3.Alprazolam

15:23

Täyttä kaaosta on biisin inspiraatio, olkoon silloin myös biisikin... Alussa mennään puhtaassa soundien kaaoksessa, jänniä efektejä on niin wah wahilla höystetty rumpusetti ja flange+halli kaiulla säädetty basso... Sivussa menee kokoajan erittäin äärimilleen säädetty teräksinen kitara ja ainut ääni joka erottuu kunnolla ja luo hetkittäisiä melodia kulkuja on kitara... Lopussa biisiin iskee kaiken kaaoksen jälkeen abstrakti selvyys joka toivottavasti on kuulijan mielestä aika järjetön kokemus...

7.88   687 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Mynthoon 25.03.2008
Aivan liian pitkä biisi tällaiseksi lo-fi sekoiluksi. Mitähän tästä sanoisi? Ei ihan mun makuuni olevaa musaa....
0   +1 +2
 
Veiled 24.03.2008
Tää voisi toimia parhaiten, kun kuuntelija pyörii huoneen lattialla ankaran päihdetilan vallassa. On meinaan sellaista vallan "ti-tyyy" -kamaa :) Musiikilliseksi nautinnoksi tämä sopii varmaan melko harvalle henkilölle - noin niinku luonnostaan.
0   +1 +2
 
7
Shadow_fox 22.03.2008
En oikein arvosta, mutta toivottavasti joku saa tästä jotain irti. Tulee sellainen fiilis, että on laitettu nauha pyörimään ja soitettu vartti mitä sattuu ja sitten laitettu tietokone arpomaan saundit. Tästä ei varmaankaan ole kyse, mutta siltä se tuntuu.

Varmasti, jos tähän jaksaisi ajan kanssa syventyä, niin tästä löytyisi paljonkin tarttumapintaa ja hienoja oivalluksia, mutta kertakuuntelulla ei.
0   +1 +2
 
esw 21.03.2008
Hehe, tällainen 15 minuutin monsterointi. Katsotaanpas... Aika karusti pörisevät soundit tästä löytyy. Itse asiassa aika mielenkiintoisia soundeja on saatu aikaiseksi. Ehkäpä enemmän progressiota odottaisin kappaleen rakenteesta. Ainoastaan soundien ja kitaroinnin vaihtuminen ei välttämättä riitä kantamaan 15 minuuttia aktiivista kuuntelua? Ensimmäinen tunnelman suurempi muuttuminen tapahtuu vasta kahdeksannen minuutin kohdalla... Mielestäni ensimmiset 8 minuuttia ovatkin turhan raskaita ja vaikeita kuuntelijalle, sillä vasta tämän jälkeen biisi muuttuu mielenkiintoiseksi vaihtuvine soundeineen ja kitarakin saadaan vaiennettua joksikin aikaa. Alkuvaihetta voisi siis jonkin verran lyhentää ja tiivistää, jotta kokonaisuus ei karkaisi käsistä. Itseään toistava, synapädiä muistuttava soundi biisin loppuminuuteilla alkaa myös tympiä jonkin ajan kuluttua, joten siihenkin olisi hyvä saada lisää animaatiota.
0   +1 +2
 
8
MGynther 18.03.2008
Kappale on kuin StSandersin parodiavideoista paitsi että soittomokia ei ole. Ahdistava tunnelma on seurausta ärhäkästä dissonanssista ja nopeista rytmeistä. Eri instrumentit kuulostavat todella irrallisilta toisiinsa nähden. Aivan kuin Captain Beefheartin ideoita olisi vain viety pitemmälle. Biisistä ei välity etenemisen tuntu. Hieman vaikuttaisi, että biisi polkisi paikallaan. Yksittäisiä uusia ideoita tulee, mutta kokonaisuus pysyy hyvin samankaltaisena. Yksittäiset elementit eivät oikein jää päähän.

Yhdeksän minuutin jälkeen kappale saa hieman uutta ilmettä dynamiikan ja uuden soundin muodossa. Tätä muutosta olisin kaivannut jo paljon aikaisemmin. Biisistä ei saa oikein selvää mielikuvaa. Toisaalta se kuulostaa avaruudesta tulevalta, toisaalta tunnelma on kuin veden alla. Kuitenkaan se ei ole tue kumpaakaan näistä täysipainoisesti. Arvostan kokeilevaa asennetta musiikin tekoon. Siihen kuuluu olennaisena osana myös se, että kaikki kappaleet eivät voi onnistua täysin.
0   +1 +2
 
9
Lenno 18.03.2008
Ei tällaista kyllä viidentoista minuutin vertaa jaksaisi oikeastaan kuunnella, mutta kuuntelin nyt kuitenkin. Aika sekalaisia fiiliksiä herättää. On tätä varmasti ollut hauska tehdä, mutta kuuntelijaakin kannattaisi ajatella. :d Nojoo, on tuolla sen verran hienojakin juttuja välissä, että kyllä mä päädyn ysiin.
0   +1 +2
 
discordance 18.03.2008
Häirintyneen kuuloista. Ihan hauskaa kitarointia mutta varttitunti tällaista alkaa jo vähän käydä hermoille. Loppupuolella päästiin sentään vähän eteenpäin. Johonkin huumerhöyrymielentilaan varmaan sopisi, nyt menee vaan mitäänsanomattomana taustametelinä.
0   +1 +2
 
nyt hajoo päää... tää on ihan saatanan nerokasta. jesss
0   +1 +2
 
10
Nauticus 17.03.2008
Pahus viistoista minuuttia ja kiire olis:) Tämä pituus on kyllä lähtökohtaisesti hyvä merkki! Toivotaan parasta. Vähän tablasamplea sinne ai sathana! Loistavan kuuloista härpäkkäpsykedeliaa. Olisi mielenkiintoista nähdä keikalla! Helvetin hienoa saundimaailmaa. Ajatuksenvirtaa, spontaanisti narulle vedetty ehkä. Kuulostaisi kuin olisi käytetty jotain analog factoryn deep throat saundia tahi Moogia seassa?? Helvetin hullua settiä kaikenkaikkiaan! Olen muuten itse samantyylisen ysiminuuttisen härpäkän tehny pro toolsiin suoraan miltei samanlaisilla kitarasaundeilla ja osittain samalla riffivirralla ei saatana mitä vittua...Joskin en kitaraa juurikaan osaa soittaa:)
Kymmenen minuutin kohdalla muuttuu teema hienosti taantuvaan meininkiin. Kuoromainen efekti toimii flangertsydeemeillä. Kaikenkaikkiaan mahtava teos joskin tämän voisi vielä rakentaa oikein kunnon muottiin. Spontaanius on kuitenkin parhautta joten ei varmaan toimisi tekemällä tehtynä. Kyllä, kaunista!
0   +1 +2
 
Bassotaiteilija 17.03.2008
En taida olla oikea ihminen tällaisen musiikin arviointiin. Jonkinlaiseen mielentilaan saattaa sopi, ei meikäläiselle sitten yhtään. Jätänpä arvosanan antamatta.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3