Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 271 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Working day 06.01.2009

Dualistic Balance - Working day
Tehokkaasti luotu tunnelma, mutta sisältöäkin pitäisi olla. Mitä noilla pornoleffaleikkaamon lattialta löytyneillä ylijäämähuokauksilla halutaan kuvata? Hyvän ja pahan taistelua? Hohhoijaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - eternal erection 06.01.2009

DIRTY CLUB - eternal erection
Tämä on kai jonkinlainen vitsi? Ei naurata, sori vaan. Miksi pitää ihmistä näin kiusata?

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Wallpaper Screaming 06.01.2009

TOB - Wallpaper Screaming
Tunkkainen soundi, liian pitkä intro, ei kovin omaperäinen sävellys. Vireongelmia joissain kitarasoolon venytyksissä - vai oliko liian pitkä kaiku, taustalle soimaan jäävä sävel ei natsaa uuden kanssa. Kitarassa paikoin liikaa säröä, kuulostaa ponnettomalta sirinältä. Hyvin rullaa kyllä soitto ja laulu, ei siinä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 06.01.2009

Kylmän Raudan Sepät - Pato
On löytynyt efektipurkki. Kiva. Laittakaa ensi kerralla puolet vähemmän, nyt äänikuva on sotkuinen ja epäselvä. Päälaulun lähtiessä olin vähällä nauraa ääneen, sori vaan. Ei toimi, ei pysy vireessä. Sanoituksesta en viitsi edes puhua. Koko esityksestä tuli lähinnä mieleen perähikiäläinen thrashbändi vuodelta 85. Onneksi ette yrittäneet englanniksi. Soolo oli kekseliäs ja soitto hallussa, mutta se ei vielä riitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - Breaking the Form 06.01.2009

MAP - Breaking the Form
Osaavaa soittoa ja soundi kunnossa, paikoin jopa erittäin makoisa. Biisi vaan ei ole kovinkaan kiinnostava, paitsi nuo pysäytykset kyllä toimivat ihan kympillä. Alusta voisi ottaa vaikka toisen kierron pois, mennä suoraan asiaan. Instrumentaalikohta on nimittäin hieno. Laulussa joku tökkii vastaan, en osaa sanoa mikä. Paranee loppua kohti kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain 06.01.2009

Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain
Ihan liikaa kaikua laulussa, ei saa selvää. Vireongelma ei silti peity. Kamalan kuuloista joikumista. Muu äänimaailma on ilmeisesti tarkoitettu olemaan kuin 80-lukuinen pari kertaa kopioitu c-kasetti... Balanssia olisi silti voinut miettiä vielä, nyt virveli peittää kaiken muun alleen, jopa liian lujalla olevat rummut. Melodiasoittimet ovat täysin pimennossa, urun huomasin noin puolivälissä biisiä. Soolokohdasta puuttui tiukkuus, lisää treeniä. Tuplabasarin ja tilukitaran iskut eivät osuneet samoihin kohtiin. Tylsä biisi. Liian pitkä, huoletta voi pätkäistä viimeisen puolitoistaminuuttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Salingerin lapset 06.01.2009

Kalashnikov - Salingerin lapset
Hieno tunnelma tässä biisissä. Rytmityksissä on valitettavasti toivomisen varaa, etenkin laulussa. Kannattaisi miettiä tarkkaan, mitä kukakin soittaa ja osuvatko iskut kohdileen. Nyt jää olo, että kaikki eivät ihan tiedä mitä muut tekevät milloinkin, ja osuudet vähän tappelevat toisiaan vastaan. Elävyyttä saa ja pitääkin olla, mutta hallitusti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Peppulan Palokunta 08.05.2007

Veritaikina - Peppulan Palokunta
Niin, onhan se Larharyhmäkin hauskaa huumoria. Muuta hauskaa huumoria on muun muassa hassu kävely, kaatuminen, mies naisten vaatteissa ja kakka. Musiikki-ihmistä saattaa myös naurattaa epävireinen laulu, riitasointu ja rytmihäiriö.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - River of Perdition 08.05.2007

Somnam - River of Perdition
Komea, syvä soundi ja vahva tunnelma - kaikessa paitsi rummuissa. Eivät toimi noin. Eivät istu kokonaisuuteen, tue biisiä tai tee oikeastaan mitään hyvää. Soundi on kamala, ohut, suoraan jostain samplepakista. Rumpujen soittamat asiatkaan eivät istu oikein mihinkään, liian paljon nuotteja ja nopeita breakbeatin omaisia juttuja suhteessa muuhun biisiin - joka on rytmisesti hyvin yksioikoinen ja toisteinen. Pitäisi olla jotain, joka tukee nopeaa puolta, kuten vaikka monimutkaisempi ja enemmän rumpuja myötäilevä bassokuvio. Tai sitten yksinkertaisemmat ja sielukkaammat rummut - vähemmän nuotteja, enemmän asiaa. Nyt rytmit ovat kuin omassa universumissaan. Tai kuin toisesta biisistä. Melodia oli hyvä ja yllätyksellinen, kuten aina. Pianolle voisi kokeilla rakentaa myös isoja sointuja, niitä kosketinsoittajien suosimia, joissa on kymmenen ääntä päällekkäin ja addsus523gisfis31b#B. Sopisivat noihin mahtipontisempiin kohtiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu 08.05.2007

Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu
Anteeksi nyt, mutta en kyllä jaksa kuunnella. Aina näitä samoja päättömiä häröilyjä (negatiivisessa mielessä) - ja vielä puolen tunnin biisi. Ei mene läpi. Todettava tosin on, että tässä on todella paljon enemmän järkeä ja ideaa kuin muissa kuulemissani pätkissä. Tiivistämällä näistä osista olisi saanut kolme pirun hyvää biisiä, mutta tässä muodossa ei vaan tomi. Ihan kuin yrittäisi nostaa nukkuvaa kissaa - venyy ja venyy, muttei lähde minnekään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-03 (Part 1 of 1) 08.05.2007

Extracorporeal Shock Wave - Melua-03 (Part 1 of 1)
Pelottava äänimaisema tosiaan. Vaikea tätä on kuitenkaan musiikkina arvioida. Lyhytaaltoradio ja kelanauhurin nopeudella leikkiminen, mikäs niissä. Nykyään on paremmat vehkeet, sama kokeilunhalu ja sama lopputulos. Ennen näitä ei soitettu kuin väkisin kavereille..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - A new era 08.05.2007

Carbon Sounds - A new era
Pelastusmusiikkia. Tämä soi taustalla, kun Bruce Willis on torjunut maata uhkaavan meteorin paljain käsin ja saa samalla unelmiensa naisen. Geneeristä. Jotenkin muovinen soundi. Ei aiheuta suurempia tuntemuksia suuntaan jos toiseenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - F:lower Scent Frequencies 23.04.2007

Somnam - F:lower Scent Frequencies
Intro kestää vähän liiankin kauan, vaikka tunnelma on hyvä. Ensimmäinen rummunisku tulee silti liian aikaisin siihen nähden milloin komppi alkaa. Ehkä liian monimutkainen komppi, yksinkertaisempi juntta olisi istunut paremmin - sellainen When the Levee Breaks -meininki. Nopeamman paukutuksen aikana saisi taustakin olla erilainen, nyt eivät oikein sovi yhteen. Joku nopea bassokuvio vaikka - tai sitten paukekohta puolet lyhyemmäksi. Lisäksi rumpusoundi ei ole samaa paria muun biisin kanssa, pitäisi olla uhkaavampi. Pakkoko se on samoilla soundeilla vetää koko biisiä. Pohjaäänen vaihdos oli tehokas kuin ac/dc:llä, hyvä. Kitaran mukaantulo muutti tunnelman taas ihan täysin. Tähän osaan nuo rumpusoundit sopivat (vaikka jäävätkin jotenkin ohuiksi), mutta taustan huminat taas eivät. Lopun mahtipontiset bassot tulivat ihan puun takaa, ja siitä olisi auennut mainio reitti kehitellä vaikka miten massiivinen ja päällesortuvan taivaitahipova juttu. Tee niin. Leikkaa alku pois ja kehitä siitä itsenäinen biisi, tee kitarapätkästä toinen. Tämä on vielä raakile, ei siis numeroa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Approaching danger 23.04.2007

Carbon Sounds - Approaching danger
Tulee mieleen se vanha Light Beer -mainos, jossa kotka lentää vuoren yli. Liian samankaltainen melodiakulku, kuulostaa kopiolta. Soundi ei ole kaikilta osin ihan samaa tasoa - komeita koneella tuotettuja orkestraatioita ja tuhnuinen makuuhuonekitara. Erikoinen ratkaisu. Liian pitkä alku pituuteen nähden. Jäi jotenkin kesken, kehittelyä olisi voinut jatkaa pidemmällekin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiljuripuli - Ninja 23.04.2007

Kiljuripuli - Ninja
Taitoa on, mutta näkemys ei ainakaan tässä projektissa loista. Ehkä tämä huvittaa joitain - mua ei.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Veikko 23.04.2007

Turingin poppikone - Veikko
Kokonaisuus ei ole yhtenäinen. Konekomppi paukuttaa omiaan biisiin sopimattomalla soundilla, muut eivät soita tai laula sen kanssa yhteen. Meno ei ole tiukkaa tai kontrolloidun oloista. Jos tahtoo soittaa heiluen, pitää ohjelmoida inhimillisempi komppi. Kitarat eivät olleet oikein synkassa edes keskenään ja basisti veteli vielä jossain neljännessä ulottuvuudessa, laulajasta nyt puhumattakaan, koska kyse oli ilmeisesti "tulkinnasta". Rauhattoman kuuloista, väärällä tavalla. Laulusoundi on kai tarkoituksella tuollainen, mutta ainakaan minä en pidä siitä. Kuulostaa myös jotenkin alavireiseltä - sävelkorvani ei tosin ole lähelläkään absoluuttista. Sanoituksessa oli ideoita, mutta kertosäe aiheutti myötähäpeän puistatuksia. En osaa päättää, pitäisikö tämä ottaa vakavasti vai huumorimielellä. Kummin päin vaan, juttu ei toiminut. Ei vakuuta eikä naurata.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Purification - Flèches D'amour 23.04.2007

Sound Purification - Flèches D'amour
Urheiluruutumusaa. Maalikimaran taustalle vaan. Perusmeininki, perusratkaisuja, perustylsää. Komppisample säväytti vähän, mutta valitettavasti muu biisi ei tukenut sitä ollenkaan. Amisteknobassokuvio ei vaan istu tuollaisen kanssa. Melodiapuoli oli aika köyhä. Kivasti se velloo taustalla, mutta eteenpäinvievä ja mieleenjäävä idea puuttuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Four pot head pixies 12.04.2007

Electrical Shaman - Four pot head pixies
Tähän on kyllä todella vaikea keksiä mitään sanottavaa. Joku heittelee pieniä kiviä rumpuihin, kissa kävelee pianolla - ja tuotos nauhoitetaan? Tästä puuttuu täysin se syvyys ja toinen taso, jonka löytää hyvistä free-porukoista. Ihmisten välistä vuorovaikutusta ei ole kuultavissa ollenkaan. Hommaa soittokavereita, jos ei ole jo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - The Unspoken Truth 08.05.2007

Metalshit - The Unspoken Truth
Bäy? Erikoinen stereokuva, siitä saa varmasti migreenin kuulokkeilla. Tehkää vielä video, jossa kaksi eri suuntiin pyörivää spiraalia vilkkuvat päällekkäin. Huumoria, ilmeisesti. Osui ja upposi, mutta sinne mulahti myös biisi. Ei herättänyt halua kuunnella uudestaan. Taitavasti soitettua kyllä. Jotain oikeata sitten seuraavaksi, kiitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Power of a Word 23.04.2007

Metalshit - Power of a Word
Todella erikoinen stereokuva. Tulee ikävä olo tätä kuunnellessa, kun mikään soitin ei tunnu tulevan mistään selkeästä suunnasta. Ei kaikkia plugareita ole aina pakko käyttää. Kaiulla mässäily ei nyt myöskään auttanut pelastamaan tunkkaista lähtösoundia. Lopun puhdas kitara oli todellakin koskettava - hellyyttävä, jopa. "Ihan ite soitin, äiti vähän auttoi." Sanoituksista en sano mitään, kun ei saanut selvää laulettiinko siellä tosiaan niin kuin tuossa lukee. Onpa hassua huumoria, tosiaan. Melkein yhtä hassua kuin rockstarba. Tänne asti naurattaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine 12.04.2007

DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine
Edelleen: hyvin tuotettu ja soitettu - joskin nyt alkavat jo laulajan pikku maneerit vähän tökkiä. Rentoutta! Kuulostaa vähän väkisin huudetulta ja painetulta, raspi ei toimi kuten esikuvilla. Biisi kuitenkin kovin arvattava ja samantekevä. Valitan, ei iske. Tämä tarvitsisi enemmän omaperäisyyttä ja koukkua, jotain joka jää mieleen. Tai sitten vaikka pari kivaa skandaalia ja erikoisen näköisiä tyyppejä. Mikä on se juttu, joka saa kasarirokkia ostavan tarttumaan juuri teidän levyynne? Onko sitä edes?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 23.04.2007

Muistikuva - Oma tie
Keskinkertaista radiorokkia. Ei oikein puhuttele, vaikka biisissä onkin periaatteessa kaikki kunnossa. Sanoituskin on taiten tehty, mutta kaikki tässä on liian samanlaista kuin aina ennenkin, jo koettua. Erityisesti tässä mielessä häiritsee kertosäkeen laulumelodia ja bassokuvio. Ei iske, ei sitten yhtään. Soundi on niin hyvä kuin mp3:n läpi voi olla. Soitossa on pientä kulmikuutta ja tönkköyttä, etenkin rumpuosastolla. Tämän kuulee parhaiten säkeistöissä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Purification - Distant Lightwaves 12.04.2007

Sound Purification - Distant Lightwaves
Ei tämä chilliä kyllä ole, kun on tuollainen biitti. Ehkä soundtrack olisi oikeampi genre? Melodiakehittely on aivan hyvä, joskaan ei yllätyksellinen. Seuraavan käänteen pystyi aavistamaan liiankin hyvin. Enemmän panostusta melodia- ja sävellyspuolelle vielä - kyllä tässäkin jo aineksia on, mutta kovasti samoja kuin kaikilla muillakin. Ujellukset ja vinkunat toimivat soundipuolella hyvin, niissä on mukavasti ilmaa. Rumpusoundit taas ovat kuin suoraan purkista, liian geneeriset. Pumppaaminen ei myöskään miellytä, tekee todella rasittavan olon. Ei yhtää chilliä, se. Lopun radiokohina oli suhteettoman lujalla muuhun materiaaliin nähden, lähes säikäytti. Oli tässä tunnelma, mutta ei oikein koukkuja. Mieleen jäi lähinnä soundi, ei biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 12.04.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Valitettavan samanlainen nimi kuin mikserin huumoribändeillä. Olin pudota samaan kuoppaan jo toisen kerran. Viehättävän kotikutoista mutta silti järkevää ja hyvin etenevää soittoa. Tuli Kytäjä mieleen. Biisi kiteyttää hienosti Kalliolaisen pohmelon, johon kuuluu erottamattomasti ylikeitetty spagetti ja hieman tunkkainen ilma, myös ulkona. Syömisestä huolimatta ensimmäisen pizzapaikan kohdalla tulee nälkä. Lauluosuus oli rasittava. Se kai oli sen tarkoituskin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Vassojedinenije i Tiraspol Diskotekh 23.04.2007

Nobelskaja Priz - Vassojedinenije i Tiraspol Diskotekh
Pitäisikö tämän olla hauskaa? Ei naurata.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia 06.04.2007

Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia
Ei naurata, ei sitten yhtään. Vaikea keksiä mitään sanottavaa, saati rakentavaa sellaista. No, ainakin tekijöillä on ollut hauskaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Doom-s-mooD 04.04.2007

Somnam - Doom-s-mooD
Hienosti luotu painostava tunnelma ja hyvin valittuja ja hallittuja soundeja. Virvelisample oli silti jotenkin liian geneerinen. Mielsin tämän enemmänkin taustamusiikiksi jollekin, en itse pääasiaksi - eli syyksi laittaa biisi soimaan. Arvostelu on siis vaikeaa. Jos tämä on taustalle tehty, niin siinä se toimii eikä silmille hypi. Tässä tapauksessa 9. Vaan jos oli tarkoitus tehdä kuunneltavaa kamaa joka toimii itsenäisesti: 6.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - One day 06.04.2007

Argon - One day
Kuulostaa laulua lukuunottamatta niin paljon esikuvaltaan, että menee jo melkein kopioinnin puolelle. Onhan tässä tietty omaakin, mutta minusta nämä popimmat kertosäemelodiat eivät oikein istu kokonaisuuteen - ja toisaalta, jos niitä ei olisi, tässä ei olisi mitään omaa. Ihan toimivaa soittoa, mitä nyt välillä vähän juoksentelee. Soundi on vielä aika raakile; kyllähän sieltä kaikki enimmäkseen kuuluu ja erottuu, mutta potkivuudesta tai tiukkuudesta ei voi vielä puhua. Toimisi livenä alan baarissa ja pienessä nosteessa, mutta levyä en ostaisi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Sikamälsää 04.04.2007

Stonecold Zombie - Sikamälsää
Onko tämä sitä "huumoria", vaiko tahatonta komiikkaa? Tyhmää teinipunkkiahan on tehty ties kuinka kauan, mutta vaikea sanoa onko tämä parodia vai tosissaan tehty. Kitarasoolokin oli niin arvattava, ettei siitä voi päätellä mitään. En osaa suhtautua. Hymyilytti, mutta lähinnä voimakkaan myötähäpeän takia. Soundipuoli ei ollut ihan kuosissa vielä, etenkin "taputukset" kuulostivat kummallisilta. Toisaalta, tyylipuhtaasti tehty teinipunk on äänitetty ja miksattu aina vähän sinne päin, yritetty kuulostaa suuren maailman studioilta ja melkein onnistuttukin - vaan ei ihan. Että hyvä soppa, pojat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version) 03.04.2007

DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version)
Onpa tymäkkä soundi ja tiukka meno. Hyvää kamaa. Toisin kuin toisessa arvostelemassani biisissä, tässä on ihan oma meininki. Ei nolota yhtään. Menkää enemmän tähän suuntaan. Poppikertosäe nimittäin toimii hienosti jyräämisen keskellä, kunhan ei ole geneerinen ja arvattava. Nyt ei ollut, jee.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Freak Me 01.04.2007

DISTRACT RESORT - Freak Me
Soundi kohdallaan ja soitto tiukkaa. Jotkut fillit vähän kusevat kyllä. Biisi toimi kertsiin asti, mutta siinä olikin sitten liikaa Lovexia. Äh. Omaperäisyyttä lisää - ei riitä, että on jännä väliosa, jos jossain kohdassa laulumelodiasta tulee ekana mieleen kajalia käyttävä Mike Oldfield. Yritystä on. Voi kun olisitte menneet täysillä loppuun asti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - The way we breed 03.04.2007

The Dead Musicians Society - The way we breed
Edelleen hieno soundi ja tiheä tunnelma. Ei iskenyt niin kovaa kuin edellinen teiltä kuulemani (mikä lie sen nimi) mutta silti oikein mahtavaa kamaa. Efektejä ja studiokikkoja oli paljon, mutta kerrankin hyvällä maulla - eivät nousseet pääosaan, kuten kovin usein käy. Tällä luulisi sopimuksen irtoavan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - My anxiety 01.04.2007

The Dead Musicians Society - My anxiety
Onpa koukkuista. Hienoa, että tällaista tehdään. Mietityttää vaan, jaksaisiko tällaiseen myllytyksen keskittyä koko levyn mittaa. Mastodon osaa pitää otteessaan, mutta osaatteko te? No, tämä nyt ei kuulu tähän. Mielenkiintoisia ratkaisuja, yllättävyyttä ja isoja kontrasteja. Eipä ole monella ns. hevibändillä näin laaja dynamiikka. Hienosti soitettu, vai pitäisikö sanoa editoitu. Jäin kaipaamaan pientä inhimillisyyden kosketusta myös soittoon, nyt oli niin kovin täydellistä että kävi jo hieman kylmäksi. En tarkoita, että pitäisi soittaa tahallaan väärin tai jättää selviä mokia, mutta enemmän vaarallisia tilanteita kun saisi..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - Etherial 04.04.2007

The Dead Musicians Society - Etherial
Mitä rumpuraidoille tapahtui? Kuulostavat kuin tulisivat matkaradiosta toisessa huoneessa. Ohuet ja pienet. Toisissa biiseissä ei ollut näin. Jotkut kohdat ovat toki selkeästi efektoidut tuollaisiksi, mutta että kaikki? Kertsissä pitäisi tulla täysillä, nyt ei tule. Ei oikein iske tämä biisi, liian varmanpäälle vedettyä. Ei sitä hämyilyväliosa tai megafonitaustalaulu pelasta, jos kertsi on halpaa iskelmää. Petyin. Tuotanto ja soittotaito on kuitenkin yllämainittuja lukuunottamatta A+. Sormi oli jo nelosnapilla, mutta antaa nyt olla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 15.03.2007

Nbc - Poika
Hieno tausta, toimiva soundi. Voisi olla vielä toinenkin osa, olisi kiinnostavampaa kuultavaa. Bassokuviohan on nyt ihan sama läpi biisin, samoin komppi. Ei niiden paljon tarvitse muuttua, yksi isku eri paikassa ja eri nuotti johonkin kohtaan riittää, jos on musikaalisuutta. Teillä tuntuu olevan. Lopun kitara oli kiva lisä, mutta ei tuntunut osalta biisiä. Soolo keskelle ja hehkutus alkuun, niin biisin muoto yhtenäistyy ja meininki paranee. Sanat eivät valitettavasti aina ihan istu. Miettikää niitä sanojen painotuksia tavujen pituuksia - lyhyt ei sovi pitkän kohdalle eikä toisinpäin. Kertsin "isoksi" ja "viikoksi" ovat hyvä esimerkki. Nyt on "iisoksi" ja "vikoksi." Ei toimi. Ja tämä kertsissä, jota toistetaan ja jonka on tarkoitus jäädä mieleen. Höh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa 03.04.2007

Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa
Soundi on ainakin genrelle uskollinen - epäselvää, tukkoista bassomölinää, jossa silti sattuu yläpään sirkkeli korvaan. Ja tästäkin huolimatta yleissoundi on ohut ja ontto. Laulukin ähipyy välillä kuuluvista kokonaan. Että hienosti kyllä olette onnistuneet, tapu tapu. Soitto menee välillä aikalailla osaamisen äärirajoilla - tempo heittelee ja vaihdoskohdat ja fillit irvistävät reunoista. Taitoa ja tahtoa tuntuu silti olevan. Ehkä seuraava levy onnistuu paremmin. Biisistä en osaa sanoa muuta kuin että kuulostaa juuri samalta kuin kaikki muutkin tämän genren biisit. Mikä siis on se juttu, jonka takia ihmiset innostuisivat juuri tästä bändistä? Miettikää sitä ankarasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POHJOINEN KURI - Kone, joka ei pysähdy 04.04.2007

POHJOINEN KURI - Kone, joka ei pysähdy
Taito + asenne = erinomaisuus Ei tälle biisille ole vastaansanomista.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Giuse - Credo 23.04.2007

Giuse - Credo
Erittäin hyvä soundi, maalailevaa soittoa, laulu hyväsoundista mutta paikoitellen vähän omassa vireessään. Muuta sanottavaa tästä en kertakaikkiaan keksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain 06.04.2007

Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain
Nimi vähän pelotti, mutta onneksi ei ollutkaan "huumori"osastoa. Kotikutoisen oloista ja mopoa, ehkä myös hieman tylsää. Toisaalta myös melko hypnoottista, tähän toistoon jää jotenkin jumiin. Viehättyy lopulta tuohon hieman onnahtelevaan soittoon ja tumppuihin soundeihin. Jännä biisi, tästä pitää koko ajan enemmän. Muistuttaa jopa vanhaa Hawkwindiä, josta särö poistettu. Pitää tutustua tähän juttuun tarkemmin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 03.04.2007

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
Valitan, ei osunut. Häröily vailla tarkoitusta tai päämäärää ei vaan toimi mulle yhtään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Jumalallinen henkäys alttarisyvänteessä 03.04.2007

Takalo & Turunen - Jumalallinen henkäys alttarisyvänteessä
Onhan siinä ihan ideakin ja normaalin jopa kuuloinen rytmi. En kyllä lämpene tälle. Jääköön arvostelematta, ei kehtaa vitosta painaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 12.04.2007

Routaraja - Sydänmaa
Kansanmusiikkivaikutteet kitarajutuissa toimivat hyvin, loivat tunnelmaa onnistuneesti. Sanoja on selvästi mietitty, joskin aina riimin painotus ei ihan osu kohdalleen. Erittäin hienoa toimintaa silti, kiitettävää jos vertaa moniin radiossa soiviin päkäleisiin. Mukavan vanhahtava soundi, 70-lukuista Lovea. Ehkä pientä demomaisuutta vielä ilmassa. Laulumelodioita katselisin vielä uusiksi, nyt menee fraasien lopussa liian alas eikä ääni tahdo riittää. Ilmakin tuntuu loppuvan kesken. Jotenkin epätasainen tämä teidän projekti - helmet helmiä, mutta huonot ihan toisessa luokassa. Biiseihin kannattaisi ehkä merkitä valmistusvuosi, ei tuntusi niin hajanaiselta. Eivät nämä kai kaikki samoista sessioista ole kuitenkaan? Tästä tuli mieleen Gnu - kannattaa tutustua, jos ei ole jo tiedossa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 08.05.2007

Ghost Trio - Air Out
Oletteko kuulleet sellaisesta lupaavasta yhtyeestä kuin radiohead? Laulun maneeri voisi kuulostaa vielä vähän enemmän samalta - mutta ei paljon, se ei olisi mahdollista. Biisi on niin paljon laulun varassa, että tästä tulle väistämättä pastissi. Se ei ole ikinä hyvä asia. Taitavasti ja tyylikkäästi soitettu, mutta se siitä. Joku muu biisinne on ilmeisesti huomattavasti toimivampi, koska olen fanilistalla. Hmm.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 15.03.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Joku tässä tuo mieleen vanhan YUP:n, olisiko alkuriffin kitarasoundi. Soundi on aika hyvä, mitä nyt pystyy pakkausen jälkeen sanomaan. Ehkä se on oikeasti jopa todella toimiva, nyt ei voi olla varma kun yläpää menee pakkauksessa hassuksi. Etenkin pellit. Basisti on miksattu Metallica-malliin, tai sitten nämä kaiuttimet eivät toista riittävän alas. Bassosoundissa voisi olla mukana myös sitä ylempää harmonista, että kuuluisi myös markan purkeilla ja autossa. Nyt jää jotenkin valjuksi, kun yläbassoalueella ei ole oikein mitään muuta kuin basaria. Perusbiisi, joka yrittää yllättää, muttei kuitenkaan ole ihan niin erikoinen kuin voisi olettaa. Tuplabasarikohdassa kitara voisi soittaa rytmisempiä juttuja, nuo pitkät äänet vähän tappelevat meininkiä vastaan. Ehkä basisti soittaakin, mutta kun ei kuulu, niin..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - What is that 21.11.2006

Tyylisekous - What is that
Keskeneräinen. Ihan hyviäkin juttuja, mutta lisää lihaa luiden ympärille kaivataan. Enemmänkin kuin yksi osa ja jotain vaihtelua. Ihan hyvä soundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soul Trip - Ajatusten Sisällä 14.11.2006

Soul Trip - Ajatusten Sisällä
Onpa sekavaa. Ihan kuin tässä olisi kokeiltu kaikki nappulat ja heitelty asioita ihan randomina - ja julkaistu tulokset. Välillä toimii, enimmäkseen ei. Elementit eivät liity toisiinsa tai ole perusteltuja. Itse asiassa tämän voisi käsittää erittäin onnistuneeksi parodiaksi koko genrestä. Varma ei voi olla. Jos tämä on sitä, niin kymppi - jos ei, vitonen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Chill or Die 14.11.2006

Tyylisekous - Chill or Die
Onpa kuumottava biisi. Minua ei ainakaan rauhoittanut, lähinnä painosti. Hyvin tehty kyllä siinä genressä, mutta ei vastaa otsikkoa tai kuvausta sitten millään. Huijaaaja, puijaaja. Toinenkin osa olisi voinut olla, nyt jäi kesken. Raakileelle alimittaiset pisteet.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soul Trip - Soul Trip 08.11.2006

Soul Trip - Soul Trip
Hyvin lainattu sointukulku - valitettavasti en nyt vaan saa sitä biisiä päähäni. Ihan perusjee -kamaa. Panorointeja voisi vielä miettiä, melkein koko biisissä tuntui tulevan paljon enemmän kamaa oikealta kuin vasemmalta. Se korkea synaleadi etenkin oli tällainen. "Yllättävä" välikikka ei oikein istunut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Aliens Guitars 10.11.2006

Tyylisekous - Aliens Guitars
Sitä on kuunneltu Hendrixin Third Stone from the Sun ja väännetty tällainen? Kivoja soundeja. Vielä kun olisi enemmän sisältöä, nyt ei ole juuri muuta kuin nätti kuori.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kaunis poika 08.11.2006

Routaraja - Kaunis poika
Eipä noita elementtejä ole yleensä ollut tapana yhdistellä noin kuin säkeistössä. Hyvä hyvä. Kertsi on sitten ehkä vähän liiankin tavanomainen, iskelmärokkia. Ideaa tässä kyllä oli. Laulu vähän säröllä kertsissä, oi voi. Ja taustalaulu (no eipä sitä paljon ollut) ikävästi epävireessä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 15.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Laulaja ei aina ihan osu nuottiin (etenkin kohdassa "vanhaa ja kulunutta") ja ässän sihinä hieman häiritsee. Kiintoisa sovitus ja biisi muutenkin, vaikka alku oli ehkä liian pitkä. Muistuttaa vanhaa Nollapistettä, jo sanoitustenkin puolesta. Soundi on tasapainoinen ja harkittu, taidolla tehty. Kiintoisa tuttavuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.H.C Unit - T.H.C Unit Beat 20.11.2006

T.H.C Unit - T.H.C Unit Beat
joo ihan soittotaitoista musaa.. ei paha biisi!! ihan ok meno =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - Mad Man 06.11.2006

Rasta Psygedelia - Mad Man
Missä tässä on se rasta? Kahden markan eurodancea tulee ainakin minun kaiuittimistani. Aika paljon saisi poltella, ennen kuin tämä muuksi muutuisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Grazy Man 08.11.2006

Tyylisekous - Grazy Man
Grazy? No, on siinä "enemmän texasii." Olipa onnistunutta kikkailua, sääli että loppui noin aikaisin. Vielä olisi ollut varaa kehitellä tästä vaikka mitä. Tuntui keskeneräiseltä, toivottavasti jatkoa seuraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Peter - Happy Halloween 06.11.2006

Project Peter - Happy Halloween
Tulipa paha olo tätä kuunnellessa. Loppuis jo. Liian pitkä tuo alkupimputus, puolet pois. Paha sanoa, toimiiko tämä. Pitäisi nähdä kuvan kanssa. Raakana ei ainakaan vakuuttanut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Turquoise 06.11.2006

wRENCH cONNECTION - Turquoise
Olipa osuva kuvaus biisistä. En olisi itse osannut keksiä parempaa. Kehno soundi, tulee jostain kaukaa ja epäselvästi. Laulaja ei pysy nuotissa ja volinaa on ikävä kuunnella. Kahden markan Thom Yorke. Tympeä konekomppi, bassoa ei taida olla ollenkaan tai se on tosi hiljaisella. Kitarasoundi kuulostaa varmasti yksinään oikein hienolta, mutta on liian täynnä kaikkea istuakseen muiden soitinten sekaan. Tylsä sovitus, ei juuri vaihtelua osien välillä eikä dynamiikkaa sitten yhtään. Höh.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - My Mind 07.11.2006

Rasta Psygedelia - My Mind
Keskitien amisteknoa tavanomaisilla souneilla. Ei mitään uutta auringon alla. Ei auta, vaikka laittaa nimeen rastan ja kirjoittaa psykedelian väärin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Spede Jats 06.11.2006

Turingin poppikone - Spede Jats
Mukavasti nytkyttää nyt. Hyvä meno. Tässä on sitä jotain, joka edellisistä kuulemistani teidän biiseistä on vähän puuttunut. Soolossa oli ideaa alussa ja lopussa, mutta keskikohdan olisi voinut vetää vielä uudestaan ja ehkä miettiä jotain järkevämpää soitettavaa. Erittäin sopiva biisi seuraavaan Levismainokseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janei - Medicine 25.10.2006

Janei - Medicine
Tämä biisi suorastaan huutaa bändiä taustalleen. Jää tällaisena jotenkin irralliseksi - jännite ei purkaudu ja se ahdistaa. PElottava biisi kyllä, sikäli onnistunut. Akustisen EQ:ta miettisin vielä, on kovin tukkoinen. Saa se matalalta ja helinättömästi soida, mutta tässä on jo vähän liikaa mutaa. Soolossa oli ideaa, mutta se koukkukohta ei mennyt kertaakaan tasan samalla tavalla. Hyvä oivallus muuttui epätarkkuuden myötä räpellyksen kuuloiseksi. Laulun stereodelay (tai mikä olikaan) efekti oli hyvä, mutta olisi kaivannut myös käsittelemätöntä raitaa taustalleen. Kuulokkeilla kuultunua melko ikävä kohta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Slaughterhouse Dreams 23.10.2006

Stab Happy - Slaughterhouse Dreams
Onpa piikikästä. Biisi toimii ihan täysillä. Erittäin hyvin vedetty. Soundeissa pientä valittamista - rumpusoundi hieman tunkkainen ja toisinaan vaisukin, pellit tosin hyvät. Kitarassa välillä kummallinen vaihesoundi. Miksauksen basso/basari-akseli ei ole ihan hallussa, sitä voisi katsella vielä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - Wistful Theme 07.11.2006

elica - Wistful Theme
Kaunista, hallittua, melankolista. Taitavasti rakennettu ja hallittu kokonaisuus. Hyvin äänitetty, hieno soundi, hyvä tila. Bravo.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 18.10.2006

Pyromaniac - LÄPI
Metallica vuonna '82? Tuskin kovin black metal? Sanoitukset ovat kyllä toista maata, mutta muuten... Ihan onnistunutta menoa. Biisin pituudesta voisi ehkä leikata noin minuutin, on aika paljon saman toistoa. Lyhyempi ja tiivistetympi on myös brutaalimpi. Soundi voisi olla parempikin, etenkin rummuissa. Tunkkaa ja köpinää vähän liikaa. Hyvää soittoa kyllä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - Storm a Comin' 20.10.2006

Sigkk - Storm a Comin'
Mastodonit on kuunneltu. Mainio biisi, kertakaikkiaan. Toteutusta voisi vaan parantaa. Oikea bändi, tai vähintään oikeat rummut ja oikea laulaja (tai parempi äänitys), niin tästä kuullaan vielä. Biisille kymppi. Soundi on niin hyvä kuin noilla vehkeillä saa tehtyä. Tai no, rumpumoduulin voisi vaihtaa johonkin hieman monipuolisempaan - esimerkiksi virvelisoundi on joka iskulla täsmälleen sama, ja se puuduttaa. Ensiavuksi rumpuhin voisi kokeilla laittaa jonkinlaista tilavaikutelmaa, kaikua sun muuta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Paint You to Pieces 28.10.2006

Faro - Paint You to Pieces
Jaaha, se on oma biisi tämä. Yllättävän vähn muuttuu soundi näin mp3:n läpi... No, seuraavaa kehiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - The Chicagoans 18.10.2006

Metaplasm 646a - The Chicagoans
Nyt on yritystä - oikein bassokuvio ja pitchattuja peltisampleja, jee. Ihan kiva taustamelodiakin tässä, mutta missäs se leadi on? Ai, ettei sitä ole ollenkaan, vaan taustamelodia nouseekin vaan kovemmalle? Tylsää. Ei jaksa kantaa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 12.04.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Jänniä soundeja, kerrankin. Orgaaninen basso ja matontamppausbasari. Arpeggiokonesyna on vaan kuultu jo, voisi olla aika keksiä jotain muuta. Kehittyy hitaasti ja vähäeleisesti, jopa liiankin. Saisi olla enemmän elementtejä ja asiaa per minuutti. Vaikka bassokuvio onkin vetävä, ei se yksin riitä kantamaan koko biisiä. Sitäpaitsi, monen erilaisen kuvion käyttöä ei ole kielletty missään. Jotain lisää tämä kaipaisi - nyt on alkuosa, hiljaisempi keskikohta ja lopussa alkuosa uudestaan lähes samanlaisena. Tylsää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G & S - Long Term Strangers 20.10.2006

G & S - Long Term Strangers
hieno tilantuntu nauhoituksessa. Harmi vaan, että tila kuulostaa makuuhuoneelta. Kitarasoundi olisi toiminut paremmin lähimikityksellä lisättynä. Ei sitä paljon tarvitsisi avata mukaan. Biisi ei valitettavsti jaksa juuri innostaa juuri nyt yhtään. Kynttilänvalokamaa talvi-iltoihin, ei se toimi kymmeneltä aamulla. En siis arvostele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tofu-uuni - Oodi Vilnalle 18.10.2006

Tofu-uuni - Oodi Vilnalle
Ei naurata. Ei yksinkertaisesti naurata yhtään. Uskon kyllä, että tekijöillä oli oikein hauskaa.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tofu-uuni - Interrail 06.11.2006

Tofu-uuni - Interrail
Ei naurattanut. Jos tämä ei ollut "huumoria", niin hohhoijaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Evelen - Voices 07.11.2006

Evelen - Voices
Onpas nyt Muovista joka paikassa. Soundi on kellarinen, mutta silti huolella tehty. Kuulu tila - joka ei vaan ole ollut kovin hyvä. Siinä ja siinä, meneekö kuitenkin garage-idealismin puolelle vai onko vaan vähän kehno. Laulajan manerismi ärsyttää, ääni on tahallaan painuksissa ja vedetään matalammalta mihin oikeasti pystytään. Kuulostaa kuin olisi paljon limaa kurkussa. Artikulaatio huonoa, ei saa aina selvää, mitä sanotaan. Liikaa toistoa sanoituksessa ja laulumelodiassa, meni vähän puudutuksen puolelle. Soitto oikein mallikasta ja biisi hyvin rakennettu. Tuli ekana mieleen Cosmo Jones Beat Machine, se on aina hyvä merkki. Kyllä se tästä vielä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 18.10.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
Minusta tämä on jo kuultu - arpeggio-delay-pimpelipom, nopeutuva kasvatus, Jarremainen melodia, kahden nuotin bassokuvio ja eteeriset tuulisamplet. Katkeava komppi ja neljällä crashin iskulla käyntiin jäi tällä kertaa puuttumaan, harmi sikäli. Kolmen minuutin kohdalla tuntui kuin tämä olisi kestänyt jo vähintään kuusi. Miksi pitää jauhaa samaa, jos ei ole enempää sanottavaa? En tosin ymmärrä genrestä juuri mitään. Soundi oli jees.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy Livid - Live Through Death 07.11.2006

Andy Livid - Live Through Death
Kertsin poppimelodia istuu jotenkin huonosti tähän, etenkin vaihdoskohta säkeen ja kertsin välillä töksähtää. Joku parin nuotin välisoitto, filli, tms. voisi auttaa. Soundi suoraan 80-luvulta, kova ja todella pinnassa. Kaikki elementit eivät ihan tue kappaletta. Kitara esimerkiksi soittelee tuolla taustalla jotain, joka voisi olla jostain ihan eri biisistä. Sävelet osuvat, mutta soitto ja fiilis ei käy yksiin muun biisin kanssa. Balanssi on jotenkin hassu, rummut lujimmalla, sitten laulu, sitten muut ja ihan taustalla kitara. Erot ovat ehkä liian suuret, voisi laskea rumpuja ja nostaa kitaraa. Joo, elektronista tehdään eikä rokkia, mutta silti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - Rumia kuvia 28.10.2006

Dokumentia - Rumia kuvia
Ilkeä soundi. Ihan liikaa yläpään kihinää. Kitarassakin ilkeä sirkkelipirinä, ainakin toisessa raidassa. Laulajan maneerit häiritsevät. Onko jokaisen rivin loppu kiekaista? Kertsin sanat eivät toimi. Kannattaako toistaa juttua, joka ei kestä toistoa? Laulutuplaukset epätarkkoja. Kuulostaa löysältä, kun monta lauluraitaa melkein osuvat kohdalleen. Soitossa pientä haparointia. Tempo elää välillä - tämä ei kuulosta ilmavalta eikä tekemisen makuiselta, vaan amatöörimaiselta. Koko soitossa on muutenkin pakotettu fiilis - ihan kuin olisi pitänyt vääntää väkisin, taitojen rajoilla ja hampaat irvessä. Lisää treeniä ennen seuraavaa sessiota, niin meininki paranee. Soittamisen pitää kuulostaa helpolta ja hauskalta, etenkin kun tehdään energistä ja riehakasta musaa. Ei siinä paljon huvita pomppia, jos bändi kuulostaa soittavan liituraitapuvut päällä ja ylin nappi kiinni. Biisi voisi olla parempikin. Soolossa oli joitain ideoita, mutta lisää tarvitaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Kaunein 21.10.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Kaunein
Hyvin soitettu ja laulettu, biisikin ihan perusjees, joskaan ei mitenkään ihmeellinen. Sanoitukset vaan eivät iskeneet - tällaisesta aiheesta on vaikea kirjoittaa tyylikkäästi ja saarnaamatta. Nyt ei ihan onnistunut. Jotkut riimitkin olivat vähän niin ja näin. Mukava tilantuntu soundissa. Harmi vaan, että kuuluva tila ei ole ollut välttämättä se kaikkein paras.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Ride - 2. Ride (demo 2006 draft) 06.11.2006

The Ride - 2. Ride (demo 2006 draft)
Terveeks, sano. Siellä on joku osaamaton kolistelija rummuissa... Hyvinhän se soundi säilyy pakattunakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Ride - 1. How It Feels (demo 2006 draft) 07.11.2006

The Ride - 1. How It Feels (demo 2006 draft)
Intro kuulostaa edelleen jättimäiseltä koripallolta. Ei muuta sanottavaa, oma biisi kuitenkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Common Sense 19.10.2006

Marccus - Common Sense
Heti kärkeen sellainen riimi, että pohja putoaa koko hommalta. Hienoa toimintaa. Ei se vielä riitä, että tavut ja riimit ovat kohdallaan, jos sisältöä ei ole. Tai jos on, niin selitä mitä olet sanomassa - en ymmärtänyt. Laulaja kuulostaa Pistepirkkojen laulajalta. Soundi on muutenkin kunnossa ja lopun pieni soolopätkä toimii. Biisi kasvoi ja vaihteli mukavasti, joskaan ei ollut kovin mieleenjäävä. Jos tässä olisi suomenkieliset sanat ja se olisi Discon levyllä, kukaan ei huomaisi mitään. Ei kovin alternative siis.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morass - Mellow 06.11.2006

Morass - Mellow
Erittäin mainio kitarasoundi. Ja soundi yleensäkin. Top notch. Kuuluu jopa mp3-pakkauksen huonontava vaikutus, kovin usein ei tähän ilmiöön täällä törmää. Hienoa soittoa, erikoisempi biisi joka pitää otteessaan sortumatta turhaan kikkailuun. Tämä kelpaa niin hyvin, että kommentointi on hankalaa. Ei kovin rakentavaa tällainen estoton kehuminen... Bändi kasaan ja keikoille.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Will u be mine 20.10.2006

Archaic - Will u be mine
Ilkeä vibrato tuossa trumpetissa. Jotain siinä tietty pitää olla, ettei tule piikkisuoraa vinkunaa, mutta silti. Jos se ei vaikka olisi noin tasainen? Muilta osin soundi on hyvä - basso tosin saisi olla vähän lujemmalla. Biisi on "ihan kiva", vaatekauppamusaa, mutta olisit voinut keksiä toisenkin riffin. Tai olla toistamatta sitä alusta loppuun. Rasittavaa. Eikä trumpetti tee mistään jazzia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - Rasta Vs babylon 28.10.2006

Rasta Psygedelia - Rasta Vs babylon
Köpöinen soundi maailma. Nää on suoraan fruity loopsin oletuskirjastosta, eikä edes mitään efektejä päällä. Kuulostaa halvalta. Alussa oli ihan kekseliästä volumekikkailua, mutta sitten jäätiin jumittamaan samaa juttua loputtomasti. Ei jaksanut kuunnella. Vaikutus ei ollut hypnoottinen vaan puuduttava. Minuutin idealla ei tehdä viiden minuutin biisiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - Ole sinä! 07.11.2006

Dokumentia - Ole sinä!
Kitaristin ei pysy rumpalin tahdissa noissa näpäilykohdissa. Kamalaa kuultavaa. Laulun alkaessa vähän paranee, mutta ei ole silti hyvä. Laulaja ei pysy nuotissa eikä laula kovinkaan innostuneen oloisesti, paitsi huutokohdissa. Niissä taas on pitkien äänien lopussa kummallisia kiekaisuja. Ääh. Riipivä peltisoundi, joka on lisäksi suhteettoman kovalla muihin nähden. Säröäkin kuulostaa olevan sellaisissa paikoissa, joissa ei pitäisi, esim. cleanissa kitarassa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Sanctuary 06.11.2006

Ever Since The Day - Sanctuary
Tuhnu soundi, etenkin rummuissa. Kamat olisi voinut myös virittää - tai sitten mikitys/miksaus on todella pielessä. Virveli jää alle eikä ole iskevä, tomit köpisevät kuin perunat laariin. Laulusoundikaan ei ole täyttä timanttia. Missä se komppi kääntyy? Muutama breikki tuolla on, ja välillä komppi puolittuu/tuplaantuu, muttei muuta. Biisissä on kovasti yritystä, mutta ei tästä valitettavasti kovin paljon mieleen jää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Falling to Pieces 18.10.2006

Ever Since The Day - Falling to Pieces
Sitä on radiota kuunneltu? Kuulostaa kovasti kaikilta muilta nyt pinnalla olevilta. Ei jää mieleen. Lisää koukkuja ja omaperäisyyttä, niin sitten nappaa. Taitoa tuntuu olevan, ei jää siitä kiinni. Soundi ei ole ihan tasapainossa. Vähän tunkkainen, mutta silti liikaa yläpäätä. Crashit paukkuvat liikaa, mutta yksittäiset iskut eivät erotu. Yleissoundikin on jotenkin verhoutunut, kuin katselisi valokuvia harson läpi. Kitarasoundista tykkäsin, samoin laulu on ihan ok. Silti: uudelleenmasterointiin mars.

Kommentti kappaleesta Kuuntele She-Goat - Pyrrhic Crown 20.10.2006

She-Goat - Pyrrhic Crown
Painostava soundtrack jollekin Rooman valtakunnan aikoihin sijoittuvalle pelille? Ei sentään, sirinäkitara pilasi koko homman. Kehno soundi. Muuten tässä on kyllä elementit hyvin kasassa ja kehittely toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Winter & Us 21.10.2006

Mind's Pressures - Winter & Us
Onpa informatiivinen kuvaus, höh. Kerrankin joku on osannut miksata junttakitarat ja bassot tiiviiksi paketiksi, jossa ei ole mutaa eikä tunkkaa, eikä kumpikaan tunge toisen tontille. Jipii, harvinaista herkkua mikserissä. Basarisoundi on minusta vähän köpöinen, ei siällä oikeaa bassoa juuri ollenkaan. No, makuasioita (tai subbarin puutetta) Toimivaa soittoa ja hyvä biisi. Lisää tätä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban B2 - Tahdotko? 28.10.2006

Urban B2 - Tahdotko?
Oho, Movetron meets Taikapeili. Tyypit hei, tää meni jo siinä kymmenisen vuotta sitten. Ei enää, kiitos. Aneemista lauluam, tylsä tausta, kehnot sanat. Äänimaailma vanhanaikainen, enkä tarkoita nyt vintagea vaan viimeisen myyntipäivän umpeutumista. Hyvin tuotettu muuten - siinäpä se ainoa hyvä puoli. Ei tätä kehtaa arvostella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Ei ole liikoja vuosia 06.11.2006

Rikhard Black - Ei ole liikoja vuosia
Jaa, Bryan Adamsko se siinä? Karut konerummut. Vähän enemmän voisi panostaa niihin, samplejahan maailmassa riittää ja ohjelmoimalla saa muutakin kuin koneellisen kuuloista jynkkää. Miksauskaan ei ole paras mahdollinen. Sanat eivät ainakaan tule liian kovaa vauhtia, pitkät tauot eivät oikein toimi. Pitäisi olla todella painavaa asiaa, jos meinaa sanoa sen noin. Eli ei toimi tällaiseen kevyeen bilerokkiin. Laulu ei tahdo pysyä vireessä, etenkään pitkissä äänissä. Sanoitustakin voisi vielä miettiä, jotenkin vasemmalla kädellä tehdyn oloista. Kitara soitettu timmisti, siitä pointsit.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dropsy - Breaking The Gate 19.10.2006

Dropsy - Breaking The Gate
Alun äänitehostepätkä oli lähinnä naurettava, sori vaan. Soitto menee kivasti, vaikka soundi onkin melko karu. Ikävät konerummut, tai soundit ainakin. Ja sitten räjähtää pankki! Laulajan ääni on, jos mahdollista, vielä naurettavampi kuin alun suhinat. Kuulostaa kuin joku 15-vuotias leikkisi hirmuista rölliä vaatekaapissa. "Rankkaa." Sanoille on muuten oma paikkansa tuolla sivuilla, ei tarvitse laittaa kuvakseen.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - Paskiainen 19.10.2006

Dokumentia - Paskiainen
Toivottavsti tosiaankin miksataan uudelleen - toisaalta, tuosta kitarasoundista ei enää saa hyvää. Liikaa säröä äänitäessä = pieni ja mitätön surina kuunnellessa. Eikä laulun paikoittainen flegmaattisuus (etenkin alussa on tätä) parane, vaikka soundi olisikin huippu. Tai pienet - mutta näin minimalistisessa biisisssä häiritsevän selvästi kuuluvat - rytmimokat korjaannu. Tai biisi kirjoita itseään keskinkertaista paremmaksi. Hyvin se kyllä kasvoi loppua kohti, ja jonkinlainen visiokin oli havaittavissa. Ensi kerralla sitten sellaiset sanoitukset, joissa riimi ei vie tekijää, vaan toisinpäin, joohan?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Intiaanikesä 18.10.2006

Routaraja - Intiaanikesä
Kummallinen soundi. Ihan liikaa yläpäätä ja kihinää. Soitossa pientä häiritsevää epätarkkuutta koko ajan - tällaisen kaman pitää tulla todella tarkasti ja napakasti. Ihan menevästi vedetty kyllä, ja loppua kohti paranee - harmi vaan, että ensivaikutelma syntyy biisin alussa. Lauluraidan hiljaisemmat kohdat peittyvät lähes kuulumattomiin. Filleissä tomit liian hiljaisella, tuntuu kuin jotain putoaisi pois. Muutenkin liian isoja vaihteluja lujempien ja hiljaisempien asioiden välillä - jutkut jutut tuntuvat iskevän korville, kun toiset eivät tahdo kuulua. Biisin- ja sanoitustentekotaito on parantunut sitten viimekuuleman aika huimasti. Nyt ei einää hävetä tekijöiden puolesta. Korniahan tämä tietty on, mutta niin tällaisen kuuluukin. Samaa rataa vaan, niin läpimurto parin vuoden sisällä ei ole mahdoton ajatus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Microtheft - I Wanna Be Like a Glacier 09.11.2006

Microtheft - I Wanna Be Like a Glacier
Enpä voi väittää itseäni tämän genren asiantuntijaksi. Tunnelma tässä kyllä on onnistuttu luomaan. Soundit istuvat hyvin ja äänikenttä on avara ja ilmava. Miten tätä nyt sitten arvioisi? Oloni on tämän biisin jälkeen 10,3% rauhallisempi kuin kilpailevan merkin biisin jälkeen? Nyt jopa kaksi kertaa laajempi kaiku ja puolet veltompi kuuntelija? Äh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio) 19.10.2006

Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio)
Karmea soundi, epätarkkaa soittoa. Sanat ei naurattaneet, eikä discokohta huvittanut. Miten voi saada konerummut menemään noin väärin?
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dark DADAism - Twisted Tale 09.11.2006

The Dark DADAism - Twisted Tale
Olisi tosiaan mukava jaksaa kuunnella loppuun asti, mutta valitettavasti soundi ei kanna niin hyvin. Laulusoundi on ikävä. Puhuttu kohta lähinnä huvittaa, tuollaista enklantia. Örinä sitten räjäyttää pankin - tämähän on ihan silkkaa Spinal Tappia. Soittakaa Stonehenge! Soitto on ihan hyvää, mutta vielä suorittavaa. Lisää omaa tulkintaa ja tunnetta mukaan, nyt on läpisoiton fiilis. Pitäisikö tämä ottaa tosissaan vai ei? En todellakaan osaa sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - XXL TRIP 25.10.2006

Rasta Psygedelia - XXL TRIP
Kummallinen alku, lähtee jotenkin "keskeltä nuottia." Pieni feidi voisi olla hyvä. Hajanainen vaikutelma tästä tulee. Kaikki osat eivät ihan istu toisiinsa, ja jotkut sävelet riitelevät keskenään. Tältä varmaan tuntuu se kuuluisa huono trippi... Sikäli onnistunutta, mutta ei tätä kyllä ilokseen kuuntele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 19.10.2006

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Turha takoa, jos rauta on kylmää... Ei mutta, sanoituksethan ovat taidolla tehdyt, vaikka aihe ei iske. Eikä muutenkaa oikein uppoa tällainen vähän nopeutettu Niskalaukaus -meininki. Sitossa ei moitittavaa, soundissa hieman muttei paljon siinäkään. Hyvin rakennettu ja hallittu kokonaisuus. Tekniset pisteet: 9 Fiilispisteet eli oliko minusta hyvä biisi: 6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Deco - Elegia 18.10.2006

Art Deco - Elegia
Alun pianosuondi on mahtava, mutta mukaantulevat tumppuiset rummut pilaavat kyllä kuulauden ja fiiliksen. Virveli on siedettävä, pellit ja tomit kaikkea muuta, basaria ei oikein tahdo kuulua. Laulusoundikin on hieno, samoin kielisoittimet. Miksi pitää hajottaa hyvä kokonaisuus näin? Huono kalusto ei kelpaa selitykseksi - miten kaikki muu toimii sitten niin hyvin? Biisi olisi lähes kympin arvoinen, mutta näin ei kyllä voi mennä. Soittokin on niin hallussa kuin olla voi. Ainoa huomauttamisen arvoinen asia on laulun rytmitys ajoittain - suomi ei nyt vaan käänny noin. Kaija Koo yritti, eikä onnistunut, ja sillä oli sentään huipputyypit tekemässä. Ai joo, ja tuo ennen kitarasooloa tuleva lyhyt urkupätkä on kyllä jossain ihan omassa sävellajissaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Deco - Ohi kylmien katseiden 06.11.2006

Art Deco - Ohi kylmien katseiden
Alun vannenakutuksissa oli epätarkkuutta. Kuuluu liiankin selvästi, kun ei ole muita soittimia peittämässä. Soundi demotasoa, paitsi piano ja laulu. Miten ne ovatkin noin paljon paremmat? Ihan kuin jostain toisesta biisistä. Lauluun kaipaisin vähän jotain muutakin kuin tuota, sinäänsä toimivaa, ilmavaa hengintää. Suomiproge-vaikutteet kuuluvat selvästi ja biisi on hyvin hallussa, toisin kuin se teidän joku mammuttieepos. Erittäin kehityskelpoista, tämän perusteella.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - When lights turn off 20.10.2006

Cold Shot - When lights turn off
Kaunista. Mahtava soundi, hienoa soittoa, jee. Ei sentään kymppiä - tässä on vähän liikaa Scorpionsia. Soolo on maailmojasyleilevä, mutta perusosiin pitäisi saada lihaa luiden ympärille, että tätä kuuntelisi muutenkin kuin viimeisenä hitaana joskus aamuyöllä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Walk away 15.03.2007

Apiskuko - Walk away
Mikä siinä on, ettei voi antaa bändille samankielistä nimeä kuin laulukieli? Tämä on varmaan kymmenes tällainen ristisiitos... Biisi osastoa "ihan kiva," vaikutteet kuuluvat liian selvästi läpi vaikka homma periaatteessa toimiikin. Eli siis liian samaa kuin kaikki muutkin. Soundi ei ole tunkkainen, mutta ohut se on. Laululla on komesti tilaa, mutta muu bändi tuntuu tulevan kuin pikkuradiosta toisessa huoneessa. Basso ja kitara ovat lähes kuulumattomissa, lähinnä tässä on laulua, peltejä, virveliä ja akustisen helinää sekä taustalla jotain epäselvää. Miksi? Rokkia kai piti olla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Devil's heart 12.04.2007

Apiskuko - Devil's heart
Erikoinen soundivalita tuossa alun kitarassa - kun tilaa on, miksei sitä käytetä? Noin harvassa sovituksessa ei ole pakko yrittää mahtua ison bändin sekaan. Muutetaan soundia sitten tuollaiseksi mitättömäksi pihinäksi, kun jyrähtää tosissaan. Hyvin vedetty, mutta tavanomainen. Ei mitään uutta - eikä aina pidä ollakaan - mutta tämä biisi on ikäänkuin pastissi itsestään. Lopun kesken jäävä kohta, jossa kaiku vastaa, oli hyvä oivallus, mutta muuten kovin tasapaksua ja arvattavaa. Pakkopullaa. Rasti seinään, suoritus valmis, vaadittu slovari tehty, nyt kahville. Missä tunne, intohimo, loppunousu, räjähdys, puhdistava paatos? Siinäkö, että tuli muutama 90-lukuinen kitaravalli ja viulutuplaus lopussa, rumpalin ja etenkin basistin soitellessa kyllästyneen kuuloisina humppamaneereja taustalla? Kamoon! Ei tällaisia biisejä ole pakko tehdä, jos ei huvita.

Sivu: 1 2 3