Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

!!! keikka tiedustelut bisnesmiehet@luukku.com ja muukin läppä !!!

(+kaikki biitintekijät, joilla vapaita hyviä biittejä, pistäkää viestiä)







KARHU(Ursus arctos)







Karhu on Suomen kansalliseläin. Se on suuri ruskea petoeläin, jolla on paksu turkki. Täysikasvuinen uros voi painaa 300 kg ja naaras yli 150 kg. Sen pituus vaihtelee 1.5 - 2.5 metriä, kuono on pitkä, korvat pienet ja häntä lyhyt.KARHU ON SUOMEN SUURIN

petoeläin. Karhu on kanta-astuja, sen käpälissä on viisi varvasta ja pitkät, käyrät kynnet. Karhun näköaisti ei ole kovin hyvä, mutta sillä on tarkka hajuaisti.



Karhut ovat kaikkiruokaisia, ne syövät marjoa, juuria, muurahaisia, hyönteisten toukkia ja pikkunisäkkäitä. Keväisin ne voivat tappaa hirviä ja joskus jopa kotieläimiä, kuten lehmiä. Tavallisesti karhut ovat rauhallisia ja arkoja eläimiä, eivätkä ne hyökkää ihmisen kimppuun. Haavoitettuna tai äkillisesti häirittyinä ne ovat kuitenkin vaarallisia vastustajia. Karhu nukkuu talviunta lokakuusta huhtikuuhun. Ennen talviunille menoa se syö paljon marjoja ja kasvattaa paksun rasvakerroksen turkkinsa alle. Se kaivaa pesänsä kuivaan mäenrinteeseen, puun juurakkoon tai muurahaispesään. Se voi tehdä pesän myös kallioluolaan. Talviunessa karhun sydän sykkii vain 10 kertaa minuutissa ja eläimen lämpötila laskee 4 - 6 astetta. Karhu ei talviunen aikana syö eikä juo. Karhuemo synnyttää tammi-helmikuussa kaksi rotankokoista pentua ja imettää niitä talvipesässä. Pennut seuraavat emoa vuoden verran.



Karhu elää yksinään ja liikkuu pääasiassa öisin. Se vaeltelee pitkiä matkoja ja ui mielellään, se kiipeää myös puihin. Joskus voi kuulla karhun viheltelevän, suuttuessaan se mörisee ja tuhahtelee.



Suomessa asusti vuoden 1997 lopussa vähintään 800 karhua. Eniten niitä elää itäisen Suomen alueella. Vaikka itse karhua on vaikea nähdä, sen suuria käpälänjälkiä ja ulostekasoja tai kynsimäpuita voi hyvällä onnella löytää vanhoista metsistä.









Pikaviestit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: