Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Toivoisin, ettei minulle mainostettaisi, koska tahdon itse kokea löytämisen onnen törmätessäni loistavaan kappaleeseen - odota vain, vielä on sinunkin kappaleidesi aika.Mikseri.net-asiaa

Miten arvioin kappaleita?


  • 10 - Ehdottomasti ylimaallinen kappale, johon tulen palaamaan vaikka kuinka monesti. Historiaan jäävä kappale tai biisi, joka jää elämään elämässäni. Perusteen täyttää moni alempia arvosanojakin saanut kappale.

  • 09 - Kappaleen kaikki osaset ovat loksahtaneet paikoilleen - kirjoitus, esitys ja tuotanto ovat varmaa jälkeä ja kappaletta on kaunista kuunnella. Huonommallakin tekniikalla tämän voi saada, jos kappale itsessään on sykähdyttävä esimerkiksi sanoituksen tai ideoidensa puolesta.

  • 08 - Kahdeksikon ansaitsee biisi, jossa kuuluu selkeästi musiikillinen suuntaus tekijöidensä taholta. Kappaleessa on 'the clue', mutta osaaminen/toteutus on vielä/jäänyt puolitiehen. Kappaleesta täytyy myös tulla tunne, joka antaa uusia ajatuksia/kokemuksia.

  • 07 - Teos on mahdollisesti kehityskelpoinen, joka jättää hieman viileäksi. Seiskan yleensä oheistan jollakin näkemykselläni (imho, toim. huom.), joka voisi tehdä sävellyksestä paremman tms. Seiskan ansaitsee rytmissä suunnilleen pysymisellä, äänen lähivierustilan löytämisellä tai välttävällä kielikuvalla.

  • 06 - Arvosanan annan mikäli kappale on aivan höttöä ja tulen vain huonolle tuulelle tai mikäli minulla vain on huono päivä. Harvemmin käytetty, kuitenkin.

  • 05 - Veisussa ei ole mitään uutta, toteutus tökkii pahasti ja muutenkin yleisilme on huono. No, ainakin on yritetty, joten arvoa täytyy antaa.

  • 04 - Yleensä jätän nelosen antamatta ja jätän vain kommentin, jossa kerron kappaleen olevan huono. Anteeksi. Nelosen tosin yleensä lykkään kieli poskessa (huonosti) tehdylle biisille tai ehkäpä hyökkäävälle tai ajattelemattomalle lyyrisyydelle.

Kappaleiden arvostelussa yleensä kirjoittelen niitä asioita, joita kuulen ja jotka tuntuvat tärkeiltä. En pyri absoluuttiseen totuuteen tai positivistiseen oikeudenmukaisuuteen, kerron nöyrän mielipiteeni. Jos kommenttini on vain "oho, jopas mainio rallatus" en yleensä anna arvosanaa. Arvosanan kanssa kommentoin yleensä pidemmin ja yritän antaa oikeasti palautetta. Jos et pidä siitä, älä laita kappaleitasi Mikseriin.

Soittolista/rakasta/fanitus

Yleensä näille erinäisille tykkään-tykkään -listoilleni pääsee melkolailla fiilispohjalta. Kappaleen täytyy tuoda tunne, että tahdon kuulla tämän useasti lähitulevaisuudessa tai biisin täytyy olla erityisellä tavalla sävelletty/sovitettu/sanoitettu/esitetty/tuotettu, eli jonkin sortin Pointti täytyy löytää kappaleesta. Kyseisillä listoilla on tietyt kriteerit, minne laitan niitä, muttei mennä niihin sen pidemmälle.

Yhteydenotto?

Paras tapa on lähettää pikaviesti, nopeampi tapa on privata irkissä ja virallisin tapa on lähettää sähköpostia.


  • pikaviesti: ei mainoksia(murrrr!)

  • /msg jakeriver@#mikseri@ircnet

  • j a k e r i v e r [ättimerkki] l a a t i k k o [piste] o r g

Minä olen...

Vakionaama jolla ei ole kasvoja. Ei kerro itsestään profiilissa mitään, ei nouse persoonankaan puolesta esille. Haamu. Hiukan pelottavahko. -Impronen @ Forum

casio sk 1
You are a Casio Sk-1

-you are a very lo tech toy from the 80's who is


treasured for its sampling capabilities

-you are a nerd

-you are extremly small

-you are a great listener

-you have a simple style and personality

-you are very cheap

-you have a great sense of humor

-you are the most fun to be withwhat synthesizer are you?
brought to you by Quizilla

Pikaviestit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: