Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 Seuraava >

Kirjoittaja Oman musamakunne kehityskaari


Andy Livid
1235 viestiä

#1 kirjoitettu 03.01.2007 16:50

Millaiset on teidän musamaun kehittymisen eri vaiheet olleet? Voidaan aloittaa ihan siitä skidinä olosta tähän päivään tai vaikka hieman lähitulevaisuuteenkin!

Ittellä jotenkin näin: (ryhmitelty jonkinlaisiin aikakausiin alkaen varhaisimmista muistoista)

1982-1986
Lastenlaulut, Paula Koivuniemen "Miljoona Ruusua", Dingo,
/
1986-1991
Alice Cooper, Pet Shop Boys, Bad Boys Blue, Jason Donovan, Europe, Bogart Co, London Boys
/
1992-1994
Michael Jackson
/
1994-1995
Kaikki eurodance- jutut
/
1995
Offsring, Greenday, Metallica, Paradise Lost "Draconian Times"- levy,
black metal- kokeilu, jonkinlainen rapin ja hiphopinkin kokeilu
/
1995-1996
Nirvana, Alice in Chains, kaiken maailman muutkin grunge-bändit,black metal (Radiomafian Metalliliitto), death metal,
/
1996-1999
Nirvana (aluksi vielä), Black metal (Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Emperor), gootti-metalli (mm. Moonspell, Type O Negative),My dying bride, Depeche Mode, kaikenmailman musan kokeilu (etno, ambient, free-jazz, soul, funk ja monenlainen häröily-musa, kiitos mm. kirjaston ja Radio-Mafian erikoisohjelmat kuten Avaruusromua, Jatsofrenia ja Musiikkia Kolmannelle Korvalle)
/
1999-2001
Black metal alkoi hiipumaan, Type O Negative, Moonspell, My dying bride, Joy Division, Depeche Mode, Rammstein, kiinnostus konemusaa kohtaan kasvoi alkaen puhtaasta trancesta ja goa:sta, drum'n bass, jungle, monenlainen konemusa. N. 2000-2001 kestänyt nopea Queen- kausi! (Breakthru, I want' to break free, Who want's to live forever...aijai), Radiomafian erikoiohjelmien kuuntelu jatkui.
/
2001-2003
Trance alkoi hiipumaan,Rentun Ruusu- leffan myötä sellainen tiukka Irwin- kausi,etenkin vanhempi tuotanto kolahti/kolahtaa. Neuroactive, Depeche Mode, Kiinnostus synth- futurepoppia ja EBM:ää kohtaan kasvoi loppuvaiheessa, gootti-metalli pysyi, Nick Cave and the Bad Seeds, The Doors
/
2003-2007
EBM/Future/Synth/darkwave/80's löi itsensä täysillä läpi, Clan Of Xymox, Tiamat, erilaiset gootti-bändit tulivat mukaan kuvoihin, myös black-metal nousi takaisin pitkän tauon jälkeen, monipuolinen maku metalliin. Suosikkeina säilynyt edelleen Nick Cave and The Bad Seeds, My dying bride, Paradise Lost, Depeche mode ja Type O Negative.

Et jotenkin noin se meni.

Andy Livid muokkasi viestiä 08:53 10.06.2007

^ Vastaa Lainaa


Apo
984 viestiä
Luottokäyttäjä

#2 kirjoitettu 03.01.2007 17:01

1982: ensimmäiset vinyylilevyt, kolme Kiss:n levyä
1985: Myin Kissin levyt pois
1988: radiosta löytyi kanava jolta kuului elektronista musiikkia
1992: elektroninen musiikki kolahti lopullisesti teknoflight nimisissä bileissä
1994: ensimmäiset biisikokeilut, tietokonevirheen syötyä biisin jouluaattona turhautuminen sen aikaisiin kehittymättömiin musiikkiohjelmiin
1995 Ambient, Downtempo, House, Trance, Breakbeat, Soundtrackit
1996 Jungle
1996: ensimmäiset dj-keikat (ja sen jälkeen erinäisiä tekno-, ambient-, house- ja trancekeikkoja ympäri Suomea)
1996: Oma radio-ohjelma (Radio Entropy, 1.5v)
1999: puolen tunnin FastTracker2 kokeilun jälkeen vaihto Buzziin
2000: audiopluginien koodausta Buzzille
2000: ensimmäinen live
2004 Nujazz (Ninjatune jne.)

--
apo

^ Vastaa Lainaa


buranaC
5116 viestiä

#3 kirjoitettu 03.01.2007 17:24

1991 - Kaikki mitä tuli telkkarista. Kotivideoita on 93-94 luvulta kun laulan 3 vuotiaana Anna Mulle Tähtitaivasta käyttäen hyppynarua mikrofonina. Ja toinen hitti oli AUTOLLA AJETAAN VAROVAROVASTI!

*en jaksa muistella tätä väliä, ilmeisesti enimmäkseen sitä mitä tuli radiosta*

2004 - Dark Tranquillity, Dimmu Borgir, Godsmack, Kamelot, System of a Down, aloin yhtäkkiä tykkäämään raskaammasta musiikista.

2005 - Vanhempi Arch Enemy, Dream Theater, ja kevyemmistäkin rock ja metallibändeistä tykkääminen, progressiivinen rock. Regurgitate ja Excrementory Grindfuckers herätti kiinnostuksen grindcoreen.

2006 - Radiohead, portti kokeellisempaaan musiikkiin ja kevyempiin, Radioheadin kaltasiin bändeihin, Sigur Rós ja Cursive. Vähän myöhemmin Deftones ja tietynlainen nu-metal, Rage Against the Machine joka sai mut ymmärtämään räppiä,
black metallin kuuntelu loppu lähes kokonaan, kiinnostus kokeellista (experimental) elektronista musiikkia kohtaan. Yhdessä vaiheessa industrial'ismi' kiinnosti paljon, Nine Inch Nails, Skinny Puppy, elektronisista Aphex Twin, ...

2007 - En ole kokenut mitään muutosta vielä. ; D
Paitsi lo-fia ja kaikenlaista jazzia ja swingiä olen alkanut tykkäilemään vähän.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#4 kirjoitettu 03.01.2007 17:43

Ihan pienenä kloppina tykkäsin Joel Hallikaisesta. Ei tässä muuten ole kovin monta vuotta aikaa kun kävin kuuntelemassa Joel Hallikaista kirkossa.
Sitten kuuntelin Fröbelin palikoita, vieläkin mulla on niitä videoita.
Sitten tuli rockit ja hevit. Ekat hevibändit oli Helloween ja Stratovarius. Rockista muistan sen, et Maj Karman Rocktähti biisi oli sellainen mitä kuuntelin nautiskellen.
Vuonna 2001 oli tämä talvella. Sitten tuli mokoma ja vuosi tais olla 02 tai 03. En tiedä mut aikaa siittä on jo paljon.
Vuosi eteenpäin tuli kaikenlaiset kokeilumusiikit proget ja psyket jne. DT:hen tutustuin kun veli sano et siinä on maailman paras rumpali. Tietenkin rumpalina ja rummutteluhulluna menin netistä hakemaan Miken videoita. Siinä samalla soi Dream Theater ja sitten ostin joskus Live at Budokanin.
Samalla tuli tietoon myös kaikenlainen instrumentaali. Kingston wall oli siihen aikaan myös kova sana. Kesällä ostin sitten 2 albumin ja vuosi taisi olla 04 tai 05. En muista ihan tarkalleen. Epäilen et se olis ollut tuo 04.
Sit parisenvuotta sitten veli sano taas et yhdessä Grindibändissä on suomen kovin rumpali. En edes tiennyt mitä tuo Grindi on joten oli pakko tietää ja hain sitä jostain. Rotten sound oli eka tällainen bändi. Ajattelin et tämähän karmeaa paskaa on. Nyt en enää ajattele siten. Kaikenlaiset Deathmätöt ja trässit on tullu kuvioon vasta viimevuosina. Se on varsin mukavaa kuunneltavaa. Deathboundin debyytti on ihan kiva platta. Jazzia on kans tullut kuunneltua ja mulla on melkein kaikki sieltä jazz festivaalilta kuvatut jazz orkesterien keikat. En muista sitä festivaalin nimeä.
Tässä taisi olla kaikki kehityksestä. Pokemonin tavoin kasvaa ja kasvaa vaan.

^ Vastaa Lainaa


Lasa

#5 kirjoitettu 03.01.2007 18:31

[Hyvin kauan sitten]
Jotain lastenmusiikkia

[Kauan sitten]
Bon Jovi, purkkapop

[n. 10-vuotiaaksi asti]
ei paljon mitään

[11-vuotiaana]
Rap/Hip-Hop koska kaikki muutki kuunteli sitä

[12-vuotiaana]
ei paljon mitään

[2 vuotta sitten]
Hard Rock, kasarihevi, kikkelihevi koska kaikki muutki kuunteli niitä. Samalla popin ja hip-hopin kuuntelu tuli lähes kielletyksi.

[1½ vuotta sitten]
Musiikkimaku laajeni Rock/Metal-musiikin suhteen. Aloin ostella levyjä enemmän ja aloin jopa ymmärtää jotain musiikista.

[Puoli vuotta sitten]
Lähes kaikki musiikki. Tutustuin metallimusiikin raskaimpiin genreihin, sallin itselleni taas Hip-hopin ja popin kuuntelun, kaverit tutustuttivat minut elektroniseen musiikkin ja punkrockiin, aloin tykätä myös mm. jazzista, swingistä yms. ja klassisesta.

[Nyt]
Musiikkimaun laajenemiselle ei näy loppua.

^ Vastaa Lainaa


substance

#6 kirjoitettu 03.01.2007 18:42

En jaksa kaikkia yksittäisiä artisteja luetella kaikkiin lokeroihin, mutta ehkä kuitenkin joitain merkittävimpiä. Lisäksi pitää mainita että linjaukset ovat vain suuntaa antavia eivätkä toki tarkoita että aiempien suosikkityylien kuuntelu välttämättä olisi lakannut seuraavaan siirryttäessä.

1978-1984 lastenlauluja

1985-1986 joitain satunnaisia radiokipaleita; dingoa, modern talkingia, sandraa, abbaa... ()

1987-1989 syntikkamusiikki, instrut ja pop;
jean-michel jarre, vangelis, kraftwerk, pet shop boys, erasure

1990-1991 hiphop; public enemy, 2 live crew, n.w.a., bob marley

1991-1993 techno/rave; the prodigy, altern-8 ja lähinnä kaikki belgia/saksa sektorilta (pitkälti zyxin techno trax kokoelmien ja mtv:n party zone ohjelman ansiosta).

1993-1994 techno/trance/idm; aphex twin, autechre, richie hawtin, cosmic baby, paul van dyk.

1995-1998 jungle/d&b/rock; 4 hero, ltj bukem, e-z rollers, radiohead.

1999- downtempo, rock, psytrance; ozric tentacles, cmx, thievery corporation, air, morcheeba, shpongle, king tubby, infected mushroom, vibrasphere...

...ja lista jatkuu vaikka kuinka pitkälle. Enimmäkseen kuuntelen nykyään kaikkia eri musiikkityylejä sekaisin, joskin vähemmän heviä. Listapoppi ei myöskään yleensä sytytä.

^ Vastaa Lainaa


blindspot
792 viestiä

#7 kirjoitettu 03.01.2007 18:48

Lapsuusvuosina muistelisin kuunnelleeni lastenlaulujen ohella ainakin M.A. Nummista, Leevi & the Leavingisiä, Hectoria ja sen semmoisia. Nostalgiamielessä ja varmasti vähän muutenkin kolisevat nämä artistit vieläkin suuresti. 90-luvun puolivälistä alkaen musiikkimakuni noudatteli pitkään isosiskoni musiikkimakua. 90-luvun eurodance ja ne ensimmäiset ihanaakin ihanammat poikabändit olivat kuuma juttu. World's Apart, Scatman John, Pandora ynnä muut olivat kovaa kamaa. Ja ovat yhä!!

Oikeastaan vasta joskus ennen vuosituhannen vaihdetta musiikkimakuni alkoi oikeasti kehittyä omaan suuntaansa. Alussa oli Rage Against the Machine ja kaiken maailman kamalia rapcore-bändejä, joiden nimiä en luultavasti enää onneksi edes tunnistaisi. Tähän aikaan kuuntelin jopa ihan normaalia rap-musiikkia, jonka sittemmin olen jättänyt visusti taakseni. Tässä vaiheessa musiikkimakuani väritti siis lähinnä metallin ja rapin epäpyhä liitto.

Sitten joskus tulivat mukaan indie-rock-tuuba ja silloista musiikillista kehitystäni ajatellen totaalisen OMITUISET bändit kuten Placebo, Muse ja The Smashing Pumpkins. Synkkä musiikki alkoi kiehtoa.

Proge ja 70-luvun rock olivat kai vuorossa seuraavaksi. Gentle Giant oli aika hyvä portti siihen "oikeasti" omituiseen musiikkiin.

Nykyinen musiikkimakuni on rakentunut suurilta osin kolmen viimeisen vuoden aikana. Suurimmaksi intressiksi on noussut folk-musiikki (neofolk, dark folk, acid folk, tavallinen kansanmusiikki jne.). Tärkeintä on nykyisin musiikin luoma, mieluiten mahdollisimman synkkä tunnelma, ja erityisesti monet neo-alkuiset genret kiinnostavat. Klassinen musiikki, industrial, noise, martial ja sen sellaiset ovat yees. Myös kaikki trubaduurihenkiset laulajat ovat kovassa kuuntelussa.

Jännä nähdä mikä vaihe tulee seuraavaksi!

^ Vastaa Lainaa


Putte
6659 viestiä

#8 kirjoitettu 03.01.2007 19:18

1987-1992
Lastenlaulut, Finlandia, Porilaisten Marssi (jälkimmäiset isän esilletuomina)

1993-1994
Soittelin itse pianoa, en juurikaan kuunnellut muuta musiikkia. Sen mitä kuuntelin, niin taisivat genret rajoittua akselille Pop, Kevyt rock, blues, ja -95:n aikana jopa country, joka nykyään on yksi vastenmielisimmistä tyylilajeista.

1996-1998
Poppimusiikki Michael Jacksonin siivittämänä. Tähän aikaan sitä tyytyväisenä nautti siitä mitä töllötin ja radio ulos tuuppasivat.

1998-2000
Lovemetal! Join me:n myötä HIMistä tuli lempibändini, enkä hetkeen paljoa muuta kuunnellutkaan. Metallica tuli kuvioihin tämän jakson jälkipuoliskolla.

2001-2002
Kiinnostun elektronisesta musiikista. Suosikit vuodesta 1998 asti edelleen voimassa. Näillä tienoilla aloin itsekin kokoamaan palapelikipaleita.

2003
Liityn mikseriin, ja saan tätä kautta uusia musiikkillisia kokemuksia sen aikaisen musiikkitarjonnan mukaisesti, eli TODELLA laajalta alalta. Varsinaista suosikkigenreä ei tässä vaiheessa ole. On itsetutkiskelun aika.

2004-2005
Kiinnostun eksoottisemmista äänimaisemista (Ambient, Noise). Chill-out, D'n'b, Breakbeat, Bigbeat ovat myös kovassa nousussa. Puolen vuoden innostuksen jälkeen trance supersahoineen alkaa hiipua pois omasta ääniympäristöstäni. 2005:n aikana raskaampi musiikki alkaa ottaa ylivaltaa muista.

2006
Alkuvuonna tuli keskityttyä omaan tuotantoon, ja varsinainen musiikin kuluttaminen jäi vähäiselle. Lempparigenrenä tässä vaiheessa Hard Rock, Heavy Rock, Heavy Metal - kaikki vähän rankempi, ääripäitä lukuunottamatta. Vuoden 2006 ehdoton lempparibändi mikserin Widescreen Mode. Loppuvuodesta tein todellisia löytöjä hieman kauempaa, ja tutustuin japanilaiseen musiikintuotantoon. J-rock/pop on ollut jo tovin kovassa soitossa, ja uusia helmiä löytyy jatkuvasti lisää.

2007 -
Toivon tästä vuodesta tulevan musiikillisesti vähintään yhtä opettavaisen, kuin mitä muutama edellinen vuosi on ollut.

^ Vastaa Lainaa


Taakka

#9 kirjoitettu 03.01.2007 19:26

Ihan pieneä tuli lastenlaulujen ohella kuunneltua mm. Queenia, Smokieta, radiohittejä ja lasten lauluja. Sen jälkeen kaveri, ikävä kyllä, tutustutti räppiin, ja samaan aikaan mm. Turo's Hevi Gee oli kovaa tavaraa. Räpin sekaan tuli myös Dance joskus 90-luvun loppupuolella, eli Scooter yms. Sen jälkeen, 2000-luvun alussa sain käsiini Nightwishin Wishmasterin, mutta kun ei aukea, niin ei aukea. Lopullinen käännytys metalliin tapahtui n. vuonna 2002, kun kaverilta lainaamani Sonata Arctican Silence kolahti kultasuoneen. Laivalta löysin Sentencedin The Cold White Light -levyn ja se sai minut lopullisesti metallin pariin. Sen jälkeen olen entisestään laajentanut musiikkimakua mm. Europen, Scorpionsin ja muiden rock-bändien suuntaan. Myös Depeche Moden kaltainen konepoppi kiinnostaa hieman, mutta olen huomannut, että raskaasta musiikkia tulee kuunneltua silti kaiken eniten. Toki rinnalle on noussut hieman muutakin kuin metallia ja rokkia, mutta niitä nyt pääasiassa tulee pyöritettyä. Runsas vuosi sitten innostuin myös entistä raskaammasta musiikista, kiitos Soilworkin, In Flamesin, ja Diablon. Black- tai deathmetallia tulee kuunneltua hieman, mutta hyvin vähän, ehkä yritän saada sen uppoamaan seuraavaksi. Mene ja tiedä.

^ Vastaa Lainaa


Deadful
3813 viestiä

#10 kirjoitettu 03.01.2007 20:12

1995-2000: Smurffit ja doctor Bombayta
2000-2004: 2000 ostin polleena kolmosluokkalaispoikana ekan Bodomin levyn ja sen myötä tuli muita metallibändejä pikkuhiljaa keräiltyä hyllyyn.
2005 -> : Mukaan kehiin alkoi tulla vanhempaa progea ja hard rockia, mutta myös vielä raskaampaa metallia. Erityisesti Led Zeppelin, Pantera, Slayer, Deep Purpel yms. ovat alkaneet soida tiheään poppikoneistossa. Muutenkin rässi sai vallan pitävän otteen minusta viime vuonna.

^ Vastaa Lainaa


Marre
355 viestiä

#11 kirjoitettu 03.01.2007 20:21

Muistan...
1989-1990 New Kids On The Block, se bändi oli silloin mun koko elämä Seinät oli julisteiden peitossa, oli NKOTB-takkia, pipoa, paitaa ym kamaa
1992 Täys käännös.. heräsin yhtenä aamuna ja revin kaikki NKOTB julisteet seinistä ja annoin kavereille kaikki mitkä liittyi kyseiseen poikabändiin, ja totesin et Mähän tykkään Mr Big, Guns&Roses ja Bon jovista.
1996 Jostain ihmeen syystä jälleen täys käännös" tanssi/techno jumputusta popitin täysillä kotona sekä autossa.
1998 Aloin kuuntelemaan Suomirockia, Him oli kova sana silloin.
2000-2007 Kevyttä ja raskaamapaa heviä kuuntelen nykyään, luulenpa että tähän jään....

^ Vastaa Lainaa


jakeriver
1572 viestiä

#12 kirjoitettu 03.01.2007 21:58

Noin vuosina...

1986-1993 - Mulla oli veljen kanssa semmonen vinyylikokoelma kaikkii lastenlaului, niit tuli sit popiteltua. On se vieläkin tallessa, täytyy sitten joskus omille muksuille esittää noita.

1994-1996 - Digailin Frööbelin Palkioita aivan käsittämättömästi... Niillä oli suht kova rumpali - edelleenkin on - ja kun kerran rumpujen soittelu kiinnosti, mikäs siinä. Kova rock-bändi.

1996-1998 - Kuuntelin kaikkea turhaa, eli semmosta "radiopoppia". Pidin muun muassa Captain Jackista ja vastaavista... Mikäköhän olisi ollut semmonen rallatus, missä laulettiin jotain siihen suuntaan, että sen kykeni kuulemaan "babberandovantsikitsikibabberando" ... Sen siitä saa, kun on tois-kolmasluokkalainen ja englannista hajuakaan. Hmm. Offspring ja tällaiset olivat myös musavalikoimassa, yleensä Jyrkin tms kautta tulleina (vaikkei tuota meinannut saadakaan katsoa, kun oli vanhemmille nuorille tarkotettu...) Suuri vaikutus tulevien vuosien musamaun kehitykselle oli radionkuuntelun aloittaminen - enää ei oltu vain vanhempien propagandan kohteena vaan kuultiin esimerkiksi Radiomafiasta ja Kissiltä kaikennäköistä soopaa ja ihan-hyvääkin-kamaa. Kiitokset vain Peter Norbyille ja roots-illoille.

1999-2001 - Tässä välissä tuli sitten se angstivaihe, joka meni onneksi nopeasti ohi. Musiikissa se osoittautui musamakujen vaihtelulla. Esimerkiksi hevi-kausi kesti ehkä vajaan kuukauden jne. Vuosi tuhannen vaihteen tuntumassa olin alkanut tuntea suurta vetoa roots-meininkiin (Radiomafian roots ja moods -illat olivat tähän suuri vaikuttaja), mutta kuka nyt uskalsi erilainen olla seiskalla? Myös kirjastosta tuli vaikuttava osa elämää - myöhempinä aikoina tuli käytettyä paljon aikaa kirjaston tyhjäksi rippailuun...

2001-2006 - Löysin itseni. Jazzarihan minusta on tainnut tulla, mutta ylipäänsä tyylikäs vaikea musiikki menee. Ja tyylikäs ylipäänsä. Suomalainen musiikki on noussut merkittävään asemaan ja kun joskus yläasteen loppupuolella tuli tämä Mikseri.netkin löydettyä se oli jo menoa. Tutustuin vuosituhannen alussa moniin ihmisiin, joilla oli hieno musiikkimaku ja sitä kautta tuli löydettyä vanha Toto, Queen, Dream Theater, Lenni-Kalle Taipale, Egotrippi vähän myöhemmin, Sir Elwoodin Hiljaiset värit ja iso kasa muita. Nykyisin tulee kuunneltua paljon musiikkia suoraan jo mainitusta Mikseristä ja jonkin verran levyiltä. Esimerkiksi U2:ta, Bo Kaspers Orkesteria ja Airia on tullut kuunneltua ja keräiltyä. Pyrin myös aina löytämään uusia mielenkiintoisia artisteja - esimerkiksi Myspacen kautta tai vain yksinkertaisesti kirjaston kautta. Myös kaverit ovat hyvänä apuna tällä saralla kertoen kaikennäköisistä mielenkiintoisista artisteista jne... Pääasiassa radio meni kiinni.

Koko ajan käsikädessä musamaun kehittymisen kanssa on kulkenut klassinen musiikkiharrastus, mutta tässä on nyt lähinnä tuon kevyen puolen kehitystä... Klasari nyt meni lähinnä sitä mukaa, mitä tuli soitettua: toki myöhemmin esiin astuivat esimerkiksi John Adamsin hulppeat sävellykset ja varsinkin impressionistien musa.. Mutta eipä tästä sen enempiä.

jakeriver muokkasi viestiä 21:59 03.01.2007

^ Vastaa Lainaa


SleeperXxX
1023 viestiä

#13 kirjoitettu 04.01.2007 02:21

Eihän tommosia vuosia voi meikäläisen muistilla listata...
mutta kersanan kuuntelin Ccr:ää , ja vieläkin kuuntelen Ccr:ää.
Ei mun musiikki maku oo ikinä kehittyny, koska se on ollu alusta asti
todella laaja. Genret menee varmaan kaikki jos vaan hyvältä kuulostavia
biisejä löytyy.
Mutta tosiaan aina oon tykänny Ccr:stä ja myöhemmin rakastuin myös
Deep Purpleen kovasti... ne on bändit jotka ei katoa.
Deep Purplea kyllä tuli kersanakin kuultua, mutta en silloin pistänyt
sitä niin merkille kuten nykyisin.
Eli rokkia kersana ja rokkia vanhana...
Kersasta asti kuunnellut
Ccr, Deep Purple, Jimi Hendrix, Uriah Heep ja jne... ja vieläkin menee
ja iänmyötä myös arvostus kasvaa.

^ Vastaa Lainaa


veezay
bassofriikki
7643 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 04.01.2007 02:39

1990- eurohouse, 80s, disko
2000- kiksu, house, tekno, junkka

basicly.

^ Vastaa Lainaa


atheos
Virallinen
Mac-mies
2648 viestiä
Luottokäyttäjä

#15 kirjoitettu 04.01.2007 03:31

Tässä nyt summittainen lista mikä on kolissut koviten mihinkin aikaan. Monta on sellaista mitä olen jo aiemmin kuunnellut mutta kolahtanut kovaa vasta tuossa vaiheessa. Ja tietty useimmat ovat myös pysyneet jälkeenpäinkin paitsi rap ja Kiss/NRJ-roska

80-luku: M.A. Numminen: Kamelilaulu (C-kasetti)
1988 - 1994 tai jotain: Roxette ja Michael Jackson, R.E.M - Losing My Religion (muistan sen videon MTV:ltä -91 aikoihin, se on kyllä hieno edelleen)
1995 - 1997: Nylon Beat, KissFM Shits, Backstreet Boys (se eka levy), Pet Shop Boys.
1998: Pakolliset räppikokeilut. 2Pac, LL Cool J, mitä NRJ sattui soittamaan.
1999 kevät: Kitaramusiikki. The Offspring.
1999 kesä - 2001: Apulanta ja Tiktak (-99 syksyllä alkoi myös basson soitto ja Impulse Tracker -kokeilut)
2002-2003: Metalli. Trio Niskalaukaus, Children of Bodom, Kotiteollisuus, Viikate, Rammstein... Plus paaaaljon muuta, enimmäkseen kotimaista. Myös Maiden ja Metallica kolisi kunnolla vasta tässä vaiheessa. Ja Ultra Bra. Ja vielä lyhyt mutta häpeällinen kiksukausi 2003 keväällä...
2004: The Cyan Velvet Projectiin liittyminen. Sitä myötä Tool, Katatonia ja kaikenlainen goottivaikutteinen/alternative/industrial-metalli.
2005: Lisää kaikkea. Pääsy kouluun Virroille - hyvästi nautinnollinen musiikin kuuntelu jos soundit kusee. PMMP, A Perfect Circle, Opeth, Stam1na, Mokoma, Cradle of Filth.
2006: Jälleen hirveästi lisää kaikkea. The Berzerker. Keituri UG.

Meikäläisen muistilla paljon puuttuu mutta on tuossa ne elämää muuttaneet asiat ainakin.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#16 kirjoitettu 04.01.2007 10:46

95-98: Suomirockia, varsinkin Pekka Ruuska oli kova sana silloin.

98-00: Psykeedelistä rockia ja reggaeta tuli kuunneltua. Pink floydia, jefferson airplanea ja bob marleytä pääosin.

00-02: "raskaampaa" rockia, sukkahousuheviä ja vähän punkiakin. Hassua etten muista kyseiseltä ajanjaksolta yhtäkään artistia jota olisin fanittanut. Hieman myös suomalaista hiphoppia tuli kuunneltua.

02: Rammsteinin mutter. Siirtyminen raskaaseen musiikkin. Pian oli jo kaikki rammsteinin studioalbumit luukutettu läpi ja nousi himo kuulla "lisää tälläistä musiikkia"

03-04: Melkein yksinomaan metallia. Rammstein, korn, fear factory, turmion kätilöt, slayer ja soad eniten tuolla ajanjaksolla kuunneltuja.

04-05: ensimmäiset innostuksen electronisen musiikin suuntaan. EBM taisi olla ensimmäisiä konemusiikin genrejä jota iskivät minulle itsensä läpi. Pian aloin kuuntelemaan elektronista musiikkia melkein "laidasta laitaan". EBM upposi, samoin electro-indu, niin myöskin trance, house, noise, hardcore, downtempo, goa, psytrance... Jpop/jrock sai minut mukaansa alkusyksystä 2005. Suosikkiyhtyeitä enemmän kuin jaksaa päivässä laskea.

06-> kaikki mitä yllä olen luetellut. Kuuntelen vieläkin ihan suomirockista death metaliin ja jpopista noiseen kuin myös psytrancesta kotimaiseen hip hoppiin. Musiikkimakuni on ainakin omasta mielestäni todella laaja enkä ole muistaakseni ikinä sanonut jostakin artistista että "en kuuntele ku tää on x genreä" Musiikki on hyvää kun se kuulostaa omaan korvaan hyvältä, kaikille ei ehkä kuulosta hyvältä niin raskas tuplabasarilla varustettu metal, 500bpm speedcore, noise ja japanilainen teinityttö laulamassa electronista poppia mutta itselleni iskee musiikki genrestä riippumatta.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#17 kirjoitettu 04.01.2007 12:46

84-99: Lastenlauluja, ikivihreitä sekä satunnaisia diskoviisuja ja ysärishaibaa.

99-01: Dance, rap (Bomfunk MC's, Run-DMC, Ultramagnetic MC's, Public Enemy)

01-02: Jazzimpi ja groovempi tavara (Cool Sheiks, Giant Robot, E-Z Rollers, Jazzmatazz)

02-03: Dance, konemaisempi meno, triphop (Basement Jaxx, Kraftwerk, The Prodigy, The Chemical Brothers, Vangelis, Morcheeba, Moloko, Massive Attack)

03-04: Leijalevammat ja lämpimämmät soundit (Air, Brian Eno, Portishead)

04-05: Särmikkäämpi ja kierompi meno (Rage Against The Machine, Mr. Oizo, The Doors, Jefferson Airplane, KMFDM, Rammstein)

05-06: Edelleen kieronevampi meno (The Future Sound of London, Aphex Twin, Autechre & co.)

06-07: Varmaan jotain emo-meininkiä. O:

^ Vastaa Lainaa


Seria
386 viestiä

#18 kirjoitettu 04.01.2007 12:57

90-94: Lastenlauluja (aika klisee vai?), joitain iskelmäraitoja vanhempieni takia.

95-99: Iskelmät jatkui, mukaan tuli doctor bombayt, mr. presidentit ja muut vastaavat.

2000-2003: Kaikki mitä telkkarin musaohjelmista tuli, rap alkoi nousta kuvioihin ylimpänä suosikkina, lempiartisteina mm. Fintelligens, Eminem ja Linkin Park. 2003 ekat riimit Fintelligenssin tahtiin.

2004-2005: Räppiä tosi paljon, kaikkee jenkkiläisistä aina ruotsalaisiin ja tanskalaisiin artisteihin, mm. Latin Kings, Nik & Jay, Clemens, Rähinä, Cheek, ja muita tusina-artisteja. Myös jotkut hevibändit alkavat nostaa päätään enemmän, mm. Sonata Arctica, Stratovarius, Iron Maiden.

2006---> sanotaan vaikka näin, syön kaiken minkä näen tietyllä suodatuksella tietysti, ei ihan kaikki mene

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#19 kirjoitettu 04.01.2007 13:06

82-92 disco, kasari
92-98 eurodance
98-01 en harrastanut musiikin kuuntelua
01-07 techno, house, dance, kasari, disco, eurodance, jazz, funk, proge, klassine

^ Vastaa Lainaa


hat*a

#20 kirjoitettu 04.01.2007 14:51

3-5v. frööbelin palikat

6-9v. en muista

10-11v. Limp Bizkit, Offspring yms.

12v. Räppii, Eminen yms.

13-14v. Räppii, snoop dogg, Nas, Method man yms.

15v.-> alternative hip hoppia, old schoolia, acid jazzia, bluesia, funkkia, soulia/RnB:tä ja poppia,
kanye west, common, the roots, de la soul, a tribe called quest, don johnson big band, afrika bambaataata, Run-dmc, jazz tai blues artisteja en jaksa rueta luettelemaan, john legend, jamiroquai, sa-ra, MJ ja prince

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#21 kirjoitettu 04.01.2007 16:14

Muksuna:
Lastenlaulut. Tykkäsin myös ihan sikana laulaa ite niitä.
Minusta oli myöskin hienoa, kun isäni soitti LP-levyjänsä. Ja kävin usein pällistelemässä sitä isoa kokoelmaa, jota niitä oli. Isäni soitti usein Santanaa, Allman Brothers Bandia ynnä muuta, mutta enpä tainnut silloin juurikaan innostua sellaisesta.

Ala-aste:
Taikapeililtä oli kyllä jo vissiin vuonna -95 julkaistu jotain, mutta vasta ala-asteen ensimmäisillä luokilla kuuntelin sitä ahkerammin. Voi elämä kuinka olinkaan innoissani, kun sain silloin lahjaksi niiden c-kasetin.
Oisko ollut toisen vai kolmannen luokan aikana, kun hullaannuin Backstreet Boysista. Suunnittelin myös meneväni naimisiin jonkun niiden jäsenen kanssa.
Tältä ajanjaksolta ei voi myöskään unohtaa sitä kaikkea europoppia, jota kuuli myös haluamattaan.
Sitä kesti aikansa, kunnes aloin kuuntelemaan enemmän suomirokkia.
Kuudennella luokalla olikin kelkka jo sitten kääntynyt. Aluksi kuuntelin nu-metallia, mutta sitä kautta päädyin kuuntelemaan yhä raskaampaa rokkia.

Yläaste:
Taas tuli täyskäännös musiikkimaun suhteen. Koko yläaste menikin kuunnellessa hip-hopia. Niin ulkomaista kuin kotimaistakin. Ulkomaisista lemppari oli The Roots,kotimaisista Avain oli ehdottomasti tehosoitossa.
Tähän aikaan en voinut sietää poppismusiikkia, varsinkaan sellaista mitä radiot soittivat koko ajan.
Yläasteen lopuilla alkoi elektroninen musiikkikin pikkuhiljaa tulla kehiin.

Lukio:
Oikeastaan lukion alkaessa olin jo muuttunut kaikkiruokaiseksi musiikin suhteen. Joskus muinoin minulla oli musiikin suhteen "salaisia paheita", mutta nykyään en häpeile mitään kuuntelemisiani. Olivat ne kuinka naurettavia tahansa.
Nykyisin pääpaino on ehkä aavistuksen verran elektronisen musiikin eri muodoissa ja se raskaampi musiikki on jäänyt jonkin verran unohduksiin.

^ Vastaa Lainaa


Gods Gift

#22 kirjoitettu 04.01.2007 16:42

vitsi ku kahtelee muitten kirjotukisa vuosilta 70-80 ja tällee eli ajoilta jolloi mua ei viel ollu mut kai munki on pakko lyhyestä iästäni huolimatta vastata elikkä pienellä iällä kuuntelin enimmäkseen äitini pitämistä bändeistä(DuranDuran,queen,kiss,Roxy music,YMS) mutta sitten lähdin jossai 7 V ikäisenä eri suuntaan ja kuunteluun tuli MM. Snoop Dogg,Eminem,N.W.a,2pac ja en kuunnellut 10 vuotiaaksi muuta kuin räppiä mutta sitten taas pari vuotta sitten sallin itseni kuunnella bändejä kuten Nightwish,Rammstein,Sum 41 yms...ja viimeisen parin vuoden aika olen tutustunut myös vanhempaan Hiphoppiin.ja se Rap/HipHop on edelleen se mitä eniten kuuntelen

^ Vastaa Lainaa


Aissi-
166 viestiä

#23 kirjoitettu 04.01.2007 16:52

87-95: Jaahas, mitäköhän mulle on syötetty..

-96 : Erilaiset porukoitten hittibuumi ym. kokoelmalevyt tuli käytyä läpi, ja niistä tarttui sitten the Prodigy ja Scooter.

-97 : Edellämainituista en luopunut, lisäki Apulanta rupesi soimaan kovastikin.

-98 : Oisinkohan ollut senverran kadoksissa, että myös Metallicaa kuuntelin.Ainiin, the Offspring oli just se juttu tuolloin..

-99 : Noniin, Fintelligens oli jotain sellast jota pitkään fiilisteli.Cypress Hill ehkä lähinnä ulkomaisesta rapista. Ja Rage Against The Machine myös kolahti.

2000 : Papa Roach nousi muitten yläpuolelle. Eminemiäkin kuunteli.

2001-2005: Em. valkoinen mies räppäsi sydämeeni ja siitäpä asti onkin täysipäiväisesti tullut hip hoppia kuunneltua, kotimaista ja jenkkiläistä tasapuolisesti.

2006-> Nas, jotain muiden yläpuolella. Myös kaverille kiitos että rupesin siinä sivussa soulia ja funkkia kuuntelemaan (tietty samplaaminen se eka motiivi oli). Mm. Marvin Gaye,Barry White,Dionne Warwick ja Stevie Wonder..

Johny Brou muokkasi viestiä 16:53 04.01.2007

^ Vastaa Lainaa


grazyguitarist

#24 kirjoitettu 05.01.2007 14:05

Ihan alussa oli M.A Nummisen lastenlaulut(etenkin:kookospähkinä).
Sitten jossain vaiheessa innosuin undergroundrock:suomen talvisota levyyn(en kyllä vielä ymmärtänyt sanoja)
Kun alkoi tuo levy mennä ulkoa aloin kuuntelemaan bluesia ja rock`n roll:ia:B.B king,rory gallagher,eric clapton,john lee hooker,gary moore,roy buchanan,jimi hendrix,chuck berry,steve ray voughan.
Sitten yllättäen törmäsin "raskaampaan" rockmusiikkiin:urian heep,cream,deep purple,led zeppelin,zztop,aerosmith,manowar,motörhead,ramones,scorpions,steppenwolf,guns`n roses,kiss,alice cooper.
Seuraavaksi innostuin suomirockista mm popeda,hurriganes.peer gunt...
Sitten ostin mielenkiinnosta nirvanan levyn ja se kolahti tuli sellainen olo että tää on mun juttu.
Sitten tutustuin raskaampaan musiikkiin mm.iron maiden,metallica,black sabbath,pantera,slipknot,children of bodom,cannibal corpse.
Sitten tuli nämä tilutus miehet:eddie van halen,yngwie malmsteen,steve vai,joe satriani.
ja sitten akustisen kitaran taitajataco de lucia,al di meola.
Nyt taas vähän raskaampi musiikki esim.Death Metal...

^ Vastaa Lainaa


Warggoath

#25 kirjoitettu 05.01.2007 22:21

nämä on ikäni mukaisissa muistoissa:

5v: Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep

8v: Jotkin räppi kokeilut, ei kolahtanut

10v: Iron Maiden buumi iski, metalli alkoi ottaa vallan

11-14v: Death Metal kokeilut, kaveri esitteli Barathrumille(kiitokset hänelle)
ja Burzumille ja parille muulle. Ei Burzum heti iskenyt, nyt menee täysillä.

15v: Black Metal johtaa elämääni...

Aika huono mutta nyt liikutaan muistini varassa joten...

^ Vastaa Lainaa


Juudis

#26 kirjoitettu 05.01.2007 23:42

1975 - 79 : Äiti
1979 - 85 : Mikki hiiri ja bernard ja bianca tai jotain yms yms
1985 - 90 : Nakit ja muusi/Jaakko Teppo/Queen/Kiss/WASP/Motley crue yms yms
1990 - 95 : Kiss/Metallica/Annihalator/Wasp/ Motley crue / TW yms yms yms
1995 - 00 : Nirvana / Metallica / Motley crue / Him / Maj Karma / Twisted Sisters / Kotiteollisuus yms yms yms --- vidisti kaikkee hyvää
2000 - 05 : Maj Karma / Mokoma / Motley crue / Metallica / Slayer / Apocalyptica yms yms yms --- Vidisti ihan kaikkee!


Tuohon yms yms yms kohtaan sopii vähintään puolet.

rAiRaIrA

^ Vastaa Lainaa


D-Beat
626 viestiä

#27 kirjoitettu 06.01.2007 00:17

Tjaa... Vuosilukuja en muista, joten typoan noin suunnilleen.

Ennen ala-astetta:
Ei miulla oikein musa silloin suuremmin iskenyt, mutta kuunneltua tuli jotain lastenlauluja + siskon ja broidin kuuntelemaa tavaraa.

Ala-asteella:

Musamaku alkoi saada osviittaa kun juuri siskon ja veljen kuuntelemat musat alkoivat oikeasti iskeä. Broidi kuunteli rockia (Stray Cats, Billy Idol) ja sisko taas discopopia (c.c.catch, bad boys blue, modern talking). Muistan myös kun kamun kanssa kuunneltiin De La Soulia.

Yläasteella :

Konemusa alkoi saada tuulta alleen, vaikka nuo ala-asteen musat pyöri vieläkin mukana. Tapani Ripatti ja vastaavat ovat vastuussa "koulutuksestani". Samaten oikeastaan Kurosen Sami, joka nykyään vissiin on radio Novalla. Jätkä joskus seurusteli siskoni kamun kanssa ja veti ohjelmaa paikallisradiossa. Kunnon mies soitti Lokalahden kesäpäivien suvidiscossa Technotronicia.

Lukiossa maku sitten levenikin vähän joka suuntaan kavereiden ansiosta. Metallia, trancea, rappia ja taas kerran kaikki vanhakin roina seurasi mukana.

Lopputuloksena suht monipuoliseen musiikilliseen ruokavalioon tottunut kolli, jolle uusi on tervetullutta ja vanha maistuu vieläkin hyvältä.

^ Vastaa Lainaa


Tommy Loose

#28 kirjoitettu 06.01.2007 00:20

84 Mötley Crue
85 Mötley Crue
86 Mötley Crue
87 Mötley Crue
88 Mötley Crue
89 Mötley Crue
90 Mötley Crue
91 Mötley Crue
92 Mötley Crue
93 Mötley Crue
94 Mötley Crue
95 Mötley Crue
96 Mötley Crue
97 Mötley Crue
98 Mötley Crue
99 Mötley Crue
00 Mötley Crue
01 Mötley Crue
02 Mötley Crue
03 Mötley Crue
04 Mötley Crue
05 Mötley Crue
06 Mötley Crue
07 Mötley Crue
08 Mötley Crue

^ Vastaa Lainaa


Tone

#29 kirjoitettu 06.01.2007 02:25

Noh, eihän tässä olla musiikista kiinnostuineita kuin about kolmisen vuotta.

Ensinmäisenä kuuntelin rokkia, apulantaa ja sen semmosta. Siirryin siitä raskaampaan: Power-metalliin, deathmetalliin ja sen semmoseen.
Sitten oli siinä rajamailla: hoppi vai hevi. Hoppi ilmesty kuvioihin ja pidin siitä vain enemmän ja enemmän. No, lopulta päädyttiin siihen, että tämä poika on ns: "hoppari", siihen tultu on ja siihen on tultu jäämään. Kyllähän tietysti menee lievempi rokki ja hevi vielä jonkinverran.

^ Vastaa Lainaa


accent
10930 viestiä

#30 kirjoitettu 06.01.2007 03:01

86-90 lastenlaulut, kaikki äänekäs kama

90-95 Metallica ynnä muu vastaava

1995 Commodore 64:n saamisen takia alkoi kääntymään elektronisempaan suuntaan. Yhä kuitenkin metalli pääosassa.

~ 1998 paikkeilla alkoi olla enemmän elektronisen puolella, käännyttäjänä Prodigy, Scooter, Leila K, Darude, Fu-Tourist yms...

1998-2000 Huomasin kuinka nautin vahvabassoisesta tasabiitistä. Siihen aikaan tykkäsin myös vielä hiphopistakin ja vielä 2001-2002 mutta sitten se hoppi-innostus vaan lopahti.

2000 sain kelloradion joululahjaksi ja aloin kuuntelemaan YleX:n (silloisen Radio Mafian) myöhäisiltojen elektronisen musiikin erikoisohjelmia (tiistain tanssi-ilta, klubi, skillsters, avaruusromua) Ja sitten ei ollutkaan enää paluuta perinteiseen musaan

2000-2007 välinen aika on ollut vain uusien konemusagenrejen löytämistä... trance, techno, jungle, house... alagenreineen. Uusinpana tuttavuutena suomipsyke.

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#31 kirjoitettu 06.01.2007 16:09

Vuosilukuja en muista, mutta musiikin kulutukseni kulkee suunnilleen seuraavan kaavan mukaisesti:

Mukelona piti tietysti kuunnella lastenlauluja. Mutta sen lisäksi kuuntelin siskon ansiosta sekalaista poppia Billy Idolista Juiceen.

Ala-asteella kuuntelin Dingoa koska niin kuului tehdä. Olisi pitänyt kuunnella myös Bogart Co.ta, mutta koska ei ollut liiemmälti rahaa, en siihen koskaan päässyt perehtymään. Onneksi.

Viidennestä luokasta eteenpäin oli sitten ihan pakollista ihQttaa NKOTBta. Värähdän edelleen sekä noloudesta että inhosta sitä muistellessani. Yläasteelle siirtyessä löysin siskon vanhan BonJovi-levyn ja päätin että tukkahevi on paljon parempaa kuin poikabändit. Sen jälkeen kuvioihin astuivat UglyKidJoe, Guns'N'Roses ja Skid Row.

Lukioaika meni mustempiin vesiin tutustuessa. Pantera oli kova sana silloin, lisäksi kuuntelin radiosta kaiken mahdollisen metallin minkä satuin löytämään.

Lukion jälkeen löysin Marilyn Mansonin ja Kornin. Niitä seurasi pikaisessa tahdissa Prodigy. Luulisin että musiikkimakuni tulee pysymään nykyisellään pidemmän aikaa, sillä metalli on kivvaa ja siltä saralta löytyy jatkuvasti uusia, mielikuvituksekkaita tuttavuuksia.

^ Vastaa Lainaa


Maijja--

#32 kirjoitettu 06.01.2007 23:07

Voi se onki todella värikäs, koska musiikki on aina ollu tosi olennainen osa elämääni.

90-luvun alussa:
Isän laulua, joka ei välttämättä ollu niin kaunista
Myös lastenlaulut oli kovasti suosiossa.

-95 Aloin kuuntelemaan Tauskia ja smurffeja

1996-2004

Spice girls
Britney spears
Tiktat
Nylon Beat
Backstreet boys
Blue
Robbie Williams
Apulanta
Eminem

ja sitte tietty nämä kaikki hittipiisit jota tuli radiosta. Aivan hävettää myöntää että kuuntelin noita ja että Inhosin noina vuosina kaikkea raskasta, mutta sitten tuli kesä 2005, joka muutti mielipiteeni tästä kunnon mätöstä.

Löydettiin serkun kans semmonen bändi ku Crossfade. Oli vähäsen raskaampaa mitä nua aiemmat jota kuuntelin. Tykättiin ihan hirveesti ja sitten tuli Foo fighters, LInkin park, Limp bizkit.

2005 syksyllä sydämeni vei

KORN

joka pitää sitä edelleen itellään.
Ehottomasti lempibändini nyt ja ikuisesti mutta tykkään tosi kovaa myös

Slipknot
SOAD
Rammstein
Staind
Kalmah
Stone sour

ym aika raskaasta musiikista.

Mielenkiintosinta on huomata kuinka tietyt piisit muistuttaa jostain tietystä ajasta ja kaikkeen mitä elämän varrella on tapahtunu liittyy joku laulu tai joku bändi. Se on ihan mahtavaa.

^ Vastaa Lainaa


conjoiner

#33 kirjoitettu 07.01.2007 21:58

joskus ala-asteella tekno ja trance
sitte ala-asteen lopussa hard rock ja heavy metal
sitte siitä eteenpäin kehitty industrial metalin suuntaan ja sitten kaikenlaiseen konemusaan... nykyään suht paljon kaikenlainen hevi ja kaikenlainen konemusa.. välillä joku muuki kuten jonkunlainen rap/hiphop...

ja kaikkia varmaan kiinnostaa

^ Vastaa Lainaa


Putte
6659 viestiä

#34 kirjoitettu 07.01.2007 22:06

conjoiner kirjoitti:
ja kaikkia varmaan kiinnostaa

Mä olen ainakin lukenut näitä suurella mielenkiinnolla. Tämän ketjun myötä ymmärsin vasta tässä vaiheessa omien musiikillisten kehitysvaiheiden laajakirjoisuuden. Mukavaa huomata muiden listauksissa samankaltaisuuksia. Pääsääntöisesti näyttää siltä, että ihmiset pyrkivät laajentamaan musamaailmaansa, mikä on pelkästään positiivinen asia.

^ Vastaa Lainaa


Maaku
715 viestiä

#35 kirjoitettu 08.01.2007 09:23

Ihanat hevari-isovelipuoleni pitivät hyvän huolen musiikkimaustani kun olin pieni.Kuuntelin Metallicaa (jotenkin mieleeni on jäänyt isoveljeni kysymässä minulta "mikä on paras bändi?" johon minä vastaan hihkuen "Metallica!").
Kyllä niitä lastenlaulujakin tuli pienenä kuunneltua.Muistan miten innostuin kun sain joululahjaksi Fröbelin palikoitten kasetin..
Kun menin ala-asteelle, aloin kuunnella samaa mitä kaikki muutkin.Metallica unohtui (saattoihan se johtua siitäkin että isoveljet muutti pois kotoa..)Eli Spice Girlsiä ja Nylon Beatia etc..
Kuutosluokalla jostain syystä hiphop oli muotia.Minäkin kuuntelin sitten sitä.
Ylä asteelle mentyäni koin pienen taantumuksen.Kuuntelin vaan mitä radiosta sattui kuulumaan.
Kahdeksannella luokalla löysin glamrockbändit Negativen ja Uniklubin(miksi minua hävettää?).Niitä sitten kuuntelin, ja siitä alkoi musiikkimaku laajeta muuhunkin rokkiin ja lopulta nuo ihkut kajaalibändit menettivät kiinnostukseni.
Nykyään kuuntelen monipuolisesti rokkia, heviä ja jonkun verran metalliakin.

^ Vastaa Lainaa


Andy Livid
1235 viestiä

#36 kirjoitettu 08.01.2007 09:59

Tommy Loose kirjoitti:
84 Mötley Crue
85 Mötley Crue
86 Mötley Crue
87 Mötley Crue
88 Mötley Crue
89 Mötley Crue
90 Mötley Crue
91 Mötley Crue
92 Mötley Crue
93 Mötley Crue
94 Mötley Crue
95 Mötley Crue
96 Mötley Crue
97 Mötley Crue
98 Mötley Crue
99 Mötley Crue
00 Mötley Crue
01 Mötley Crue
02 Mötley Crue
03 Mötley Crue
04 Mötley Crue
05 Mötley Crue
06 Mötley Crue
07 Mötley Crue
08 Mötley Crue



Ihailtavaa sitoutumista!

^ Vastaa Lainaa


tammina
1230 viestiä

#37 kirjoitettu 08.01.2007 10:20

1973 Irwin Goodman..

1975 Katri Helena..

1978 Abba, Boney M..

1980 Stray Cats, Crazy Cavan...

1984 Melrose, Frenzy, Restless..

1988 Whitesnake, Dr. Feelgood, George Thorogood..

1990 Danzig, King`s X, Rush..

1992 Alice In Chains, Soundgarden, Stone Temple Pilots..

1995 Type O Negative, Pantera, Slayer, Skunk Anansie..

1998 Rammstein, Static X, Monster Magnet, QOTSA..

2001 Silverine
2002 Silverine
2003 Silverine
2004 Silverine
2005 Silverine
2006 Silverine
2007 Silverine

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#38 kirjoitettu 11.01.2007 12:30

1983 tuutulaulu (?) loppunut
1984 tarhalaulut (leijonaa mä metsästän) loppunut
1985 radio (mainstreamea) ajoittain
1986 Minä (lauloin tunnareita) loppunut (siis lauleskelu)
1987 rivoja tarhalauluja (repaleinen lokakuu) ajoittain
1988 Muksumusaa (kasetilta) loppunut
1989 Leevi and the leavings (radio) ajoittain
1990 Rölli (suomalainen lapsimusa) loppunut
1991 Raptori (suomalainen huumori räppi) ajoitain
1992 Tapani Kansa (cd-levyltä!!!!!!!!!!!) loppui heti
1993 Lapinlahden linnut (kaikkea suomalaista) loppunut
1994 Scooter (jotain dancee) jatkuu
1995 Jyrki (populäärimusaa) loppunut
1996 Captain Jack (perusteinieurodance) vähentynyt
1997 Blümchen (happy rave) jatkuu
1998 RMB (erikoinen eurooppalainen ja aasialainen dance) jatkuu
1999 Ferry Corsten (höttötrance ja hardhouse) vähentynyt
2000 Gatecrasher (englantilainen clubimusa) vähentynyt
2001 Tunnel Trance Force (saksalainen hardtrance) ajoittain
2002 Lab-4 (hard nrg) jatkuu
2003 Klassinen (saundtrack) ajoittain
2004 Kineka (illbient) jatkuu
2005 Disco Ensemble (emo) ajoittain
2006 Stan1na (tiukka suomihevi) ajoittain

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#39 kirjoitettu 11.01.2007 12:52

substance kirjoitti:
1991-1993 techno/rave; the prodigy, altern-8 ja lähinnä kaikki belgia/saksa sektorilta (pitkälti zyxin techno trax kokoelmien ja mtv:n party zone ohjelman ansiosta).

Tosiaankin juu Prodigyhän se oli jota tuolloin tuli kuunneltua myös. Sitten kuuntelin kaikkea rämäkkää jenkkimusaa kuten Green Day ja Offspring.

Putte kirjoitti:
2003
Liityn mikseriin, ja saan tätä kautta uusia musiikkillisia kokemuksia sen aikaisen musiikkitarjonnan mukaisesti, eli TODELLA laajalta alalta. Varsinaista suosikkigenreä ei tässä vaiheessa ole. On itsetutkiskelun aika.

2004-2005
Kiinnostun eksoottisemmista äänimaisemista (Ambient, Noise). Chill-out, D'n'b, Breakbeat, Bigbeat ovat myös kovassa nousussa. Puolen vuoden innostuksen jälkeen trance supersahoineen alkaa hiipua pois omasta ääniympäristöstäni. 2005:n aikana raskaampi musiikki alkaa ottaa ylivaltaa muista.

Vuotta aiemmin itse tulin tänne ja ihme kurahuumori musaa täällä oli ja olin onnessani ja tutustuin myös noiseen ja kunnon monoon. Sillon alkoi olemaan jo lempigenreni kasassa. Kaikki tiukka, nopea ja energinen on lähellä sydäntäni.

Deadful kirjoitti:
1995-2000: Smurffit ja doctor Bombayta

Noi on tiukkoja. Kuuntelen yhä Smurffeja ja se eka Smurffilevy oli itseasiassa ensimmäinen CD:ni.

atheos kirjoitti:
2002-2003: Metalli. Trio Niskalaukaus, Children of Bodom, Kotiteollisuus, Viikate, Rammstein...

Rammsteinia piti tuolloin kuunnella aina helkutin kovaa autossa. Se Mutter-albumi toimi hyvin.

Putte kirjoitti:
Mä olen ainakin lukenut näitä suurella mielenkiinnolla. Tämän ketjun myötä ymmärsin vasta tässä vaiheessa omien musiikillisten kehitysvaiheiden laajakirjoisuuden. Mukavaa huomata muiden listauksissa samankaltaisuuksia. Pääsääntöisesti näyttää siltä, että ihmiset pyrkivät laajentamaan musamaailmaansa, mikä on pelkästään positiivinen asia.

Tää on kyl hyvä ketju. Itse olen kyl koittanu kaventaa, mut pitäis ensin löytää se hyvä. Last.fm:n mukaan kuuntelen eniten Mihai Trăistariuta. Mitähän sekin merkitsee.

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#40 kirjoitettu 11.01.2007 13:12

78-83 Mikko Alatalo (Känkkäränkkä yms.)
84-87 Sleepy Sleepers, Lapinlahden linnut, yms.
88-90 Smash Hits, Over the Top -Soudntrack, Mc Hammer
91-93 Bon Jovi, Scorpions, Nirvana, G'n'R, Klamydia
94-98 Metallica, Sepultura, Alice In Chains, Soundgarden
99-03 Hellacopters, Backyard Babies, Motörhead, Flaming Sideburns
04-07 Rancid, Flogging Molly, Pixies, Endstand, Abduktio...
07-- Midlake, The Killers, Block Party, Hard-Fi...

Hiton vaikeaa tollasta listaa yrittää kasata. Joka tapauksessa voisin sanoa, että mitään tuon -91 vuoden jälkeen ei oikeastaan ole tullut tiputettua pois kuuntelusta. Ainoastaan on laajentunut tuo lista...

Pastori muokkasi viestiä 12:23 02.05.2007

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu