Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Forum vuodatusta

Ensimmäinen forum viestini Mikserissä. Olin jo pari kuukautta täällä pyörinyt, mutta jostain kumman syystä en ollut saanut aikaiseksi luoda tunnuksia itselleni, kunnes sitten eräänä aamupäivänä osuin tälläiseen threadiin:

http://www.mikseri.net/forum/forumthread.php?thread=189517

ja vuodatus kuului:

-----

Rap musiikki Suomessa on kuitenkin loppupeleissä vielä todella uusi juttu. Uskallan väittää, että suurelle osalle nykynuorisosta ensikosketus suomi Hip hoppiin on juuri tuo Finntelligenssin voittamaton. Suomessa ei vielä ole kunnollista historiaa ja Old Schoolia tällä saralla, mistä ammentaa.

On se huvittavaa, kuinka päivälehtien rock-kriitikot, levyraadissa vierailevat viisikymppiset iskelmätähdet ja muut vastaavat "auktoriteetit" kertovat, miltä suomiräpin pitäisi kuulostaa. Rap on automaattisesti huonoa, jos taustalla ei soi live bändi, kertosäkeessä ei lauleta, tai sanoituksissa ei puhuta elämän kurjuudesta ja kuinka nainen jätti. Hämmästyin todella, kun saavuin Mikseriin pari kuukautta sitten, kuinka paljon tätä "itkurappia" täältä löytyy. Tämänlaisillakin sanoituksilla on toki paikkansa, mutta kun se ainakin allekirjoittaneen korvaan kuulostaa noin yhdeksän kertaa kymmenestä todella falskilta. Eikö ihmiset uskalla enää tehdä punch linea? Itse jättäisin tämän "hirttoköysimusan" suosista Timo Rautiaiselle.

100% ohjelmassa joskus kuukausi taakse Eric Seremon kertoili omista näkemyksistään rap-musiikintilasta New York:ssa. Kun artistin ura näyttää menevän alamäkeen, niin automaattisesti yritetään vääntää väkisin joku rakkaus- tai Dirty South biisi. Koko ajan saan kuulla, miltä rapin Suomessa pitäisi kuulostaa. Eikö Hip Hopissa ja miksei muussakin musiikissa ole juuri kyse siittä, että tehdään sitä OMAA musiikkia, eikä anneta kaiken maailman kolmansien osapuolien sanella omia tekemisiä?

Jos joskus saan omia tuotoksiani niin valmiiksi, että kehtaan ne tänne laittaa, niin voin tässä luvata, että ette tule kuulemaan minun suustani ainuttakaan rakkausrunoa tai itsemurha tilitystä, ettekä mitään "pakollista" live bändiä. Minä teen musiikistani sellaista, jota itse haluaisin kuunnella. En anna kaiken maailman rap-poliisien sanella tekemisiäni.

ja mainittakoon tähän vielä, että en todellakaan ole disauttamassa ketään Mikseri artistia melankolisista sanoituksista, vaikka itse tykkäänkin kuunnella hieman positiivisempaa kamaa. Mutta jos koko tuotanto on pelkkää itkuvirttä, kannattaisi ehkä yrittää nähdä joskus myös niitä elämän valoisampiakin puolia. Tekee hyvää päälle.

Ugh, olen puhunut.

Kirjoitettu Saturday 03.07.2004

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: