Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 593 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Calling to explain 12.03.2021

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Calling to explain
Kiitos AnttiJ:lle omasta puolestani (vokalisti). Frank Boba oli totisesti keksinyt kivan biisi-idean (puhelinsoitto) tarttuessaan banjoonsa. Sain tästä aluksi tietoa että sointukulku on, jos nyt ei suorastaan kontroversiaalinen, niin ainakin hiukan normaalista poikkeava. Mutta heti sen kuultuani hogasin melodian kulkevan hyvinkin luontevaan malliin. Vaikka lyriikat eivät olekaan mitään "rakettitiedettä" niin itsekin halusin ja sain tekstin eteeni laulettavaksi. Siinä ikään kuin samalla sisäistää sen mitä laulun muodossa päästää suustaan ulos. Bluegrass/hillbilly meininki on niin munkin juttu, että tässä oli suorastaan hulvattoman hauska saada olla mukana! Ja Boballa kun on taito hyppysissään rakennella näitä maanläheisiä musiikkiteoksiaan, laidasta laitaan, usein huumorilla höystettynä, kuten useista tämänkin projektin kappaleista voi havaita. Laulut jäi nyt turhan pintaan omastakin mielestä. Onneksi kipaleessa kuitenkin on noita väliosia jolloin soitin-trio pääsee loistamaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jungle Jam 11.03.2021

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jungle Jam
Darwinin elovuutioteoria saa tässä oivan puolestapuhujan. Niin "eläimellistä" oli meininki, hyvällä tavalla! (I'm an animal lover) Simpanssi-trion keulilla tais huularia vedellä itse gorilla.. - niin makeen kuuloista blosaamista! Rythm'bluesia suoraan viidakosta; sieltähän se tämä tänäänkin tuntemamme rytmimusa on toki lähtöisinkin. Kolme sointua riittää kun tempo on reipas. Ja soolo tarvitaan, mielellään juuri tuollainen hervottoman rokkaava!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Covers of 60's and 70's R&B classics - I shot The Sheriff (Eric Clapton cover) 04.10.2020

Covers of 60's and 70's R&B classics - I shot The Sheriff (Eric Clapton cover)
Ei tämä ainakaan capital offence ollut, varsinkaan kun ihan luvan perästä tämän pääsit tekemään. Tarkkaa työtä AnttiJiin uskolliseen tyyliin, pieniä sovituksellisia yksityiskohtia myöten. Tarkkaa rytmitystä, ja puhtaita saundeja selkeällä miksauksella. Pidin erityisesti piano- ja urkutyöskentelystäsi. Laulussa yleensä vierastan "autotunea", mutta tähän olit ottanut sen niin selkeästi messiin, ettei se häirinnyt vaan oli oikeastaan piristävä lisä ottaen huomioon , että meidän selkärangassamme soi kuitenkin automaattisesti kappaleen kaksi menestyneintä versiota. Pätkä kunnon sooloilua (jollain soittimella) olisi voinut mielestäni kruunata taustat, ja loppufeidaus, se tuli äkkiä kuni sheriffin lähtö yläkerran pääpoliisiasemalle!

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Valitettavasti 04.10.2020

U.K. Arpo & Täyskeno - Valitettavasti
Selkeä viesti niin musiikillisesti että kirjallisesti. Mainio kitarasaundi ja hyvää oli sekin ettei lähdetty sooloilemaan kauheasti, vaan soitettiin juuri ne blueskuviot mitkä pitikin. Bassoa kävelytettiin komeasti, ja harppu se vaan aina kruunaa tällaisen tuotannon. En laskenut monestiko vali-tetta-vasti mainittiin, mutta mielestäni ehkä jopa muutaman kerran liikaa, valitettavasti. AnttiJiin mainitsema kuoro oli kuitenkin oikeinkin kiva idea!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Progea vanhan koulun malliin - The Big One 28.05.2020

Progea vanhan koulun malliin - The Big One
Itselläni on sivistyksessä aukko monen ranskalaisen yhtyeen suhteen. Air ja Space, ja mitä niitä lieneekään, jääneet olemattomalle kuuntelulle. Ainoastaan Jarrea tuli diggailtua aikoinaan. Tässä sulla on hyvä pulssi kompissa ja mainioita kiipparisaundeja jo heti alkutahdeilla. Mukavat melodiat ja arpeggiot on karkkia korville ja miksauskin mieluinen. Särösaundi toimii uruissa oikein mellevästi. Kovan biisin teit jo kasarin alussa, ja tämähän toimii "oikeana" mainiosti edelleen, eikä ikä paina lainkaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyxpress - Kyynel 20.04.2020

Indyxpress - Kyynel
Hyvällä maulla sovitettu kaunis soundtrack. Näin jo kohtauksenkin missä tämä alkaa soida! :-) Mainio pituus ja menevä kohta keskellä oli mukava asia. Kauniita melodioita syntyy siis vielä(kin), mikä on hyvin lohdullinen tieto. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tequila (cover) 11.04.2020

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tequila (cover)
Antti..ööö tarkoitan siis Aimo Annos & R-V:neen jaksaa vaan, nostan stetsonini korkeelle! Itse olen ollut laiskahko alkuvuoden, mutta vaikka maailmantilanne on mikä on, yritän innostua kommentoimaan piiitkästä aikaa. Oonko tää niitä kahden soinnun kipaleita? Tais siä olla kolmaskin sointu siltikin.. Tuttu teema ja oikein mukava menobiisi ajalta ennen discoa ja saturdei nait fiivereitä. Onko tää ollut jossain leffassakin tunnarina? En tunne tekijöitäkään, mut upeeta on! Ja AAn versio toimii kuin häkä; pää menee pyörälle ja pyörtyisinkin jollei biisi loppuisi. Aijaijai.. kun tos lopussa 2.34--> on upeen kuulosta kun meno rauhottuu ja jää vaan se urku ja kitara svengaileen. Noh, tymäkkä lopetus tietysti tarvitaan. Ja jos oikein muistan, tequila ja muutkin kaktusviinat kyllä toimivat tarkoituksensa mukaisesti, niin myös tämä! 9+++ Ai niin... se alkupuolen keskellä kuulunut kilkatus saattaa olla liikaa, dagen efterinä.. ;-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Electro Pulp 20.02.2020

Hillside Synths - Electro Pulp
Jossainpäin Kaakkois-Aasiaa, Vietnamissa taikka Laosissa, perhe ahertaa riisipellolla. Arska ärvöttää siniseltä taivaalta, lämpötila hipoo neljääkymmentä ja kaukana on kavala maailma. Tuollainen positiivinen kuva piirtyi mieleeni tätä mukavaa kipaletta kuunnellessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lauantai puistossa/Saturday In The Park - Lauantai puistossa (Saturday In The Park) 12.02.2020

Lauantai puistossa/Saturday In The Park - Lauantai puistossa (Saturday In The Park)
Ai että, nyt ollaan muistojen bulevardilla. Tai siis siin puistossa sen varrella. Muistan Chicagon, sekä bändin että purkan jota sai ostaa koulun lähikiskalta. Tupakkaakin sai sippiaskissa, mut ei kehdannut ostaa kun oltiin sentään pikkukundeja vasta. Voisin elää pelkästään ton intron ja outron piano/basso kombinaatiolla. Siitä saa kaiken tarvittavan proteiinin ja vitamiinit. Itse kun olin vain simppein rokkibändin kitaristi ja laulaja, niin tämän Chicagon biisin kajahtaessa radiosta tiesin vaatimattoman paikkani musiikkimaailmankaikkeudessa. Antti teit taas upeaa jälkeä, sanoitusta pitää vielä sulatella, mut todennäköisesti tulet saamaan siitäkin kiitettävän arvosanan. Kulttuuriteko ja matka nuoruuden lähteille. Olo on kuin 4th of July:nä! :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Pohjaton suo (Taxed To The Max) 25.01.2020

Luotto! - Pohjaton suo (Taxed To The Max)
Oliko tosiaan sarjan viimeinen jakso? Ja onko lie uutta kautta odotettavissa? En tiedä teitkö tän kronologisestikin viimeisenä, mutta nyt oli sellainen rauha menevässäkin kappaleessa. Ehkäpä tuo aihe oli niin järkälemäinen että sen edessä ei hötkyillä. (tai määrätään mätkyjä!) ;-) Tiukka on tatsi näissä kaikissa, ja ilolla kuuntelen aina sovituksen. Bassokuviot on kans tällaiselle puolivallattomalle basismia aloittelevalle matalataajuushenkilölle tärkeitä. Väliosa oli komeeta kuultavaa, näitähän kuuntelisi vaikka instrumentaaleinakin ihan mielekseen! Oikeestaan en jäänyt kaipaamaan muita soittimia "aitoina" kuin tuon komppikitaran. Sen kun sais sähkiksellä soitettuna wahwah-polkusimella varustettuna, niin homma olis niin sanotusti saletti. Kiitos näistä kaikista (tähän astisista) ja toivoisin niin että saisit kommentteja muiltakin tykästyneiltä. Ysi +.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Luotto (Credit) 10.01.2020

Luotto! - Luotto (Credit)
Juu ei oo tämä kortti/credit-teema vanhentunut 30 vuodessa samalla lailla kuin jos laulettiin vaikkapa faxista, joskus oliko ysärillä..? Vielä sitä korttia vingutetaan täst eteenpäinkin uskoisin, ennenkuin siirrytään ihon alaiseen siruun tai iiriksen lukemiseen. Nehän rosmot vie sit silmämunan ja tyhjentävät koko tilin jos siihen mennään.. Noh, itse kipaleeseen; on taas sovitus täynnä jippoja ja kippoja. Näitä kyllä hauska kuunnella kun on niinkuin karkkikaupassa, niin paljon valinnan varaa että meinaa mennä sormi suuhun. Jossain aiemmassakin oli urut toisessa korvassa ja funk-kitara toisessa, joka toimii oikein mukavasti siihen kun pillien törähdykset oikeisiin paikkoihin niin vot, sano,,joku.. Foni soolot oli maukkaat; jos olisit alkanut puhaltajaksi joskus aikoinaan, olisit tod.näk. ollut maan kuulu solisti! Tekstistä sen verran, että vanhan liiton biisintekijänä arvostan riimejä ja loppusointuja. Sen sä hallitset, ja näitä on kiva seurata kun ollaan aina mukavalla asenteella liikenteessä, vaikka aiheet voisivat antaa toisenlaisenkin lähestymistavan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Arja, Painijanainen 09.01.2020

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Arja, Painijanainen
Vai että latinoa.. - ja lanteethan tässä toden totta liikkuu! Vajaan sentin puoleensa, mutta että kumminkin. Ettei tässä nyt sittenkin laulettais vaaka-mambosta, öhöm..? Näistä Antin kielilabyrinteistä ei aina tiedä mihin ne johtaa, ja onko kuulijaa viety kuin sitä kuuluisaa litran mittaa.. (tämä siis positiivista!) ;-) Tämä kuulunee myös niihin biiseihin joissa on helppo kuulla sanoja väärin: Arja kuulosti Aarialta, ja jo etiketistä luin väärin kun painijanaisesta tuli painajainen.. - Mutta taattua soittimien, rytmin ja sovituksen karnevaalia tässä taas tarjoiltiin. En tunne ketään Sergeitä, puhumattakaan Sergiota, mut uskoisin että molemmat nyökyttelisivät tälle yhtä suopeasti kuin meikäläinenkin. :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele VANAI - Vuolen kullat kuun 03.01.2020

VANAI - Vuolen kullat kuun
Olipa kiva nähdä vaikutteissa Steven Wilson! Kuuntelin kaikki biisit putkeen, ja ainakin "Punaisen piirrossa" olin huomaavinani sopivasti ko. vaikutteita. Täytyy ihastella Janne Saksan miksaus- ja masterointijälkeä verrattuna vanhempaan tuotantoonne, niin selkeästi ja komeasti soi ainakin omista Sennheiser kuulokkeista. Vahvistuukin se seikka, omat äänitykseni mukaan lukien, että vähintään miksaus ja masterointi kannattaa jättää ammattilaisille. :-) Suomenkieli istuu selkeästi paremmin musiikkiinne, vaikka tämän kipaleen olisinkin nimennyt toisin (Metsän kuiskaus, Kirottu maa tjms..?) - nyt nimi jäi ikään kuin irralleen sekä tekstistä että musasta. Sovituksen suhteen itse olisin jättänyt väliosan (2.53-3.38) pois, niin että kitarasoolon jälkeen olisi menty bassoriffin kautta suoraan kertsiin. No mutta, nää on niiin makuasioita, enkä missään nimessä dissaa tätäkään sovitusta. :-) Kaikki saundit on valittu hyvällä maulla, erityismaininta kuitenkin basistille! Rajuimmissa vedoissa olisin ehkä toivonut vokalistilta hieman enemmän terävyyttä ja särmää, mut tässä kipaleessa laulu ja kööri toimivat oikeinkin mainiosti. Jos kelpaa, taidankin alkaa seuraamaan projektia..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Diggaan Jaskaa Ruskeaa (Diggin´On James Brown) 30.12.2019

Luotto! - Diggaan Jaskaa Ruskeaa (Diggin´On James Brown)
On se komeeta! Ja nyt kun sain tekstinkin esille, kuuntelu muuttui ikään kuin 3D:ksi, tai mitä Ortoperspektaa se lie ollut joskus vuonna nakki ja muusi, mutta tosiaankin aloin jo epäillä että olet vaihtanut tiukemman miksauksen alkuperäisen tilalle.. Nautiskelin juuri basson mörinöistä kun hokasin yht'äkkiä noi ääripäät; skitta vasemmalla ja urku oikealla: Mahtavaa! Ja olipa kivasti sijoiteltu soittimet niin ettei mikään häirinny toistaan. Laulusaundi selkeä, ja taatusti analoginen! =) Tieto taustojen digitaalisuudestakin unohtuu kun sovituspuoli on hanskattu näin buenosti! 9+ tai 10-, valitte siittä mieluisempi! :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Kaavakesota (Soul Vaccination) 27.12.2019

Luotto! - Kaavakesota (Soul Vaccination)
Arrien arkkitehti, tekstityksen tohtori, pillien professsori on iskenyt taas salakavalasti. Näihin soisi jo että mukaan liittäisit sanoituksen, näin saisi kuuntelija paremman otteen ajatuksistasi. Itse en ainakaan ole niiin multitaskaajaluonne (?), että pääsisin kuuselle kaikesta mitä korvieni välissä tapahtuu. Niin paljon on kuunneltavaa. Mutta erityisesti nyt nautiskelin instru-osuuksista, siinä 1.45-3.03 välillä varsinkin. Ja hey mään, kokeiles piruuttan johonkin kipaleeseen sordiinon mukaan ottoa. Enkä tarkoita vaimennus mielessä, vaan tuuttaisit sillä kunnolla, jonnekin sinne nautinnon äärirajoille! :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huono Ihminen - Kotiolot voittaa 21.12.2019

Huono Ihminen - Kotiolot voittaa
Rehellistä tilitystä ja se tuo kappaleeseen uskottavuutta. Hyvä pelkistetty toteutus - mitä sitä kikkailemaan kun linja on valittu, ja se toimii. Solistilla sopivan rouhea saundi. Pidin siitä että kitaraa tukee basso. Kitarasoolo on mainio, ja kuulijalle tulee hyvin selkeä live-esityksen tunne. Jos tää on duo niin tällä matskulla toimii taatusti kuppilan hämyssä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Pettyneen pukin blues 20.12.2019

Rock Goes the Weasel - Pettyneen pukin blues
Hehheh ja hahah, kiitokset tähän astisista kommenteista. Kopsaan AnttiJ:n mukavaa tapaa kommentoida kommentteja. Oikeesti siis aivan pähee juttu antaa palautetta palautteesta! Tuo hauska tarina saattoreissun munilleen menosta, nauratti kyllä niin että kotiväkikin kääntyi katsomaan hekottelevaa tyyppiä läppärin täristessä sylissään. Koin myös armotonta empatiaa, koska talutin kerran itsekin fillarin kesäyönä kotiin ,takakumin puhjettua. No skordarit jäi kylläkin puhkomatta käyttämättöminä odottamaan seuraavaa tilaisuutta. Tuo faijalta lainaamani sykkeli muuten hävisi pihalta aamuyön tunteina. On sekin melkoista kohtalon ivaa, että yhden ainoan kerran kun lainaan pyörää, sen vorot vievät! =/

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat 19.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat
Aina virkistävää kuulla uusia joululaulujen lähestysmistapoja. Tässä oli hauskasti esitetty tarina siitä yleismaailmallisesta (?) seikasta, että kaikkien poikien suurin pelko on saada pehmeä jolupaketti. kova ja kantikas se olla pitää, legoja tai jotain muuta teknistä härveliä mielellään! :-D Biisi kulki jouhevasti kuin pukin pulkka Petterin perässä konsanaan, ja niin baritoni-sax kuin trumpetit soivat mallikkaasti hyvällä arrilla. Tämä muuten taipuis komeasti myös kitarabändillekin! Voisin muuten kysyä moiseen lupaakin, mutta ainakaan tälle joululle ei enää löydy realistista aika-ikkunaa. Ja Rauno hei, kyllä sä sen mopetin olet ansainnut, vartoo vielä kevääseen, ja pois moiset synkkämieliset ajatukset! ;-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Parisuhdeterapiaa Liiterissä 19.12.2019

U.K. Arpo & Täyskeno - Parisuhdeterapiaa Liiterissä
Minunkin korvaan tämä v.2 soi selkeästi ja kirkkaammin, että sikäli version vaihto on perusteltu. Edelleen kappale kuulostaa mainiolta, ja tämä temponopeus (jota en kommentoinut aiemmin) on hyvin valittu. En tiedä miten editoit kappaleitasi, mutta jos jotain voi toivoa niin tarkennapa huomiota siihen miten ne alkaa ja päättyy. Joka tapauksessa mielenkiinnolla odottelen jatkuuko tarina.. :-) ps. Itse maksan sen 15euron Goldmember maksun, joka mahdollistaa mm. sen, että voi vaihtaa kappaleen tiedoston niin, että kaikki kommentit sun muut tiedot jäävät ennalleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää 17.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää
Aake taitaakin olla oikeessa. Tai mistä minä poloinen voin tietää, notta anteeksi varalta koko universumilta. Taas mennään, sanoi vuoristoradan jarrumies, enkä uskaltautunut kuin takimmaiseen penkkiriviin. Vauhdikasta on siis meno, enkä varmaankaan ehtinyt ymmärtää kuin murusen tekstistä, mutta tunnetustihan Juissin tekstit ovat olleet verbaaliakrobatistisesti haastavia. Tunnistan kyllä hrat Lennonen ja Carttunen ja johonkin muuttamisesta tässä taidettiin kättä vääntää. Ettei ollut peräti brexit taustavoimilla lusikkansa sopassa, kun niin halusivat eroon näistä transit-miehistä, taikka mitä sukupuolta nyt sattuivat edustamaankaan.. Jos olisin älynnyt itse tehdä vastaavan mestariteoksen, olisi kertosäkeen kulku ollut kenties tällainen: "..sixpäk, sikspäk, tuu takas mulla haiku on..".. Noh, kuten huomasitte, Juissi on paaljon perverssimpi runoilija, joten katsonkin parhaimmaksi pyytää lakki kourassa anteeksi, ja poistun... kohteenani Selänpää. (kuuluu taustalta oven sulkeutumisen suuri slam -ääni) Anteex.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Souled Out (Souled Out) 14.12.2019

Luotto! - Souled Out (Souled Out)
Kieltämättä olet vanginnut varhaisen disco-aikakauden varsin osuvasti. Eikä kyseessä olekaan mikään kapykylä alá Oulu tjms.. vaan ollaan jollain rapakon takaisella pilvepiirtäjien pimentämällä, vain välkkyvien neonvalojen valaisemalla streetillä tai avenuella, heti kohta siinä downtownin huudeilla. Vähän raskakätinen on tää Garibaldia tuuraava kioskinpitäjä, ehkä silmiinpistävin (!) seikka kokonaisuuden kannalta. Muuten kyllä niin oktaavin väleillä toimivat lauluraidat kuin pilliarritkin toimivat upeasti. Bassokuvio toimii kuin tauti, hiven terävyyttä sen saundiin olisin kylläkin kaivannut. Ja mainiota saksofonisooloa edeltävä rap-osuus teki selväksi who's Da King kyseisessä mikrokosmoksessa! Bad Ass Baby, I Sure Am: Sold Out!! :-D Jos tämän kapitalismin suodattaman soul-atmosfäärin sakeuden seasta sopii sponssata niin tässä olisi, löysästi teokseesi liittyen, oma tekeleeni sijoittuen Miamin discojen täplittämään yöelämään, ja siellä vapaalla viilettävän poliisin (Vice) parilla oluella (ja pillerillä?) buustaamaan aivokemiaan: http://mikseri.net/art...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä 03.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä
Kunnolla jymäytit! Hei kiva kun avasit taustaa, koska itselleni ei toi analogia Jarpatin tavoin avautunut, ainakaan ensi kuulemalla. Ihmettelin vain erikoista tekstinkulkua versus melodiaa. Jossain (Lucy In the Sky) pöhnässähän tuo koko albumi on varmaan tehtykin.. Tällä tavoinhan tosiaan pääsee tributoimaan tykkäämiänsä teoksia, eikä tarvi lähteä siihen kankeaan tekijänoikeuslupamenettelyyn. Kuka lie omistanee nämäkin beatle-oikeudet nykyään? Jossain vaiheessa tais itse Jaksonin Miihkali ostaa koko roskan (anteeksi). Onhan ne sentään populaarimusiikin helmiä suurimmalta osaltaan, ja muistuukin mieleen teinivuoteni, jolloin tein mielestäni universumin kauneimman kappaleen. Esitellessani tätä ylpeänä, siskonmies keskeytti todeten: tuohan on "She's leaving home". :-) Anteeksi vaan, nyt hämäännyin niin että jäi Sun teoksesi käsittelelmättä. Palaan asiaan kunhan suurin järkytys laantuu. Vai onko niin että tämä on vain jäävuoren huippu, ja kaikki AnttiJ:n teokset ovatkin.. Eiii....!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Honky Tonk Hog 26.11.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Honky Tonk Hog
Tuskinpa puritaanitkaan polttais päreitään koska kaikki oli niin hyvin kohdillaan. En ole asiantuntija, mutta ymmärrän että tässä oli niin kitaran soittotyyli kuin kaikki slapback efektit jotka tekivät kappaleesta hyvin autenttisen. Sen verran tunnen taustoja että tämä voisi hyvin olla erään trion ns. bravuurinumero, ellei peräti tavaramerkki. Soolokitaran saundissa kuului sopivasti G-kirjaimella alkavan kitaramerkin filtronics-mikrofonien helmeilevää saundia. Rytmiryhmä oli myös hereillä ja tuki juuri oikealla tavalla laulusolistia joka olikin sisäistänyt kappaleen sanoman kirjaimellisesti. Tällepä ei taida vastinetta löytyä täältä mikseristä ainakaan..? Liekö koko Suomesta..- mistä mieleen juolahtikin harmitus viime perjantailta jolloin missasin Francine-yhtyeen setin, syystä että ilmaannuin keikkapaikalle himpun verran myöhässä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele RipaRapa - Medicine called Rock and roll 20.11.2019

RipaRapa - Medicine called Rock and roll
Tässähän sitä oli linimenttiä ja penisilliiniä buugiewoogifluuhun ja rockinphenomiaan. Kun on sopivan simppeli ja hyvä biisi kohdennetulla sanomalla, ja kunnon kitarasaundit tymäköine kaappimallinnoksineen kuten tässä, muuta ei tarvita tullakseen niin terveeksi kuin voi. Pituuskin oli justiinsa, notta ei muuta ko replaytä kehiin ja rokäänroooolll!! :-)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Rion Yö 16.11.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Rion Yö
Rio de Janeiro, tuo Etelä-Amerikan Kotka, jonne myös tuhansien suomalaisten merimiesten matka on johtanut, voi kirvoittaa mielikuvituksen tällaiselle laukalle. Jo heti tangon hörähdettyä käyntiin erittäin mielenkiintoisella introlla, mieleni palasi tarinoihin joita olen lukenut rahtilaivoilla Rioon rantautuneista. Niin Kyllikki Villa (kirjailija/kääntäjä), kuin Rauli Virtanenkin (ulkomaantoimittaja) loihtivat reissukirjoissaan sen kuuman ja kostean tunnelman, joihin on helppo samaistua vaikkei olisi käynyt seudulla päinkään. Voisikohan olla niin, että DJ Bolerolla olisi jopa vähän itämaisia molekyylejä dna:ssaan? Tuo intron ja välisoittojen vastustamaton "käärmeenlumooja" melodia, antoi vähän osviittaa moiseen etniseen pohdisteluun.. Oli niin tai näin, niin parivaljakkonne on taas tehnyt tangon uusiksi tavanomaisesta, ja voisin melkeinpä tältä istumalta suositella seuraavien tangomarkkinoiden sävellyskilpailuun osallistumista. Baritonimiesääni tähän sopi hyvin. Paljon paremmin kuin esim. heleä naismetsosopraano. Ja olihan toki tekstikin paremmin machonäkökulmasta kotoisin. Upea teos kaikenkaikkiaan sovituksineen päivineen, oli nähty taas aikaa ja vaivaa. Ja vaikka aihe onkin melkoisen loppuunkaluttu, tämä antoi vielä yhden, ei niin romantisoidun näkökulman, sieltä faveloiden sokkeloista. Nueve puntos por la obra magnificá!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mun juttu on Soul - Demo2 Mun juttu on Soul (Soul With A Capital "S") 03.11.2019

Mun juttu on Soul - Demo2 Mun juttu on Soul (Soul With A Capital
Jeah, nyt on parempi näin ensikuulemalta ainakin.. Good job!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mun juttu on Soul - Mun juttu on Soul (Soul With A Capital "S") 02.11.2019

Mun juttu on Soul - Mun juttu on Soul (Soul With A Capital
Tästäkin varmasti tuuppat v.2:n eetteriin, mut laitetaas tuntemukset nyt tästä ykkösversiostakin. Ensinnäkin torventöräyksen ansaitset kun olet ensinnäkin nähnyt vaivaa saadaksesi luvan näihin sovituksiisi. eikä tuo kuullosta ihan ilmaistakaan olevan.. :-/ Lisäksi voisi kai löytyä miljoonia muita helpompiakin coveroitavia, mut jos sille tielle päättää lähteä niin miksipä ei sitten heti kunnon haaste käsittelyyn? :-) Tunnut myös hallitsevan aihealueen suvereenisti! Kävin vertailumielessä tuubissa ottamassa tyypit tästä kipaleesta Montreuxin jazz festareilta vuodelta 2006, ja kyllähän nää äijät saa aivan käsittämättömän svengin aikaan! Eikä vähiten rytmipuolen David Garibaldin ansiosta, ja vaikka vertailu on julma, niin ehkä Sun versiointi ontuu juurikin tuon kompin kohdalla..? Muuten torviarrit on on taas niin jämäkästi kohdillaan, ja mukailevat alkuperäisiä. Mun mielestä näihin pilleihin ei oikein voikaan mennä käpälöimään täysin omasta päästä, koska silloin kappaleesta menetetään liikaa, tai tietysti toinen tie olisi tehdä jotain aivan muuta, mutta saisiko sellaiseen sitten lisenssiäkään.. Urkusaundi myös, vaikkei suoranaisesti Hammond B3 ollutkaan, toimi mainiosti ja bassokin kuviona olisi potkinut persiille, mut vähän jäi ehkä saundiltaan mielestäni tunkkaiseksi. Ja jo se, että olet suomentanut biisin ajatuksen hyvällä maulla, ja näin kunnioitat originaaleja tekijänoikeuksien haltijoita, tekee näistä arvokkaita. Olisipa kiva tietää onko telluksella kukaan muu AnttiJ:n lisäksi versioinut TOP:a..? Ai sellainen vielä pamahti mieleen, että koklaapa v.2:seen vähän himmata laulukaikua, voi tehdä terää tai sitten ei..!? =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Tuntiakaan en takaisin saa 2.0 30.10.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Tuntiakaan en takaisin saa 2.0
No niinpäs olikin IG perinnettä parhaimmillaan, tai sanotaanko hieman jalostettuna. Nyt ei surtu ämpäreihin hukkumismahdollisuuksia, todettiin vaan ajan kulun raadollisuus, ja sen jälkeen kokka kohti uusia seikkailuja. Mahtavaa! Konepohjilla taidettiin edetä, kuuntelin oikeassa laidassa kitaraakin, että olisiko ollut kuvassa vilahtava Ovation, mutta päädyin siihen että olit luottanut koskettimien täsmällisyyteen, kaikessa paitsi bassossa? Mukavampihan se on positiivisuutta kuunnella, ja mukavia soolonpätkiä aina säkeiden väliin. Tosin jos tällä olis menty Syksyn Säveleen tai mihin tahansa kilpailuun niin siinä kolmen minsan jälkeen oleviin heyheyheyhey chantteihin olisi ollut sopiva lopettaa. Ai niin ja ennen levyttämistä (jos siis olisin levytuottaja) taustakööriksi pitää ehdottomasti saada pari kolme suloista naislaulajaa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tavanomainen Tango 22.10.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tavanomainen Tango
Edellinen kosketukseni tangoihin taitaakin löytyä teinivuosilta kun Pudasjärven Sarapirtillä vejimme kolmen särkijän voimin Mississippi Queeniä kunnes muutama mann.. siis mies tuli kertomaan, että jollei seuraavaksi tuu tangoa, niin tuleepi takkiin reikiä. No mutta, johan se oli sitten korkea aika kuunnella vapaaehtoisesti tätä Argentiinan lahjaa pohjoislle kansalle. Olit löytänyt tarkoitukseen juurikin sopivan mikrohvoonin, ja tarinaahan sieltä megafonin torvesta alkoikin tulla tuutin täydeltä. Tunnelmassa oli aistittavissa Juha Watt Vainiomaisen hjuumorin lisäksi hitunen Veikko Lavimaista lämpöä. Ehdin jo säikähtää lähestyttäessä puolta väliä, ettei sovitukseen kuuluisi yhtään instrumenttisoloa tahi välikettä, mutta oivasti olit saanut sisällytettyä niin basso-, rumpu-, kuin kurttusoolon pätkät, ja pelkonikin osoittautui turhaksi näiltä osin. Tapani omaisesti ajatus lähti loppupuolella vaeltamaan, ja näin itseni naisten tansseissa kyseisen AA&RV orkesterin aloittaessa ja loppuilta menikin sitten rattoisasti korva suussa. Kiitos siitä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Hey You! 10.10.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Hey You!
Kappale kuin suoraan A. Kaurismäen leffasta! Soundi oli ennemminkin suora lähetys lavalta, elokuvan kuvaussessiosta, kuin studiosta. Jotain joudut vielä säätämään tai niinko ämeriikan pojjaat sanoo: "twiikkaamaan" että päästään niihin 2005-2009 saundeihin, mitkä veti polvet hyytelöksi ja kovat punaisksi (kateudesta). Mutta kamat on ja pysyy, plus että ruorissa sen verran jäsy kippari, etten epäilis hetkeäkään etteikö tämä proomu seilaa taas kerran beat-musiikin auvoiseen satamaan. Lastinaan toinen toistaan sulavalinjaisempia tuliaisia! Ai niin, ite kipales oli noin vaan hatusta vedetyksi oikein tyylipuhdas. Pikkusen oudoksuin kun siin B-osan alussa melodia käväs ikään kuin molli-osastolla, mutta siitä äkkiä toivuin kyllä, ja loppuosa (B:n) oli oikeinkin kaunista kuultavaa. Ehkä tämäkin oli tarkoituksellinen "koukku", koska monestihan, jos kaikki on vain kaunista ja sulavaa A:sta Ö:hön, jää tunne , ikään kuin että oliko jo liian makeeta mahan..eiku korvan täytettä..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jam # 1 10.10.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jam # 1
Whoa, tännehän on ilmestynyt purkki tolkulla premium "hilloa". Tämä Jam#1-purkki ainakin avautui iisisti ja sieltähän alkoi valumaan sellasta oikein hunajaista, tosin sinisävyistä stuffia , joka täytti aistit niin että suupielet olivat korvissa. Emmäkään laittais mtn vaihtoon tässä. Lämpöä on saundeissa vaikka kuuleman mukaan melkoisen edukkailla "mökkikamoilla", alkaen paristokäyttösestä kitaracombosta, on tallennettu. Liekö taiteilija ottanut lämpösen totin jos toisenkin session alla, mutta jotensakin koko hoito groovas ja svengas kuin se kuuluisa hirvi! Enkä nyt viittaa Pertti Metsärinteen "Hirvenmetsästys" kappaleeseen! Son 9 ja plussat päälle!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Nimes hiekkaan piirtelin 03.10.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Nimes hiekkaan piirtelin
Tässäpä kuvastuu oikeestaan Suomen satavuotinen historia (sori mahtipontisuus). Siis tarkoittaen kaupungistumista, ja sitä, että hyvin monilla meistä on maalaistaustaa, ainakin mummolan tai kesämökkeilyn merkeissä. Tarina siis kontekstissa luontainen ja sopivassa kontrastissa pop-soul-funk-asuun puettuna. Joku voisi sanoa että teksti istuu yhtä hyvin kuin se ensmäinen kaupasta haettu rippipuku romuluisen teinipojan harteille, mutta minä en, hra paratkoon, sano niin! Olitko tähän versioon tyytyväinen? En ainakaan hoksannut 2.0 versiota, tai sitten olen puolisokeakin jo. Tämän miksauksen olit joka tapauksessa saanut hyvin workkimään: kaikki erottui bassoa myöten mukavasti. Urut on näissä paikallaan, torviarreista puhumattakaan. Ja urut tais mennä ainakin paikoin unisonossa pianon kanssa, kiva tehokeino! Aina mä vaan jään niitä skittasaundeja kaipaan, josta kaino anteeksipyyyntö. Symppistä stuffia, sano amerikkalainen, ja samaa mieltä asiasta oon minäkin! 8.5 bojoa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Mie ja Sie 2.0 03.10.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Mie ja Sie 2.0
Makuasioita sanoi mäyräkoira kun muniansa nuoleskeli.. Noh, sama koskee toki muzakkiarvostelujakin. Kuuntelin eka ykkösversion, ja sitten tän 2.0. ja ehkä se ekan sähköpianoriffi tai arpeggioko lie, on ainakin meikälle mieluisampi. Tässä pilliriffit taas erottuvat terävämmin, ja niitähän, kuten tullut mainittuakin toisaalla, käytät sekä hyvällä maulla, että sopivan paljon. Teksti se on tässäkin mielenkiintoinen. Junaan hypättiin kenties Kouvostoliitossa ja juna vei jonnekin Parikkalan seutuville, - jollei peräti Pohjois-Karjalan tanhuville saakka..? Joka tapauksessa sinne, josta kohtuullisen onnellisen lapsuuden, keskikoulun ja ylioppilaskirjoitusten jälkeen nostettiin kytkintä, lopullisesti. Ihanan lämmin kuvaus sekä rautatieromantiikkaa, että kotiseutunostalgointia! :-) Tarina puettuna funk-kuosiin ja täyskonetaustaan jätti oikeastaan vain kaipauksen wahwahilla maustettuun sähkökitaraan, kenties jopa sooloiluun? Muuten orkestrointi kuulosti juurikin oikealta tähän saumaan. Olet tietysti oikea solisti näinkin henk.koht. (?) tulkintaan, mutta toki voin kuvitella luomumman Suulähettiläät-tulkinnankin, jossa Jussu Pöyhönen kertoo samaa tarinaa, kenties junamatkan Uudeltamaalta Lounais-Suomeen päin suuntautuen..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valeuutinen on vaarallinen - Demo3 Valeuutinen on vaarallinen / A Little Knowledge Is a Dangerous Thing 26.09.2019

Valeuutinen on vaarallinen - Demo3 Valeuutinen on vaarallinen / A Little Knowledge Is a Dangerous Thing
Jaahas, v.3 upeasta ToP stygestä. Tässä tuntuu olevan tasapainoinen miksaus ja stereokuva, ainakin käyttämissäni Sennheiser luureissa. V.2 oli painottunut liikaa vasemmmalle jonka varmaan itsekin huomasit? Onhan nää varmasti hauskoja coveroitavia, varsinkin kun tuot mukaan mukavan persoonallisen panoksesi tekstityksen/vokalisoinnin muodossa. Paljon on soittimia mixissä muttei millään lailla tukossa siltikään. Eli varmaankin olet löytänyt hyvän workflown tekemisiisi lukuisia versioita työstäessäsi. Innolla odotan uusiakin kipaleita, omia ja/tai covereita, joihin olet työllä ja vaivalla saanut luvat. Oliko niin että ko. luvista pitää maksaakin, jos näin niin nostan stetsoniani vieläkin korkeammalle! :-) Tower of Power, Blood Sweat & Tears, Earth, Wind & Fire. Siinä riittää kyllä suomennettavaa ja tulkittavaa vaikka loppuelämäksi. Eikä ainakaan täällä mikseri.netissä taida kaltaistasi toista torviarrien ja fillien viljelijää löytyä, niin katsonkin paremmaksi faniutua, niin jospa saan dataa aina kun jotain uutta ja villiä olet lanseerannut!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Lomalle Hankoon 2.0 26.09.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Lomalle Hankoon 2.0
Tässä projektissa alkoi selvitä miksi duunaat näitä kakkosversioita kappaleistasi. Tämä nimittäin soi ikään kuin masteroituna verrattuna v.1:een. Kivan "kevyttä" musaa, jossa kuten jossain taisit itse mainita, mennään teksti ja torviarrit edellä. Eikähän itsellänikään ole kuin kesä välissä kun kurvailin kesälomalla pitkin poikin Länsi-Uusimaata ja Lounais-Suomea, mukaan luettuna Hankoniemi ja Tammisaari. Aurinkoisia muistoja! :-) Siihen että kaikki soittimet ovat koneita, tottuu yllättävän helposti. Johtuen varmaankin siitä että moni "hitti" mitä tänään esim. autoradiosta tuutataan, on enemmän tai vähemmän virtuaali-instrumenteillä luotua. Ja tuleehan tuota itsekin käytettyä "Yömaha" räkkisynaa milloin padien, fonien ja jopa bassosaundin luomisessa. En tiedä, mutta uskoisin että jokin luomujuttu, vaikkapa pelkkä tamburiini (?), voisi tehdä mukavista kappaleistasi vieläkin hauskempia kuunteluelämyksiä! :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Rikkinäinen Cowboy 2.0 21.09.2019

Jyrkimmät Mahalaskut - Rikkinäinen Cowboy 2.0
Nonni, elämäni ensimmäinen "konekantri". Pitääkin kommentoida ihan jo tuota taustaa vasten. Ai että, olisin toivonut niin kovasti tuon pedal steelin olevan aidomman kuuloinen.. Ihan senkin vuoksi että olisin saattanut itsekin hankkia moisen VST:n. No mutta, taidat käyttää itse teoksissasi vain ja ainoastaan virtuaalisoittimia? Demoksi tämäkin varmaan luetaan, niin kuin suurin osa täällä mikserissä kuultavat kappaleet ovat.. - Kappaleena oikein mukiin menevä, ja "oikean" orkesterin käsissä taatusti toimiva. Ehkä inasen sellainen Martti Servo & Napander tyylinen, hauskaan päin kallellaan oleva teksti. Kotkastahan (?) on näitä sanoittajia ennenkin löytynyt, niin että suuren perinnön äärellä toimit, mutta yllättävän vakuuttavasti. :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valeuutinen on vaarallinen - Demo Valeuutinen on Vaarallinen / A Little Knowledge (Is a Dangerous Thing) 16.09.2019

Valeuutinen on vaarallinen - Demo Valeuutinen on Vaarallinen / A Little Knowledge (Is a Dangerous Thing)
Upeeta, mahtava meno! Ja lisäksi vaarallinen, nimittäin sattaapi olla ns. korvamato. :-)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rohveetta - Viimeiseen lanttiin 19.08.2019

Rohveetta - Viimeiseen lanttiin
Rohveettahan lausuu varsinaisia totuuden sanoja! Ja sanotaanhan että "parempi rakastaa ja köyhtyä kuin olla rakastamatta ollenkaan". Että siinä mielessä ilmottaudun rohoveetan opetuslapseksi ainakin tämän tarinan perusteella. ;-) Makeita särökitarasaundeja, ja varsinkin liukukitara sävähdyttää allekirjoittanutta aina kun slaidaus osuu nuotilleen. Tässä osui. Basso kuljetteli hyvin miksatulla saundilla kappaletta. Meillä yksintekijöillä (?) tuppaa rummut olemaan monesti se "heikoin lenkki", ehkä tässäkin, mutta olit kyllä saanut kohtuullisen hyvin kannut onnistumaan. Vähän laulukööriä messiin, niin tämähän menis ihan suomi-rock klassikosta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyxpress - Atmosphere 03.07.2019

Indyxpress - Atmosphere
Huihai, tässähän vilisee audion lisäksi myös video pikakelauksella 80-luvun alkupuolelta jolloin olin vielä poikamies. Yhdenlaista kohellustahan tuo aikakausi oli, eipä tee mieli paljoa muistella.;) Mut hei, täst ne Virtanen ja Salovaara varmaankin aikoinaan saaneet yllykkeen siihen "Sandström" hittiinsä! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyxpress - Funkemo 25.06.2019

Indyxpress - Funkemo
Kylläpä kulkee! Alun rumpu- ja beisisaundit olivat oikein maukkaat, kunnes soolosoittimena toiminut keyboardi vieläkin maukkaammin saundein jyräsi ne, ainakin näissä mun luureissa. Miksaus saattaa olla erittäin balanssissa kunnon monitoreista kuultuna? Komeen kuulonen tämä urku/syna joka tapauksessa, mikä lieneekään? Hyvin vedät taimissa, ja jo tästä pääsi jyvälle mitenkä tämä tosiaan bändikokoonpanolla toimisi. Buenosti!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyxpress - Almost Live At Casino Royale 14.05.2019

Indyxpress - Almost Live At Casino Royale
Nyt ollaan kyllä kaukana tästä iän ikuisesta yksin nysväämisestä. Ja vaikka on äänitetty kunnon studiossa, niin paikka paikoin tulee tosiaan "almost live" fiilis, ja näkee mielessään orkesterin lavalla "tulessa". Ei kandee lähtee yksilöimään instrumenttisuorituksia koska kaikki ovat pro-tasoa, sen kyllä kuulee kilometrin päästäkin! Mainitaan nyt sen verran, että aika alusta itseäni ilostutti komppikitaran tarkka työskentely. Kun on aikoinaan nuorna miesnä ollut big band -kitaristin opissa itsekin, niin alkoi tehdä mieli etsiä sen aikaiset laput esille ja soittaa pitkästä aikaa "kunnon soinnuilla". Vielä mieli tekee tepposet ja kuvittelen istuvani kesäisellä nurtsilla, arska helottaa, ja tuo bändi ahtautuneena puiston pikkulavalle, saa yltiöpäiset aplodit haltioituneelta yleisöltä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Vee - Eloquent deception 06.03.2019

Timo Vee - Eloquent deception
Kuuntelin kaikki 17 kappalettasi ja sanattomaksi vetää. Joko kyseessä on "vakuuttavin harhautus", tai sitten olet äärettömän lahjakas muusikko. En varmaankaan tunne mikseri.nettiä läpikotaisin, mutta täytyy myöntää, etten ole 14 vuoden aikana törmännyt täällä mihinkään vastaavaan. Tuotantosi ei tosin sijoitu mukavuusalueelleni, en ole paljoakaan kuunnellut tätä "genreä", mutta ymmärrän onneksi antaa arvostusta tuotannollesi. Siihen en kykyne, että pureutuisin jokaiseen teokseen erikseen, joten kommentoin nyt tähän asti kuuntelemaani kokonaisuutta. Saundillisesti pro-tasoa läpeensä koko instrumentaatio. Rumputyöskentely on kenties parasta mitä olen koskaan kuullut, samoin tallentamasi käsittämättömät rumpusaundit! Saman voisi todeta myös basso-, kitara- ja synaraidoista: upeaa tyylikästä soittoa, joka kumpuaa tietysti sovituksista ja kappalerakenteista, joihin en puutu ymmärryksen puuttuessa. Taitoa ja tyylitajua on niin valtavasti, että lähes mahdotonta uskoa tämän olevan mikään "onemanshow".. vaikkakin pelkään kyllä olevani väärässä.. :-) Lopuksi vielä herää kysymys miksi näin suuri määrä upeita "taideteoksia" on nyt täällä? Ja onko näitä jossain muuallakin, ehkä isomman kuulijakunnan kuultavissa? Tällä tiedolla mieleen hiipii karmiva ajatus "helmien heittämisestä sioille", tosin mielelläni tässä sian virkaa toimitan! Kiitokset ja kumarrukset upeasta kuunteluelämyksestä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Vee - Ghost Ship 02.03.2019

Timo Vee - Ghost Ship
Kunnianhimoinen kokonaisuus, taitava toteutus. Olisi kiva tietää tuon upen rumpuraidan taustoja, soititko itse?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lele & the Mighty Ukes - Uke'n'Roll (all nite long) 08.01.2019

Lele & the Mighty Ukes - Uke'n'Roll (all nite long)
Kiitos kommentista "jarpat". Tarkkakorvainen kyllä olet, kun huomasit tuon pienen "noston". Itse en ollut kiinnittänyt mtn huomiota, vasta kun nyt kuunnellessani daw:ista waveina, josta ei löytynyt mtn oikeeta syytä tuolle. Itse epäilisin että olen soiton aikana korjannut snadisti akkarin asentoa, ja konkkamikki on sen sitten "rekisteröinyt" . :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Crazy with You 04.01.2019

Karisma - Crazy with You
Kylläpä tärähti komea kasari-poweri käyntiin. Aikanaan tämä olisi täyttänyt vaikka kuinka isot saappaat, ja onhan toki "sukkahousu"-genrelle vieläkin kysyntää, ja tarvettakin, varsinkin näin hyvälle. Alun synasaundi toi mieleen naapurimaan Europen, mutta eiköhän tässä ole vaikutteita otettu hyvällä tapaa tosi monilta tekijöiltä. Tuotanto on huippuunsa viritetty: kitarat, rummut(mitä tykitystä!!), ja tietysti solistin laulusaundi! Ja jos laulustemmat on luomuna vedetty, niin onneksi olkoon! Me like a lot! 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vale of the Inside Out - Revelations Under Toadstool 31.12.2018

Vale of the Inside Out - Revelations Under Toadstool
Tällaista kuunnellessa ei 6 minuutin pituus huoleta alussa laisinkaan, ja niinpä kävi nytkin, että loppu tuli jopa liiankin nopsaan, ja oisin jopa odottanut jotain hämärämpää nostatusta loppuun, mutta hymyn kareen silti jätti kasvoilleni. Alkupuolella toivoin että jotain rytminvaihdosta olisi jo tulossa, ja niinhän siinä kävikin, että ennen puoltaväliä alkoi tapahtua asioita. Kitarasaundit, ja yleensäkin saundit ja miksaus olivat hyvin selkeät, ja soitto sujuvaa. Laulukin, noh, ehkä turhankin kiltti tulkintana, mutta varmaankin äidinkielellä tehty sanoitus teki ison vaikutuksen. Synat toimii mukavasti, samoin basso, ja tyylitajuahan tekijöillä on ihan riittävästi. Tälle soisin kyllä jatkoa, ettei näin upea intro olisi fantasian sekä alku ja loppu, samalla kertaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele paul tupakka - fat mama sex faforite .. 31.12.2018

paul tupakka - fat mama sex faforite ..
Tätä tuli varmaankin (kuten muitakin teoksiasi) aikoinaan kuunnelluksi? Ihmetyttää tässäkin tapauksessa ettei kommentteja ole herunut, vaikka tuotanto on täysin radiosoittokamaa.. Kivasti olet sovittanut tremolokitaran kaveriksi kaikenlaista muutakin korvakarkkia, ja biisi rullaa oikein leppoisasti, ja sanoma tulee selväksi. Miksaus on selkeän laadukas, ja laulut toimivat upeesti, möräkän stemman ryydittämänä. Täytyypä ottaa haltuun muitakin kappaleitasi lähiaikoina. Hyvä kun tulit esille vuodenvaihteen "biisikilpailun" osallisena!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Who are you? 31.12.2018

Karisma - Who are you?
No onpas kumma joo, ettei näin tasokas teos ole saanut enempää kommentointia. Itselläkin aikanaan näköjään tippunut seulan läpi, mut hyvä kun tuli edes nyt vastaan. Aivan alussa kuuntelin että tämähän on masteroitu, ihan radiokelpoista kamaa, eikä tunne haalennut loppuakaan kohden. Varsinkin kitarat soivat komeesti, vaikkakin ehkä kasarityyliin, mut sehän ei ole huono seikka lainkaan. Solisti on ihan loistava, ja kappaleen oot rakennellut mukavasti. Tuo hey hey -osio miellytti myös ja sopi kuin nyrkki silmään kokonaisuuteen. Samoin kitaraosio 3 minsan jälkeen teki säväyksen. Tähän projektiin täytyykin palata lähiaikoina koska ensivaikutelma oli positiivinen. Niin, who R U anyway?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Woodoo Thing 30.12.2018

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Woodoo Thing
Kylläpä tuo alkukierto pani jänskättään, että mitä pirua sieltä oikein tuleman pitää..? Noh, riffiähän sieltä pukkas oikeen olan takaa, jonkin verran Steve Miller Bandin "Jet Airlinerin" tyyliin. Koska kyseessä on tietoinen, määrätynlaisen musalajin jalanjäljissä pasteeraaminen, niin tuolta kannalta olit mielestäni onnistunut melkoisen buenosti. En tiedä olisiko pieni tempon nosto tehnyt tästä vähän tiukemman kuuloisen, vai oliko lauluosuus vain snadisti "lepsusti" vedetty, mut in the end of the day, kyllähän tässä kivasti oli texasia siltikin! Toisin sanoin, mission completed mainiosti, ja hei, Sä voitit ilmaisen parranajon! Jeeee!!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lele & the Mighty Ukes - Heil Lele! 30.12.2018

Lele & the Mighty Ukes - Heil Lele!
You sure can pick up Lele's handwriting on this. The only downside was in the very beginning, where I at least thought hearing a little perception of off-beat between the instruments? Having said that, this apparently was like a warm Caribbean breeze blowing over this post-cold-war atmosphere we're facing today (sadly again). Lele's probably the best character, in my mind, announcing " you can't own happiness, but you sure can, and must, reign anxiety". So heil Lele in deed! :-) About the mix: nice sorting of instruments, and my personal preference of full-acoustic ensemble was a big bonus here.

Kommentti kappaleesta Kuuntele J.Dalén - Muistot lapsuuden 19.12.2018

J.Dalén - Muistot lapsuuden
Tämähän oli kuin, ei Jenni, vaan Vilho Vartiaisen "Nuoruusmuistoja" tuotuna tähän päivään. :-) Teksti kolisee varmasti moniin meistä "aikuisista", ja biisi rullailee mukavan kepeästi. Hyvät saundit treeniliveksi, varsinkin oik.kanavan kitarasaundit säväyttivät!

Kommentti kappaleesta Kuuntele RipaRapa - Double Standard 15.12.2018

RipaRapa - Double Standard
Nyt on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kuuntelin projektisi uusimmat ja tämä pisti korvaan parhaimpana, mun mielestä. Paljon tavaraa tässä on, mutta sait sovituksen toimimaan hienosti ja mielenkiintoista raitaa riitti aina bassosoolosta lähtien. Kappaleen lyhyehkö kestokin palveli tarkoitustaan, ja kuten eräs hra toisaalla totesi, ainahan voit painaa repeatia. Pätee tähänkin täydellisesti. En keksi mitään negatiivista sanottavaa, joten standardi ylittyi siis, tuplasti!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Toisistamme Jatkuvalla Lomalla 14.12.2018

U.K. Arpo & Täyskeno - Toisistamme Jatkuvalla Lomalla
Hemmetin kiva löytö! Tätä lajia toivoisin tänne lisääkin. Leppeä meininki ja humoristinen ote tekstissä. Hyvin olet saanut soittimet pianoa ja rumpuja myöten äänitettyä. Soolon pätkä (skitta tai piano) olis tehny ehkä terää. Vähän vaikutteita freukkareilta ja Tuomari Nurmiolta, mutta hyvässä hengessä. Oma tyyli selvästi ja täytyykin faniutua ettei mene mahdollisesti tulevat kipaleet ohi korvien.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lundamyrstrollet - As they saw us running through the field 15.11.2018

Lundamyrstrollet - As they saw us running through the field
Tämäkin kuin täydellinen soundtrack jostain laatusarjasta. Parasta näissä instrumental vedoissa onkin, että välittömästi lähtee filmi pyöriin kaalissa. Loppuun tuli jännästi arvoituksellisuutta. Mukavan lyhyt kesto, ei ehtinyt pitkästyä! :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lundamyrstrollet - To forget something that never was 15.11.2018

Lundamyrstrollet - To forget something that never was
Tiheätunnelmaista tuuttausta. Koneet ja kitara toimivat hyvässä yhteistyössä. Niin, uskoisin että soitit oikeaa skebaa eikä saundit tulleet koskettimilta? Nämä tällaiset toimisivat upeasti elokuvissa, tai paremminkin nordic-noir tv-sarjojen alku/lopputunnarina.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pekka Huttunen - Yksi ylitse muiden 12.10.2018

Pekka Huttunen - Yksi ylitse muiden
Kansanmusiikin klassikkoainesta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pekka Huttunen - En peittää voi 12.10.2018

Pekka Huttunen - En peittää voi
Ompas sympaattinen esitys. Luomusoittimista iso plussa! Slaidi kuullostaa aina mukavalle mun korvissani, niin tässäkin. Tässä on kappaleeseen juuri oikea kokoonpano; akkari, ja sähkis tremololla. Basso ja rummut höystettynä rytmimunalla tai marakasseilla? Hyvin tulkitsit hyvän tekstin kivan persoonallisella äänellä. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pekka Huttunen - Unilaulu 12.10.2018

Pekka Huttunen - Unilaulu
Kappas, äänitys yhdellä otolla! Näihin ei täällä monesti ole törmännyt. Usein niihin sisältyy niin hyvää kuin huonojakin puolia. Tässäkin hyviä puolia ehdottomasti esityksen intensiivisyys. Ja tietysti slidekitara! :-) Vaikeaa taas on saada täydellistä balanssia soittim(i)en ja solistin välille. Tekstistä jäi mieleen mukava rivi: "nuku lapsi maailman, tee huomiselle työtä,.jne"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Late evening 09.10.2018

Hillside Synths - Late evening
Tämähän olis voinu olla vaikka Beatles-sävelmä. Ja oli siinä mielestäni jotain jaappanilaistakin. Hyvä homma ja ok pituus!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Caden - Muistot (Feat. Laura Katriina) 07.10.2018

Caden - Muistot (Feat. Laura Katriina)
Kaunista teemaa ja melodiaa. Piti käydä kuulemassa sama myös tuubista, ja molemmissa oliko sama bitrate mp3:sissa..? Powerkohdissa (2.00-> ja 3.22->) saundista katosi ikäänkuin headroom, ja taustalla olevat jouset/synapadi omissa korvissani snadisti säröllä. Uskoisin että VAW:ina soi puhtaammin. Kaunisääninen laulajatar ja komea kitarasoolo!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kari Korva - Halcyon Days 06.10.2018

Kari Korva - Halcyon Days
En saanut täysin otetta vinkistäsi, täytyykö mennä ajassa reilusti taakse päin, aina Strawbsien aikaan? Toisaalta jotkin kitaraosuudet kielivät modernimman brittimusan, esim. Musen tyylisuuntaan... Hieno kipale joka tapauksessa, ja varsinkin loppuosa, jossa raskaahkot rummut jäävät pois, oli oikein karkkia korville!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Biittisektori - Back to you 06.10.2018

Biittisektori - Back to you
Kiitos tästä. En ollut aiemmin kuullut Vocaloid ääntä, ja pitikin saman tien tutustua aiheeseen pintapuolisesti. Ja Yamahahan siellä taustalla vaikuttaakin, eli LAATU on siis keissin nimi! Kiva biisiballadi, ja realistinen saundi vibraattoineen laulajattarella, ainoastaan viimeinen "back TO you" (3.23) tais käväistä vähän offpitchin puolella..? Tästähän vois saada uutta potkua tekemiseen, vaikka itsekin hoitelen noita solistin hommia, mutta nyt olis sit naiskööriäkin tarvittaessa tiedossa taustalle. Täytynee laittaa GAS listan kärkeen! 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kari Korva - Shane - Carciello - All We Live For 03.10.2018

Kari Korva - Shane - Carciello - All We Live For
Strong vocals throughout. Pro quality production. Beautiful piece, but little bit too longish to my taste.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nysväämö - Everybody's Havin' Good Time Except Me 29.09.2018

Nysväämö - Everybody's Havin' Good Time Except Me
Sudit ja banjo, siinä jo mainio lähtökohta tämän tyyppiselle, hyvän tuuliselle bluesille. Tässä on jotain live- bändimäisyyttä vaikka taidat hoitaa yksin koko kattauksen. Onko sellaista kuin "kapakkapianosoundi"? Jos on, niin sellanen tähän olis käynyt kuin kylmä iso oluttuoppi handuun!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nimihemmot - The Road To Darling County (vocal version) 26.07.2018

Nimihemmot - The Road To Darling County (vocal version)
Armoitettu kielisoitintaituri, ja rytmimusiikin hyväntahdonlähettiläs "jarpat" on varmasti täysin oikeilla jäljillä siinä, että sovitus on lievästi tulkittuna ylipainoinen, sen verran paljon oli soittimia kasattu vankkureihin "kevätretkellämme", mutta kaikkia haluttiin käyttää, ja hyvällä maulla kaiken päälle! Tämäkin kipales lähtökohtaisesti oli hyvin pelkistetty, lähinnä luonnos alkujaan (vois kysyä, eikö ne kaikki ole?), mutta saatiinpahan ainakin soittaa sydämen kyllyydestä, hauskaa oli, ja jotakin näköjään tarttui narullekin. Itse inspiroidun hyvin usein näistä "Nimihemmon" juurevista teoksista ( varsinkin reson ja telen mukana ollessa), ja kuten tässäkin tapauksessa, tuli pakottava tarve luoda teksti ja laulumelodia ikään kuin bonuksena. Kiitos kun sain olla mukana, kyllä maalla on mukavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - One (Acoustic Version) 26.07.2018

Syvis & Friends - One (Acoustic Version)
Tästä tuli alkupuolella mieleeni Abban hiturit, hyvässä mielessä. Paikka paikoin jopa mestarillisen Sir A. Lloyd-Webberin musikaalityylin soinnutukset, ja se on jo kehu! Ollapa Miiralla vielä Agnethan lausunta hallussaan, niin olisin varmaankin ekstaasissa, koska tulkintansa on hyvällä tasolla. Samoin oma, erottuva laulusaundi. Arreja osaat upeasti värkätä, ja tämä versio ainakin tuntui hyvin luonnolliselta. Pianokin soi täyteläisesti. Ollapa vielä aidot jouset, niin päräyttäisin täydet pisteet !

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Ensilumenmaa 25.07.2018

Syvis & Friends - Ensilumenmaa
Näin heinäkuun helteillä (tänään +31, huh huh) päätin hakea viilennystä kappaleen nimen perusteella. No eipä paljon auttanut, kun vastassa oli näin lämminhenkinen esitys. Kaunis tarina ja melodia, samoin laulajan tulkinta. Komeaa kitarointia ja bassottelua, ja jopa pedalsteel soolo, joka sopi tähän kuin porkkana lumiukon nenäksi. Mistä ihmeestä noin nätin saundin taioit, ei kai sentään PC:stä? Taas kävi niin, kolmen tekijän summa ei olekaan se Ojalan laskuopin mukainen, vaan paaljon enemmän, 9.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paul Leslie orkestereineen - Swings and Roundabouts 24.07.2018

Paul Leslie orkestereineen - Swings and Roundabouts
Räjähtävä startti ja sitten karuselli alkoikin kerätä vauhtia vinhasti. Hyvä että kyydissä pysyin, ja kai kiikusta välillä tipahdinkin, ainakin laskuissa, kun riffittelyn ohella sai kuulla useampia kitaroiden ja kiippareiden sooloiluja terssikuorrutuksella. Niihin olit poikkeuksetta valjastanut loistosaundit, mutta suurimmat kiksit itse sain bassosta. Sen saundi ja svengaavuus tekivät kappaleesta lopulta erittäin nautittavan kuunteluelämyksen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Why - because 23.07.2018

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Why - because
Pitkä analyysini katosi iäksi, koska halusin kesken kommentoinnin kuunnella vielä C-osan, ja se kostautui.. Mutta tuhdinpuoleisesta kompista huolimatta rullaa komeasti melankolista teemaa kuljettaen. Luulin baritonin mörisevän jo introsta lähtien, mutta basso ja kitara ne siellä varmaankin nakuttelivatkin mukavasti käsi kädessä. A-osan melodia on haikean kaunista sanatonta raastavaa kaipuuta (why), b-osan kirjaimellisesti se selittelevä (because) osapuoli. Lopputulos mukavaa soitinten vuoropuhelua. Baritoni hoiti tonttinsa kuten olettaa saattaa; jykevästi murahdellen, tosin dilsa/reverb(?) söi himpun verran mielestäni yksittäisten nuottien erottelevuutta, ja näin ollen nautintoani. Tyyli- ja makuasioita tosin, ja eka kertasi vielä, joten en moiti, kunhan totesin tuntemukseni. Fonin suloinen saundi tuo kaivatun suvantohetken, ja sointuvaihdosten yllättävyys herättää mielenkiinnon toiseen (vai oliko jo kolmanteen?) kertaan. Paluu teemaan tapahtuu luontevasti, ja lopussa huomaa kuunnelleensa miellyttävän sävelteoksen, ja siitä todisteena syntyy halu kuulla kappale uudelleen ja uudelleen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Lady Gaga 15.07.2018

Steve Valley - Lady Gaga
Taitaa listahiteissä nykyään olla kysymys enemmän markkinoinnista kuin itse musiiikista. Ja kun tarpeeksi kauan toistetaan pokerinaamalla jotain fraasia niin uppoohan se. Tunnustaahan se kidutettavakin mitä vaan, kun tarpeeksi monta vesipisaraa tiputetaan otsalle. Noh, vähemmän vakavasti, sulla on kiva idea tekstissä, ja mukava popralli siihen ympättynä. Tremolo ja vibraatto soittimissa pyrkii esille, ehkä turhankin selvästi, mutta toimii silti. Mukava kitarateema ja laulumelodia, ja kertosäkeessä laulun tuplaus tuo tukevuutta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Ei viskillä voi laimentaa 14.07.2018

Steve Valley - Ei viskillä voi laimentaa
Humoristinen kuvaus vakavasta tilanteesta yksilötasolla, ja mikä näkökulma, viskiputelin vinkkelistä!! Upea oivallus, ja mainio tarina hyvällä musalla "lantrattuna". Tele(?)saundit toimii rollarityyliin ja kaikenlaista koukkua löytyy kipaleen loppuun saakka. Tällaista tarvitaan lisää! :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Amorin nuoli 14.07.2018

Steve Valley - Amorin nuoli
Kyllä käy Orbison pastissista, ja jotain Badding parhauttakin tässä on aistittavissa. Baritonikitara olsi voinut olla vieläkin dramaattisempi, mutta jos tosiaan oli harjoitustyö, niin jätetään parantamisen varaa himpun verran. Sovitus on jo tällaisenaan Amorin käyttöön vaarallisen valmis.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Valkoinen morsian 14.07.2018

Steve Valley - Valkoinen morsian
Jos on noin hyvä teksti, jo se vaatii arvoisensa kehyksen. Ja hyvin onnistuit tunnelman luonnissa. Puolessa välissä aloin toivomaan tuvalaista kurkkulaulua, ja tädäm, sieltähän se tupsahti kuin tilauksesta! Upea teos, kuin paraskin novelli tai lyhytelokuva. Olen transsissa. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jay Rochas - Groovin' Jay 14.07.2018

Jay Rochas - Groovin' Jay
Pitkiä taukoja pidät äänittelyissä sinäkin, mutta onneksi teet musaa iloksemme aika ajoin. Groovea ja jatsahtavia kitaralicksejä tremololla ja ilman. Rytmisiä haasteitakin jotka klaaraat upeasti. Kaulamikin tumma honotus ja syna unisonossa toimi yllättävän mainiosti yhteen. Kitasoolo oli oikeinkin korvakarkkia! Kehitys kehittyy ja niin tekee Jaykin.9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jay Rochas - Unknown Song 14.07.2018

Jay Rochas - Unknown Song
Huippukitaristin käyntikorttina toimisi oikeinkin hyvin. Samoin säveltäjä/sovittajan. Kaikenlaista mielenkiintoista kuunneltavaa koko ajan, eikä kaikkea ehdi eka kerralla haltuun ottaakaan. Elokuvallinen ote tässä on myös vahvasti läsnä. Monenlaisia mielikuvia nousee pintaan, melankolia valtaa kuulijan, mutta loppu on onnellinen, duurissa. :-)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Lonely chicken 06.04.2018

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Lonely chicken
"O'boy where art thou..?" olen joskus kysellyt mielessäni, ihmetellen missä bluegrass genre? No, tämä taitaa olla se ladun avaaja, ja hyvä niin, jos tällä saatiin "hilipili" homma käyntiin. Harjoitelma tai ei, mutta jälleen uudenlaisen Frank Boban saimme kuunneltavaksemme. Monipuolinen Sälli! Saundillisestihan tämä on äärimmäisen kaukana esim. surf-musasta, mutta samalla alleviivaa amerikkalaisen rytmimusiikin, mustien orjien bluesista (..joka syntyi afroamerikkalaisen hengellisen musiikin, työlaulujen ja valkoisten britanniasta tuomien balladien pohjalta..) lähtöisin olevan tradition monimuotoisuutta. Ennen kaikkeahan tämä on hulvattoman hauska! En ole eläissäni banjoa sylissäni kannatellut, mutta tämän kuultuani olisin valmis kokeilemaan tuota rumpukalvon ja otelaudan hauskan kuuloista ristisiitosta. Viulunkin sieltä bongasin harpun lisäksi, ja iso viulu näissä täytyy tietysti olla hoitamassa matalataajuusosastoa. Kokkeliin lisättynä muusikomme itsensä synnyttämät kotkotukset ja yskökset, niin sanoisin teoksesta, jollei nyt bon appétit, niin yeehaaw nyt vähintäänkin!! :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - From Ural with love 15.03.2018

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - From Ural with love
Melodia kuin tuulahdus yya-sopimuksen kultaisilta vuosilta, jolloin vodka virtasi vuolaasti, ja sukkahousut vaihtoivat vilkkaasti omistajaa. Slaavilainen kaiho muistuttaa meitä miten upea kulttuuri itäinen maa olisikaan, jos saisi kukoistaa ilman despoottihallitsijoita. Liekö jo nauhan magneettipitoisuus laskenut vuosien saatossa, mutta tietty ohuus saundissa mielestäni vallitsi? Toisaalta aikansa äänikuvana tämä oli täydellinen. Erotteleva panorointi, jopa basso erikoisesti äänikuvan laitamilla. Kaikuefektin esittelyssä kappale vailla vertaa. Da, rakastuin! <3
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Tascam DP-008EX test 05.03.2018

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Tascam DP-008EX test
Ei tämä pelkkä Tascamin testi tainnut ollakaan, vaan suvereeni esitys FB:n taidoista ja kyvystä rakentaa rhythm'n bluesia perinteisin aineksin. Hauska oli kuulla kitarana akustista, ja äänite & miksaus oli niin ilmava että jokainen soitin pääsi mukavasti framille. Sointukäännöksiä ei liiemmin viljelty, mutta kantava riffi oli sen verran mukavaa löntystelyä, että tuo maininta "vapaapäivästä" olisi mielestäni enemmän kuin oikeutettu nimeämään koko keitoksen. Huikeaa osaamista, Kurko oot! Ai niin se Tascam DP-008EX...uskomaton hinta/laatusuhde, ainakin tämän "testin" perusteella!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Buffalo 16.02.2018

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Buffalo
Stop the press, Frank Boba is back in the business!! Tätä herkkua piti ja kannatti odottaa. Jo "uusi aloitus" on tutun tunnettua LaatuBobaa. Melodiaa päättäväisesti pudotteleva kitara soi komeana kuin tuo preerian kuningas, buffalo. Dilsan "boingy" saundin kustannuksella olisin mielelläni kuullut vielä enemmän reverbin "drippingiä", silti tämä tyydytti maku- ja kuulohermoja enemmän kuin villin lännen laki sallii. Kitaran kirkkaat ylä-äänet varsinkin olivat kuin hunajaa korvaparilleni. Jokin pieni "catch" kappaleen puoleen väliin sijoitettuna olisi voinut olla "bullseye", mut ei tämä missään nimessä liian pitkä näinkään ollut. Komppaan tekijän jostain lukemaani ajatusta siitä, että instrumentaalien paras puoli on se, että ne laittavat yleensä "elokuvan" pyörimään päässä, tämä todentotta tuli tässäkin todistetuksi. Siksikin äänitteiden nimi kannattaa miettiä (yleensä aina) sen ensimmäisen mielikuvan mukaan mikä mieleen tulee. Loppua kohti parhaiten erottuvat isot tomarit nostattivat niskakarvoja, onko lähettyvillä kenties joukko mustajalkoja kytiksellä...selvinneekö seuraavassa jaksossa, jäämme mielenkiinnolla odottamaan!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nysväämö - Coffee For Two 24.01.2018

Nysväämö - Coffee For Two
Eipä sopivampaa soundträkkiä animaatioelokuvaan voisi ollakaan! Tuo Hra Starkin joulukalenteri olikin mun ainoan männä jouluna, mutta sitäkin hauskempi; vastaavaan en ole kuuna päivänä aiemmin törmännyt. Banjon soittoasi jonkin kappaleen jo kuulleena, tuntuu kuin se olisi jopa pääinstrumenttisi, sen verran nätisti lirkuttelet niitä kieliä. Mukavasti rullailee ja taipuu 20-luvun jatsin suuntaan. Kontra- tai jokin naru/ämpäribasso tietysti kruunaisi koko keitoksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nysväämö - I'm Waiting For My Ship To Come In 24.01.2018

Nysväämö - I'm Waiting For My Ship To Come In
Ompas kauniisti nimetyllä kappaleella suloinen melodiakulku. Akustiset soittimet riittävät kun ollaan näinkin ruohonjuuritasolla, vaikka kyllähän tästä sovituksen kuulisin mielellään sähköisenäkin. Puhumattakaan laulettuna, mutta toki tuo vaatisi myös sitten matalahkon ja murean ääniarsenaalin omaavan vokalistin. Resonaattorin liu'ttelussa saat jokaisen nuotin jetsulleen kohdalleen, ja tilakin tuntuu tallentuneen sopivasti lisäten tunnelmaa. Eipä puutu kuin aaltojen loiske ja lokkien kirkuna lopusta!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Kivipellon peikot 19.01.2018

Hillside Synths - Kivipellon peikot
Elokuvamusaa ilmiselvästi. Ehkä jopa animaatio sellaisen. Vois olla joko uuden Rölli leffan teema, tai paremminkin jos päivänsäde ja menninkäinen joskus filmatisoidaan, niin tässäpä autenttista ja herkkää raitaa jonkin sydäntä särkevän kohtauksen taustalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scion - To Whom It May Concern 19.04.2017

Scion - To Whom It May Concern
Mainiota jazz-henkisen kvartetin jamittelua. Scion tyyppisesti lähdetään teemaa kehittelemään, ja lentoonhan se läks, kun rumpali pisti fillikoneen päälle ja urkuri sai leslie-kaappinsa pöhisemään. Tämä on taas hyvin elokuvallinen raita. Onko käynyt mielessä kuvata jotain vaikka kodin ulkopuolellla, ja editoida videota+audiota kimppaan? Lopputulos voisi hyvinkin olla 1+1=10!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scion - Gaia 23.12.2012

Scion - Gaia
Hazy afternoon jazz, slightly touched by eccentricity.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele cc jenssen - RED HOUSE NUMBER 1 04.01.2011

cc jenssen - RED HOUSE NUMBER 1
Jeejee, aiempaa konemaisemmat rummut, ehkä bassokin, mutta riffit ja soolot taas sitä laadukasta ihteänsä. Mukavata vatkausta näin alkuvuoden kunniaksi. Ehdoin tahdoin haluan korostaa cc jenssenin taitoa ottaa eri kitarasankareiden viittaa yllensä. Tässäpä puhuivat southern-rockin parhaimmat kitaravelhot toisillensa! Ugh, olen puhunut!

Kommentti kappaleesta Kuuntele KORPPI - Syksy 04.01.2011

KORPPI - Syksy
Kuuntelinkohan tän jo myspacessa...? noh, joka tapauksessa vahva tunnelataus on täs kipaleessa. Nautin aina suuresti kun kun Mika näppäilee kitaraa, ihan kuin mies koskettelisi kitaraa ilman plektraa.!!. Tarinanakerrontaa parhaasta päästä. Osaa mies laulaakin hienosti, näihin tulkintoihin ei moni pääse, nostelen stetsoniani!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz - End Credits 04.01.2011

Teemujazz - End Credits
Ihanata, kasarisoundia, varsinkin nuo Linndrum & DX7 ja kiva "ghostbusters" jumputus toivat mieleen tärkeitä asioita minulle. Täydellisen tyylipuhdas loppukrediittien aikana soiva jingle!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Memories From Gran Canaria 16.12.2010

Hillside Synths - Memories From Gran Canaria
Jebou, jonkinlainen hissi/lounge musiikin sekoitus tässä tuli ensinnäkin mulle mieleen.. Toinen huomio liittyy soiton/äänityksen(?) taimaukseen, jonka olet saanut nyt buenosti skulaamaan verrattuna edellisiin kuulemiini HillsideSynth teoksiin, eli no latency today, which is nice! Kivaa bassottelua varsinkin, ja erittäin miellyttävä duurivoittoinen olotilahan tästä jäi. Sanoisinko jopa kesäinen sellainen, tiedäthän, kun seisot auringon paahteessa nilkkoja myöten joessa jonka pohjan sileiksi hioutuneet kivet kutittelevat jalkapohjiasi. Que sueño!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele El Camach - Over you 15.11.2010

El Camach - Over you
Muhkeat kellaristudio soundit, sellanen savuinen kapakkatunnelma. Jos vielä vetäisin bissee, tätä olis tosi kiva kuunnella livenä stobe kourassa. Jännä biisi, vähän CCR:ää ja ripaus Mott The Hooplea (vokalisti kuulosti positiivisella tavalla Ian Hunterilta). Kiva että joku näkee vaivaa tehdä 2010 vielä tämän kaltaista, oikeaakin rokkia! AyAy!

Kommentti kappaleesta Kuuntele El Camach - Moodier circus 15.11.2010

El Camach - Moodier circus
Kivasti retro studiosoundi, diskanttivapaat rummut (ehkä joudun itsekin taistelemaan rumpusoundien kanssa kunhan teen omat ekat äänitykset akustisella setillä). Biisin intro oli makeeta kitarointia kuten muutkin skebat. Basso hoiti hommansa kuten kuuluukin, vokalistin revittely oli tosi hyvän kuulosta verrattuna versen suht mellow laulantaan. Pidin biisistä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scion - Hatsuyuki 14.11.2010

Scion - Hatsuyuki
Ei voi kuin taas ihmetellä että mistä se kaivaa näitä mielettömän hienoja introja aina...?! Kylläpä soi piano niin komeesti, kaiut ja kaikki priimalaatua, eikä ole soittotunnit menneet hukkaan! Pidin suloisen melankolisen intron lisäksi tosi paljon tosta 1.04 (ja 2.08) kohdalta lähtevästä kohdasta jossa piano on ikäänkuin offbeat:ssa muuhun soittoon, ja ehkä jopa toivoinkin ettei biisi tuosta lähtisi enää hurjempaan poljentoon, mutta kun se sen teki niin tokihan kokonaisuus sai taas uutta puhtia purjeisiin. Jonkinlainen anime soundtrack tästä mun korviini kehkeytyi, jaa-a, liekö sitten tuon eksoottisen nimen syytä. Ainoa nega oli pikkasen kuivakas snaresoundi turhankin pintaan miksattuna. . Mutta kympin läväytän kun näitä sentään kuuntelen aina erittäin mielelläni!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jay Rochas - Lattari 01.08.2010

Jay Rochas - Lattari
JR on kehittynyt valtavasti muusikkona sitten viime kuuntelun. Hienompi juttu! Huh, olipas tässä paljon mainioita kitarasoundeja ja jippoja aina swallow/reverse äänistä hienoihin demppauksiin. Heh, aivan meinaa hikeä otsaan pukata, mut taitavasti saat homman keinahtelemaan niin että lopputulos on karkkia korville, nam!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kiitosvirsi 30.07.2010

Make Vahtola - Kiitosvirsi
Jepulista, mäkin diggailin jo ilmavasta introsta lähtien kielikuvista ja erittäin leppeästä meiningistä. Lisäksi nuo lyriikathan suorastaan tihkuu tervettä minä-kuvaa, joka = plussaa ++:) Hyvät on myös nuo kertsin myötä aukeavat särökitarasoundit mielestäni kyllä. Tässä kiteytyy röyhkämäisen soljuvalla tavalla egortippi Sun omaan tyyliin, ja lopputulos, no sehän toimii!!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lele & the Mighty Ukes - Hawaiian Dream 12.05.2010

Lele & the Mighty Ukes - Hawaiian Dream
Aloha! Ja teretulemast kaislahamejengiin! Yllätit ainakin tämän maurin tällä kertaa täydellisesti! Uskomattoman hienot soinnut ja lisäksi melodia jonka voi saada aikaan vain palmupuun alla lekottelu.. Kivasti helisee guitalelekin, hieman alempaa kuin normi uke. Jänniä kielisoittimia näköjään maailmassa riittää!

Kommentti kappaleesta Kuuntele cc jenssen - gonna be rouling 11.05.2010

cc jenssen - gonna be rouling
Jälleen hieno ränttätänttä-pastissi. Makia tuotanto: vasemmalla tuo rihvikierto, oikealla rento slaidi, muu pändi sit kivasti siin niiden välissä. Mut nää Sun sanotukset on aivan loistavia, ja kuulostavat ihan aidolta enkulta vaikka ovatkin ns. geton&fridunaskikuna kamaa..?!:) Kannut tömähtelevät oikeenkin komeesti, beisi kans, ja kepittäjänäkin alat pian olla itse alpun veroinen! Skebasoundin lievä digitaalisuus laskee himpun verran nautintoa: 9,45768 points!=)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Perilliset-band - Perintö 30.03.2010

Perilliset-band - Perintö
Pohojammaalta näköjään kumahtaa ja Isoosti!! Matalaa murinaa mollivoittoisesti esitettynä niin soundillisesti kuin tarinankin puolesta. Sopivan lyhytkin niin että mitä tuota selevää asiaa tankkaamahan. :) Hyviä soundeja, juurikin tähän suomi-outlaw(?) genreen passeleita. Onnittelen ideasta, pakettinne on fanittamisen arvoinen!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Anteeksi 19.03.2010

Christoart Ltd - Anteeksi
Kapakkipianotaustasta putkahtaa ajoittain mieleeni Hra nimeltä Kurt Weill. Kätsysti tuo mainio pianisti hoitaa ikäänkuin myös basistin virkaa.. Kaikki kitara osuudet olivat mainiota kuultavaa! Sanoituksen mesits tuli myös erittäin hyvin läpi tässä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scion - Dunes Of Snow 22.02.2010

Scion - Dunes Of Snow
Vau mikä pianointro, me love it!! Onpahan niin loistava biisi erikoisine sointuineen että piti kuunnella tosi monta kertaa kun teki niin gutaa tuolla korvien välissä. Erikoisella sävyllä olit värittänyt tuon haitariraidan.. Tuokiokuva talvimyräkästä, ..pienen pientä kevään tuoksua jo havaittavissa..?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Perilliset-band - Näinä aikoina on haaveista vaiettava 06.02.2010

Perilliset-band - Näinä aikoina on haaveista vaiettava
"Suomi-outlaw-kantria" tässä on ehditty kaivatakin! Hieno on tämän solistin baritoni, ja samoin biisin raskaus bassosoundia myöten tukee kyllä tuota loistavaa tarinaa aivan täböllä, loistavaa tarinointia, kuten katrissa pitääkin olla!! Alun sellosoundikin on helposti hyväksyttävissä, mutta sitten taas tuo synasoundi, ..aivan karsee... Silti kovasti tämä jää kovasti positiiviselle puolelle, sillä idea on mainio ja sovitus lopussa soivaa teemaa myöten tehokas. Tämä on sitä uutta joka saattaa breikata isosti sopivan ajan koittaessa. Onko tämä jo se aika...?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele KORPPI - Liian pitkä päivä 13.01.2010

KORPPI - Liian pitkä päivä
Nyt vetää kyllä sanattomaksi..ja lähinnä sen vuoksi että tuossa edellisessä kommentissa onkin oikeastaan kaikki mitä minäkin tästä haluaisin sanoa..joten en lähde sorkkimaan.. Sanonpahan vain; Mika,.. sähän ruletat!!

Sivu: 1 2 3 4 5 6