Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 46 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SaCh - Yöperhonen 19.11.2012

SaCh - Yöperhonen
Sattumalta tulin kuuntelemaan. Että tämmöisiä kuvioita olet säveltänyt, olen täysin lumoutunut. Kaunista. Toivottavasti jatkat ja viet ideoitasi vielä pidemmälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - Vivia 25.10.2011

Machinatrix - Vivia
Piano ja tuulekkaat padit maalailevat kyllä miellyttävän impressionistisesti. Mahtavaa ilmavuutta. Tykkään biisin soinnuttelusta ja ryhdikkäästä etenemistahdista alusta loppuun. Tarkoitukseensa varmaan just hyvä näin, mutta lisää yllätyksellisyyttä minun puolestani. Kuuntelisin mielelläni liisä tätä, kunpa vain julkaisisit useammin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Selkeää 22.10.2010

Taiunta - Selkeää
Tykkään syvästä rauhanomaisuudesta. Vaeltavia, lepääviä ambient-taustoja ja poikuudellista laulua, joka toimii, vaikka lisää pehmeyttä ääneesi soisinkin. Kunnioitan lyriikoita, sitä simppeliyttä ja vaivattomuutta niissä. Eivät jätä askarruttamaan suurempia. Lopetus on hulvaton, seuraa väistämätöntä hymyilyä. Miellyn.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Kommunio 22.10.2010

Taiunta - Kommunio
Mössöisyyttä, varjoja ja valuvia pintoja. Dium delirium pium. Ollaanko tässä jossain aavemaailmassa? Jos jostain voi ottaa tukea, etsiä tuttua, niin sun äänestäsi ja kertomuksestasi. Yhtäkiä saatatkin säikäyttää, ja on epäiltävä voiko räjähdysaltiiseen ja sekopäiseen johdattelijaan todella luottaa. Erillisyyden pelkoa. Luottamus leikkiin kuitenkin syvenee - sinäkin olet vain lapsi. Jostain syntyy melodioita ja niiden mukana tuomaa turvaa onkin jo odoteltu tovi. Lopulta valonsäteet saapuvat ja varjojen on väistyttävä. Bitcrusher tekee tehtävänsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Peilipaska 22.10.2010

Taiunta - Peilipaska
Joo, jo alusta kuulee et nyt tulee tupen rapinat. Auta armias, aiotko aivopestä kuulijat paskalla? Sun viihdyttävimmät ja väkivaltaisimmat ulostuksesi ovat nyt epäilemättä tässä, sekä lyriikoiden, että jomottavien paukkeiden osalta. Ilmaiset ronskisti ja huvittavasti. Ja sitten se et musta on aika käsittämätöntä kuinka yhteensovitat tönkköyttä ja sutjakkuutta näin sulavasti yhteen. Olettaisin että tämä saarna todellakin saa ajatukseen tottumattoman kiinnostumaan jollakin alkukantaisella tavalla omista ulosteistaan mahdollisen henkisenkasvun välineenä. Tällainen kekseliäisyys ihmetyttää välillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Puoleensakutsuva 22.10.2010

Taiunta - Puoleensakutsuva
Nykivä, puoleensakutsuva rytmi. Tunnelmaltaan pelottavaa ja rohkeaa samaan aikaan. Epämääräisyyttä ja määrätietoisuutta. Tämä biisi tuntuu musta yhdeltä sun onnistuneimmista, koska tämä menee niin syvälle ja poukkoilee kuitenkin paikoin niin sulavasti pinnalle. Se onnistuu. Mä ihastelen kovin noilla padeilla loihtimiasi jännästi hohkaavia, mutta tummia maailmoja. Jännittävä kontrasti. Ulosantisi vakuuttaa myöskin. Se on ehkä vakavaa, mutta ei pakottavasti, eikä myöskään vouhottavaa. Lopussa vankka, tukeva rytmi katoaa jalkojen alta ja näkymä alla on hengensalpaava. Tipauttavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Salaisuus 21.10.2010

Taiunta - Salaisuus
Kuulen tässä ihmineläimen hilpeän vaikerruksen, tuntemattomassa, urbaanissa ympäristössä. Jotakin painavaa on tulossa kohti. Tykkään tunnelmien yhdistelemisestä. Irvokkaasta leikkimisestä, runnovasta masokismista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - And You Thought This Could End Well 28.01.2010

Olppa Product - And You Thought This Could End Well
Ei ollut mitään odotuksia siitä miten tää biisi loppuu, mutta joo, kyllähän se tuntu ehkä vähän töksähtävän kesken (tässä nyt siis viittaan ihan selkeellä intentiolla biisin nimeen). Ehkä se on just hyvä näin. Kuulosti soljuvammalta kuin monet muut biisisi, mikä tuntu varsin piristävältä. Kappale virtaa mukavan vuolaasti, vaikka osittain tuntuukin koostuan varsin erillisistä kohdista. Ihan hyvin yhtyeen nidottu mielestäni silti, ei kuulostanut kankealta. Tykkäsin todellakin tunnelmasta ja saundeista, kuten sun tuotannossa yleensäkin. Alku toi kovasti mieleen Camelin melodioineen ja osittain sitten taas modernimman prokerokin. Koko biisin kestävä sooloilu tuntui musta ehkä vähän rasittavalta jossain välissä, vaikka soitto onkin ihailtavaa. Ehkä sooloilun pois jättäminen vois jättää tilaa muille ratkaisuille, joita ei välttämättä heti tule mieleen kokeilla?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - I Scream For Ice Cream 15.06.2009

Olppa Product - I Scream For Ice Cream
No huhhuh. Soitto toimii niin maanmainiosti. Äärimmäisen nautittavia melodioita, riffejä ja rytmittelyitä ja gruuvi on myöskin aika mieletön. Kokonaisuus futaa myöskin, joskin olis ehkä saanut olla pidempikin? Ehkä näin parempi. Musta tuntuu silti et kaikkine hienouksineen tää kuulostaa kuitenkin jo aika tehdyltä, läpikäydyltä. Sinänsä en koe tota ongelmana ja enkä myöskään kovin merkityksellisenä, mutta tietynlainen rajojen rikkominen lisäis kyllä paukkuvuutta mun kohdalla. Ei sillä etteikö tähän olisi puristettu mielettömästi luovuutta. Olet aikamoinen virtuoosi, ehkä hitusen sitä visionäärisyyttä lisää. mutta Kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gendolf Q - Cyberpunk Hybridfunk 21.05.2009

Gendolf Q - Cyberpunk Hybridfunk
Herättipä inspistä. Osaatte. Perkussiot ja nuo ihme rätinäsäpinät toimii erityisesti mulle. Lopussa diggaan erityisesti tosta vähän hämyisemmästä meiningistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele mutta autumn - sieniä 05.03.2009

mutta autumn - sieniä
mahtavaa miten leikitte tätä. Dynaamista, vapaata, hellyyttävää. Tää palaa tosi rajusti siihen lähtöpisteeseen mistä taide musta puhtaimmillaan lähtee ja se toimii, koska teette tätä ilolla, selkeesti. Taiteellinen esteetisyys ei ole pakollista, mut tässä on silti kyllä jotain viehättävää. Tää jotenkin toimi parhaiten.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Mitä löytäjä saa pitää 17.12.2008

Ihmineläin - Mitä löytäjä saa pitää
Myrkyttävä alku, äänet revitään toisistaan irti ja ahdistavat mutinat levittäytyvät ympärillä. Melkoinen kohina, spininä ja sipinä. Jostain syystä tää on niin syvälle vievää, että se aiheuttaa melkein itkemistä muistuttavia reaktioita, jonkunlaisia hätäisiä purskahduksia (tää on aika varmasti yhteydessä mun tämän hetkiseen tilaan). Sitä ennen ehkä äärimmäisiä valppaustiloja. Kovin paljon fiiliksiin tämä nojaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Mikään ei kuole 29.11.2008

Ihmineläin - Mikään ei kuole
Täpäräytti! Nuo melodiat, rytmit ja saundit muutkin ovat kaikki sellaisessa symbioosissa et uhuhmh. Tuo loppu imee mukanaan hyvin syvälle tajuamiseen, jonnekin keskipisteeseen. Ajattoman kuuloista ääntä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Kaikki kuolee 29.11.2008

Ihmineläin - Kaikki kuolee
Tässä ääni lähestyy kuulijaa, joka puolilta, kunnes on täysin sen saartama. Jonkunlainen siirtymä on edessä, äänet kertovat! Tykkään siitä, että tästä ei ota selvää, se on epäselvä ja epäilyttävästi lähentelevä. Maisemat ovat suttuiset, mut niin kauniit silti. Ihanan vähäeläimellinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jesufåglar - Maalari A 19.11.2008

Jesufåglar - Maalari A
Tässä on kyllä fiilistä niin. Hienosti kehittelee, soljuu ja tunnelmoi, kunnes tempaisee ja tanssittaa (mitä proge harvemmin kai haluaa saada aikaan?). Laulajan äänestä pidän paljon (muistuttaa Islajaa), mielenkiintoisia melodioita. Kaikki soittimet toimivat toimivat tässä hienosti. Rytmiryhmälle erityisesti propsit, mutta hui tuota kitaraa ja kiipparistiakin... Mielenkiintoinen, tuoreen kuuloinen(!) ja kaunis kokonaisuus on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - In Unison 17.11.2008

Machinatrix - In Unison
Hyvin mielenkiintoinen alku tässä, surrealistinen jotenkin. Tykkään tosta spoken word -tyylistä tässä, sopii niin hyvin tuollainen hillitty runollisuus. Sanat virtaavat mystisesti, rauhallisesti virtaavan äänen pinnalla. Äänimaisema on tilava ja sen saa täyteen ajatuksia ja tulkintoja siitä, mitä sen takana on meneillään. Ihanan vähäeleisesti fiilistelevä biisi, tuntui tosin loppuvan kuin hukkuen omaan ääneensä tai jtn. Tosi kaunis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Puhdistautuminen 10.11.2008

Ihmineläin - Puhdistautuminen
no avataanpa peli! Äänet vetävät mukanaan, venyttäen (tuntuu jopa kehossa joku kumma venyvevy!), johonkin mystiseen maailmaan. Eikä täältä pääse pois! Aluksi tämä tuntui melkein jotenkin hirvittävältä hukkumiselta ääniin, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen tahdon sukeltaa, sukeltaa ja sukeltaa! Äänenkäyttösi on hyvin vaikuttavaa, jtn alkukantaista voimaa on siinä. Kuten jo sanoin, Mike Patton tulee paikoin hyvinkin mieleen, ehdottomasti positiivisessa mielessä. Hienoja fiiliksiä herättää *puhdistautuu*

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huomennahan - Lauluominen 07.11.2008

Huomennahan - Lauluominen
Taustahälinä on kivan kuuloista :) Tekee jotenkin läheisen fiiliksen tähän ääniläjään. Vokaalisi puskivat aika hurjasti lävitse ja säikähdin <3 Pidin lyyrikoista ja kertosäe oli magee, ja loppu etenkin oli helkkarin hieno! Puhtautta, sä taidat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huomennahan - Kuinka 07.11.2008

Huomennahan - Kuinka
Ihanan dynaamista ja luonnollisen kuuloista freakfolkkeilua! Tuo "epävireisyys" loi hienon tunnelman tähän, toimii aivan vitun hyvin. Äänesi on upea. Oot mennyt eteenpäin! Tää on tosi alastonta ja pidän siitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Omitomi - Idän ihme 11.11.2008

Omitomi - Idän ihme
Oho, tämähän oli hyvin omaperäistä suomipsykeä! Pidin paljon. Junnaavaa jotenkin poikkeavasti paikallaan polkevalla tavalla, ehdottomasti hyvällä tavalla. Mielenkiintoista!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sammakkopaimen - Meduusana 15.11.2008

Sammakkopaimen - Meduusana
Tääkin vetää mukaan johonkin, lempeästi, ehkä hieman kehottaen. Kauniit äänet viettelevät, sitten alkaakin upottaa! Tuo yksi syna on ihanan kuuloinen, kuulostaa naiselta. Rauhallista lilluilua, mutta kaikkea ohi menevää ei kerkeä tarkastamaan kun on kiire johonkin, kun se jokin vetää mukanaan. Sitten joudutaankin ihan hillittömään pyörteeseen, ziuuh. Virkistävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Queua - Pilaantunut norsu 12.11.2008

Queua - Pilaantunut norsu
Tää on kyllä digattavan äklö äänimaisemiltaan. Kauan kehittelee, miellyttävästi ehdottmasti, ja sitten se muuttuu. Surrealistista mätää tuo loppu. Noista rosoista pidän kyllä erityisen paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sammakkopaimen - Kuninkaallinen puistossa 14.11.2008

Sammakkopaimen - Kuninkaallinen puistossa
Ihmeellinen leikki tää! Tää biisi vaan vetää siihen mukaan, ei tee mieli vastustella. Pidän erityisesti tosta lopun bassolinjasta tässä. Saundimaailmakin on kyllä miellyttävä, iloinen, leikkisä ja mehukas. mmmm... Nuo organit sopivat sekaan hienosti. Tää on luonut useesti loistavan fiiliksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Yö ja aurinko 12.11.2008

Satumnaisuus - Yö ja aurinko
Uuh, tämä! Maagisesti hurmaava ja viettelevä. <3

Kommentti kappaleesta Kuuntele Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma 20.01.2008

Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma
Tässä oli jotain ihan erilaista fiilistä mitä sun aikasemmissa kappaleissas millään projektilla ei ole mielestäni ollut. Mielenkiintoinen sävy. Olin erottavinani siitä jotain yllättävän ahdistavia tunnetiloja, mutta samalla valtavan määrän kauneutta ja sen ihailemista. Kapppale käynnistyy siihen tyyliin, että se nappaa kiinni samantien tai enemmänkin lujentaa otettaan kuuntelijasta hetki hetkeltä enemmän. Aivan loistavan kuuloista kehittelyä erilaisilla melodioilla, saundeilla ja rytmittelyillä. Vaikka tämä on jotain sellaista, mitä sulta en ole ennen kuullut, niin on tässä silti selvästi sun käden jälkesi. Tällä tulen kyllä fiilistelemään. Olisi saanut kyllä jatkua pidempäänkin. Loppu tuli hieman puun takaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huomennahan - Jatkuva 29.09.2007

Huomennahan - Jatkuva
Nättiä kitarointia ja todellakin ihan hyvä että miksaus ja soitto on jätetty tuollaiseksi. Se tekee siitä elävän kuuloista. Myös hyvä että kappale on pidetty hyvin yksinkertaisena. Laulu kuulostaa myös tällä kertaa hyvinkin elävältä ja hyvältä yleensäkkin. Hyvin pelkistettynä lauluna tämä toimii ihan hyvin, mutta aina näissäkin on parantamisen varaa.. Hieno yksinkertainen biisi joka tapauksessa. Mukava kuunnella siltä pohjalta ettei ole niin kriittinen, kappaleen sanoma ja fiilis merkitsee tälläisessa mielestäni eniten.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Huomiseen 28.09.2007

Taiunta - Huomiseen
Huomiseen avaa Korkeammalle levyn loistavasti. Tykkään erityisesti saundeista. Kaikki ne kaiut, rumpubiitit, muut omituiset äänet ja tietenkin hieno ja omaperäinen tyylisi räpätä rakentavat jälleen kerran kokonaisuuden hienosti. Sanoituksista on tietenkin pakko sanoa sen verran että ihan järkyttävän hyvää kuunneltavaa siinä vaiheessa kun ei oikein jaksaisi tehdä mitään, vaikkapa silloin kun palaa linkillä koulusta kotio... Olen väsynyt ja en jaksaisi oikein juuri mitään, silloin pistän tämän soimaan ja kuuntelen sanoituksia, toivo palaa samantien ja näen kaiken positiivisena. :) Terapiaa. Kuten jo sanoin, biisi avaa levyn hienosti, pituus ja rakenne sopii juuri loistavasti tähän tarkoitukseen. Loppu riimittelyt ovat loistavia, hienoja kielikuvia, kuten tuo huomisen tapa sekoittaa palaset uudelleen. Loistavaa, tulee hyvä fiilis!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jesufåglar - Ympyrät/Erilainen rakkaus 13.10.2007

Jesufåglar - Ympyrät/Erilainen rakkaus
Huh... Olipas siinä uskomaton avaus kappaleelle. Jäin koukkuun samantien ja kappale oli kuunneltava loppuun hetimmiten. Nälkä vain kasvaa syödessä. Todella nättejä melodioita ja tunnelmia. Vokaaleista tykkään todella paljon. Rytmiryhmä hoitaa asiansa kunnialla ja jouset ja puhaltimet luovat hienoa tunnelmaa. Jotenkin tuli mieleen Ultra Bra meets Genesis ja King Crimson. Todella tyylikäs biisi. Miksaus on tosiaan hieman tunkkainen, mutta se ei vie biisiltä sitä tunnelmaa ja sitä tekemisen iloa joka siitä huohkuu. Hurjan näköinen orkesteri teillä ja vielä hurjempaa on se että homma toimii näin hyvin noin isolla porukalla. Arvostan tällaisia tekeleitä suuresti, jatkakaa samaan malliin! Ja tosiaan, jatkoa odottelen ja livenä tämä olisi aika huimaa kuulla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio) 30.08.2007

Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio)
Hämärästi alkaa tämä kipale. Psykedeelistä, huippaavaa ja aika haltioitunutta. Uskomattomia äänimaailmoja, aivan järkyttävän uskomattomia. Miten ihmettelenkään kuinka olet saanut tämän kaiken kuulostamaan näin orgaaniselta ja ammattimaisen kuuloiselta kaikin puolin, kaikki äänet hivelevät korvia ihanasti, tästä on todella vaikea löytää mitään erityistä vikaa, tai siis en vain löydä vaikka kuinka yrittäisi. Rentoa, kesäistä ja ennenkaikkea hapokasta musiikkia, loistavuutta!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Bright Side 01.09.2007

Aeiouaih - Bright Side
Noniin, ehkä olisi aika saada sanottua jotain tästä :) Jännästi alkaa, kun kuuntelin tämän ensimmäistä kertaa niin ihmettelin hieman että mistäs syystä tässä yhtäkkiä näin sekava äänenlaatu on, mutta sitten kaikki selventyikin. Nätti biisi, sointukulut ovat hienoja ja koukkuja tästä alkaa monien kuunteluiden jälkeen löytää rutkastikkin, erityisesti erilaiset kaiut ja muut omituiset häsmäkät toimivat loistavasti, mutta äänimaailma on ehkä hieman tukahtuneen kuuloinen välillä. Bassolla on hienoja kuvioita ja musiikki kuulostaisi elävän hyvin, jokin pieni tukkoisuus tätä kuitenkin vaivaa. Vokaalit ovat voimakkaat, mutta eivät mielestäni sinun paras suorituksisesi tässä biisissä. Itse biisi on kuitenkin todella tyylikäs ja monimuotoinen kaikkine ihme äänineen ja kaikuineen, kyllä tämä ysin ansaitsee.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riekale - Kuinka kauan 08.08.2007

Riekale - Kuinka kauan
Koetetaanpas arvioida tätä teidän tuotantoanne. Kunnon rokkia tämähän on juu. Saundeista ihan diggailen, kitara kuulostaa mukavan murealta ja kaikki soittimet erottuvat hyvin, bassoa mun puolesta vähän enemmän pintaan, mutta maku asia se on. Riffit ovat perus rokki riffejä ja niistä ihan diggailenkin myöskin. Lyyrikat eivät minua pahemmin puhuttele, nämä teemat on käsitelty monestikkin. On niissä kuitenkin kivoja juttuja eivätkä ne toista itseään liikaa. Vokaaleista sen verran että hyvin toimii, korkealta laulaminen ei niinkään. Itse en niin tälläisesta musiikista välitä, mutta se ei tarkoita etteikö tämä olisi hyvää, ja kyllähän tämä on, turhan perus settiä ehkä kuitenkin, minulle...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Arula - Kaikerrus 29.08.2007

Haikaus - Arula - Kaikerrus
Oli helkkarin nätti biisi. Mukavan pelkistettyä ja erilaisilla mielenkiintoisilla äänillä höystettyä, mutta ei kuitenkaan liiallisen tunnelmallista. Ihmisäänillä tehty rähäni rytmi tuo vahvasti Björkin Medula levyn mieleen. Täytyy ihastella erityisesti laulajan ääntä. Todella voimakas ja vetoava ääni, myös sanat kuulostaisivat olevan suhteellisen järkevät ja mielenkiintoiset. Loistava tunnelma toimii koko biisin ajan. Kokeellista kansan musiikkia tämä selvästi kuulostaisi olevan, vaikka ehinä sillä mitään väliä olekkaa, hypnoottinen ja maanläheinen shmaani tunnelma ja voimakas ja kaunis naisääni ovat tämän biisin A ja Ö. Kymppi on jotenkin niin vaikea aina antaa, tai pyrkisin olemaan antamatta sitä yleensä helposti, mutta tämä tulee ansaitusti, mielestäni!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ pentikäinen & DJ Mass O'uu - peepoo ho ya all4life 02.07.2007

DJ pentikäinen & DJ Mass O'uu - peepoo ho ya all4life
Aika tyylikäs biisi. Diggasin erityisesti tausta biiteistä ja kaikki syntetisaattori häsmäkät toimivat myös loistavasti. Vähän paha tästä on miinuksia hakea ja kun saunditkin ovat loistavat niin pakko tälle kymppi on antaa. Joskus on vähän vaikea tajuta miten jotkut osaavat tehdä tällaista (varsinkin näin kaunista) musiikkia, ja vielä kun kiinnostukseni konemusiikkia kohtaan on suuri, suorastaan vituttaa että ei tiedä tälläisen musiikin tekemisestä mitään. Helmi biisi, harmi vaan että ei ole enempää...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huomennahan - Turva (livedemo) 30.08.2007

Huomennahan - Turva (livedemo)
Tunnelmallista ja kaunista, pieni suhina ei tietenkään häiritse ollenkaan. Äänesi on kyllä todella vahva tässä ja pidän siitä paljon, valtavat emootiot tähän biisiin on ainakin vangittu ja ne välittävät kuulijalle selvästi. Sanoitukset ovat osuvat ja sinulle ominaiset, täysin asialliset siis. Hienoa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele V4* - Kaikki kelluu 03.07.2007

V4* - Kaikki kelluu
Tälläisia yhden biisin bändejä on mukava metsestää ja varsinkin silloin kun se tekee progressiivista rokkia 70-luvun tyyliin. Nykyään harvemmin mikään kuulostaa enää siltä vanhalta hyvältä progelta, sen saavuttamiseksi vaaditaan juurikin tietynlaista saundia. Ei tämä biisi kuitenkaan kovin progelle mielestäni kuulosta, ehkä jonkun sorttisia yhtymäkohtia on mukana, mutta jonkin sortin prätkä rokkenrollilta tämä enemmän kuulostaa. Odotin jotain King Crimsonin tyylistä tavaraa, mutta tämähän kuulostaa enemmänkin Judas Priestiltä. Eihän se tietenkään huono juttu ole, riippuen toki kuulijan mielipiteestä, "kumpi on parempaa". Aivan sama, biisi on itsessään loistava ja sanoitukset nerokkaita, kesti jonkun aikaa kun tajusin että Suomeksihan tässä lauletaan. Kitara säröstä en digannut, mutta basso linjat ja sen saundi toimivat oikein maittavasti. Myös rumpalilla oli hyvä tatsi. Yhteis soitto pelasi todella hyvin. Biisin lopetus oli jo sitten enemmän sitä mitä odotin koko biisin olevan. Hieno biisi kaikenkaikkiaan!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flying Mat - Serenity 02.07.2007

Flying Mat - Serenity
Aika leijuva fiilis tässä on ja niinhän sen psykedeelisessä musiikissa pitääkin olla. Tulee mieleen kaikki vanhat hippi bändit tyyliin Grateful Dead, Jefferson Airplane, Pink Floyd ja 13th Floor Elevators ja jos ei ihan musiikillisesti mene samaan soppaan näiden yhtyeiden kanssa niin ainakin fiilis on sama. Saundit luovat paljon tätä tunnelmaa ja hyvä ettei niitä olla menty pilaamaan. Soitto on myöskin hyvin leijuvaa ja kaunista. Itse sävellys on helkkarin kaunista kuunneltavaa. En olisi uskonut että vielä pystytään tekemään näinkin 60-luvulta kuulostavaa musiikkia. Ihan loistavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Lower Nose 05.09.2007

Aeiouaih - Lower Nose
Tästä diggasin todella paljon, hieno ja omaperäinen saundimaailma, joskin mielestäni välillä hitusen liian tunkkaisen kuuloinen. Laulat loistavasti, kitara soi hyvin, basso kuulostaa hyvältä ja piano myös! Huiluakin siellä taisi olla, mutta monet soittimet hukkuivat helposti kaikuijen ja vokaaliesi alle, mutta näin ne kuitenkin luovat hienon kerrostuman hienoja ääniä. Kitaraan en olisi itse änkenyt noin paljon tuota efektiä, mutta hyvältä se kuulostaa näinkin. Muutamat ambien tyyppiset kohdat ovat hienoja ja kaiut luovat jälleen hienoa tunnelmaa. Isompia ongelmia mitkä minua häiritsisivät en löydä, loistava biisi kerta kaikkiaan!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - The Intervention 20.9 05.11.2007

Celluloid Dmage - The Intervention 20.9
Mystisesti lähdetään liikkeelle. Mukavaa että alun jälkeen ei lähtenytkään hirveä kaahailu vaan pysyttiin rennossa meiningissä. Rento meininki jatkuu mukavan pitkään, oikeastaan koko biisin ajan. Sitä vain kehitellään pikku hiljaa pala palalta ja se kuulostaa taas entistä rennommalta. Kaunista musiikkiahan tämä on. Saundit ovat jotakin mitkä miellyttävät korvaa suuresti ja se ei tämmöisessä musiikissa ole mikään ihmekkään. En heitä arvosanaa. Jotenkin musta tuntuu etten enää pysty siihen. :) Mutta se kertoo jo paljon että valittamisen aihetta en keksi ja miksi sitä pitäisikään. Mielummin diggailen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 30.08.2007

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Eipä taida löytyä enää vanhan käyttäjäni kommenttia tälle biisille :) Joten uutta kehiin... Silloin kun kuulin tämän ensimmäistä kertaa, olin aivan haltioissani, tämä biisi oikeastaan sai minut tutustumaan erilaisiin psykedeelisiin ja elektronisiin yhtyeisiin, joten tällä on oikeastaan ollut suuri vaikutus minuun. Ja niin sillä on edelleen, IDM tyyppisiä elementtejä mukana ja kaikki on loistavassa tasapainossa. Niin kaunista että vaikea edes kuvailla, uskomatonta. Todella ammattimaisen kuuloista ainakin! Ehkä tässä olisi voinut olla jotain rikkaampiakin ideoita, tai ainakin Yö ja Aurinko biisiin verrattuna tämä ei mielestäni niin loistava ole, mutta jokatapauksessa uskomattoman kaunis!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Alkio 14.4 05.11.2007

Celluloid Dmage - Alkio 14.4
Jotenkin minun on vaikea suhtautua tämmöiseen musiikkiin arvostelu mielessä. Olen kuunnellut tätä biisiä vaikka kuinka pitkään, mennessäni nukkumaan ja ollessani kaupungilla. Kyse näissä biiseissä on niistä fiiliksistä joita se tuottaa. Minä löydän tästä vain hyviä fiiliksiä, rauhaista ja hypnoottista musiikkia. Tässä biisissä on havaittavissa ehkä vähän joitakin melankolisiakin fiiliksiä joka tietenkin on myös hyvä juttu. Ehkä minun pitäisi kuunnella tätä vielä jossakin tietyssä huumaavassa tilassa että saisin tästä kaiken irti... Heh, no paljon saan tästä jo näinkin irti. Tosin, ei tämä tausta musiikkina joissakin tilanteissa toimi. Tämä musiikki on juuri tiettyjä fiiliksiä varten. Olen ehkä "sokea" tietyille jutuille tässä musiikissa, mutta nyt minusta tuntuu siltä että näissä biiseissä voisi olla enemmän vaihtelua, siis biisien välillä. Tarkoitan, että biisit ovat mielestäni aika samanlaisia, vaikka yksittäisenä biisinä tämä toimiikin juuri hypnoottisen loistavasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psychoactive Garlic Juice - Not Me 29.08.2007

Psychoactive Garlic Juice - Not Me
Tässä todellakin oli potentiaalia vaikka kuinka ja muille jakaa! Riffit ovat tiukkoja niinkuin kyseisessä genressä pitäisikin olla. Paljon pidin myös vokaaleista, ehkä vähän enemmän voimaa olisi saanut olla joissakin kohdissa tai jotakin. Kappale on selkeä vaikka ei se noudata mitään perinteistä rakenne kaavaa. Rauhalliset kohdat ja raskaammat kohdat ovat hyvin tasapainossa. Tämän tapaisen yhtyeen olen hallunut itsekkin perustaa jo pitkän aikaa kaiken muun vastapainoksi. Tästä biisistä olisi ollut hyvä jatkaa, potentiaalia paljonkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unplugged Lyra - Travel of philosophical Creature 03.07.2007

Unplugged Lyra - Travel of philosophical Creature
Tässähän on täysin samaa fiilistä mitä Flying Matissa. Vokaalit ovat hienoa kuunneltavaa efekteineen ja 60-luvun happo rokki tulee edelleen mieleen. Se akustinen "sooloilu" pätkä on helkutin hieno ja sen jälkeen tulevat itämaiset melodiat aiheuttivat kylmiä väreitä. Biisi on sopivan yksinkertainen eikä turhaa kikkailua harrasteta. Hyvä niin. Tälläisestä ei voi kuin pitää ja kun valituksen aihetta ei löydy mistään niin... huoh... 10+
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0 05.11.2007

Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0
Tästä kappaleesta tykkään todella. Se maalailee paljon erilaisia maisemia pään sisään ja se käy lävitse hienoja kuvioita. Rakenteeltaan se käykin lävitse paljon erilaisia kohtia. Nuo taukojen jälkeiset pyrähdykset herättävät aina jos meinaa herpaantua keskisttymään johonkin muuhun. Puolestavälistä biisi sitten poksahtaakin käyntiin ja luo hieman räikeämpiä sävyjä. Tähän pystyy uppoutumaan jotenkin todella helposti, eikä se ole käynyt tylsäksikään vielä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kaunii 01.09.2007

Haikaus - Kaunii
Kylläpäs osaakin olla nätti ääni laulajattarella, muutenkin biisi on todella nätti, mukavan simppeli ja asiaan kuuluvan psykedeelinen. Kaiut ja monenlaiset jännät äänet ja unenomaiset vokalisoinnit tekevät tähän sen psykedeelisen otteen. Kaunis syna brass melodia ja vokaalit luovat hienon tunnelman alulle. Akustiset kitarat rytmittävät hyvin muiden erilaisten mielenkiintoisten äänien kanssa biisiä, kunnes mukaan astuu raskaammat kitarasoinnit ja rankat rytmit. Ammattilaismaista jälkeä jälleen, hieno balanssi saatu alun rauhallisen tunnelmoinnin ja lopun rankemman "mörssäyksen" välille. Ja kun pitäisi etsiä jotain mistä en diggaa tässä, en löydä mitään... Aivan käsittämättömän tyylikäs biisi. Miksattukin järjettömän hyvin...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kuulema 01.09.2007

Haikaus - Kuulema
Huhhuh! Tämähän groovaa! Hienoja rytmejä ja upeita basso kuvioita, ei perhana, tämä todella iski! Oli hyvä että biisi starttasi saman tien suhteellisen räväkästi. Ihana ääni tuolla Lauralla, ei voi kuin ihmetellä. Erityisesti tykkäsin tässä biisissä sen chillailu tyylisestä otteesta, mutta samalla räväkästä ja psykedeelisestä äänimaailmasta. Sanoitukset ovat mielenkiintoisen kuuloisia ja tuntuvat sopivan musiikkiin hyvin. Tuntuu kuitenkin siltä että tämä loppui turhan aikaisin, olisin mielelläni kuunnellut tätä vielä kaksi minuuttiakin, mutta se ei estä sitä että antaisin tälle kympin. Loistavuutta alusta loppuun.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 01.09.2007

Haikaus - Aailma
Tälle biisille voisi antaa melkein saman kommentin kuin annoin kappaleelle "Kauniin", mutta se ei tarkoita että ne olisivat samanlaiset, samanlaiset olisivat vain kehut jotka tulisi kirjoittaa uudestaan. :) Jälleen siis todella kaunis ja hyvin miksattu biisi. Hieman ehkä tyhjentävää, mutta pakko sanoa että jos tästä jotain nipottaisi niin se olisi turhaa, en minä löydä tästä mitään mistä en pitäisi, joten pitää ihan pyydellä anteeksi rakentavan palautteen puuttumista! :P Ok, ei tämä ehkä ollut yhtä lumoava kuin aiemmat kuuntelemani biisit, siksi 9.
9