Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja half-round vai flat-wound


outcast

#1 kirjoitettu 27.02.2006 12:11

eli tässä ongelmani. ostin joku aika sitten Gretschin hollow bodyn ja haeskelen siihen sopivia kieliä. testannut oon lähinnä tavallisimpia kieliä enkä ole löytänyt korvaani miellyttävää toisin sanoen en hae metallista sointia mitä esimerkiksi ernie ball kielet tuottaa ja olenkin miettinyt löytyiskö jostain kokonaan toisesta kielityypistä ratkaisu ongelmaani kun haen lämmintä ja rikasta sointia.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#2 kirjoitettu 27.02.2006 14:15

outcast kirjoitti:
half-round vai flat-wound?

[...] haen lämmintä ja rikasta sointia.


Tuo nyt ei käytännössä vielä kerro yhtään mitään siitä mitä heat...

Mutta sonotaan nyt näin, että kokeile. Älä myöskään oleta, että tuo olisi niin totaalinen mullistus saundissa. Oikeastaan eri merkkisissä ja etenkin paksuisissa kielissä voi olla jo enemmän eroa kuin tuolla.

Itselle parhaat kielet löytää siis vain kokeilemalla. Ennenkaikka siihen paksuuteen kiinnittäisin eniten huomiota. Ei toki onhan tuokin merkitsevää, mutta vaikea sitä on toiselle mennä sanomaan. Etenkin jos ei puhuta mitään pasuuksista tai merkeistä...

Aika vähän myös tuo "lämminja rikas" kertoo konkreettisesti siitä mitä haet saundilta. Ihmiset kokevat niin eritavalla sen mikä saundi nyt on sitten oikeasti lämmin ja mikä rikas.

Myös soitetulla musiikkityylillä on myös väliä. Hyvää basssaundihan ei voi arvioita yksinään, vaan vasta sen muun bändin kanssa.

^ Vastaa Lainaa


Slim Jingo

#3 kirjoitettu 27.02.2006 14:41

Olen sähkiksellä (bassolla siis) joskus käyttänyt Rotosoundin flatwoundeja. Ja niissä oli sen kirveen kanssa hyvä soundi.
Jokaiselle instrumentillehan pitää hakea mikä kuulostaa parhaalta...

^ Vastaa Lainaa


Pretend

#4 kirjoitettu 27.02.2006 14:45

Ernie Ballista olen aika samaa mieltä. Mä lähtisin laatu Gretschiin kokeilemaan paksuja GHS Boomereita tai Gibsonin kieliä. Jotain 011-050 tai jopa paksumpia jos sormet jaksaa painaa. Näin saisit sellasta pehmeyttä, leveyttä ja munaa siihen soundiin. Mikit itsessään antaa se rikkauden ja sparklen siihen.

En ole huomannut itse mainittavaa eroa half-round tai flat-wound kielien välillä. Mä luulen että erot löytyy enemmän kestävyydestä ehkä. Voihan sitä kokeilla niin että pistää kitaraan joka toisen halffia, ja joka toisen flattia ja sen kun soittelee.

Gretschillä on myös joitain omia kieliä, mutta en ole ikinä kokeillut.


Ps. Mä en käsitä ton edellisen kaverin (Haava) vastausta.. jos ei ole mitään sanottavaa niin piippiäkö sitä kirjoittelee. Ihan hyvin alkuperäinen kysyjä esitti kysymyksensä, musiikkityylin vaan olisi kyllä voinut mainita.

Pretend muokkasi viestiä 14:46 27.02.2006

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#5 kirjoitettu 27.02.2006 14:59

Pretend kirjoitti:

Ps. Mä en käsitä ton edellisen kaverin (Haava) vastausta.. jos ei ole mitään sanottavaa niin piippiäkö sitä kirjoittelee.


Minulla oli siinä mielestäni erittäin paljon sanottavaa. Lähinnä se suurin sanottava oli se, että minusta noilla teidän sanomilla ei ole vitunkaan väliä, kun oikeasti jos tahtoo hyvät kielet omasta mielestään, niin ne pitää kuitenkin kokeilla. Mieluiten vieläpä bändinsa kanssa.

Sen verran tuota bassoa tullut soitettua, että tuon verran on jo oppinut noista kielistä.

Ihan hyvin alkuperäinen kysyjä esitti kysymyksens


Niin minustakin. Siihen kysymykseenvastasinkin, jos satuit sen lukemaan sen vastaukseni. vastasin, että kysymykseen ei oikein voi hyvää vastausta antaa. Etenkään noilla tiedoilla, mutta ei oikein muutenkaan.

^ Vastaa Lainaa


jarpat
379 viestiä

#6 kirjoitettu 27.02.2006 15:03

Ota selvää, mitä käyttää ne, jotka Susta kuullostaa hyvältä. Jos et samoilla vermeillä kuullosta samalta, ei se liene kielten vika.

Ja hei, ei tää ollu v----ilua, vaan oikeesti varteen otettava vinkki. Kyl mä aina yritän zekkaa esim millä säädöillä kitaristit vetää, jos mahdollista. Ja voi niiltä mennä asioita kysymäänkin. Aika paljon kuitenkin se soundi tulee sit myös niistä sormista, Ya know?

Nimim. D'Addariolla on menty vuosikaudet.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#7 kirjoitettu 27.02.2006 15:12

No siinä olen hiukan samaa mieltä haavan kanssa, että tuo lämmin ja rikas on vähän hankala määritelmä kun ne tosiaan tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Noh... Äänien kuvaaminen sanoin on tietysti vaikeaa.

Itselleni esim. nuo lämmin ja rikas edustavat... no, jos ei nyt päinvastaisia asioita niin kuitenkin hieman keskenään eri suuntiin meneviä asioita.

Mitä siihen itse kysymykseen tulee, niin mainitaan nyt vielä varmuuden vuoksi, että uudet kielet kuullostaa miltei aina aika metallisilta ja se vähenee kun ne ehtii hetken aikaa olla käytössä. Oletan kyllä, että kysyjä tietää tämän, mutta ei liene haittaa sitä mainita.

(t: joskus yli kymmenen vuotta sitten ekaa kertaa kieliä vaihtaessa hämmästynyt)

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#8 kirjoitettu 27.02.2006 15:20

Elektrojänis kirjoitti:

Noh... Äänien kuvaaminen sanoin on tietysti vaikeaa.


Äänen kuvaileminen sanoilla on vähän sama kuin yrittäisi akavarellimaalauksella kertoa millaiselta ruoka maistui.

Mitä siihen itse kysymykseen tulee, niin mainitaan nyt vielä varmuuden vuoksi, että uudet kielet kuullostaa miltei aina aika metallisilta ja se vähenee kun ne ehtii hetken aikaa olla käytössä.


Toinen hassu puoli tuossa on se, että se riippuu vieläpä melkoisesti kielistä kuinka plajon tuota ilmiötä esiintyy ja kuinka nopeasti se metallisuus vähenee.

^ Vastaa Lainaa


atheos
Virallinen
Mac-mies
2648 viestiä
Luottokäyttäjä

#9 kirjoitettu 27.02.2006 15:30

Flat woundit ovat alkujaan jo kohtuu pehmeäsoundiset eikä se soundi elä niin paljoa kuin round woundien kanssa. Tosiasia on se että homma selviää vain ja ainoastaan kokeilemalla. Itse sanoisin kyllä että ennemmin sen soundin ratkaisee itse soitin ja soittaja sillä jo eri tavalla eri kohdasta soittaen se soundi muuttuu huomattavasti.

Tämä asia nyt vain on sellainen että vähän sama kun kysyisin foorumilla että mikä on minun lempivärini jos haluan sen olevan syvä ja tunteikas. Hyvä soundi on ihan yhtälailla mielipideasia.

^ Vastaa Lainaa


jarpat
379 viestiä

#10 kirjoitettu 27.02.2006 15:48

Oranssi...?

^ Vastaa Lainaa


outcast

#11 kirjoitettu 27.02.2006 18:39

jos jätettäis toi lämmin/rikas huomiotta. ja ehkä enemmänkin hain toisten kokemuksia/mielipiteitä kyseisistä kielityypeistä, en ostoslistaa soitin liikkeeseen. Ja kun tuossa musiikkityyliäkin kyseltiin niin sanotaan et elviksestä punkin kautta psykobillyyn ja lisättäköön selvyyden vuoksi vielä et kovimmat räimeet soittelen edelleen les paulilla

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#12 kirjoitettu 27.02.2006 18:51

outcast kirjoitti:

ja ehkä enemmänkin hain toisten kokemuksia/mielipiteitä kyseisistä kielityypeistä, en ostoslistaa soitin liikkeeseen.


No joo... Pakko ne on itse kokeilla mikä on itselle hyvä, mutta jos nyt jotakuta kiinnostaa, niin Omassa Warwickissa tykkään DR:än lo-ridereista. Myös Warwickin kielet ovat osoittautuneet käteviksi jos sattuu tarvitsemaan äkkiä (esim.- keikalle) toimivat kielet, sillä DR kielissä kestää aikansa ennenkuin metallisuus katoaa. DR:ät tosin sitten kestävät kyllä erinomaisen pitkään, varsinkin kun puhtain sormin pyrkii soittamaan.

Öööh... Eli siis VIHREÄ!

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu