, kertsin jälkeen tuleva suvantokohta padeineen sekä 4:22 kohdalla alkava biisin B-osio menevät kaikkien trancen taiteen sääntöjen mukaan. Kyllä tämä on reippaasti parempaa kuin perushyvää. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elinvoima - Pimeä 29.10.2005

Elinvoima - Pimeä
Hm. Kyllä tämä menisi esim. radiosta ihan kaupallisesta suomi-rockista. Turhan kauas kuitenkin osuu mielimusiikista.. Mutta kyllähän tästä huomaa että tämä on erittäin hyvin tehty biisi. Sävellys ja sanoitus ovat hyvin mietitty, valmiit. Eli mielestäni, jos pitäisi löytää parannettavaa, se jäisi enemmänkin sinne teknisen suorituksen puolelle, vaikka minä en siitä paljon mitään osaakaan sanoa. :) Eli pähkinänkuoressa: Ei puraissut minua täysillä, mutta hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Secret Garden 12.10.2005

Celestial Aeon Project - Secret Garden
Taivahan talikynttilät! Jätkähän osaa säveltää. :) Upea tämäkin biisi sekä tunnelmaltaan että tekniseltä toteutukseltaan. Läpi biisin kantavat harput soivat hienosti, ja vaihtelua löytyy niistäkin.. pelkäsin että ne jatkaisivat tuota samanlailla laskevaa ja nousevaa melodialinjaa koko biisin ajan... Vaikka ei sekään olisi paljoa haitannut, kun tuo huiluhan tässä taitaa olla pääosassa. Jeps. Tuossa 01:12 kohdalla kirkastui hyvin tämä, hm.. kepeä, ehkä vähän mystinen tunnelma mitä tässä haetaan (tai ainakin mitä minä käsitin). Hieno melodia tuolla huilulla. Saundi on kohdallaan. Olin aluksi vähän epävarma, mutta päätin, että pidän ns. kontrastista noiden suhteellisen korkeiden harpun ja huilun ja matalan basson välillä. Ainakin kuulokkeillani kuulosti hyvältä. Vähistä aineksista koottu ja lyhyt, mutta oikein hyvä sävellys ja tunnelmointi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Traveller 28.11.2007

Galaxion - Traveller
Minusta hyvässä spacesynthissä on melodioita jotka tuovat sellaisen posittivisen adventure & exploring! -fiiliksen. Ja tässähän sitä fiilistä löytyy. Mukavan pirteä leadisoundi. :) Tässä biisissä ehkä tosin soundipuolessa on sellaisia juttuja jotka ei niin kolahtanut, esimerkiksi nuo keskivaiheen nopeasti tulevat&menevät taustakuorot... tykkäsin tosiaan noista feidaavimmista enemmän. Mutta sanoisin että aika pitkälle tyylillisiä seikkoja, sillä taas kuulostaa luureissani varsin laadukkaalta ja selkeältä tämä miksaus. 8-9
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Porno Samurai 17.11.2005

DIRTY CLUB - Porno Samurai
Heh.. Muuten ihan mukavaa räimettä, taustahoilaus on ihan jees ja bändi soittaa hyvin. Mutta laulaja kuulostaa hieman heliumia nauttineelta... ;) En tykännyt. Ei myöskään oikein toimi nuo alun pimputukset, yritetään ilmeisesti jotain itämaismeininkiä hakea siihen alkuun, siinä onnistumatta. Kuulostelin aluksi että mikäs ukko-nooa-pimputus tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Angel's Tear 12.10.2005

Celestial Aeon Project - Angel's Tear
Oho! Hienoa jälkeä, tämä biisi sopisi loistavasti johonkin surulliseen/liikuttavaan kohtaukseen elokuvassa. Hans Zimmer ja Howard Shore kuuluu. Mitäpä voisin vielä sanoa, tässä toimii niin hyvin kaikki. En tiedä, ehkä nyt kun aloin oikein kuuntelemaan niin hitusen hiljemmalla saisi tosiaan olla tuo lopussa lyhyen osuuden tekevä soitin... Totta myöskin, että biisissä on hieman kliseisyyttä, mutta se ei minua haittaa, koska se on *hyvä*! Tavoittaa juuri sen tunnelman mitä hakeekin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haust - The Sanitarium Halls Won't Quiet Down 30.09.2005

Haust - The Sanitarium Halls Won't Quiet Down
Hm, erikoisen hyvin tässä on kyllä onnistuttu maalaamaan maisema ääntä käyttäen. Se ei kyllä ole mitenkään mairitteleva maisema.. klikkasin tuota hifi-nappia ennen kuin edes luin esittelytekstiä ja sulijn silmät.. ja kas kummaa.. heti tuli mieleen kalpeasti valaistu käytävä, jossain sairaalassa/mielisairaalassa, epäkunnossa olevia laitteita seinien vieressä piippaamassa, ja jokin on pahasti vialla. Biisin edetessä tunnelma on kuin jostain kauhuleffasta, jossa on esim. joku mielisairaala jossa on tapahtunut jotain kammottavaa, ja sen käytävillä sitten joku poloinen hortoilee... Ei oikein kuulu lempigenreihini tämä, tykkään kyllä vähän positiivisemmasta meiningistä, mutta isot propsit silti. Ehkä alan sittenkin ymmärtää tätä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - No Clouds 2005 (Original Mix) 07.10.2005

Acrobite - No Clouds 2005 (Original Mix)
Hieno viisu. Saundi on hyvin hiottu, joten en nyt käy sen enempää artikuloimaan kuinka se basari paukkuu... :D Sävellyskin hyvä ja sahamelodiat oikein mukavia ja trancemaisia... :) Kuitenkin biisin perus-sointukuvio on vähän yksitoikkoinen... ns. epä-innostava. Mutta toimii. Ja nostatus 04:10 kohdalla ilahdutti. Tykkään nostatuksista. :) Iso plussa muuten tulee kyllä minulta aina jos biisissä on vokaalit ja sanat... ja Theah kyllä laulaa voksut ihan hyvin, vaikka jotain pientä on havaittavissa... pikkasen väkinäiseltä tuo kuulostaa :) Enkun lausuminen on ihan jees, ainakin minä sain selvää... "I have no clouds in my mind, I really don't know why truth is so hard for me to find..." Eikö se noin mene? :) Jaa, hm.. Ehkä olisi voitu pikkasen ottaa riskejä biisin suhteen, poiketa enempi tästä perus eurotrance-linjasta.. alkaa meinaan kyllä vähän kyllästyttämään, kun on tarpeeksi kuunnellut. Vaikka syy siihen löytyy tästä päästä, on nimittäin alkanut muut konemusiikin genret tavoittelemaan trancen paikkaa suosikkigenrenäni... ;D Mutta mutta! Tattis kesäfiiliksien tuomisesta keskelle synkkää syksyä! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kuulema 19.08.2005

Haikaus - Kuulema
Ääks. Piti kommentoida jo eilisiltana, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... :) Tällä kertaa mentiin minunkin mielestäni vielä lisää lappailaislaulun suuntaan.. oikein hyvä, mutta silti.. aiemman biisin "eksoottisuus" kolahti minuun enemmän. Hienon kuuloista silti.. alun omituinen melodia ja jännästi miksatut hoilaukset virittävät juuri sopivaan tunnelmaan.. :D Hyvä oikeastaan myös että tässä tulee rummut kehiin lähes alusta asti. No, lyhyt biisihän tämä tietty on. Enteilevän, bongoilla maustetun kohdan jälkeen alkava laulu yllätti - positiivisesti! Biisin paras kohta. Olisko jopa parempi kuin "Aailma"-biisissä.. Hyvin nousee ja laskee sävelkorkeudet. Tuntuisi että laulu on ottanut askelen kehittyneempään suuntaan. Tulee jotenkin mieleen Kalevala... :D Saundi jälleen laadukasta. Hyvä äänimaailma ja niin edespäin. :) Rummut taas hyvät, ja mukava että tässä biisissä oli myös tuota bassonpuolta paremmin. Hyvin nousee nuo stringsit tuomaan pisteen lauluosuudelle biisin loppupuolella. Tällä kertaa yhtä pinnaa pienempi numero, koska kokonaisuutena tarkastellen biisin tunnelma ei ollut kolahtanut yhtä hyvin kuin Aailma:ssa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 12.08.2005

Haikaus - Aailma
Oletpa taas mennyt tekemään tunnelmallisen biisin! Vokaalit ovat totta kai oikein hyvät, ja sopivat biisiin täysin! Enteilevä basso ja hiljainen bassorummun tykytys lisäävät tunnelmaa entisestään. Muutama ambient-tyylien ääniefekti lisää taustalle alussa ei olisi tehnyt pahaa biisille.. mutta hyvä näinkin, ehdottomasti! Ihmeen hyvin tähän sopii nämä muista projekteistasi tutut metallilta kaslkahtavat rummut.. Sopivasti siinä kohtaa myös laulattajen joikaus muuttuu vahvemmaksi, kuin joidenkin itämaiden alkuasukkaiden rituaalitanssi olisi yhtäkkiä alkanut. Tämä tuo tosiaan monia mielikuvia minunkin mieleeni... Lähinnä samoilla linjoilla kuin muutkin.. rituaaleja, poppamiehiä ja ties mitä.. :D Noiden rituaalien ohella voisi myös kuvitella esim. yksinäisen soturin tutkimassa tyhjää, egyptiläistyylistä temppeliä, jonka hämäriä käytäviä ja saleja valaisee soihtujen lepattava liekki... Taustalla vaanii nimetön uhka... Muutamalla sanalla: Hyvin miksattua, mielikuvitusta ruokkivaa, elokuvamaista musiikkia hyvillä vokaaleilla. Kymppi muuten pamahti! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Industrial - Sheep Release 12.09.2005

Sound Industrial - Sheep Release
Hyvää tunnelmointia.. Biisi yhdistelee kiehtovalla tavalla ambient/chilliä ja elektroa. Tai siis ainakin minusta kuulostaisi siltä. Oli miten oli, saundi on hyvää, ja biisissä on atmosfääriä.. :) Rummut ja hihatit on hyvin pannattu ja bassokin kuuluu hyvin taustalta. Kivasti fillteröityjä synasaundeja biisi myöskin viljelee kiitettävän paljon... Varsinkin 00:31 kohdalla alkavasta kirkkaasta, kaikuvaisesta soittimesta pidin... Biisissä on aika vähän vaihtelevuutta melodioiden osalta, mutta kummasti tätä vaan jaksaa kuunnella. Mm. vocoder-spiikki-kohdat lisäävät biisin mielenkiintoisuutta. Perhana, eipä auta kuin pamauttaa ysi ja liittyä fanilistaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Testimonium (Miikka Leinonen HehkuRemix) 24.08.2005

Aurisgale - Testimonium (Miikka Leinonen HehkuRemix)
Mattimyöhäsenä, kuten aina, kun kommentoin niin taidan pistää kommenttini tähän remixiin, tässä kun yhdistyy loistavaan sävellykseen jopa alkuperäistä biisiäkin hienompi soundi. Erittäin tunnelmaa luova ja paljon lupaava intro virittää juuri oikeaan tunnelmaan samalla kun lukee tuota biisin kuvaukseen kirjoitettua johdantoa... ja kaikki lupaukset biisi lunastaa. Stringsit ja sointukuvio yleensäkin on huippuhyvä. Melodiat ovat kauniita ja tunnelmallisia. Saha soi juuri siten kuin pitääkin. Hienosti kehiin tulee myös variaatiota joka pitää biisin mielenkiintoisena loppuun asti. 04:00 jälkeinen suvantokohta on jotain upeaa. Piano ja arpeggio lyövät lopullisesti pisteen i:n päälle tälle biisille ja varmistavat kympin. :) Itse asiassa biisin loppupuolella tulee esiin remixin muutokset alkuperäiseen biisiin. Vaikka kyllähän alusta asti kuului upea muriseva basso ja tykittävä biitti, ja muitakin instruja kuuloistaisi pistetyn uusiksi, kuten arpin ja sahaleadien. Mutta siis breikkikohdan rummut on mielestäni paremmat tässä versiossa, ja 06:00 jälkeen bassolinja lähtee laskemaan varsin hienolla tavalla. Ja täytyy vielä mainita että vaikka pidin alkuperäisen testimoniumin keinuvasta, tai "nykivästä", menosta, niin näin on parempi. Eli menevämpi rytmi biisillä. Kymppi sävellyksestä + kymppi saundista tekee... 20? :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Time Wasted Waiting (Live @ After Eight, Pietarsaari) 12.08.2005

Free Soul - Time Wasted Waiting (Live @ After Eight, Pietarsaari)
Erittäin mukavan kuuloista jammailua... :) Nautittavan groovia soitantaa, äänenlaadusta huolimatta! Täytyy tosin sanoa että hyvin vedetty laulu tätä kannattelee suurimmaksi osaksi... kuulostaisi hitusen liian tyhjältä (johtunee basson kuulumattomuudesta) ilman sitä. Ei silti, tässähän on semmoisiakin hienoja kohtia missä ei lauleta, esim. nuo jazzahtavat saksofoni- ja pianosoolo-kohdat. Mutta kuten sanottu, laulu on biisin parhainta antia. Upea englannin lausuminen ja lauluääni! Hih.. konemusaa suurimmaksi osaksi kuuntelen, joten en nyt väitä omaavani hirveästi tietämystä tästä genrestä, mutta kyllä tästä kuulee että on taidolla tehtyä musiikkia. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Magic of music 08.08.2005

Protush - Magic of music
Hyvä ralli taas! Sisältöä löytyy; pitää otteessaa loppuun saakka. Rakenne perusvarma: varsin tyylikäs energinen startti, josta kohta tunnelmaa luovaan suvantokohtaan, josta päästäänkin eloisaan kertsiin jne. Kertosäkeen liidin melodia tuntuisi menevän ekassa puoliskossa jotenkin teennäisesti. :) Mutta jälkimmäinen puolisko (sointukuvioltaan nouseva) onkin sitten taas mielestäni paljon parempi... eloisa ja menevä. Ihan jees kertosäe. Liidin saundin osalta olen samaa mieltä kuin ed. kommentoijat.. vähän liian kovalla, ja muutenkin hitusen epäsopiva se soitin. Liian vinkuvainen. :D Ei kuitenkaan pilaa mitään. Ja muuta kritisoitavaa miksauksesta en sitten löydäkään. Hyvin tehty. :) Kolahti muuten eniten suvantokohtien padit. Täyteliäs soundi ja tunnelmoiva sointukuvio... tulos: mahtavat kuoropadit trancebiisiä kruunaamaan! Ja suvantokohtassa kuuluva sahaääni sopii siihen kuin nyrkki silmään! :) Rumpupuoli ja varsinkin basso ovat kanssa hyällä mallilla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ES:n vanhat - Grey Havens 04.11.2005

ES:n vanhat - Grey Havens
Sanoisin, että oikein hyvä kappale. Miksaus ajaa asiansa erinomaisesti, vaikka vähän olisi vieläkin varaa nipistää laadukkaammaksi. Aina miksauksen toimivuus se kuitenkaan ei ole kiinni varsinaisen saundin laadukkuudesta, vaan yleisestä toimivuudesta... tässä taustat toimii hyvin, ne ovat ns. yhtä laulun kanssa. Ainakin minun mielestäni. :) Ja laulaja tosiaan hoitaa osuutensa erinomaisesti. Kaunis ääni :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - San Diego (Mark Vera Remix) 09.06.2007

C-4 - San Diego (Mark Vera Remix)
Piru vie, en ole koskaan kommentoinut tätä biisiä vaikka on aina ollut mielestäni varsin erinomainen. Eipä silti että muuta sanottavaa (ainakaan kritiikkiä) koskaan olisi ollutkaan. ;) Hyväsaundinen, mainio spacesynth-näkemys muutoinkin jo loistavasta biisistä. Edelleen voi hyvillä mielin tuon kympin lätkäistä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Outset - 2107 10.06.2005

Outset - 2107
Upea meininki tässäkin energiapaukussa.. Miksauksestakan ei vain voi valittaa, sen verran hyvin kicki paukuttaa, basso narisee, ja saha... no, sahaa. :) Ja koukuttava päämelodia jälleen. Kuuntelin tuossa keskivaiheilla että jokos se meininki hiipui, mutta kyseessä olikin vain vaihtuminen toiseen, erittäin hauskaan polkka-kohtaan.. Kuulosti vähän joltain haitarin tapaiselta tuo soitin.. sigamageeta! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Uranium 12.06.2005

rewind - Uranium
Enpä sanoisi tätä lätkytykseksi ollenkaan, sen verran hyvin paukkuu tuo rumpupuoli... osoittauttui rumpujen osalta parhaiten toimivaksi biisiksenne tähän mennessä! Hyvin nuo acidsoundit narisee tosiaan, ja vaikka synamelodioiden hienoinen yksitoikkoisuus itseäni hieman häiritseekin, niin täytyy sanoa, että meno on armottoman tyylikästä. Ja saundi on erinomaista, kuten aiemmissakin biiseissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Rising sun 10.06.2005

Protush - Rising sun
Jeps, kyllä nyt viimeistään nousi kesäfiilis sataan prosenttiin :). Hienosti olet onnistunut tunnelma luomisessa ja miksauksessa, äänimaailma on raikas ja miellyttävä. Introon mennään tuttulla protush tyylillä. Ei pahaa sanottavaa perkussioista. Hyvä naksutuslooppi biittiä tukemassa. Ja vaihdoskohtia siivittävät rumpurollit ovat paikoitellen erittäinkin hyviä. Bassosta meinasin aluksi sanoa että laihalta kuulostaa, mutta jonkin ajan kuluttuahan (alussa) sitä nousee tukemaan toinen bassosoundi.. Eli eipä oikeastaan mitään valittamista! Melodiat ja padit on hyvin tehty tässä kipaleessa! Suvantokohtien padit ajaa asiansa mallikkaasti. Ja niiden sointukuvio kuulostaa hyvältä tuon esim. vähän ennen kahden minuutin kohdalla alkavan "pluck"-melodian taustalla. Mutta saundi ehkä vähän liiankin pehmeää. Kuulostaisi (mielestäni) paremmalta jos ne terävöityisivät suvantokohdan loppua kohden (cut-off vaikka nousisi) ns. täyteen mittaansa. Mutta siis hyvä näin! Arpit myös hyviä, ja niiden soundi on juurikin sopivaa, ns. pysyy taustalla eikä hyökkää häiritsemään päämelodiaa. Noin 03:00 kohdalla alkava melodia kuulostaa, varsinkin pianojen kanssa, mukavalta. Jatkaa hienosti samaa tunnelmallista linjaa mutta tuo silti jotain uutta biisiin. Täytyy myös mainita että noi efektit toimii varsinkin suvantokohdissa ja kohentaa biisin mielenkiintoisuutta ja tunnelmaa. Mutta muutama tuntui ikään kuin päättyvän kesken.. eli saisi olla lisää delayta. Hyvä kesäbiisi! Koneelle lähti :) 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele jetset - silmät aukeaa 06.06.2007

jetset - silmät aukeaa
Itse asiassa tätä biisiä on pitänyt tulla jo ajat sitten kommentoimaan. Osuikin kyllä taas niin hyvään kesäfiilikseen että melkein siitä pelkästään ysi. En minä ainakaan kaipaa tähän yhtään enempää, hm, asennetta tai energiaa. Hyvin toimii näillä leppoisilla fiiliksiillä. Ja kitaramelodiat ovat mainioita! Varsinkin tää 1:34 kohta. Laulu on kanssa hyvää, sitä toivoiskin tosiaan vähän kovemmalle, hukkuu kyllä pikkasen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele petuz - Supra (Vision 2005) 01.11.2005

petuz - Supra (Vision 2005)
Jees. Ihan mukava meininki tässä kipaleessa. Yllätti positiivisesti tuon sisällön ja ideoinnin saralla.. jaksoi kuunnella. :) Tästä kuulee että sitä konemusaa on tullut tehtyä jo sen verran että perusjutut ovat hyvin hallussa. Mukavasti on noissa melodioissa käytetty eri synasoundeja. Basari paukkaa mukavasti, ja hihatit on muuten hyvät. Vaihdoskohdissa hyviä efektejä. Ei sillä etteivätkö melodiat olisi hyviä, varsinkin tuon alun arpeggiomelodia, mutta ei turhan omaperäistä kylläkään... puuttuu sellainen koukku, joku nostatus siinä melodiakierteessä. Ei kuitenkaan mitenkään kliseisimmästä päästä, ja kokonaisuutena biisin on itse asiassa ihan mielenkiintoinen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absolute Zero oldies - Desire 08.06.2005

Absolute Zero oldies - Desire
Jes! Yllätyin positiivisesti. Biisi nimittäin ei alkanut kauhean mielenkiintoisesti.. meininki kuitenkin parani jo parin minuutin sisään kiitettävästi ja mielialani siihen suoraan verrannollisesti. :) Varsinkin tossa 02:00 jälkeen on tosi hienoa jälkeä; happosoundien, rumpukikkailujen sekä vokaali- ja muiden ääniefektien groovaava salaatti kolahti ja kovaa! Heh.. :) En tietenkään pettynyt myöskään päämelodian tullessa kehiin.. sen hyvällä tapaa simppeli. Ja sisältöä biisiin tuovat erinäiset pianonäppäilyt ovat kanssa oikein mukavaa kuunneltavaa. Ja biisin moninaiset efektit ansaitsevat erityismaininnan. Kuulostavat hienoilta, ja tuntuvat sopivan vallan saumattomasti biisiin. Nice work! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Last Transmission 04.10.2005

Galaxion - Last Transmission
Bisiin nimi ja alun tunnelma maalailee mieleeni kuvan jostain pimenneestä avaruusaluksesta joka leijailee keskellä äärettömyyttä... Sellaisia vähän enemmän avaruustunnelmaa korostavia kohtia olisin kaivannut lisää tähän biisiin, vaikka se varmaan olisikin karsinut tätä kasarimeininkiä tästä. Ihan hyvältä silti kuulostaa. Menevää menoa, basso ja rummut on saatu toimimaan hyvin. Sisältöä ja tunnelmaa löytyy. Ja ei tuo saundi niin vaatimatonta ole, itse asiassa oikein hyvää... Vähän vain kaipaisi lisää ns. pehmeyttä. Nuo kellontapaiset kolinat hyökkäävät vähän päälle... Mutta siis, oikein hyvä biisi, vaikken niin kovin rakentavaa kommenttia tästä pystykään tällä kertaa antamaan... :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele digeon - Flying Minds 29.04.2005

digeon - Flying Minds
Energistä ja vahvaa jytkettä, josta ei toki tunnelmaakaan puutu. Juuri minun makuuni. Heti alusta asti meininki katossa! Hyvää työtä bassolinjan kanssa tossa 2:30:stä etiäpäin. Sellanen hyvä draivi päällä, tulee Dallas Superstars mieleen... ainakin näin äkkiseltään. Heh. :) Soundit toimii hyvin! Olet selvästikin miettinyt kunnolla kaiken. Varsinkin base sekä muut perkussiot ja basso soivat hienosti yhdessä. Eikä ole melodiapuolen soittimissakaan moittimista. Tietenkin aina parempi, mitä täyteliäisemmät nuo padit ja sahat on, mutta ne ajaa kyllä asiansa hyvin! Ja tuo nuo kello-soundit ansaitsee erityismaininnan. Juurikin näin. :) Melodioihin, pääosin tuohon sahaleadiin, olisin kaivannut jotain sellaista omaa linjaa niin, ettei se myötäilisi niin paljon tuota sointukuviota(joka muuten on hyvä). Olisi silleen mielenkiintoisempi. Mutta mitä siitä! Hieno, mielenkiintoinen biisi. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minor Chill - Cafe Sole 13.01.2006

Minor Chill - Cafe Sole
Täytyypä minunkin todeta, että hienosti tämä sävellys onnistuu välittämään kesäisiä kahvilatunnelmia. :) Mukava rumpukomppi iski alusta asti hyvän jammaavan fiiliksen päälle. Tosiaan hieman jazz-vaikutteista pimputusta (pimuputusta hyvällä tavalla ;). Tykkään todella biisin raukeanoloisesta grooveilusta. Biisi on juuri sopivan pituinen, ja mukavaa variaatiota biisin päämelodiasta (joka on aivan mahtava!) kuullaan biisin loppupuolella. Yleensäkin eri vaiheet annostellaan hyvällä maulla. Miksauksestakaan ei vain voi, pikkiriikkistä tunkkaisuutta lukuunottamatta (vai lieneekö tarkoituksella hieman pehmennetty saundia?), valittaa. Ehkäpä, jos tätä olisi vielä vähän pitkitetty, niin olisi voisi käydä itseään toistavaksi, mutta tällaisenaan hieno chillout-biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Interstate to nowhere 16.05.2005

Aurisgale - Interstate to nowhere
Sanottava se on, että sulla on sävellys ja ideointi kiitettävästi hallussa.. tässä biisissä on sellainen upea surullinen, traaginen tunnelma. Varsinkin alku ja toinen samanlainen piano-kohta biisin keskivaiheilla ovat hienoja. Hyvää fiilistelyä tietenkin myös sitten kertseissä.. voin oikein nähdä mielessäni tuon kuinka se tyttö tuijottaa yöhön ajaessaan tietä pitkin, sateen piiskatessa tuulilasiin... Vaikka voinkin huomata että panostat tunnelmaan ja/tai sävellykseen, niin miksauksestakaan ei todellakaan ole mitään narisemista, sen verran hyvin stemmaa kaikki... Padit soivat hienosti klassiseen tyyliin moneen otteeseen ja muutkin instrut toimii. Ei perkussiossakaan moittimista, kick ja hihatit ovat suorastaan erinomaiset.. en vain nyt satu tykkäämään tuon tyylisestä snaresta.. jotenkin liikaa karsittu keskiäänistä..mutta silti hyvin tehty ja ei ollenkaan häiritsevä! Erityismaininnan ansaitsee myös taustaäänien hyvä käyttö. Kymppiä ja faniksi (parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - San Diego (original promo) 29.03.2005

C-4 - San Diego (original promo)
Tyylikkäästi toteutettu, menevä biisi jonka tahti pistää jalan vipattamaan. Heti alkuun mielenkiinto 100%! Tosi hyvä ja mielenkiintoinen, vähän haikea melodia siivittää ajatukseni toisiin maailmoihin... :) Suondeista en löydä muuta kuin kehuttavaa! Puhdas äänimaailma. Upeat bassonarinat. Hieno, erinäisillä kikkailuilla höystetty biitti. Taustasynat hoitavat asiansa enemmän kuin mallikkaasti. Onhan tätä trancea jo kuultu paljon, mutta mikäs tässä on lisää kuunnellessa, kun se on näin hyvää! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DirtyHippi - Holvikirkon kanttori chillaa 19.05.2005

DirtyHippi - Holvikirkon kanttori chillaa
Muhaha! Varsin groovaava teos! Hienosti ikään kuin improvisoiden ulisee tuo leadi.. onko kerralla soitettu purkkiin? ;) Saattaisin tykätä vielä enemmän jos olisi vähän vielä hiotumpi ja enemmän sisältöä, mutta toisaalta tästä saattaisi kadota tää siisti fiilis jos tätä räknää liikaa.. ! Hyvältä kuulostaa tuo biitti ja oman aika tärkeänkin osansa tekee nuo tausta saksofoni-tuuttaukset.. Sai minut hyvälle tuulelle, kiitos siitä. :) Olen taipuvainen synkkyyteen näinä pimeinä tunteina yön.. :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj kerkkooposse - vihaset mc koppakuoriaiset 30.03.2005

Dj kerkkooposse - vihaset mc koppakuoriaiset
Monella tapaa hyvän kuuloista jytkettä, mutta tosiaan tuo sisällön puute käy hieman häiritsemään kun biisiä pitempään kuuntelee... Tuntuu että biisi jää kesken, sillä tuohon sointukuvioon olisi voinut hyvinkin voinut saada sovitettua jotain melodialinjaa. Tuo taustamelodia saisi olla hieman kovemmalla, se ei välillä (kun cut-off laskee alas) kuulu lähestulkoon ollenkaan.. Ihan hyvä synth-soundi se kuitenkin on. Sopii hyvin yhteen bassosynthin kanssa ja muutenkin sopii biisin tyyliin. Ja niinkuin protush kirjoitti, tuo vipaus kickin kanssa saa sen ikävästi "rapsahtamaan" eikä näin ollen jytkytä tarpeeks tehokkaasti.. :) Tässä on ainekset ysin biisiin, tarttee vain pikkasen hämmentää ja lisätä muutamia uusia... ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silmätön tarkkailija - Keijo 13.03.2005

Silmätön tarkkailija - Keijo
Kyllähän tämä on ihan hauska ja suht hyvin soitettu&laulettu.. Sanoissa tosin saisi olla enemmän järkeä... ;) Aluksi pelästyin kun katselin tossa noita soittimia mitä olet käyttänyt, että minkähänlaista kilkutusta oikein on luvassa.. Mutta ihan hyvin tehtyä tämä onkin! Vaati hieman pipon löysentämistä, mutta tulihan tälle naurettua.. =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Save my heart (Original) 15.03.2005

Protush - Save my heart (Original)
Jälleen idearikkaan ja menevän biisin oot saanut aikaan... :) Olen pääasiassa samoilla linjoilla toisten kanssa soundien osalta.. Ihan hyvää. Mutta ainahan löytyy sitä valittamistakin. ;) Squaresoundi ei kuulosta niin hyvältä siinä alussa, lähes yksinään.. mutta sitten kun se tulee uudestaan 2:55 jälkeen niin siihen kohtaan se soveltuu mielestäni paremmin. Niin, ja pitääpä vielä mainita että basso on tässä biisissä huomattavasti edellisiä biisejäsi parempi, sekä soundiltaan että linjaltaan.. aiemmissa biiseissäsi tuntui tuo basso menevän vähän omia polkujaan.. Mene ja tiedä. Ehkä vain tykkään sellaisesta bassolinjasta joka myötäilee enemmän sointukuviota. Melodiat on kyllä yksinkertaisia mutta silti ihan hyviä, joskin olen kuullut sulta parempiakin... esim. pois(trance remix)issä... Tiedäpä siitä. Makuasia kaiketi sekin. :) Puolentoista minuutin jälkeen alkava saha"toitotus" on kyllä hyvän kuuloinen. Antaa sellaista uutta vivahdetta tälle biisille. Ai niin. Tuon lopun phaser-efektistä en oikein tykännyt... Johtunee siitä että on tullut siihen perin pohjin kyllästyttyä.. ainakin se kuulosti täsmälleen Fruityn phaserilta.. ;) Mutta täytyy vielä sanoa että hyvä biisi jälleen! Nyt tässä olikin enemmän juuri sitä sun omaa, hyvällä tapaa särmikästä tyyliä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DirtyHippi - blasku 19.05.2005

DirtyHippi - blasku
Kyllä! Tämä oli myöskin sitä (minun mielestä) parasta matskua sulta tähän mennessä! Mulle tulee tästä mieleen musta haltia kaksoisapeleinneen matkaamassa maanalaisen luolaston salaisuuksia tutkimassa... tiedä sitten jos siellä demoniin törmäisi, heh. :) No, saattaahan viimeaikaisella lukemistollakin olla osuutta asiaan.. Mukavasti mystisiä melodioita, oikeastaan aika styylikkäätkin rummut, ja siisti itämainen rytmi, jota monet noista taustaäänistä-vokaaleista tukee.. Myöskään en kyllästynyt missään vaiheessa, eli sisältöä ja ideaa löytyy myöskin.. tossa 02:08 alkava piano/jousi melodia varsinkin kolahti! *Meinasin* sanoa että noita taustääniefektejä/vokaaleita on paikoitellem vähän liikaakin, mutta nyt kun olen toiseen kertaan kuunnellut niin tulin siihen tulokseen että ne ovat tärkeä osa tätä biisiä! =D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Bomb the Innocents 22.02.2005

rewind - Bomb the Innocents
Heh.. täytyisi varmaan keksiä lisää adjektiiveja näitä jänniä rumpuja ja taustalla svengaavia syntsasoundeja kuvaamaan kun edelliset kommentoijat tuntuivat kaikki jo käyttäneen... ;) Nuo hyvät soundit taitavatkin olla se mihin tämä biisi ns. nojaa. Mielestäni vaihtelevaisuutta teemoissa olisi saanut olla enemmän, kaltaiseni kärsimätön tyyppi kun ei malttanut kuunnella koko kipaletta kelailematta. Ei silti, biisin erilaiset arpit ja 1:36 kohdalla mukaan tuleva leadi ovat kyllä tyylikkäästi toteutettuja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Speed Freek - No More Paradise 01.03.2005

Speed Freek - No More Paradise
Lyhyesti sanottuna upeaa trancea juuri minun makuuni. Hienolla tunnelmalla lähdetään etenemään alusta asti, ja ekan minuutin jälkeen olin jo täysin vakuuttunut. Näin ollen olisin oikeastaan odottanut jotain vieläkin parempaa biisin myöhemmiltä vaiheilta, mutta en kyllä pettynytkään. Kick potkii minun äänentoistolla juuri sopivan napakasti. Muutenkin kaikki perkussiot on tosi hyvin mietitty. Basso on suorastaan loistava! Leadien ja padien soundeissakaan ei valittamista. Melodiat ovat hienoja, varsinkin intromelodia kolahti. Kolmen minuutin kohdalla alkava päämelodia on kanssa oikein hyvä, vaikka tunnelmassa jääkin mielestäni pikkasen jälkeen siitä ekasta vaiheesta. Biisi etenee ihan kivasti vaiheittain ja vaikka se onkin pitkä, niin ei tähän juuri ehdi kyllästyä.. ihan lopussa tuli vähän kelailtua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zitru's Hedelmä - Zitru's Hedelmä - Flop Slide 24.04.2007

Zitru's Hedelmä - Zitru's Hedelmä - Flop Slide
Alku jumputtaa ja murisee varsin tyydyttävällä tavalla.. hohotusklipit yllätti :P biisissä kokonaisuutena ehkä liikaa toistoa minun makuuni. 3:18 kohdalla tuleva melodia toi lisämielenkiintoa kyllä, mutta linjat ei minua oikein koukuttaneet. Happosoundin tullessa mukaan tämä kyllä taas kuulostaa oikein mukavalta tuolla loppupuolella... Kyllä kokonaisuutena ihan positiivisen puolella mennään, jopa kun on kyseessä tällainen vähän melodisemman musiikin ystävä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Outset - Stay With Energy 10.06.2005

Outset - Stay With Energy
Tyylikästä, pirteätä ja energistä eurotrancea! Miksaus on hienosti kohdallaan, että hyvin olet saanut juuri sen oikean soundin irtoamaan laitteistostasi! :) Hieno spiikki alussa.. sitä ikään kuin virittäytyy oikaan fiilikseen heti alusta lähtien.. :) Ei tullut tylsää kertaakaan, niin hieno on tuo päämelodia ja ihan mukavia nuo ankarat jynkytyskohdatkin.. kaikin puolin hieno kipale!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele digeon - Follower 28.11.2004

digeon - Follower
No, tätä oli ilo kuunnella. Melodiat ja rakenne rulettavat! Vähän jykevämpi kicki (snare on hyvä) sekä hieman täyteliäisemmät sahaleadit ja tämä lähes menisi kaupallisen tranceartistin tuotoksesta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele dj zoom - Last century Techno feat.Mr.Hawre 04.02.2005

dj zoom - Last century Techno feat.Mr.Hawre
Ähh... olihan tää aika kurja. Bongasin biisistä riitasointuja aivan luvattoman paljon. Esimerkiksi heti 00:15 jälkeen alkava melodia menee niin metsään että korvia särkee. Ripatut piano-äänileikkeet eivät sovi biisiin. Menevätpä epätahtiinkiin bassoon nähden tuossa suunnilleen 01:20 kohdalla. Soundit on ihan jees; muutamaa hirvitystä lukuunottamatta ne kyllä kestäisi jos sävellys olisi toteutettu vähän paremmin. Eli pähkinänkuoressa: Ideana biisi on ihan jees, jonkinlaista rakennetta ja vaiheita kun on saatu tehtyä biisiin. Valitettavasti kehno toteutus vie siltä pohjan. Ei tää silti mitenkään toivotonta ole: kuulosti itse asiassa hyvinkin paljon samalta kuin mitä itse pari-kolme vuotta sitten tein. Kyllä se siitä!
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele WHORE ROBOTIX - MORONIK SKAMALALA 29.11.2004

WHORE ROBOTIX - MORONIK SKAMALALA
Nyt meni tylsäksi napsutukseksi. Kannattaa kehitellä biisiin useampia melodiantynkiä sointukierteen päälle ja hahmotella selkeä rakenne, muuten käy niinkuin tälle: kelasin joka viides sekunti ja kuuntelin biisiäsi ehkä noin puoli minuuttia. Missäs muut biisisi ovat? Katselin vain, että on tullut määximääxmääxin postailtua aika paljon tuonne foorumin Demot-osastolle... niitä pitäisi olla ainakin sata! ;D

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Not Forever 22.11.2004

rewind - Not Forever
Hmm.. Moondust kommentoi jo aika tyhjentävästi. Voisi kyllä lisätä että näin jammaava kipale on ainakin ysin arvoinen! ;D Pidin erityisesti biisin lopusta jossa hyvänkuuloinen syna-arpeggio tuli mukaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mr. J - This is Sound 18.11.2004

Mr. J - This is Sound
No niin! Eipä tässä lisättävää edellisiin kommentteihin juuri ole, mutta minäkin olen sitä mieltä että hihatit ovat liian kirkkaat, basson puuttuminen häiritsee ja päämelodia kaipaa vaihtelua... se olisi mielestäni sopinut paremminkin eräänlaiseksi taustaksi jollekkin hieman korkeammalle melodialle... tai jotain sinne päin.. Anyway, tässä biisissä on enemmän sisältöä ja parempi miksaus kuin edellisissä, jaksoin hyvin kuunnella loppuun asti. Kokonaisuutena ihan hyvä biisi!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DirtyHippi - Dirtyhippi, king of the Jungle 25.10.2004

DirtyHippi - Dirtyhippi, king of the Jungle
Aikas letkeetä tunnelmointia! Alkuun pitää heti mainita että pianojen melodiat tiluttaa erinomaisesti.. vai että näppäimistö midikiipparina? Ei uskois.. ;) Lisäksi tuo aina välillä kuuluva huilu sopii mukavasti tunnelmaan.. Biitit jammaa kanssa oikein hyvin. Noihin chillauskohtiin olisin kaipaillut jotain viidakon ääniä, kuten linnunlaulua tms. Ne olis korostanut biisin viidakkoista tunnelmaa. Anyway, hyvä biisi oli ja ysi pamahti! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Falcon - Detonator 19.10.2004

Falcon - Detonator
Tämä biisi on selkeesti enemmän mun makuun kuin nuo toiset... kuulosti hieman Astral Projectionilta... Mugavasti hallussa myöskin tuo äänipuoli. Kicki potkii hyvin! Toisaalta biisissä ilmaantui silloin tällöin melkoista rätinää. Ja noi efektit ei oikein toiminu. Kaiken kaikkiaan hyvä biisi!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaytanhousuja - Kaljaa ainiaan 27.05.2008

Kaytanhousuja - Kaljaa ainiaan
Legenda kappale, eihän tästä muuta voi sanoa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Catch That Goblin!! 16.12.2005

Skaven - Catch That Goblin!!
Kyllä, hulvaton kuin mikä! Tämmöistä Väiski Vemmelsääri -piirroselokuva-meininkiä. Aina tämä jaksaa huvittaa. :) Pystyy melkein näkemään sen sekopäisen kohelluksen mihin tämä sopisi niin loistavasti! :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele digeon - Fastlane (radio edit) 11.08.2004

digeon - Fastlane (radio edit)
Heei.. tämäpä on mehevää, melodista trancea! :) Pääosin hieno meininki päällä, tosin ekan minuutin jälkeen tulevassa tauossa on hieman liian hiljaista... jotkut hieman kiksummat kuoropadit olisi ollu poikaa(tai sitten voksut)! Mutta eipäs jäädä nipottamaan yksityiskohdista, loistobiisihän tää on.. ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electron - The Victory 12.09.2005

Electron - The Victory
Olen tässä vastikään alkanut tutustua Mikserin spacesynth-tarjontaan, ja täytyy todeta että tämä taitaa lukeutua aika lailla kärkipäähän.. hienoja melodioita, ja tuo alkuspiikki oli jotain todella tunnelmaa luovaa... Biisissä ei tylsiä kohtia yksinkertaisesti ole, meni seitsemän minuuttia kuin siivillä! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fakap - Mission Earth 11.01.2008

Fakap - Mission Earth
Jokunen vuosi kertynyt jo tämän biisin julkaisusta ja saundi kuulosti jo silloin ammattimaiselta! Tykkäilen melodioista... ei olla niin semmosella vaihtelevalla linjalla mikä niissä yleensä kolahtaa ja mielenkiintoni pitää yllä, mutta se vahvuus omalla kohdalla voi usein tulla myös siitä jos melodiat ja sointukuvio on saatu mahottoman tunnelmallisiksi - kuten tässä! 3-4 minuutin kohilla olivat kyllä viimeistään voittaneet puolelleen. Vaikka olisi kuinka perustrancea.. niin ei voi olla pitämättä.
9

Sivu: 1 2